![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chciałabym objechać caaały świat! Dla pasjonatów wszelakich podróży.
to ja! to ja!
![]() już dawno oduczyłam się podróżowania z biurami i przyznaję - dopiero wtedy poczułam czym jest.. PODRÓŻ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() fajnie, że jest nas więcej!
![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale wolę Bieszczady-Cisna, Muczne- cisza spokój ![]() W Cisnej spędziłam pół dzieciństwa-zawsze wyjeżdżaliśmy tam an wakacje z rodzicami, W Muczne[m?] byłam na obozie studenckim 5 lat temu ![]() Ja też miałam to szczęście, że jako dziecko dużo wyjeżdżałam na obozy za granicę-Włochy, Hiszpania, Węgry. Miałam też zniżkę [w sumie nadal mam] na PKP więc sporo po Polsce jeździłam. Ale odkąd okryłam tanie linie lotnicze to już tylko latam i to za małe pieniądze ![]() Teraz to planuję wczasy z Biurem Podróży, bo nie chce mi się kombinować noclegu etc, mam ochotę poleżeć na plaży i ładować akumulatory przed najcięższym rokiem studiów. Udało mi się mieć wolny wrzesień- więc wtedy też lecę ![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() Edytowane przez layla_lbn Czas edycji: 2010-08-01 o 18:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Oby ![]() Nie nocuję w hotelu. Będę u... najprościej mówiąc - znajomej siostry ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zadomowienie
|
[1=640153e4df0157aa7c29548 7ff8c20c42fd57238_65c176d 09c1ac;21074887]Praga nie jest najtańszym miastem dla studenta, ale podobno wszelkie bilety do teatrów czy opery są śmiesznie tanie
![]() Owszem, nie jest najtańszym miastem ![]() Poniżej przedsmak ... Praskich klimatów ![]() P.S. Zdjecie zapożyczone z bloga Angola
![]() |
#36 |
Konto usunięte
|
[1=640153e4df0157aa7c29548 7ff8c20c42fd57238_65c176d 09c1ac;21074887]Ostatnio zastanawiam się nad wyjazdem na Erasmusa i przeglądałam opinie studentów m.in. o Pradze - z tego co wyczytałam, Praga nie jest najtańszym miastem dla studenta, ale podobno wszelkie bilety do teatrów czy opery są śmiesznie tanie
![]() Oby ![]() Nie nocuję w hotelu. Będę u... najprościej mówiąc - znajomej siostry ![]() ![]() ![]() [/QUOTE] Ja też myślałam o Erazmusie, przeglądałam nawet ich oferty, ale tam jest chyba tak, że wysyłają konkretny kierunek i niestety nie znalazłam nic dla studentów historii. skoro u jakiejś rodziny, to nie będzie tak źle ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Konto usunięte
|
Dziękuję
![]() Ja dopiero w październiku zacznę się na poważnie interesować Erasmusem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 |
Wtajemniczenie
|
Oj, Warszawa to moje najwieksze rozczarowanie
a przeprowadzalam sie do niej pelna zapalu i entuzjazmu moze gdybym nie miala porownania z mieszkaniem w innych stolicach, to nie wymagalabym od warszawy jako stolicy minimum, ktorego nie spelnia to miasto mnie spala, meczy i urok jego prysl zawsze bede wszystkich zachecac do pobytu w trojmiescie, mieszkalam tam, zylam, a teraz doskonale odnajduje sie jako turysta - wiec patrze z drugiej strony to a propos polski
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny chcę sie dołączyć
![]() ![]() ![]()
![]() |
#40 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A gdzie dokładnie do Włoch się wybierasz? Mi się marzy Sycylia jeszcze. Eh.
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() Edytowane przez layla_lbn Czas edycji: 2010-08-01 o 20:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Wtajemniczenie
|
Witam wszystkie miłośniczki podróży
![]() Ja również kocham podróżować zarówno z biurem podróży jak i na własną rękę. Polskę zwiedziłam już wzdłuż i wszerz, więc od kilku lat wyjeżdżam za granicę. Moja lista marzeń, a raczej planów to: Turcja, Maroko, Portugalia i Hiszpania (to ostatnie jak widać w podpisie już niedługo się spełni ![]()
24.06.2008r. = MÓJ DZIEŃ ![]() ![]() Edytowane przez Lucrecia3 Czas edycji: 2010-08-01 o 21:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Rozeznanie
|
[1=640153e4df0157aa7c29548 7ff8c20c42fd57238_65c176d 09c1ac;21074282]
A na stałe chciałabym mieszkać w San Francisco ![]() ![]() bo to miasto jest cudowne. jedyne co mi się nie podoba, to te wzgórza, kiedy trzeba się po nich wspinać ![]() szczerze mówiąc, kiedy pierwszy raz zobaczyłam paryż, to się mocno rozczarowałam, ale po pewnym czasie zmieniłam zdanie. moje ukochane miasta w europie to właśnie paryż, kraków i wenecja. dziewczyny, ja również chciałabym zwiedzić cały świat. na starość chcę powiedzieć, że byłam w każdym zakątku świata, a nie, że mam dwa domy, pięć samochodów i sześciocyfrową sumę na koncie. nie umiem wyobrazić sobie życia, w którym miałabym pracować przez cały rok i podczas wolnych chwil tylko płaszczyć dupsko na balkonie. w ciągu najbliższych trzech czy czterech lat chcę zobaczyć po raz pierwszy lub odwiedzić ponownie takie państwa jak: usa, meksyk, brazylia, japonia, chiny, zea, australia, nowa zelandia, francja, hiszpania i egipt. prawdopodobnie, paradoksalnie, na te bliżej polski nie będę miała czasu, no chyba, że w jakiś weekend, ale co to dwa dni. opracowałam nawet plan kiedy gdzie lecieć, jak zdobyć fundusze i częściowo co zobaczyć ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
Melduję się i ja. Najbardziej lubie zwiedzać w małym gornie osób. NIe zwiedziłam jeszcze zbyt wiele, ale wiem że się to zmieni.
W podróż zabieram ze sobą Pascala lub inny dobry przewodnik ( przed wyjazdem zapoznaje się z jego treścią, by wiedzieć co mnie czeka na miejscu). Lubię zapuszczać się w inne ulice niż inni turyści. Bardzo lubię czytać podróże ( ostatnio dzięki nim na listę podróżniczych marzeń dopisałam Rumunię) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
tez kocham podróże
![]() ![]()
![]() |
#46 |
Zadomowienie
|
O! Zdecydowanie dołączę się do tego wątku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Wtajemniczenie
|
to widze, ze wiekszosc z Was zwraca uwage na to, co ja
nie wyobrazam sobie sztywnego wyjazdu do przyslowiowej tunezji celem lezenia na lezaku w tamtejszym hotelu nad basenem, a potem wieczornego dancingu z wczasowiczami z tego samego "turnusu" celem spicia sie, a potem od rana to samo... bleh... na wyjezdzie takim typowym, ze wycieczka z biura podrozy , hotel , plaza i wyspa i nic wiecej bylam raz, to nie byla moja inicjatywa, ale poza opaleniem sie nie zyskalam nic dla ducha nie zebym byla mega entuzjastka plecaka na stelazu i 30 h w aucie, ale swoje podroze zaplanowuje przynajmniej wstepnie sama i sama wybieram trasy, noclegi, polaczenia takie narzucone rutynowe wycieczki to porazka moim zdaniem, zawsze chce poczuc, ze jestem w tym kraju, poczuc jego atmosfere, smak i zapach, a nie w zbitym tlumie z aparatami na szyi chodzic krok w krok za przewodnikiem, nie slyszac polowy z tego, co mowi...
![]() |
#48 | |
Konto usunięte
|
Poza tym, dla mnie, samo przygotowanie podróży, zaplanowanie noclegu, dojazdu itp. daje masę przyjemności!
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
![]() Mnie chyba te wzgórza podobają się najbardziej, to zdecydowanie wyróżnia SF spośród innych miast USA. Nawet na pulpicie mam zdjęcie Russian Hill, a w pokoju wisi plakat z cable car i oczywiście GG ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Wtajemniczenie
|
mam to samo, szczegolnie praga, ktora w polsce jest jednym z glownych miejsc podrozy
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
ja się cieszę że mam taki kierunek studiów po którym będę miała same + z podróżowania
![]() ![]() Mama dziś mi coś przebąkiwała że może na ferie zimowe polecimy do Malagi na 2 dni ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
Hej ;*** mozna dolaczyc do tego zacnego grona ??
![]() moje marzenie to Hiszpania (natchnienie po mundialu ![]() ![]()
![]() |
#52 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja byłam na 2 dni we Włoszech, to więcej spędziłam na podróży niż w mieście, ale fakt, mieszkam w mieście gdzie lotniska nie ma i musiałam z 6h do Katowic jechać. O dopiero zauważyłam, że z Wrocka jesteś- to super, z Wrocławia można za grosze polecieć w wiele miejsc, nawet z przesiadką w Niemczech.
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
Cześć wszystkim
![]() ![]() Podróże to moja największa pasja, zresztą - rodzinna ![]() Tatę zarazili dziadkowie, a rodzice moją siostrę i mnie. Od bodajże 16 lat jeździmy co roku na 3 tygodnie samochodem na wakacje. Ekipa się zmieniała na przestrzeni tych lat, z niezmiennych pozostaje nasza czwórka + kiedyś dwoje przyjaciół rodziny, teraz znajoma rodzina podróżników z Leżajska. Przez 3 lata wstecz jeździliśmy dwoma samochodami, w tym roku pojechaliśmy jednym, dużym, "specjalnym". Żeby dojechać tam gdzie chcemy spędzamy dużo czasu w samochodzie, jadąc często-gęsto jednym cięgiem, najbardziej lubimy campingi, spanie pod namiotem i tak dalej. Zabieramy w skrzynkach swoje jedzenie (jeśli to np Hiszpania to dużo, jeśli Bliski Wschód to mało bo jest tanio). Naszą największą miłością jest Turcja, zwłaszcza wschodnia i Kurdystan + wszelkie kraje arabskie, Bliski Wschód. W tym roku byliśmy w Iranie, wróciliśmy ponad 2 tygodnie temu. 13500km na liczniku. Było pięknie ![]() Tak bardziej lokalnie - kocham polskie góry, zwłaszcza Beskidy i Sudety.
instagram: @uttterly Edytowane przez karton Czas edycji: 2010-08-02 o 13:22 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ach, trzymajcie kciuki bo niedługo wybywam na pierwszą lekcję francuskiego (3h ) i z lekka się stresuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
Ja też tylko z podręcznym latam
![]() Ale najtańsze bilety to za 12zł kupiłam, u mnie tylko dochodzi problem dojazdu do Wrocławia, Poznania, Katowic, Gdańska-to kawał drogi od Lublina ![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
ja jestem z Wro :P
![]() |
#57 | |||
Zakorzenienie
|
cześć Samara :hello: i wszystkie inne podróżniczki !
Cytat:
co do Mazur - obowiązkowo należy pozwiedzać ! piękne widoki, czyste jeziora, pejzaże, jest nawet część Mazur zwana "Mazurami Wysokimi", gdzie można poczuć się jak w Bieszczadach jadąc po "górskich" serpentynach. coś z moich okolic najbliższych : polecam zobaczyć bunkry w Gierłoży. Główna Kwatera Hitlera z czasów IIWŚ. Bunkry zachowane w dosyć dobrym stanie - poza tym, idealnie zachowane bunkry w Mamerkach. W Giżycku - Twierdza Boyen, przy okazji można zrobić wycieczkę na Krzyż Św. Brunona, roztacza się z stamtąd przepiękny widok na cały Niegocin. dodatkowo, jeśli kogoś interesuje barok - Święta Lipka. nie będę wspominała o idealnych miejscach na spływy kajakowe, biwaki i wycieczki rowerowe. Zimą można nawet pośmigać na nartach czy snowboardzie w Gołdapi, Mrągowie czy też w okolicach Giżycka (naturalny stok narciarski, podobnie w Gołdapi) Polecam z całego serca swój region. Wcześniej nie dostrzegałam piękna Mazur, jednak w końcu zaczęłam ! ![]() moje serce skradł jednak Gdańsk, ilekroć byłam na starówce to dech mi zapierało w piersiach. Kocham to miasto. obecnie mieszkam w Gdyni i od jakiegoś czasu dostrzegam również piękno tego miasta - m.in port i statki, które w nim cumują. Jest to moja kolejna miłość, która pomogła mi w wyborze studiów. Cytat:
Trójmiasto bije spokojem.. ![]() i to Morze. Cytat:
![]() co do moich podróży, trochę świata zwiedziłam, w większości z rodzicami w samochodzie - trzy lata temu wyprawa z Polski, przez Niemcy, Belgię, z dwutygodniowym przystankiem we Francji (okolice Vannes)- dokładnie półwysep Bretoński, następnie podróż na południe Francji, i przy samej linii brzegowej (ach te korki w Cannes podczas Festiwalu...) dojechaliśmy w okolice Wenecji we Włoszech. Z rodzicami zwiedziłam też Węgry, Czechy, Słowację i USA. USA było moim małym marzeniem. Chciałam zobaczyć nowojorskie ulice nocą i wodospad Niagara - rodzice pomogli spełnić mi te marzenia. Wizę mam ważną jeszcze 8 lat, więc zdążę odwiedzić Grand Canyon i inne rarytasy amerykańskie. Btw, mój kuzyn kiedyś określił moje zamiłowanie do podróży następującym zdaniem :"ja się z Tobą boję gdziekolwiek jechać.. bo znając Twoje upodobanie do slumsów i biedy to byśmy do Polski już nigdy nie wrócili". Racja, ja lubię oglądać to, jak dany kraj wygląda NAPRAWDĘ, a nie w przewodniku. Nie lubię wycieczek zorganizowanych, gdzie wszędzie trzeba biegać i nie ma na nic czasu, a można zobaczyć tylko to,co jest w danym mieście najpiękniejsze (raz byłam w Paryżu z wycieczką i nigdy więcej nie mam zamiaru..) z moich podróżniczych marzeń - karnawał w Rio, parada w Chinach, kwitnące wiśnie Japonii i wycieczka koleją transsyberyjską. naj,naj,naj marzenie : MONGOLIA i INDIE.. uff,, chyba tyle.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Rozeznanie
|
Witam, mogę się przyłączyć?
![]() ja marzę o wyjeździe do New Yorku ![]() ja mieszkam w Warszawie.. godne polecenia? hmm .. niedaleko mamy zalew Zegrzyński, plażę przy Wiśle też mamy, no na pewno nasza starówka, lotnisko Chopina ![]() ![]()
![]() |
#59 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mazury to dla mnie Gizycko, Ryn, Mikolajki ... cudnie ![]() co do Gdanska, Gdyni - nooo, moja wielka milosc, tylko jak bylam tam polowe lipca, to po prostu w Gdyni nie szlo przejsc ani na bulwarze, ani na skwerze, a plaza to juz sardynki... to nie jest nic fajnego pod tym wzgledem, ciezko ten spokoj znalezc ... Warszawiacy - wiecznie zestresowani - bingo !!!! to jest idealne slowo Cytat:
ale nowy jork nie dla mnie, podobnie jak z warszawa, koszmarne odleglosci i koszmarne przytloczenie oczywiscie zaliczenie wszystkich najbardziej znanych zakatkow jest obowiazkowe, ale jednorazowo w usa ogromne wrazenie robi przestrzen, ogromne obszary, jesli jedziesz, a nie lecisz,jakby nie mialy sie skonczyc kiedys bylam bardzo sceptyczna wobec polakow, ktorzy masowo starali sie tam wyjechac, ale teraz sama nie wyobrazam sobie paru tygodni, miesiecy tam ale albo floryda albo california, chociaz ciezko mi bylo i chyba nadal ciezko przestawic sie tam na permanentny upal w porownaniu do klimatu europejskiego jesli zas chodzi o spokoj i cisze to zawsze bede polecac skandynawie od helsinek jako najbardziej wg mnie przyjazne czlowiekowi miasto, po fiordy, ktore trzeba zobaczyc, poczuc ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Cytat:
kiedys bardzo ryzykowalam w tym poznawaniu, dzis z perspektywy czasu i milosci do corki uwazam, ze moje wycieczki po meksyku byly co najmniej idiotyczne i na pewno nie zrobilabym tego teraz, bo byloby to zbyt ryzykowne i zbyt egoistyczne karnawal w rio mam za soba, co prawda niedlugo, ale atmosfera przeze mnie doslownie przeszla jak blyskawica a jesli chodzi o wschod, to mimo ze bylam jako mlodsza dziewczyna, to jednak mnie w ogole nie ciagnie z powrotem kultura wschodu jest mi jakos kompletnie obojetna, a przeciez tylu ludzi sie nia fascynuje.. no i widze,ze mamy wiele wspolnego, bo mi tez pierwsze podroze umozliwili rodzice i zaszczepili chyba to,ze bez podrozy nie umiem zyc dluzej niz tydzien.... ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Cytat:
![]() plaza w warszawie- porazka, zalew - czasami nie idzie dojechac tak do niego jak i kolo niego i pelno ludzi, a lotnisko to najlepsze wybralas ![]() ![]() nie, zebym byla sceptyczna.. ale tak powaznie, jakie miejsce w wawie najbardziej lubisz?
nawrócony zakupoholizm w ramach odkurzonej kobiecości ![]() Edytowane przez patricia13 Czas edycji: 2010-08-02 o 15:41 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
Lotnisko w Warszawie-super, że jest [bo do Wawy mam najbliżej], tylko na niewiele się nie zdaje, bo Ryanair z niego nie lata
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:18.