|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#31 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: PoKaŻ bRzUcH!!!!!!!!!! :D 3
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() lubie takie fitnessowe dyskusje, gdzie kazdy moze podzielic sie spostrzezeniami ![]() btw, jak wyglada ten koci grzbiet? ze plecy masz wklesle czy wypukle? ^ ^
![]() ![]() |
![]() |
#32 | ||
Rzabbocop
|
Cytat:
Cytat:
jak u takiego prychającego kota ![]()
Świdrokrętnie na zegwniku wężały, Peliczaple stały smutcholijne I zbłąkinie rykoświstąkały. Edytowane przez Rzabba Czas edycji: 2010-08-02 o 17:17 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
aa, czyli jednak go nie robie
![]() u mnie jak robie to w miejscu ledzwi pojawia sie takie wklesniecie jakby.. inaczej nie umiem ![]() o, nie wiedzialam, ze mozna przenosic wiadomosci do innych watkow ![]() w sumie moznaby zmienic nazwe na bardziej ogolna, dla wszystkich cwiczen fitnessowych. chyba, ze bedziemy rozmawiac tylko o jednym? ![]()
Ale jeszcze tu wrócę ![]() Edytowane przez dontknow Czas edycji: 2010-08-02 o 17:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Rzabbocop
|
Dot.: Marwy Ciąg - dyskusje luźne i bardziej spięte ;) o naszym ulubionym ćwiczeniu :
to prawidłowo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Marwy Ciąg - dyskusje luźne i bardziej spięte ;) o naszym ulubionym ćwiczeniu :
no to dobrze.
chociaz i tak czulam lekki bol przy ostatnim treningu, ale to widocznie bylo spowodowane po prostu cwiczeniem- miesnie zawsze przeciez bola... dziewczyny, jest gdzies tutaj mozliwosc prowadzenia dziennika? bo zastanawialam sie nad kontem na SFD, ale tutaj jest milsza atmosfera ![]()
![]() |
#36 |
♥
|
o a jaki jest Wasz ulubiony martwy ciąg - sumo ? klasyk ? na prostych nogach ?
![]() możesz założyć na ogólnym i po prostu zaznaczyć , że jest to twój dziennik ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 | |
Rzabbocop
|
Cytat:
![]() Możesz tez prowadzić blog na wizażu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pamietam, ze kiedys anniaa z Susana prowadzilas, prawda? przestalyscie juz? w sumie, fajnie by bylo stworzyc jakis osobny dzial na dzienniki treningowe albo cos takiego. takie podforum. w koncu duzo osob cwiczy, nie tylko silowo.. a to jednak spora motywacja, zeby ladnie wypasc na forum i ladnie cwiczyc na silowni ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Rzabbocop
|
Dla samych dzienników nie przejdzie, jeśli już to razem ze wspólnymi ćwiczeniami ale potrzebuje sensownej nazwy podforum, zeby zgłosić zapotrzebowanie do administracji
|
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
♥
|
Tak prowadziłyśmy (rok temu ? ) ale ja później miałam problemy z czasem i kontuzję kolana.
wiadomo takie " coś" to wielka motywacja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#41 | |
Rzabbocop
|
Cytat:
Na prostych nogach lubię odrobinę bardziej niż klasyczny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#42 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
jako podforum Fitnessu- dzienniki treningowe wizażanek czy cos w tym stylu? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() na prostych nogach robie rzadko, bo czuje, ze jeszcze sie nie wyrobila odpowiednia czesc. ale chyba zaczne na masie- 2 serie normalny i 2 serie na prostych ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
Na prostych nogach - jak mały cieżar i tutaj przy nie prawidłowej technice można sobie plecy uszkodzić, lub po prostu je torturować, aż "pękną"
Najbezpieczniej i moim zdaniem efektywniejsze są MC z uginaniem nóg. - można użyć wiekszego ciężaru i efekty przez to są szybsze. Oczywiście tutaj kontuzje, bole itp zdarzają się rzadziej. Ja ćwiczę 3 razy w tygodniu + dużo seksu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#44 | |
Rzabbocop
|
Cytat:
![]() ![]() Dzienników teraz jak na lekarstwo, wiec administracja na pewno sie nie zgodzi. Myślcie nad nazwą dla podforum ![]() W razie kilku fajnych propozycji wydzielę wątek i założę sondę |
|
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
no niby tak.. ale mc na zgietych angazuje czworoglowe, a na te partie akurat latwo znalezc inne cwiczenia.
a na dwuglowe to trudno bez maszyn.. jedynie jakies podnoszenie nog czy inne cos malo stabilne. dlatego ja chce sprobowac na prostych, zeby te dwuglowe troche podreperowac ![]()
Ale jeszcze tu wrócę ![]() Edytowane przez dontknow Czas edycji: 2010-08-02 o 19:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#46 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
mozna sie przylaczyc?
![]() ![]() mam w planie zakup nowych sztangielek tudziez talerzy do obecnych bo mam 2x 20 kg a ostatnio w martwym 30 kg wzielam no i problem, co bedzie jak juz mi obciazen zabraknie ![]()
#48 | |
Rzabbocop
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Wtajemniczenie
|
Lepiej jest robic wiecej powtorzen z mniejszym obciazeniem czy mniej powtorzen z wiekszym?
![]() |
#50 | |
Rzabbocop
|
Cytat:
jaki jest cel? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#51 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- hehe, dobre porównanie. może chodziło o progresję?
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Rzabbocop
|
no właśnie jak nie wiadomo o co chodzi, to cieżko doradzić
Jeśli treningi mają być na siłe to jak najwieksze cieżary i powtórzenia do 6 w serii Jeśli masa to powt w zakresie 6-12 i wtedy ciężary będą nieco mniejsze Jeśli redukcja to można robić wiekszą liczbę powtorzeń ale więcej niż 20 nie ma sensu. Wiadomo, że ciężary siłą rzeczy będą mniejsze. Jednak równie dobrze można wziać duże ciężary i wykonać tę samą pracę w krótszym czasie a zaoszczędzony czas przeznaczyć na coś innego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
Rzabbciu, Dontknow, wlasnie mi remont w szybkim tempie sie konczy wiec spod wanny ktora byla na srodku przedpokoju wyciagnelam gryfik ktory dostalam od mojej przyjaciolki jakis czas temu. Robiony przez jej brata jakies 10 lat temu
![]() ![]() podobno ma gdzies do tego talerze, pomecze ja w weekend pogrzebiemy u niej na strychu a jak nie to allegro.pl ![]()
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i zycze powodzenia w szukaniu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#55 | |
Rzabbocop
|
Cytat:
![]() Moje pierwsze sztangielki robił mi małż ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#56 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a czy tu piszemy tylko o martwym ciągu czy ogólnie o ulubionych ćwiczeniach? moje ulubione ostatnio to przesiad na jednej nodze z hantlem 10 kg wszystkie ćwiczenia ze sztangą oraz dwie maszyny- na nogi, wyciskanie do góry- robię z obciążeniem 60 kg, trener mowil,żeby zmiejszyć obciążenie, moj bilans kaloryczny ostatnio zdarza się być na plusie ![]() druga maszynyna do ćwiczenia mięśni pleców- ale jak ona się nazywa to za cholere nie pamiętam,zerkne dzis na silce jak będę a |
|
![]() ![]() |
![]() |
#57 |
Zadomowienie
|
ej! Nasz "ciąg" z tytuły wątku jest "marwy"!
![]() Ja nie robię żadnych ćwiczeń, podczas których kąt w stawie kolanowym jest mniejszy niż 100 st, czyli przysiady odpadają. Co najwyżej półprzysiady. Na jednej nodze, faktycznie fajny, dobrze robi na czworogłowe ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#59 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak on wyglada? masz na mysli bulgarski? ja osobiscie bulgarskiego nienawidzilam, bo zawsze mialam problemy z rownowaga i z odpowiednim ustawieniem, ale mimo wszystko cwiczylam, bo niezle mnie meczyl i nie moglam po nim chodzic ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
ooo wątek o moim ukochanym ćwiczeniu
![]() nie mam teraz czasu żeby wczytać się w to co napisałyście - ale na pewno to uczynię tak mi się skojarzyło - byłam w zeszłym roku na szkoleniu które prowadziła czołowa światowa i polska zarazem fitneska ale do rzeczy - dziewczyna poprosiła 20 osób zgromadzonych na sali o wykonanie martwego ciągu - jakiegokolwiek (tzn. takiego jakie pokazuje się klientom w klubach) na 20 osób jedna wg niej wykonała ćwiczenie poprawnie i teraz pytanie - kto wyznacza standardy i poprawność wykonania danego ruchu? komu ufać? sobie, swojej anatomii i znajmości swojego ciała i ruchu, czy osobom które osiagają znacznie więcej niż "zwykli szarzy ćwiczący"? (nie muszę oczywiście mówić że na szkoleniu wybuchła niezła awantura ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:55.