Zaginęła Iwona! Trójmiasto. - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-02, 23:44   #4651
muszynianka
Zakorzenienie

Dot.: Zaginęła Iwona! Trójmiasto.

nadia07 mam podobny problem z taksówkami.
z centrum miasta do mnie do domu w nocy kasują mnie średnio 25 zł.
Wszyscy znajomi mieszkają w jednej okolicy, 25 zł podzielić na cztery osoby to około 6 zł.
Bilet nocny by wyszedł około 4 więc em to jest malutko.
Więcej kosztuje mnie paczka papierosów. I też nie rozumiem takiego stękania "oh oh no weź zaoszczędzę 2,5...!"
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 23:46   #4652
takisobiekolo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez evaventt Pokaż wiadomość
ogłuszyć się samemu zamiast uciekać?
a kto ci powiedział że gas ogłusza? to nie paralizator i nie pistolet
tylko GAS

jak uciekasz to gas zastaje a nie goni cie
takisobiekolo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 23:47   #4653
ravik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nadia07 Pokaż wiadomość
Tak tylko dodając do waszych wszystkich historii chciałam dodać od siebie kilka groszy. Mam 22 lata i zawsze, kiedy wybieram się na imprezę to jadę taksówką i wracam taksówką. Zazwyczaj jednak muszę namawiać koleżanki, które bezustannie twierdzą, że to strata pieniędzy (nawet jęsli by koszt podzielić na 3 czy 4 osoby). Nie raz zdarzyło się, że koszty pokrywałam ja (bo i tak czy siak wracałabym taksówką, a im nie pozwalałam wracać samotnie - nawet we dwie).
Jednak niestety zdarzały się i przypadki upartych koleżanek. Jedna z nich mimo, że namawiałam ją by pojechała ze mną taksówką, uparła się, że wróci autobusem nocnym. Stałyśmy razem na przystanku po 1 w nocy. Tam też miała podjechać taksówka i mimo próśb nie wsiadła, gdyż wg niej było to bez sensu, bo autobus miał być za parę minut (fakt jechała ciut dalej niż ja, ale co za problem?).

Inna koleżanka często urządzała sobie samotne powroty bądź powroty w dwie osoby przez park - dokładnie przez AWF.. od strony Plazy, aż do Czyżyn (Krakowianki wiedzą o jakie miejsca mi chodzi). O ile się orientuję w tym parku nadal nie ma nawet 1 latarni.. ciemno strasznie, niebezpiecznie nawet w dzień (kiedyś mnie i moją koleżanką gonił jakiś "zboczeniec: z przyrodzeniem na wierzchu, wymachując rękami i coś gadając - pierwsze co zrobiłam wyciągnęłam z torebki dezodorant i biegłam w stronę wyjścia z parku z nim w ręce)

Wracając do koleżanki..raz zrobiła nam numer kiedy taksówka była zamówiona, że ona jednak wraca sama na nogach przez park! Ktoś tam za nią pobiegł, ona swoje. Później w połowie drogi na szczęście, udało mi się z nią skontaktować. Wówczas wyjaśniła, że nie wraca sama tylko umówiła się ze swoim adoratorem ( na szczęście nie nowo poznanym, tylko znajomym z osiedla).

Co do powrotu taksówkami itd.. I do tego co napisał Janusz..
czasem pracuje w nocy (jestem nianią i zdarza mi się iść do podopiecznego, kiedy jego rodzice wychodzą na randkę). Zawsze odwozi mnie albo taksówka albo rodzice podopiecznego. Zazwyczaj proszę, żeby pan taksówkarz podjechał od tyłu bloku, tuż pod same drzwi klatki, ale nawet w klatce nie czuję się bezpiecznie. Od pewnej historii mój TŻ zawsze po mnie wychodzi na dół z klatki - daję mu znać 5 minut wcześniej. A to wszystko dlatego, gdyż w pewien z takich wieczorów odwiozła mnie pracodawczyni od przodu bloku. Miałam do przejścia dosłownie 20-30 sekund. Prosto pod blok. Jednak na chodniku tuż z mojej lewej strony szło dwóch młodych chłopaków podpitych i mnie zaczęli zaczepiać z odległości. Dostałam takiego sprinta, zadzwoniłam szybko domofonem. Zamknęłam drzwi od wejścia za sobą i szybko pojechałam windą mając serce w gardle.

Muszę się jednak przyznać, że mając bardzo mało lat, kiedy jeszcze nie byłam na tyle świadoma co teraz rodzice puszczali mnie na imprezy, zawsze jednak wiedzieli gdzie jestem dokładnie (zresztą tak jest do teraz). W tamtym czasie zdarzało mi się wracac też sporo na nogach np. od Zabłocia do Ronda Mogilskiego (około 30 minut?)- mostem. Np. koło 4 nad ranem kiedy było jasno, a luzie już jechali do pracy... Teraz wiem, że nie było to mądre i cieszę się, że wówczas nic mi się nie stało.

Te historie tak napisałam, bo widziałam, że tu różne tematy są poruszane. Nie możemy oceniać ludzi. Stało się. Każdy uczy się na własnych błędach i każdy staje się bardziej świadomy dojrzewając. Dla każdego to jest inny czas.

Wciąż mam nadzieję, że już niebawem ktoś napiszę: Udało się odnaleźć Iwonkę. Jest cała i zdrowa.

Co do sprawy to ewentualnie sprawa "ręcznika" połączonego z inna osobą (ponoć osoba zatrzymana o ile nią rzeczywiście jest sławny ręcznik mieszka z innym "bezdomnym") nabiera większej logiczności (w końcu być może nie był sam?)
Choć wydaje mi się, że to nie jest takie oczywiste HOP siup, najpierw nagle po 2 tygodniach ręcznik, odrazu odnaleziona osoba pasująca... śmierdzi mi to jakoś.

COś mi się wydaję, że to tak naprawdę chodzi o coś o czym my w ogóle nie wiemy.. o coś co nie jest podawane do informacji publicznej.
Takie odnoszę wrażenie.

Przepraszam, że tak długo. Pozdrawiam i czekam na dobre informacje.
Tak...może być to coś o czymś nie wiemy..jakaś znajomość niedawno zawarta..przypadkowe spotkanie- coś czego się nie spodziewamy i o czym nikt lub prawie nikt nie wiedział i nie wie.
ravik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 23:49   #4654
dudipopka
kobieta za ladą

a jak sie jezdzi jedna korporacją to już wogóle baja(praktycznie każdy taksiarz cie zna)ja (wiem ze to wstyd ale może rozładuje napięcie tu na wątku)wsiadasz a taksiarz cie pyta do domu czy pod sklep

a nawet zapłac te 25 zł ale dojedz bespiecznie

trzeba dzisiaj nie mieć czasu
żeby jutro mieć czas
````kękę
dudipopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 23:50   #4655
muszynianka
Zakorzenienie

takisobiekolo :P wiesz, trzeba umieć obsługiwać to urządzenie ja psiknęłam a potem weszłam w ten pył który się unosił w powietrzu :P
można kupić gaz na militaria.pl taki sklep jest także w sopocie, mój gaz pomarańczowy, ma wielki napis GAZ OBRONNY z czarnym wizerunkiem psa i człowieka.
Polecam :P

---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ----------

ja nawet mam zniżkę na taxi.gdynia - rabat stałego klienta 10% :d rabat 20% dla uczniów i studentów
Stary 2010-08-02, 23:51   #4656
zero_amatorki
Raczkowanie

Nadia: po przeczytaniu Twojego postu muszę stwierdzić, iż jesteś bardzo rozgarnięta, mądra i inteligentna dziewczyna. Gdyby wszystkie dziewczyny myślały tak Ty, to gwałciciele byliby bezrobotni.
zero_amatorki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 23:53   #4657
takisobiekolo
Raczkowanie

evaventt spoko wiem może boisz się gazu ale wiesz lepiej go mieć zawsze jak wraca się samemu zwłaszcza kobiety a jak tak bardzo boisz się gazu to poczytaj tego linka tam jest opisane jak bronić się przed napastnikiem

http://www.tipy.pl/artykul_4185,jak-...astnikiem.html
Stary 2010-08-02, 23:53   #4658
evaventt
BAN stały

ja chyba też zacznę być rozsądna, szłam sobie tam laskiem i szedł za mną jakiś koleś omal go przez tę historię nie zdzieliłam butami, a on sobie tylko szedł
evaventt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 23:54   #4659
Halucynacja
Raczkowanie

oj z tym gazem obronnym to masz rację muszynianko. Trzeba uważać bardzo. Z tym wejściem do tej chmurki gazu w powietrzu to chyba nie było zamierzone?
Czekamy dalej. Może jutro wejdę na forum i dotrą do nas jakieś wieści. A najlepiej dobre wieści!
Dobranoc.
Stary 2010-08-02, 23:54   #4660
evaventt
BAN stały

Cytat:
Napisane przez takisobiekolo Pokaż wiadomość
evaventt spoko wiem może boisz się gazu ale wiesz lepiej go mieć zawsze jak wraca się samemu zwłaszcza kobiety a jak tak bardzo boisz się gazu to poczytaj tego linka tam jest opisane jak bronić się przed napastnikiem

http://www.tipy.pl/artykul_4185,jak-...astnikiem.html
nie boje sie gazu wiem jak używać, ale w nerwach człowiek może sobie sam tym w twarz napsikać, jak się bronić to ja wiem
Stary 2010-08-02, 23:56   #4661
muszynianka
Zakorzenienie

No Halucynacja, nie było to zamierzone ale proponuję najpierw nauczyć się tym celować przy lekkim wiaterku :P
dobranoc
Stary 2010-08-02, 23:58   #4662
Janusz_G
Raczkowanie

Tak to już bywa, że kiedy człowiek ucieka przed swoim strachem, może się przekonać, że zdąża jedynie skrótem na jego spotkanie.
Janusz_G jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 00:02   #4663
muszynianka
Zakorzenienie

ale są też lepsze gazy z silniejszym strumieniem który nie rozpyla się na boki niczym spryskiwacz do kwiatów...
Stary 2010-08-03, 00:03   #4664
bedeliciuos
Wtajemniczenie

nadrobiłam w końcu te 15 stron, a nie było mnie tylko od 15

nie wiem czy ktoś wspominał, bo przyznam że po 5 stronach nadrabiania już miałam dość i robiłam to pobieżnie, bo prawie same kłótnie..

pierwsze co przyszło mi do głowy, to to, że ktoś podrzucił tam ten ręcznik, żeby odwrocić podejrzenia od siebie.
wiedział, że wtedy zainteresują się p. Ręcznikiem. Może nawet wiedział, że jest on tamtejszy (?), że prędzej czy później ktoś go pozna/znajdzie i cała wina spadnie na niego.
bedeliciuos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 00:07   #4665
1985SiWA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
I tu jest właśnie zagadka.
1. jak wpuścili ją do klubu (skoro od 21 lat, a ona nie miała potwierdzenia ze chociaz te 18 ma)
2. stawiali jej cały klub? alkohol itp?
3. wiedziala ze nie wróci kolejką czy autobusem bo dokumentów nie wzięła
4. czy od początku chciała spać u koleżanki?
i różne takie...
to akurat nie jest problem bo mimo takiej wywieszki wiele klubów nie sprawdza dowodów.
Co do torebki to ja majac 19 lat tez jej czasami nie brałam, bo np brala ja kolezanka.
Mnie tylko w wywiadzie z ów kolezanka zdziwila jedna wypowiedz, ze ona zadzwonila do Iwony czy tam Iwona do niej (juz nie pamietam) i Iwona powiedziala że zostaje w Sopocie
Stary 2010-08-03, 00:12   #4666
takisobiekolo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
takisobiekolo :P wiesz, trzeba umieć obsługiwać to urządzenie ja psiknęłam a potem weszłam w ten pył który się unosił w powietrzu :P
można kupić gaz na militaria.pl taki sklep jest także w sopocie, mój gaz pomarańczowy, ma wielki napis GAZ OBRONNY z czarnym wizerunkiem psa i człowieka.
Polecam :P

---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ----------

ja nawet mam zniżkę na taxi.gdynia - rabat stałego klienta 10% :d rabat 20% dla uczniów i studentów

mam taki sam, jestem facetem trenuje amatorsko dla zdrowia boks ale zawsze go wożę w samochodzie niech leży nigdy nie wiadomo

Ps. to wy dziewczyny nie umiecie używać dezodorantu, no fakt można się zapomnieć że to właśnie on
Stary 2010-08-03, 00:13   #4667
muszynianka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 1985SiWA Pokaż wiadomość
to akurat nie jest problem bo mimo takiej wywieszki wiele klubów nie sprawdza dowodów.
Co do torebki to ja majac 19 lat tez jej czasami nie brałam, bo np brala ja kolezanka.
Mnie tylko w wywiadzie z ów kolezanka zdziwila jedna wypowiedz, ze ona zadzwonila do Iwony czy tam Iwona do niej (juz nie pamietam) i Iwona powiedziala że zostaje w Sopocie
Nie wiem co Iwona powiedziała
Ale to jest raczej "lepszej" klasy klub dlatego się zdziwiłam.

Ja gaz zawsze noszę w torebce jak idą i widzę podejrzanego typa a nie mogę skręcić, trzymam go w ręce na przycisku.
Stary 2010-08-03, 00:17   #4668
evaventt
BAN stały

Cytat:
Napisane przez takisobiekolo Pokaż wiadomość
mam taki sam, jestem facetem trenuje amatorsko dla zdrowia boks ale zawsze go wożę w samochodzie niech leży nigdy nie wiadomo

Ps. to wy dziewczyny nie umiecie używać dezodorantu, no fakt można się zapomnieć że to właśnie on
fafkulce używamy
Stary 2010-08-03, 00:23   #4669
nadia07
Zakorzenienie

GG do nadia07

Cytat:
Napisane przez bedeliciuos Pokaż wiadomość

nie wiem czy ktoś wspominał, bo przyznam że po 5 stronach nadrabiania już miałam dość i robiłam to pobieżnie, bo prawie same kłótnie..

pierwsze co przyszło mi do głowy, to to, że ktoś podrzucił tam ten ręcznik, żeby odwrocić podejrzenia od siebie.
wiedział, że wtedy zainteresują się p. Ręcznikiem. Może nawet wiedział, że jest on tamtejszy (?), że prędzej czy później ktoś go pozna/znajdzie i cała wina spadnie na niego.
tez o tym pomyślałam... tak jak już napisałam..wydaje mi się, że chodzi tak naprawdę o coś o czym my nie mamy pojęcia.
Stary 2010-08-03, 00:24   #4670
Janusz_G
Raczkowanie

1. Że Iwona została napadnięta przez silnego napastnika, który błyskawicznie ją obezwładnił (tak że nie była w stanie krzyczeć). Przestępca mógł porwać dziewczynę, zgwałcić ją, a potem uwięzić lub zabić i ukryć ciało. W tym przypadku, poszukiwania należałoby prowadzić w okolicach, gdzie widziano ją po raz ostatni. 2. Iwona została porwana przez kogoś znajomego, kto spotkał ja po drodze i np. zaproponował jej podrzucenie do domu samochodem. W tym przypadku dziewczyna lub -
http://www.fakt.pl/Iwona-dostala-sie...y,78534,1.html
Stary 2010-08-03, 00:29   #4671
takisobiekolo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bedeliciuos Pokaż wiadomość

no ale narazie to tylko ręcznik jak każdy, no może inny bo ze śladami organicznymi. Aniby jak ten "cwany" go tam schował zdobył by prawdziwe "GENY" Pana ręcznika ? taki cwaniak jednak musiał się aż tak poświęcić hmmmm

trzeba czekać na oficjalną informację
Stary 2010-08-03, 00:30   #4672
1985SiWA
Zakorzenienie

Art z 26 lipca Kołobrzeg, zgwałcili i porzucili cialo w blocie
http://www.fakt.pl/Mord-na-festiwalu...y,78083,1.html
jak widac psychopatów nie brakuje
Stary 2010-08-03, 00:32   #4673
evaventt
BAN stały

nie wiem czemu mi chodzi po głowie, a jeśli ten ktoś co zrobił celowo się pozbył ciuchów i dał je temu bezdomnemu , wybrał takiego podobnego wzrostem , taki bezdomny to wszystko weźmie dał mu flaszkę , ciuchy albo parę zeta, i dlatego tak chlał , no bo gdyby to był to co był się położył prawie na tym miejscu na widoku, ten drugi ponoć uciekł, bo może miał coś na sumieniu, tacy jak oni to by raczej nie czekali jak mają coś na sumieniu , tylko poszedł by w Polskę, albo nie wiem juz sama
Stary 2010-08-03, 00:35   #4674
Janusz_G
Raczkowanie

z tym ręcznikiem jest coś nie tak - bo ślady biologiczne - spermy nie pasują mi do gwałciciela - no bo jak po gwałcie zadbał o higienę - z tego co "pamiętam" kobieta zawsze mówi podaj ręcznik lub przynieś - wiadomo w jakim celu - wyprowadźcie mnie z błędu
Stary 2010-08-03, 00:36   #4675
muszynianka
Zakorzenienie

No, mi też to nie pasowało i też się nad tym zastanawiałam!
Stary 2010-08-03, 00:38   #4676
7df813b986b922a36aa3b229fba050fe6f445116
Konto usunięte

Z tego co czytałam, to są ślady biologiczne, najprawdopodobniej spermy, czyli to o nasieniu mogło być wymysłem pisacza artykułu albo niepotwierdzonego "świadka".
7df813b986b922a36aa3b229fba050fe6f445116 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 00:39   #4677
takisobiekolo
Raczkowanie

Janusz tobie i paru osobą z tego forum chyba najbardziej zależy na odnalezieniu Iwony zdrowej i żywej. Ale to co piszą pismaki trzeba brać troszkę z dystansem a już bardziej nasze wpisy my tu gdybamy bo myślimy że jakoś pomożemy. Gazety podają infa które są oczywiste tzn. to co widzą zwykli cywile paralotnie,poszukiwania, znaleziony ręcznik (znaleziony przez poszukiwaczy z psami) kloszarda z ławki (znajomi Iwony) ich wszystkich nie obowiązuje "zmowa" dla dobra śledztwa. A policja milczy lub mówi ogólnikowo bo przecież nie podadzą nad kim i nad czym pracują dla dobra sprawy.My tu możemy pisać o ręczniku a oni mogą być już na tropie Iwony.
Stary 2010-08-03, 00:41   #4678
7df813b986b922a36aa3b229fba050fe6f445116
Konto usunięte

Jeszcze takie coś mi chodzi po głowie... ktoś znajduje bezdomnego, daje mu flaszkę, upaja, zdejmuje buty, zakłada koszulę w niebieską kratę i kładzie na ławce... A kto go dokładnie znalazł?

W celu... no właśnie, tutaj drugie dno. Łatwy kozioł ofiarny... Bo zobaczcie, niby ten koleś od dawna koczował w okolicy, więc był znany, a dopiero teraz go znaleźli?

Ale może za daleko idę.
7df813b986b922a36aa3b229fba050fe6f445116 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 00:42   #4679
dudipopka
kobieta za ladą

ja tam o ręczniku nic nie musze mówić
dobra ide spać trzymam kciuki oby jutro bylo coś wiadomo
spokojnej nocy

trzeba dzisiaj nie mieć czasu
żeby jutro mieć czas
````kękę
dudipopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 00:44   #4680
muszynianka
Zakorzenienie

Podejrzewałam że może sprawca by odwrócić uwagę rzucił ten ręcznik w krzaki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości