|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
klarissa super sesja a jaka ty szczupla extra!
weronisia ja tam nie widze tej opuchlizny... ale wiem o czym mowisz ja za zynam tez puchnac, w pierwszej ciazy tez tak mialam, nie obzeram sie az tak bym tyla od jedzenia a waga idzie jak szalona, 31 tydz a ja mam 10/11 kg a dodam ze mialam kilka kg wiecej przed ciaza.... wiec czuje sie strasznie, dobije do tej wagi co z corka byle by nie wiecej tylko. aneczkaa jesusiu ty to masz tam normalnie masakre jakas... a meza to ja nie wiem, ja bym chyba codziennie awantury robila. moze jakos sposobem na twojego meza podejsc? zapomnial sie facet itp. u mnie maz mimo ze pacuje a ja musze wiekszosc lezec to po pracy pomaga i corke usypia i sie zajmuje, mimo ze ostatnio sam sie zle czul to robil co trzeba. a ja mam jakis wilczy apetyt od dwoch dni ja nie wiem co mi... czegos mi chyba brauje a nie wiem czego.... znow chyba dzis kawe bede pic bo kawa za mna chodzi
|
#1352 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Aneczko
zjadłam sobie kromkę z cebulą, umieram, brzuch mnie tak boli, ze zgięta seidzę :/ już na pewno nie ruszę cebuli, a takiego miałam smaka... i mnie pokarało |
|
|
|
#1353 | |
|
Zadomowienie
|
wiesz... bardzo chętnie... tylko ze od tygodnia nie dostepu do bankomatu, bo moj cholerny
i jestem na łasce TŻta wiec poki nie dostane swojej karty to jestem poniekąd uziemiona...Cytat:
Klarissa daj sobie spokoj, aneczkaa juz dawno z temu zrobiła z siebie niewolniczke... żenujace jest tylko to ze sie do tego tak oficjalnie i publicznie przyznaje... edit: cofam to co napisałam wyzej, ale jej pierwszej wypowiedzi wynikało wlasnie, ze męża obsłuzyła...
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-08-03 o 15:08 |
|
|
|
|
#1354 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a dzięki Pani, odwiedzanie tego forum przestało byc przyjemnością.. żegnam Was Kochane!!
|
|
|
#1355 |
|
Zakorzenienie
|
aaneczkaa a ty cos taka nerwowa
![]() ja rozumiem o czym piszesz, ale jak to sie czyta z boku to tak wyglada ze dajesz sobie na glowe wejsc itp. wiem ze sie latwo pisze jak sie nie jest w danej sytuacji ![]() ja tez jak sie nie raz zalilam to dostawalam po uszach bo to i tamto a nikt nie probwal wyczuc sytuacji. nie bierz do siebie tak tych odpowiedzi ![]() kazdy na pewno ci tu zle nie chce radzic i po tobie jezdzic. tylko musisz na prawde cos zrobic z ta sytuacja bo inaczej to bedzie gorzej, z dnia na dzien cudu nie bedzie ale kroczkami na pewno sie uda ![]() ja pije kawe wlasnie... i mi wala hormony na beret
|
#1356 |
|
Raczkowanie
|
Hej Mamusie!!!
Co tu tak nerwowo!? spokojnie dziewczyny, nie podnośmy sobie ciśnienia pod koniec ciąży Słuchajcie mam takie pytanie, może trochę głupie, ale zapytam. Chodzi mi o ubranie dla dziecka do szpitala. Po porodzie i w szpitalu ubiera się chyba tylko w pampersa i śpiochy? tzn takie z długim rękawem, prawda? Bo właśnie segreguję ciuszki i odkładam te do szpitala. Muszę dokupić sobie koszule. Dzisiaj byłam w Pepco i widziałam bardzo fajne i przecenione, ale co z tego jak zabudowane po szyję. Dziewczyny, nasze porody coraz bliżej... Ja nie lubię zwykłego badania ginekologicznego a tu poród... Już nie mogę się doczekać, aż zaczniemy opowiadać o karmieniu i pierwszym zębie ![]() Pomidora ja mam taką samą sytuację... koleżanka też mi obiecała a teraz czasu nie ma... aaneczko nie fochaj się już, ja też myślałam o Tobie, że nic się nie odzywasz. Masz nas nie opuszczać pod koniec ciąży bo Każdy ma prawo do własnego zdania a Ty posłuchaj dziewczyn bo mają rację. Musisz postawić się mężowi i nauczyć go pokory i trochę wjechać mu na ambicję. Powiedz mu wprost, że myślałaś, że bardziej będziesz mogła na nim polegać i że Cię zawiódł. Im to trzeba mówić prosto z mostu bo są z Marsa i nie domyślą się nawet jak się na głowie stanie. Buziak dla CiebieKlarissa nie martw się, dzidziuś na pewno jest prawidłowych rozmiarów ![]() martucha84 nie martw się, czopa śluzowego raczej nie przegapisz Ja tak mam![]() naked21 zdjęcia super!!! Filipek rośnie jak na drożdżach i jak już do zdjęć pozuje ![]() Weronisia nikt o Tobie nie zapomniał a ja ostatnio zastanawiałam się, że długo już Ciebie nie ma. Witaj ponownie
Edytowane przez dash Czas edycji: 2010-08-03 o 16:13 |
|
|
|
#1357 |
|
Zakorzenienie
|
naked - jejku, śliczne fotki z usg i takie realistyczne
![]() Jeanski - świetne! dra - Twój brzuszek nie jest ogromny ![]() W moim szpitalu nie trzeba ciuszków dla maluszka, tylko na wyjście trzeba mieć swoje. My jeździliśmy dziś się zorientować co do rolet, bo musimy zamówić do pokoju maluszka, a że nie mamy w jeszcze jednym pokoju, wiec do tamtego także. Wybraliśmy kolory i materiały, dla maluszka fajny optymistyczny kolorek (jednak nie jaskrawy) - żółty słoneczny. Zakupiłam plastry z woskiem i zamierzam się wydepilować, zobaczymy jaki będzie efekt, bo zazwyczaj chodzę do kosmetyczki, a od czasu do czasu używam depilatora. Poza tym zamierzam własnoręcznie zrobić pedicure ale nie wieem czy sie uda....
Żona mojego męża to fajna babka Edytowane przez Majka232 Czas edycji: 2010-08-03 o 16:18 |
|
|
|
#1358 |
|
Zadomowienie
|
Ray, dash nie ... no dziewoczki nie focham sie
![]() tylko mszu lubi mi na ambicje wjeżdzać.. ..raz mnie zjechała za mame, a jak teraz pisze że sie poprawiłam to nie czyta wypowiedzi do końca tylko odrazu krytykuje.... ![]() No i męzulka tak w niedziele zjechałam że mu szczena opadła..... ![]() Az sama siebie nie poznaje,...hormony ciążowe się skumulowałay i było buuummmmm Wiem że każdy ma prawo pisać co chce..jedne piszą o swoich wspaniałych mężach a ja pisze że mój ma wady... Co mam cyganic że to romeo??.. No to napisze że jest czasem naprawde dobry i wyrozumiały...no i baaardzo cierpliwy.... tylko ma wpojone przez teściówkę: ..baba- dom, kuchnia rodzina facet-praca, piwo , spanie.... ![]() Ale ja już go tego oducze..mam ostatnio straszną nerwe i nawet nie próbuje mi podskoczyć ![]() ![]() mszu ![]()
|
|
#1359 |
|
Rozeznanie
|
Po zdjeciach chudzinek i innych chuderlakow
![]() Pare zdjatek z ostatniego weekendu. Oczywiscie stopiszcza i rece mi spuchly, ale jak na mnie to jeszcze nie tak mocno, wiec nie zwracajcie uwagi. Ostatnie zdjecie pt: "Błogosławiona" ![]() Tylko nie piszcie, prosze, żem ja ładna i zgrabna, bo jeszcze mi sie tak mozg nie skurczyl ![]() Leci nam 33tydz i juz na bank mam 15kg na plusie (potwierdze za 2tyg) mimo litrow zielonej i czerwonej herbatki.Aha, na pierwszym zdjeciu jestem usmarowana czekolada z szarlotki, hehe. Przyznaje sie bez bicia.
Co mnie nie zabije, to mnie wzmocni!-Alek 15.09.10 ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/relgx1hpgi2xjkbz.png Edytowane przez Zuziczka Czas edycji: 2010-08-03 o 16:42 |
|
|
|
#1360 | |
|
Zakorzenienie
|
To dobrze
![]() Cytat:
aneczka miło, że się odzywasz ![]() A ja zaraz lecę do fryzjera
|
|
#1361 |
|
Rozeznanie
|
zuziczka no dobra niech ci będzie wyglądasz jak fajna ciężarówka
Ja już dawno nie piłał zielonej ani mojej ukochanej mate...oj chyba sobie zrobię zaraz
|
#1362 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I ja zawsze wychodzę z założenia - miałeś siłę pić, znaczy się masz siłę i pomagać w domu ![]() Dziękuję ![]() Cytat:
Co do Aneczki to może ma taki charakter. Moja teściowa taka jest, że każdy ją wykorzystuje a ona nie umie powiedzieć nie. No niestety i tak się zdarza. Asertywności nie da się nauczyć w 5 minut, a nawet jeśli to otoczenie też się nie przestawi od razu. Jeśli ktoś zawsze coś robi za męża to ten mąż nie zrozumie w ciągu jednego dnia, że teraz będzie inaczej. Ja swojego adaptuje do moich potrzeb już 5 lat i co? Nadal czasem nawala ![]() Cytat:
1. pajacyk, pod nim body z krótkim lub długim (zależy czy ciepło czy zimno), pod tym papmers, no a maluch zawinięty w rożek. Nie wiem czy nie za ciepło? Ale myślę, że położne doradzą. 2. w razie upału samo body i rożek lub sam pajacyk i rożek? Na początku takiemu maluchowi jest zimno - tak nam mówili na szkole rodzenia. Dziecko jest przyzwyczajone do temp. wewnątrz ciała 37 stopni, więc nawet 25 to dla niego szok. Dlatego potrzebuje czapeczki i całego tego badziewia potem się przyzwyczai do normalnych temperatur i takie optymalne dla noworodka to 22-24 stopnie.Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1363 |
|
Raczkowanie
|
Zuziczka wyglądasz bardzo promiennie i ślicznie Ci z tym brzuszkiem
Napisałaś o szarlotce i już mam taaaką ochotę na nią PS. Podobno czerwonej herbaty absolutnie nie wolno kobietom w ciąży... aaneczka tak trzymaj
|
|
|
|
#1364 | |
|
Rozeznanie
|
Dzieki Dziewczynki
No, ale skoro nosze w sobie przyszlego sławnego piłkarza vel zapaśnika vel Beara Grillsa (uwielbiam kolesia) a moze i nawet przyszlego prezydenta Unii, to nie moge byc zbyt mimozowata (a chcialabym ), nie? ![]() Cytat:
http://www.poradnikzdrowie.pl/eksper...-ciaza/9014/1/ A tak wygladam normalnie, tzn wygladalam ![]() Zdjecie z grudnia 2009.
Co mnie nie zabije, to mnie wzmocni!-Alek 15.09.10 ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/relgx1hpgi2xjkbz.png Edytowane przez Zuziczka Czas edycji: 2010-08-03 o 17:28 |
|
|
|
|
#1365 |
|
Raczkowanie
|
Po wczorajszym kryzysie ani śladu
![]() A dzisiaj mam pracowity dzień kupiłam wózek i śpiworek do niego - Jedo Fyn 4, kolor zielony ![]() kupiłam pieluszki wielorazowe, tak jak chciałam pościel kolejny komplet A jak wpadłam do sklepu to kolekcja ubranek powiększyła się o kolejne 2 bodziaki i 3 pajace... No i najważniejsze, po remoncie zostały mi 2 tapczany jednoosobowe , w bardzo dobrym stanie. Powiesiłam ogłoszenie w sklepie na osiedlu i już za 20 minut je sprzedałam za 500 Będzie na łóżko nr 2 - przenośne dla młodej Ufff..Chciałam też kupić stanik i załamka - brak rozmiaru. Byłam w szoku, bo okazało się, ze 85 D jest za mały w obwodzie...Dzizas, robię się jak mleczna krowa, trzeba będzie poszukać innego sklepu... |
|
|
|
#1366 |
|
Zadomowienie
|
Zuziczka bardzo ladnie wygladasz
02.10.2010 - Gabi 18.01.2013 - Lili Edytowane przez ania13.03 Czas edycji: 2010-08-03 o 17:28 |
|
|
|
#1367 |
|
Zakorzenienie
|
Zuziczka - bardzo ładnie wyglądasz(zresztą jak wszystkie mamusie, które umieściły swoje fotki)
![]() Astronianka - pokaż wózek ![]() Na laktację dobra jest czerwona herbatka, ale Rooiboos, bo Pu-erh nie można (piłam ją przed ciążą codziennie). Zieloną piłam i w ciąży, aż przeczytałam, że lepiej nie i odstawiłam i teraz tylko czarną od czasu do czasu.
Żona mojego męża to fajna babka Edytowane przez Majka232 Czas edycji: 2010-08-03 o 17:32 |
|
|
|
#1368 |
|
Raczkowanie
|
Klarissa bardzo dziękuję za odpowiedź
![]() Zuziczka ja też zawsze piłam duuużo czerwonej i ogólnie lubię herbaty, ale moja Gin powiedziała, że lepiej z czerwonej zrezygnować. Oczywiście wydaje mi się, że mniejsze ilości nie zaszkodzą...
|
|
|
|
#1369 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() swoja droga gdyby moj mąz probował ze mna takie zagrania to chyba bym go rozniosła na kawałki i odesłała pocwiartowanego jego mamusi na szczescie moj wie, doskonale czy to grozi, wiec nawet nie probuje ![]() Zuzi...jeeeej....czemu te zdjecia takie zaje... nieostre? A propos kształtów to moja babcia zawsze powtarzała "co to za dziewucha bez d..y i brzucha" Ciekawa kiecko/tunika... chyba widzialam cos podobnego w H&M
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-08-03 o 17:38 |
|
|
|
|
#1370 |
|
Rozeznanie
|
A propos zielonej herbaty tym razem-
http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...4,2662466.html Dziewczyny nie ma co przesadzac, kobiety w Afryce zywia sie tylko mlekiem z krwia, tez w ciazy i rodza mnostwo dzieci. A w Chinach?- herbata to podstawa. A kobiety w Pld Ameryce- ktore pozeraja chili w ilosciach dla nas niestrawialnych? Ja tylko ograniczam kawe i mocna czarna herbate- i to tylko ze wzgledu na anemie. Z gazowanych to dla mnie tylko piwo istnieje (free rzecz jasna). Sokow w zasadzie nie pijam, mleka tez nie. Wiec herbata i woda niegazowana to moja baza. Czasem tez woda po ogorkach
|
#1371 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny.
Chciałam zapytać czy może któraś z was bierze żelazo. Bo ja biore ale ostatnio straszne bolał mnie żołądek. Więc nie wiem czy mam przestać brać czy nie. |
|
|
|
#1372 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzi jak dla mnie sweetaśnie i przed i po
![]() Klarissa ale super ciuszki dzinsy będę bała się ubrać, więc raczej cos luźnego Naked super fociak małego ![]() Aaneczka do boju dziewczyno, nie daj mu się ![]() Ray ja tez ostatnio apetyt mam jak wypije szklanke wody to nie ma mowy,że coś jeszcze zmieszczę a dzisiaj całą noc ( taki miałam sen) wsuwałam ciasto czekoladowe, galaretkę i drożdżówki ![]() Martucha no to nie jestem jedynym świrem toaletowym ---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Lenka za jutrzejszą wizytę Mszu to czekam z niecierpliwością na fotki męża kąpiącego Nadię w mega wygodnej pozycji
|
|
|
|
#1373 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
...i zapanowala zgoda i ptaszki cwierkaly i roznosily wszystkim szarlotke ![]() Co do zdjec to nie marudz Przyznaję - mogly byc lepsze (czyt. ja zrobilabym to lepiej , choc ciagle na obiektyw zbieram)A to zdjecie przedciazowe, to robilam sobie sama w Stambule, w hotelu i niezle wcięta jakos o 2ej e nocy i na manualu, wiec i tak calkiem niezle.Przerwa w opadach, wypadaloby tylek ruszyc, bo dzis byl dzien leniwca.
|
|
#1374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od tamtej pory brałam zawsze po obiedzie, a i tak działało jak trzeba bo Hgb wzrosło mi do 12,7 po miesięcznej kuracji |
|
|
|
|
#1375 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja tez biore od dluzszego czasu i jedyny skutek uboczny to rewolucja poranna i potem juz spokoj. Ale ja sie wzielam na sposob i biore tabsa na noc przed spaniem. Jutro odbieram wyniki i zobaczymy czy zadzialalo.
|
|
#1376 |
|
Raczkowanie
|
ja ostatnio miałam 9,3 i po miesiecznej kuracji tyle samo... nie wiem czy mi to coś daje. Również zawsze staram się brać po posiłku .
|
|
|
|
#1377 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A propos stabulowego zdjecia to juz mialam pytac, czy w 2009 roku w Poznaniu nie bylo zimy?
|
|
#1378 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny a ja mam pytanie z innej beczki, czy macie ta skurcze Braxtona (czy jakoś tak) Jak one się objawiają? Ja od jakiegoś czasu mam takie uczucie , średnio 3-4 razy na dzień, jakby mnie w talii coś opasywało dookoła, łącznie z plecami. Nie boli i puszcza po kilkunastu sekundach mam to tylko gdy stoję i tak myślę czy to te skurcze czy jakieś inne dziadostwo.
|
#1379 |
|
Zadomowienie
|
Oj babeczki, pędzicie z postami, że szok. W końcu nie zdążymy się zacząć rozpakowywać w tym wątku i pierwsze polecą dopiero w części V
![]() Czytam Was na bieżąco, ale weny nie mam na pisanie. Leń mi się włączył Wszystkie mamuśki i brzuszki - cudne, bez wyjątku. Chyba żadna z nas nie wygląda naprawdę jak wielorybek. Wiadomo, że jesteśmy teraz mięciutkie i puszyste jak kaczuszka, ale tak ciążowo, czyli cudnie Pomijając gabisun itp chudzinki Z tego co pamiętam: Klarissa, zdjęcia naprawdę śliczne ![]() naked21, Filipek cudowny z tymi minkami, choć faktycznie nie widać go za bardzo. aaneczka1984, za postawę wobec męża i trzymam kciuki za zdrowie mamy.mszu, dołączam się do oczekujących na zdjęcia Twojego męża myjącego małą w wymyślonej przez siebie pozycji Ciekawe czy podda się za pierwszym razem czy będzie więcej podejść ![]() Ja kąpać małego będę w kuchni, na stole, bo miejsca mamy wystarczająco, żeby zmieściła się wanienka, przewijak i cała reszta oprzyrządowania ![]() Jesli chodzi o staniczki do karmienia, to ja kupować nie będę. Wolę zaopatrzyć się w takie zwykłe, aczkolwiek porządne i bez usztywnienia. Widzę, że kurczące się komórki mózgowe robią furorę Ale może faktycznie, coś w tym jest...Tak się chwalicie zdjęciami, że chyba i ja się zmotywuję i założę album prywatny, coby się móc nieoficjalnie narcyzować przed komputerem BTW, jak już o narcyzach mowa, to moja kochana mamuśka kiedyś chciała powiedzieć, że strasznie się sobą zachwycam. Jak to określiła "Jak ten, tulipan" ![]() ![]() Argh... lecę siusiu, bo Borys ciśnie mi na pęcherz i jeszcze popuszczę w gatki
|
|
|
|
#1380 |
|
Zadomowienie
|
gabisun, ycnan... mowicie, bankowo bedziecie miały
sama sie nie moge juz doczekac tego momentu... juz widze, jak mu idzie, a wlasciwie nie idzie i jak sie przy tym wkurza jejejeje!
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.

i jestem na łasce TŻta wiec poki nie dostane swojej karty to jestem poniekąd uziemiona...

Każdy ma prawo do własnego zdania a Ty posłuchaj dziewczyn bo mają rację. Musisz postawić się mężowi i nauczyć go pokory i trochę wjechać mu na ambicję. Powiedz mu wprost, że myślałaś, że bardziej będziesz mogła na nim polegać i że Cię zawiódł. Im to trzeba mówić prosto z mostu bo są z Marsa i nie domyślą się nawet jak się na głowie stanie. Buziak dla Ciebie
Ja tak mam
ale nie wieem czy sie uda....

(potwierdze za 2tyg) mimo litrow zielonej i czerwonej herbatki.

No, ale skoro nosze w sobie przyszlego sławnego piłkarza vel zapaśnika vel Beara Grillsa (uwielbiam kolesia) a moze i nawet przyszlego prezydenta Unii, to nie moge byc zbyt mimozowata (a chcialabym
do boju dziewczyno, nie daj mu się
Przyznaję - mogly byc lepsze (czyt. ja zrobilabym to lepiej
sama sie nie moge juz doczekac tego momentu... juz widze, jak mu idzie, a wlasciwie nie idzie i jak sie przy tym wkurza