Drugi kwartał naszych beks -kiedy w końcu czas na SEX?! III-IV 2010r - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-01, 22:30   #2131
minka26
Wtajemniczenie

Dot.: Drugi kwartał naszych beks -kiedy w końcu czas na SEX?! III-IV 2010r

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Z tymi porwaniami jest też tak że rodziny często celowo nie nagłaśniają sprawy, a tylko wynajmują detektywów, ponieważ ci co porwali mogą się wystraszyć nagłośnienia i tego że zostaną złapani, a towar jakim jest w tym przypadku porwana nie powinna być rozpoznawalna, więc takie naglośnienie jest też ryzykowne.
U nas w mieście 3 lata temu facet porwał 7 letnią dziewczynkę zawiózł ja na rowerze do pobliskiego lasu, a po wszystkim odwiózł na ten sam plac zabaw. Maja jego dna i nagranie kamery z jego wizerunkiem, dość wyraźne, i do tej pory nie maja nikogo http://videofilm5.nazwa.pl/7dni/inde...d=90&Itemid=14

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Ale to duzo pracy nie wymaga, obierasz trzy ziemniaki trzy matchewki kroisz w kostkę i do gotującej wody, ustawiam minutnik na 20 min, a potem blenderem miksuję dodaje masełko i rozlewam do pojemników. Moja w tym praca trwa około 10 min, więc i tak mniej niż jak pójście do sklepu, i stanie 15 min przy półkach z dzieciowym jedzeniem i wyszukanie.
normalnie powiesiłabym takiego za jaja i nie mogę napisać co bym zrobiła bo mnie wywalą z wizażu, chyba nie wierzyłabym w wymiar sprawiedliwości i wynajęła jakiegoś zabójce bez serca, żeby go katował pół roku!!! jak tak można

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
gmyrelka zgadza sie rutkowski to kasa taka ze szok, u nas byla zbiorka pieniedzy w sieradzu wlasnie na to zeby mama tej zaginionej dziewczyny mogla go wynajac, takze to przede wszystkim o to chodzi. Dobrze ze jakis spondor sie znalazl bo tak to tez by nie mogla tego naglosnic.

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

tez chcialabym sama robic ale nie wiem do konca jak:P ciemna w tym temacie jestem, jak teraz ma jesc samo jabluszko to je zetrzec czy co?

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

tzn zetrzec samo czy z czyms czy jak? i czy takie zwykle?

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

ja proponuje takich opowiesci nie dawac bo po prostu Oliwka to chyba bedzie z ochroniarzem cale zycie chodzila, to co sie dzieje jest straszne, ludzie maja tak posrane w glowach ze inaczej sie tego nazwac nie da! to jest po prostu straszne! Oliwka jak pojdzie na dystkoteke to tz chyba bedzie ja sledzil.
a Amelka to na dyskotekę wcale nie pójdzie! Nigdy!! ja już się o nią martwię!! Boże a tyle razy pyskowałam rodzicom, że nic mi się nie stanie i nienawidziłam ich za to jak mając lat 12-13 miałam czas do godz. 20. A tyle razy powtarzali, ze jak będę miec swoje dziecko to zrozumiem, heh a ja krzyczałam, że moje dzieci będą miały długo czas i będą chodzic gdzie będa chciały jaka ja byłam głupia

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Ano chyba że Może to chodzi o miejsce gdzie płynie łza
Dolną powiekę od wewnątrz?? Dla mnie takie cuda to czarna magia
mi się zdaję, że linia wody to jak robisz kreskę pod okiem to ta jakby mokra część to linia wody
załączam rysunek

Ps. dodam tylko, ze nie jestem pewna, kiedyś próbowałam nauczyć się od dziewczyn trochę, ale nie mogłam wszystkiego zrozumiec a linię wody tak własnie zrozumiałam
Stary 2010-08-01, 22:36   #2132
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
ja wsio mieliłam blenderem na kawałki i potem blender . tarką to sobie tylko zawsze pociachałam palce
no ja też blenderem Darusi napisałam że może zetrzeć na tarce jak chce , ja tarkę kupiłam ale jakoś nigdy nie używałam to taka plastikowa
Cytat:
zmykam kapac mala, tz juz ja naszykowal a pozniej na film.
dobranoc.
zawsze tak późno kąpiecie mój to juz od dwóch godzin spi już na noc

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
a Amelka to na dyskotekę wcale nie pójdzie! Nigdy!! ja już się o nią martwię!! Boże a tyle razy pyskowałam rodzicom, że nic mi się nie stanie i nienawidziłam ich za to jak mając lat 12-13 miałam czas do godz. 20. A tyle razy powtarzali, ze jak będę miec swoje dziecko to zrozumiem, heh a ja krzyczałam, że moje dzieci będą miały długo czas i będą chodzic gdzie będa chciały jaka ja byłam głupia
no teraz dopiero rozumiemy naszych rodziców

ja spadam spać do jutra
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 22:41   #2133
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

libra my od poczatku mala o tej godzinie kapiemy i tak jej odpowiada i nam tak samo , bo przynajmniej o 20 jak jest extra na dworze na spacer mozna wyjsc, a kto powiedzial ze dzieci o 20 musza spac?;D

mala juz kima ona to jest zlota.
Dobra spadam teraz ja sie kapac.
Dobranoc.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 22:41   #2134
fasolka73
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
aaa fasolka mam do ciebie pytanie...
powiedz mi proszę jaka jest różnica między chustą o szerokości 50 a 55? (oczywiście poza tymi 5cm) ty chyba jesteś bardziej w temacie chust niż ja więc powiedz mi proszę czy te szersze są jakoś wygodniejsze czy można w nich dłużej nosić? bo mi wydają się takie same... co to jest 5 cm... ehh poprzeglądałam te allegro i wychodzi na to że te używane chusty ludzie czasami sprzedają drożej niż nowe.. nowe nie są aż tak drogie więc może sobie kupię.. tzn poproszę męża żeby mi kupił
5 cm nie gra różnicy
Ja mam szer na 50 cm i spoko starcza.Zwłaszcza, że to elastyczna i się naciąga.Kupiłam za 26 zł na all i na razie jestem zadowolona,z "pętelki",(a jak Hania urośnie to kupię tkaną firmówkę).A im szersza, to tym większe dziecko możesz nosić i bardziej go np otulać jak śpi, zwłaszcza ten poziomy panel podtrzymujący.
Różnicę w cenie najlepiej widać na tych firmowych chustach, tam jest duża między używaną a nową. Ale używane lepsze, bo już "złamane " i lepiej pracują i tańsze.
fasolka73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 22:46   #2135
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
libra my od poczatku mala o tej godzinie kapiemy i tak jej odpowiada i nam tak samo , bo przynajmniej o 20 jak jest extra na dworze na spacer mozna wyjsc, a kto powiedzial ze dzieci o 20 musza spac?;D

Dobranoc.

A ja tam jestem wyrodna . moje dzieci śpią już o 20stej . mała jest kąpana o 18stej potem ją kłade do wyrka czasem zaśnie od razu a czasem się gapi w karuzele potem z małym ogladam fakty i jemy kolacje , po faktach go kąpie i po 20stej już kima a ja mam wieczór dla siebie musze zacząc śmigać na basen wieczorami bo u mnie do 22giej jest
Stary 2010-08-01, 22:55   #2136
machaj
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fasolka73 Pokaż wiadomość
5 cm nie gra różnicy
Ja mam szer na 50 cm i spoko starcza.Zwłaszcza, że to elastyczna i się naciąga.Kupiłam za 26 zł na all i na razie jestem zadowolona,z "pętelki",(a jak Hania urośnie to kupię tkaną firmówkę).A im szersza, to tym większe dziecko możesz nosić i bardziej go np otulać jak śpi, zwłaszcza ten poziomy panel podtrzymujący.
Różnicę w cenie najlepiej widać na tych firmowych chustach, tam jest duża między używaną a nową. Ale używane lepsze, bo już "złamane " i lepiej pracują i tańsze.

mi chodziło o te pętelki... na all znalazłam droższą używaną niż nową... ehh to ja teraz musze męża poprosić... tylko czy moje dziecie będzie chciało w tym się nosić czy ona juz nie za stara na to
machaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 23:07   #2137
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Ciekawe jak tam Mrowka w nowym mrowisku?
ech...jestem, jestem-prawie jestem
mam kilkanaście stron do nadrobienia-nie ma szans może ktoś zapoda mi streszczenie?? wiem tylko, że Ferrou należą się gratulacje z racji Rimmel'a i mocne kciuki za Oliwkę PoPową coby guzy poschodowe poznikały szybko-więcej nic nie wiem.
Za kogo trzymać kciuki, kto się teraz przeprowadza, kto wyjechał???

U nas sajgon-sieć mamy od piątku dopiero, a w mieszkaniu bajzer totalny-niby przeprowadzka z małego mieszkania, a rzeczy człowiek ma tyle, że my się od wtorku rozpakować nie możemy tym bardziej, że zawsze jedno z nas musi się małą zajmować (przypominam, że dziadkowie i inne ciotki/wujki nie mieszkają blisko, więc my wszystko sami...)

Wieczorami padam na pysk, wnerwiam się na wszystko, na TZta, na siebie, dzisiaj na Gabryśkę bo mi na spacerze urządziła arię operową-zestresowałam się tylko, umęczyłam, zdenerwowałam i taki był spacer. Za to po kąpieli dzisiejszej wyszłam na spacer sama-łaziłam bez celu prawie godzinę i wymyśliłam, zeby może póki jest pogoda wieczorami zacząć biegać? tylko znając mój słomiany zapał na myśleniu się skończy, tym bardziej ze nigdy biegania nie kochałam specjalnie-może nordic walking odkurzę...

niech ktoś przyjedzie i nas rozpakuje:p rosi:

Gabryśka właśnie we śnie obróciła się na brzuch!!! (po raz pierwszy) i jej się nie spodobało, bo się rozpłakała-ona nie umie położyć główki leżąc na brzuchu i ciągnie ją do góry-nie wie ze mozna tak spać
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 23:29   #2138
fasolka73
Rozeznanie

Cytat:
mi chodziło o te pętelki... na all znalazłam droższą używaną niż nową... ehh to ja teraz musze męża poprosić... tylko czy moje dziecie będzie chciało w tym się nosić czy ona juz nie za stara na to
dlatego polecam kupić używaną np z pętelki, bo to koszt ok 26-30 zł, i w razie gdyby małej nie pasiło, to nie żal takiej kasy, a zapewniam, że sprzedaż ją później. A większość dzieci lubi chusty, może na początku trochę marudzić, bo to coś nowe, wisi się na mamie, a nie czuć, rąk mamy, ale jak pójdziesz na spacer od razu to tyle wrażeń, widoków, że powinno się spodobać Jak zacznie płakać to wyjmij i spróbuj za parę dni jak ma dobry humorek np.. Moja od razu zakoczyła i ta chusta jest dla mnie wybawieniem często, zawsze ją wiozę w wózku w koszu, bo nie chcę wracać np do domu na sygnale , albo muszę wejść do sklepu, a nie ma mi kto dziecka przypilnować itp..

jak będziesz wiązać to ruszaj się, bujaj ją to będzie mniej marudzić... Ja na początku jak wiązałam byłam w stresie i musiałam przed lustrem, a Hania troszkę marudziła, ale jak zrobiłam parę kroków, pośpiewałam to radocha! A jak tańczymy z Hanią w chuście bollywood to już wogóle-wariacja!

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

Mrowak, jak fajnie, że jesteś! Rozumiem jak Wam ciężko, bo my też wszystko sami , a teraz mam piwnicę w domu i nie wiem kiedy to wszystko ogarnę
Ale najważniejsze, że już przeprowadzka za Wami, teraz będzie z górki
I nie będziesz już miała głupich sąsiadów co imprezki robią... Ja niestety takich nadal mam

Edytowane przez fasolka73
Czas edycji: 2010-08-01 o 23:24
Stary 2010-08-02, 00:19   #2139
Ferrou
Zakorzenienie

Drcron jesteś boska i śliczna Luśka to wykapana mama TŻ fajny, fajny
Darusia- Wasza trójka aż promienieje ze szczęścia

Fasolka, nie zazdroszczę sąsiadów i przebojów nocnych w piwnicy... Nad nami też taka dziwna śmieszna rodzinka mieszka - duzo by o nich opowiadać... taki przykład aby wiedzieć z kim się ma do czynienia... Moja teściowa kiedyś była przedszkolanką i miała jednego z synów kobitki z góry w przedszkolu - i przychodzi on z wielkim limem pod okiem - to się pyta, krzysiu co się stało.. a on spokojnym głosem: aa... nic.... pogrzebaczem dostałem od mamy ... No i ta rodzinka ma manię zapominania o wszystkim - kiedyś zapomnieli falerkę wyłączyć to im się całe mieszkanie zjarało, dobrze, że nie przeszlo na cały budynek. albo zapomnieli zakręcić kran i woda się lała, przeboje z pralką też były... i dzieki im mamy w łazience grzyba- bez remontu się nie obejdzie, albo w kuchni dziurę w suficie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
tak mi się wydaje nie ważne ,że się latem urodziłaś ciemne włosy ,porcelanowa cera , zielone oczy - to zima (Chociaż ja jestem zima z ciemną cera i ciemnymi oczami)
nigdy nie uzywałam kosmetyków rimmel nie poprawka miałam kiedys tusz jakiś ale te cienie są po prostu boskie moze dzięki Tobie zakupię
mozna tam jakos głos na Ciebie oddać czy jak?
Oczywiście Na górze każdego wątku jest odnośnik do wystawiania oceny rozwija się strzałeczką i się oznacza odpowiednią ocenę
Nawet screena Ci zrobiłam
Załącznik 3298666

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Dziewczynki podpiszcie petycje,normalnie ryczec mi się chcę,ludzie to najokrutniejsze istoty na świecie!nie wiem czy coś ta petycja da,ale mam nadzieję,że tak
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=436980 ja filmu nawet nie włączam,bo nie jestem w stanie
Ehh... człowiek to chyba jedyny gatunek na świecie który zabija i męczy inne gatunki dla rozrywki... Filmiku nawet nie włączałam...

Cytat:
to moim zdaniem powinnaś coś robić w tym kierunku zrobić strone wykorzystać to co robisz teraz na wizarzu iść na jakiś kurs nawet nie po to żeby się doszkolić choć pewnie czegoś nowego byś się tam też nauczyła ale żeby mieć jakiś papier .
Normalnie muszę do ciebie na jakieś lekcje iść he he
Jak zacząć to wiem jak . na początku ważne jest aby zrobić dobre portfolio. Dodatkowo mój szwagier ma jakiegoś znajomego fotografa i poznamy się 11 września więc coś spróbuję pogadać z nim na ten temat Ale najpierw to prawko by się przydało zrobić, aby normalnie dojeżdżać do "miejsca pracy" Teraz jeszcze Kubusiński jest W końcu pewnie się za to wezmę na poważnie .

Cytat:

Ferrou
a co to jest MM?? Ja bym chętnie wykupiła u Ciebie kurs "jak się dobrze malować"
MM to podforum na wizazu Moje Makijaże Tam dziewczęta uczą się robić makeupy

Cytat:
Ferrouuuuuuu na Boga co to oznacza : "Linię wody dolnej i górnej powieki przyciemniłam czarną kredką" ??
Cytat:
Darusia Ty się ze mnie nie śmiej tylko mi wyjaśnij gdzie jest linia wody w okolicach oka ??

Ferrou ja naprawdę bym chciała iść do Ciebie na kurs
ale sobie ze mnie pofolgowałyście Linia wody to ta wewnątrz powieki Minka ładnie to Wam wytłumaczyła Następnym razem będę wszystko opisywać łopatologicznie

Cytat:
ferrou- ehh gdybym była facetem to bym cię porwała twojemu mężowi... takie oczy i jeszcze tak pomalowane... ja nawet tuszem oczu nie maluje... bo zazwyczaj włożę sobie szczoteczkę do oka i tyle z tego mam... a jak mnie dziewczyna do ślubu malowała to musiała sobie przerwy robić bo płakałam... mam strasznie łaskotki na powiekach
Dziękuję Wam wszystkim że mnie wspieracie
Marzy mi się profesjonalna sesja w czasopiśmie Może mi się uda
A na prywatne kursy zapraszam do mnie

----------------

Dzisiaj trochę poroznosiliśmy zaproszenia na chrzest Jeszcze kilka zostało mały powiedzmy że ładnie się zachowywał W ogóle jakis taki nie swój dzisiaj był, po kąpieli jak się do mnie przyssal to tak tkwił 20 min, a zawsze się sam odssysa po 5... już sobie ciumkał aby ciumkać więc dałam mu smoka... Może się najadł i będzie ładnie w nocy spał, bo tej nocy znowu co 2h pobudka ... A potem niby mam się malować, z mega podkrążonymi oczami ...

2h temu zaczęliśmy robić "kopiec kreta" i jeszcze nie skończylismy bo siedzimy przed kompami pod pretekstem że ciasto musi wystygnąć Idem robić dalej.
Stary 2010-08-02, 00:25   #2140
fasolka73
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
przychodzi on z wielkim limem pod okiem - to się pyta, krzysiu co się stało.. a on spokojnym głosem: aa... nic.... pogrzebaczem dostałem od mamy ...
łooo matko i córko!!!

Dobra, idę spać, bo po wczorajszej nocy, oczy mi się kleją. Paa...
Stary 2010-08-02, 07:18   #2141
libra777
Zakorzenienie

Dzień dobry dziewczynki my już dzisiaj od 5 nie śpimy i jeszcze całą noc mucha nas budziła:ma d: i duchota jakaś była nie ma to jak optymizm z rana
oczywiście mały już śpi a ja siedzę z kawką na wizażu .Siedzę i sobie myslę co tak szumi ,a przecież warzywa nastawiłam do gotowania na sałatkę(kuchenka za mną) bosze chyba śpię jeszcze
Cytat:

Dobranoc.
nie no ja nic nie neguję tak tylko zapytałam czasami faktycznie o 20 jeszcze jest fajnie na dworze ja kąpię o 19.30 i juz tak od początku jak się spóźnię to jest ryk ja tam uważam ,że jeśli się da to nauczę dziecko spać wcześniej , mój starszy syn tez chodził spac wcześnie jak był mały a teraz to idzie później ode mnie więc póki małe niech śpi z kurami
Cytat:
5 cm nie gra różnicy
to są jakies firmy nawet nie wiedziałam ja kupiłam lnianą i nie zwracałm uwagi czy to jakaś firmówka czy nie aż pójdę zobaczyć
moja to vombati
to czyli dla starszych dzieci od 6 mies. w górę to lepsza tkana? wydaje mi się ,że większe znaczenie niz szerokosć ma długość bo można lepiej zamotać.
A z kółkowymi miałas do czynienia?
Cytat:
A ja tam jestem wyrodna . moje dzieci śpią już o 20stej . mała jest kąpana o 18stej potem ją kłade do wyrka czasem zaśnie od razu a czasem się gapi w karuzele potem z małym ogladam fakty i jemy kolacje , po faktach go kąpie i po 20stej już kima a ja mam wieczór dla siebie musze zacząc śmigać na basen wieczorami bo u mnie do 22giej jest
no włąśnie tez lubię ten czas wieczorkiem dla siebie juz można wyluzować
Cytat:
to kup taką z której ewentualnie zasłony sobie zrobiszja mam ciemnobrązową lnianą to później fajne spodnie będą
Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość

Wieczorami padam na pysk, wnerwiam się na wszystko, na TZta, na siebie, dzisiaj na Gabryśkę bo mi na spacerze urządziła arię operową-zestresowałam się tylko, umęczyłam, zdenerwowałam i taki był spacer. Za to po kąpieli dzisiejszej wyszłam na spacer sama-łaziłam bez celu prawie godzinę i wymyśliłam, zeby może póki jest pogoda wieczorami zacząć biegać? tylko znając mój słomiany zapał na myśleniu się skończy, tym bardziej ze nigdy biegania nie kochałam specjalnie-może nordic walking odkurzę...

niech ktoś przyjedzie i nas rozpakuje:p rosi:

Gabryśka właśnie we śnie obróciła się na brzuch!!! (po raz pierwszy) i jej się nie spodobało, bo się rozpłakała-ona nie umie położyć główki leżąc na brzuchu i ciągnie ją do góry-nie wie ze mozna tak spać
no współczuję ale uporacie sie z tym w końcu.
Też bym sobie pobiegała ale kolana mi nie pozwolą tak mnie bolą ,że mogę zapomnieć o bieganiu .
A nordic walking to tez dobra rzecz mozna się konkretnie zmęczyć
Gabi się pewnie wystraszyła jak to pierwszy raz to nie wiedziała bidulka co się stało nie przejmuj się polubi mój tez nie lubił kiedyś a teraz go położę na pleckach to on fik i już na brzuszku i mój tez nie kładzie główki leżąc na brzuszku tez chyba nie wie ,że tak można a jeszcze ręce prostuje
Mrowak znalazłam coś dla Ciebie http://www.pozytywne.com/
może to Ci pomoże z Twoją depresją o ile będziesz miała czas czytać tez tam czasem zaglądam
Cytat:

jak będziesz wiązać to ruszaj się, bujaj ją to będzie mniej marudzić... Ja na początku jak wiązałam byłam w stresie i musiałam przed lustrem, a Hania troszkę marudziła, ale jak zrobiłam parę kroków, pośpiewałam to radocha! A jak tańczymy z Hanią w chuście bollywood to już wogóle-wariacja!
tak to dobry sposób ja tez tak robiłam i właśnie od razu na dwór to zapominał ,że miał marudzić
Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość

Oczywiście Na górze każdego wątku jest odnośnik do wystawiania oceny rozwija się strzałeczką i się oznacza odpowiednią ocenę
Nawet screena Ci zrobiłam
Załącznik 3298666
no to już zagłosowałam oczywiście dostałaś najwyższą notę nie mysl sobie ,że się tu podlizuję ale uważam ,że jesteś najładniejsza z tych wszystkich dzieczyn(oglądałam inne tez nie chciałam pisac na tamtym wątku żeby im przykrości nie robić) i te Twoje oczy .W ciemniejszych makijażach Ci ładniej bo taka trochę drapieżna jesteś

---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ----------

Darusia coś mi się obiło ,że masz jakies nosidełko dla małej jak wam się sprawuje ? Zapodaj jakąś fotkę

Edytowane przez libra777
Czas edycji: 2010-08-02 o 07:16
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 07:59   #2142
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
gdybym dwojke miala tez bym tak robila pewnie , zeby szybko czas dla siebie miec ale teraz nie widze takiej potrzeby , lubie po takim upale o 19 czy 20 wyjsc na spacerek z mala .

---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

Cytat:
Dzień dobry dziewczynki my już dzisiaj od 5 nie śpimy i jeszcze całą noc mucha nas budziła:ma d: i duchota jakaś była nie ma to jak optymizm z rana
oczywiście mały już śpi a ja siedzę z kawką na wizażu .Siedzę i sobie myslę co tak szumi ,a przecież warzywa nastawiłam do gotowania na sałatkę(kuchenka za mną) bosze chyba śpię jeszcze

nie no ja nic nie neguję tak tylko zapytałam czasami faktycznie o 20 jeszcze jest fajnie na dworze ja kąpię o 19.30 i juz tak od początku jak się spóźnię to jest ryk ja tam uważam ,że jeśli się da to nauczę dziecko spać wcześniej , mój starszy syn tez chodził spac wcześnie jak był mały a teraz to idzie później ode mnie więc póki małe niech śpi z kurami

to są jakies firmy nawet nie wiedziałam ja kupiłam lnianą i nie zwracałm uwagi czy to jakaś firmówka czy nie aż pójdę zobaczyć
moja to vombati
to czyli dla starszych dzieci od 6 mies. w górę to lepsza tkana? wydaje mi się ,że większe znaczenie niz szerokosć ma długość bo można lepiej zamotać.

to kup taką z której ewentualnie zasłony sobie zrobiszja mam ciemnobrązową lnianą to później fajne spodnie będą

no współczuję ale uporacie sie z tym w końcu.
Też bym sobie pobiegała ale kolana mi nie pozwolą tak mnie bolą ,że mogę zapomnieć o bieganiu .
A nordic walking to tez dobra rzecz mozna się konkretnie zmęczyć
Gabi się pewnie wystraszyła jak to pierwszy raz to nie wiedziała bidulka co się stało nie przejmuj się polubi mój tez nie lubił kiedyś a teraz go położę na pleckach to on fik i już na brzuszku i mój tez nie kładzie główki leżąc na brzuszku tez chyba nie wie ,że tak można a jeszcze ręce prostuje
Mrowak znalazłam coś dla Ciebie http://www.pozytywne.com/
może to Ci pomoże z Twoją depresją o ile będziesz miała czas czytać tez tam czasem zaglądam

tak to dobry sposób ja tez tak robiłam i właśnie od razu na dwór to zapominał ,że miał marudzić

no to już zagłosowałam oczywiście dostałaś najwyższą notę nie mysl sobie ,że się tu podlizuję ale uważam ,że jesteś najładniejsza z tych wszystkich dzieczyn(oglądałam inne tez nie chciałam pisac na tamtym wątku żeby im przykrości nie robić) i te Twoje oczy .W ciemniejszych makijażach Ci ładniej bo taka trochę drapieżna jesteś

---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ----------

Darusia coś mi się obiło ,że masz jakies nosidełko dla małej jak wam się sprawuje ? Zapodaj jakąś fotkę
libra mam active infant, ale nie mam fotki( jak tz wroci powiem zeby zrobil) bo ja jej po domu w tym nie nosze, tylko np jak jedziemy do miasta to bach do nosidla i po sklepie maszerujemy bo nie chce nam sie ciagle wozka skladac-rozkladac-skladac-rozkladac....
mala generalnie lubi w nim siedziec, 5 opcji noszenia ma ale nawet jeszcze wszystkich nie wyprobowalam
A.Camus
Stary 2010-08-02, 08:12   #2143
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Witam
Ale mialam znowu do nadrobienia.
Wczoraj z tz "testowaliśmy"spiralk ę
Oj jak ja kocham mojego Tz

Ja mojemu gotuję zupki bo tych ze słoiczków nie chce jeść, zje co najwyżej 3 łyżeczki, a jak mu sama zrobię to 100 ml.

Idę robić z Erykiem szyszki z tofi i ryżu smaki dzieciństwa. Tż wyjeżdza do Łodzi na 3 dni to mu spakujemy żeby o nas pamiętał

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 08:38   #2144
Darusiaaaa
Zakorzenienie

uwielbiam te szyszki

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

na TVN24 wlasnie mowili ze Policja znalazla recznik tego faceta, ktory szedl za ta zagniona Iwona;/ ehhh...

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ----------

chyba jestem slepa i jak wychodzilam za tezeta nie widzialam napisu PECH na czole!
Dzwonie zeby go zapisac do lekarza bo juz z tymi plecami wytrzymac nie moze, a tam baba ze nie jest zapisany do przychodnii, ja mowie ze jest bo ostatnio nawet byl tam u lekarza i ja bylam z nim, poza tym nawet w dziecinctwie chodzil tam do lekarza ! no szok!!!!!!!!!! i mi go nie zapisala do jak to Pani kretynka twierdzi "Nie ma deklaracji, nie byl nigdy tam u lekarza, ani nie mial zadnych szczepien, a ja mam przed soba jego ksiezeczke zdrowia i wszedzie stępel terj przychodnii! BOZEEEEEEEEEEEE!!!!!!Wrrr rrrrrr
A.Camus
Stary 2010-08-02, 09:16   #2145
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Może zadzwoń jeszcze raz to trafisz na inna pielęgniarkę.
Ja u mnie w pracy mam podobny numer do przychodni i kilka razy dziennie dzwonili do mnie się zapisać do lekarza, no i w drugą strone jedna cyferka do sekretariatu szkoły, ile razy sie nasluchałam jak rodzice usprawiedliwiają swoje pociechy

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 09:16   #2146
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
To ja też jestem wyrodna matka. ja przewaznie kąpię małą ok 19- 19.30/ Rzadko zdarza się że po 20-tej. Ona się tak nauczyla, że nawet jak chcemy później bo np. następne karmienie wypada później, to nie ma sznas, o 19-tej zaczyna sie ryk... dopomina się
Ja wole wcześniej ją klaśc bo czy ją połoze o 19-tej czy o 22 to i tak spi najwyzej do 6 (karmienie). A tak przynajmniej mamy czas dla siebie np. na przytulanko, winko, piwko itp

Wcześniej kąpaliśmy czasem nawet kolo 23-ej ale to przez kolki które zaczynały sie ok 19. Potem zasypiala wiec nie budziliśmy jej. Dopiero kapalismy jak się rozbudziła. No a czasem zdarzało się, ze już zasypiała snem nocnym wiec nie było kapieli...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 09:22   #2147
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Może zadzwoń jeszcze raz to trafisz na inna pielęgniarkę.
Ja u mnie w pracy mam podobny numer do przychodni i kilka razy dziennie dzwonili do mnie się zapisać do lekarza, no i w drugą strone jedna cyferka do sekretariatu szkoły, ile razy sie nasluchałam jak rodzice usprawiedliwiają swoje pociechy
hahahahhaaha, ja mam z sasiadka numer podobny tylko my na koncu mamy 14 a ona 13 i ona prowadzi chemiczna firme i ludzie dzwonili i np. na jutro zamawiam 4000 rekawiczek gumowych :P a ja mowie ze niestety to prywatne mieszkanie ale moge Pani Aldonce krzyknac :P hehehe

dzwonilam 2 razy ale zawsze ta sama odbierala;/
A.Camus
Stary 2010-08-02, 09:23   #2148
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
TylkoOliwka - nie wiem czy wiesz ale mamy już weekend i masz całe DWA dni dla Danielka a potem jakbyś zapomniała... jeszcze tydzień pracy.
no tak,właśnie taaak szybko zleciało byliśmy na działce chwila moment i już poniedziałek
Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Ja po kąpieli smaruje tylko oliwka a czasem kremem z hippa. Na upały stosowalam krem z filtrem ale podobno nie mozna więc zaprzestałam...
dlaczego nie można??nic nie słyszałm o tym ja też smarowałam.

Kurcze dziewczyny nie mogę o niczym innym myśleć,mama jest z małym i powstrzymuje się żeby nie zadzwonić żeby odczekać chociaż 2 godziny
ja chce do domu do Danielka!normalnie płakać mi się chce,chyba jakis dzisiaj dzień jest beee

nadrabiam weekend w postach ale jeszcze wiele stron

ufff zadzwoniłam,mały nagdał się do 9.05 i usnął ma dostać jeść jak wstanie

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2010-08-02 o 09:38
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 09:25   #2149
Darusiaaaa
Zakorzenienie

my tez od kolek ja tak kapiemy tylko ze u nas sie mala nie uspokajala i juz tak zostalo, spi przewaznied o 7; 7:30 i jest przyzwyczajona juz do tej godziny, jak ja rozbieram do kapieli to juz sie zaciesza sama do siebie bo wie co sie dzieje

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

bedzie dobrze, krzywda mu sie nie dzieje na pewno, jest z babcia a nie z jakas obca laską ktorej nie znasz, choc wcale ci sie nie dziwie bo ja pewnie tez bym sie powstrzymywala ;/ tak to juz jest, siedzimy z maluchami cale dnie i nagle halooo powrot do rzeczywistosci.
A.Camus
Stary 2010-08-02, 09:46   #2150
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Mrowak, jak fajnie, że jesteś! Rozumiem jak Wam ciężko, bo my też wszystko sami , a teraz mam piwnicę w domu i nie wiem kiedy to wszystko ogarnę
Ale najważniejsze, że już przeprowadzka za Wami, teraz będzie z górki
I nie będziesz już miała głupich sąsiadów co imprezki robią... Ja niestety takich nadal mam

dzieki fasolka-fajnie miec swiadomosc,ze choc to wirtualne towarzystwo to ktos sie ucieszy jak cie "zobaczy"

Ferrou-dzialalnosc zakladaj i rob make-up'y zarobkowo-marnuje sie talent (jak Izumi zupelnie)
to moze ja od razu zapytam (zanim staniesz sie światową sławą i będziesz miała mało czasu na wizaz- znasz jakis DOBRY podkład dla cery tłustej??? jadę cały czas na revlonach colorstay, ale moze coś innego?musi też porządnie kryc)

ja wlasnie nie mam tego czasu wieczorem dla siebie-kapiemy o.19.30, o 20 z groszami jest po jedzeniu i lezy w lozeczku ALE zwykle po skonczonej butli sie budzi i potrafi tak nie spac do 22. A my latamy co chwila do niej, nawet usiasc porzadnie nie mozna bo co chwila marudzi-zasypia zmeczona, a ja jem cokolwiek i jakkolwiek ide do lazienki i padam na pysk. Jak ją nauczyc zasypiania?? nie wyjmujemy jej z lozeczka po butli juz, wlaczamy karuzele czasem, ale i tak to wszystko ciagnie sie 1,5-2 godziny zanim zasnie. A Asiulek mi tu pisze ze ma czas na winko, piwko, przytulanko-błagam!

Ania, dzieki za linka-zajrze tam na pewno w wolnej chwili.
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 09:49   #2151
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Oliwka moja pani od matematyki mawiała że BABCIA TO MAMA DO KWADRATU I zdecydowanie coś w tym jest, więc nie bój żaby

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 10:19   #2152
Darusiaaaa
Zakorzenienie

dziewczyny czy wy utrzymujecie dzieci caly czas w pozycji lezacej? bo ta moja zgaga teraz NAGLE upodobala sobie ze fajnie jest w MAXI COSI i coagle by chciala w nim siedziec, w ogole chcialaby ciagle siedziec lezec juz nie bardzo....

a i czy pozwalacie ogladac tv? moj tz wczoraj ogladal z mala Teletubisie:P
A.Camus
Stary 2010-08-02, 10:20   #2153
fasolka73
Rozeznanie

Cytat:
moja to vombati

Tak są różne firmy i te "firmowe" chusty mają zazwyczaj specjalny splot (skośno-krzyżowy, diamentowy, albo żakard) i one inaczej pracują niż te zwykłe., są specjalne na zimę, cieplejsze, albo na lato cieńsze itp.I kolorki bajeczne
A wombati to taka samoróbka, ale jest ok. Ta pani ma śliczne, oryginalne kółkowe chusty. Tkane chusty są zazwyczaj na 70 cm szerokie i są dobre dla dziecka nawet do 3 lat (elastyczne niestety nie, są tylko do ok 10 kg, bo potem sprężynują przy chodzeniu). A im dłuższa, tym można bardziej skomplikowane wiązanie zrobić. Ja jestem wysoka i nie drobna i dla mnie (i Tż) min. musi być 5 m, bo ja lubię węzeł z przodu mieć.
Ja jeszcze nie miałam do czynienia z kółkową, ale to na większe dziecko ja myślę, jak już samo siedzi, bo inaczej to nie dociągniesz jej tak jak wiązanej.Tylko np. w kołysce, a moja Hania kołyski nie lubi
A masz rację, potem można ładne spodnie, albo zasłony lub obrusik uszyć

Ja małą kładę różnie, najczęściej o 20.30.I też lubię te wieczory dla siebie ))
Ale jak mamy wieczorny spacer, albo wizytę u znajomych to i o 22. 30 się zdarza. I ona nie protestuje.

Edytowane przez fasolka73
Czas edycji: 2010-08-02 o 10:31
Stary 2010-08-02, 10:34   #2154
anakazar
Zakorzenienie

No Oliwka nie bój żaby,malutki jest pod świetną opieką

Moja niunia zasnęła sobie,a ja mam takiego lenia-chyba po wczoraj,bo wszyscy wszystko za mnie robili,a dzisiaj schab na mnie czeka,a ja tak niecierpię schabu robic;/
Wczoraj mój tż mówi"tatuś pójdzie z Ninką na spacerek długi:ja w śmiech,bo już widzę jakikolwiek spacer z mała i coż mąż uparty jak osioł poszedł i jeszcze śpiewał,że "Ninka z tatusiem to nawet w wózku nie zapiszczy"...patrze po 15 min leci z wózkiem w jednej łapce i z mała w drugiej;d

kurcze,a moja malutka rączek z buzi nie wyciąga-cały czas coś musi do pyszczka wkładac

a w końcu polubiła swoją mate,tż pozawieszał jeszcze więcej zabawek i może po nie sięgac i tak sięga,że wszystkie trafiają do buzi

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 10:39   #2155
aneczkkaa
Zakorzenienie

to ja tez wyrodna jestem młody idzie spać miedzy 20 a 21 najpóźniej ale na poczatku tez chodził późno jak Oli Darusi
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 10:39   #2156
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny czy wy utrzymujecie dzieci caly czas w pozycji lezacej? bo ta moja zgaga teraz NAGLE upodobala sobie ze fajnie jest w MAXI COSI i coagle by chciala w nim siedziec, w ogole chcialaby ciagle siedziec lezec juz nie bardzo....

a i czy pozwalacie ogladac tv? moj tz wczoraj ogladal z mala Teletubisie:P
Moja siedzi w foteliku często,bo moja cwaniara już nie chcę jesc inaczej jak właśnie w foteliku albo na wpól oparta o poduszke,ode mnie w klasycznej pozycji zje tylko w nocy jak się obudzi.

A co do tvto ona najchętniej tylko tam by patrzyła,czasami jak z nią w fotelu usiąde to daję jej chwilkę popatrzec,ale tylko chwilkę

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2010-08-02, 10:41   #2157
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Ano chyba że Może to chodzi o miejsce gdzie płynie łza
Dolną powiekę od wewnątrz?? Dla mnie takie cuda to czarna magia
od wewnatrz to od koncika oka tak mnie sie wydaje
Cytat:
Hania dziekuje

To ja nie Megi Niestety nie mieliśmy ubezpieczonej piwnicy no, trudno
tak troche szkoda i przepraszam ze was pomylilam

ja jak mieszkalam w kamienicy sama to zawsze ubezpieczalam mieszkanie tez mialam takich dziwnych sasiadow kiedys sasiad chcial powiekszyc pokuj zrobic z dwoch jeden i przyszedl jego ziec i zaczal walic w sciane nieststy nie ta co trzeba bo zrobil dziure w scianie miedzy nami a ich pokojem dobrze ze nic na tej scianie nie wisialo

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
normalnie powiesiłabym takiego za jaja i nie mogę napisać co bym zrobiła bo mnie wywalą z wizażu, chyba nie wierzyłabym w wymiar sprawiedliwości i wynajęła jakiegoś zabójce bez serca, żeby go katował pół roku!!! jak tak można

mi się zdaję, że linia wody to jak robisz kreskę pod okiem to ta jakby mokra część to linia wody
załączam rysunek

Ps. dodam tylko, ze nie jestem pewna, kiedyś próbowałam nauczyć się od dziewczyn trochę, ale nie mogłam wszystkiego zrozumiec a linię wody tak własnie zrozumiałam
ja pamietam jak chodzilam na dyskoteki to moj tato zawsze wysylal radiowoz pod dyskoteke i panowie mnie pilnowali a jak wychodzilam to wsiadalam i pod drzwi mnie odprowadzali czasem jak udalo mi sie wymknac w tlumie to i tak mnie zgarneli ulice dalej moje zycie bylo ograniczone ale dzieki temu nic mi sie nie stalo a to wszystko dlatego ze moj tato byl przewrazliwiony na punkcie bezpieczenstwa a ze u nas w rodzinie pol rodziny to policjanci to zawsze jakis patrol byl tam gdzie ja
choc kiedys jeden gosciu chcial zrobic mi krzywde skonczylo sie tym ze dostal zakaz zblizania sie do mnie na odleglosc 1,5 km

Cytat:

Dobranoc.
my kapiemy tak by o 20,00 juz spala letnia pora jest fajnie bo jest jeszcze jasno i my mozemy posiedziec na dworku jak mala spi ale z drugiej strony zima bedzie o tyle dobrze ze szybko robi sie ciemno i ona bedzie szybko tez zasypiala a my bedziemy mogli przy piecu i grzancu posiedziec

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
no tak,właśnie taaak szybko zleciało byliśmy na działce chwila moment i już poniedziałek

dlaczego nie można??nic nie słyszałm o tym ja też smarowałam.
bo ponoc przenika w struktury DNA

a moja Julka dzisiaj zasnela na krzeselku karmiona jabluszkiem
o 10.00 dalam jej kilka lyzeczek jabluszka i ona zasnela miedzy zjadaniem jednej a drugiej lyzeczki Tz mial z niej ubaw a prosilam go by jej nie meczyl rano

i jeszcze ponazekam moge moge moge ????
strasznie boli mnie lewa piers ta co ostatnio wdalo sie jakies zapalenie doslownie tak mnie rwie ze nie moge sie do niej dotknac ale jest miekka co to moze byc ?? mam sie bac ??

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 10:46   #2158
aneczkkaa
Zakorzenienie

moj tez ciagle wkłada coś do buxki jak nie raczki to zabawki i tak w kółko bidulek już ma takie twarde dziąsła zdaje mi się ze lada moment wyjdą zęby

wczoraj wystawiłam nasz wózek na all jak tylko go sprzedam to kupuję maclarena XLR może sie uda do wczasów będziemy śmigać nową bryka nad morzem hmmmm

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Drcron bidulku

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

a ja byłam wieszaćpranie na dworzu i obok sznurków jest pełno pokrzyw całe nogi sobie poparzyłam boli jak cholera ale ponoś samo zdrowie
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 10:49   #2159
Darusiaaaa
Zakorzenienie

nasz juz sprzedany, stoi u innego wlasciciela
dzisiaj Pan ma przyjechac ogladac nosidlo Maxi cosi- mial jakis inny przyjechac ale dzwonil ze przyjedzie a sie nie pokazal;/

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

moja tez musi miec cos w buziaczku bo inaczej kaplica, plus teraz to siedzenie, lezy jak spi i na spacerze w wozku i to by bylo na tyle takto lezy ale jak sie jej da rece to myk i juz siedzi, chyba ze sie mocno zlapie za cos to i sama sobie usiadzie wiec my juz mamy "polezane" teraz jak juz zajarzyla ze na siedzaco lepiej wszystko widac lezenie ma w tylku...
A.Camus
Stary 2010-08-02, 10:50   #2160
anakazar
Zakorzenienie

Ninka dzisiaj w nocy tak się wierciła,mruczała,jęczała ,kopała nogami,ale wszystko to robiła przez sen,w końcu obróciła się o 180 i się obudziła,ale wziełam ją do siebie i zasnęła.I tak zdarzyło jej się już któryś raz,wasze dzieci też tak mają?ciekawe od czego to?zły sen chyba odpada...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości