|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Dzień dobry
Czyżby udało mi się Was dzisiaj jako pierwszej przywitać? ![]() Cytat:
![]() Swoje piżamy i szlafrok do szpitala też wypiorę w proszku dla dzieci. Niech się dzidzia od początku nie stresuje moim innym zapachem (tak sobie wykombinowałam )Miłego dnia brzuchatki He he zanim się zdobyłam na wysłanie już mnie poranne słowiki wyprzedziły
Edytowane przez anilkadro Czas edycji: 2010-08-03 o 07:16 |
|
|
|
|
#1262 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
)- no ale jak już tu kiedyś pisałam, jestem przeczulona jeśli chodzi o prawidłowy dobór staniorów![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1263 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Klarissa- piękne zdjęcia
wspaniały facet ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a na początek wcale wiele ciuszków nie potrzeba, dzieci tak szybko wyrastają ![]() a ja dziś jadę na dogrywkę 3d trzymajcie kciuki i do później
|
|
#1264 |
|
Rozeznanie
|
Filipku liczymy na Ciebie
|
#1265 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Właśnie ciągle mi to nie daje spokoju... ale rusza się, więc jest ok.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A co do sesji może uda ci się jeszcze kogoś namówić?Cytat:
i muszę je podnosić ![]() Cytat:
![]() Dzięki Powodzenia na dogrywce
|
|
#1266 |
|
Zadomowienie
|
Naked21 trzymam mocno kciuki za Filipka
Moja Mala ostatnio szaleje tak, ze wczoraj myslalam, ze przebije mi nozka brzuch a usg przespala praktycznie cale. Na pare sekund otworzyla tylko oczka a pozniej nadal twardo spala i to zaslaniajac oczka raczka Zapomnialam sie pochwalic, ze i ja od wczoraj mam juz wolne Pochwale sie jaka chuste zakupilismy dla Malej http://www.thebabasling.co.uk/. Tz sam nalegal, twierdzi, ze bedzie Mala nosil
|
#1267 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam nadzieje, ze sie pochwalisz tym co wyszlo, albo nie wyszlo a z tym praniem recznie to chyba Cie popiescilo koleżanko, nie szkoda Ci rąk? Ja nie cierpie czynnosci kotre wiaza sie z dluzszym moczeniem rąk w wodzie, wobec tego nigdy nie piore recznie i prawie nigdy nie zmywam (TŻ lubi zmywac )Tak czy siak, oszczedzaj sie dziewczyno! Dziecina i tak nie bedzie w stanie wyrazic wdziecznosci a Ty sie narobisz jak glupia... ![]() ninaad... jako ze jestes ekspert w dziedzinie stanikowej, a ja raczej w tym temacie nigdy nie oszedzam, mam za duzy biust (obecnie wg miary brytyjskiej 75GG ) zeby sobie pozwolic na noszenie byle czego, doradz wsród jakich firm najlepiej czegos szukac?Tak sobie mysle, ze moze warto miec z fiszbina na dzien, bez fiszbiny na noc zeby moc gdzie wlozyc wkladki laktacyjne.
|
|
#1268 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
faktycznie, nie żałuję, że kupiłam tą sukienkę, byłam z niej bardzooo zadowolona mszu - takkkkkk może wezma mnie na modelke do zdjęć Cytat:
![]() bardzo ładne ![]() my póki co mamy dwa body i jednego "pajacyka" (nie wiem jak to nazwać, jeszcze się nie wyspecjalizowałam w tych określeniach ), dwa śliniaczki, butki-skarpetki, czapeczkę i otulaczekja dziś mam wizytę u okulisty - mam wadę wzroku i mam mi sprawdzić jak bardzo się pogłębiła (a czuję, że trochę poleciało ), sprawdzić dno oka i pieron wie co tam jeszcze a po okuliście jedziemy oglądać komody dla małego do pokoiku ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Cytat:
taka nowoczesna nie widziałam w sklepach takich
|
|||||
|
|
|
#1269 |
|
Wtajemniczenie
|
ninaad To i ja Cię wykorzystam
Przed ciążą nosiłam 85B a teraz 95D i nie wiem jaki obwód kupić tych do karmienia. Taki jak teraz czy jak przed ciążą?Zaczynam dziś 9 miesiąc
|
#1270 |
|
Rozeznanie
|
Klariska- swietne foty, szczegolnie te z wami razem czarno biale
Naked- zagroz Filusiowi brakiem piwka, to na pewno bedzie wspolpracowal. Trzymam kciuki! Ja mialam dzis wczesnie pobudke i jazde do centrum na badania, uff. Pani laborantka sciagnela ze mnie ze szklanke krwi i jeszcze cholernie drogo tam bylo ![]() Cala noc u nas lało, teraz tez nie lepiej. Normalnie jesienia powialo, a ja nie mam zadnej kurtki ani butow na taki okres
|
#1271 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1272 |
|
Zadomowienie
|
Dziekuje
Zapomnialam zapytac czy Wy tez macie zamiar chustowac?
|
#1273 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale jeżeli ten rozmiar jest dobrze dobrany, to proponowałabym celować na początku w 75(32)H (jeśli taki obwód nosiłaś przed ciążą) lub 70(30) I- jeśli miałaś mniejszy obwód. W rozmiarze 32H powinnaś znaleźć jakieś modele z Freya. Nie wiem jak karmniki (jeszcze nie zdążyłam ich przetestować), ale zwykłe staniki sobie chwalę Z 30I może być problem- szczerze mówiąc nie wiem, jaka brytyjska firma produkuje takie rozmiary Chyba znajdziesz coś z Alles (ale oni mają swoją rozmiarówkę, więc trzeba sobie poprzeliczać, ale chyba powinnaś złapać się w tę rozmiarówkę). Ja ostatnio zamówiłam (i czekam na dostawę) sobie karmnik z polskiej firmy Melissa- ponoć całkiem niezłe, ale też nie znam ich rozmiarówki, więc nie wiem, czy udało mi się wpasować. Zawsze można podać swoje wymiary u obsługi sklepu i poprosić o dobór rozmiaru. No i słyszałam, że szyją też rozmiary na zamówienie, jeśli ktoś nie mieści się w tabelce Kupiłam też ostatnio na ebayu jakiś karmnik Royce, ale moim zdaniem 1) jakaś dziwna rozmiarówka- ten który zamówiłam jest chyba przynajmniej rozmiar większy niż standardowe, 2) nawet w dobrym rozmiarze chyba nie trzymałby dobrze, 3) mega szerokie fiszbiny- zachodzą mi na pół pleców
|
|
|
|
|
#1274 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A co do reszty to zbliżasz się, oj zbliżasz ![]() Ja nie. Dosyć się nanoszę przez 9 m-cy, a potem niech się mała uczy leżeć w łóżeczku, ewentualnie na bujaczku, który ma przyobiecany od ciotki
|
|
#1275 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Klarissa ![]() Cytat:
U mnie jest opcja zeby stawiać wanienkę na stole w kuchni, ale jak wanienka stanie na stole to nie bedę miała gdzie dziecka położyć jak je z wanienki wyjmę.... Cytat:
![]() bordowa, ale jak to? Ustalili ci termin cesarki tak sami i do tego wcale nie chcieli ci o tym powiedzieć?? Nie no czasem ta służba zdrowia potrafi załamać Cytat:
Nadrabiam dalej........
|
|
#1276 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry!
Znów upały ![]() Co do doboru stanika to nam w SR mówili, że trzeba kupić ok.m-c przed porodem, a obwód taki jak przed ciążą (brzuszek spada i obwód automatycznie się zmniejsza), miseczkę najlepiej taka ciut za luźną (ze wzgl.na nawał), ale ja muszę na swoje duże bimbałki kupić na styk (75G ), bo jakbym wzięła większy obwód to miska też byłaby troszkę większa, ale wezmę sprzed ciąży 75, a nawał jest zazwyczaj w 1-2 tyg. a w ciagu m-ca biust się unormuje i będzie ok.Kupiłam w H&M 2 staniki bawełniane w rozm.85E, bo 80E miska była za mała i jak będą zbyt szerokie w obwodzie to sobie zszyję, bo to będą takie domowe staniki.
|
#1277 |
|
Wtajemniczenie
|
abz A no tak, zaplanowali mi cesarkę i nie powiedzieli o tym
Jeśli faktycznie będę mieć cc to mogę rodzić w tym szpitalu, ale jeśli mała się obróci to nie chcę, bo my z Tż bardzo chcemy razem rodzić a tu płacić słono trzeba za to ... Jak się okaże przy porodzie, że się obróciła i rodzę tu sama to nie będę zadowolona ...
|
#1278 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To pewnie zamroczenie poszarlotkowe ![]() Co do stanikow- ja mam dwa takie byle jakie do karmienia plus jeden lepszejszy z Tchibo, ale z tego co piszecie to chyba za duzy obwod wzielam Bo 80C (wczesniej mialam 70C) z tym, ze jak przymierze teraz to jest jeszcze duzo haftek by scisnac, wiec moze bedzie ok. Mam zamiar jeszcze dokupic staniki z HM ale to pozniej, moze nawet po porodzie (pokazalam TZtowi gdzie i o jakie staniki chodzi ) Jesli juz jestesmy w stanikowych tematach, to ja lubie staniki z Marksa Spencera, sa duzo tansze niz Freya itp, ale maja brytyjska rozmiarowke i mozna naprawde dopasowac do siebie. W Poznaniu jest tez sklep z super stanikami wszystkie mozliwe rozmiary
|
|
#1279 |
|
Rozeznanie
|
dzień dobry
![]() jeszcze raz dzięki za miłe słowa Mszu - ciekawe patenty na kąpiel ma Twój Tż .Naked - powodzenia na usg ![]() Klarissa - śliczne fotki Bordowa - dla Tż, postarał się Gabisun - dla Twojego Tż też się należą, za pakowanie i za samo zainteresowanie. Linzey - trzymamy kciuki za was, trzymaj się Kasieńka - daj znać co dermatolog powiedział. Mam nadzieję, że to nie cholestaza. kurcze chyba mi się ósemka wyrzyna , skubana potrafi się co jakiś czas odezwać i tak po trochu wyłazi....
|
|
|
|
#1280 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny - ma może któraś z Was taki termometr?
http://allegro.pl/item1157354481_top...la_gratis.html chcę zamówić kilka rzeczy u tego sprzedawcy i się zastanawiam czy ten termometr jest dokładny itd.? Wcześniej któraś pytała o klin i miałam nie zamawiać, ale teraz przy okazji chyba kupię http://allegro.pl/item1167350366_pod...6_cm_duza.html i kupię pierwszą zabawkę dla maluszka ![]() http://allegro.pl/item1160156903_lam...ka_gratis.html
|
#1281 |
|
Rozeznanie
|
Witam i o zdrowie pytam
![]() elenka1, cieszę się, że lepiej się czujesz a z bieganiem to Majka ma rację, jeszcze się nabiegasz i będziesz chciała chociaż chwilkę się polenić ninaad, akurat przeszłam stanikową metamorfozę przed ciążą i widzę różnicę, bo przez długi czas nosiłam źle dobrany stanik i strasznie się męczyłam, ale na szczęście teraz jest ok Także ten do karmienia też chciałabym dobrać odpowiedni i dziękuję Ci bardzo za pomoc naked21, za grzecznego Filusia ![]() Klarissa, to napewno nie był Canpol. Przejdź się po sklepach i napewno znajdziesz coś odpowiedniego dla siebie, bo rozmiary są przeróżniaste. Zuziczka, u nas na szczęście jeszcze trochę świeci słoneczko, ale nie wiadomo kiedy zgaśnie i powieje jesienią... Kurtki też nie mam, a nie sądzę żebym zapięła się w którąś z obecnych :/ A butki kupiłam w piątek, bo po prostu nie mogłam się oprzeć tak mi się spodobały ![]() bordowa, teraz to już bliżej niż dalej ![]() ___________ Lecę na jakieś śniadanko, bo jak to mężuś powiedział: nie mogę głodzić Gulusia
Edytowane przez tifio Czas edycji: 2010-08-03 o 10:15 |
|
|
|
#1282 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzieki, za podanie marek... switenie sie składa, bo wszytskie marki moge znalezc w centrum miasta, wiec odwiedze sklepy blielizniarskie przy nastepnej wizycie u lekarza. ![]() abz, martynka... ja sie z nim juz nawet nie mam ochoty sprzeczac , bo tak pisała naked, jestem pewna, ze po pierwszej kapieli poleci po ten stelaz, no chyba ze sie uprze i bedzie mi za wszelka cene chcial pokazac, ze tak mozna, bo on czasem tez tak potrafi. Tak czy siak obiecuje porobic Wam zdjecia bedziemy mogly sie wspolnie posmiac
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-08-03 o 10:18 |
|
|
|
|
#1283 |
|
Zakorzenienie
|
Pomi – wniosek o macierzynski nie wyglada
piszesz go sobie sama, proszac o ten podstawowy(choc nie wszedzie trzeba) no i od razu możesz o te 2 tyg dodatkowe, no i dajesz to razem z ta karteczka ze szpitala ze urodzilas czy chciałam jechac do szpitala? Na początku tak ale caly czas wszyscy tluka mi do Glowy ze nie ma się cos spieszyc lepiej sprawdzic czy sa regularne (moje nie były) a jak już nie wiadomo to wejsc do wanny i jeśli wanna lagodzi skurcze sa krótsze i rzadziej występują to nie ma obaw no i tu mi bardzooo się skróciły a do tego czas miedzy jednym a drugim wydłużył.. podklady mam z semi na lozko takie duze a podpask iż belli (powiedziałam w aptece ze poporodowe i sama mi dala) trzymam kciuki żeby Tymek był obrocony ![]() niuniuniau przychodzi taki czas ze trzeba się z tym pogodzic naprawde zobaczysz ze ten spokoj sam przyjdzie ![]() Majka232 oj masz racje chyba chce już wyjsc ![]() anilkadro super pościel gdzies ty tam wlazla ![]() ![]() bordowa bo jest taka mysl o nie jeszcze nie teraz.. po czym za chwile przychodzi no jak nie teraz to kiedy.. ale ta dziewczyna to niezla była no i gratuluje 9 miesiaca ![]() kasienka1701 gratuluje udanych zakupow, wspolczuje wysypki.. ehss uroki.. dash ja chodze co 3 co 2.5 nie czesciej.. NIKaP-n udanej zabawy ![]() Dra super wyprawka ![]() 1985ewa bardzo fajny termometr gdzie mierzy temp? Na czole w uchu? naked21 trzymam kciuki za wizyte
|
|
#1284 | |||
|
Wtajemniczenie
|
ja bym chciała, ale że mam problemy z kręgosłupem (skolioza, lordoza i ogólnie beznadzieja
) to zastanawiam się czy dam radęCytat:
![]() Cytat:
![]() Po prostu tak strzeliłam, że ten rozmiar 75 nie jest dobry- bo większość dziewczyn jak zapytasz to mówi, że ma staniki w takim obwodzie, a tylko niewiele z nich faktycznie powinno takie nosić ![]() Cytat:
Czyli jeżeli teraz pasuje na Ciebie 32GG to celowałabym na początku w karmnik 32H lub 30I |
|||
|
|
|
#1285 |
|
Zakorzenienie
|
Pokażę Wam jak się zmieniał mój brzuszek od 23 do 31 tyg. (wg mnie niezbyt drastycznie
)Zdj.1 - 23 tydz. Zdj. 2 - 29 Zdj. 3 - 30 Zdj. 4 -31 tydz.
Żona mojego męża to fajna babka Edytowane przez Majka232 Czas edycji: 2010-08-03 o 10:45 |
|
|
|
#1286 |
|
Raczkowanie
|
Witam się w kiepskim , niestety nastroju, jakoś ostatnio wszystko idzie pod górkę
![]() Klarissa - przepiękna sesja ![]() aż żałuje, zę mój mąz nigdy by nie zezwoplił na to,z ębyśmy sobie zdjecia takie zrobili ![]() ja jutro mam wizytę i strasznie sie boję... ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Majka - śliczny, malutki brzuszek
|
|
|
|
#1287 |
|
Zakorzenienie
|
czarnaelizabeth - nie smutaj się
|
#1288 |
|
Rozeznanie
|
ninaad, ścisło na wydechu pod biustem mam 76cm, więc może do karmienia trzeba by było uderzyć w 70?? Jak myślisz?? ale wtedy jaka miseczka??
Masakra z tymi stanikami Majka232, podrósł troszkę, ale nie drastycznie Śliczny ten Twój brzuszek ![]() czarnaelizabeth, nie smutaj się!! Uszy do góry, pierś do przodu - będzie dobrze! A wizyty nie ma się co bać, lepiej wiedzieć co się dzieje z maluszkiem, niż żyć w niewiedzy.
Edytowane przez tifio Czas edycji: 2010-08-03 o 10:52 |
|
|
|
#1289 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Smacznego kochana dla Ciebie i Gulusia ![]() Bordowa ja zaczynam 8, a Tobie zazdroszczę tego 9 ![]() Martucha własnie słyszałam ze najlepiej wejsc do wanny, swoją drogą nie mam wanny tylko prysznic Klarissa super pamiątka te Wasze zdjęcia ![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
|
|
#1290 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
A w końcu wybrałaś szpital, bo głosowanie było a wyniku nie pamiętam ![]() Sama radość bije z twoich fotek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ostatnio pomyślałam też, ze muszę sobie kupić kilka par nowych majtek, ale takich większych i tanich zeby te wielkie wkłady czy podpaski miały się na czym trzymać no i zeby nie było żal jak sie zabrudzą. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
W tych do karmienia też najlepiej nie wyglądam, ale co tam wygląd, czuję się w tym nieatrakcyjnie i tak dziwnie. Jak już zobacze jakie będą cycuchy napełnione mleczkiem to kupię sobie stanik choćby z fiszbiną, może lepiej będę wygladać.Wyglada no to, ze chyba nadrobiłam, ufff Wczoraj nie zaglądałam, bo byłam na tym obciążeniu glukozą, a potem obiad i kino i tak dzień minął. Oczywiście cukrzyca wykluczona, wynik 120. Ale co się tam naczekałam to moje. Generalnie spędziłam tam trochę ponad 5 godz A dzisiaj najpierw muszę wydać kasę na przegląd i ubezpieczenie samochodu a potem dla poprawy nastroju idę do fryzjera A co! Odrostów trzeba sie pozbyć
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.

)- no ale jak już tu kiedyś pisałam, jestem przeczulona jeśli chodzi o prawidłowy dobór staniorów
Albo może ona miała źle dobrany rozmiar? Już mam mętlik w głowie 

a na początek wcale wiele ciuszków nie potrzeba, dzieci tak szybko wyrastają 
trzymajcie kciuki i do później 
Moja Mala ostatnio szaleje tak, ze wczoraj myslalam, ze przebije mi nozka brzuch 
) zeby sobie pozwolic na noszenie byle czego, doradz wsród jakich firm najlepiej czegos szukac?

, skubana potrafi się co jakiś czas odezwać i tak po trochu wyłazi....