Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grudniowe - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-01, 18:24   #2521
Patrycja_1708
Zadomowienie

Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud

juterko mam wizyte to zapytam o ten magnez lekarza, moze sam cos zaproponuje. Juz nie moge sie doczekać jak zobacze moje maleństwo... A wy który tydzien juz macie?? Dzidzia daje juz o sobie mocno znac?? Bo u mnie to zazwyczaj po jedzonku sie mocniej rusza...
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 18:50   #2522
MILA25*
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud

Hejka
Wklejam parę ostatnich moich znalezisk w lumpeksie. Sorki za wygniecenia
ale jeszcze nie wyprasowałam ich.
Buciki i czapeczka z 1 fotki dostałam od znajomej.
MILA25* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 18:52   #2523
MILA25*
Wtajemniczenie

A tu fotki mojej wanienki na stelażu i przewijaka.
Sorki za otoczenie ale mam je spakowane w piwnicy bo w domu by
na razie tylko zawadzały.
MILA25* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 19:48   #2524
Artystka23
Dragonfly

ubranka macie CUDNE!!! wszystkie do mnie dzis paczka z Niemiec idzie, wiec jak dojdzie to wstawie zdjecia, sama jestem ciekawa podobno jakies dwie butelki, smoczki, spioszki i sukienka dla starszej..ja sama rozgladalam sie po lumpkach, bo naprawde mozna trafic na perelki, ale tż i tesciowa kreca nosem,bo mala powinna miec nowe i wszystko co najlepsze, normalnie beda rozpieszczac mi dziecko i tak jak uda mi sie juz gdzies wyjsc(co graniczy niemalze z cudem bo nade mna staje tż i jak zdarta plyta "ty nie mozesz wstawac,marsz do lozka") to na pewno zerkne co maja w pobliskim komisie
Stary 2010-08-01, 20:08   #2525
kretencja
Zakorzenienie

Artystka, mój mąż odwrotnie, prawie wszystko by używane kupił
Ja właśnie dzisiaj też dostałam małą paczkę z Niemiec, od ciotki i jej znajomej, trochę bodziaków, spodenek, śliczna kurteczka i pluszowy miś Ubranka głównie w kolorach chłopięcych, choć tak naprawdę to niebieskie dla dziewczynki też będą super, gdyby się trafiła
Może wkleję fotki jak dotrę do domu we wtorek, jestem teraz u Rodziców.

Patrycja, mnie się właśnie kończy 22tc i ruchy czuję od ok.4-5 tygodni, od jakichś dwóch już bardzo wyraźne i wiele razy dziennie

MILA, śliczny przewijak

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010

Edytowane przez kretencja
Czas edycji: 2010-08-01 o 20:22
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 20:36   #2526
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
A jakieś porady na okropnie łapiące skurcze łydek?? Dzisiaj nad ranem skurcz złapał mnie chyba ze 3 razy, myslalam ze oszaleje z bólu!!!!!
Mnie pomaga po prostu branie witamin tych ciazowych Ale kiedys zlapal mnie skurcz to po prostu zaczelam spokojnie oddychac wdech nosem wydech mocno ustami i w szoku bylam bo bardzo szybko mi przeszlo. Nie dalam sie bolowi

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
Powrocilam

Dziewczyny, zaczelam 28 tydzien

chyba czas zdecydowac gdzie chce rodzic, jaki chce wozek , jakie imie dla mlautkiej i jakie nazwisko bedzie miala.... troche mnie to przeraza
wow 28.. jej ja juz jak bede w 30tc to juz sobie przygotuje ta wyprawke do szpitala, bo ja sie urodzilam w 33 tc.. a jesli bedzie podobnie, ze ja szybciej urodze? No rozne sytuacje moga sie stac..

pelnia, jak myslisz kupowac odciagacz pokarmu reczny? bo dostalam kartke co trzeba miec w szpitalu i to tam niby mam miec, ale nie chce tego kupowac bo to pewnie drogie a jak mi sie nie przyda?

Ja po calym dniu obzarstwa, w koncu mam sile wejsc na neta hehehe zrobilam tego kurczaka po hawajsku.. PYCHA Ten Fix kNORRa dal super smak.. potem bylam na lodach i frytkach w koncu a teraz.. ogladne w tv cos jutro chyba pojde na morfologie i glukoze 75gr, mocz przyniose pojutrze bo nie mam pojemnika.

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 20:46   #2527
Vcelka
Wtajemniczenie

MILA25 super ciuszki i przewijak bardzo mi się podoba - gdzie kupiłaś i za ile ?
Patrycja_2708 na skurcze to tylko magnez, mnie w ciąży zapał tylko jeden skurcz, że myślałam że padnę tak bolało. Ja mam dziś 24tyd+1dz a dzidzię czuję od 6 tygodni - bardzo intensywnie mnie kopie.

Mój kochany synek Igorek - 09.11.2010

Vcelka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-01, 20:54   #2528
Ishka
Zadomowienie

Witam wieczorkiem kobietki

Dziś rano przeżyłam moj pierwszy mocny skurcz w dole brzuszka ehh nie było za miło trzymał dosyć długo no ale wkońcu puściło...pozatym junior dziś tak kopał że juz miałam...troszke dosyc... heh wiem niektore sobie pomyśla ze jakas dziwna jestem i powinnam sie baardzo cieszyć ze cały czas sie wierci ale mnie to czesto boli...wszyscy mi mowią ze mam poprostu silne dziecko i dlatego mocno kopie bo zaczęły mi sie ruchy bardzo wczesnie jeszcze sie zapytam połoznej na szkole rodzenia we wrzesniu czy to normalne że taki ruchliwy jest

ehh i dzis jakas zmeczona ciągle chodze chyba sie nie wyspałam....

A we wtorek zaczynam 29 tydzień bodajże jak dobrze licze heh
Ishka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 21:18   #2529
kretencja
Zakorzenienie

Ishka, wcale nie uważam, że jesteś dziwna. Mnie osobiście wkurza, jak ktoś uważa, że kobieta w ciąży to powinna non-stop przeżywać euforię i każdą dolegliwość witać z błogim uśmiechem. Wiadomo, że czasem jest nam ciężko, mamy dosyć, a nawet są pewnie momenty, że wolałybyśmy w danej chwili nie być w ciąży i wcale to nie świdaczy o tym, że jesteśmy złymi mamami. To samo po urodzeniu dziecka. Nie uważam, żeby kobieta, która zajmuje się dzieckiem niemal 24 godziny na dobę i od czasu do czasu ma po prostu serdecznie dosyć, była złą matką. Wszystkie jesteśmy tylko ludźmi

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-08-01, 21:28   #2530
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

WITAJCIE

Strasznie męczącą fizycznie niedzielę dziś miałam z TŻ
ale wspólna praca ubogaciła nas na nowo
i już widać efekty domowe - wiem że niedziela ale tylko w niedziele biorą nam dziadkowie dziecko na spacer i wówczss moż na zrobić to co przy nim niedozwolone

M25 MIŁEJ DROGI mało męczącej przedziału dla ciężarnych i matek z dziećmi wolniutkiego byś mogła się rozłożyć i wypocząć

ANECKA - więc to o imie chodziło hehe
moje usgestie co do płci tez się narazzie sprawdzają życzę Ci tego

VIKI ciuszki słodziakowe a brzuszek rewelacyjny!!

OLAJKA -
U nas można wchodzić zwiedzać z położną ze szkół rodzenia, jak ktoś chce indywidualnie to nic z tego... chyba że sie doczepi

SALE WSPÓLNE
ojj u nas prywatne - pojedyńcze często bardzo często sa pozajmowane ! głównie przez znajomych położnych, lekarzy etc... oczywiście płacą ale z góry sobie już zamawiają i na dyżurce u pielęgniarek na tablicy widnieją numery sal i terminy zamówień... ale szczęściarze się załapują
My CHCIELIŚMY ale pozajmowanie i moje c.c. uniemożliwiło nam tego - nie żałuję ale i Niebiosom dziękuję ! bo:
-1. trafiłam na super kobi etki - jedną doświadczoną drugą oczytaną na maxa
- 2. nie przeszkadzałyśmy sobie wogóle
- 3. żadne dz. nie płakało po nocach, była jedna żarłoczka ale mama po ciemku ją karmiła i dokarmiała...
- 4. jak szłam pod prysznic patrzyły etc...
- 5. OGROMNA POMOC gdy mały był pod lampami - nasze sale sa jakby podzielone na pół - jedna część matki leżą z dziećmi i jest stolik a druga za szybami to przebierak, kąpiel dzieci, badania lekarskie poranne, pielęgnacja polożnych wieczorem, ważenie, no i własnie lampy - jesli dz. jest 1 dzien pod nimi to ok, ale nasze było prawie 4 doby noc i dzień (przedłużyło się, bo w 1 dzien gdy miał pod nie wejść to zabrakło okularków dla kogos, a ze mial najmniej na oddziale mimo ze sie klasyfikowal to odpadl...) potem skoczylo wyyyyysoko w gore i sie meczylismy - najgorsze dla mnie byly nocki - jak matki jeszcz ebyly w sali to zerkaly lub poprostu pilnowaly godzinke bawiac sie ze swoim maluszkiem lub go karmily a ja w tym czasie moglam albo sie wysikac, wykapac czy poprostu polezec - potem juz mialam przed oczyma mroczki i szum w uszach od wyczerpania
- jak maly dostal pierwsze dwie kolki to one mi pomogly - zawolaly polozna ja sie nie odwazylam bo jedna sie na mnie wydarla ze nie umiem wlasnego dziecka uspokoic i jedna z mateczek mnie wsparla wtedy...

ale byly tez MINUSY
- 1. pielgrzymki odwiedzajacych jedna osobe

- 2. przeszkadzalo mi jak maly nie chcial ssac (po czasie okazalo sie ze mial problemy z wedzidelkiem- przycinalismy go) plakal potwornie przy karmieniu - dostawianiu - denerwowal sie - no i dawal we znaki - a ja sie denerwowalam jak obcy odwiedzajacy sie gapili na mnie i ze sobie nie radze a to silna bezradnosc
- 3. akurat mi sie nie zdarzylo ale po cesarce moglysmy sie dobrac z kim chcemy byc i dzieki BOGU nie trafilam na kobiete ktora poprostu sie NIE KAPALA przez caly pobyt w szpitalu !!!!! wyobrazcie sobie smrod - na korytarzu bylo go czuc
no i druga kobieta (akurat byly razem) stracila dziecko ale musiala zostac w szpitalu wiec biedna plakala caly czas i leki dostawala ... psychicznie mnie wykanczalo jej odwiedzanie nas a co dopiero bycie z nia... szok... choc na prawde szczerze wspolczuje

ANECKA ale u nas nie jest tak ze polozna nie zaglada na prywatna... dopytaj sie dokladnie jak bedziesz - zaglada zadziej lub sie po nia dzwoni telefonem z sali bo dzwonkow tam nie ma poprostu (rok temu nie bylo )
no a plus tego ze meza nie wyganiaja a prysznic jest w tym samym pomieszczeniu, ubikacja tez... wiec spokoj i nawet jak idziesz do wc to dziecko jest zaledwie 5 krokow od ciebie - takie jest ulozenie w sali...

OLIK
Cytat:
Napisane przez Olik23 Pokaż wiadomość
Ależ oczywiście, że Ci wybaczam Tylko ja też się nie zgadzam z tym co napisałaś

Po pierwsze TSH nie jest hormonem tarczycy tylko przysadki mózgowej, a że wpływa na działanie tarczycy to inna sprawa.
O niedoczynności, czy też nadczynności tarczycy świadczą wartości zarówno TSH, ft4 jak i ft3 i to nieprawda, że każdy świadczy o czymś innym. Hashimoto, czyli przewlekłe zapalenie tarczy diagnozuje się dodatkowymi badaniami na obecność przeciwciał tarczycowych oraz przy pomocy USG tarczycy.
TSH w czasie ciąży potrafi "wariować". Dla dziecka natomiast najważniejsze jest stężenie ft4 (tyroksyna) i ft3 (trójjodotyronina) bo to te hormony potrzebne są mu do rozwoju.
TSH może być tylko w zasadzie wskaźnikiem, że coś się dzieje w organizmie matki.
ano wlasnie - wiec sie zgadzamy ...
TSH jest wazne - i o to chodzilo mi
Ale wiem ze FT3 ukazuje niedo
FT4 nad...
Czy jest inaczej??
To akurat wiedza od moich dwoch endo.. dzieciecego i ginekologicznego - mysle ze sie znaja... chyba ze ja cos poprzekrecalam co mi sie zdarza hehe
a Hashi - no wlasnie antyciala...
z kolei USG tak jak piszesz wykaze Hashi ale tez pokaze niedo i nad... a zwlaszcza jesli juz sie awansuja choroby...

I SEDNO SPRAWY dla nas
jesli TSH jest juz nie w normie to inne wskazniki ukazuja co i jak... pisze wskazniki czy hormony bo terminologii medycznej nie znam wiec to zastepcze moje slowa zas dzieki TSH juz wiadomo co robic dalej i rzecz jasna ze TSH sie obniza badz doprowadza do normy poprzez leki (w moim przypadku euthyrox)
wlasnie dlatego nei zgodzilam sie z Toba bo zrozumialam to tak jakby TSH nie bylo wazne dla kobiet ciezarnych a jest!
duuuzo lekarzy wogole na te badania nie daja skierowan, kobiety sa niedoinformowane ze to bardzo wazne dla rozwoju plodu i dziecka!
dzieki chociazby TSh juz jest mozliwosc wykluczenia niedo czy nad... daje nam znak.. chyba ze to poczatki rozwoju choroby to niestety nie i rzeczywiscie od razu lepiej huhac na zimne i zrobic i FT3 i FT4 a reszta symptomow wskaze lekarzowi czy potrzebne anty... mnie np. odsylali az do Wrocka bo nie ifaja naszym laboratorium na to badanie.

Kim jestes z zawodu lub wyksztalcenia jesli mozna spytac ? dobrze wiedziec jesli chodzi o przyszle porady

JOANNA - tak naprawde nie powinnno sie placic za porod! jest to zabronione - i to kwestia szpitali!! - u nas za porod sie nie placi, ale jesli chcesz z TŻ to musisz! wplacic cegielke 80 zl i 20 zl na fartuszek

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Ishka Pokaż wiadomość
Witam wieczorkiem kobietki

Dziś rano przeżyłam moj pierwszy mocny skurcz w dole brzuszka ehh nie było za miło trzymał dosyć długo no ale wkońcu puściło...pozatym junior dziś tak kopał że juz miałam...troszke dosyc... heh wiem niektore sobie pomyśla ze jakas dziwna jestem i powinnam sie baardzo cieszyć ze cały czas sie wierci ale mnie to czesto boli...wszyscy mi mowią ze mam poprostu silne dziecko i dlatego mocno kopie bo zaczęły mi sie ruchy bardzo wczesnie jeszcze sie zapytam połoznej na szkole rodzenia we wrzesniu czy to normalne że taki ruchliwy jest

ehh i dzis jakas zmeczona ciągle chodze chyba sie nie wyspałam....

A we wtorek zaczynam 29 tydzień bodajże jak dobrze licze heh
ISHA kazda z nas przezywa wszystko inaczej - a malenstwo poprostu ma duzo sily - to dobrze, choc np. przy badaniach co niektorych trudno takiego utrxzymac hehe
cieszyc sie tym ze daje o sobie znac, a ze boli ... ojj przykre - ale warto wytrzymywac to - pewnie tez jest ulozony blizej brzucha i mocniej to odczuwasz, moj tuz przy kregach jest - co z kolei odczuwam po silnych bolach kregoslupa az placze czasami - dzis tak mialam... az 5 min. :/ ale kto powiedzial ze bedzie latwo czesto sie slyszy - mnie denerwuje takie gadanie - ale wiem jedno - dla tego malenkiego cudu pokonamy na prawde wiele i duuuzo juz za nami a wiele przed nami
zycze ci duzo sil i superrr ze sie czyms takim dzielisz dzieki
pelnia1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 21:33   #2531
Anecka
Zakorzenienie

Aaa.. no nie wiem Pani z SR mowila ze tam w ogole polozna wlasnie nie zahlada, bo nie ma takiego prawa Pytac nie bede bo ja tam z tego korzystac nie bede, ale moze dla zabicia ciekawosci..

przedziału dla ciężarnych i matek z dziećm, jest cos takiego? czy to tylko tak napisalas ?

Kurcze.. spac mi sie chce

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-01, 21:39   #2532
De28
Wtajemniczenie

Ishka, ja tez cie rozumiem. Moj jak mnie czasem kopnie to az gwiazdy mi sie pokazuja A czesto jest to poprostu nieprzyjemne gdy kopie w zoladek. Dzis przystawilam reke do kopiacego i az mi reka odskoczyla, tak kopnal Nie moge sie przez to skupic, w czasie rozmowy trace watek, gdy akurat takiego kopa dostane.

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Cytat:
A jakieś porady na okropnie łapiące skurcze łydek?? Dzisiaj nad ranem skurcz złapał mnie chyba ze 3 razy, myslalam ze oszaleje z bólu!!!!!
Tez dzis mialam,tez trzy razy pomimo, ze lykam magnez...ehh ale zdarza sie to rzadziej niz jak go nie lykalam.

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2010-08-01 o 21:41
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 21:49   #2533
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Aaa.. no nie wiem Pani z SR mowila ze tam w ogole polozna wlasnie nie zahlada, bo nie ma takiego prawa Pytac nie bede bo ja tam z tego korzystac nie bede, ale moze dla zabicia ciekawosci..

przedziału dla ciężarnych i matek z dziećm, jest cos takiego? czy to tylko tak napisalas ?

Kurcze.. spac mi sie chce
hej kochana
ja to nazwalam przedzialka no bo jak inaczej hehe

wiec tak:
1. polozna zaglada bo kapie ddzidzie poz atym wiyzty poloznych i lekarzy sa normalnie a jak karmisz butla to polozna daje np. w nocy butelke tobie - musi tam zajrzec bo malec jest pod ich opieka a dla nas pielegniarki
nie zaglada tam w ciagu dnia - ale na prawde rzadko kiedy zaglada na wspolne sale hehe tylko do kapieli czy jak ktos zawola no i przy wizytach lekarskich

2. wyjazd super - pomysl rewelacyjny - trzymam kciuki moze uda wam sie wszystkoodnowic

3. odciągacz - wiesz... strasznie roznie to jest z mlodymi mamami karmiacymi - ja wolalam miec, ale teraz jak juz to polecam taki najtanszy sa tez z gruszka chyba za 12 zl w aptece (tyle ze przy nim trzeba byc ostroznym bo mozna brodawke naderwac i bedzie krwawic a wtedy nici z karmienia nia chyba przez dobe albo i dluzej!)
co do drozszych - jak okaze sie ze masz nawal wtedy sie zaopatrzysz... tak to szkoda wydatku nawet jesli bedziesz chciala odsprzedac... ) no i odciagacz pomaga tez gdy ktos ma wklesle brodawki sutkowe - wtedy przed karmieniem mozna jeden, dwa razy podciagnac i dziecko ladnie chwyci odstajaca... ja tak mam z jedna ;(
Stary 2010-08-01, 21:51   #2534
Gustawek
Rozeznanie

Cytat:
Powrocilam

chyba czas zdecydowac gdzie chce rodzic, jaki chce wozek , jakie imie dla mlautkiej i jakie nazwisko bedzie miala.... troche mnie to przeraza
mnie też zwłaszcza poród i jak sobie poradzę z dzieckiem.Ale jakoś to będzie,mam nadzieję. Czytam teraz fajną książkę "język niemowląt" tracy hogg.Ciekawe czy na moje dziecko będą działały jej sposoby A propo ostatnich tematów: PORÓD RODZINNY tż wyraził gotowość być obecny przy porodzie,chociaż wiem że się trochę boi.Jak mu będzie słabo ma wyjść na korytarz Cieszę się bo to mój pierwszy poród będzie i będę się czuła z nim bezpieczniej.I w razie czego będę miała na kogo nakrzyczeć z bólu SALA POPORODOWA w "moim" szpitalu jedna z sal poporodowych jest 5osobowa nawet jak dziecko jest spokojne nie można chwili odpocząć, bo zawsze jakieś dziecko płacze, dużo odwiedzających itd. Dlatego zastanawiam się nad pojedynczą, chociaż też nie uśmiecha mi się taka izolatka
Gustawek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 21:58   #2535
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

acha, no i nie odpowiedzialam ci o przedzialce

wiec tak:
wchodzisz drzwiami do pokoju
w sali jest 2-4 matki (czesto 3 lozka)
przy jednej scianie jest stolik z 2 krzeslkami
w sali sa lampy glowne i kazda z matek ma lampke nad glowka w rurze - tam gdzie jest kabelek wolania pielegniarki...
w sali jest tez umywalka
i nie ma jednej sciany - zamiast niej sa wzdluz okna i drzwi szklane od sali matek - wchodzac tam sa:
przewijaki 1-2
krany, zlewy
smietnik
kontakty w razie gdyby wkladali dziecko do lamp (wtedy przewoza takie male "akwarium" wysokie z otwierana szybka dla malenstwa...

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Gustawek Pokaż wiadomość
mnie też zwłaszcza poród i jak sobie poradzę z dzieckiem.Ale jakoś to będzie,mam nadzieję. Czytam teraz fajną książkę "język niemowląt" tracy hogg.Ciekawe czy na moje dziecko będą działały jej sposoby A propo ostatnich tematów: PORÓD RODZINNY tż wyraził gotowość być obecny przy porodzie,chociaż wiem że się trochę boi.Jak mu będzie słabo ma wyjść na korytarz Cieszę się bo to mój pierwszy poród będzie i będę się czuła z nim bezpieczniej.I w razie czego będę miała na kogo nakrzyczeć z bólu SALA POPORODOWA w "moim" szpitalu jedna z sal poporodowych jest 5osobowa nawet jak dziecko jest spokojne nie można chwili odpocząć, bo zawsze jakieś dziecko płacze, dużo odwiedzających itd. Dlatego zastanawiam się nad pojedynczą, chociaż też nie uśmiecha mi się taka izolatka
Gustawku super ksiazka !
Ja to polecam jeszcze plytke techniki uspokajania dziecka! poprostu super - moglabym ja zgrac ale jak wam ja pokazac ?? ma ktos jakis pomysl? moze youtoube? tylko nie wiem jak

lece juz spac - dobranoc i wyspanai sie zwlaszcza tym co dzis mialy problemy buzka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-01, 22:01   #2536
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pelnia1980 Pokaż wiadomość
Ja to polecam jeszcze plytke techniki uspokajania dziecka! poprostu super - moglabym ja zgrac ale jak wam ja pokazac ?? ma ktos jakis pomysl? moze youtoube? tylko nie wiem jak

lece juz spac - dobranoc i wyspanai sie zwlaszcza tym co dzis mialy problemy buzka
Oj przydaloby sie

Daniel

Christian
Stary 2010-08-01, 22:11   #2537
kootekk
Zakorzenienie

witam dziewuszki
nadrobiłam was, ufff

tżcik mial dzisiaj urodziny, obżarliśmy sie masakrycznie ale dzien zaliczam do udanych
naszi rodzice zrobili nam niespodzianke, mama tż dała nam 500euro na wyprawke a moi rodzice dali nam 1500zl plus komode zapłacili
oczywiscie coś z tej kasy skapnie dla meza na jakas zabawke bo to w sumie jego urodziny ale wyprawke już mamy z głowy

Vcelka, mila super zakupy : love:

my jedziemy w sobote na targi do wrocławia i mam nadzieje że tam juz skompletuje wyprawke, najbardziej zalezy nam na foteliku ale zobaczymy co uda się złowic

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 22:19   #2538
Anecka
Zakorzenienie

aaaa ja tez mam jednego sutka non stop wkleslego a drugi sterczy, nie wiem co go podnieca

ale Wam zazdroszcze tych targow, ja akurat nie dam rady jechac bo w ten sam dzien wieczorem z wroca wyjezdzam a w dzien chce pospac a myslalam ze jakies gadzety wyniose

Ok tez znikam spac, plecy mnie bardzo bola ale nie krzyz

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-08-01, 22:22   #2539
kretencja
Zakorzenienie

Kootekk, ale fajnie z tą kasą Miło z rodziców strony

Anecka, mnie oba sutki sterczą prawie cały czas, straszne to jest Miękki stanik jaki noszę oczywiście tego nie ukrywa

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-01, 22:29   #2540
kootekk
Zakorzenienie

kurde nawet mi nie mowcie o sutkach... moje sa takie sterczace ze szok plu strasznie wrazliwe i swedza masakrycznie

nic tez ide spac, do jutra

Stary 2010-08-01, 22:58   #2541
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
mnie lekarz przepisał MBE i aspargin... to niedobór magnezu

Cytat:
Powrocilam

czas leci

co do sutków... wczesniej też miałam bardziej wklęsłe ale teraz jakoś takie sie wypókłe zrobiły a pare tyg wczesniej ciągle miaąłm takie twarde i sterczące a tz sie smiał ze ciągle jakaś podniecona jestem

znikam i ja spać
dobranoc

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 22:58   #2542
Joanna131
Raczkowanie

GG do Joanna131

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
kurde nawet mi nie mowcie o sutkach... moje sa takie sterczace ze szok plu strasznie wrazliwe i swedza masakrycznie
Moje też.

Pelnia, ja wiem, że poród w państwowej placówce jest bezpłatny, ale jednak z tego co czytam są czasami pewne "opcje", za które się płaci. Ile i za co? Sala jednoosobowa? Znieczulenie ZZO? Położna? Jakie są standardy? O to mi chodziło.

Mój maluch dzisiaj mocno dał czadu na filmie w kinie. Szkoda, że nie w domu - może mąż mógłby w końcu dostać jakiegoś kopniaka.

Spadam do łóżka, bo przez to siedzenie w domu, coraz później chodzę spać.
Joanna131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 23:21   #2543
Gustawek
Rozeznanie

Joanna, nie wiem czy są jakieś standardy, raczej każdy szpital ma inny cennik, niektóre szpitale publikują je na swoich stronach www, jak np. IMIDz. Różnice widzę są spore, np. któraś dziewczyna chyba nawet dziś pisała że u niej poród rodzinny kosztuje 100 pln, a np. w IMIDz 20 pln, zzo 600-700 pln a są szpitale gdzie jest bezpłatne, indywidualna opieka połoznej w czasie porodu 1000 pln itd.(ceny IMID). Chociaz nie wiem jak te cenniki mają się do ostatniego raportu NIK który stwierdza że w publicznych szpitalach pobieranie opłat od ubezpieczonych pacjentów jest nielegalne
Dobranoc
Gustawek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 07:38   #2544
melabn
Wtajemniczenie

Dzien dobry
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 08:10   #2545
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Joanna131 Pokaż wiadomość
Moje też.

I moje Zawsze mialam sterczace i duze ale teraz juz przesada. Maz sie zastanawia, jak malenstwo to do buzi wezmie No i czasem swedza tak, ze nawet w miejscach publicznych nie moge sie powstrzymac i sie drapie

Daniel

Christian
Stary 2010-08-02, 08:26   #2546
kootekk
Zakorzenienie

dzien dobry

dzisiaj wstałam o 4 (!) byłam siku i mały zaczął kopac tak mocno ze juz miałam po nocce, a na dodatek taka głodna sie zrobiłam ze poszłam do kuchni i wpierniczylam pol kosza nektaryn

dzisiaj na suwaczku mam rowny 28tc (to chyba znaczy ze skonczony nie? i zaczynam 29 )
ale jaja

de ja tez draapie sie w miejscach publicznych, of course udaje ze sie nie drapie a tek przedramieniem ocieram sie o piers i jest git

Stary 2010-08-02, 08:56   #2547
Patrycja_1708
Zadomowienie

Normalne ciążowe witaminki biore od początku ciąży a skurcze zaczelam sie w sumie od 19tyg jakoś, wczesniej był spokoj.Ale dzisiaj mam wizyte to powiem lekarzowi i sam mysle cos mi tam przepisze bo jak wczoraj był skurcz to dzisiaj jak wstałam tak ta łydka boli ze masakra :/ Ale wszystko staje sie bezbolesne gdy tylko MALEŃSTWO widzę na ekraniku na USG
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 09:15   #2548
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

DZIEŃ DOBEREK

Kootku swietne prezent i bardzo mile ze strony obu stron rodzicow

piersi ani brodawki mnie nei swedza (jeszcze bo w poprzedniej masakrycznie - ale moze dlatego ze smaruje oliwa z oliwek a oliwki lagodzace maja dzialanie wspolczuje wam - zwlaszcza jak piszecie o miejscach publicznych - ale co tam sie martwicie hehe ja po tylku sie drapie czesto w ostatnim czasie - i gdzi esie skryc w sklepie jak wszedzie kamery hehehe

DZIEWCZETA jakie znacie miejsca internetowe gdzie sprzedaje sie ciuchy etc... poza allegro

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

JOANNA

Opłata za pobyt osoby towarzyszącej położnicy związane z uczestnictwem przy porodzie. Opłata obejmuje: instruktaż dla osoby towarzyszącej i położnicy w zakresie zachowań podczas porodu, koszty odzieży jednorazowej ochronnej, koszty dobowego pobytu na oddziale (zużycie wody, prądu, materiałów sanitarnych) - 20 zł

Koszty pobytu osoby towarzyszącej choremu, korzystającej z łóżka szpitalnego lub hotelowego, bez wyżywienia ( za wyjątkiem matek karmiących)- 10 zł

Opłata za poród w imersji wodnej - 300 zł

ale tak jak pisalam mimo ze publiczny szpital a chce sie miec porod rodzinny "" to cegielka 80 zl - nie nazywaja tego wprost ale dali forme cegielki bez niej nie ma wejscia :/ musze udac sie z ta sprawa do rzecznika praw pacjenta bo rzecz wiadoma ze to przymuszanie i naciaganie ...
a 80 zl to juz 2 paczki pieluch

ZZO nam nie daja - sa przeciwnikami chyba ze ktos wymaga z powodu jakichs problemow... ale wtedy jest juz bezplatnie...

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Cytat:
Normalne ciążowe witaminki biore od początku ciąży a skurcze zaczelam sie w sumie od 19tyg jakoś, wczesniej był spokoj.Ale dzisiaj mam wizyte to powiem lekarzowi i sam mysle cos mi tam przepisze bo jak wczoraj był skurcz to dzisiaj jak wstałam tak ta łydka boli ze masakra :/ Ale wszystko staje sie bezbolesne gdy tylko MALEŃSTWO widzę na ekraniku na USG
Pati wcale sie nie dziwie na pewno zaleci magnez bo jego brak powoduje skurcze... no a moze i gimnastyke dolozycz do obigu dnia??

mi z kolei dretwieja prawe konczyny a noga czasem tak narywa po zalatanym dniu ze polowa nocy nie przespana... a jak juz to z bolem... jedyne co pomaga to masaz albo najwyzsze ulozenie nogi jakie moge sobie zrobic

POwodzenia na wizycie Pati ! niech malenstwo pomacha raczka
Stary 2010-08-02, 09:18   #2549
Vcelka
Wtajemniczenie

hej,

Kootek, ale Ci fajnie, że rodzice dali Wam kasę - zaszalejesz na targach weźcie sobie jeszcze duży plecak do noszenia ulotek :P

Ja właśnie zjadłam śniadanko i idę się ogarnąć.

Mój kochany synek Igorek - 09.11.2010

Vcelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 09:20   #2550
kliwia
Zakorzenienie

Nie nadrabiam wczorajszego dnia, bo nie mam sily

Mila25 super zakupy

Ja sie juz nie moge doczekac wizyty, a to jeszcze 2 tygodbie bedziemy nagrywac, i moze poznamy co tam u mnie mieszka za stworek.

U mnie porod rodzinny jest darmowy, zzo nie ma mozliwosci nawet kupienia, a sal jendooosbowych chyba nie ma nawet.
Jesli ktoras para ma ochote moze po porodzie kupic cegielke na oddzial. Dzieki tym cegielkom wyremontowano i wyposazono na nowo juz porodowke
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości