|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Drugi kwartał naszych beks -kiedy w końcu czas na SEX?! III-IV 2010r
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ja już się o nią martwię!! Boże a tyle razy pyskowałam rodzicom, że nic mi się nie stanie i nienawidziłam ich za to jak mając lat 12-13 miałam czas do godz. 20. A tyle razy powtarzali, ze jak będę miec swoje dziecko to zrozumiem, heh a ja krzyczałam, że moje dzieci będą miały długo czas i będą chodzic gdzie będa chciały jaka ja byłam głupia Cytat:
załączam rysunek Ps. dodam tylko, ze nie jestem pewna, kiedyś próbowałam nauczyć się od dziewczyn trochę, ale nie mogłam wszystkiego zrozumiec a linię wody tak własnie zrozumiałam
|
|
#2132 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Cytat:
![]() ja spadam spać do jutra |
|||
|
|
|
#2133 |
|
Zakorzenienie
|
libra my od poczatku mala o tej godzinie kapiemy i tak jej odpowiada i nam tak samo , bo przynajmniej o 20 jak jest extra na dworze na spacer mozna wyjsc, a kto powiedzial ze dzieci o 20 musza spac?;D
mala juz kima ona to jest zlota.Dobra spadam teraz ja sie kapac. Dobranoc.
|
|
#2134 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam szer na 50 cm i spoko starcza.Zwłaszcza, że to elastyczna i się naciąga.Kupiłam za 26 zł na all i na razie jestem zadowolona,z "pętelki",(a jak Hania urośnie to kupię tkaną firmówkę).A im szersza, to tym większe dziecko możesz nosić i bardziej go np otulać jak śpi, zwłaszcza ten poziomy panel podtrzymujący. Różnicę w cenie najlepiej widać na tych firmowych chustach, tam jest duża między używaną a nową. Ale używane lepsze, bo już "złamane " i lepiej pracują i tańsze.
|
|
|
|
|
#2135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja tam jestem wyrodna . moje dzieci śpią już o 20stej . mała jest kąpana o 18stej potem ją kłade do wyrka czasem zaśnie od razu a czasem się gapi w karuzele potem z małym ogladam fakty i jemy kolacje , po faktach go kąpie i po 20stej już kima a ja mam wieczór dla siebie ![]() musze zacząc śmigać na basen wieczorami bo u mnie do 22giej jest
|
|
#2136 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mi chodziło o te pętelki... na all znalazłam droższą używaną niż nową... ehh to ja teraz musze męża poprosić... tylko czy moje dziecie będzie chciało w tym się nosić czy ona juz nie za stara na to
|
|
|
|
|
#2137 |
|
Zakorzenienie
|
ech...jestem, jestem-prawie jestem
mam kilkanaście stron do nadrobienia-nie ma szans Za kogo trzymać kciuki, kto się teraz przeprowadza, kto wyjechał??? U nas sajgon-sieć mamy od piątku dopiero, a w mieszkaniu bajzer totalny-niby przeprowadzka z małego mieszkania, a rzeczy człowiek ma tyle, że my się od wtorku rozpakować nie możemy tym bardziej, że zawsze jedno z nas musi się małą zajmować (przypominam, że dziadkowie i inne ciotki/wujki nie mieszkają blisko, więc my wszystko sami...) Wieczorami padam na pysk, wnerwiam się na wszystko, na TZta, na siebie, dzisiaj na Gabryśkę bo mi na spacerze urządziła arię operową-zestresowałam się tylko, umęczyłam, zdenerwowałam i taki był spacer. Za to po kąpieli dzisiejszej wyszłam na spacer sama-łaziłam bez celu prawie godzinę i wymyśliłam, zeby może póki jest pogoda wieczorami zacząć biegać? tylko znając mój słomiany zapał na myśleniu się skończy, tym bardziej ze nigdy biegania nie kochałam specjalnie-może nordic walking odkurzę... niech ktoś przyjedzie i nas rozpakuje ![]() :p rosi:Gabryśka właśnie we śnie obróciła się na brzuch!!! (po raz pierwszy) i jej się nie spodobało, bo się rozpłakała-ona nie umie położyć główki leżąc na brzuchu i ciągnie ją do góry-nie wie ze mozna tak spać
|
#2138 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak zacznie płakać to wyjmij i spróbuj za parę dni jak ma dobry humorek np.. Moja od razu zakoczyła i ta chusta jest dla mnie wybawieniem często, zawsze ją wiozę w wózku w koszu, bo nie chcę wracać np do domu na sygnale , albo muszę wejść do sklepu, a nie ma mi kto dziecka przypilnować itp..jak będziesz wiązać to ruszaj się, bujaj ją to będzie mniej marudzić... Ja na początku jak wiązałam byłam w stresie i musiałam przed lustrem, a Hania troszkę marudziła, ale jak zrobiłam parę kroków, pośpiewałam to radocha! A jak tańczymy z Hanią w chuście bollywood to już wogóle-wariacja! ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Mrowak, jak fajnie, że jesteś! Ale najważniejsze, że już przeprowadzka za Wami, teraz będzie z górki I nie będziesz już miała głupich sąsiadów co imprezki robią... Ja niestety takich nadal mam Edytowane przez fasolka73 Czas edycji: 2010-08-01 o 23:24 |
|
|
|
|
#2139 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Drcron jesteś boska i śliczna
Luśka to wykapana mama TŻ fajny, fajny Darusia- Wasza trójka aż promienieje ze szczęścia Fasolka, nie zazdroszczę sąsiadów i przebojów nocnych w piwnicy... Nad nami też taka dziwna śmieszna rodzinka mieszka - duzo by o nich opowiadać... taki przykład aby wiedzieć z kim się ma do czynienia... Moja teściowa kiedyś była przedszkolanką i miała jednego z synów kobitki z góry w przedszkolu - i przychodzi on z wielkim limem pod okiem - to się pyta, krzysiu co się stało.. a on spokojnym głosem: aa... nic.... pogrzebaczem dostałem od mamy ... No i ta rodzinka ma manię zapominania o wszystkim - kiedyś zapomnieli falerkę wyłączyć to im się całe mieszkanie zjarało, dobrze, że nie przeszlo na cały budynek. albo zapomnieli zakręcić kran i woda się lała, przeboje z pralką też były... i dzieki im mamy w łazience grzyba- bez remontu się nie obejdzie, albo w kuchni dziurę w suficie ![]() Cytat:
Na górze każdego wątku jest odnośnik do wystawiania oceny rozwija się strzałeczką i się oznacza odpowiednią ocenę Nawet screena Ci zrobiłam ![]() Załącznik 3298666 Cytat:
Cytat:
Ale najpierw to prawko by się przydało zrobić, aby normalnie dojeżdżać do "miejsca pracy" Teraz jeszcze Kubusiński jest W końcu pewnie się za to wezmę na poważnie .Cytat:
Tam dziewczęta uczą się robić makeupy ![]() Cytat:
Cytat:
Linia wody to ta wewnątrz powieki Minka ładnie to Wam wytłumaczyła Następnym razem będę wszystko opisywać łopatologicznie Cytat:
Marzy mi się profesjonalna sesja w czasopiśmie Może mi się uda ![]() A na prywatne kursy zapraszam do mnie ---------------- Dzisiaj trochę poroznosiliśmy zaproszenia na chrzest Jeszcze kilka zostało mały powiedzmy że ładnie się zachowywał W ogóle jakis taki nie swój dzisiaj był, po kąpieli jak się do mnie przyssal to tak tkwił 20 min, a zawsze się sam odssysa po 5... już sobie ciumkał aby ciumkać więc dałam mu smoka... Może się najadł i będzie ładnie w nocy spał, bo tej nocy znowu co 2h pobudka ... A potem niby mam się malować, z mega podkrążonymi oczami ...2h temu zaczęliśmy robić "kopiec kreta" i jeszcze nie skończylismy bo siedzimy przed kompami pod pretekstem że ciasto musi wystygnąć
|
|
#2140 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2141 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewczynki my już dzisiaj od 5 nie śpimy
![]() :ma d: i duchota jakaś była![]() ![]() nie ma to jak optymizm z rana![]() oczywiście mały już śpi a ja siedzę z kawką na wizażu .Siedzę i sobie myslę co tak szumi ,a przecież warzywa nastawiłam do gotowania na sałatkę(kuchenka za mną) bosze chyba śpię jeszcze Cytat:
więc póki małe niech śpi z kuramiCytat:
nawet nie wiedziałam ja kupiłam lnianą i nie zwracałm uwagi czy to jakaś firmówka czy nie aż pójdę zobaczyćmoja to vombati to czyli dla starszych dzieci od 6 mies. w górę to lepsza tkana? wydaje mi się ,że większe znaczenie niz szerokosć ma długość bo można lepiej zamotać. A z kółkowymi miałas do czynienia? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Też bym sobie pobiegała ale kolana mi nie pozwolą tak mnie bolą ,że mogę zapomnieć o bieganiu .A nordic walking to tez dobra rzecz mozna się konkretnie zmęczyć Gabi się pewnie wystraszyła jak to pierwszy raz to nie wiedziała bidulka co się stało nie przejmuj się polubi mój tez nie lubił kiedyś a teraz go położę na pleckach to on fik i już na brzuszku i mój tez nie kładzie główki leżąc na brzuszku tez chyba nie wie ,że tak można a jeszcze ręce prostuje![]() Mrowak znalazłam coś dla Ciebie http://www.pozytywne.com/ może to Ci pomoże z Twoją depresją o ile będziesz miała czas czytać tez tam czasem zaglądam Cytat:
![]() Cytat:
nie mysl sobie ,że się tu podlizuję ale uważam ,że jesteś najładniejsza z tych wszystkich dzieczyn(oglądałam inne tez nie chciałam pisac na tamtym wątku żeby im przykrości nie robić ) i te Twoje oczy .W ciemniejszych makijażach Ci ładniej bo taka trochę drapieżna jesteś![]() ---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ---------- Darusia coś mi się obiło ,że masz jakies nosidełko dla małej jak wam się sprawuje ? Zapodaj jakąś fotkę Edytowane przez libra777 Czas edycji: 2010-08-02 o 07:16 |
|||||||
|
|
|
#2142 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale teraz nie widze takiej potrzeby , lubie po takim upale o 19 czy 20 wyjsc na spacerek z mala .---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- Cytat:
mala generalnie lubi w nim siedziec, 5 opcji noszenia ma ale nawet jeszcze wszystkich nie wyprobowalam
|
|
|
#2143 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Ale mialam znowu do nadrobienia. Wczoraj z tz "testowaliśmy"spiralk ę Oj jak ja kocham mojego Tz Ja mojemu gotuję zupki bo tych ze słoiczków nie chce jeść, zje co najwyżej 3 łyżeczki, a jak mu sama zrobię to 100 ml. Idę robić z Erykiem szyszki z tofi i ryżu smaki dzieciństwa. Tż wyjeżdza do Łodzi na 3 dni to mu spakujemy żeby o nas pamiętał
|
|
#2144 |
|
Zakorzenienie
|
uwielbiam te szyszki
![]() ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- na TVN24 wlasnie mowili ze Policja znalazla recznik tego faceta, ktory szedl za ta zagniona Iwona;/ ehhh... ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- chyba jestem slepa i jak wychodzilam za tezeta nie widzialam napisu PECH na czole! Dzwonie zeby go zapisac do lekarza bo juz z tymi plecami wytrzymac nie moze, a tam baba ze nie jest zapisany do przychodnii, ja mowie ze jest bo ostatnio nawet byl tam u lekarza i ja bylam z nim, poza tym nawet w dziecinctwie chodzil tam do lekarza ! no szok!!!!!!!!!! i mi go nie zapisala do jak to Pani kretynka twierdzi "Nie ma deklaracji, nie byl nigdy tam u lekarza, ani nie mial zadnych szczepien, a ja mam przed soba jego ksiezeczke zdrowia i wszedzie stępel terj przychodnii! BOZEEEEEEEEEEEE!!!!!!Wrrr rrrrrr
|
|
#2145 |
|
Zakorzenienie
|
Może zadzwoń jeszcze raz to trafisz na inna pielęgniarkę.
Ja u mnie w pracy mam podobny numer do przychodni i kilka razy dziennie dzwonili do mnie się zapisać do lekarza, no i w drugą strone jedna cyferka do sekretariatu szkoły, ile razy sie nasluchałam jak rodzice usprawiedliwiają swoje pociechy
|
|
#2146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wole wcześniej ją klaśc bo czy ją połoze o 19-tej czy o 22 to i tak spi najwyzej do 6 (karmienie). A tak przynajmniej mamy czas dla siebie np. na przytulanko, winko, piwko itp ![]() Wcześniej kąpaliśmy czasem nawet kolo 23-ej ale to przez kolki które zaczynały sie ok 19. Potem zasypiala wiec nie budziliśmy jej. Dopiero kapalismy jak się rozbudziła. No a czasem zdarzało się, ze już zasypiała snem nocnym wiec nie było kapieli...
|
|
#2147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzwonilam 2 razy ale zawsze ta sama odbierala;/
|
|
|
#2148 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kurcze dziewczyny nie mogę o niczym innym myśleć,mama jest z małym i powstrzymuje się żeby nie zadzwonić żeby odczekać chociaż 2 godziny ja chce do domu do Danielka!normalnie płakać mi się chce,chyba jakis dzisiaj dzień jest beee nadrabiam weekend w postach ale jeszcze wiele stron ufff zadzwoniłam,mały nagdał się do 9.05 i usnął ma dostać jeść jak wstanie
Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2010-08-02 o 09:38 |
||
|
|
|
#2149 |
|
Zakorzenienie
|
my tez od kolek ja tak kapiemy tylko ze u nas sie mala nie uspokajala i juz tak zostalo, spi przewaznied o 7; 7:30 i jest przyzwyczajona juz do tej godziny, jak ja rozbieram do kapieli to juz sie zaciesza sama do siebie bo wie co sie dzieje
![]() ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- bedzie dobrze, krzywda mu sie nie dzieje na pewno, jest z babcia a nie z jakas obca laską ktorej nie znasz, choc wcale ci sie nie dziwie bo ja pewnie tez bym sie powstrzymywala ;/ tak to juz jest, siedzimy z maluchami cale dnie i nagle halooo powrot do rzeczywistosci.
|
|
#2150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki fasolka Ferrou-dzialalnosc zakladaj i rob make-up'y zarobkowo-marnuje sie talent (jak Izumi zupelnie) to moze ja od razu zapytam (zanim staniesz sie światową sławą i będziesz miała mało czasu na wizaz- znasz jakis DOBRY podkład dla cery tłustej??? jadę cały czas na revlonach colorstay, ale moze coś innego?musi też porządnie kryc) ja wlasnie nie mam tego czasu wieczorem dla siebie-kapiemy o.19.30, o 20 z groszami jest po jedzeniu i lezy w lozeczku ALE zwykle po skonczonej butli sie budzi i potrafi tak nie spac do 22. A my latamy co chwila do niej, nawet usiasc porzadnie nie mozna bo co chwila marudzi-zasypia zmeczona, a ja jem cokolwiek i jakkolwiek ide do lazienki i padam na pysk. Jak ją nauczyc zasypiania?? nie wyjmujemy jej z lozeczka po butli juz, wlaczamy karuzele czasem, ale i tak to wszystko ciagnie sie 1,5-2 godziny zanim zasnie. A Asiulek mi tu pisze ze ma czas na winko, piwko, przytulanko-błagam! Ania, dzieki za linka-zajrze tam na pewno w wolnej chwili.
|
|
#2151 |
|
Wtajemniczenie
|
Oliwka moja pani od matematyki mawiała że BABCIA TO MAMA DO KWADRATU
I zdecydowanie coś w tym jest, więc nie bój żaby
|
#2152 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny czy wy utrzymujecie dzieci caly czas w pozycji lezacej? bo ta moja zgaga teraz NAGLE upodobala sobie ze fajnie jest w MAXI COSI i coagle by chciala w nim siedziec, w ogole chcialaby ciagle siedziec lezec juz nie bardzo....
a i czy pozwalacie ogladac tv? moj tz wczoraj ogladal z mala Teletubisie:P
|
|
#2153 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak są różne firmy i te "firmowe" chusty mają zazwyczaj specjalny splot (skośno-krzyżowy, diamentowy, albo żakard) i one inaczej pracują niż te zwykłe., są specjalne na zimę, cieplejsze, albo na lato cieńsze itp.I kolorki bajeczne ![]() A wombati to taka samoróbka, ale jest ok. Ta pani ma śliczne, oryginalne kółkowe chusty. Tkane chusty są zazwyczaj na 70 cm szerokie i są dobre dla dziecka nawet do 3 lat (elastyczne niestety nie, są tylko do ok 10 kg, bo potem sprężynują przy chodzeniu). A im dłuższa, tym można bardziej skomplikowane wiązanie zrobić. Ja jestem wysoka i nie drobna i dla mnie (i Tż) min. musi być 5 m, bo ja lubię węzeł z przodu mieć. Ja jeszcze nie miałam do czynienia z kółkową, ale to na większe dziecko ja myślę, jak już samo siedzi, bo inaczej to nie dociągniesz jej tak jak wiązanej.Tylko np. w kołysce, a moja Hania kołyski nie lubi ![]() A masz rację, potem można ładne spodnie, albo zasłony lub obrusik uszyć ![]() Ja małą kładę różnie, najczęściej o 20.30.I też lubię te wieczory dla siebie ))Ale jak mamy wieczorny spacer, albo wizytę u znajomych to i o 22. 30 się zdarza. I ona nie protestuje. Edytowane przez fasolka73 Czas edycji: 2010-08-02 o 10:31 |
|
|
|
|
#2154 |
|
Zakorzenienie
|
No Oliwka nie bój żaby,malutki jest pod świetną opieką
![]() Moja niunia zasnęła sobie,a ja mam takiego lenia-chyba po wczoraj,bo wszyscy wszystko za mnie robili,a dzisiaj schab na mnie czeka,a ja tak niecierpię schabu robic;/ Wczoraj mój tż mówi"tatuś pójdzie z Ninką na spacerek długi:ja w śmiech,bo już widzę jakikolwiek spacer z mała i coż mąż uparty jak osioł poszedł i jeszcze śpiewał,że "Ninka z tatusiem to nawet w wózku nie zapiszczy"...patrze po 15 min leci z wózkiem w jednej łapce i z mała w drugiej;d kurcze,a moja malutka rączek z buzi nie wyciąga-cały czas coś musi do pyszczka wkładac a w końcu polubiła swoją mate,tż pozawieszał jeszcze więcej zabawek i może po nie sięgac i tak sięga,że wszystkie trafiają do buzi
|
#2155 |
|
Zakorzenienie
|
to ja tez wyrodna jestem
młody idzie spać miedzy 20 a 21 najpóźniej ale na poczatku tez chodził późno jak Oli Darusi
|
#2156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do tv
|
|
#2157 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja jak mieszkalam w kamienicy sama to zawsze ubezpieczalam mieszkanie tez mialam takich dziwnych sasiadow kiedys sasiad chcial powiekszyc pokuj zrobic z dwoch jeden i przyszedl jego ziec i zaczal walic w sciane nieststy nie ta co trzeba bo zrobil dziure w scianie miedzy nami a ich pokojem dobrze ze nic na tej scianie nie wisialo Cytat:
moje zycie bylo ograniczone ale dzieki temu nic mi sie nie stalo a to wszystko dlatego ze moj tato byl przewrazliwiony na punkcie bezpieczenstwa a ze u nas w rodzinie pol rodziny to policjanci to zawsze jakis patrol byl tam gdzie ja choc kiedys jeden gosciu chcial zrobic mi krzywde skonczylo sie tym ze dostal zakaz zblizania sie do mnie na odleglosc 1,5 km Cytat:
Cytat:
a moja Julka dzisiaj zasnela na krzeselku karmiona jabluszkiem ![]() o 10.00 dalam jej kilka lyzeczek jabluszka i ona zasnela miedzy zjadaniem jednej a drugiej lyzeczki Tz mial z niej ubaw a prosilam go by jej nie meczyl rano ![]() i jeszcze ponazekam moge moge moge ???? strasznie boli mnie lewa piers ta co ostatnio wdalo sie jakies zapalenie doslownie tak mnie rwie ze nie moge sie do niej dotknac ale jest miekka co to moze byc ?? mam sie bac ??
|
|
#2158 |
|
Zakorzenienie
|
moj tez ciagle wkłada coś do buxki jak nie raczki to zabawki i tak w kółko bidulek już ma takie twarde dziąsła zdaje mi się ze lada moment wyjdą zęby
wczoraj wystawiłam nasz wózek na all jak tylko go sprzedam to kupuję maclarena XLR może sie uda do wczasów będziemy śmigać nową bryka nad morzem hmmmm ![]() ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Drcron bidulku ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- a ja byłam wieszaćpranie na dworzu i obok sznurków jest pełno pokrzyw całe nogi sobie poparzyłam boli jak cholera ale ponoś samo zdrowie
|
#2159 |
|
Zakorzenienie
|
nasz juz sprzedany, stoi u innego wlasciciela
dzisiaj Pan ma przyjechac ogladac nosidlo Maxi cosi- mial jakis inny przyjechac ale dzwonil ze przyjedzie a sie nie pokazal;/ ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- moja tez musi miec cos w buziaczku bo inaczej kaplica, plus teraz to siedzenie, lezy jak spi i na spacerze w wozku i to by bylo na tyle takto lezy ale jak sie jej da rece to myk i juz siedzi, chyba ze sie mocno zlapie za cos to i sama sobie usiadzie wiec my juz mamy "polezane" teraz jak juz zajarzyla ze na siedzaco lepiej wszystko widac lezenie ma w tylku...
|
|
#2160 |
|
Zakorzenienie
|
Ninka dzisiaj w nocy tak się wierciła,mruczała,jęczała ,kopała nogami,ale wszystko to robiła przez sen,w końcu obróciła się o 180 i się obudziła,ale wziełam ją do siebie i zasnęła.I tak zdarzyło jej się już któryś raz,wasze dzieci też tak mają?ciekawe od czego to?zły sen chyba odpada...
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:06.

ja już się o nią martwię!! Boże a tyle razy pyskowałam rodzicom, że nic mi się nie stanie i nienawidziłam ich za to jak mając lat 12-13 miałam czas do godz. 20. A tyle razy powtarzali, ze jak będę miec swoje dziecko to zrozumiem, heh a ja krzyczałam, że moje dzieci będą miały długo czas i będą chodzic gdzie będa chciały
Może to chodzi o miejsce gdzie płynie łza 

czy ona juz nie za stara na to

... No i ta rodzinka ma manię zapominania o wszystkim - kiedyś zapomnieli falerkę wyłączyć to im się całe mieszkanie zjarało, dobrze, że nie przeszlo na cały budynek. albo zapomnieli zakręcić kran i woda się lała, przeboje z pralką też były... i dzieki im mamy w łazience grzyba- bez remontu się nie obejdzie, albo w kuchni dziurę w suficie