|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4981 |
Rozeznanie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. IX.
Cześć.
Widzę, że nadal cisza... Itakasia, trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze... Ja jestem lwem z 5 sierpnia. Ciekawe jak będziemy się z córką dogadywać jak będzie nastolatką ![]() ![]() Alutka, podziwiam. Ja bym nie dała rady. Nie mówiąc już o tym, że i bez ciąży bez żadnego alko bym nie dociągnęła do tej godziny. Potrzebowałabym jakiegoś paliwa ![]() Edytowane przez justynacz80 Czas edycji: 2010-08-01 o 11:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#4982 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. IX.
Alutka czekamy teraz na zdjęcia... w każdym bądź razie podziwiam. Ja bym w tak zaawansowanej ciąży chyba umarła do tej godziny. hehehe
Justynacz też ostatnio się nad tym zastanawiałam, że wiesz ja i córka dwa strzelce... zobaczymy! ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Dzidzia co tam? Wyspana? Martysku co tak cichutko? Nic nie piszesz... Alutka - zdjęcie wrzucaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4983 |
Zakorzenienie
|
basiu jak dokładnie ma wyglądać to wkładanie termometru przy zaparciach? Bo małego męczy strasznie a nie wiemy jak to zrobić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4984 |
Zadomowienie
|
Basieńka, pisze piszę. Pytałam o basen, ale skoro żadna z was nie odpisała, to domyślam się, że ciężko coś doradzić.
Mam ostatnio problemy z zasypianiem i na dodatek martwię się to nie za długo czekać do cxwartku na ktg. Przykro mi się dziś trochę zrobiło, bo odniosłam się krytycznie do pewnej wypowiedzi na innym wątku, a jej autorka zareagowała bardzo agresywnie i mnie obraziła. Nie jestem jakaś super wrażliwa, ale przecież wypowiadając się na forum trzeba wziąć pod uwagę to, że ktoś się z naszym zdaniem nie zgodzi, prawda? Ach, jeszcze jedno pytanie: czy Frida do noska będzie potrzebna od samego początku? Zamawiam właśnie ostatnie rzeczy w aptece i wiem, że o czymś miałam pamiętać. Nie pamiętam tylko, co to było ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4985 |
Konto usunięte
|
Cześć laski
![]() U mnie bez zmian. 2w1 ciągle ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4986 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kaszuby na mapie tak, ale Kaszeby ludzie, tak nie koniecznie ![]() Cytat:
![]() Próbowałam dziś zmacać szyjkę i nie dosięgnęłam!!! Ani ja, ani Ł.- w żadnej pozycji... Masakra!!! Wyspana. Aż się dziwię. To już 3 noc taka dobra. Czyżby organizm kumulował energię ![]() Cytat:
![]() ![]() Frida może się przydać, bo maluszki często mają pozostałość po porodzie w nosku- czasem Twój śluz, czasem wody, czasem trochę krwi... Nie wszystko odpływa po porodzie.
![]() |
#4987 | |
Zakorzenienie
|
Martysku co do basenu to nie wiem co i jak,dlatego się nie wypowiadam. Jedno jest pewne że łatwiej można infekcje złapać na koniec,ale nie mam pojęcia co i jak. Najlepiej z lekarzem pogadać. Ja z fridy przy Łucji wogóle nie korzystałam.
Martad1 wiesz co u nas problem z zaparciami był przy przejściu na sztuczne mleko. Karmiac piersią nie trzeba tak zwracać uwagi na kupki. Mi lekarka powiedziała że przy karmieniu naturalnym nawet jak dziecko 2dni się nie wypróżni czy 3 to nie powinnam się martwić. Natomiast przy sztucznym karmieniu jest większy problem. Dziennie powinna być kupka.max 2dni. Myśmy zamaczali końcówkę termometru w oliwce,i najpierw jeździłam wokół dziurki,delikatnie drażniłam. I czekałam,i za chwilę znowu. A jak to nie pomagało,to po prostu wsadzalam lekko do pupki i drażniłam. Czekałam,za chwilę znowu. Jak od razu nie poszło-choć najczęściej szło. Ubierałam pieluche i za jakiś czas patrzyłam czy coś nie jest narobione. A jak nie to powtórka ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- [1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;21068042]Cześć laski ![]() U mnie bez zmian. 2w1 ciągle ![]() ![]() Myślałam o Tobie myślałam od samego rana. Napisałabym smska, ale nie mam numeru telefonu. W każdym bądź razie jak tam noc, i jak się czujesz? Dzieje się coś? U mnie bardziej wyrazisty niż ostatnio okresowy ból, z lekkim naciskiem na krzyż, ale naprawdę lekkim. Ale to pewnie jak codzień... więc się nie wzruszam Cytat:
Co do kontrowersji wypowiedzi... to chyba bardziej chodziło o to, wiem jak to nieraz bywa na innych wątkach, że się wybucha bardzo na kogoś, tzn wiesz taki atak czy coś... rozumię mieć inne zdanie i umiejętnie je wyrazić, bez kłótni i wpychania na siłę swojego zdania... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4988 |
Zadomowienie
|
Dzidzia, dzięki. Tyle, że Ty wyrażasz swoją opinię w kulturalny sposób. Nie odnosisz się bezpośrednio do osoby, tylko do jej konkretnej wypowiedzi i to jest jak najbardziej ok.
Przecież każdy ma prawo do odmiennego zdania i to jest jak najbardziej normalne. Tamta dziewczyna zaatakowała mnie, bo śmiałam skrytykować jej wypowiedź. Zrobiła to na dodatek w sposób bardzo agresywny i uważam, że tym przesadziła. Basieńka, racja, że najlepiej dopytać gina, ale mój cały następny tydzień na urlopie. W czwartek jak będę w szpitalu, to zapytam położnej albo jakiegos lekarza. Itakasia, współczuję, bo napewno się denerwujesz. Wiem, że moja mama po urodzeniu mnie miała podobny problem. Tyle, że u niej po łyżeczkowaniu zostawili "coś" w środku. Organizm od razu zareagowała - dostała gorączki i krwawiła. Twój organizm zaregował łagodnie, więc głowa do góry. Muszą po prostu jak najszybciej oczyścić macicę. |
![]() ![]() |
![]() |
#4989 |
Zakorzenienie
|
Martysek a może zadzwoń sobie do szpitala, poproś położną jakąś albo lekarza i zapytaj po prostu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4990 |
Zadomowienie
|
Hmmm, dobry pomysł, ale w sumie to kombinuję jak koń pod górę
![]() Do wtorku i tak nie pójdę, bo biorę leki, w środę już nie będę, więc muszę zobaczyć, jak mój organizm da sobie radę bez nich. W czwartek i tak będę w szpitalu, to jak mnie nie zostawią na obserwację, to zapytam. Zresztą nie jestem pewna, czy jeszcze się zmieszczę w mój kostium kąpielowy ![]() Nawet jeśli, to jak wejdę do basenu, to połowa wody się wyleje ![]() Frida wpisana na listę. A jak zapatrujecie się na jakiś spray do noska? Justynacz, jakieś nowe oznaki zbliżającego się porodu? Edytowane przez martysek Czas edycji: 2010-08-01 o 12:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#4991 |
Zakorzenienie
|
Idę prostować włosy i coś zrobić przy sobie, bo jedziemy za chwilę po małą a potem do moich rodziców na ośrodek posiedzieć
![]() Martysek nie byłoby tak źle, po wejściu do wody. Ile przytyłaś? Pewnie przesadzasz hehehe |
![]() ![]() |
![]() |
#4992 |
Zadomowienie
|
16 kg
![]() Większośc poszła mi w uda i dupsko, które i tak całkiem spore było. Swoich przedciążowych spodni już w trzecim miesiącu naciągnąć nie mogłam. Nieważne, będziemy się wszystkie wzajemnie wspierać po porodzie i zrzucimy zbędne kilogramy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4993 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W czwartek mu powiem, że ma podjąć konkretną decyzję bo takie czekanie nie ma sensu... no chyba, że wcześniej coś się zacznie. To rzeczywiście musisz mieć tą szyjkę wysoko...
![]() |
#4994 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() Ja też przytyłam 16 kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4995 |
Zakorzenienie
|
Martysek 16kg to nie tak dużo... norma moim zdaniem w ciąży
![]() Lazurowa kurcze może i ja sprawdzę jak tam moja szyjka, bo nawet nie wiem. I pogadaj z lekarzem... ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Justynacz u mnie praktycznie to samo co u Ciebie... jest twardnienie brzuszka, i jest okresowy ból. I tyle, i nic się nie dzieje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4996 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No właśnie- i co z tą szyjką? Jak jest tak wysoko to co? Chyba krótka?
![]() |
#4997 |
Zakorzenienie
|
No właśnie jak wysoko jest to co? Bo ja też nie wiem...
Ja pierdzielę leje się ze mnie... u nas 30 stopni i okropna duchota... |
![]() ![]() |
![]() |
#4998 |
Wtajemniczenie
|
Nie wiem jak była umiejscowiona wcześniej. U Ciebie jest jeszcze kwestia tego, że macica jest "inna" i nie chcę nic mówić, bo to, że jej nie dosięgasz nie musi świadczyć o czymś złym.
#4999 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A czy takie skakanie albo bieg nie jest niebezpieczny? Jakos tak na wyobraźnie mi działa, że główka uderza. Nie mówiąc o łozyku... hmm To chyba znaczy, że szyjka skrócona. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5000 |
Wtajemniczenie
|
Stuknęło 5000 postów.
Zapraszam do kolejnej części: http://www.wizaz.pl/forum/showthread...1#post21064341
#5001 |
Zakorzenienie
|
Mój małż dzisiaj chciał pogonić malucha i wkońcu pokochaliśmy się trochę... i się śmiałam do niego, że mała po głowie stuka i woła do wyjścia!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:16.