|
|
#1441 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kraków po raz 3, czyli rozkręcamy się;)
Cytat:
Taniej, ale duuuużo nudniej. Jedyna atrakcja to tak naprawdę kolejka którą można się przejechać. Jek to powiedziała Neciak: Wieliczka to wieliczka A propos Neciak mam dla Ciebie sporo woreczków strunowych! Ale kto, bo już się zamotałam ?I dla kogo to ?Cytat:
Informujemy, że Rozświetlająco-przeciwzmarszczkowego system pielęgnacji okolic oczu ANEW zostanie bezpłatnie dostarczony do Pani wraz z kolejnym zamówieniem. Przepraszamy za zaistniałe niedogodności. Z pozdrowieniami, Bartosz Rozbicki Obsługa Internetu Avon Cosmetics Polska Cytat:
?Cytat:
Właśnie buszuję po Lifestyle ![]() Ja kupuję w Optilandzie: http://www.optiland.pl/SofLens_38-46.html http://www.optiland.pl/Opti_Free_Rep...00_ml-120.html
Jestem grze*na. Edytowane przez lalaith Czas edycji: 2010-08-03 o 11:35 |
||||
|
|
|
#1442 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Lalaith
narazie i tak jestem w Suwałkach, ale jak będę w Krk to się do którejś zgłoszę
|
|
|
#1443 |
|
Zakorzenienie
|
Neciak, gdzie podziałaś ava?
|
#1444 | |
|
Zakorzenienie
|
A bo czułam się niewidzialna więc jakby zrobiłam się niewidzialna..
|
|
|
#1445 |
|
Copyraptor
|
Ineso, specjalnie dla Ciebie, inne zdjęcie muffinek: http://3.bp.blogspot.com/_AUtwk1Ii9V...owemuffiny.jpg
|
|
|
|
#1446 | ||
|
Nie depcze krokusów
|
Jakby było jakieś spotkanie to dajcie znać, bo nie wiem, kiedy mi internet podłączą, a w pracy nie mam za bardzo czasu sprawdzać forum...
Cytat:
![]() Ta Randka Twoja. Wolny? Ma wolnego starszego brata? ![]() Cytat:
Kamakrk - ciekawe, jak się będą sprawować szkiełka
|
|
|
#1447 |
|
Rozeznanie
|
Witam dziewczęta!
Melduję, iż *uwielbiam zakupy internetowe! *uwielbiam naleśniki *uwielbiam Avon (Oriflame też, ale mniej niż avon )*uwielbiam modę *uwielbiam(!) rozmowy o niczym *uwielbiam piwo *uwielbiam lody, szczególnie miętowe *wścibskie pytania i głupie komentarze toleruję ![]() Mam nadzieję, że zostanę przyjęta do zacnego grona ![]() Nadmieniam, iż nie jestem mieszkanką Krakowa, ale zapewne kiedyś zostanę!! Kocham to miasto, jest wspaniałe. Pomóżcie mi proszę i odpowiedzcie na kilka moich pytań: 1)Jak się mieszka w Krakowie? 2)Jak wyglądają dojazdy z punktu A do punktu B (korki itp.) 3)Czy wynajem mieszkań jest drogi 4)Jak wyglądają poszukiwania pracy, czy ta praca w ogóle jest 5)Jakie są zarobki (przykłady) Odpowiedzi na te pytania są mi potrzebne, gdyż po pierwsze chciałabym porównać z mieszkaniem w moim obecnym mieście, ponadto chciałabym wiedzieć czy w ogóle warto próbować i przenosić się z drugiego końca Polski. Z góry Wam dziękuję za każdą odpowiedź
|
|
|
|
#1448 |
|
Copyraptor
|
Ściągnęłam świeże mięsko
1) Fantastycznie 2) Fatalnie 3) Tak 4) Okropnie, tak średnio 5) Różne, w zależności od tego co umiesz robić To tak w skrócie Korki bywają w Krakowie fatalne, ale to zależy do tego gdzie jest jaki remont, w jakich godzinach i gdzie usiłujesz się dostać, etc. Mieszkania są drogie - jeżeli chcesz szukać kawalerki, to czasami, okazyjnie znajduje się coś poniżej 1000zł + opłaty. Jeżeli miejsce w pokoju, bliżej centrum, to trzeba liczyć ok. 450zł. Jeżeli osobny pokój - 700-800zł. Z pracą jest różnie, zależy czego szukasz. Jeżeli czegoś dorywczego, to czasami się znajdzie. Jeżeli już poważnej pracy, to - jak widać po naszych dziewczynach - dość ciężko znaleźć dobrze płatną pracę w zawodzie. |
|
|
|
#1449 |
|
Rozeznanie
|
Świeże mięsko, he he, słodko:P
Dziękuję za odpowiedź. Tak sobie myślę, że z tą pracą to nie ma znaczenia czy Kraków, czy Olsztyn czy Gdańsk, wszędzie jest do d*py:/ Taki urok naszej Polski.
|
|
|
|
#1450 |
|
Zadomowienie
|
a ja się nie zgadzam! wynajem jest sporo tańszy niż w Wawie, ja wynajmowałam pokój 10minut od Dworca Głównego autobusem, naprawdę dobra lokalizacja, miałam samodzielny, WIELKI pokój, warunki naprawdę dobre - 580miesięcznie z rachunkami!:P koleżanka na Mogilskiej - 530miesięcznie, a w nowym bloku i ma bombowe warunki
trzeba po prostu szukać na bieżąco ![]() i korki - jak są remonty to wszedzie jeździ się beznadziejnie, bez nich - wg mnie naprawdę dobrze, autobusem, tramwajem, naprawdę komunikacja w mieście bardzo dobra, wiem co mówię, u mnie jest beznadziejna, w wawie czy w gdańsku wielokrotnie sprawdzałam, nie mówiąc o metrze nowojorskim, wolę krakowskie autobusy ![]() idę robić oponki i wściekać się na reserved, jak do jutra odpowiedzi nie dostanę na mejla to ich zwyzywam, będę jak pod pałacem prezydenckim pan, który na księży wołał 'ubeki'
|
|
#1451 |
|
Copyraptor
|
Mju, ja mówię o takich pokojach, gdzie 10 minut to jest do Rynku, i to piechotką - bo takimi zazwyczaj są zainteresowani moi znajomi
wiadomo, że im dalej od centrum tym taniej a jak człowiek chce, to może i za 300zł blisko mieszkać, w jakimś czteroosobowym pokoju. A z Warszawą nie mam porównania, tylko z Tychami czy Oświęcimiem, gdzie wynajem sporego mieszkania kosztuje 700zł..
|
|
|
|
#1452 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
ad.1 ciekawie ad.2 poruszam się po wschodniej części (Nowa Huta - Centrum) i dojazdy są w porządku, zwłaszcza tramwajem, bo korki wtedy niestraszne ad.3 tak, 2 miesiące temu szukałam miejsca dla siebie, kawalerka to min. 1000 zł plus opłaty, osobny pokój w dobrej lokalizacji 800 zł, miejsce w pokoju 500 zł... można trafić na dobrą okazję, ale na to trzeba mieć czas i nerwy ad.4 dorywcza i dla studentów się znajdzie, ale ze stałą pracą w zawodzie nie jest łatwo, bo konkurencja ogromna ad.5 zależy, co się robi
|
|
|
#1453 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale za to jeśli chodzi o tramwaje od centrum na zachód to korki murowane.
|
|
|
#1454 |
|
Nie depcze krokusów
|
Nie podobasz mi się bez ava
|
|
#1455 | |
|
Matka Smoka
|
Cytat:
chyba mam nietentego biomet bo nie rozumiem....chodziło nie o modę tylko o moda - czyli ecrulo ale chyba nikt mnie nie zrozumiał![]() Mój kot ma imię prawie jak Twój nick ![]() Witamy ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Neciak, czemu jesteś niewidzialna? Mój pierwszy zakup na allegro: skończył się kolor torebki a żaden inny mi nie pasuje i zastanawiałam się nad nią dwa miesiące ech.
|
|
|
|
|
#1456 |
|
Copyraptor
|
Ineso, bo się śmiałaś z moich muffinek, że płaskie. No to to są te płaskie, tylko wyjęte z formy
|
|
|
|
#1457 |
|
Matka Smoka
|
Aaaa myślałam, że to odpowiedź na moje pytanie czemu orgazmiczne
|
|
|
|
#1458 |
|
Copyraptor
|
Aaa
|
|
|
|
#1459 |
|
Matka Smoka
|
Aaa czyli brać na wynos?
|
|
|
|
#1460 |
|
Copyraptor
|
|
|
|
|
#1461 |
|
Konto usunięte
|
spać mi się chce, dziś znowu miałam ciekawą akcję z mężczyzną w tle
nie były to żadne erotyczne wygibasy
|
|
|
|
#1462 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja dzisiaj nigdzie się nie ruszam... wczoraj cały dzień biegałam po serwisach laptopów a 2 dni temu szukałam sukienki na wesele i całe stopy mam w odciskach
|
|
|
|
|
#1463 | |
|
moderatorka też wizażanka
|
Ineso,
To są najprzyjemniejsze 3 minuty, w moim wykonaniu, nawet minuta w życiu Orgazm za 6 zł ![]() ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1464 |
|
Zadomowienie
|
A ja zainspirowana muffinkami cholerki zaraz po praktykach wzięłam się za ciacho z rabarbarem i już siedzi w piekarniku...
|
|
|
|
#1465 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a 10minut do rynku piechotą to prawie same kamienice, albo przy wiśle, a 2 przystanki od Rynku i już sporo taniej ![]() mówię ze swojego doświadczenia oczywiście ale wiesz, Oświęcim, Tychy, czy moja Ostrołęka to taki Pcim Dolny w porównaniu do Krakowa u mnie wynajem mieszkania to 400-500zł
|
|
|
#1466 |
|
Copyraptor
|
No wiem, że Pcim, dlatego jak ktoś mnie pyta, czy w Krakowie jest drogo to odpowiadam, że owszem
Nie porównuję z Warszawą, czy Nowym Jorkiem
|
|
|
|
#1467 |
|
Zadomowienie
|
Nowy Jork to był o metrze, nie o kosztach!
wiesz, ze mną koleżanka z wawy się kłóciła,że u nich taniej, bo jej ktoś tam mówił,że drogo, ale jak mówiła ile ona płaci, to wiem,że tam zdecydowanie drożej!
|
|
#1468 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Witam was mieszkanka Krakowa od 1 Kwietnia ![]() od zawsze uwielbiałam to miasto i w końcu się przeprowadziłam Niestety wydaje mi się to miasto ogromne i nie mam pojęcia gdzie co jest całe szczęście jest TŻ które wszędzie wozi![]() Mjucaczek "Twoja" Ostrołęka to ta koło Warszawy??
Nie załamuje się. ![]() Doceniam to co mam. ![]() Oszczędzam. Dobrze organizuje wolny czas. Poznaje Kraków. ![]() Ewentualnie zrzucam kilogramy. Edytowane przez paniDoktorJoint Czas edycji: 2010-08-03 o 19:39 |
|
|
|
#1469 | |
|
Zakorzenienie
|
Widzę że się dogadamy
![]() Cytat:
![]() Inesoooo czemu szyderczo ???Zadzwoniła do mnie mama Uli że się zdecydowała na inną nianię ![]() Jutro kolejna rozmowa, trzymajcie kciuki!
|
|
#1470 |
|
Raczkowanie
|
hmm ja mam wrażenie że w krk wszystkie ulice upakowane są w centrum
tzn wszystko wydaje się być blisko, nie tak jak np. w poznaniu gdzie miasto ciągnie się kilometrami.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:40.

Taniej.
Właśnie buszuję po Lifestyle 
narazie i tak jestem w Suwałkach, ale jak będę w Krk to się do którejś zgłoszę 

chyba mam nietentego biomet bo nie rozumiem....

całe szczęście jest TŻ które wszędzie wozi