Zaginęła Iwona! Trójmiasto. - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-01, 18:36   #3481
visionAM
Zakorzenienie

Dot.: Zaginęła Iwona! Trójmiasto.

Cytat:
Napisane przez evaventt Pokaż wiadomość
nie to znaczy tyle , że znam go z osobistych wersji a nie wierzenia w bajki i kaczki dziennikarskie a to duża różnica , może i coś tam mu się udaje czasem, ale to są przypadki , o Iwonie już podał z trzy rożne wersje i żadna nie jest prawdziwa, jak zbierze więcej faktów od policji to może i powie coś bliżej prawdy , tak on działa

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

sama też mam wizję, które się sprawdzają, ale nigdy w życiu nie robiłabym rodzinie zaginionego takich pustych nadziei podając ichnaście nie sprawdzonych wersji jak Jackowski robi
weźcie ją stąd
jacyś psychole logują się na wizaż i tutaj coraz większy burdel się robi
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 18:37   #3482
evaventt
BAN stały

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
weźcie ją stąd
może bez obrażania co , nie znasz nie oceniaj
evaventt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 18:38   #3483
martasdz
Zakorzenienie

evaventt - można do tego podchodzić tak jak Ty, ale ja podchodzę do tego w taki sposób, że nawet jeśli sprawdzi mu się jedna wizja na 10 i pomoże jakiejś rodzinie w odnalezieniu żywej osoby czy samych zwłok - robi ogromną robotę i wg mnie warto choćby dla tej 1 dobrej wizji na 10.
martasdz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 18:39   #3484
Nealinne
Zakorzenienie

Nie ma sensu się kłócić Jeśli ktoś nie wierzy Jackowskiemu to w porządku ale ludzie szukają teraz jakiejkolwiek nadziei a on ją im daje więc nie kwestionujmy tego. W takiej sytuacji nawet najbardziej irracjonalne rzeczy potrafią sprawić, że człowiek dalej się trzyma.
Stary 2010-08-01, 18:40   #3485
201804200947
Konto usunięte

Nie wiem czy komuś będzie się chciało cały artykuł, który wkleiłam wyżej więc zacytuję mały fragment:
Cytat:
U jasnowidza najtańsza jednorazowa przepowiednia kosztuje 200 złotych, cena najdroższych usług przekracza tysiąc złotych. To oznacza, że w skali kraju zarobki jasnowidzów pomagających rodzinom można liczyć w milionach. – Często rodziny pytają nas o zdanie w tej kwestii lub oczekują polecenia któregoś z jasnowidzów. Nie robimy tego. Nie polecamy jasnowidzów ani ich nie odradzamy. To rodzina sama musi podjąć decyzję – wyjaśnia Aleksandra Andruszczak. Pracownicy fundacji przedstawiają rodzinie tylko skutki poproszenia jasnowidza o pomoc. – Uprzedzamy, że mogą usłyszeć rzeczy ponad ich siły – tłumaczy. I dodaje: – W 10-letniej historii fundacji zajmowaliśmy się 1300 przypadkami zaginięć. Nie było jeszcze sprawy, w której jasnowidz rzeczywiście przyczyniłby się do odnalezienia poszukiwanego. Żywego czy martwego.

Aleksandrze Andruszczak wtóruje nadkomisarz Bogdan Michalec, twórca grupy operacyjno-śledczej Archiwum X, która działa przy wydziale kryminalnym Komendy Wojewódzkiej Policji w Krakowie (zajmuje się rozwiązywaniem kryminalnych zagadek sprzed lat). – Nie spotkałem się nigdy z przypadkiem jasnowidza, który pomógł kogoś odnaleźć. Nigdy nawet o czymś takim nie słyszałem.

Oficjalnych statystyk na temat skuteczności działań jasnowidzów w sprawach kryminalnych nie ma jednak nikt. Ani Itaka, ani Polskie Towarzystwo Psychotroniczne, ani fundacja Nautilus, która bada zjawiska nadprzyrodzone. Jedyny dokument, na jakim można się oprzeć, to sporządzony jeszcze w 2000 roku raport Komendy Głównej Policji obejmujący lata 1994–1999 (później badań nie powtarzano). W tym okresie policja podjęła 440 akcji poszukiwawczych na podstawie wskazań jasnowidzów. W 432 przypadkach funkcjonariusze nie odnaleźli ani zaginionego, ani zwłok, ani nawet jakichkolwiek przedmiotów wskazujących na to, że dana osoba mogła przebywać na przeszukiwanym terenie. Jednym słowem – pudło.
201804200947 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 18:40   #3486
mollyy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
weźcie ją stąd

Myśle, że burdel sie robi przez użytkowników takich jak Ty, którzy obrzucają obelgami każdego na prawo i lewo. Dziwie sie jeszcze, że przy niektórych z Twoich postów żaden użytkownik nie kliknął "ZP".
ze nie zasługujesz na mnie, kiedy jestem najlepsza. ”
- Marilyn Monroe 
mollyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 18:42   #3487
Halucynacja
Raczkowanie

Nealinne.. już pisałam wyżej żeby się nie kłóciły.. Jak grochem o ściana..
Masz rację. Kto był w takiej sytuacji lub podobnej zrozumie, że każda rzecz - nawet irracjonalna - daje dużą nadzieję i pozwala przetrwać każdą kolejną minutę! Bo trudno tu mówić o dniu..

Martasdz - racja. A nóż widelec się uda..
Stary 2010-08-01, 18:43   #3488
layla_lbn
Zakorzenienie

GG do layla_lbn Send a message via Skype™ to layla_lbn

Cytat:
ale nigdy w życiu nie robiłabym rodzinie zaginionego takich pustych nadziei podając ichnaście nie sprawdzonych wersji jak Jackowski robi
Zgadzam się.
Z reszta o Jackowskim jest cały wątek na Wizażu, albo ogólnie o jasnowidzach, pamiętam, że kiedyś się wypowiadałam

Edit, wątek o jasnowidzu Jackowskim: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=309781

Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje

layla_lbn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 18:45   #3489
bedeliciuos
Wtajemniczenie

Cytat:
nie to znaczy tyle , że znam go z osobistych wersji a nie wierzenia w bajki i kaczki dziennikarskie a to duża różnica , może i coś tam mu się udaje czasem, ale to są przypadki , o Iwonie już podał z trzy rożne wersje i żadna nie jest prawdziwa, jak zbierze więcej faktów od policji to może i powie coś bliżej prawdy , tak on działa

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

sama też mam wizję, które się sprawdzają, ale nigdy w życiu nie robiłabym rodzinie zaginionego takich pustych nadziei podając ichnaście nie sprawdzonych wersji jak Jackowski robi
sprawdzają się, mówisz?
bez jaj.
ale skoro tak, to czemu nie wierzysz w Jackowskiego? On ma wiele udokumentowanych prawdziwych wizji.
mowisz to żeby zwrócić na siebie uwage, i owszem zwracasz, ale to śmieszne.
bedeliciuos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 18:46   #3490
alufa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez warszawianka Pokaż wiadomość
Ależ ja wieeeem
Ja wiem, że robią.
Nie zrozumiałaś-być może też ja się źle wyraziłam.Chodzi mi o to, że ludzie chcieliby, żeby policja opisywała każdy swój ruch, każdy kroczek,nawet najmniejszy- bo jeżeli nie dostajemy informacji, że coś się dzieje to można sobie pomyśleć, że nic się nie dzieje.Co oczywiście nie znaczy, że tak jest bo wiadomo przecież, że cały czas coś się dzieje, tylko policja o tym nie może cały czas informować.Dla dobra śledztwa właśnie.

Uff, może teraz udało mi się jakoś to opisać jaśniej
ja myślę, że ten zastój w podawaniu informacji będzie teraz dość długi, żeby ucichł ten zamęt... jak wszystko w miarę wróci do normy pojawią się kolejne SPRAWDZONE informacje...
alufa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 18:48   #3491
evaventt
BAN stały

Cytat:
Napisane przez bedeliciuos Pokaż wiadomość
sprawdzają się, mówisz?
bez jaj.
ale skoro tak, to czemu nie wierzysz w Jackowskiego? On ma wiele udokumentowanych prawdziwych wizji.
mowisz to żeby zwrócić na siebie uwage, i owszem zwracasz, ale to śmieszne.
nie nie mówię, bo nie robię tego dla pieniędzy i poklasku jak Pan Jackowski, nigdy się nie ujawniam i pomagam tylko anonimowo , wizje Jackowskiego, no widać chociażby teraz w przypadku zmienia wersję jak rękawiczki w zależności od tego co policja więcej wie, żadna jego wersja nie ma najmniejszego pokrycia w rzeczywistości, jak do tej pory, to chyba wystarczy i tak jest za każdym razem
evaventt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 18:59   #3492
Mia_bianca
BAN stały

Cytat:
to co wiemy to jest 10 proc. z przecieku durnych dziennikarzyn z tego co robi policja, mam ojca policjanta od 30 lat w tym pracuje, i nogi by z tyłka powyrywał gdyby jakiś dziennikarz napisał co robią , nad czym pracują, w trakcie nie zakończonego śledztwa, ale najlepiej pisać że policja nic nie robi i siedzi pije kawkę jak się zielonego pojęcia nie ma to może lepiej nie mówić wcale

Otóż to. Ponad to uważam, że stawianie policji pod tablicą na forum publicznym i wymaganie spowiadania sie publicznie, co w tej sprawie robią - może działac tylko na niekorzyśc zaginionej.
Wiadomości czytają na bieżąco porywacze. I wg tego ustalają dalszy plan działania. na 99% (ten 1% tylko dlatego że nie jestem nieomylna)

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

Cytat:
Napisane przez alufa Pokaż wiadomość
ja myślę, że ten zastój w podawaniu informacji będzie teraz dość długi, żeby ucichł ten zamęt... jak wszystko w miarę wróci do normy pojawią się kolejne SPRAWDZONE informacje...
Zastój w informacjach jest dlatego, ze gwiazda z parciem na szkło nic nie znalazła, a policja ma na tyle oleju w głowie, że robią swoje nie informując o tym dziennikarzy, którzy przez swoje artykuły - tylko dawaliby wskazówki porywaczom.
Mia_bianca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 19:03   #3493
alufa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mia_bianca Pokaż wiadomość
Otóż to. Ponad to uważam, że stawianie policji pod tablicą na forum publicznym i wymaganie spowiadania sie publicznie, co w tej sprawie robią - może działac tylko na niekorzyśc zaginionej.
Wiadomości czytają na bieżąco porywacze. I wg tego ustalają dalszy plan działania. na 99% (ten 1% tylko dlatego że nie jestem nieomylna)

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

Zastój w informacjach jest dlatego, ze gwiazda z parciem na szkło nic nie znalazła, a policja ma na tyle oleju w głowie, że robią swoje nie informując o tym dziennikarzy, którzy przez swoje artykuły - tylko dawaliby wskazówki porywaczom.
ja bardzo współczuję policji w dobie internetu...
internauci stworzyli CHYBA WSZYSTKIE możliwe scenariusze podając miejsca w których mogło do czegoś dojść, doszło do czegoś, dochodzi do czegoś, lub dojdzie...
alufa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 19:09   #3494
nasstasia
Raczkowanie

co do Jackowskiego byl o nim program w tv cos typu serial jak w 11, i wypowiadal sie tam ze nie jest nieomylny i czasem nie potrafil pomoc w sprawie. w koncu badz co badz to tylko czlowiek. no jesli sie pomylil powinien zwrocic koszty rodzinie.
a co do policji powiem ze nie mam az takiego dobrego zdania o nich , Rutkowski tez mial ostatnio problemy z prawem .i tu sie zaczyna problem nikt nie jest z nich idealny ale kogo prosic o pomoc do kogo sie zwracac.
nasstasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 19:13   #3495
Mia_bianca
BAN stały

Cytat:
Napisane przez nasstasia Pokaż wiadomość
ci tu sie zaczyna problem nikt nie jest z nich idealny ale kogo prosic o pomoc do kogo sie zwracac.

Na pewno nie do Rutkowskiego. Jest wiele agencji detektywistycznych w kraju.
Stary 2010-08-01, 19:24   #3496
nasstasia
Raczkowanie

Cytat:
to nie bylo tez retoryczne pytanie moze ktos zna agencje detektywistyczne moze ludzi ktorzy sie specjalizuja w zaginieciach ,ja osobiscie po sprawie Olewnika i problemach z prawem pana Rutkowskiego nie zatrudnialabym go
Stary 2010-08-01, 19:25   #3497
Kontatto Estremo
Raczkowanie

Rutkowski to jest tez oszust ja osobiscie bym go nie zatrudnił
Kontatto Estremo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 19:26   #3498
7df813b986b922a36aa3b229fba050fe6f445116
Konto usunięte

Cytat:
A może właśnie o to chodziło? Rutkowski jest medialny, więc i sprawa medialna, a przy poszukiwaniu człowieka rozgłos jest bardzo ważny. Może i on nic nie zdziała i będzie się tylko lansował, ale paradoksalnie jego lans przysłuża się sprawie.
7df813b986b922a36aa3b229fba050fe6f445116 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 19:28   #3499
Janusz_G
Raczkowanie

Zdrzemnałem się trochę - siadam czytam i się porobiło
Zacznę od tego czy to Jackowski czy info od kogokolwiek - policja musi sprawdzić . Czy się myli nie mnie go oceniać . Rodzina jest zrozpaczona i będzie chwytała kazdej wiadomości która a nóz przybliży jej wiedzę o Iwonce . Tema tutaj to nie jest o jasnowidzach . Powiedział , wskazał - zobaczymy , po wszystkim możemy załozyć następny pod tytułem . Co sadzimy o jasnowidzach . Teraz a zaczął się trzeci tydzień od zaginiecia Iwonki skupmy się co mozemy jeszcze zrobić
ZROBIĆ , POMÓC - to jest nasz główny cel
IWONA ZYJE WIERZĘ W TO GŁĘBOKO
Janusz_G jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 19:32   #3500
Mia_bianca
BAN stały

[1=7df813b986b922a36aa3b22 9fba050fe6f445116;2107500 2]A może właśnie o to chodziło? Rutkowski jest medialny, więc i sprawa medialna, a przy poszukiwaniu człowieka rozgłos jest bardzo ważny. Może i on nic nie zdziała i będzie się tylko lansował, ale paradoksalnie jego lans przysłuża się sprawie.[/QUOTE]

Nie o to chodziło. Sprawa niestety jest bardzo prosta. Nikt inny nie chciał podjąć sie tej sprawy. Wakacje, urlopy, a poza tym łatwiej pstrykac foty niewiernym męzom i zonom, niz szukac wiatru w polu.
Stary 2010-08-01, 19:37   #3501
Konto usunięte

Jeśli jesteście wierzący, myślę że warto by było zorganizować mszę w intencji odnalezienia.
Stary 2010-08-01, 19:43   #3502
Mia_bianca
BAN stały

Ok, przejdzmy do rzeczy.
Śledztwo trwa, jesli nic nie ruszy sie do jutra to pytanie zasadnicze - co jeszcze mozemy zrobic?? (oprocz zorganizowania klilku zawodowych grup poszukiwawczych z psami i map geodezyjnych terenow)
Komu co przychodzi sensownego do głowy?

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

[1=7df813b986b922a36aa3b22 9fba050fe6f445116;2107522 3]Jeśli jesteście wierzący, myślę że warto by było zorganizować mszę w intencji odnalezienia.[/QUOTE]

Ok, niech i tak bedzie. Dla wierzących msza, dla wierzących w inne rzeczy - może ktoś ma jakąś wróżkę wiarygodną gdzies w Polsce i ona by pomogła? (sama nie wierze że to napisałam)
Stary 2010-08-01, 19:47   #3503
Konto usunięte

Tak, znam wiarygodną wróżkę. Cyganka, która od lat chodzi po toruńskiej starówce. Przepowiada często tym samym ludziom, więc się sprawdza, sama jestem przykładem.

Ale nie wiem, czy wróżki zajmują się odnajdywaniem osób?

Mnie nie ma w Polsce, ale prawie każdy kto mieszka czy studiuje w Toruniu wie, o kogo chodzi. Jeśli jest ktoś na forum z tego miasta, mógłby zapytać.

Edytowane przez 7df813b986b922a36aa3b229fba050fe6f445116
Czas edycji: 2010-08-01 o 19:48
Stary 2010-08-01, 19:47   #3504
nasstasia
Raczkowanie

co do Iwony mialam kiedys podobna sytuacje wracalam sama z imprezy do domu pieszo 7km, tez zdjelam buty i nioslam je w rece , sytacja byla inna niz tu bylo ciemno i drogi tez byly puste na szczescie nikt za mna nie szedl, nie ma tam monitoringu po drodze. na poczatku szlam wolno sciaglam buty bo byly nie wygodne pozniej gdy juz bylam blizej domu takze przyspieszylam tepo bylam bardzo zmeczona i chcialam sie jak najszybciej znalesc w domu. z tego co pamietam nie odczowalam niewygody jesli chodzi o chodzenie na bosaka po zwirze czy scierzce moze niedaleko przed domem schylila sie zeby ubrac buty bylo jaso i nie chciala na bosaka wchodzic do blokunie wiem tak sie zastanawaiam, ja osobiscie nigdy wiecej nie wracalam sama z imprez teraz wiem ze jakby mnie ktos np wciagnal do auta to slad by po mnie zaginal.
Stary 2010-08-01, 19:47   #3505
ravik
Raczkowanie

jeszcze raz zamieszczam coś co znalazłem bo podobieństwo wydaje mi się duże...proszę Was o opinie:
http://kryminalne.trojmiasto.pl/zaginieni/7/
Jeśli "ręcznika" nikt do tej pory nie znalazł to nawet gdy podobieństwo jest przypadkowe to musiał to byc ktoś taki..przypadkowy, włóczęga- jeśli by tam pomieszkiwał czy pojawiał się częściej szybko zostałby znaleziony.
Co jeszcze możemy zrobić? Moim zdaniem nie zapomnieć i nie odpuszczać..bo zwykle w takich przypadkach jest tak że w końcu policja poddaje się..wszyscy zapominają i tylko rodziny z tym zostają. Tak było w sprawie z moich okolic: Joanny Surowieckiej
ravik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 19:53   #3506
Konto usunięte

Cytat:
ja osobiscie nigdy wiecej nie wracalam sama z imprez teraz wiem ze jakby mnie ktos np wciagnal do auta to slad by po mnie zaginal.
A ja właśnie wczoraj wracałam sama z imprezy o 2 w nocy, tzn z przystanku autobusowego z którego kawałek mam, nawet wiedząc o całej sprawie Iwony niestety, alkohol dodał odwagi :/
Stary 2010-08-01, 19:54   #3507
Mia_bianca
BAN stały

Blancita a nie masz jakiegos takiego człowieka w Hiszpanii?
Stary 2010-08-01, 19:57   #3508
nasstasia
Raczkowanie

a co do Recznika wiele jest hipotez ale chyba nikt nie pomyslal ze on mogl po prostu udawac pijanego jako osoba wyzsza musial by minac Iwone,jesli normalnie by zaczal nagle isc wolno ona zauwazyla by ze jakis koles specjalnie sie na nia czai i mogla by po prosic kogos o pomoc lub zadzwonic na policje(sprawca nie wiedzial ze miala wyladowany telefon)i on zeby zwolnic tepo i jej nie straszyc mogl udawac ze sie zatacza ze taki tam sobie pijaczek idzie. zastanawiam sie nad tym mogl tez byc pod wplywem narkotykow.
Stary 2010-08-01, 19:59   #3509
Arohpess
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ravik Pokaż wiadomość
jeszcze raz zamieszczam coś co znalazłem bo podobieństwo wydaje mi się duże...proszę Was o opinie:
http://kryminalne.trojmiasto.pl/zaginieni/7/
Jeśli "ręcznika" nikt do tej pory nie znalazł to nawet gdy podobieństwo jest przypadkowe to musiał to byc ktoś taki..przypadkowy, włóczęga- jeśli by tam pomieszkiwał czy pojawiał się częściej szybko zostałby znaleziony.
Co jeszcze możemy zrobić? Moim zdaniem nie zapomnieć i nie odpuszczać..bo zwykle w takich przypadkach jest tak że w końcu policja poddaje się..wszyscy zapominają i tylko rodziny z tym zostają. Tak było w sprawie z moich okolic: Joanny Surowieckiej
Wg mnie to nie ten człowiek, wogóle nie widzę podobieństwa...
Męzczyna którego link podałas/es jest wg mnie starszy, mnie zadbany, inny styl ubierania od "Recznika"
Arohpess jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 19:59   #3510
Mia_bianca
BAN stały

Cytat:
co do Iwony mialam kiedys podobna sytuacje wracalam sama z imprezy do domu pieszo 7km, tez zdjelam buty i nioslam je w rece , sytacja byla inna niz tu bylo ciemno i drogi tez byly puste na szczescie nikt za mna nie szedl,

Otóz to. Ja też wiele razy szwendałam sie po nocy, jezdziłam na biwaki, spływy kajakowe, łaziłam po knajpach. Iwona po prostu miała pecha, znalazła sie w nieodpowiednim miejscu o nieodpowiedniej porze. Zreszta ja stale uwazam, ze ten pech przesladowal ją od poczatku (kłótnia, bezsensowna reakcja, niedoswiadczeni znajomi, ale czego wymagac od nastolatkow - (nie winie was, wiem ze to czytacie)rozładowana bateria w telefonie, brak mozliwosci zadzwonienia do matki zeby przyjechala, az w koncu natrafienie na oszołoma lub oszołomów albo fałszywych przyjaciół.
To nie była jej wina. Dziewczyna po prostu miała pecha. Liczymy na to ze jeszcze zyje przetrzymywana przez ludzi ktorzy teraz nie wiedza co z tym fantem zrobic...

Edytowane przez Mia_bianca
Czas edycji: 2010-08-01 o 20:01
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości