Zaginęła Iwona! Trójmiasto. - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-01, 12:42   #3361
Kontatto Estremo
Raczkowanie

Dot.: Zaginęła Iwona! Trójmiasto.

Albo zyje ma sie dobrze i jest zagranicą albo niestety nie zyje a ciało zostało dobrze ukryte a moze i nawet spalone
Kontatto Estremo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 12:44   #3362
kycia1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nasstasia Pokaż wiadomość
witam wszystkich jestem tu nowa przeczytalam caly watek ponad 100 stron od deski do deski. sprawa Iwony mnie bardzo poruszyla chcialabym prosic o link do zdj z plakatem Iwony zalozylabym temat o niej na kowbojki.pl podobna strona do samosi.pl
Prosze bardzo http://www.gssw.freehost.pl/iwona.pdf
Stary 2010-08-01, 12:48   #3363
evaventt
BAN stały

http://nasygnale.pl/kat,1025343,titl...l?ticaid=6aa04
evaventt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 12:50   #3364
BeautifulThings87
Raczkowanie

" Z tego pobieżnego przeglądu działań wynika jeden fakt - policjanci, którzy z początku twierdzili, że Iwona nie żyje, zmienili zdanie - od 29 lipca twierdzą, że prawdopodobne jest uprowadzenie i przetrzymywanie Iwony. Logicznym następstwem takiego rozumowania jest wszczęcie dochodzenia przez prokuraturę.

Czy nastąpił przełom w śledztwie, policja wpadła na trop? Tego na razie się nie dowiemy.

Wczoraj Komenda Wojewódzka Policji, która przejęła śledztwo, wydała komunikat. Czytamy w nim m.in. "Przedostanie się zgromadzonych ustaleń i informacji do opinii publicznej spowodowałoby, że wykrycie sprawcy [ewentualnego - dop. red.] zabójstwa byłoby znacznie utrudnione lub nawet niemożliwe. Byłoby to zwyczajnym ostrzeżeniem sprawcy przestępstwa". Dlatego pozostaje czekać na dobre wiadomości."

źródło: naszemiasto.pl

Miejmy nadzieję, ze jest cała i zdrowa.
BeautifulThings87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 12:54   #3365
nasstasia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kycia1 Pokaż wiadomość
dziekuje ,bede monitorowac ten watek jesli ktos napisze cos ciekawego podam wam link, na samosi bylo w pytaniu tygodnia. postaram sie zeby na kowbojkach tez bylo. wiem ze na pudelku sa reklamy , najpopularniejsze tematy tygodnia sa wlejane po prawej stronie sa to tematy z forow typu samosia , kowbojki , prawosos,napisze do administracji kowbojek jesli temat bedzie w top zeby umiescieli jego reklame na pudelku.
nasstasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 13:05   #3366
mosisia
Raczkowanie

Cytat:
witam wszystkich jestem tu nowa przeczytalam caly watek ponad 100 stron od deski do deski. sprawa Iwony mnie bardzo poruszyla chcialabym prosic o link do zdj z plakatem Iwony zalozylabym temat o niej na kowbojki.pl podobna strona do samosi.pl
na samosi sie nie radze oglaszac napisalam jeden watek to ludzie pisali ze jej twarz wyglada gorzej niz konia ze d owno ich to opchodzi same niemile rzeczy ja nie moge uwerzyc ze ludzie sa tacy bez serca i wspolczucia .. strasznie mi sie wtedy przykro zorbilo.. nie radze ci tam pisac jak nie chcesz czuc sie urazona.. nie wiem jak tam komwbojki...

Nigdy nie rozglądała się wokół - jak każda kobieta uważająca się za królową świata...
mosisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 13:05   #3367
Jaryshka20
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kontatto Estremo Pokaż wiadomość
Albo zyje ma sie dobrze i jest zagranicą albo niestety nie zyje a ciało zostało dobrze ukryte a moze i nawet spalone

wczoraj siedzące ze znajomymi i rozmawiając o tej sprawie powiem szczerze, że tylko te dwie opcje każdy uważał za realne..
A od siebie powiem jedno: nie jest dobrze
Śledzę forum w nadziei że wszystko się dobrze skończy i w końcu przeczytam, że się znalazła cała i zdrowa, jednak jako osoba postronna powiem, że mam jakieś złe przeczucia.
Jaryshka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 13:20   #3368
Kontatto Estremo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mosisia Pokaż wiadomość
na samosi sie nie radze oglaszac napisalam jeden watek to ludzie pisali ze jej twarz wyglada gorzej niz konia ze d owno ich to opchodzi same niemile rzeczy ja nie moge uwerzyc ze ludzie sa tacy bez serca i wspolczucia .. strasznie mi sie wtedy przykro zorbilo.. nie radze ci tam pisac jak nie chcesz czuc sie urazona.. nie wiem jak tam komwbojki...
Zdania są podzielone nie których boli to ze rocznie ginie 15-20 tys Polaków i nikt z tego tragedii nie robi i takiego saszoru w mediach nie ma wiec ludzie sobie odpowiadają czy ona była jakas wyjatkowa, lepsza , bo ładna itd sama sobie winna po co sama sie szlajała po co tak skromnie ubrana a moze to córka albo znajoma jakiegos polityka tak jak mówie połowa jej wspólczuje a połowa ma to gdzies takie są realia teraz
Stary 2010-08-01, 13:23   #3369
nasstasia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mosisia Pokaż wiadomość
nie razi mnie to nie przejmuj sie nie zamierzam zakladac watku na samosi,niestety portal opanowaly dzieci ktore troluja i pisza bzdury wiem o was z samosi czytalam te wpisy pozal sie Boze , kowbojki to portal podobny wizualnie jest on jednak bardzij powazny i nie ma tam miejaca na obrazliwe wpisy uwłaczajace Iwonie jesli temat bedzie w top napisze do administracji aby dali raklame z tym pytaniem na pudelka
Stary 2010-08-01, 13:39   #3370
nadia07
Zakorzenienie

GG do nadia07

Śledzę wątek od wczoraj. Niedawno wróciłam z wakacji (w Chłapowie/Władysławowie). Dokładnie 20 lipca byłam na wycieczce w trójmieście i pamiętam, że widziałam plakat dotyczący Iwony w Sopocie w tunelu kolejki SKM tuż przy kasownikach. Przystanęłam, przeczytałam go i poczułam niepokój, pamiętam jak się dwa razy okręciłam wokół własnej osi sprawdzając czy wszystko jest w porządku (akurat TŻt sprawdzał rozkład na peronach). Może to głupie, ale będąc tam przyglądałam się każdej szczupłej blondynce z prostymi włosami.

Kiedy wczoraj przez przypadek znalazłam ten wątek szukając w wyszukiwarce czegoś zupełnie innego... od razu po temacie skojarzyłam, że to pewnie chodzi o tę samą dziewczynę Mimo tego, że mam 22 lata i nie idealizuje świata, to jednak nadal mnie dziw bierze i strach przeszywa, że na codzień dzieją się takie rzeczy :/

Czytałam wątek prawie od deski do deski w nadzieji, że na ostatnich stronach przeczytam, że Iwona się odnalazła. Dziś w nocy mimo snu, podświadomie myślałam ciągle o tej sytuacji. Ba! nawet śniły mi się wydmy, schodzenie po wydmach, a także wchodzenie gdzieś nisko na pokład jakiegoś statku, motorówki, kutra.

Widziałam też wasze plakaty przetłumaczone na inne języki. Jeśli Iwona trafiła za granicę (co i tak nie było by aż taką złą opcją w porównaniu z innymi domysłami) to możliwe, że zmieniono jej kolor włosów (tak jak pisałam, ja po przeczytaniu ogłoszenia w Sopocie przyglądałam się baczniej blondynkom-takie to charakterystyczne). Może można rozbudować ogłoszenie, dodając, że być może ma inny kolor włosów..jak teraz może wyglądać? może dodać jakieś charakterystyczne cechy - typu pieprzyk?

Pozdrawiam i razem z Wami czekam na pozytywny finał - no bo innego być nie może!
Stary 2010-08-01, 13:40   #3371
Laylissa
Raczkowanie

http://trojmiasto.gazeta.pl/trojmias...motolotni.html
Stary 2010-08-01, 13:59   #3372
Kontatto Estremo
Raczkowanie

Sorry ale wolałbym umrzec niz byc gwałconym przez pół zycia
Stary 2010-08-01, 14:10   #3373
_kamea_
Zakorzenienie

Właśnie przeglądałam na Google Earth okolice Jelitkowa i się przeraziłam - tam jest spory las!!! Czytałam co prawda o poszukiwaniu w lesie, ale wyobrażałam go sobie jako niewielką kępkę drzew, jakie nieraz są przy zejściach na plażę
masakra, dodatkowo w nim są bunkry jezeli to nie było jakieś grubo zaplanowane działanie to las moze być dobrym "schowkiem".
Stary 2010-08-01, 14:14   #3374
ravik
Raczkowanie

Na innym portalu znalazłem coś takiego:
http://kryminalne.trojmiasto.pl/zaginieni/7
ravik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 14:16   #3375
nasstasia
Raczkowanie

wiem ze jestes znajoma Iwony wiec chcialam bezposrednio spytac te watki byly juz tu poruszane nadal jednak nie ma na nie jasnej odpowiedzi
1. co z tymy klucmi ktore kolezanka miala zostawic Iwonie?
2. ta sprawa ze ojczym slyszal jak kolezanka rozmawia z Iwona?
3. sprawa telefonu czy sie rozladowal o 3.49 czy nadal smsowala z kolezanka?
czy te watki zostraly sprawdzone przez policje moze Rutkowski by sie tym zainteresowal.
Stary 2010-08-01, 14:18   #3376
Kontatto Estremo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ravik Pokaż wiadomość
Na innym portalu znalazłem coś takiego:
http://kryminalne.trojmiasto.pl/zaginieni/7
Nawet podobny do tego z ręcznikem
Stary 2010-08-01, 14:20   #3377
evaventt
BAN stały

Cytat:
Napisane przez _kamea_ Pokaż wiadomość
Właśnie przeglądałam na Google Earth okolice Jelitkowa i się przeraziłam - tam jest spory las!!! Czytałam co prawda o poszukiwaniu w lesie, ale wyobrażałam go sobie jako niewielką kępkę drzew, jakie nieraz są przy zejściach na plażę
masakra, dodatkowo w nim są bunkry jezeli to nie było jakieś grubo zaplanowane działanie to las moze być dobrym "schowkiem".
to jest bardzo duży las, wbrew pozorom, kiedyś też szłam tak sobie bezmyślnie, rycząc i wlazłam tak że za chiny ludowe nie wiedziałam gdzie jestem a niby to tylko lasek
Stary 2010-08-01, 14:31   #3378
dudipopka
kobieta za ladą

czytam od wczoraj i od wczoraj cały czas nie mogę o niczym innym myśleć
nie wiem hmm ktoś wie o co sie Iwona pokółciła z koleżanką?(może kogoś poznała chciała z nim wyjść pogadać a koleżanka próbowała ją powstrzymać?)
mam taki mętlik w glowie ,tyle mam pytań ze szok..mam nadzieje ze sie znajdzie eeh

trzeba dzisiaj nie mieć czasu
żeby jutro mieć czas
````kękę
dudipopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 15:01   #3379
Laylissa
Raczkowanie

Cytat:
wiem ze jestes znajoma Iwony wiec chcialam bezposrednio spytac te watki byly juz tu poruszane nadal jednak nie ma na nie jasnej odpowiedzi
czy te watki zostraly sprawdzone przez policje moze Rutkowski by sie tym zainteresowal.
Szczerze mówiąc nie wiem dużo więcej niż to co wiemy wszyscy. Jeśli chodzi o klucze to jest to mało ważne, bo nie dotarła do domu. Prawdą jest, że słyszano jak koleżanka rozmawia z Iwoną, a telefon się rozładował...
Stary 2010-08-01, 15:11   #3380
monyczkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
Wiesz, idąc ze znajomymi posłuchać dobrej muzyki nie mam ochoty na nagie dzieci.
No po coś ta selekcja jest prawda?
Są miejsca dla młodych, dla młodzieży, dla ludzi w średnim wieku, są dla osób starszych. PO coś to zostało stworzone, selekcja.
generalizujesz. nie każda nastolatka biega po klubach półnaga
i widocznie selekcja szwankuje, skoro narzekasz na "gówniarzerie" w barach
Stary 2010-08-01, 15:12   #3381
lolita_20
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Laylissa Pokaż wiadomość
Chociaż jeśli chodzi o wcześniej wspomnianą Organicę to tam jest selekcja i co do wieku i co do ubioru. Pamiętam jak byłam tam jakiś czas temu ze znajomymi i nie wpuścili naszego kumpla, bo miał nieodpowiedni strój. Wtedy wszyscy byliśmy źli, ale ... to dobrze, że tak jest. Jakieś zasady muszą być. ..., tak jakoś mi się smutno zrobiło, bo na tamtej imprezie w Organice byłyśmy razem z Iwonką... Mam nadzieję, że dzisiejszy dzień poszukiwań przyniesie coś konkretnego... To już 15 dzień....

Co do selekcji to myślę że czasami można się z nią spotkać w większości klubów, np. w Nowej Republice- kiedyś ze znajomymi byliśmy tam na imprezie i nie chcieli wpuścić mojego kolegi za "oczy" sugerowali że on ma za duże oczy co świadczy o tym że jest niby naćpany i go nie wpuszczą... a znowu żeby dostać się do Tropikalnej Wyspy dziewczyny muszą mieć założone szpilki a faceci jakieś eleganckie buty inaczej nie wpuszczą- już nie raz byłam świadkiem czegoś takiego że przyszli faceci z dziewczynami w adidasach i ich nie wpuścili...
Jedynie żeby wejść do Tropsa nie ma większych problemów- powiem Wam szczerze że my ze znajomymi zawsze pijemy przed imprezami u kogoś w domu a potem idziemy do klubu raz była taka sytuacja że moja koleżanka się aż zataczała tak była pijana ale pomimo tego wpuścili ją do Tropsa bez gadania a widać że niezłe już miała jazdy...
Moi znajomi pracują w Organice i jak masz znajomości to wiadomo że wszędzie Ciebie wpuszczą. Już nie raz miałam szatnie za darmo, drinki itd.
lolita_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 15:17   #3382
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez warszawianka Pokaż wiadomość
Nie nie, Seona napisz co myślisz.Może kogoś to nakieruje?
Takie wymyślanie jest trochę bez sensu, bo nie znamy baaardzo wielu faktów

Ale to tylko domysły moje i Męża A że mamy bujną wyobraźnie, dużo czytamy, lubimy i zbieramy na DVD różne seriale detektywistyczne ("Bez śladu", "Detektyw Monk" => wspólne zainteresowania, m.in. dlatego jest moim mężem) to różne rzeczy nam do głowy przychodzą.

Opieram się tylko na tym monitoringu, który został upowszechniony. Wydaje mi się, że na pewno są też kolejne, ale ze względu na dobro śledztwa nie można ich ujawniać

Podobnie z informacjami, kto został przesłuchany, co powiedział itp. Tak naprawdę nic nie wiemy

Nie oglądałam programu "Interwencja" więc nie wiem co tam opowiadali znajomi Iwony, jak się zachowywali, czy "gubili się w zeznaniach" itp. Nie wiem o co chodzi z tymi kluczami i informacją od Ojczyma, że słyszał Iwonę przez balkon? Nie znam też miasta

Co jest później na tym deptaku, jak na filmie Iwona ostatni raz przechodzi???: czy dalsza część deptaka czy może ulica - jezdnia, po której jeżdżą samochody?
- jeśli tam jest ulica, to Iwona mogła wsiąść do samochodu (obcego człowieka lub znajomego) samowolnie lub nie, to wtedy teren poszukiwań powiększa się może być wszędzie
- jeśli wsiadła do samochodu (o ile jest tam jest jakaś jezdnia), to mogła nawiązać jakiś romans, była po spożyciu %, spędzili razem noc, spała długo, bo miała kaca, jak włączyła telewizor to zobaczyła, że pół Polski jej szuka i teraz nie wie co zrobić
- facet z ręcznikiem mógł nieść białą bluzę na ramieniu! Na filmie mam wrażenie, że on coś zagadał do Niej, a ona przyspieszyła kroku. Wogóle idzie dość szybko, jakby się go bała, może to on coś jej zrobił, ale dalszego filmu z kamery nie ma?
- nie mogę znaleźć tego filmiku, gdzie Iwona przechodzi obok parasoli i mam wrażenie, że facet coś do niej gada, podobny do pana ręcznika
- nurtuje mnie dlaczego nie wsiadła do taksówki lub do autobusu? Może została gdzieś w klubie okradziona i przestraszona wracała do domu i ktoś ją napadł jeszcze po drodze taki splot nieszczęśliwych wypadków

Cytat:
Napisane przez evaventt Pokaż wiadomość
bzdurne nie chce mi się nawet już tego powtarzać bo za wyrażeniem nie dobrze mi jak czytam, znowu ktoś na forum rzucił że się znalazła a potem nic więcej nie napisał , kolejna gimgównażeria
Właśnie, czy Blondbejbe potwierdziła te informacje, że znaleziono jakieś ciało i kogo?

Cytat:

Też nic z tego nie rozumiem, ale policja na pewno już wszystko sprawdziła, ale nie mogą takich rzeczy ujawniać. Może mają trop, ale jak obwieszczą to wszystkim, to sprawca poprostu zmieni tok myślenia

Ślub
Pati
Lili

Edytowane przez Seona
Czas edycji: 2010-08-01 o 15:52 Powód: dopisek
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 15:19   #3383
Janusz_G
Raczkowanie

Witam na razie żadnych nowych informacji nie posiadam
Rózne hipotezy są brane pod uwagę - włącznie z porwaniem z przejscia dla pieszych przy stacji benzynowej .
Świadków wydarzeń jeszcze nie odszukali
Reasumując Blackhole po człowieku ?
Janusz_G jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 15:21   #3384
Seona
Zakorzenienie

A poza tym takie gdybanie, co mogło jej się stać itp. nie ma sensu, bo nie znamy wszystkich faktów.

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Janusz_G Pokaż wiadomość
Witam na razie żadnych nowych informacji nie posiadam
Rózne hipotezy są brane pod uwagę - włącznie z porwaniem z przejscia dla pieszych przy stacji benzynowej .
Świadków wydarzeń jeszcze nie odszukali
Reasumując Blackhole po człowieku ?
Jeszcze nie odszukali???? Przecież to ponad 2 tyg. Ci panowie, co ciągną wózek też mogli coś widzieć! A wyglądają na tamtejszych, na pewno się gdzieś kręcą w okolicy?

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 15:23   #3385
evaventt
BAN stały

w Gdańsku i Sopocie nie ma komunikacji nocnej , taksówki są ale bardzo drogie , najszybciej i najwygodniej z buta właśnie nad plażą albo plażą, ulica tam jest ale z tego co widziałam wczoraj w dzień normalnie ludzie na deptak sobie wjeżdżali samochodami pod samą plażą i nikt się tym nie przejmował, więc podjechać tam mógł każdy w każde miejsce wychodzi z tego
Stary 2010-08-01, 15:26   #3386
Janusz_G
Raczkowanie

Ci z wózkiem zostali przesłuchani - na pewno- i pracownicy okolicznych barów - mówię o P.ręcznik i o ewentualnych świadkach samego zdażenia - którzy są lub nie .
Janusz_G jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 15:30   #3387
Kontatto Estremo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez evaventt Pokaż wiadomość
w Gdańsku i Sopocie nie ma komunikacji nocnej , taksówki są ale bardzo drogie , najszybciej i najwygodniej z buta właśnie nad plażą albo plażą, ulica tam jest ale z tego co widziałam wczoraj w dzień normalnie ludzie na deptak sobie wjeżdżali samochodami pod samą plażą i nikt się tym nie przejmował, więc podjechać tam mógł każdy w każde miejsce wychodzi z tego
Skoro było ja stac na drinka za 40-50 zł to tym bardziej na taxi powinna miec. Mówicie ze policja działa jakos nie chce mi sie w to wiezyc za bardzo sprawa jest olewana , niby mozliwe porwanie na pasach koło stacji benzynowej?? na stacjach sa kamery kurde to dlaczego nie maja jeszcze przesłuchanych swiadków pewnie nawet kamer z nagraniem nie sprawdzili załosne to jest wszystko zeby nie Rutkowski to policja juz by wcale nic nie robiła zyjemy w zacofanym kraju
Stary 2010-08-01, 15:33   #3388
aiden 4666666666
Przyczajenie

Gdyby nie Policja to Rutkowski dalej by myslal co z Nia sie stalo w parku ;] wiec daj sobie na wstrzymanie bo widac , ze nie orientujesz sie w temacie.
aiden 4666666666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 15:34   #3389
evaventt
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Kontatto Estremo Pokaż wiadomość
Skoro było ja stac na drinka za 40-50 zł to tym bardziej na taxi powinna miec. Mówicie ze policja działa jakos nie chce mi sie w to wiezyc za bardzo sprawa jest olewana , niby mozliwe porwanie na pasach koło stacji benzynowej?? na stacjach sa kamery kurde to dlaczego nie maja jeszcze przesłuchanych swiadków pewnie nawet kamer z nagraniem nie sprawdzili załosne to jest wszystko zeby nie Rutkowski to policja juz by wcale nic nie robiła zyjemy w zacofanym kraju
bo policja jest inteligentna i nie ujawnia, zastanów się co piszesz, mają ci powiedzieć że jutro przesłuchają Kowalskiego , który jest zamieszany w sprawę , pomyśl trochę, logiczne że dla dobra śledztwa, uniknięcia mataczenia, ukrycia, zatarcia śladów , albo nie daj boże gorszej wersji nikt Ci nie powie co tak naprawdę robi policja wewnętrznie . Wyobrażasz sobie że kogoś porwali a policja pisze dzień wcześniej w gazecie jutro idziemy porywacza zatrzymać już wiemy kto to.
Stary 2010-08-01, 15:36   #3390
Kontatto Estremo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aiden 4666666666 Pokaż wiadomość
Gdyby nie Policja to Rutkowski dalej by myslal co z Nia sie stalo w parku ;] wiec daj sobie na wstrzymanie bo widac , ze nie orientujesz sie w temacie.
Tak to czemu monitoring był sprawdzony dopiero po 9 dniach jak Rutkowski sie zajoł sprawą?? policja nic przez te 9 dni nie zrobiła nawet nagran sie im nie chcialo sprawdzic przestan pierniczyc farmazony
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości