|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: "Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011
agape to daj jeśli możesz ten przepis.... bo wiadomo co jest w tej torebce....
|
|
|
|
#3302 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczny ale w szalejecie z tymi zakupami ja nie mam kompletnie nic i nie mam zamiaru narazie kupować. za 2 tg. wizta może poznam już płeć to pewno wtedy zacznę czegoś wyszukiwać. A dzidziorek kopie coraz bardziej, tzn czuć takie jak by bomble pękające na ściance brzucha ale coraz wyraźniej i częściej
|
|
|
|
|
#3303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3304 |
|
Zadomowienie
|
Witam dziewczynki
![]() Ja wczoraj zrobiłam moje pierwsze zakupki dla maluszka w lumpku
|
#3305 |
|
Zadomowienie
|
Ja dziś miałam straszną noc.. Najpierw wypiłam 3 szklanki coli.. poprostu nie mogłam się opanować! (głupia zachcianka) , a potem mnie do 3 mdliło.. Teraz za to mnie strasznie brzuch boli. Mam całe twarde podbrzusze i ledwo się ruszam. Nospa pomoże? Nie wziełam, bo ja się boje leki brać. Ale co myślicie?
|
|
|
|
#3306 |
|
Rozeznanie
|
u mnie na ten moment pusto w portfelu więc nie kupujemy na razie nic
![]() Ciuszków będę miała dużo po poprzednim dziecku... i jeszcze od siostry Tż... kołyskę na poczatek z wikliny taki kosz. A później kupimy łóżeczko... Wanienkę mam i dużo innych przeróżnych rzeczy potrzebnych i nie ![]() Aż zazdroszczę Wam tych zakupów
|
|
|
|
#3307 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
...ale wiem, co to znaczy, jak masz ochotę na coś - ja tak ostatnio mam, jeśli chodzi o fantę.Co do ciuszków to ja mam większość od mamy i babci - one chyba bardziej się napalają na te zakupy, niż ja . Przy każdych odwiedzinach dają mi coś nowego - na razie neutralne kolorki - biel, beże, paseczki. No, ale jak na razie u mnie zakupy dla malucha kończą się właśnie na ciuszkach
Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2010-08-03 o 08:52 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3308 |
|
Zadomowienie
|
Przepis na gołąbki inaczej:
0,5kg mielonego 2 szk. ryżu ugotowanego pół główki kapusty posiekanej wymieszać wszystko i doprawić solą i pieprzem i można dodać cebulę, uformować pulpety a potem usmażyć na patelni jak mi się chce to jeszcze panieruje w bułce tartej ale to nie zawsze bo dodatkowy czas potrzebny ![]() w garnku gotuję trzy torebki sosu pomidorowego na cały duzy gar wody (można sosik zrobić z soku pomidorowego lub pomidorów). Sos taki jak na spagetti naprzykład tylko bardziej rozwodniony i do gotującego sosu wkładam pulpeciki (gołąbki ) i jeszcze gotuję trochę (ta na oko) i najlepsze są na drugi dzień jak przesiąkną sosikiem . Ja to zawsze jak narobie tych gołąbków to jemy przez 2 a nawet 3 dni ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- aha kapuste można wcześniej poszatkować posolić i odstawić to troche zmieknie |
|
|
|
#3309 |
|
Zadomowienie
|
cytrynka3002 wiem, że jestem niedobra dla swojego dziecka. ale nie mogłam sie oprzeć.. byłam nawet w stanie zaciągnąc meza do restauracji, żeby tylko się jej napić.. skończyło się na 2l z supermarkietu (nie wypiłam całej...), a wyrzuty sumienia miałam ogromne.. Gdzieś przeczytałam, ze herbata czarna jest niezdrowa i wogóle jej nie tykam, a jestem jej wielką fanką a colę wypiłam... Oj mój mały biedaczek dostał porcję kofeiny..
Dziewczynki.. Moja waga leci w dół. Nie wiem czemu, ale dzis rano wazyłam kg mniej niz na samym początku.. Nie rozpaczam, że nie tyje.. ale czemu schudłam? |
|
|
|
#3310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W napojach typu cola zauważyłam, że nie ma kofeiny tylko AROMAT kofeiny a w krajach anglosaskich to mają coca colę bezkofeinową, jaki i inne napoje, bo tam wiedzą, że ludzie mają rózne przypadłości;-)
|
|
|
#3311 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mój mąz pije ją litrami... Znacie jakiś sposób, żeby odchudzić partnera?
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3312 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
próbuje wytłumaczyć TŻtowi że ja to zrzuce adrazu po porodzie kilka kilo bo dzidzius duzo waży a u niego to tak łatwo nie przyjdzie ale jak do ściany |
|
|
|
|
#3313 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jakoś za colą nie przepadam, za to sprite, fanta etc. - to mogę pić litrami . A co do odchudzania męża - nie mam na to sposobów, ja tam kocham mojego misiaka, na razie on bardziej wygląda, jakby był w ciąży, ale co zrobić. U facetów to jest tak, ze wystarczy, ze nie zjedzą kilka wieczorów nic po 18, albo ze słodyczy zrezygnują i już kilogramy lecą w dół...mój tak ma. Albo stres w pracy - od razu brzucho mały się robi. Ale ja wolę szczęśliwego i najedzonego mężulka
|
|
|
|
|
#3314 |
|
Zadomowienie
|
agape Mój maz jest bardziej w ciązy ode mnie.. Przytył już jakieś 5 kg, był bardziej śpiący ode mnie, bardziej marudzący... Wczoraj przyjechał z delegacji i ... na wadze +3 kg!!! O zgrozo! Sam stwierdził, że bedzie brać chrom, ja mu powiedziałam, żeby pił czerwoną i zieloną herbatę.. Jak będzie w takim tempie tyć to będzie jak mój tata ważyć... 107 kg (jak się urodziłam podobno tyle ważył, a jego waga normalna to 82 kg.. ).
|
|
|
|
#3315 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Słuchaj rada jest taka - mniej jeść - ograniczyć słodycze, może kanapki do pracy z ciemnym pieczywem i chudą wędlinką, więcej warzyw i owoców, mniej fast foodów i piwka...ale kogo ja oszukuję - chyba żaden facet nie da się przekonać do takiej diety .
|
|
|
|
|
#3316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3317 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
! Mój jakoś nie kwapi się do aktywnego trybu życia - on to nawet po zakupy za róg autem by jechał . Ze sportu to wędkarstwo namiętnie uprawia, poza tym to tylko zapalonym kibicem jest .
|
|
|
|
|
#3318 |
|
Zadomowienie
|
Piwo moj maz pije okazjonalnie, bo ja nie cierpie zapachu piwa. Sportu nie uprawia - twierdzi, że ma dosć łazenia po 8 godzin, żeby jeszcze się przemęczać (a ma za darmo siłownie). Prędzej go namówie do ciemnego pieczywa i szyneczki chudej (a i tak tylko taka jemy) niż do ograniczenia słodyczy! On potrafi w 4 dni zjeść słoik nutelli.. Nie wiem jak tego dokonuje.. Mnie po jednej łyzeczce mdli. Chyba naprawde kupie mu chrom.
|
|
|
|
#3319 |
|
Zadomowienie
|
No dziewczyny! ale się z rana rozpisałyście
![]() Molalala każdy błądzi, musimy o tym pamiętać. Nie miej wyrzutów sumienia, liczę na to że poukładacie sobie wszystko - i Twój mąż będzie potrafił odbudować wszystko co było - myślę że warto skoro siebie kochacie i tęsknicie. Dewi też bym tak chciała mieć już mniej wydatków - bo bym miała już jakieś rzeczy...a tu ble...dziecka nie miałam ... no i co się okazuje? potencjalne osoby od których mielibyśmy wziąć jakieś gadżety...i ciuszki - już mają je zarezerwowane bo wszyscy rodzą W LUTYM i MARCU ... ach ![]() także jestem zdana sama na siebie. Fakt faktem mam nadzieję że moja rodzina nie wpadnie na to by mi kupować na prezent ciuszki - bo tego za bardzo nie lubię. Wolę już zabawki dla dziecka chyba.... w kwestii ciuszków - mam swój gust...i to co się innym podoba to mi NIE...bo zawsze wszyscy szaleją przy jakiś marynarskich ciuszkach i się tym cieszą, co dla mnie nie jest za ładne ![]() Ja od roku nie jadłam śniadaniowych Nesquików ... a teraz mnie tak natchnęło że wcinam z mlekiem codziennie oj...moje wybrzydzanie mnie męczy.Jak odrzucało mnie mięso kurze i indycze tak teraz wpadam na kategorię odrzutu również wieprzowego - a co mnie zaskoczyło? królik którego nigdy nie tknęłam...smakował mi jak nigdy Od dwóch nocy boli mnie brzuch i nie mogę spać...to jakieś takie dziwne uczucie że aż się wystraszyłam w pewnym momencie. TŻ spokojnie sobie śpi a ja do 2-3 się kręcę. Mysiopez oj żeby odchudzić partnera...to musi być cud .Znam 2 przypadki odchudzenia - mój tata jak lekarz go postraszył chorobami ... i mój znajomy który się nieszczęśliwie zakochał ![]() Co do swojego - nie mam siły, fakt nie tyje jakoś mocno ale brzuch to ma większy od mojego i się śmieję że go nie nadgonię na pewno - i wcina kilogramami więc = LODÓWKA NA KŁÓDKĘ
|
#3320 |
|
Rozeznanie
|
co do ciązowych dalegliwości to wróciły mi mdłości i wymioty późnym wieczorem .Masakra jestem wykończona
Mój Mąż od początku ciąży przytył 3 kg Ja schudłam 2 kg
|
#3321 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
poproszę ![]() Cytat:
![]() Idę zjeśc kawałek sernika...upiekłam wczoraj wieczorem, bo rodzice mieli przyjechac, ale dzwonili, że jednak jutro przyjadą...no nic, poczęstuję ich Delicjami
|
|
#3322 |
|
Raczkowanie
|
widze, że przerabiałyście temat wanienek. Jako ciekawostkę napsizę, że w Danii nie wolno kąpać noworodka częściej niż raz w tygodniu. Chodzi o to by nie zszorować tej warstwy z dziecka, tylko sama ma zejsc, wtedy nie bedzie skóra przesuszona. Na kontrole do domu przychodza położne i zawsze sprawdzają czy dziecko czasem nie bylo za czesto kąpane. Myślę, że tez bedziemy to praktykować, moze co 5-7 dni, na pewno nie beda dzieciaki kąpane co dzien., wystarczy normalna toaleta noworodka.
|
#3323 |
|
Zadomowienie
|
no to przepis na kawę mrożoną:
(szklanka 300ml) - 2 łyczeczki cukru - 1 łyczeczka kawy rozpuszczalnej - mleko - kostki lodu do szklanki wsypać cukier, kawę zalać mlekiem ale zeby tylko to zakryć.. a nie do pełna. Wymieszać tym malutkim mikserkiem czy jak to się nazywa...(moja kolezanka, która go nie posiada.. używa słoika) jak już się dobrze wymiesza i spieni to powoli lać mleko do końca szklanki i dodać 2 kostki lodu można posypać kakao albo posypką czekoladową. Podawać ze słomką.
Edytowane przez mysiopez Czas edycji: 2010-08-03 o 11:05 |
|
|
|
#3324 |
|
Zadomowienie
|
kma1982
proszę bardzo, oto moje zakupki ![]() Wszystko z Early Days ![]() A i jeszcze znalazłam strój zasłaniający brzuszek bo przyda się na najbliższe dni , jesli dojdzie do naszego wyjazdu
|
#3325 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak się czyta to ślinka leci
|
|
#3326 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.A strój - bomba! Ja dopiero, jak pojechałam na urlop przypomniałam sobie, ze istnieją tego rodzaju stroje i cały czas na plaży męczyłam się w topach. |
|
|
|
|
#3327 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
było ich mnóstwoPrzyda się na teraz a jak nie to za rok na lato jak brzuszek nie będzie w formie
|
|
#3328 |
|
Zadomowienie
|
Ja tego nie piłam, bo nie przepadam za kawą rozpuszczalną. Na I roku za dużo jej wypiłam;p Ale polecam. Moi znajomi mówią, że jest dobra. I polecam kupienie posypki czekoladowej w mlynku:p kilka złotych kosztuje, a jaki efekt.
|
|
|
|
#3329 |
|
Zadomowienie
|
Witam po weekendzie. Sporo mam do nadrabiania. Jak samopoczucia po weekendzie. Ja spedziłam go u teściów na wsi , na świeżym powietrzu....super, potrzebowałam tego i pogoda piekna byla, znalazlam sobie kawałek cienia. leżaczek socek pomaranczowy z lodem i patrzyłam jak dzieciaki pluskaja sie w basenie...
![]() Mam pytanie do dziewczyn, które na początku ciąży plamiły i dostały duphaston.: Czy lekarz zabronił Wam współżycia???I czy tez zalecił leżeć? Z góry dziekuje za odpowiedź. Miłego dnia życzę.
|
#3330 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny oglądacie to co się dzieje przy Pałacu Prezydenckim??? Masakra jakaś...przecież oni nie chcą wyrzucic tego krzyża, ma byc uroczysta msza i przeniesienie go do kościoła, a tu nagle jakiś skandal
![]() ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:25.

ehhh miala byc twarda....niezlomna...a ja l glopia...rozkleilam sie przy nim powedzilam ze tesknie....On oczywiscie przepraszam i w ogole i stalo sie wyladowalam w jego(Naszym ) lozku.....sex.....jak sex....Bajeczny.....a jakos pozniej Kac MORALNY WIELKI!!!!!!!

...ale wiem, co to znaczy, jak masz ochotę na coś - ja tak ostatnio mam, jeśli chodzi o fantę.