Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 2011 - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-31, 21:30   #2191
iwa00
Raczkowanie

Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20

Dzięki jakoś tak boję się jeszcze cieszyć z tych dwóch kreseczek. cały czas kłóją mnie jajniki i boli podbrzusze i martwię się , że zaraz pojawi się okres. jakoś chyba to jeszcze do mnie nie dotarło
iwa00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 21:51   #2192
Mantequilla
Raczkowanie

Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20

Cytat:
Napisane przez brązowiutka Pokaż wiadomość
Też mi dzisiaj źle na duszy, płaczę, boję się ciąży i wyzwania z nią związanego...

Nie jesteś sama, u mnie jeszcze moja rodzina nie wie i boje się reakcji, bo bez ślubu. Nie mamy własnego mieszkania no i mój partner na razie podchodzi tak średnio entuzjastycznie do idei bycia ojcem. Ja wiem, że mu przejdzie, ale muszę się uzbroić w cierpliwość, bo w sumie dziecko totalnie nieplanowane, on tez za dziećmi jakoś nie przepada, raczej traktuje jak stwory z innej planety . A nam dochodzą do tego hormony, więc raz mamy dużo pozytywnego powera, a potem jakby wszystkie dobre musli gdzieś znikają.

iwaa - mnie tez bolało podbrzusze jak na miesiączkę, kilka razy miałam plamienia, które myliłam właśnie z okresem.

Senność jest zabójcza, dziś sobie ucięłam drzemkę półgodzinną, bo byłam umarła.

Edytowane przez Mantequilla
Czas edycji: 2010-07-31 o 21:52
Mantequilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 22:02   #2193
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwa00 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczynki. Zrobiłam dziś test i chyba mogę już do Was dołączyć?
Witamy !!!!!! Przyszła mamusiu
A kiedy ostatnia @ była i na kiedy jak cos termin....?

Stary 2010-07-31, 22:04   #2194
agaaga89
Zakorzenienie

Moja droga, nie przejmuj się, my z TŻ też kompletnie nie planowaliśmy dzieciaczka i ślubu też jeszcze nie mamy Reakcji bałam się potwornie rodziców, ale często nie diabeł taki straszny jak go malują co sprawdziło się i w tym przypadku, bo ogarnęła ich radość bycia dziadkami a nie zmartwienie co ze ślubem itd. Co prawda z planem na małżeństwo przyspieszyliśmy do października, ale uwierz - dużo łatwiej Wam będzie myśleć o przyszłości jak już rodzice o wszystkim się dowiedzą

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 22:05   #2195
kellysss
Zakorzenienie

Dziewczyny nie smutajcie sie
Bedzie wszystko dobrze...zobaczycie...
Dziecko naprawde nie jest przeszkoda w niczym...
I predzej czy pozniej sie wszystko ułozy takze nie martwcie sie bo
dzidziolki tez sa smutne... Myslcie tylko o nich to Wam smutno nie bedzie...
Pomyslcie jakie to piekne ...Teraz juz nigdy nie bedziecie same....
A te hormony to mijaja
Zobaczycie ze jak wejdziemy w 2 trymestr to bedzie duzo lepiej

Stary 2010-07-31, 22:08   #2196
agaaga89
Zakorzenienie

Ja już się nie mogę doczekać drugiego trymestru rosnącego brzuszka i mdłości za sobą Ale pewnie jak już nadejdzie drugi trymestr to zatęsknię za pierwszymi tygodniami... Ech, my baby

Stary 2010-07-31, 22:08   #2197
kellysss
Zakorzenienie

No a co do mowienia rodzicą..
Ja z drugim sie bałam powiedziec bo wiedzialam jaka
bedzie reakcja mojej mamy....

No i była taka..

- No co ty zwarjowałas!!
No gdzie teraz drugie dziecko???

No ale po pol godziny gadania mi pogratulowała i powiedziala
ze jej jest przykro ze nie moze mi pomóc a z 2 to juz jest ciezko
bo ona wychowywala mnie i moja siostre (pomiedzy nami 2,5 lata)
i dostała depresji i boi sie ze ja tutaj jestem sama i bedzie mi ciezko i ze tez moge dostac..
No ale ja staram sie byc twarda...
Naprawde dziiewczyny jakos to bedzie
Musi byc

Stary 2010-07-31, 22:09   #2198
iwa00
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
Witamy !!!!!! Przyszła mamusiu
A kiedy ostatnia @ była i na kiedy jak cos termin....?
ostatnią @ miałam 24 czerwca także termin wychodzi 31 marzec
iwa00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 22:10   #2199
agaaga89
Zakorzenienie

Oczywiście, że będzie dobrze, trzeba się nastawić optymistycznie i pokazywać dzidziowi już w brzuchu, że jest mile widziany a nie kojarzony z problemem Damy radę

iwaoo gratuluję

Stary 2010-07-31, 22:10   #2200
Mantequilla
Raczkowanie

Mi to pomaga, że sobie poczytam, jak inni się cieszą, bo u mnie to na razie temat dziecka jest taki tabu trochę, mój jak zobaczy reklamę pampersów to już mina kwaśna. Trochę się mu nie dziwie, bo cala odpowiedzialność za utrzymanie naszej trojki spadnie an niego, na rodziców nie mamy co liczyć, bo nie przy kasie, dziecko miało być za 4-5 lat, a nie teraz. A z moja mama to będzie niewesoło, czuje to przez skore, bo ona jest bardzo religijna.
Stary 2010-07-31, 22:11   #2201
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Ja już się nie mogę doczekać drugiego trymestru rosnącego brzuszka i mdłości za sobą Ale pewnie jak już nadejdzie drugi trymestr to zatęsknię za pierwszymi tygodniami... Ech, my baby
Nie ... za pierwszym i trzecim sie nie teskni..hihih
Najpiekniejszy drugi
Pierwsze kopniaczki...
Brzuszek zaczyna rosnac i wreszcie widac ze jest sie w ciazy...
No a do tego nie jest sie jeszcze tak grubym,ciezkim i mało sprawnym jak w 3 trymestrze.....

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Cytat:
ostatnią @ miałam 24 czerwca także termin wychodzi 31 marzec

a no to dzien przede mna...
ja mialam @ 25 czerwca a termin na 1 kwietnia...

Stary 2010-07-31, 22:16   #2202
agaaga89
Zakorzenienie

Skoro tak mówisz, to kończę swoją wypowiedź na niecierpliwym czekaniu na 2 trymestr Widzę, że masz już doświadczenie z jednym maluszkiem też jeżeli bym się decydowała, chciałabym drugiego bobasa z podobnym odstępie czasowym jak Ty

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Mantequilla Pokaż wiadomość
Mi to pomaga, że sobie poczytam, jak inni się cieszą, bo u mnie to na razie temat dziecka jest taki tabu trochę, mój jak zobaczy reklamę pampersów to już mina kwaśna. Trochę się mu nie dziwie, bo cala odpowiedzialność za utrzymanie naszej trojki spadnie an niego, na rodziców nie mamy co liczyć, bo nie przy kasie, dziecko miało być za 4-5 lat, a nie teraz. A z moja mama to będzie niewesoło, czuje to przez skore, bo ona jest bardzo religijna.
Mój jak jeszcze podejrzenie ciąży było dla nas tylko żartem, na samą myśl odpukiwał w niemalowane i robił "tfu, tfu", a teraz... Jeden facet pęknie na samą wiadomość, drugi przy pierwszym usg, a trzeci dopiero przy porodzie jeszcze będziesz w Nim miała oparcie

Stary 2010-07-31, 22:24   #2203
butterfly82
Przyczajenie

Hej dziewczynki ja też do Was się dołaczam Ostatnia @ była 26 czerwca, termin wypada mi na 2 kwietnia
Stary 2010-07-31, 22:27   #2204
Mantequilla
Raczkowanie

Ja mam cały czas w nim oparcie, tylko na razie traktuje nasze dziecko jako aliena, widzę, ze potrzebuje więcej czasu, żeby oswoić się z myślą, ze zostanie tatą. U niektórych to przebiega szybko, my już wiemy od półtorej tygodnia i jest jak jest. Jak na razie nie dostrzega żadnych plusów posiadania w tym momencie dziecka. A co do usg, to na razie takie rzeczy są dla niego obrzydliwe Mam taką cichą nadzieje, ze to będzie chłopiec, bo wiem, że wolałby syna mieć. Choć córkę na pewno też pokocha.

witaj, butterfly, gratulacje
Stary 2010-07-31, 22:27   #2205
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly82 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki ja też do Was się dołaczam Ostatnia @ była 26 czerwca, termin wypada mi na 2 kwietnia
No to gratuluje...

hihihih
Dwie nowe mamusie.. Z terminami jedna dzien
przed mna a druga po mnie!!!!!!!!: jupi:
Super..!!! Coraz nas wiecej!!!!!!!!

Stary 2010-07-31, 22:30   #2206
butterfly82
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
No to gratuluje...

hihihih
Dwie nowe mamusie.. Z terminami jedna dzien
przed mna a druga po mnie!!!!!!!!: jupi:
Super..!!! Coraz nas wiecej!!!!!!!!
Termin tak mi wychodzi ale niestety czeka mnie cc i na 100% będzie wcześniej.
Jakoś przeżyje żeby tylko z maleństwem było wszystko w porzadku.
Stary 2010-07-31, 22:32   #2207
Mantequilla
Raczkowanie

A ja się przyznam, że chce mieć cc, przeraza mnie myśl, że ktoś będzie mnie "tam" nacinał.
Stary 2010-07-31, 22:37   #2208
butterfly82
Przyczajenie

Cytat:
A ja się przyznam, że chce mieć cc, przeraza mnie myśl, że ktoś będzie mnie "tam" nacinał.
Z cc jest tak że przy porodzie się nie męczysz ale za to później długo dochodzisz do siebie. Ale coś za coś.
Stary 2010-07-31, 22:39   #2209
Mantequilla
Raczkowanie

Wiem o tym, ale mimo wszsytko wole cc.
Stary 2010-07-31, 22:59   #2210
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
Dziewczyny powiedzcie które te książki byście wybrały? Bo wiecie Tżtowi to wszystko jedno a ja nie mogę się zdecydować.

Boli mnie głowa strasznie dzisiaj, dzwoniłam do lekarza i powiedział że mam wziąść panadol a ja na to że mam uczulenie, czy ibuprom mogę no że w sumie jeszcze jest bezpieczniejszy od pyralginy więc może być, sama nie wiem czy wziąść ale są takie napady że masakra
Ja to się całkowicie zakochałam w 9 miesiącach, poza tym tej książki, którą podałaś nie znam i nie miałam jej w rękach, więc nie wiem co tam jest. Z opisu niby wydaje się ok, ale jednak liczy się bardziej forma pisania.

Witam nowe mamusie.

Dziś dojechał do mnie mąż i co prawda cieszy się jak gwizdek z kluski, ale jeszcze do niego nie dociera w pełni. Jednak dziś usiadł obok mnie i pyta czy jak będzie mi masował brzuch to czy dzidzia to poczuje, albo jak będzie z nią rozmawiał to czy będzie zadowolona. I zaczął powtarzać do brzucha słowo tata. Później, że taty trzeba zawsze słuchać, bo może mało mówi, ale jak już się odezwie to mądrze. I, że mamusia też jest spoko, ale tatuś ważniejszy. No śmiałam się z głupola jak nie wiem.
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 23:03   #2211
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki jakoś tak boję się jeszcze cieszyć z tych dwóch kreseczek. cały czas kłóją mnie jajniki i boli podbrzusze i martwię się , że zaraz pojawi się okres. jakoś chyba to jeszcze do mnie nie dotarło
tez mialam takie bole, dzidzia robi sobie miejsce

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
ja bym juz chciała mieć brzusio

Cytat:
Napisane przez butterfly82 Pokaż wiadomość
witaj

Ja jestem strasznie dumna z zachowań mojego partnera, dba o mnie, dziś nawet ciuszki w sklepie razem oglądaliśmy, wózki też, mówi o maleństwie itp itd ah

dziewczyny mnie często kuje tam w środku, tak 2-3 sekundy i przestaje, to normalne?

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 23:05   #2212
87czarna
Zakorzenienie

Witamy nowe mamuśki! Nasze grono rośnie z dnia na dzień...pięknie! Położyłam się przed chwilką do wyrka i postanowilam sprawdzić,co tu naskrobałyście :P

Co do podróży samochodem...odkąd jestem w ciąży nie umiem ujechać nawet 15-stu minut...tak mnie strasznie mdli ;/ Mam podobny patent,jak koleżanka...cały czas coś przegryzać albo przynajmniej pić,w przeciwym razie robie się zielona ;/ Dzisiaj nie umiałam zjeść obiadu...za to na zupkę chińską miałam OGROMNEGO smaka!

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 23:08   #2213
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
Nie taki diabeł straszny...
Nie ma co myslec...
Moim zdaniem jak mozesz rodzic naturalnie to próbuj
to jest jednak naturalnie i jak nie ma komplikacji to
tak sie powinno rodzic Do tego jestesmy stworzone...
Załatw se zebys mogła wziasc epidural i naprawde nie
ma sie czego az tak obawaiac

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Ja to się całkowicie zakochałam w 9 miesiącach, poza tym tej książki, którą podałaś nie znam i nie miałam jej w rękach, więc nie wiem co tam jest. Z opisu niby wydaje się ok, ale jednak liczy się bardziej forma pisania.

Witam nowe mamusie.

Dziś dojechał do mnie mąż i co prawda cieszy się jak gwizdek z kluski, ale jeszcze do niego nie dociera w pełni. Jednak dziś usiadł obok mnie i pyta czy jak będzie mi masował brzuch to czy dzidzia to poczuje, albo jak będzie z nią rozmawiał to czy będzie zadowolona. I zaczął powtarzać do brzucha słowo tata. Później, że taty trzeba zawsze słuchać, bo może mało mówi, ale jak już się odezwie to mądrze. I, że mamusia też jest spoko, ale tatuś ważniejszy. No śmiałam się z głupola jak nie wiem.
Jakie to słodkie...
Tez pamietam jak tz gadał pierwszy raz z moim brzuchem w pierwszej ciązy...
Niezapomniane........... Niestety z fasolka jeszcze nie gadał
Musze mu powiedziec ze zaniedbuje drugie dziecko

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
tez mialam takie bole, dzidzia robi sobie miejsce

ja bym juz chciała mieć brzusio

witaj

Ja jestem strasznie dumna z zachowań mojego partnera, dba o mnie, dziś nawet ciuszki w sklepie razem oglądaliśmy, wózki też, mówi o maleństwie itp itd ah

dziewczyny mnie często kuje tam w środku, tak 2-3 sekundy i przestaje, to normalne?
Tak to normalne
Mnie tez kłuje........
Tam w srodku wszystko sie powieksza ,rozszeza i rosnie w bardzo szybkim tepie wiec dziwne by było gdybysmy nic nie czuły..... Niektóre czuja to bardziej inne mniej...
Ja własnie nie czuje czesto bólu brzucha tylko własnie te kłucia...tak jakby igielka

Stary 2010-07-31, 23:32   #2214
butterfly82
Przyczajenie

Mnie do wczoraj pobolewało podbrzusze ale dzisiaj to tylko czasami tylko zakłuje. A tak to prawie nie mam żadnych dolegliwości tylko nazapachy jestem strasznie wrażliwa.
A tak w ogóle to jeśli chcecie wiedzieć dokładnie w którym tygodniu jesteście to wejdźcie sobie na ta stronkę www.dziecko.haczewski.pl
Stary 2010-07-31, 23:41   #2215
Mantequilla
Raczkowanie

A co to epidural?
Kiedy ja się doczekam rozmów mojego partnera z brzuszkiem
Dotychczas zawsze przed jazda pksem brałam aviomarin, a teraz to nie wiem, co zrobię.
Stary 2010-08-01, 00:04   #2216
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
A co to epidural?
Dotychczas zawsze przed jazda pksem brałam aviomarin, a teraz to nie wiem, co zrobię.
To jest znieczulenie zawnatrzoponowe...
chyba ZOO zwane w polsce...
Poczytaj na necie o tym......

Ja brałam je przy pierwszym porodzie...
W polsce ponoc sie płaci dodatkowo jak je chcesz i
ponoc nie we wszystkich szpitalach je robia..

To znieczulenie to wkłuwaja w kregosłup...
Brzmi strasznie ale dziewczyny przy bólach porodowych
to dacie sobie wbic tysiac takich igieł w kregosłup
zeby tylkoo przestalo bolec
No w moim przypadku tak było...
Zakładania tego znieczulenia nawet nie czułam...
A ulga jaka mialam po nim nie do opisania...
Czułam sie jak w niebie bo wszystkie bole odeszły....
Miałam czas na zrelaksowanie i odpoczynek przed partymi

No mnie to uratowało...

Dodam ze kazdy poród jest inny i nie
kazda kobieta rodzi w takich samych bólach
a co z tym zwiazane jest to ze nie kazdej jest to potrzebne
Przy krótkich porodach wogóle nie ma sensu tego zakładac...
Mój trwał 26 godzin (bóli ze prawie gryzłam sciany)
z czego epidural poprosiłam dopiero po 16 godzinach
bo chcialam byc twarda....głupia byłam.... mogłam wczesniej
go wziasc i nie cierpiec tyle...

No i na pewno spotkacie sie z negatywnymi opiniami na jego temat...

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

o poczytajcie:

Znieczulenie przy porodzie
14-03-2010 14:32

Na pytanie co sądzi na temat znieczulenia podczas porodu, moja położna odpowiedziała - A lubi pani ból? Oczywiście, że nie! Nikt normalny tego nie lubi! To po co się jemu poddawać??

Odkąd w 1847 po raz pierwszy zastosowano znieczulenie przy porodzie, mamy dzisiaj do wyboru wiele możliwości. Ciężko nam przewidzieć naszą wytrzymałość na tego rodzaju ból, jeśli nigdy wcześniej nie rodziłyśmy. Oto lista najpopularniejszych dostępnych środków oraz za i przeciw. Pamiętaj, to czy użyjesz któregoś z nich to twoja osobista decyzja i nie powinnaś kierować się np. radą przyjaciółek. Każdy poród jest inny i przy trójce dzieci możesz mieć 3 różne doświadczenia.

Epidural (znieczulenie zewnątrzoponowe)

Znieczulenie wstrzykuje się do kręgosłupa, między opone twardą rdzenia a więzadła. Później lekarz
wycofuje igłę i wprowadza cewnik. Mniej więcej raz na pół godziny - 45 min ponownie wprowadza się środek znieczulający. Dobrze jeśli lekarz zaprzestanie podawania go pod koniec porodu, aby kobieta mogła odczuwać skurcze i przeć we właściwym momencie.

Matka zachowuje świadomość, nie odczuwając bólu.

Plusy:
  • bezbolesny poród
  • umożliwia przeprowadzenie cesarskiego cięcia
  • znieczulenie nie usypia dziecka
  • bardzo przydatne w przypadku skomplikowanych porodów
Minusy:
  • bóle głowy (tylko niewielki procent kobiet je odczuwa)
  • bóle kręgosłupa
  • miejsce w którym wykonano nakłucie możesz odczuwać jeszcze kilka dni po porodzie
  • spadek ciśnienia krwi (niebezpieczne dla dziecka, które jest jednak cały czas monitorowane)
  • wymioty

Gas and air (podtlenek azotu i tlenu)
Bardzo popularny środek znieczulający. Sprawia, że “odpływasz”. Przydatny we wczesnych fazach porodu. Nie eliminuje bólu, daje jednak ukojenie i sprawia, że jesteś na niego bardziej odporna. Sprawia, że czujesz się lekko zdezorientowana.

Plusy:

• bardzo pomocny w początkowej fazie porodu
  • fakt, że używasz go tylko w czasie skurczy sprawia, że masz większą kontrolę nad oddechem
  • jest szybko
    wydalany z organizmu, nie wpływa na samopoczucie twojego dziecka.

Minusy:

• może wywołać mdłości i wymioty

Pethidine (syntetyczny ekwiwalent morfiny)
Chociaż dobrze uśmierzający ból i powszechnie przyjmowany, niezbyt popularny wsród lekarzy. Podawany dożylnie lub domięśniowo.

Plusy:

• dobrze uśmierza ból
  • można go stosować przy porodzie domowym (przyniesiony przez położną)
  • efekty uboczne mają zwykle chrakter krótkotrwały
Minusy:

• skurcze macicy mogą ulec osłabieniu
  • wymioty
  • oddziałuje na dziecko (może spowodować u niego senność oraz niekorzystnie wpłynąć na jego oddychanie, niezdolność do pierwszego krzyku)
  • może mieć wplyw na akcje serca dziecka (lekarz uważnie ją monitoruje przy podaniu leku)
  • działa dopiero po 10-20 minutach.

Naturalne sposoby radzenia sobie z bólem:

Akupunktura – zastosowanie nakłuć może zmniejszyć potrzebe stosowania innych srodków przeciwbolowych.

Hipnoza - zastosowana podczas porodu , skłania do kontroli nieprzyjemnych doznań oraz prowadzi do uczucia zrelaksowania i stopniowej eliminacji bólu. Ostatnio bardzo popularna metoda i powszechni akceptowana w środowiskach lekarskich.

Tens – maszyna do stymulacji włókien nerwowych, tłumienie impulsów bólowych.

Masaż – mający wpływ na wydzialanie sie endorfiny i zmniejszenie bólu. O masaż poproś położna, lub osobe towarzyszącą przy porodzie,

Oddychanie – prawidłowe oddychanie, dostosowane do rytmu skurczy znacznie zmniejsza nasilenie bóli porodowych,

Ciepła woda – kąpiel relaksuje, sprawia że Twoje ciało się rozluźnia a Ty stajesz sie spokojniejsza. Dzięki temu macica może efektywniej pracować.

Oczywiście bardzo ważne jest nastawienie. Jeśli myślisz o bólu, będzie bolało bardziej. Staraj się jak najwięcej wypoczywać pod koniec ciaąży i zgromadź jak najwięcej informacji na temat porodu, żeby ominął cię lęk przed nieznanym. Myśl o tej cudownej istotce, która niedługo znajdzie się w twoich ramionach.

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Cytat:
A co to epidural?
Doczekasz sie Daj mu czas

Stary 2010-08-01, 00:05   #2217
Mantequilla
Raczkowanie

O tym znieczuleniu czytałam, tylko nie wiedziałam, że się nazywa epidural.
chętnie z niego skorzystam, późniejsze bóle głowy mnie jakoś nie odstraszają, a bólu porodu boje się od dziecka.

Wiem właśnie, myślę, że ja to jestem zbyt niecierpliwa i chciałabym wszystko od razu, a przecież pewnych rzeczy się nie da wymusić, zresztą faceci nie dostają instynktu ojcowskiego "z urzędu", więc ja mam pod tym względem nad nim przewagę chociażby biologiczna no i taką, że od zawsze lubiłam małe dzieci.

Edytowane przez Mantequilla
Czas edycji: 2010-08-01 o 00:08
Stary 2010-08-01, 00:12   #2218
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
O tym znieczuleniu czytałam, tylko nie wiedziałam, że się nazywa epidural.
chętnie z niego skorzystam, późniejsze bóle głowy mnie jakoś nie odstraszają, a bólu porodu boje się od dziecka.

Wiem właśnie, myślę, że ja to jestem zbyt niecierpliwa i chciałabym wszystko od razu, a przecież pewnych rzeczy się nie da wymusić, zresztą faceci nie dostają instynktu ojcowskiego "z urzędu", więc ja mam pod tym względem nad nim przewagę chociażby biologiczna no i taką, że od zawsze lubiłam małe dzieci.
No instynkt to im sie włacza dopiero jak dziecko sie urodzi i je zobacza..
No ale to tez nie do konca.....
Jednak mama to mama

No a ja nie mialam po tym znieczuleniu bólu glowy...
Ale za to troche bolał mnie kregosłup...
No ale do tego przywyklam bo pod koniec ciązy
bolał mnie i tak kregosłup od ciężaru takze
nie robiło mi to róznicy...
A co sobie ulżylam w bólach to se ulżyłam

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

ok...spadam myjku myjku i do łózia....

Dobranoc brzuchatki

Stary 2010-08-01, 00:16   #2219
Mantequilla
Raczkowanie

Ja to w brzuchu na razie zgubilam kilka cm
Stary 2010-08-01, 00:32   #2220
niutka1
Wtajemniczenie

a u mnie wciąż okropnie mnie mdli, matko, kiedy mi wreszcie przejdzie normalnie cały dzien, non stop i to tak od czasu tego zatrucia, czyli juz tydzień czasu, wymiękam, do tego jestem strasznie osłabiona, przesypiam pół dnia, serce mi wali po byle chodzeniu, normalnie masakra
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości