Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 13 - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-02, 22:40   #3331
Agnese69
Zadomowienie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 13

Cytat:
Napisane przez zlotqo Pokaż wiadomość
eeeeh na stronie wyczytałam że mogę, i głupia zjadłam dzisiaj jeden :/ coś czułam że to ma za dużo cukrów :/ kupiłam dwa duże no ale nic, mama zje z chęcią. a jakie serki homogenizowane kupujecie?
No cóż, owocki nie dla nas, niestety. Jeszcze nie teraz. Nauczysz się robić deserki rozmaite tutaj to się naciapiesz pyszności i Ci odejdą jogurty owocowe
Agnese69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 22:42   #3332
zlotqo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Maricken Pokaż wiadomość
Nie wolno niczego co jest z cukrem, a zwłaszcza z cukrem i kawałkami owoców, choćby nawet to był jogurt 0%.

Ja kupuję serki homo marki Auchan albo Carrefour o smaku naturalnym, 3% tłuszczu. Istnieją homo 0% - Maćkowy i z mleczarni Miechów ale ja ich nie widziałam. Ogólnie z nabiałem to jest tak że im mniej płynny tym dla diety lepiej. Mleko jest więc na ostatnim miejscu pożądanych nabiałów a twaróg chudy na 1 miejscu.

ja robię najczęściej zakupy w Biedronce więc możecie polecić coś z naszej diety z ich nabiałów? (przepraszam że tak wypytuję ale nie chcę znów jutro zjeść czegoś co jest zabronione )

szczęśliwa mężatka od 3.09.11

zapraszam na mój blog o tematyce urodowej -
http://merczens.blogspot.com
zlotqo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 22:42   #3333
Agnese69
Zadomowienie

OK, ja się niniejszym żegnam i życzę koleżankom miłych snów, a z rana super spadeczków. Ja dziś będę zaklinać spadek o minimum 0,3. Zobaczymy jaka ze mnie zaklinaczka
Dobranoc
Stary 2010-08-02, 22:44   #3334
Rozeznanie

Szczęśliwie dotarłam po paru godzinach do domu i teraz Was nadrabiam

broadwaydream Nabyłam nowy parasol i jestem szczęśliwa

Bransoletka biała z literką D

Dziewczyny wy tu o III fazie już mówicie a ja za jakieś 1.5kg też chcę przejść na kolejny etap. Tylko te fazy w fazie, jakoś dziwnie brzmi. Zagineła mi gdzieś pierwsza książka, jutro muszę jej poszukać. Rano, jak się obudzę, to przelecę kartki tej nowszej, tak myślałam, żeby się jej trzymać, bo jest świeższa. Nie czytałam szczegółów III, żeby za wczasu nie mieszać sobie w głowie

Ktoś pytał, o ćwiczenia. Ja ćwiczyłam, na Dukanie, przestałam się forsować, bo straciłam siłę. Został tylko rowerek 50 min dziennie. Natomiast na III fazie organizm dostanie trochę węgla i ja wracam do ćwiczeń siłowych.

Koczita ty kupiłaś sukienkę na wesele, a ja nawet nie zaczełam szukać

Dziewczyny, jeszcze jedno KNEDLE
czy znacie jakiś przepis na knedle dukanowe. Tak sobie wymyśliłam knedle z rabarbarem, a co

może jakaś lekka modyfikacja z przepisu na leniwe, ale

21.03 Dukan drugie podejście

Wspominamy tylko to, co nigdy się nie wydarzyło
avataris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 22:46   #3335
Kasiulek1029
Raczkowanie

Cytat:
ja robię najczęściej zakupy w Biedronce więc możecie polecić coś z naszej diety z ich nabiałów? (przepraszam że tak wypytuję ale nie chcę znów jutro zjeść czegoś co jest zabronione )
W biedrace sa np. kefiry Patnicy 0%, jogurty nat Jovi 0%, wiejskie light
Kasiulek1029 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 22:49   #3336
Maricken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Maricken

Cytat:
Nie orientuję się dokładnie co tam mają, ale często kupuję serek Presidenta w opakowaniu "dla całej rodziny" smak naturalny - w roli homo świetnie się sprawdza, ma 4% tł. więc się kwalifikuje. Polecam też wędzonego pstrąga w wersji z pieprzem lub bez - świetny jest. Nabiał możemy jeść do ok.5% tłuszczu. Jak jest 5 i więcej (tak to 7) to już nie można tak bez granic...ogólnie nabiału jemy ok. 800gram dziennie.
Stary 2010-08-02, 22:49   #3337
Agnese69
Zadomowienie

Cytat:
To CI jeszcze odpiszę, że ja w Biedronce to włąściwie kupuję tylko fajną chudziutką wędlinkę. Paczkowane szyneczki są tam o wspaniałych dla nas parametrach (minimum węgli i tłuszczy, za to bardzo dużo białeczka). Pakowane są w takie plastikowe rynienki. Szynka konserwowa, szynka w obsypce gyros, polędwica drobiowa. Popatrz, co by Ci najbardziej pasowało. Nabiału raczej jakiegoś zawrotnego to ja tam nie widuję. W tesco kupuję Serki twarożki 3% tł. z Piątnicy oraz serki wiejskie light. Kefiry, jogurty naturalne i mleko samo w sobie mają dużo węgli i należy je nieco ograniczać. Najlepszy dla nas nabiał to po prostu biały chudy ser. Białka mnóstwo, węgli mało, tłuszczu zero. Są też takie duże twarogi przemielone na sernik. Niektóre się zdarzają o niskiej zawartości tłuszczu - do 4%. Np. Dr Oetker albo ja kupuję dwupak sera sernikowego w Carrfourze. Z nich robimy chlebki, serniczki, deserki i inne rarytaski.
DObra, tyle na dziś, teraz idę spać.
Stary 2010-08-02, 22:55   #3338
zlotqo
Zadomowienie

Cytat:
Nie orientuję się dokładnie co tam mają, ale często kupuję serek Presidenta w opakowaniu "dla całej rodziny" smak naturalny - w roli homo świetnie się sprawdza, ma 4% tł. więc się kwalifikuje. Polecam też wędzonego pstrąga w wersji z pieprzem lub bez - świetny jest. Nabiał możemy jeść do ok.5% tłuszczu. Jak jest 5 i więcej (tak to 7) to już nie można tak bez granic...ogólnie nabiału jemy ok. 800gram dziennie.
właśnie zaopatrzyłam się w serki wiejskie (te klasyczne ) i jogurt naturalny no i pierś kurczaka kupuję tam. ten President taki w pudełeczku? niebieskim bodajże? jeśli tak to jutro lecę kupić. a jutro na obiad zrobię sobie dunkanowe naleśniki a do tego pierś usmażoną bez tłuszczu z przyprawami i zrobię sobie sos czosnkowy z jogurtu nat, czosnku i przypraw ta dieta wymaga kreatywności!

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Agnese69 Pokaż wiadomość
To CI jeszcze odpiszę, że ja w Biedronce to włąściwie kupuję tylko fajną chudziutką wędlinkę. Paczkowane szyneczki są tam o wspaniałych dla nas parametrach (minimum węgli i tłuszczy, za to bardzo dużo białeczka). Pakowane są w takie plastikowe rynienki. Szynka konserwowa, szynka w obsypce gyros, polędwica drobiowa. Popatrz, co by Ci najbardziej pasowało. Nabiału raczej jakiegoś zawrotnego to ja tam nie widuję. W tesco kupuję Serki twarożki 3% tł. z Piątnicy oraz serki wiejskie light. Kefiry, jogurty naturalne i mleko samo w sobie mają dużo węgli i należy je nieco ograniczać. Najlepszy dla nas nabiał to po prostu biały chudy ser. Białka mnóstwo, węgli mało, tłuszczu zero. Są też takie duże twarogi przemielone na sernik. Niektóre się zdarzają o niskiej zawartości tłuszczu - do 4%. Np. Dr Oetker albo ja kupuję dwupak sera sernikowego w Carrfourze. Z nich robimy chlebki, serniczki, deserki i inne rarytaski.
DObra, tyle na dziś, teraz idę spać.
dziękuję Ci bardzo za porady dobrej nocki

Stary 2010-08-02, 22:57   #3339
Maricken
Zadomowienie

Cytat:
właśnie zaopatrzyłam się w serki wiejskie (te klasyczne ) i jogurt naturalny no i pierś kurczaka kupuję tam. ten President taki w pudełeczku? niebieskim bodajże? jeśli tak to jutro lecę kupić. a jutro na obiad zrobię sobie dunkanowe naleśniki a do tego pierś usmażoną bez tłuszczu z przyprawami i zrobię sobie sos czosnkowy z jogurtu nat, czosnku i przypraw ta dieta wymaga kreatywności!

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

dziękuję Ci bardzo za porady dobrej nocki
Tak ten w niebieskim a do naleśników jeśli dajesz skrobię to oszczędnie :P Bo potem waga nie rusza Branoc
Stary 2010-08-02, 23:00   #3340
zlotqo
Zadomowienie

Cytat:
Tak ten w niebieskim a do naleśników jeśli dajesz skrobię to oszczędnie :P Bo potem waga nie rusza Branoc

zrobię te bez skrobi gdzieś znalazłam przepis. ja zmykam pisać pracę, dobrej nocy

Stary 2010-08-02, 23:01   #3341
czarownica3006
Zadomowienie

GG do czarownica3006

hello!
ja tylko na chwile z szybkim urlopowym wpisikiem dzis strasznie dlugi i fajny dzien, szczawnica, kroscienko, slowacja i dopiero dotarlam do krakowa... troche nagrzeszylam ale w granicach normy

dzisiaj zareczyli sie moi przyjaciele.. zostalam ostatnia i powiedzialam Tżetowi, ze jeszcze chwila i sobie pojde do pierwszego lepszego co pierscionek mi da
a on na to ze my przeciez jestesmy indywidualisci to i zareczyn miec nie musimy... mam nadzieje, ze to takie glupie zarty...

no a tak pozatym to gratuluje spadeczków i zycze kolejnych
buziaki
Stary 2010-08-02, 23:17   #3342
kochak
Rozeznanie

[QUOTE=Agnese69;21085636]Noż kurczaczki! Na chwilę Was zostawić nie mozna, bo potem pół godziny trzeba nadrabiać...

Cytat:
Napisane przez twinsplus1 Pokaż wiadomość
witam sie z ranka po kawie i twarogu z otrebami bleeee, ale trzeba bylo po ostatnich porcelankowych przejsciach (odstawilam na razie otreby owsiane na rzecz pszennych)
GARTULUJE WAM spadeczkow i tych duzych ale tez i malych, ja mam 3 dzien nie warzenia sie (czyt. odwyku od wagi). Warzenie w Niedziele i chyba zaczne ja zakilnac jak Agnese69 i powiem "Nie badz swinia i zejdz troche" moze to cos pomoze

Nieeeee, no urocze... Pani doktor subtelna jak ruski czołg...
Ale może lepiej czasem usłyszeć wprost coś niemiłego i zadziałać niż słyszeć, że nie masz się z czego odchudzać przecież i obrastać sobie dalej tłuszczem spokojnie, prawda? Zobacz, w Twoim przypadku zadziałało. I teraz chyba jesteś zadowolona, że ona taka milusia była, co?

I znowu brawo dla Kochaka Słusznie prawisz, dziewczyno
dziękuję, dopiero dotarlam do domku

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

Cytat:
Napisane przez lesia27 Pokaż wiadomość
aaaa KU - KU
wrocilam było NIE-ZIEMSKO-FAJNIE
oczywiscie popłynelam z gofrem i 2 hot dogami ale jest okeyreszta jedzenia moze byc podciągnięta pod Dukanowe
mialam 3 dni super pogody.... poparzylam sobie ramiona bo jak głupia wylegiwalam sie pól soboty na słoncu tak jakbym go nigdy nie widziala....
ogolnie ejstem happy ze urodzinowy weekend nad morzem mi sie udał teraz pranko sprzatanko mnie czeka... no i jeszcze do soboty SAMA Z LUBYM jestem
na wadze mam lekki wzrost ale zaraz sie go zredukujehehehehe
ps: gratki za spadki Wszystkim!!!
ps2: dzieki WSZYSTKIM za urodzinowe zyczonka
witaj ciesze się że już jesteś

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

mykam do wanny i spać. jutro tak jak dzis znowu o 6 na nogi do 22 poza domem- praca szkolenie... dzis jeszcze wyszlam pobiegac na pol godz grzechow nie bylo. padam na ryjek
gratki wszystkim ... zaluje ze nie wyrabiam sie z czytaniem wszytkiego w srode sobie odbije po pracy... buziaki
kochak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 23:17   #3343
JulietteCapulette
Raczkowanie

Ech...
Ja się muszę z Wami niestety pożegnać...
Jak już pisałam wcześniej jestem bardzo młoda bo mam niecałe 17 lat. (póki co 16) I rzuciłam się na tego Dukana Z początku fajnie szło bo się chudło i w ogóle Ale ostatnio czyli parę dni temu pisałam, że mam kryzys. I wiecie co się okazało? Od kilku dni bolą mnie nerki, chodzę blada jak ściana, okresu nie mam już 2 miesiąc, ostatnio prawie zemdlałam, jak dotknę skóry to aż mięśnie mnie bolą i nie są to zakwasy... tak więc przerzucam się na zdrowe jedzenie bez ziemniaków, chleba, z kolacją o 17 i ćwiczeniami etc. Widać jestem za młoda na Dukana i popełniam pewnie jakieś błędy... Ale będę czasami tu wpadać żeby Was powspierać no i uzależniłam się od Was
JulietteCapulette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 23:30   #3344
Megi428
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez JulietteCapulette Pokaż wiadomość
Ech...
Ja się muszę z Wami niestety pożegnać...
Jak już pisałam wcześniej jestem bardzo młoda bo mam niecałe 17 lat. (póki co 16) I rzuciłam się na tego Dukana Z początku fajnie szło bo się chudło i w ogóle Ale ostatnio czyli parę dni temu pisałam, że mam kryzys. I wiecie co się okazało? Od kilku dni bolą mnie nerki, chodzę blada jak ściana, okresu nie mam już 2 miesiąc, ostatnio prawie zemdlałam, jak dotknę skóry to aż mięśnie mnie bolą i nie są to zakwasy... tak więc przerzucam się na zdrowe jedzenie bez ziemniaków, chleba, z kolacją o 17 i ćwiczeniami etc. Widać jestem za młoda na Dukana i popełniam pewnie jakieś błędy... Ale będę czasami tu wpadać żeby Was powspierać no i uzależniłam się od Was
Juliette spróbuj same śniadania i kolacje czysto białkowe - w tak młodym wieku to dla organizmu i tak duże ograniczenie, do tego jak najmniej słodyczy i fast fodów, dużo warzyw i owoce codziennie, i wolniej ale będziesz chudła - powodzenia
Stary 2010-08-02, 23:42   #3345
JulietteCapulette
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Megi428 Pokaż wiadomość
Juliette spróbuj same śniadania i kolacje czysto białkowe - w tak młodym wieku to dla organizmu i tak duże ograniczenie, do tego jak najmniej słodyczy i fast fodów, dużo warzyw i owoce codziennie, i wolniej ale będziesz chudła - powodzenia
Właśnie chcę tak zrobić, że 1-2 posiłki czysto białkowe
A czy wolniej... tego nie wiem ale wiem, że przez pewnien czas gdy sporo ćwiczyłam i jadłam dość dużo i słodycze tylko, że ćwiczyłam to chudłam dość szybko... no zobaczę jak będzie teraz
Ale zdrowie najważniejsze
JulietteCapulette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 23:46   #3346
Megi428
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez JulietteCapulette Pokaż wiadomość
Właśnie chcę tak zrobić, że 1-2 posiłki czysto białkowe
A czy wolniej... tego nie wiem ale wiem, że przez pewnien czas gdy sporo ćwiczyłam i jadłam dość dużo i słodycze tylko, że ćwiczyłam to chudłam dość szybko... no zobaczę jak będzie teraz
Ale zdrowie najważniejsze
Dokładnie - wierzę że ci się uda mała schudnąć - trzymaj się
Stary 2010-08-03, 00:32   #3347
twinsplus1
Zadomowienie

GG do twinsplus1

ja tylko na chwilke, zyczyc dobrej nocki i spadeczkow z rana PA

wzrost: 174 cm
79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60-59-58

Nothing is Impossible to a willing mind
twinsplus1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 06:30   #3348
broadwaydream
Wtajemniczenie

Dzieńdoberek! Ależ się dziś odstawiłam. Wstałam o 5 rano, peeling (kawowy), krem do depilacji na nogi, maseczka na biust i włosy, pozniej wielkie wklepywanie kremów (stopy, łokcie, biust, twarz), układanie włosków i kierunek kuchnia. A tam pyszne dukanowe sniadanie na pierwszy dzień PW rozpustne z szyneczką z indyczka, jajeczkiem na twardo i przyprawą kamis cebulka (moja nowa miłość), kawka z mleczkiem i wieśniaczek. Życie jest piękne!

---------- Dopisano o 06:26 ---------- Poprzedni post napisano o 06:25 ----------

Nauczylam sie na dukanie w końcu jesc powoli. Wiele lat z tym walczylam ze dostawalam talerz i szuflowałam. A teraz mogę odstawić rozpustną na talerzyk, skończyć pisac post i spałaszowac kanapkę. Wizaz się tez ku temu przyczynił.

To jak, białe bransoletki?

---------- Dopisano o 06:30 ---------- Poprzedni post napisano o 06:26 ----------

Jeszcze mi sie przypomniało, dziewczyny, jeśli któraś z was mieszka blisko Auchan, to te serki wiejskie z łapką auchanową kosztują tylko 1.14 za 150g a mają 3% tłuszczu, mogę z czystym sumieniem polecic
Stary 2010-08-03, 07:03   #3349
Konczita
Zakorzenienie

duk duk
melduje spadek - 300 tylko że wczoraj to ja od południa nic nie przełknęłam więc nie wiem jak to się stało że spadło ... na dodatek nie dostałam @ i pewnie na lekach się skończy ...
w nocy upiekłam pana sernika i zrobiłam zebrę do tego zabiorę wieśniaka - wpakuję do lodówki turystycznej więc nic temu nie powinno się stać ... otręby spakowałam więc liczę na niegrzeszenie ..

Cytat:
Napisane przez avataris Pokaż wiadomość
Koczita ty kupiłaś sukienkę na wesele, a ja nawet nie zaczełam szukać

avataris na wesele sukienkę mam od miesiąca dzisiaj jadę na pogrzeb kuzyna taki nieprzyjemny splot wydarzeń ....

babeczki a jak jest z zupami ??? czy my możemy sobie gotować je z dodaniem np bulionetki lub kostki rosołowej ?? czy tego unikać ????
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...

Edytowane przez Konczita
Czas edycji: 2010-08-03 o 07:25
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 07:28   #3350
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiulek1029 Pokaż wiadomość
W biedrace sa np. kefiry Patnicy 0%, jogurty nat Jovi 0%, wiejskie light
U mnie tego nie ma
Za to są chude serki biała (twaróg).

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 07:32   #3351
alalukam
Raczkowanie

Duk Duk Dziewczynki! Podczytuję Was czasem, ale ostatnio mam urwanie głowy, gdyż po ponad roku wyjeżdżamy do PL Pojutrze
Dietkę trzymam i właśnie dziś skończył się mega-zastój - co prawda tylko 0,3 w dół ale zawsze to coś Nie wiem czy to czasem nie wiąże się też z tym, że przestałam chodzić na siłownię No nic, mam przymusową przerwę na 2 miesiące - zamierzam w PL biegać i jeździć rowerkiem - zpbaczymy co z tych planów wyjdzie
Gratuluję spadeczków i do usłyszonka

28/09/2011 zaczynam
71-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60-59-58-57-56-55
alalukam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 07:57   #3352
johambina
Zakorzenienie

GG do johambina

dzień dobry

Cytat:
ja osobiście w biedronce kupuję serek wiejski Krasnystaw (po 1,55zł)
jogurty jovi 0% (póki co po promocyjnej cenie 1,49zł)
serek president
cola light i cola zero

zaraz spadam na wagę zobaczymy co się zadziało od wczoraj i mam nadzieję, że się nie zdenerwuję....

"kadłub przywiędły ale dusza młoda... "
johambina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 08:00   #3353
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alalukam Pokaż wiadomość
Duk Duk Dziewczynki! Podczytuję Was czasem, ale ostatnio mam urwanie głowy, gdyż po ponad roku wyjeżdżamy do PL Pojutrze
Dietkę trzymam i właśnie dziś skończył się mega-zastój - co prawda tylko 0,3 w dół ale zawsze to coś Nie wiem czy to czasem nie wiąże się też z tym, że przestałam chodzić na siłownię No nic, mam przymusową przerwę na 2 miesiące - zamierzam w PL biegać i jeździć rowerkiem - zpbaczymy co z tych planów wyjdzie

ja się zawsze cieszę jak waga leci u mnie po 300 to taki standard ale w perspektywie kilku dni uzbiera się ładnie ...
życzę udanego pobytu w PL

oki ja się z Wami żegnam spokojnego dnia laseczki
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 08:06   #3354
xal
Zakorzenienie

Pierwszy posiłek białkowy za mną 2 jajka na miękko i dwa plastry szynki drobiowej z zawiniętym kawałkiem sera białego w środku. Żeby mnie tylko nie wzięła ochota na warzywa.

Stary 2010-08-03, 08:07   #3355
Agnese69
Zadomowienie

DUK DUK dziewczęta
Melduję się z rana lżejsza o 0,2 kg. Cieszymy się, cieszymy - dziś waga mówi 59,4, a to już tylko 0,5 do pierwszego 58,... Prawdaż?
Chlebuś sie w nocy upiekł - kanapeczki więc w pracy są, sereczek jest i jeden actimelek 0,1%, jestem uzbrojona po zęby więc na moim drugim dniu PP. Damy radę.

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
duk duk
melduje spadek - 300 tylko że wczoraj to ja od południa nic nie przełknęłam więc nie wiem jak to się stało że spadło ... na dodatek nie dostałam @ i pewnie na lekach się skończy ...
w nocy upiekłam pana sernika i zrobiłam zebrę do tego zabiorę wieśniaka - wpakuję do lodówki turystycznej więc nic temu nie powinno się stać ... otręby spakowałam więc liczę na niegrzeszenie ..

Brawo Konczita, lublmy spadeczki, jakiekolwiek, byleby spadeczki

avataris na wesele sukienkę mam od miesiąca dzisiaj jadę na pogrzeb kuzyna taki nieprzyjemny splot wydarzeń ....

Oooooo, to niefajnie
Ja dzisiaj też powinnam być na pogrzebie - moja sąsiadka - staruszeczka - postanowiła juz odpocząć... Ale nie mam szans z pracy wyjść...

babeczki a jak jest z zupami ??? czy my możemy sobie gotować je z dodaniem np bulionetki lub kostki rosołowej ?? czy tego unikać ????
Ja używam kostek rosołowych. Próbowałam znaleźć jakieś odtłuszczone (czytałam o takich w przepisach), ale jakoś nie zauważyłam takich na półkach. Może któraś z Was zna jakąś markę takich odtłuszczonych?
Tak więc wrzucam do zup normalne kostki, bo inaczej nie umiem i kropka. Jak dotąd nie zauważyłam związku kostek z zastojami...

Cytat:
0,3 to wcale nie TYLKO. To bardzo ładny spadeczek dzienny
A to dopiero początek po zastoju
Stary 2010-08-03, 08:15   #3356
xal
Zakorzenienie

Dziewczyny, te otręby to muszą być wszystkie na raz czy mogą być na kilka posiłków rozłożone?

Stary 2010-08-03, 08:16   #3357
shibuya
Raczkowanie

Kochane, piszę ponieważ mam pewne wątpliwości....
Na diecie jestem już 8 tydzień – do tej pory wszystko było w porządku z @ a teraz....
teraz czekam na @ już ponad tydzień.
Do tego waga od 2 tyg wzrasta i maleje przeciętnie o 0,7... huśtawka nastrojów i cyferek....

Czy któraś z Was miała jakieś problemy natury kobiecej -> @ podczas stosowania diety ?
shibuya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 08:17   #3358
johambina
Zakorzenienie

GG do johambina

melduję grzecznie -0,4
ale się ciesze

"kadłub przywiędły ale dusza młoda... "
johambina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 08:49   #3359
Agnese69
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez johambina Pokaż wiadomość
melduję grzecznie -0,4
ale się ciesze
To nader interesujący spadeczek jest ...
Stary 2010-08-03, 08:55   #3360
Maricken
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Dziewczyny, te otręby to muszą być wszystkie na raz czy mogą być na kilka posiłków rozłożone?
Wszystkie na raz.

Cytat:
Napisane przez Agnese69 Pokaż wiadomość
DUK DUK dziewczęta
Melduję się z rana lżejsza o 0,2 kg. Cieszymy się, cieszymy - dziś waga mówi 59,4, a to już tylko 0,5 do pierwszego 58,... Prawdaż?
Chlebuś sie w nocy upiekł - kanapeczki więc w pracy są, sereczek jest i jeden actimelek 0,1%, jestem uzbrojona po zęby więc na moim drugim dniu PP. Damy radę.

Ja używam kostek rosołowych. Próbowałam znaleźć jakieś odtłuszczone (czytałam o takich w przepisach), ale jakoś nie zauważyłam takich na półkach. Może któraś z Was zna jakąś markę takich odtłuszczonych?
Tak więc wrzucam do zup normalne kostki, bo inaczej nie umiem i kropka. Jak dotąd nie zauważyłam związku kostek z zastojami...

0,3 to wcale nie TYLKO. To bardzo ładny spadeczek dzienny
A to dopiero początek po zastoju
Cytat:
Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
duk duk

Cytat:
Napisane przez shibuya Pokaż wiadomość
Kochane, piszę ponieważ mam pewne wątpliwości....
Na diecie jestem już 8 tydzień – do tej pory wszystko było w porządku z @ a teraz....
teraz czekam na @ już ponad tydzień.
Do tego waga od 2 tyg wzrasta i maleje przeciętnie o 0,7... huśtawka nastrojów i cyferek....

Czy któraś z Was miała jakieś problemy natury kobiecej -> @ podczas stosowania diety ?
Cytat:
Napisane przez johambina Pokaż wiadomość
melduję grzecznie -0,4
ale się ciesze
Gratki laseczki

U mnie 0,2 na plusie mam nadzieję, że to @ wreszcie nadchodzi....

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości