|
|
#3841 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IX
Cytat:
Ty przynajmniej będziesz miał proste zęby a oni będą chodzić z krzywymi... a kobiety lecą na ładny, prosty i zadbany uśmiech u faceta
|
|
#3842 |
|
Przyczajenie
|
A przez całe życie dawałem sobie wmawiać, że na intelekt i charakter...
![]() Dziękuje za słowa otuchy. Jutro ruszam w bój, na pewno będę musiał 8ki wyrywać, a znając życie i moje szczęście to pewnie mam jeszcze 9tki, 10tki i chociaż ze dwie 11tki... Ale nic to, co ma być to będzie. Odezwę się po założeniu, jak już rozpocznę swoje klasztorne życie. Pozdrawiam! |
|
|
|
#3843 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny!!
![]() Kiedyś tu pisałam i szukałam porady i mam nadzieję,że teraz też mi pomożecie ![]() A więc moim problemem jest "coś" znajdujące się między jedynkami a dokładnie na prawej jedyce na tym malutkim wewnętrznym boku (wiecie o co mi chodzi )Mam tam taki...nalot? Jest on koloru żółto-brązowego.Moja orto powiedziała,że jest to osad i żebym się nie martwiła,bo osad będzie mi likwidować przy zdjęciu aparatu.Ale ja aparat zdejmuje za ok. 2 lata ![]() Głównie chodzi mi o to,że trochę mi ten osad przeszkadza tym bardzej,że mam malutką przerwę między jedynkami,bo przesuwają mi się zęby i te wewnętrzne ścianki zębów są widoczne a wraz z nimi osadzik... I tu kieruję pytanie: Czy mogę go usunąć u stomatologa? Ile kosztuje takie usuwanie? (tego osadu nie ma dużo,prolem w tym że go widać..) Proszę o rady i pozdrawiam
|
#3844 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3845 | |
|
Zadomowienie
|
Wyszukiwarko możesz iść do stomatologa poprosić o wypiaskowanie, usunięcie osadu/kamienia.
U mojej dentystki taki luksus kosztuje 80 zł. Słyszałam jednak, że niektórzy życzą sobie nawet 180 Wszystko zależy od wielkości miasta. Skoro Ci to przeszkadza to moim zdaniem nie ma na co czekać..---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Cytat:
Klasztorne życie. Rozumiem, że na dwa lata zamykasz się w najwyższej wieży. Drogie Aparatki, mamy swoją prywatną księżniczkę tzn. księcia ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#3846 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za free..a u stomatologa spokojnie ok 100 i masz z głowy ![]()
|
|
|
|
|
#3847 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3848 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ]kurcze ta nuta chodzi za mną od tygodnia i ani myśli mi z glowy wypaść http://www.youtube.com/watch?v=Cgjwy...eature=related
|
|
#3849 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3850 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bałam się jak diabli jakichś dramatycznych ciągąt, wielkich reakcji organizmu ale nic takiego się nie działo (a byłam palaczem, ba! miłośnikiem papierosów od kilku lat) Po pierwsze: musiałam rzucić ze względu na estetyczny aparat (bałam się przebarwień) Po drugie - obiecałam mężowi (umowa była: aparat w zamian za papierosy) i tym razem postanowiłam dotrzymać słowa ![]() Po trzecie: palenie - w moim wypadku - w aparacie nie bardzo wchodziło w grę. przez pierwsze dni tak mnie wszystko bolało, że nie było mowy o wsadzaniu czegokolwiek w usta ![]() I jakoś tak minęło... na razie 2 tygodnie, z kawałkiem ale to już coś. Zaczynam odzyskiwać węch itp. Konkludując- spróbuj. Byc może nie będzie tak źle jak sądzisz! |
|
|
|
|
#3851 |
|
Rozeznanie
|
hehe
przy aparacie to lepiej o tym zapomnieć bo jak coś się dzieje to zanim się człowiek dostanie na NFZ to wieki muszą minąć ![]() ![]() |
|
|
|
#3852 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, nie orientujecie się może gdzie można kupić końcówkę orto do szczoteczki elektrycznej oral b? Swoją kupowałam w Rossmanie ale nie zwróciłam uwagi czy mają tam też jakieś końcówki
|
#3853 |
|
Zakorzenienie
|
wyszukiwarka usuwanie kamienia metodą ultradźwięków polecam to raz
Dwa z okazji NFZ raz w roku przysługuje ci to usuwanie za darmo ![]() Więc wybierz jakiś przyjazny prywatny gabinet który ma podpisaną umowę z NFZ i tam w ramach nfz nic nie płacąc usuń kamień. Nosiłam aparat i jarałam jak głupia, zęby są bielsze :P to zależy jak kto o nie dba ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- przebarwiały mi się tylko przezroczyste gumki nieznacznie natomiast te szare pozostawały ok. |
|
|
|
#3854 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Jak ktoś chce rzucać palenie to ja polecam Tabex. Na receptę, taniocha straszna, naturalny, bez nikotyny. Pomaga tak, że ojejku albo jeszcze bardziej
Edytowane przez 201604190949 Czas edycji: 2010-08-01 o 22:28 |
||
|
|
|
#3855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3856 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Dawno mnie tu nie było. Za ten czas zdążyły oderwać mi się 3 zamki w aparacie na dole Nakłady za to odrywają mi się w ciągu 1 dnia od założenia. Wizytę mam 6, więc spytam orto, czy to tak ma odpadać ciągle...
|
#3857 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3858 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie
![]() Od założenia minęły już prawie 4 miesiące i jestem meeeega zadowolona! Na 9 czy 10 stronie było widać moje początki, a teraz mogę się pochwalić zmianami
|
|
|
|
#3859 |
|
Raczkowanie
|
mam pytanko
, nie przeglądałam całego wątku, ale ile Cię kosztowała taka zmiana ząbków, poza dwuletnim noszeniem aparatu?zakładając, że mam podobne wady i defekty ile musiałabym orientacyjnie szykować kasy na dzień dobry idąc do ortodonty? pozdrawiam. |
|
|
|
#3861 |
|
Raczkowanie
|
Muszę powiedzieć orto, ze nie dam rady założyć dolnego łuku..... Po pierwsze dół mam prosty, a po drugie nie wydolę finansowo bo mam inne ważniejsze wydatki.
Czy ktoś miał taką sytuację, ze zakończył na górnym łuku? |
|
|
|
#3862 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Gdy wchodzisz do domu palacza, czujesz jak jadą jego firanki, ubrania i sam on. A poza tym, po pewnym czasie od rzucenia palenia powraca faktycznie węch- inaczej pachną potrawy, kwiatki...no wszystko. Smak zresztą też się poprawia, stąd skoki wagi czasami
|
|
|
|
|
#3863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kojarzę Cię ( ) i szczerze mówiąc nie spodziewałam się że tak szybko będą takie zmiany
|
|
|
#3864 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
po mimo że dół mam krzywy... nie mam funduszu na dół.
|
|
#3865 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Chociaż sama orto powiedziała, że nie trzeba, bo mam proste zęby i wszystko ok ze zgryzem. Cytat:
Edytowane przez isoolda Czas edycji: 2010-08-02 o 10:56 |
||
|
|
|
#3866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przyszłam były wizyty z wyciskami około 100 zł Potem leczenie zębów - dwa zęby około 180 zł Usuwanie czterech zębów - 400 zł (100 zł za jeden) Potem założenie aparatu chyba 2600 za górę i dół Wizyty około 18 wizyt? Jedna 80 zł, około 1500 zł Potem aparat retencyjny 500 zł Potem leczenie kanałowe 450 zł (ząb w pierścieniu obumarł) Potem leczenie dwóch zębów na których niespodzianie wyszła próchnica, trzeba je otworzyć (czeka mnie to jutro) około 300 zł Poza tym jeszcze 250 zł kosztowało mnie leczenie suchego zębodołu, na samym początku robiłam prześwietlenie rentgen około 55 zł panoramiczny, potem wiele razy pojedyczny za 20 zł (czeka mnie chirurgiczne usuwanie ósemek) Plus pasty do zębów, główki do szczoteczek itp... No 6100 zł +/- 400 zł |
|
|
|
|
#3867 |
|
Przyczajenie
|
isooolda , niezłe efekty
, ale czy ja dobrze widzę czy Ty masz górne zęby tylko do piątek ??? A co się stalo z szóstkami i siódemkami ?
|
|
|
|
#3868 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Nie mam dwóch piątek, szóstki i siódemki mam. Ósemki są zatrzymane, więc prawdopodobnie będę musiała je usunąć po zdjęciu aparatu.Może się tak wydawać, bo po lewej stronie nie mam już w ogóle żadnej szczeliny, chociaż ząb był wyrwany 2 lata wcześniej. Po prawej stronie szczelinka jest już minimalna
|
|
|
#3869 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny mam problem
nosze aparat od roku,i dzisiaj nad górną jedynką zauważyłam brązową plamkę,jak (nacisne ) ją to troszeczke boli.Moze za mocno szorowałam szczoteczką?nie wiem,ale bardzo mnie to martwi.Macie jakąś teorie?
|
|
|
|
#3870 |
|
Przyczajenie
|
No to właśnie dołączyłam do grona aparatek
Na razie kryształowa góra. Przez 2-3 miesiące hardcorowa sprężynka między 1 a 3, potem podwyższenia na szóstkach i wypychanie dwójki. Pierścienie mam na siódemkach, bo:1. są mocno wykrzywione na zewnątrz i pani dr powiedziała, że jeśli ich nie włączymy od razu, to już nic im nie pomoże 2. to wychylenie zew. może pomóc w poszerzaniu łuku i być może uda się uniknąć bihelixa (to by było bosko...) Ale za to będą mocno cierpieć moje śluzówki... właściwie to już czuję, że będą otarcia ![]() Na razie jestem zadowolona mimo sprężynki...a wygląda to tak: |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:09.

Wszystko zależy od wielkości miasta. Skoro Ci to przeszkadza to moim zdaniem nie ma na co czekać..

Nakłady za to odrywają mi się w ciągu 1 dnia od założenia. Wizytę mam 6, więc spytam orto, czy to tak ma odpadać ciągle...

kojarzę Cię (