|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zaginęła Iwona! Trójmiasto.
Albo zyje ma sie dobrze i jest zagranicą albo niestety nie zyje a ciało zostało dobrze ukryte a moze i nawet spalone
|
|
|
|
#3362 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3363 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3364 |
|
Raczkowanie
|
" Z tego pobieżnego przeglądu działań wynika jeden fakt - policjanci, którzy z początku twierdzili, że Iwona nie żyje, zmienili zdanie - od 29 lipca twierdzą, że prawdopodobne jest uprowadzenie i przetrzymywanie Iwony. Logicznym następstwem takiego rozumowania jest wszczęcie dochodzenia przez prokuraturę.
Czy nastąpił przełom w śledztwie, policja wpadła na trop? Tego na razie się nie dowiemy. Wczoraj Komenda Wojewódzka Policji, która przejęła śledztwo, wydała komunikat. Czytamy w nim m.in. "Przedostanie się zgromadzonych ustaleń i informacji do opinii publicznej spowodowałoby, że wykrycie sprawcy [ewentualnego - dop. red.] zabójstwa byłoby znacznie utrudnione lub nawet niemożliwe. Byłoby to zwyczajnym ostrzeżeniem sprawcy przestępstwa". Dlatego pozostaje czekać na dobre wiadomości." źródło: naszemiasto.pl Miejmy nadzieję, ze jest cała i zdrowa. |
|
|
|
#3365 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3366 |
|
Raczkowanie
|
na samosi sie nie radze oglaszac napisalam jeden watek to ludzie pisali ze jej twarz wyglada gorzej niz konia ze d owno ich to opchodzi same niemile rzeczy ja nie moge uwerzyc ze ludzie sa tacy bez serca i wspolczucia .. strasznie mi sie wtedy przykro zorbilo.. nie radze ci tam pisac jak nie chcesz czuc sie urazona.. nie wiem jak tam komwbojki...
|
|
#3367 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wczoraj siedzące ze znajomymi i rozmawiając o tej sprawie powiem szczerze, że tylko te dwie opcje każdy uważał za realne.. A od siebie powiem jedno: nie jest dobrze ![]() Śledzę forum w nadziei że wszystko się dobrze skończy i w końcu przeczytam, że się znalazła cała i zdrowa, jednak jako osoba postronna powiem, że mam jakieś złe przeczucia. |
|
|
|
|
#3368 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3369 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3370 |
|
Zakorzenienie
|
Śledzę wątek od wczoraj. Niedawno wróciłam z wakacji (w Chłapowie/Władysławowie). Dokładnie 20 lipca byłam na wycieczce w trójmieście i pamiętam, że widziałam plakat dotyczący Iwony w Sopocie w tunelu kolejki SKM tuż przy kasownikach. Przystanęłam, przeczytałam go i poczułam niepokój, pamiętam jak się dwa razy okręciłam wokół własnej osi sprawdzając czy wszystko jest w porządku (akurat TŻt sprawdzał rozkład na peronach). Może to głupie, ale będąc tam przyglądałam się każdej szczupłej blondynce z prostymi włosami.
Kiedy wczoraj przez przypadek znalazłam ten wątek szukając w wyszukiwarce czegoś zupełnie innego... od razu po temacie skojarzyłam, że to pewnie chodzi o tę samą dziewczynę Mimo tego, że mam 22 lata i nie idealizuje świata, to jednak nadal mnie dziw bierze i strach przeszywa, że na codzień dzieją się takie rzeczy :/Czytałam wątek prawie od deski do deski w nadzieji, że na ostatnich stronach przeczytam, że Iwona się odnalazła. Dziś w nocy mimo snu, podświadomie myślałam ciągle o tej sytuacji. Ba! nawet śniły mi się wydmy, schodzenie po wydmach, a także wchodzenie gdzieś nisko na pokład jakiegoś statku, motorówki, kutra. Widziałam też wasze plakaty przetłumaczone na inne języki. Jeśli Iwona trafiła za granicę (co i tak nie było by aż taką złą opcją w porównaniu z innymi domysłami) to możliwe, że zmieniono jej kolor włosów (tak jak pisałam, ja po przeczytaniu ogłoszenia w Sopocie przyglądałam się baczniej blondynkom-takie to charakterystyczne). Może można rozbudować ogłoszenie, dodając, że być może ma inny kolor włosów..jak teraz może wyglądać? może dodać jakieś charakterystyczne cechy - typu pieprzyk? Pozdrawiam i razem z Wami czekam na pozytywny finał - no bo innego być nie może!
|
#3371 |
|
Raczkowanie
|
|
#3372 |
|
Raczkowanie
|
Sorry ale wolałbym umrzec niz byc gwałconym przez pół zycia
|
|
|
|
#3373 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie przeglądałam na Google Earth okolice Jelitkowa i się przeraziłam - tam jest spory las!!! Czytałam co prawda o poszukiwaniu w lesie, ale wyobrażałam go sobie jako niewielką kępkę drzew, jakie nieraz są przy zejściach na plażę
masakra, dodatkowo w nim są bunkry
|
#3374 |
|
Raczkowanie
|
Na innym portalu znalazłem coś takiego:
http://kryminalne.trojmiasto.pl/zaginieni/7 |
|
|
|
#3375 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
1. co z tymy klucmi ktore kolezanka miala zostawic Iwonie? 2. ta sprawa ze ojczym slyszal jak kolezanka rozmawia z Iwona? 3. sprawa telefonu czy sie rozladowal o 3.49 czy nadal smsowala z kolezanka? czy te watki zostraly sprawdzone przez policje moze Rutkowski by sie tym zainteresowal. |
|
|
|
|
#3376 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3377 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3378 |
|
kobieta za ladą
|
czytam od wczoraj i od wczoraj cały czas nie mogę o niczym innym myśleć
![]() nie wiem hmm ktoś wie o co sie Iwona pokółciła z koleżanką?(może kogoś poznała chciała z nim wyjść pogadać a koleżanka próbowała ją powstrzymać?) mam taki mętlik w glowie ,tyle mam pytań ze szok..mam nadzieje ze sie znajdzie eeh
|
#3379 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i widocznie selekcja szwankuje, skoro narzekasz na "gówniarzerie" w barach
|
|
#3381 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do selekcji to myślę że czasami można się z nią spotkać w większości klubów, np. w Nowej Republice- kiedyś ze znajomymi byliśmy tam na imprezie i nie chcieli wpuścić mojego kolegi za "oczy" sugerowali że on ma za duże oczy co świadczy o tym że jest niby naćpany i go nie wpuszczą... a znowu żeby dostać się do Tropikalnej Wyspy dziewczyny muszą mieć założone szpilki a faceci jakieś eleganckie buty inaczej nie wpuszczą- już nie raz byłam świadkiem czegoś takiego że przyszli faceci z dziewczynami w adidasach i ich nie wpuścili... Jedynie żeby wejść do Tropsa nie ma większych problemów- powiem Wam szczerze że my ze znajomymi zawsze pijemy przed imprezami u kogoś w domu a potem idziemy do klubu raz była taka sytuacja że moja koleżanka się aż zataczała tak była pijana ale pomimo tego wpuścili ją do Tropsa bez gadania a widać że niezłe już miała jazdy... Moi znajomi pracują w Organice i jak masz znajomości to wiadomo że wszędzie Ciebie wpuszczą. Już nie raz miałam szatnie za darmo, drinki itd. |
|
|
|
|
#3382 | ||
|
Zakorzenienie
|
Takie wymyślanie jest trochę bez sensu, bo nie znamy baaardzo wielu faktów
Ale to tylko domysły moje i Męża A że mamy bujną wyobraźnie, dużo czytamy, lubimy i zbieramy na DVD różne seriale detektywistyczne ("Bez śladu", "Detektyw Monk" => wspólne zainteresowania, m.in. dlatego jest moim mężem ) to różne rzeczy nam do głowy przychodzą. Opieram się tylko na tym monitoringu, który został upowszechniony. Wydaje mi się, że na pewno są też kolejne, ale ze względu na dobro śledztwa nie można ich ujawniać Podobnie z informacjami, kto został przesłuchany, co powiedział itp. Tak naprawdę nic nie wiemy Nie oglądałam programu "Interwencja" więc nie wiem co tam opowiadali znajomi Iwony, jak się zachowywali, czy "gubili się w zeznaniach" itp. Nie wiem o co chodzi z tymi kluczami i informacją od Ojczyma, że słyszał Iwonę przez balkon? Nie znam też miasta Co jest później na tym deptaku, jak na filmie Iwona ostatni raz przechodzi???: czy dalsza część deptaka czy może ulica - jezdnia, po której jeżdżą samochody? - jeśli tam jest ulica, to Iwona mogła wsiąść do samochodu (obcego człowieka lub znajomego) samowolnie lub nie, to wtedy teren poszukiwań powiększa się może być wszędzie![]() - jeśli wsiadła do samochodu (o ile jest tam jest jakaś jezdnia), to mogła nawiązać jakiś romans, była po spożyciu %, spędzili razem noc, spała długo, bo miała kaca, jak włączyła telewizor to zobaczyła, że pół Polski jej szuka i teraz nie wie co zrobić ![]() - facet z ręcznikiem mógł nieść białą bluzę na ramieniu! Na filmie mam wrażenie, że on coś zagadał do Niej, a ona przyspieszyła kroku. Wogóle idzie dość szybko, jakby się go bała, może to on coś jej zrobił, ale dalszego filmu z kamery nie ma? ![]() - nie mogę znaleźć tego filmiku, gdzie Iwona przechodzi obok parasoli i mam wrażenie, że facet coś do niej gada, podobny do pana ręcznika ![]() - nurtuje mnie dlaczego nie wsiadła do taksówki lub do autobusu? Może została gdzieś w klubie okradziona i przestraszona wracała do domu i ktoś ją napadł jeszcze po drodze taki splot nieszczęśliwych wypadków Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Seona Czas edycji: 2010-08-01 o 15:52 Powód: dopisek |
||
|
|
|
#3383 |
|
Raczkowanie
|
Witam na razie żadnych nowych informacji nie posiadam
Rózne hipotezy są brane pod uwagę - włącznie z porwaniem z przejscia dla pieszych przy stacji benzynowej . Świadków wydarzeń jeszcze nie odszukali Reasumując Blackhole po człowieku ? |
|
|
|
#3384 | |
|
Zakorzenienie
|
A poza tym takie gdybanie, co mogło jej się stać itp. nie ma sensu, bo nie znamy wszystkich faktów.
---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Cytat:
Przecież to ponad 2 tyg. Ci panowie, co ciągną wózek też mogli coś widzieć! A wyglądają na tamtejszych, na pewno się gdzieś kręcą w okolicy?
|
|
|
|
|
#3385 |
|
BAN stały
|
w Gdańsku i Sopocie nie ma komunikacji nocnej , taksówki są ale bardzo drogie , najszybciej i najwygodniej z buta właśnie nad plażą albo plażą, ulica tam jest ale z tego co widziałam wczoraj w dzień normalnie ludzie na deptak sobie wjeżdżali samochodami pod samą plażą i nikt się tym nie przejmował, więc podjechać tam mógł każdy w każde miejsce wychodzi z tego
|
|
|
|
#3386 |
|
Raczkowanie
|
Ci z wózkiem zostali przesłuchani - na pewno- i pracownicy okolicznych barów - mówię o P.ręcznik i o ewentualnych świadkach samego zdażenia - którzy są lub nie .
|
|
|
|
#3387 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3388 |
|
Przyczajenie
|
Gdyby nie Policja to Rutkowski dalej by myslal co z Nia sie stalo w parku ;] wiec daj sobie na wstrzymanie bo widac , ze nie orientujesz sie w temacie.
|
|
|
|
#3389 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3390 |
|
Raczkowanie
|
Tak to czemu monitoring był sprawdzony dopiero po 9 dniach jak Rutkowski sie zajoł sprawą?? policja nic przez te 9 dni nie zrobiła nawet nagran sie im nie chcialo sprawdzic przestan pierniczyc farmazony
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:21.

A że mamy bujną wyobraźnie, dużo czytamy, lubimy i zbieramy na DVD różne seriale detektywistyczne ("Bez śladu", "Detektyw Monk"
=> wspólne zainteresowania, m.in. dlatego jest moim mężem
) to różne rzeczy nam do głowy przychodzą.