|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: co robić, żeby wrócił okres? proszę pomóżcie
Cytat:
![]() |
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
W moim przypadku, okres zaniknął prawdopodobnie po odstawieniu tabletek, wywoływany sztucznie przychodził, teraz calkiem odstawiłam hormony i miałam taki jakby jednodniowy, coś w stylu plamienia, które mam zawsze w pierwszy dzień okresu. Nie wiem czy to mogłbyć taki słaby okres, czy tylko jakieś plamienie????
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
pewnie, że byłam ,od momentu jak zaczęly się moje problemy jestem regularnie u dwóch gin. Jeden jest znanym profesorem na śląsku (Skałba), ale oni tylko przepisują następne hormony....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Zadomowienie
|
Ja okresu nie miałam przez 3/4 roku. Brałam tabletki i wrócił. Było to hmm... 1,5 roku temu. Praktycznie dopiero od 4-5 miesięcy mam normalny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
a co brałaś?czy od razu od odstawienia hormonów miałaś normalny okres?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zadomowienie
|
Luteinę dopochwową
wysyłam link: http://images.google.pl/imgres?imgur...a%3DN%26um%3D1 Ojej, wybacz, że taki długi :P Brałam przez 10 dni (tak zalecił gin) okres pojawił się jakoś po tygodniu od odstawienia tabletek. Przy moim drugim zaniku okresu wrócił już po 7 dniach od momentu rozpoczęcia kuracji (czyli skróciłam czas trucia się o 3 dni). Mam nadzieję, że chociaż trochę pomogłam i Tobie również wróci. Pozdrawiam gorąco. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
luteinę też brałam, na mnie niestety nie działa, ale dzięki wielkie za odpowiedz, pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Przyczajenie
|
Witajcie
Ja dla odmiany nie mam problemów z ED, schudlam w ciągu ostatnich 8 miesięcy 12 kg, wszystko było ok, bo jadlam zdrowo i sporo, bez zbytnich wyrzeczeń, teraz jem więcej i utrzymuję wagę (52 kg, 160 cm), ale nie mam już 3 z rzędu okresu... za każdym razem w okolicy terminu czuję objawy (ból brzucha, omdlewanie nóg itp), ale krwawienia nie mam. Byłam u lekarza rodzinnego, zrobilam badania i wg niego wszystko w normie. Powiedzial że to pewnie reakcja organizmu na spadek tkanki tłuszczowej, jako że nigdy w życiu nie chudlam (raczej tyłam) to był szok dla organizmu i że nie ma sensu faszerować się hormonami. I żeby czekać... No ale ja sie obawiam, cykl mam, objawy mam, a krwawienia nie... chudnięcie nie było gwałtowne, odżywiam się zdrowo, trochę biegam, czuję się dobrze... Co radzicie, nalegać na hormony czy czekać? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
ja bym słuchała lekarza
![]() skoro uznał, że możesz jeszcze poczekać, bo wyniki masz w normie, to po co Ci hormony?;-)* * no właśnie- po co hormony gdy ich poziom utrzymuje się w granicach normy? ![]()
![]() |
![]() |
#101 |
Przyczajenie
|
No racja, tylko strasznie mnie to niepokoi, może też dlatego nie dostaje tego nieszczęsnego okresu... nigdy nie mialam żadnych opóźnień, zawsze jak w zegarku na 30 dzień okres był... zaczynam się zastanawiać na co mi był ten cały "zdrowy styl życia"... wiem, wiem, przesadzam, ale okropnie mnie to irytuje... :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Raczkowanie
|
moim zdaniem koleżanka miała raje, skoro hormony masz w normie, o ile robiłaś badania. Możesz poprosić jedynie o luteinę, lekarka powiedziała mi że można ją brać bez powikłań nawet w ciaży, mi nie pomogla niestety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Konto usunięte
|
miałam kiedyś to samo, dawno temu,kiedy się głupio odchudzałam. okresu nie miałam przez 8 miesięcy, a lekarz powiedział, że hormonów mi nie da, bo za młoda jestem, i mam zacząć jeść
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
witam
![]() ![]() i dzisiaj jeszcze dzwonila wychowawczyni ze szkoly do mojej mamy i sie pytala co mi jest ze jestem taka chuda. zapisala mnie na jakies porady dla anorektyczek i bulimiczek i na wizyte do psychologa.. ![]() kurcze, ja uwazam ze wcale nie mam anoreksji, bo jem duzo i juz troche udalo mi sie przytyc (wazylam 39kg) teraz waze 41.. wiem, ze nadal niewiele, ale probuje utyc jeszcze co najmniej do tych 45-47 kg. pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
Ja tez mam ten problem, odpol roku nie mam okresu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Przyczajenie
|
kochana, mialam to samo
![]() ![]()
![]() |
#107 |
Zadomowienie
|
hmmmmm...............
czy któraś brała plastry system sequi miała z nimi okres jak w zegarku, a potem czar prysł i jak skończyła to okresu znowu brak?
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
.
Edytowane przez kiitty Czas edycji: 2010-09-12 o 13:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
ej a jak ja miałam z waga 38 okres a teraz mam ciut mniej (wstyd sie przyznać) to jak bedzie te 38 to okres wróci?
problem w tym że ja duzo jem a waga nic a do lekarza nie chce, poradźcie jak wróce do byłej wagi bedzie ok? bo okr nie mam juz od stycznia, błagam pomózcie.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 |
Rozeznanie
|
To zależy. 38 to bardzo mało. Ile masz lat? Nie chorujesz czasem na anoreksję?
Aby okres pojawiał się regularnie potrzebna jest odpowiednia ilość tłuszczu w organizmie kobiety, aby hormony prawidłowo działały. Jeżeli okres zanikł ci po zgubieniu kilku kilogramów to prawdopodobnie wróci, gdy uzyskasz poprzednią wagę, ale nie musi się tak stać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
nie mam, nigdy nieżygałam specjalnie itp. choć miałam poblemy z jedzeniem, ale nie takie jak wy tutaj
ale to dawno i nie pwinno miec wpływu, bo to było dawno teraz schudłam samoistnie. wiec mam nadzieję że jak przytuje do tych 38 bedzie ok ![]() a czemu mógł by sie wtedy nie pojawić nawet jakbym przytyła?
![]() |
#112 |
Raczkowanie
|
mi ginekolog powiedział jak byłam że minimalna waga przy której zdrowa kobieta ma okres to >46, każda poniżej 46kg nie będzie miała okresu. No i jest w tym chyba jakaś prawda bo mniej więcej w tym momencie kiedy zeszłam poniżej tej 'normy' okres zniknął.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Przyczajenie
|
nie wiem czy mam tu coś do gadania, ale ja również mam pewien problem z
mianowicie swoją "przygodę z odchudzaniem" zaczęłam tuż przed 13 urodzinami, a miesiączki jeszcze nie miałam, więc w ogóle jej nie dostałam teraz stuknęła mi 15-nastka, waga waha się 39-44 (czasem potrafię w 3 dni "złapać" 5 kg wody) a po okresie ni słychu ni widu wiem że przy obecnych wymiarach na pewno go nie dostanę, ale zaczynam się zastanawiać czy w ogóle, jeśli wrócę do moich pierwotnych 48-50 kg , mam szansę na rozwój płciowy (biodra i biust też mam jak jedenastolatka) stąd moje pytanie: czy jest wśród was dziewczyna która choruje na ED od bardzo młodego wieku (co jak wiemy coraz częściej się zdarza ![]() proszę o odpowiedź, bo powoli zaczynam tracić nadzieję chociaż czasem, kiedy chcę się jeszcze bardziej zdołować, i tak powtarzam sobie, że żadne dziecko nie zasługuje na tak porąbaną matkę jak ja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Zadomowienie
|
ogurku, nie znam się na tym, ale jesteś jeszcze bardzo młoda i myślę, że masz szansę na dojrzewanie płciowe... byłaś może u ginekologa? może potrzebne byłoby Ci przyjmowanie leków hormonalnych?
właśnie, hormony... sama niedługo może wybiorę się do ginekologa po jakieś tabletki na wywołanie okresu, ale zastanawiam się, czy po takiej kuracji przytyję?
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
jak dobry gin i dobierze Ci odpowiednie dla Twojego organizmu tabsy to nie powinnaś przytyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie do konca prawda jak widac kazdy organizm ma inaczej
![]() |
![]() |
#117 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
boję się, że nie uda mi się wywołać okresu... być może ten mój strach jest nieuzasadniony, bo wagę mam zdrową, jem normalnie, miesiączki nie mam tylko kilka miesięcy. ale jeśli okaże się, że nie da się nic zrobić, to się załamię. wtedy już nie będzie sensu zdrowieć. ![]() każecie jeść orzechy, tłuszcze - jem, ale poza tyciem nic...
![]() |
![]() |
#118 |
Raczkowanie
|
kurczę, a ile dokładnie nie masz tego okresu ? Ja kiedyś nawet dwa miesiące nie miałam z przyczyn normalnych [bo przed odchudzaniem] i wrócił sam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Konto usunięte
|
--
Edytowane przez 201703061224 Czas edycji: 2013-12-13 o 12:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
a po milvane myślicie że okres wystapi?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:37.