|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cześć kochane
W ogóle was nie czytałam, mam sporo do nadrabiania i zaraz się za to wezmę. Ostatnio jakoś tak mam obniżony nastrój, nic mi się nie chce. Paraliżuje mnie strach przed porodem, jestem na siebie zła, ze nie potrafię tego jakoś zepchnąć na bok. Sama myśl o bólu prowadzi do twardnienia brzucha i nerwów. Ja chyba jakaś nienormalna jestem Dodatkowo od chyba już 3 tyg. brak seksu, bo mojemu kochanemu jest dziwnie z brzuchem, bo tam w środku siedzi Tymek. I teraz, kiedy wyskoczyły mi największe rozstępy, czuję się jak wielka zebra i potrzebowałabym trochę poczuć się ładnie i kobieco, to mam embargo na seks - normalnie mnie szlag trafia Przepraszam za dołującego posta, ale kto mnie zrozumie lepiej, niż inne ciężarne? Do listy wprowadziłam poprawki, zgodne z tym, co pisałyście mi na pv. Dopisałam też te dziewczyny, które są dyżurnymi - jeżeli coś przekręciłam, proszę o kontakt na pv Martucha84 (Marta, 25l.).................tp . 13.08.2010 Patryk NIKaP-n (Monika,31l.)............ .........tp. 20.08.2010 Paweł Jr Lech Bordowa (Natalia, 20l.).................... tp . 31.08.2010 Joanna Gabisun (Marzena, 24l.)...................t p. 1.09.2010 Kinga Szokoladka74 (Marzena,35l.)........... .tp. 2.09.2010 Oleńka Anilkadro (Alina,28l.)............. ........tp. 3.09.2010 Jagoda Lenka(Magdalena, 25l.)...................t p . 4.09.2010 Emilka Pomidora(Kasia, 26l.).................... .tp. 4.09.2010 Tymoteusz Jędrzej Wróżka_Dzyńdzyńdzyń (Ania, 23l.)..tp. 4.09.2010 Alicja Ninaad (Nina, 30l.).................... ......tp. 8.09.2010 dziewczynka Suszilda (Angelika, 20l.)..................tp . 8.09.2010 chłopiec Dzidzia_aim (Ania, 26l.)..................tp . 8.09.2010 dziewczynka Mpik82 (Madzia,27l.)............ ..........tp. 8.09.2010 Milenka Aaannnnnnaaa (Ania,27l.).............. tp. 9.09.2010 Teodor 1985ewa (Ewa, 25l.).................... ....tp. 10.09.2010 Norbert Mszu (Marta, 28l.).................... .......tp. 10.09.2010Nadia Martynka81 (Marta, 28l.)................tp. 12.09.2010 chłopiec Naked21 (Ewa, 26l.)........................tp. 13.09.2010 Filip xxSHINeexx (Paula,19l.)............. ....tp. 14.09.2010 Michał Kasienka1701 (Kasia, 23l.)..............tp. 15.09.2010 Gabriela Justysia8522 (Justyna, 24l.)..........tp. 15.09.2010 niespodzianka Majka59 (Maja, 27l.).................... ...tp. 16.09.2010 Alicja Dra (Daria, 23l.).................... ........tp. 17.09.2010 Rafał Junior Dash (Alicja, 24l.).................... ......tp. 18.09.2010 Maja Czekooladowaa (Ewelina, 20l.).......tp. 20.09.2010 Kubuś Ewcia811211 (Ewa, 29l.).................tp . 21.09.2010 chłopiec Ycnan (Ania, 24l.).................... .....tp. 22.09.2010 Borys Angelikaw (Angelika, 28l.)............tp. 22.09.2010 Karolina Waniliaania2009 (Ania, 28l.)........tp. 23.09.2010 Dawid Niuniuniau (Agnieszka, 27l.).........tp. 24.09.2010 dziewczynka Calabria (Magda, 22l.)..................tp . 25.09.2010 Patrycja Astorianka (32l.)................... .......tp. 26.09.2010 Alicja/Natalia Klarissa................. ......................tp. 27.09.2010 Emilka/Natalka Margolcia10 (Eliza, 30l.)...............tp. 30.09.2010 Maksymilian Zuziczka (Zuzanna, 28l.)...............tp. 30.09.2010 Aleksander Andrzej Abz (26l.)................... ......................tp. 1.10.2010 chłopiec Aaneczka1984 (Anna,26l.).............. ..tp. 1.10.2010 chłopiec Szczęśliwa (Ewa, 28l.).................... ...tp. 3.10.2010 Dagmara Butterfly83 (Ewelina, 27l.)................tp . 3.10.2010 Filip Fem (Kamila, 23l.).................... .......tp. 3.10.2010 Lidia Starapanna (Ania, 29l.).................... tp. 4.10.2010 Mateusz Eveliouses (Ewelina, 29l.).................tp. 4.10.2010 Elenka1 (Kasia, 24l.).................... ....tp. 5.10.2010 dziewczynka Ineczka33 (33l.)................... ...........tp. 5.10.2010 chłopiec Cellaris (Ola, 30l.).................... .......tp. 6.10.2010 Marta Tifio (Marta, 23l.).................... ........tp. 6.10.2010 Franciszek Ania13.03 (Ania, 21l.).................... ..tp. 8.10.2010 Gabriela Enis84 (Ania, 25l.).................... ......tp. 8.10.2010 Ignaś Majka232 (Maja, 28l.).................... .tp. 9.10.2010 Szymon Nicole007 (Marta, 23l.)...................t p. 9.10.2010 Karina Lisica1 (Marta, 26l.).................... ...tp. 10.10.2010 Małgosia Rozaliontka (Rozalia, 23l.) .............tp. 10.10.2010 Dobromiła Ray...................... ........................t p. 11.10.2010 Kinga MisQa (Monika, 23l.).................... ..tp. 13.10.2010 Julia Forssiczka (Justyna, 28l.)..............tp . 13.10.2010 Kliwia7 (Lila, 32l.).................... .....tp. 13.10.2010 Marcia2507 (Marta, 21l.)............... tp. 13.10.2010 dziewczynka Aaww (Agata, 27l.).................... ....tp. 16.10.2010 Janek Czarnaelizabeth (Dominika, 28l.)...tp. 17.10.2010 Ania Alicia4 (Agnieszka, 30l.)................tp. 17.10.2010 dziewczynka IlonaN2 (Ilona, 27l.).................... ..tp. 18.10.2010 Franciszek Angelika16 (Angelika, 21l.)............tp. 20.10.2010 Kasjan Kalex (Kamila, 26l.).................... ...tp. 22.10.2010 Mateusz Asia-23 (Asia, 26l.).................... .....tp. 23.10.2010 dziewczynka Beata_Batumi (Beata, 25l.).............tp. 28.10.2010 Sarrita (Sara, 28l.).................... .....tp. 29.10.2010 Nadina Kaska1980 (Kaśka, 29l.)..................tp . 29.10.2010 Kacper Malwina1204 (Malwina, 23l.)...........tp. 29.10.2010 chłopiec Weronisia (Weronika, 34l.)..............tp. 31.10.2010 Pascal DYŻURNE WĄTKU (do nich podawać nr telefonu) kasienka1701, Kalex, asia-23 Na liście występuje kolor biały Aga2111 [*] Kma1982 [*] Olbka [*] Agnyska81 [*] Dizi [*] Michel82 [*] Iwa_iw [*] Ry-bcia [*] Jaga - 1.05.2010 [*] Matylda [*] Bartłomiej |
|
|
|
#1172 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
no i obiecane zdjęcia
|
|
|
|
#1173 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Fajniutka mamusia. Sukienka typowo ciążowa? czy "normalna" mam wesele za 3 tyg i nie wiem czego szukać.Nie martw się ).A o porodzie poprostu nie myśl, ja przyjęłam założenie, że jakoś to będzie. Powtarzam sobie, że miliony kobiet rodziło i rodzi i że da się to jakoś przeżyć. O bólu nie myślę wcale, obawiam się tylko ewentualnych powikłań np. niedotlenienia itp. ale pocieszam się, że idę do dobrego szpitala i nic złego się nie wydarzy.
|
|
#1174 |
|
Zakorzenienie
|
Pomi- ja też ostatnio miałam małego doła, dlatego tak mi poprawił się nastrój podczas tego wesela: fryzjer, make-up, sukieneczka i od razu czułam się lepiej
a przede wszystkim wyjście do ludzi![]() martynka81 - pięknie mój mały na szczęście toleruje zarówno prawy, jak i lewy bok na razie..... póki co się cieszę, bo nie wiem jak ja bym spała jakby jeszcze zaczął wybrzydzać i tak się ukwękam zanim znajdę wieczorem dogodną pozycję do spania
|
|
|
|
#1175 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No wiecie co... kurde, a mojego nic nie paralizuje, jeszcze jak go ostatnio zapytalam czy mu nie przeszkadza... to oburzony odpowiedział "a niby co?" ![]() Pomidora, daj swojemu męzowi ostatnia "M jak Mama" do przeczytania, chodzi o artykuł z okładki "Seks w ciąży jest OK!", poza tym moze mu trzeba łopatologicznie wylozyc, ze człowiek kompletnie nic nie pamieta z zycia płodowego i bez sensu, jest sobie probowac myslec, co czuje lub czy w ogole cokolwiek czuje dziecko w brzuchu... a jak czuje taka potrzebę empatii, to niech okazuje ja w inny sposob Powodzenia! I nie rycz w najgorszym wypadku został juz tylko miesiac pozniej nie bedziesz mogla (pewnie i nie bedziesz miala ochoty) a pozniej na pewno wszytsko wroci do normy!
|
|
#1176 |
|
Zakorzenienie
|
jednak nasz aparat zrobił AŻ dwa zdjęcia zanim padł
więc wrzucam to, co mam a na ładniejszą resztę muszę zaczekać
|
|
|
|
#1177 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1178 |
|
Rozeznanie
|
dziękuję za miłe słowa dziewczynki
Szczęśliwa - sukienka kupiona przez moją szwagierkę, nie jest typowo ciążowa, tylko tak odcięta pod biustem. Szwagierka jednak źle się w niej czuje i ja ją dostałam .Pomi - u mnie podobnie, niby chce a boi się ![]() Kalex - ale laska z Ciebie i sukienka śliczna |
|
|
|
#1179 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
to, co mam na sobie to sukienka Twisty Grey z Happy Mum ![]() ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- martynka81 - również dziękuję ale brzusio robi się coraz większy i większy stwierdziłam to na weselu w toalecie, przeglądając się w takim dużymmm lustrze na ścianie |
|
|
|
#1180 |
|
Zakorzenienie
|
Kalex, Martynka slicznie wygladałyście
ja niestety musiałam odmówić i nie idę na wesele, bo ma być 21 sierpnia Bordowa a czemu aż na 6 września? ty masz chyba termin na 31? czyli u was planują cesarki "na zimno", u mnie pewnie ze skurczami trzeba się pojawić ponoć to lepsze dla dziecka, będę wiedzieć więcej po wizycie 12.08 A szpital masakra dobrze, że chociaż położne w porządku, bo one w sumie są najważniejsze w czasie porodu Pomi porozmawiaj z mężem, rozwiej jego obawy mojemu nic nie przeszkadza, a teraz jest wniebowzięty,że mam większą ochotę ![]() Zamówiłam wózek. ciekawe czy Kinia postanowi wyłazić skoro już wszystko będzie gotowe
|
|
|
|
#1181 |
|
Zakorzenienie
|
martynka ladnie wygladasz
![]() kalex a ty to chyba tylko na brzuchu przytylas super!! ja to cholera mam powtorke z rozrywki puchne cala pod koniec... taki moj urok.. najgorzej uda i pupa ale juz sie nie przejmuje... po wezme sie za siebie ostro, dieta cwiczenia moze jakis areobik i na przyszle wakacje bede wygladac normalnie ![]() wlasnie przyszla moja koszula dobrze ze wzielam rozmiar xl fem e tam zabobony ! ja bym musiala juz dawno rodzic jak by to sie sprawdzlao bo ja takie skurcze to juz mialam w 4 mc ze sie wyprostowac nie moglam ![]() ja jedynie moge dodacto co sie sprawdza na pewno.. jak ci sie obnizy brzuch i zaczniesz puchnac na twarzy to znaczy ze zostalo okolo mc... i to faktycznie sie sprawdza
|
#1182 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1183 |
|
Rozeznanie
|
Witam w upalny poniedziałek!! Uff jak gorąco...
ania13.03, śliczne ciuszki mi również kupowanie ubranek i wogóle wszystkiego co dla małego sprawia ogromną radość!elenka1, dziękuję ![]() ycnan, oszczędzaj się kochana do września już niedaleko ninaad, fajnie, że można spotkać jeszcze życzliwych ludzi na tym świecie - musiała to być jakaś "ludzka" kasjerka. Klarissa, nie smuć się! Zobaczysz, że wszystko się ułoży i będzie dobrze Zuziczka, u mojej lekarki do której chodzę na NFZ jest dokładnie tak jak pisała Szczęśliwa. Po zakończeniu wizyty umawia mi następną, wtedy kiedy ona sam uważa, że jest potrzeba. bordowa, niezłe miałaś przeżycia w tym szpitalu, tylko im Trzymaj się dzielnie do 6 września!Pomidorko, uszka do góry! ![]() martynka81, elegancka z Ciebie mamuśka! ![]() Kalex, bosko wyglądałaś
|
#1184 | |
|
Raczkowanie
|
Klarissa
czarnaelizabeth roboty a roboty macie teraz... tylko za bardzo się nie przemęczaj... bordowa nie zazdroszczę szpitala... a podejście lekarza... poprostu masakara... Pomidora nie jesteś sama... pamiętaj... większość z nas miewa podobne odczucia i nastroje... martynka prześlicznie wyglądasz Kalex jaka elegancka mamuśka a u mnie skwar nie z tej ziemi ![]() malutka wierci się jak szalona i radośnie daje mamusi kuksańce ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Cytat:
RAZEM 3.10.09 już prawie 5 lat... http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz26lhpn9qe.png KUBUŚ 5.09.10 już prawie 4 latka... http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png MILENKA 12.08.14 już tydzień za nami... http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png |
|
|
|
|
#1185 |
|
Zadomowienie
|
Dzień doberek
![]() Kolejny gorący dzionek a ja jakaś taka zbyt szczęśliwa w obecnej sytuacji... Na jednej ze stron z kalendarzem ciąży tydzień po tygodniu wyczytałam ostatnio coś typu: "Masz problemy z pamięcią? To normalne, kurczą Ci się komórki mózgowe. Ale spokojnie, wszystko wróci do normy po porodzie." Zuziczka, a może masz to zatrucie ciążowe? Bo to nie jest normalne, żeby aż tak puchnąć. Klarissa, współczuję Mojej tak powiedziałam i dała sobie spokój - bez przerwy powtarzała, że branie teraz pieska to zły pomysł, że bakterie, zarazki itp i że na pewno dziecko czymś się zarazi. I że ja sobie nie dam razy z psem Wręcz przeciwnie - jak ostatnio u nas była, to psiknę wygłaskała, wyściskała i w ogóle zachwycona była martucha84, super, że jesteś zadowolona z wózka czarnaelizabeth, tylko się nie przemęczaj. Pamiętaj, że najważniejsze jest teraz maleństwo bordowa, Lekarz - porażka. Dobrze, ze chociaż ta położna się miła trafiła. Z wyznaczeniem cesarki to już w ogóle masakra. Chyba byś to dopiero w karcie ze szpitala przeczytała. Cieszę się, że na ślub jednak mogłaś iść. A teraz dbaj o siebie i maleństwo i dotrwaj spokojnie do terminu Pomidora, Sama piszesz, że jak myślisz jak to będzie to się stresujesz i brzuszek Ci twardnieje. A myślisz, że fajnie tak Tymkowi w takim kamyczku siedzieć? Musisz dbać o to, by Twój synek miał miękko Z seksem to chyba u większości teraz ciężko Inne czułości - owszem, ale sexu teraz się sama zaczynam obawiać martynka81, Kalex, ślicznie wyglądacie Kalex, sukienka przepiękna - warta swojej ceny A tak się jeszcze pochwalę, że dziś zaczynamy 34 tydzień Ależ to leci
|
|
|
|
#1186 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bordowa-o jejku jaki szpital masakra Dobrze, ze juz przezylas. Bierz leki i odpoczywaj po weselu ![]() Martynka, Kalex- super foty. W pierwszej chwili chcialam zamiescic tez swoje z wczoraj, bo kumpela mi robila, ale zrezygnowalam. Po mnie juz niezle widac kilogramy i ciazowe zmecznie, wiec nie bede straszyc ![]() Pomi- u mnie podobnie, sexu niet od miesiaca. Raz na tydzien moze jakies przytulanki-macanki i wsio W sumie moje libido w porownaniu sprzed ciazy i w jeszcze na jej poczatku to teraz ma wartosci ujemne.. I boje sie cos dzialac z tym rozwarciem. TZ to w sumie, jakby go polechtac tu i tam co calkiem chetny by byl. W sumie to zapowiedzialam Tztowi rewolucje sexualna po 36tyg, wiadomo apetyt rosnie w miare jedzenia, wiec powinno byc ok ![]() Mszu- to fajnie, ze u was wszystko Ok w sexsferze
|
|
#1187 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kurcze, ale przygody... A co do badań itd. to musisz się sama pytać bo w szpitalach/przychodniach tak mają, że jak się 100 razy nie zapytasz to ci nie powiedzą nic... Cytat:
No ja się po prostu bardzo tym przejmuję, żal mi po trosze każdej z tych osób, a szczególnie, że widzę jakie popełniają błędy... cellaris, tifio, fem dzięki za wsparcie Cytat:
Ale mnie właśnie to gadanie wkurza, tym bardziej, że np. moja mama mi tak gada przy moim mężu, a prawdę mówiąc on jest mega leniem i nie macie pojęcia ile ja się napracowałam nad tym, żeby on mi pomagał w domu (jest na Wizażu cały o tym wątek ). Cytat:
Tylko, że u mnie jest gorzej bo mój mąż niekoniecznie ma takie samo zdanie jak ja i moja matka miesza mu w głowie - nie wiem chce mi specjalnie na złość zrobić? Już jej to kilka razy powiedziałam, że mam czasem wrażenie, ze chyba z zazdrości, że jej ojciec nie chce pomagać to próbuje mojego męża "zepsuć" tym kretyńskim gadaniem co to dobra żona powinna robić... Cytat:
|
|
#1188 |
|
Rozeznanie
|
mszu, super link o smoczkach. Dziękuję
ycnan, co do kurczących komórek mózgowych to moje chyba są już skurczone na maxa _______ Dziewczynki, tak całkiem z innej beczki. Jak już było to bardzo przepraszam musiałam gdzieś przeoczyć. Jaki kupujecie rozmiar stanika do karmienia? Taki jak macie obecnie czy większy? Bo ja nie mam bladego pojęcia, a wydatek to też niemały :/
|
#1189 |
|
Rozeznanie
|
Witam dziwczynki
![]() Zuziczka ja przeszłam dzisiaj coś podobnego jak Ty tj mój lekarz do którego chodze prywatnie jest na urlopie -wizyte mam dopiero 16 sierpnia . W sobote zaczęły się jakieś dziwne mocne kłucia w pochwie czy gdzieś tam zwłaszcza jak wstałam to masakra i do tego brzuch coraz częściej mi twardnieje i sie spina.Wpadłam na genialny pomysł że sie przejdę na nfz żeby sprawdzić czy tam wszystko w porządku.Jakimś cudem udło mi sie w koncu trafić do przychodni w której jakis lekarz przyjmuje i z wielkim fochem i łaską mnie przyjęli.Okazało się że szyjka mocno skrócona i mam skierowanie do szpitala ![]() Własnie sie pakujeTrzymajcie kciuki Strasznie sie boje
|
|
|
|
#1190 |
|
Zakorzenienie
|
bordowa tragedia ten szpital, na bank chcieli kase z nfztu no nic... tzrymam za ciebie kciuki.. ale mnie to tez zdziwilio ze termin masz na 31 a na 6 cesarka.. a co jak zaczniesz rodzic wczesniej?
mszu to mi wyszlo za na 50% brazowe na 37,5% zielone a na 12.5% niebieskie ![]() martynka Kalex slicznie wygladalyscie ![]() Szczęśliwa moje dziecie tez sie burzy jak spie na prawym - jak sie na nim poloze to jest bunt i kopy uspokaja sie jak sie przekrece na lewy.. ycnan gratuluje kolejnego tygodnia ![]() Klarissa ehsss... powiedz jej na urlopie ze ma wyzluzowac i nie gadacie o rozwodzie macie od tego urlop mam nadzieje ze sie dobrze bedziecie bawic![]() tifio ja nosilam 70 b, kupilam 75 c i na miseczce super nawet mam delikatny luz czyli jak sie mlekiem zapelnia to bedzie ok ale czuje ze mnie bedzie gniesc w obwodze i musze taka przedluzke kupic..
|
|
#1191 |
|
Zakorzenienie
|
Ilonko, Ninaad, wasze historie odnośnie "ustępowania" miejsca w komunikacji miejskiej masakryczne! Ale mi w całej ciąży też nikt nie ustąpił miejsca ani w kolejce, ani nigdzie indziej - smutne, ale prawdziwe. A w Carrefourze przy każdej kasie piękny znaczek akcji z M jak mama, zawsze śmiać mi się chce, że wszyscy udają, ze tego nie widzą
![]() Fem, Naked, Ray, Martynka, Kalex- sliczne brzuszki i śliczne mamusie! Martucha, ale fajnie, że tak się tobą zajęła dyrka i wszystkie papiery masz już. Ja to nawet nie mam pojęcia, jak ma wyglądać wniosek o macierzyński I czy od razu składa się wniosek o oddanie tych tygodni urlopowych? (bo ja jestm ciągle na L4, więc będą mi musieli to oddać). Jak przeczytałam o twoich skurczach, to normalnie mi serce snanęło! Nie chciałaś jechać do szpitala?Ycnan, to my nastroje podobne chyba ostatnio mamy. A twój mąz mam nadzieję, że szybko znajdzie pracę Angelikaw, trzymam ciągle kciuki za pracę twojego męża - no przecież w końcu musi coś znaleźć, mój tyle miesięcy szukał i znalazł, twojemu też się uda. A my musimy się wspierać, bo to zawsze stresująca sytuacja Dra, a zdjecia po remoncie? Pochwal się kochana ![]() Niuniuniau, to będziecie sami teraz mieszkać, jak babcia pójdzie do rodziców? Fajnie, ze będziesz w końcu miała kącik na rzeczy maluszka! Szczęśliwa, przyzwyczaisz się do zwolnienia - ja teraz sobie nie wyobrażam powrotu do pracy Anilkadro, miłego odpoczywania i przygotowywania się na przywitanie maleństwa Nika, tak mnie nakręciłaś tą szarlotką (jeden z moich ulubionych przepisów ), ze zaraz chyba sama zrobię!Mszu, bardzo fajny wózek Gabisun, masz już torbę spakowaną? Bo my podobnie mamy termin i zastanawiam się, czy nie czekam z pakowaniem zbyt długo... Abz, my też mamy zieloną wanienkę Daj znać po badaniach.Zuziczko, nie dziwię się, ze się wkurzyłaś. Spróbuj się uspokoić kochana Klarissa, ale masz trudną sytuację. Może warto się jakoś odizolować? Że też rodzina nie pomyśli, że powinni cię teraz chronić. Trzymaj się Bordowa, powiem jedno - nasz szpital... ![]() Dzięki dziewczyny za ciepłe słowa, jakoś zawsze lepiej od razu człowiekowi. Muszę sie pochwalić, ze w tym tygodniu wyprałam i wyprasowałam prawie wszystkie ciuszki, pościele itp I mam pytanie - jakie kupujecie wkłady poporodowe? Bo ja już bym kupiła, ale jestem taka zielona, że nie wiem, jak sie za to zabrać.Tymek chyba się obrócił na nietoperka - w czwartek sprawdzimy |
|
|
|
#1192 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chyba w ogóle nie kupię bo te staniki są jakoś idiotycznie zrobione. Mam w obwodzie niecałe 70 cm, a one się w ogóle zaczynają od 75 cm więc już na wstępie mają za duży obwód, po drugie nie ma 75E tylko idą do D a ja nie chcę takiego beznadziejnie dobranego stanika że miska za mała, obwód za duży. Chyba kupię sobie w H&M-ie koszulki do karmienia ze 2 a resztę oleję i jakoś sobie będę karmić w normalnym biustonoszu wyjmując piersi.
|
#1193 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Marta to niezłą mieliście noc z Wojtkiem I bardzo dobrze, że piszesz o tym, do tego mam wrażenie, że bardzo spokojnie podchodzisz do porodu i mi czytając Twoje wypowiedzi ten spokój się udziela ![]() Bordowa współczuję przeżyć. W ogóle pobyt w szpitalu to traumatyczne przeżycie i to prawda, że wszelkie informacje trzeba wyciągać siła bo nikt nic nie mówi. Odpoczywaj teraz dużo ![]() Kalex, martynka wyglądałyście prześlicznie. A ta kiecka z happy mum warta swojej ceny, rewelacja. Mpik ja też jeszcze nie mam spakowanej torby, nie mam pojęcia kiedy się za to zabiorę, jestem z tych co zostawiają sobie większość rzeczy na ostatnia chwilę, więc pewnie zacznę się pakować jak poczuje pierwsze skurcze ![]() Pomi nie przejmuj sie humorkami, to normalne już na tym etapie ciąży. Co do seksu to u nas też dawno nie było a przytulanki to tak raz na tydzień, jakoś nie tęskni mi się za tym bo jak pomyślę ile to ja się nakombinuje w czasie seksu nad pozycją żeby ten bębol upchać żeby nie przeszkadzał to jeszcze zanim zaczniemy to jestem zmęczona ;P Mszu mój mąz ma podobne podejście. Zakupy najlepiej na ostatnią chwilę i ja na pewno wybieram najdroższe rzeczy. Jak słyszy ile potrzebujemy kasy na to co trzeba dokupić to ma szał w oczach i oczywiście stwierdza, że wymyślam i że on na pewno by kupił taniej. Ja mu odpowiadam, że to nasze pierwsze dziecko, specjalnie odkładałam trochę kasy, żeby teraz nie musieć kupować najtańszych rzeczy więc niech nie marudzi. Cytat:
Co do podejścia Twojej mamy do roli męża w domu to moja ma identycznie Ja od razy ukróciłam jej zapędy mówiąc że to moja rodzina i ustalam w niej zasady wspólnie z mężem a nie jeszcze z rodzicami. Ona tez najchętniej obsadziłaby go w ramki bo on zmęczony po pracy, ja też pracowałam i nie mam zamiaru dać zrobić z siebie niewolnika który wraca z pracy i usługuje swojemu panu i władcy. Jak naszym mamom pasowała taka rola to ich sprawa ale czasy się zmieniły i mamy równouprawnienie
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
|
|
|
#1194 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A co do wkładów poporodowych to tak gadałysmy z dziewczynami na naszym spotkaniu, że to wielkie i niepraktyczne - ja chyba kupię te wielkie podpaski z Belli takie na noc co są zamiast tych podkładów.------------------------------ Dziewczyny zauważyłam coś dziwnego. Od kilku (kilkunastu??) dni moja córka już nie kopie w brzuszku, za to intensywnie czuję jak się kręci, obraca, podskakuje... Czy to oznacza, że ma mało miejsca? Pytałam na ostatnim USG lekarki, ale nic mi nie mówiła o tym, żeby dziecku było ciasno, ale to było 3 tygodnie temu. Jutro lub w środę idę do na USG (jeszcze nie wiem kiedy mnie przyjmą) to zapytam. Martwię się bo nie tyję nic, i brzuszek też się nie powiększa (ciągle mam obwód 95 cm i ważę ciągle 58,8 kg i tak od ponad miesiąca, pomimo tego, że dziecko rośnie prawidłowo).
|
|
#1195 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
elizabeth bosh współczuje roboty Ilona a waga Nie mam kiedy czytać. Albo nie mam humoru albo czasu. Co do smoczków to ja przy pierwszym dziecku nawet nie kupiłam. Mąż mi przywiózł do szpitala po tym jak położna patrząc na jasia stwierdziła, że niektóre dzieci potrzebują smoczka i nie ma w smoczkach nic złego. Jak skończył 15 mc rozstał się ze smokiem i nie było to nic strasznego. Jeśli chodzi o foteliki to ja bym tych nietestowanych nie stawiała na równi z tymi testowanymi. |
||
|
|
|
#1196 |
|
Rozeznanie
|
Martynka, Kalex super ciężarówki z was
![]() Linzey trzymam kciuki żeby wszystko było ok. i żeby cię mimo wszystko szybko do domku puścili. A dużo ci do terminu porodu zostało?
|
#1197 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja uważam dokładnie tak samo i w kwestii organizacji życia domowego nie zamierzam słuchać mojej mamy bo wg mnie ona po prostu bredzi a przy tym sama narzeka na taki układ, ale nie dość, że nie chce go zmienić to jeszcze go sama innym poleca? Już jej zresztą to kiedyś powiedziałam, że bredzi to się obraziła bo "ona wie co mówi". Na pewne tematy z mamami się nie pogada bo one wiedzą lepiej.
|
|
#1198 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
-próbują babom wmówić, że większość powinna nosić rozmiar 75B, ew 75C, a w rzeczywistości niewiele jest kobiet, dla których jest to dobry rozmiar. Ja wolę zainwestować w coś porządnego A dostać można każdy rozmiar, tyle, że nie z każdej firmyKlarissa, jeżeli teraz masz obwód niecałe 70, to powinnaś nosić staniki o obwodzie 68 (28 w przypadku brytyjskich oznaczeń), ew. 65/30- w przypadku modeli mocno ściśliwych Jeśli chodzi o dobry dobór staniorów polecam wątek na wizażu .No a jeśli chodzi o dobór karmnika- wpadł mi w oczy ostatnio taki artykuł: KLIK Edytowane przez ninaad Czas edycji: 2010-08-02 o 14:38 |
|||
|
|
|
#1199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1200 |
|
Zakorzenienie
|
co do stanika
to ja z doswiadczenia napisze ze albo: kupci dobry ale drogie albo zwykly dobrac sobie te niby do karmienia nie wiem moze ja nie umialam ich uzytkowac ale dla mnie beznadziejne, te niby odpinanie nie sprawdzilo sie w ogole serio to mam z lidla dwa biustonosze takie z laycry albo bawelaniane poszukam podobne i raz dwa latwiej wyjac pier niz meczyc sie z tym odpinaniem, zapinaniem ja mysle ze kupie normalnie bawelniany biustnosz na fiszbinie i zupelnie to starczy dla mnie tulumka nie chodzilo o foteliki bez atetstu zupelnie tylko te z atestami to spory wybor i przedzial cenowy tez spory kazdy rzuca sie na maxi cosi a cena od 500 zl w gore a mozna tez kupic taniej innej firmy, i wedlug mnie po prostu jaki on by nie byl ten za 200 zl czy ten za 600 zl to przy powaznym wypadku to gowno dadza obydwa wedlug mnie.... juz samo uderzenie rozrywa narzady wewnetrzne. ja tak uwazam ale kazdy moze miec inne zdanie to samo z wozkiem mozna kupic za 3 tys a mozna i za tys i tez bedzie dobry... czesto po prostu cena zalezy od firmy nie jakosci a ja dzis robie danie argentynskie ciekawe co mi wyjdzie, mieso w marynacie lezy a wieczorem zgriluje i zrobie sos hmmm musze oproznic zamrazalnik bo wymaga rozmrozenia i tak kombinuje z tego co tam sie uchowalo jeszcze
wiosna!! Edytowane przez Ray Czas edycji: 2010-08-02 o 14:53 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:04.

mam wesele za 3 tyg i nie wiem czego szukać.
a przede wszystkim wyjście do ludzi

dobrze, że chociaż położne w porządku, bo one w sumie są najważniejsze w czasie porodu 

Dobrze, ze juz przezylas. Bierz leki i odpoczywaj po weselu