Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-03, 14:52   #1351
Ray
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

klarissa super sesja a jaka ty szczupla extra!

weronisia ja tam nie widze tej opuchlizny... ale wiem o czym mowisz ja za zynam tez puchnac, w pierwszej ciazy tez tak mialam, nie obzeram sie az tak bym tyla od jedzenia a waga idzie jak szalona, 31 tydz a ja mam 10/11 kg a dodam ze mialam kilka kg wiecej przed ciaza.... wiec czuje sie strasznie, dobije do tej wagi co z corka byle by nie wiecej tylko.

aneczkaa jesusiu ty to masz tam normalnie masakre jakas...
a meza to ja nie wiem, ja bym chyba codziennie awantury robila.
moze jakos sposobem na twojego meza podejsc? zapomnial sie facet itp.
u mnie maz mimo ze pacuje a ja musze wiekszosc lezec to po pracy pomaga i corke usypia i sie zajmuje, mimo ze ostatnio sam sie zle czul to robil co trzeba.

a ja mam jakis wilczy apetyt od dwoch dni ja nie wiem co mi... czegos mi chyba brauje a nie wiem czego.... znow chyba dzis kawe bede pic bo kawa za mna chodzi
Stary 2010-08-03, 14:55   #1352
czarnaelizabeth
Raczkowanie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Aneczko taki, jak Twój Domiś, jest mój Kajtuś, też wszedzie ze mna i za mną...

zjadłam sobie kromkę z cebulą, umieram, brzuch mnie tak boli, ze zgięta seidzę :/ już na pewno nie ruszę cebuli, a takiego miałam smaka... i mnie pokarało może gorzka herbata mi pomoże
Stary 2010-08-03, 14:59   #1353
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Jak masz siły to idź, wywal trochę pieniędzy
wiesz... bardzo chętnie... tylko ze od tygodnia nie dostepu do bankomatu, bo moj cholerny bank przysłał mi w lipcu karte na panienskie nazwisko, bylam reklamowac jeszcze nie mam nowej i jestem na łasce TŻta wiec poki nie dostane swojej karty to jestem poniekąd uziemiona...

Cytat:
Wiesz co Aniu nie obraź się, ale dostajesz od męża to co sama wymagasz... (...)

Klarissa
daj sobie spokoj, aneczkaa juz dawno z temu zrobiła z siebie niewolniczke... żenujace jest tylko to ze sie do tego tak oficjalnie i publicznie przyznaje...

edit: cofam to co napisałam wyzej, ale jej pierwszej wypowiedzi wynikało wlasnie, ze męża obsłuzyła...

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-08-03 o 15:08
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 15:08   #1354
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość

Klarissa daj sobie spokoj, aneczkaa juz dawno z temu zrobiła z siebie niewolniczke... żenujace jest tylko to ze sie do tego tak oficjalnie i publicznie przyznaje...
Prosze doczytać wszystkie moje wpisy..
a dzięki Pani, odwiedzanie tego forum przestało byc przyjemnością..

żegnam Was Kochane!!
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 15:36   #1355
Ray
Zakorzenienie

aaneczkaa a ty cos taka nerwowa

ja rozumiem o czym piszesz, ale jak to sie czyta z boku to tak wyglada ze dajesz sobie na glowe wejsc itp. wiem ze sie latwo pisze jak sie nie jest w danej sytuacji
ja tez jak sie nie raz zalilam to dostawalam po uszach bo to i tamto a nikt nie probwal wyczuc sytuacji.
nie bierz do siebie tak tych odpowiedzi
kazdy na pewno ci tu zle nie chce radzic i po tobie jezdzic.
tylko musisz na prawde cos zrobic z ta sytuacja bo inaczej to bedzie gorzej, z dnia na dzien cudu nie bedzie ale kroczkami na pewno sie uda

ja pije kawe wlasnie...
i mi wala hormony na beret raz mam dola za chwile sie ciesze muahahaah.... oszalec
Stary 2010-08-03, 16:10   #1356
dash
Raczkowanie

Hej Mamusie!!!
Co tu tak nerwowo!? spokojnie dziewczyny, nie podnośmy sobie ciśnienia pod koniec ciąży

Słuchajcie mam takie pytanie, może trochę głupie, ale zapytam. Chodzi mi o ubranie dla dziecka do szpitala. Po porodzie i w szpitalu ubiera się chyba tylko w pampersa i śpiochy? tzn takie z długim rękawem, prawda? Bo właśnie segreguję ciuszki i odkładam te do szpitala. Muszę dokupić sobie koszule. Dzisiaj byłam w Pepco i widziałam bardzo fajne i przecenione, ale co z tego jak zabudowane po szyję. Dziewczyny, nasze porody coraz bliżej... Ja nie lubię zwykłego badania ginekologicznego a tu poród... Już nie mogę się doczekać, aż zaczniemy opowiadać o karmieniu i pierwszym zębie
Pomidora ja mam taką samą sytuację... koleżanka też mi obiecała a teraz czasu nie ma...
aaneczko nie fochaj się już, ja też myślałam o Tobie, że nic się nie odzywasz. Masz nas nie opuszczać pod koniec ciąży bo Każdy ma prawo do własnego zdania a Ty posłuchaj dziewczyn bo mają rację. Musisz postawić się mężowi i nauczyć go pokory i trochę wjechać mu na ambicję. Powiedz mu wprost, że myślałaś, że bardziej będziesz mogła na nim polegać i że Cię zawiódł. Im to trzeba mówić prosto z mostu bo są z Marsa i nie domyślą się nawet jak się na głowie stanie. Buziak dla Ciebie
Klarissa nie martw się, dzidziuś na pewno jest prawidłowych rozmiarów Ciuszki super, no i jak tu się oprzeć i nie kupić
martucha84 nie martw się, czopa śluzowego raczej nie przegapisz Nie ma co za bardzo się wsłuchiwać w siebie bo wtedy zaczyna się świrować Ja tak mam
naked21 zdjęcia super!!! Filipek rośnie jak na drożdżach i jak już do zdjęć pozuje
Weronisia nikt o Tobie nie zapomniał a ja ostatnio zastanawiałam się, że długo już Ciebie nie ma. Witaj ponownie

Edytowane przez dash
Czas edycji: 2010-08-03 o 16:13
dash jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 16:16   #1357
Majka232
Zakorzenienie

naked - jejku, śliczne fotki z usg i takie realistyczne
Jeanski - świetne!

dra - Twój brzuszek nie jest ogromny , ale na pewno bardzo zgrabny Ciuszki fajniutkie, kolorowe
W moim szpitalu nie trzeba ciuszków dla maluszka, tylko na wyjście trzeba mieć swoje.

My jeździliśmy dziś się zorientować co do rolet, bo musimy zamówić do pokoju maluszka, a że nie mamy w jeszcze jednym pokoju, wiec do tamtego także. Wybraliśmy kolory i materiały, dla maluszka fajny optymistyczny kolorek (jednak nie jaskrawy) - żółty słoneczny.

Zakupiłam plastry z woskiem i zamierzam się wydepilować, zobaczymy jaki będzie efekt, bo zazwyczaj chodzę do kosmetyczki, a od czasu do czasu używam depilatora.
Poza tym zamierzam własnoręcznie zrobić pedicure ale nie wieem czy sie uda....

Edytowane przez Majka232
Czas edycji: 2010-08-03 o 16:18
Majka232 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 16:37   #1358
aaneczka1984
Zadomowienie

Ray, dash nie ... no dziewoczki nie focham sie
tylko mszu lubi mi na ambicje wjeżdzać..
..raz mnie zjechała za mame, a jak teraz pisze że sie poprawiłam to nie czyta wypowiedzi do końca tylko odrazu krytykuje....
No i męzulka tak w niedziele zjechałam że mu szczena opadła.....
Az sama siebie nie poznaje,...hormony ciążowe się skumulowałay i było buuummmmm

Wiem że każdy ma prawo pisać co chce..jedne piszą o swoich wspaniałych mężach a ja pisze że mój ma wady...
Co mam cyganic że to romeo??..
No to napisze że jest czasem naprawde dobry i wyrozumiały...no i baaardzo cierpliwy....
tylko ma wpojone przez teściówkę:
..baba- dom, kuchnia rodzina
facet-praca, piwo , spanie....
Ale ja już go tego oducze..mam ostatnio straszną nerwe i nawet nie próbuje mi podskoczyć

mszu ..mysl o mnie i pisz co chcesz
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 16:38   #1359
Zuziczka
Rozeznanie

Po zdjeciach chudzinek i innych chuderlakow nadszedl czas na foty kobitek-w-ciazy-pełniejszych

Pare zdjatek z ostatniego weekendu. Oczywiscie stopiszcza i rece mi spuchly, ale jak na mnie to jeszcze nie tak mocno, wiec nie zwracajcie uwagi. Ostatnie zdjecie pt: "Błogosławiona"

Tylko nie piszcie, prosze, żem ja ładna i zgrabna, bo jeszcze mi sie tak mozg nie skurczyl

Leci nam 33tydz i juz na bank mam 15kg na plusie (potwierdze za 2tyg) mimo litrow zielonej i czerwonej herbatki.

Aha, na pierwszym zdjeciu jestem usmarowana czekolada z szarlotki, hehe. Przyznaje sie bez bicia.

Edytowane przez Zuziczka
Czas edycji: 2010-08-03 o 16:42
Zuziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 16:41   #1360
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Byłam u dermatologa.Na szczęscie to nie cholestaza.Uffffff
To dobrze

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
A mnie normalnie nosi! Pamiętacie, ze miałam mieć sesję robioną przez znajomą fotografkę? No więc czekałam cały lipiec, nie miała czasu, a teraz w końcu do niej napisałam, że mi się ciąża kończy i czy ona w ogóle ma zamiar tę sesję zrobić. No i oczywiscie napisała, ze sorry, ale ona nie ma czasu
Nienawidzę takich sytuacji. Rozumiem twoją wściekłość

aneczka miło, że się odzywasz

A ja zaraz lecę do fryzjera

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 16:51   #1361
cellaris
Rozeznanie

zuziczka no dobra niech ci będzie wyglądasz jak fajna ciężarówka Ja już dawno nie piłał zielonej ani mojej ukochanej mate...oj chyba sobie zrobię zaraz
Stary 2010-08-03, 16:53   #1362
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
Hehe sama jestem z siebie dumna
Po tych ekscesach z mamą ( juz jest oki) nauczyłam się nie dawac soba pomiatac....
Synus jest jeszcze malusli bo ma dopiero 16 miesięcy, więc mu nie przegada że mamusia go nie weżmie na rączki, ale jak już będzie starszy..bedzie musiał byc odpowiedzialny...no w koncu będzie miał młodszego brata
choć jak pisała Zuziczka ja z tych miękkich jestem...
Ale uz powolutki uczę go co wolno a co nie...

Z nauka ogłady dla męza jest troszke ciężej, bo on naprawde cięzk pracuje fizycznie i przychodzi wykończony z roboty.
No ale tej niedzieli mu nie darowałam i jak ma kaca to niech cierpi..
sam sobie jest winien...
Wiesz to nie chodzi o to żebyś ty była twarda, tylko żebyś była asertywna. W życiu różnie bywa - jak mój mąż był po operacji to latałam z ciężkimi siatami i nie pisnęłam ani słowem jednym bo wiedziałam, że wszystko muszę zrobić za niego. Ale nie pozwolę sobie nigdy żebym musiała go wyręczać jak chłop zdrowy jest.

I ja zawsze wychodzę z założenia - miałeś siłę pić, znaczy się masz siłę i pomagać w domu

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
klarissa super sesja a jaka ty szczupla extra!
Dziękuję

Cytat:
wiesz... bardzo chętnie... tylko ze od tygodnia nie dostepu do bankomatu, bo moj cholerny bank przysłał mi w lipcu karte na panienskie nazwisko, bylam reklamowac jeszcze nie mam nowej i jestem na łasce TŻta wiec poki nie dostane swojej karty to jestem poniekąd uziemiona...

Klarissa daj sobie spokoj, aneczkaa juz dawno z temu zrobiła z siebie niewolniczke... żenujace jest tylko to ze sie do tego tak oficjalnie i publicznie przyznaje...

edit: cofam to co napisałam wyzej, ale jej pierwszej wypowiedzi wynikało wlasnie, ze męża obsłuzyła...
Mnie do tej pory przysyłają panieńską kartę i mam ich w dupie, podpisuję się na niej naziwskiem męża i potem tak podpisuję w sklepach kwitki. Ja byłam miesiąc po ślubie jak zgłaszałam w banku zmianę nazwiska, potem zgłaszałam ją jeszcze 3 razy, jestem 3 lata po ślubie. Czwarty raz nie pójdę, chyba, że zamknąć konto...

Co do Aneczki to może ma taki charakter. Moja teściowa taka jest, że każdy ją wykorzystuje a ona nie umie powiedzieć nie. No niestety i tak się zdarza. Asertywności nie da się nauczyć w 5 minut, a nawet jeśli to otoczenie też się nie przestawi od razu. Jeśli ktoś zawsze coś robi za męża to ten mąż nie zrozumie w ciągu jednego dnia, że teraz będzie inaczej. Ja swojego adaptuje do moich potrzeb już 5 lat i co? Nadal czasem nawala

Cytat:
Napisane przez dash Pokaż wiadomość
Słuchajcie mam takie pytanie, może trochę głupie, ale zapytam. Chodzi mi o ubranie dla dziecka do szpitala. Po porodzie i w szpitalu ubiera się chyba tylko w pampersa i śpiochy? tzn takie z długim rękawem, prawda? Bo właśnie segreguję ciuszki i odkładam te do szpitala. Muszę dokupić sobie koszule. Dzisiaj byłam w Pepco i widziałam bardzo fajne i przecenione, ale co z tego jak zabudowane po szyję. Dziewczyny, nasze porody coraz bliżej... Ja nie lubię zwykłego badania ginekologicznego a tu poród... Już nie mogę się doczekać, aż zaczniemy opowiadać o karmieniu i pierwszym zębie
Ja dla malucha do szpitala przewidziałam zestaw w zależności od pogody:

1. pajacyk, pod nim body z krótkim lub długim (zależy czy ciepło czy zimno), pod tym papmers, no a maluch zawinięty w rożek. Nie wiem czy nie za ciepło? Ale myślę, że położne doradzą.

2. w razie upału samo body i rożek lub sam pajacyk i rożek?

Na początku takiemu maluchowi jest zimno - tak nam mówili na szkole rodzenia. Dziecko jest przyzwyczajone do temp. wewnątrz ciała 37 stopni, więc nawet 25 to dla niego szok. Dlatego potrzebuje czapeczki i całego tego badziewia potem się przyzwyczai do normalnych temperatur i takie optymalne dla noworodka to 22-24 stopnie.

Cytat:
Klarissa nie martw się, dzidziuś na pewno jest prawidłowych rozmiarów Ciuszki super, no i jak tu się oprzeć i nie kupić
Prawda?

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Po zdjeciach chudzinek i innych chuderlakow nadszedl czas na foty kobitek-w-ciazy-pełniejszych
Bardzo ładnie wyglądasz i fajną masz kieckę
Stary 2010-08-03, 16:55   #1363
dash
Raczkowanie

Zuziczka wyglądasz bardzo promiennie i ślicznie Ci z tym brzuszkiem Napisałaś o szarlotce i już mam taaaką ochotę na nią PS. Podobno czerwonej herbaty absolutnie nie wolno kobietom w ciąży...
aaneczka tak trzymaj
Stary 2010-08-03, 17:15   #1364
Zuziczka
Rozeznanie

Dzieki Dziewczynki No, ale skoro nosze w sobie przyszlego sławnego piłkarza vel zapaśnika vel Beara Grillsa (uwielbiam kolesia) a moze i nawet przyszlego prezydenta Unii, to nie moge byc zbyt mimozowata (a chcialabym), nie?

Cytat:
Napisane przez dash Pokaż wiadomość
Zuziczka wyglądasz bardzo promiennie i ślicznie Ci z tym brzuszkiem Napisałaś o szarlotce i już mam taaaką ochotę na nią PS. Podobno czerwonej herbaty absolutnie nie wolno kobietom w ciąży...
aaneczka tak trzymaj
Dash- Dzieki A dlaczego czerwona nie? Ja czerwonej to moze duzo nie pije, ale zielona to ciagle. Ogolnie jestem herbaciany potwor , tylko czarna bardzo ograniczylam przez moja anemie.
http://www.poradnikzdrowie.pl/eksper...-ciaza/9014/1/

A tak wygladam normalnie, tzn wygladalam
Zdjecie z grudnia 2009.

Edytowane przez Zuziczka
Czas edycji: 2010-08-03 o 17:28
Zuziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 17:20   #1365
Astorianka
Raczkowanie

Po wczorajszym kryzysie ani śladu
A dzisiaj mam pracowity dzień
kupiłam wózek i śpiworek do niego - Jedo Fyn 4, kolor zielony
kupiłam pieluszki wielorazowe, tak jak chciałam
pościel kolejny komplet
A jak wpadłam do sklepu to kolekcja ubranek powiększyła się o kolejne 2 bodziaki i 3 pajace...

No i najważniejsze, po remoncie zostały mi 2 tapczany jednoosobowe , w bardzo dobrym stanie. Powiesiłam ogłoszenie w sklepie na osiedlu i już za 20 minut je sprzedałam za 500 Będzie na łóżko nr 2 - przenośne dla młodej Ufff..

Chciałam też kupić stanik i załamka - brak rozmiaru. Byłam w szoku, bo okazało się, ze 85 D jest za mały w obwodzie...Dzizas, robię się jak mleczna krowa, trzeba będzie poszukać innego sklepu...
Astorianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 17:27   #1366
ania13.03
Zadomowienie

Zuziczka bardzo ladnie wygladasz A co do herbat to ja wlasnie slyszalam, ze czerwona moze byc tylko zeby nie przesadzac z iloscia, a ze zrezygnowac nalezy z zielonej Ja tak zrobilam i teraz popijam od czasu do czasu pokrzywe lub melise z pomarancza

18.01.2013 - Lili

Edytowane przez ania13.03
Czas edycji: 2010-08-03 o 17:28
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 17:30   #1367
Majka232
Zakorzenienie

Zuziczka - bardzo ładnie wyglądasz(zresztą jak wszystkie mamusie, które umieściły swoje fotki)

Astronianka
- pokaż wózek

Na laktację dobra jest czerwona herbatka, ale Rooiboos, bo Pu-erh nie można (piłam ją przed ciążą codziennie). Zieloną piłam i w ciąży, aż przeczytałam, że lepiej nie i odstawiłam i teraz tylko czarną od czasu do czasu.

Edytowane przez Majka232
Czas edycji: 2010-08-03 o 17:32
Majka232 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 17:34   #1368
dash
Raczkowanie

Klarissa bardzo dziękuję za odpowiedź
Zuziczka ja też zawsze piłam duuużo czerwonej i ogólnie lubię herbaty, ale moja Gin powiedziała, że lepiej z czerwonej zrezygnować. Oczywiście wydaje mi się, że mniejsze ilości nie zaszkodzą...
Stary 2010-08-03, 17:36   #1369
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
Ray, dash nie ... no dziewoczki nie focham sie
tylko mszu lubi mi na ambicje wjeżdzać..
..raz mnie zjechała za mame, a jak teraz pisze że sie poprawiłam to nie czyta wypowiedzi do końca tylko odrazu krytykuje....
No i męzulka tak w niedziele zjechałam że mu szczena opadła.....
Az sama siebie nie poznaje,...hormony ciążowe się skumulowałay i było buuummmmm

Wiem że każdy ma prawo pisać co chce..jedne piszą o swoich wspaniałych mężach a ja pisze że mój ma wady...
Co mam cyganic że to romeo??..
No to napisze że jest czasem naprawde dobry i wyrozumiały...no i baaardzo cierpliwy....
tylko ma wpojone przez teściówkę:
..baba- dom, kuchnia rodzina
facet-praca, piwo , spanie....
Ale ja już go tego oducze..mam ostatnio straszną nerwe i nawet nie próbuje mi podskoczyć

mszu ..mysl o mnie i pisz co chcesz
aaneczka to nie tak, i wcale Cie nie zmuszam zebys nas tu okłamywała było milo słodko i lukrowato... bo ja czegos takiego to ja bardziej nie nie trawie niz nie wiem co. Gdy odpisywałam na pierwszy post, Twoich wyjasnien nie bylo jeszcze w moim oknie...to byl moment kiedy wylaczyłam "odpowiedz" i poszłam na obiad, wiec jak wrociłam nie odswiezałam strony i napisałam co na watrobie lezy, tym bardziej ze obiecałas sie wziac za swoje "towarzystwo" a tu piszesz, ze skacowany mąz woła o posiłek do łożka... bez wyjasnienia w tym samym poscie ze go olalaś, bo moim zdaniem to było najwazniejsza informacją, kotrą powinnaś byla zawrzec, po tych wszytskich akcjach, o kotrych pisałas a obiecałas NAM cos z tym zrobic... tak czy inaczej przepraszam a wrecz nalezy Ci sie pochwała, bo zrobiłas duzy krok do przodu

swoja droga gdyby moj mąz probował ze mna takie zagrania to chyba bym go rozniosła na kawałki i odesłała pocwiartowanego jego mamusi na szczescie moj wie, doskonale czy to grozi, wiec nawet nie probuje

Zuzi...
jeeeej....czemu te zdjecia takie zaje... nieostre?A propos kształtów to moja babcia zawsze powtarzała "co to za dziewucha bez d..y i brzucha" Ciekawa kiecko/tunika... chyba widzialam cos podobnego w H&M

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-08-03 o 17:38
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 17:40   #1370
Zuziczka
Rozeznanie

A propos zielonej herbaty tym razem-

http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...4,2662466.html

Dziewczyny nie ma co przesadzac, kobiety w Afryce zywia sie tylko mlekiem z krwia, tez w ciazy i rodza mnostwo dzieci. A w Chinach?- herbata to podstawa. A kobiety w Pld Ameryce- ktore pozeraja chili w ilosciach dla nas niestrawialnych?

Ja tylko ograniczam kawe i mocna czarna herbate- i to tylko ze wzgledu na anemie. Z gazowanych to dla mnie tylko piwo istnieje (free rzecz jasna). Sokow w zasadzie nie pijam, mleka tez nie. Wiec herbata i woda niegazowana to moja baza. Czasem tez woda po ogorkach
Stary 2010-08-03, 17:41   #1371
niezapominajkaa2
Raczkowanie

Cześć dziewczyny.
Chciałam zapytać czy może któraś z was bierze żelazo. Bo ja biore ale ostatnio straszne bolał mnie żołądek. Więc nie wiem czy mam przestać brać czy nie.
niezapominajkaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 17:48   #1372
gabisun
Zakorzenienie

Zuzi jak dla mnie sweetaśnie i przed i po
Klarissa ale super ciuszki uwielbiam takie kolorki a co do ubrania na wyjście to ja mam same letnie sukienki, a z pogodą to różnie bywa dzinsy będę bała się ubrać, więc raczej cos luźnego
Naked super fociak małego i tak pokazał więcej niż moja na 4d
Aaneczka do boju dziewczyno, nie daj mu się
Ray ja tez ostatnio apetyt mam tylko jakoś miejsca w żołądku mało bo dno macicy już chyba żeber sięga jak wypije szklanke wody to nie ma mowy,że coś jeszcze zmieszczę a dzisiaj całą noc ( taki miałam sen) wsuwałam ciasto czekoladowe, galaretkę i drożdżówki rano jak wstałam byłam mocno zawiedziona
Martucha no to nie jestem jedynym świrem toaletowym

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

Lenka za jutrzejszą wizytę
Mszu to czekam z niecierpliwością na fotki męża kąpiącego Nadię w mega wygodnej pozycji

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 17:50   #1373
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
tak czy inaczej przepraszam a wrecz nalezy Ci sie pochwała, bo zrobiłas duzy krok do przodu

Zuzi...
jeeeej....czemu te zdjecia takie zaje... nieostre?A propos kształtów to moja babcia zawsze powtarzała "co to za dziewucha bez d..y i brzucha" Ciekawa kiecko/tunika... chyba widzialam cos podobnego w H&M
Mszu- no i jak ladnie nam sie dziewuchy dogadaly ...i zapanowala zgoda i ptaszki cwierkaly i roznosily wszystkim szarlotke

Co do zdjec to nie marudz Darowanemu sie nie zaglada, a zdjecia robila kolezanka i to lepszym obiektywem niz moj. Przyznaję - mogly byc lepsze (czyt. ja zrobilabym to lepiej, choc ciagle na obiektyw zbieram)
A to zdjecie przedciazowe, to robilam sobie sama w Stambule, w hotelu i niezle wcięta jakos o 2ej e nocy i na manualu, wiec i tak calkiem niezle.

Przerwa w opadach, wypadaloby tylek ruszyc, bo dzis byl dzien leniwca.
Stary 2010-08-03, 17:54   #1374
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezapominajkaa2 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.
Chciałam zapytać czy może któraś z was bierze żelazo. Bo ja biore ale ostatnio straszne bolał mnie żołądek. Więc nie wiem czy mam przestać brać czy nie.
spróbuj brać po posiłku, ja pierwszą tabletkę ,którą wzięłam na czczo zwróciłam od tamtej pory brałam zawsze po obiedzie, a i tak działało jak trzeba bo Hgb wzrosło mi do 12,7 po miesięcznej kuracji

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 17:56   #1375
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niezapominajkaa2 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.
Niezapominajka- a kiedy bierzesz to zelazo, rano? Moze sprobuj wieczorem.
Ja tez biore od dluzszego czasu i jedyny skutek uboczny to rewolucja poranna i potem juz spokoj. Ale ja sie wzielam na sposob i biore tabsa na noc przed spaniem.
Jutro odbieram wyniki i zobaczymy czy zadzialalo.
Stary 2010-08-03, 17:58   #1376
niezapominajkaa2
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
spróbuj brać po posiłku, ja pierwszą tabletkę ,którą wzięłam na czczo zwróciłam od tamtej pory brałam zawsze po obiedzie, a i tak działało jak trzeba bo Hgb wzrosło mi do 12,7 po miesięcznej kuracji
ja ostatnio miałam 9,3 i po miesiecznej kuracji tyle samo... nie wiem czy mi to coś daje. Również zawsze staram się brać po posiłku .
niezapominajkaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 18:01   #1377
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Co do zdjec to nie marudz Darowanemu sie nie zaglada, a zdjecia robila kolezanka i to lepszym obiektywem niz moj. Przyznaję - mogly byc lepsze (czyt. ja zrobilabym to lepiej, choc ciagle na obiektyw zbieram)
A to zdjecie przedciazowe, to robilam sobie sama w Stambule, w hotelu i niezle wcięta jakos o 2ej e nocy i na manualu, wiec i tak calkiem niezle.

Przerwa w opadach, wypadaloby tylek ruszyc, bo dzis byl dzien leniwca.
To kolezanka ma chyba powazne problemy ze wzrokiem, bo dawno nie widzialam tak nieostrych fot z lustrzanki... tfuu! wróc... widziałam! po sławnej kolacji firmowej kiedy to wzielam swoj aparat z obietywem staloogniskowym ale... kazdy probowal krecic przy manualnym ustawieniu ostrosci mimo tego ze ja korzytam z AF... "no bo jak to nie ma zoomu"... masakra...
A propos stabulowego zdjecia to juz mialam pytac, czy w 2009 roku w Poznaniu nie bylo zimy?

Stary 2010-08-03, 18:14   #1378
cellaris
Rozeznanie

Dziewczyny a ja mam pytanie z innej beczki, czy macie ta skurcze Braxtona (czy jakoś tak) Jak one się objawiają? Ja od jakiegoś czasu mam takie uczucie , średnio 3-4 razy na dzień, jakby mnie w talii coś opasywało dookoła, łącznie z plecami. Nie boli i puszcza po kilkunastu sekundach mam to tylko gdy stoję i tak myślę czy to te skurcze czy jakieś inne dziadostwo.
Stary 2010-08-03, 18:16   #1379
ycnan
Zadomowienie

Oj babeczki, pędzicie z postami, że szok. W końcu nie zdążymy się zacząć rozpakowywać w tym wątku i pierwsze polecą dopiero w części V

Czytam Was na bieżąco, ale weny nie mam na pisanie. Leń mi się włączył

Wszystkie mamuśki i brzuszki - cudne, bez wyjątku. Chyba żadna z nas nie wygląda naprawdę jak wielorybek. Wiadomo, że jesteśmy teraz mięciutkie i puszyste jak kaczuszka, ale tak ciążowo, czyli cudnie
Pomijając gabisun itp chudzinki

Z tego co pamiętam:

Klarissa, zdjęcia naprawdę śliczne A mąż wcale nie wygląda drętwo, więc niepotrzebnie się bałaś jak jego kiepski humorek wpłynie na zdjęcia

naked21, Filipek cudowny z tymi minkami, choć faktycznie nie widać go za bardzo.

aaneczka1984, za postawę wobec męża i trzymam kciuki za zdrowie mamy.

mszu, dołączam się do oczekujących na zdjęcia Twojego męża myjącego małą w wymyślonej przez siebie pozycji Ciekawe czy podda się za pierwszym razem czy będzie więcej podejść

Ja kąpać małego będę w kuchni, na stole, bo miejsca mamy wystarczająco, żeby zmieściła się wanienka, przewijak i cała reszta oprzyrządowania Tylko kaloryfery będę musiała w kuchni podkręcić na maxa, coby Borysek mi nie zmarzł

Jesli chodzi o staniczki do karmienia, to ja kupować nie będę. Wolę zaopatrzyć się w takie zwykłe, aczkolwiek porządne i bez usztywnienia.

Widzę, że kurczące się komórki mózgowe robią furorę Ale może faktycznie, coś w tym jest...

Tak się chwalicie zdjęciami, że chyba i ja się zmotywuję i założę album prywatny, coby się móc nieoficjalnie narcyzować przed komputerem

BTW, jak już o narcyzach mowa, to moja kochana mamuśka kiedyś chciała powiedzieć, że strasznie się sobą zachwycam. Jak to określiła "Jak ten, tulipan" O narcyza jej oczywiście chodziło

Argh... lecę siusiu, bo Borys ciśnie mi na pęcherz i jeszcze popuszczę w gatki
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 18:26   #1380
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

gabisun, ycnan... mowicie, bankowo bedziecie miały sama sie nie moge juz doczekac tego momentu... juz widze, jak mu idzie, a wlasciwie nie idzie i jak sie przy tym wkurza jejejeje!

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości