|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
Zebra a kochasz męża
?aldii biopsja tarczycy nie wyszła dobrze i musze iśc na operacje... |
|
|
|
#542 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
to taki suchy kaszel...nie taki jak komuś coś wleci nie tam gdzie powinno...tylko dokładnie taki jakbyś ty chciałam zademonstrować nie mając kaszlu...poza tym On się tak bardzo nie ślini-jak go np. kładę na brzuszek to lecą mu śliny tak jak dawniej leciały-mam wrażenie,że nauczył się je połykać...buzię ma mokrą tylko jak grzebie paluchami w buzi...a nie że ma dużo śliny w buzi-przynajmniej tak jak to widzę..
|
#543 |
|
Zakorzenienie
|
ojej
współczuje i zycze zdrowka
|
#544 |
|
Zakorzenienie
|
Madziulka zdrowka
Blonde teraz to na bank zeby.Bawi sie,bawi, a za chwile taki ryk...na raczka zle, w kolysc zle,siedzi zle i wszystko jest zle Dziewczyny a mleko i wode z jakich smokow pija wasze dzieciaczki ? ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Kancia o bosh cos bardzo powaznego tam wyszlo ? trzymaj sie kochana Patinka Lu tak czasami kaszle jak chce nas "zawolac",albo jak juz nie chce jesc,to udaje,ze ma kaszel - cwaniara mala
|
|
|
|
#545 |
|
Zakorzenienie
|
Kancia trzymam kciuki za operację
aldii Adaś mleko pije z 2 (TT) a soczki z 1.
Edytowane przez azzis Czas edycji: 2010-08-02 o 15:37 |
|
|
|
#546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masakra jakas![]() Sebus pije herbatke i soczki (bo wody nie toleruje ) Z Aventa 4, a mleczko z TT 3(od 6 m.)
|
|
#547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kancia według mnie to już nawet nie chodzi o słabośc do gier, tylko o brak szacunku i niedojrzałość.... Takie robienie sobie na złość to jakaś dziecinada, więc tylko drastyczne środki wchodzą w grę...Ktoś uzależniony od gier, alkoholu, hazardu itd sam raczej się nie opamięta Niecały rok po ślubie a tu takie akcje Zebcia ma ciężką sytuację a mąż tylko dodatkowe kłopoty i z tego co widzę to on nawet nie chce spróbowac rzucić tych gier, czy chociaż zmniejszyć ilośc czasu spedzanego przed kompem, woli to niż pójść na spacer z synem??Ojcostwo nie kończy się na zapłodnieniu....
|
|
#548 |
|
Zakorzenienie
|
|
#550 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie wziełam wreszcie za prasowanie, bo cała sterta lezy a mam lenia
![]() Dobrze, ze chociaz Lu ten nurofen pomógł
|
#551 |
|
Wtajemniczenie
|
blonde_hair
Zebcia Życie Cie nie rozpieszcza
|
|
#552 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny, melduje sie ze juz jestem w domku. wlasnie ogarniam domek i robie pranie. ale mam chwilke wiec zajrzalam do was. jeszcze nie poczytalam was, najpierw napisze co u nas i zaraz lece was czytac.
urlopik nad morzem sie udal mimo braku upalow. pozwiedzalismy Gdansk i Sopot, spacerowalismy po Ustce. Krzys byl bardzo zadowolony, a najbardziej mu sie mewy podobaly, tak sie patrzyl za nimi ![]() No i mamy juz 2 zabki. Jeden wyszedl w sobote a drugi dzis No i Krzys dzisiaj konczy pol roczku wiec stawia wszystkim maluszkom po soczku a mamusiom cos mocniejszego ![]() Mielismy tez przygode z autem. wrcalismy z sopotu o 19 i na drodze popsulo nam sie auto. cale szczescie ze to bylo kolo jakiejs wioski i bylo ogloszenie warsztatu to jakos sie tam doturlalismy. okazalo sie ze padlo nam lozysko w kole. Musielismy tam zostawic auto, przyjechal po nas kuzyn. Cale szczescie ze mialam dla malego zapasowe mleko bo tak to nie byloby ciekawie....teraz juz zawsze biore wszystko zapasowe. No i w koncu do domu wrocilismy dopiero o 22, maly usnal w samochodzie ale obudzilismy go na kapanko i dalej spal. Wklejam kilka fotek ![]() aldii wyslij mi na PW swojego maila to ci wysle fotki z naszego spotkania bo mam sporo, nawet samej Lu jak sie pieknie usmiecha ![]() Edit: cos nie moge zaladowac fotek, tylko dwie sie udalo, chyba jest serwer przeciazony. Sprobuje pozniej a teraz was poczytam |
|
|
|
#553 |
|
Zakorzenienie
|
Paulina strasznie szalała z radości jak dzisiaj przyjechałam...
TŻ pojechał na zakupy i go zablokowali, bo peleton jedzie... Wstawiam kilka fotek z wczoraj... Tak mi przykro...
|
#554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
|
#555 |
|
Zakorzenienie
|
Lu przebudza sie z placzem i jakas taka niewyrazna jest
ale nie ma zadnych objawow,wiec raczej stawiam na zeby ![]() Gosbaj ![]() No no pierwszy portret Krzysia wisi juz na scianie ?Kamyk
|
|
|
|
#556 |
|
Zakorzenienie
|
Gosbaj
za ząbki i najlepsze życzonka na pół roczkualdii ja obstawiam ząbki, pewnie nurofen przestał działać...
|
#557 |
|
Zakorzenienie
|
hej laski ja na szybko wstawie fotke Szymka na swoim krzeselku do jedzenia i w pociagu w wozku i pozniej was nadrobie bo obiad trzeb augotowac
|
|
|
|
#558 |
|
Rozeznanie
|
Ale się żeście rozpisały.
Blonde - wskakuj w samolot (mieszkam niedaleko lotniska) i dawaj do mnie - też mam stertę prasowania, nienawidzę prasować ; a ja w tym czasie serwowałabym Ci drinki albo desery lodowe albo co tam chcesz, bo tak kurna nienawidzę prasowaniaP.S. za 7 m-cy kocurazab - postanowiłam raz w tygodniu zaiwaniać do fryzjera na mycie i modelowanie; nie lubię sama tego robić, bo za dużo czasu mi zajmuje (takie mam, jasny gwint, wymagające włosy). A znajoma fryzjerka czesze mnie za 20 zł, więc jak wydam stówę na m-c to nikt z głodu w domu nie umrze; przyjemności Malinka - książeczkę przemyślałam i rzeczywiście Adaś jest już na nią chyba za duży; teraz właśnie poszukuję na allegro tego pełzaka z FP; mam upatrzonego i będę licytować choć szczerze wątpię czy cokolwiek ruszy z miejsca mojego Adama Pantee - mój nawet dupci do góry nie ruszy; ale chodzić uwielbia ... u mamy na rękach Bardotka - karpatka pewnie już strawiona? nie załapię się... zebra - Patinka - mój Adaś generalnie wciąga wszystko: mleko, kaszki o różnych smakach, jogurty, obiadki ze słoika trochę gorzej, lepiej gotowane, deserki. Gluten już wprowadziliśmy i jest ok. Od wczoraj chrupie chrupki kukurydziane (bardzo zadowolony jest). Ma 6,5 m-ca Przeszliśmy na Bebilon 2 i zdaje się być wszystko OK Aldii - Wklejam zdjęcie pokoju Adasia, a w zasadzie jego części. Mąż ze Starszą dzielnie kleili te naklejki wczoraj. Na trzecim zdjęciu Adaś z dydolem Nuby, nie wiem czy któraś ma, wygląda jak kosmita, ale dobrze mu się ssie By the way - oprócz tego, że Adam nawet nie podniesie dupska, to póki co nic typu mama, tata, baba - nie mówi; na razie puszcza ślinowe pierdziochy pyszczkiem, zębów też nie ma. No kurna mać, idę do starego z reklamacją ![]() Starsza ma anginę. Znowu! Antybiotyk. Znowu.
|
|
#559 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do samochodów sprowadzanych to nasz znajomy ma znajomego, który sprowadza i on mówił, że najlepiej opłaca się za granicą kupować samochody lekko uszkodzone - w Polsce wyklepać a sprzedać z dużym zyskiem... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Jejku tyle zacytowałam i coś mi poprzeskakiwało i nic nie mam... Najpierw odnośnie samochodu. Ta Meganka była sprawdzana czujnikiem lakieru i wsio jest ok, jutro mąż jedzie zabrać go do warsztatu na przegląd czy pod ubrankiem wszystko gra ![]() Dziś załatwiliśmy pieniążki w banku - jutro mają być. Moja Natalka nie je ani kaszki ani kleiku. W ogóle nie wiem o co chodzi z tym glutenem i jak go wprowadzać...
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#560 |
|
Zakorzenienie
|
Youyou pewnie tak
spi dalej,ciekawe o ktorej sie obudzi ![]() Elcia jaki on sie malenki wydaje w tym krzeselku Karola mam tego pelzaka (o ile to ten sam http://allegro.pl/item1173321170_fis...la_pelzak.html ),ale jeszcze go nie testowalam Dziekujemy za Sliczny mu pokoik zrobiliscie a ten smok wyglada jak wieczko od butelki ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- http://facet.wp.pl/kat,70996,title,D...aa24&_ticrsn=5 ![]() ![]()
|
|
|
|
#561 |
|
Zakorzenienie
|
Kancia strasznie współczuję! Oczywiście gorąco trzymam kciuki żeby zabieg był bez komplikacji i oczywiście szybciutki powrót do zdrowia
A Tż-ta o dziwo jeszcze kocham. Karola 25 Widzicie znam go jak własną kieszeń i wiem, że u nas aż taka drastyczność pogorszy sprawę... Teraz się podlizuje- wziął małego po spacerze sam od siebie, teraz grila robi... naprawdę nie jest taki najgorszy ale niestety to uzależnienie psuje wszytsko między nami. On przyjmuje taktyke-pokazywa focha jakw rócił z zakupów ale kupił wszystko co chciałam. A teraz udahje, że nic nie było i się nawet wygłupia. |
|
|
|
#562 |
|
Zakorzenienie
|
Zebcia sorki,ale dla mnie to dzieciak (oczywiscie w sensie zachowania) i ma kielbie we lbie - na wasze nieszczescie
Edytowane przez aldii Czas edycji: 2010-08-02 o 20:41 |
|
|
|
#563 | |
|
Zakorzenienie
|
14.09 idę na konsultacje do lekarza w szpitalu by potwierdzic diagnoze i pozniej pewnie on wyznaczy termin operacji
no wyszło to co najgorszego mogło wyjsc oczywiscie jest granica błedu ale w przypadku tarczycy materiał określa się po usunięciu gruczołu. Takze na 100% bede wiedziec po operacji i po badaniu histopatologicznym.co do picia to Tomek mleko pije z aventa 3 (dziś chciałam kupic 4 ale nie było ) wodę i herbatki tez z tego smoka (bo niekapek jest fajny ale to szorowania po dziąsłach ) kleik pije z trójprzepływowego aventa ![]() Cytat:
![]() zebra jak kochasz to walcz najgorzej to się poddać a pozniej załowac ![]() zapomniałam pochwalić fotki ![]() karola sliczne naklejki ![]() gosbaj te oczka Krzysia kamyk ten pies to chyba ciagle za Paulinką smiga ![]() elcia Szymus faktycznie malenki w tym foteliku
Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2010-08-02 o 20:40 |
|
|
|
|
#564 |
|
Zakorzenienie
|
Kancia
wspolczuje przeogromnie.Mam nadzieje,ze znalazlas najlepszego lekarza,wytna,zbadaja i bedzie juz ok |
|
|
|
#565 |
|
Rozeznanie
|
Zebra - mój miał dokładnie tyle lat jak kupił sobie PlayStation i się zaczęło. A że wtedy grał w piłkę zawodowo, to na pracę poświęcał mniej więcej 4 h dziennie. Pozostałą większość dnia na granie. Były awantury, że hej, ale jakoś z wiekiem samoistnie mu to przeszło. Teraz czasami gra z córką na Nintendo, poza tym pracuje już po 10 h. Coś tam grzebie przy kompie, ściąga filmy itp. ale w granicach normy. Jedyna zła wiadomość to, że teraz ma 36 lat. Oby Twojemu "dojrzewanie"zajęło mniej czasu. Poza tym, to Ty znasz go najlepiej i wiesz jaką przyjąć taktykę. Jeżeli wiesz, że krzyk nic dobrego nie zrobi, to nie krzycz. Każdy związek jest inny. Aczkolwiek jakoś walczyć musisz, bo z facetami jest tak, że dasz palec, weźmie całą rękę. Granice muszą być. Musisz tylko znaleźć jakiś sposób na niego. Trzymam kciuki.
|
|
#566 |
|
Zakorzenienie
|
Elcia sliczne fotki
![]() Karola juz lece, ale tylko na te drinki ![]() Gosbaj za pół roczku, piekne zdjecia, ale czekamy na wiecej![]() Super, ze wakacje sie udaly i za zabki![]() Zebra przykre to, ale trzymam kciuki i wierze, ze bedzie lepiej Kamyk piekne zdjeci Paulinki ![]() A ja własnie skakalam przez skakanke 30 min- zdycham
|
#567 |
|
Zakorzenienie
|
aldii no własnie najbardziej sie boje tego, ze jak juz sie to świństwo pojawiło w organiźmie to pojawi się tez gdzie indziej
i dzięki za przytulaski
|
|
|
|
#568 |
|
Rozeznanie
|
Kancia - co ja Ci tam będę gadać, po prostu
![]() Blonde - umowa stoi, co się bedziem urabiać po łokcie, lepiej
|
|
#569 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny
![]() Ja dziś byłam pierwszy dzień w pracy. Rano naprawdę ciężko było mi zostawić Justysię. Czułam się okropnie. W pracy dzień minął bardzo szybko. Na początek musiałam zrobić badania lekarskie - to zabrało ok 2 godz., potem obowiązkowe szkolenie z tz polityki bezpieczeństwa - kolejne 2 godz. Dużo się dzisiaj nie napracowałam. Pracuje administarcji. Zajmuje się zwrotem wywłaszczonych nieruchomości. W "minionej epoce"często wywłaszczano (bardziej jednak pasuje określenie zabierano) nieruchomości aby zrealizować na niej określony cel- budowa osiedla, szkoły, drogi itp. Jeśli celu tego nie zrealizowano albo zrealizowano inny niż zamierzano to czasami istnieje szansa na zwrot takiej nieruchomości na rzecz byłych właścicieli. Aby tak się stało trzeba zebrać sporo dowodów. Przekopać się przez wiele archiwów itp. Właśnie tym się zajmuje(tak w skrócie). A może w Waszych rodzinach komuś wywłaszczono nieruchomość? Jutro idziemy z Justysią do lekarza. Zrobilismy morfologię. Zobaczymy czy wyniki maja jakiś związek z szmerami w serduszku Malutkiej. Bardzo się boje. aldii - kapelusik dla Justysi kupiłam na bazarku za 20 zł tajgabajga - mamy wózek espiro model vector 4 air a Wy ? |
|
|
|
#570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:11.

?

współczuje i zycze zdrowka
Masakra jakas
Zebcia ma ciężką sytuację a mąż tylko dodatkowe kłopoty
i z tego co widzę to on nawet nie chce spróbowac rzucić tych gier, czy chociaż zmniejszyć ilośc czasu spedzanego przed kompem, woli to niż pójść na spacer z synem??

klask i:
; a ja w tym czasie serwowałabym Ci drinki albo desery lodowe albo co tam chcesz, bo tak kurna nienawidzę prasowania