|
|||||||
| Notka |
|
| Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY
Cytat:
|
|
|
#3692 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3693 |
|
Raczkowanie
|
U mnie bambino odpada, zapycha - jest zbyt tłusty, też miałam z tlenkiem cynku.
Z dnia na dzień widzę, że moje jak Wy to mówicie "wulkany" są mniejsze, oby nie wyskoczyło nic nowego to już będzie dobrze.Teraz sobie postanowiłam: krecę się w domu po pracy, nigdzie nie wychodzę, przyklejam aloesowe opatrunki, na noc również żeby w końcu doprowadzić buzię do porządku. W każdym bądź razie aloes działa niesamowicie. Polecam, naprawdę. Ludzie leczą nim czyraki i inne ropne cholerstwa - to dlaczego miałby nie wyleczyć ropnych krost ? .
|
|
|
|
|
#3694 |
|
Rozeznanie
|
u mnie wulkany już ustały - mam nadzieję że już nigdy nie powrócą, ale od czasu do czasu robi się się taki mały wylew podskórny, siniak... rozumiem jakbym wyciskała w tym miejscu, ale ja go w ogóle nie ruszam, więc nie wiem ocb... w niedzielę byłam na grillu, zjadłam tyle chipsów, słodkiego, kiełbasę z grila, piłam piwko i na szczęście wyskoczyły dwie małe krostki, które podczas mycia same pękły... a ja się przejmowałam że wyjdzie cała armia te paskudztwa... no ale nie chwalmy dnia przed zachodem słońca, bo tfu, tfu ale coś się może jeszcze zrobić :P
|
|
#3695 |
|
Raczkowanie
|
Wiesz, ja nigdy nie zauważyłam, że to co jem ma jakiś wpływ na moją cerę.
Ale od czasu kiedy powstały "wulkany" z ropą ;/ na moich policzkach po "brevoxylowym" przesuszeniu staram się unikać takiegoż właśnie jedzenia typu fast food itp. choć nie powiem, ze smaczek za mną nie chodzi .Mam nadzieję, że ta masakra się w końcu skończy i, że aloesik zrobi co trzeba .A tak w ogóle słyszałam, że maść propolisowa jest również bardzo dobra. Staram się pojedynczo smarować jakiegoś intruza żeby po prostu przetestować jej skuteczność, i niby troszkę przygasa, ale zapewne też żeby efekt był trzeba troszkę smarować. |
|
|
|
|
#3696 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja po maści propolisowej nie widziałam żadnego efektu... jednak co twarz to inny przypadek :P
|
|
|
#3697 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#3698 |
|
Raczkowanie
|
Kupiłam bratka
A i byłam na wakacjach i ukradkiem ucięłam właścicielom domu, w którym mieszkałam, liść aloesu
|
|
#3699 |
|
Przyczajenie
|
hej (głównie) dziewczyny!
czytałam właśnie sporo na tym forum i też postanowiłam się trochę poudzielać :P tak więc, podobnie jak Wy miałam i po części jeszcze mam problem z trądzikiem. poważniejsze kłopoty zaczęły mi się w III kl. gimnazjum, wtedy też zdecydowałam się pójść do dermatologa. Stosowałam antybiotyki, jakieś kremy itp. ale wszystko tylko się nasiliło i po pół roku odstawiłam wszystkie specyfiki, które nic nie pomagały a tylko nasilały wyskakiwanie krostek. teraz mam 18 lat i generalnie pryszcze wyskakują mi tylko przed okresem i jak np zjem za dużo słodyczy, fast foodów itp. ;D przestałam używać nawet specjalnych antybakteryjnych żeli do mycia twarzy, kremów, tylko zwykłe, np nawilżające ;D nie wiem czy dobrze robię, ale tak od 2miesięcy nie narzekam - nie mam praktycznie żadnych krostek ;D za to zostały mi po nich na twarzy straszne przebarwienia, takie czerwone plamy, których w ogóle nie mogę się pozbyć i dlatego nawet nie wychodzę z domu bez podkładu i pudru - muszę to jakoś ukrywać bo bez tego wyglądam tragicznie :| różne maseczki, np z ogórków niby odrobinkę pomagają ale musiałabym chyba ich przez 5 lat stosować, żeby całkowicie mi to zeszło a chciałabym się jak najszybciej tego pozbyć ;D macie może jakieś szybsze i SKUTECZNE sposoby? ;P
|
|
|
|
|
#3700 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
Możesz spróbować z maseczka aspirynowa albo Acne Derm - on tez działa antytradzikowo. Nic wiecej polecic nie moge Wogóle raczej radziłabym przeczekać lato jak juz takiego słońca nie bedzie zeby nie nabawic sie gorszych przebarwien
|
|
|
#3701 |
|
Raczkowanie
|
Mi na trądzik trochę pomagało przecieranie skóry przed pójściem spać spirytusem :P
|
|
|
|
|
#3702 |
|
Przyczajenie
|
tylko nie spirytusem ! pomaga na chwile- potem jest gorzej!
Ja polecam olejek z drzewa herbacianego- mozna w aptece kupic (eteryczny). Ma dzialanie silnie bakteriobojcze i na pewno sprawdzi sie lepiej niz spirytus, bo jest w 100% naturalny. Ja 2-3 krople rozsmarowuje prosto na skore, choc mowia ze lepiej laczyc go z kremem lub tonikiem!
|
|
|
#3703 |
|
Przyczajenie
|
dziękuję bardzo za pomoc.
może na razie spróbuję z tą maseczką aspirynową, zobaczymy ile ona pomoże, chociaż boję się trochę, żebym nie dostała po niej wysypu kolejnych krostek. może jeszcze spróbuję ten wcześniej wspominany aloes ;D
|
|
|
|
|
#3704 |
|
Raczkowanie
|
Dużo mieli tego aloesu, to może nie zauważą braku jednego małego liścia
![]() Muszę się rozejrzeć za sokiem aloesowym ![]() A i ktoś może wie gdzie można kupić aloes do posadzenia w doniczce?
Co raz bliżej nowy rok Edytowane przez amaya_chan Czas edycji: 2010-07-28 o 16:45 |
|
|
|
|
#3705 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja widziałam kiedyś w lidlu, a tak to nie wiem ![]() blondyneczka29 popróbuj. Nie zaszkodzi
|
|
|
#3706 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3707 |
|
Przyczajenie
|
nie zmywamy tego olejku, ja najczesciej robie tak ze na noc mieszam sobie z kremem- tak 3-4 krople i smaruje na twarz, albo tylko na brode i czolo, gdyz tam mam najwieksze problemy z brzydkimi niespodziankami.
|
|
|
#3708 |
|
Rozeznanie
|
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...l-aloesowy.htm
Ja teraz testuje ten żel. Zobaczymy, jak moja mieszana, humorzasta cera zareaguje...
|
|
#3709 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Brzmi ciekawie Daj znać jakie wyniki Gdzie się to kupuje?
|
|
|
#3710 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3711 |
|
Raczkowanie
|
Będę musiała się przejść
oby mieli to w mojej aptece ![]() heh... moja mama się już ze mnie śmieje, jak jej mówię, że muszę sobie kupić: a to bratek, a to aloes... "coś znowu wyczytała nowego?"
|
|
#3712 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam to samo
|
|
|
#3713 |
|
Rozeznanie
|
Ahahah, ja też.
![]() No i standardowe: 'Już tyle masz tych kremów i kupujesz następne!'.
|
|
#3714 |
|
Przyczajenie
|
moze sprobuj krem skinoren, moja dermatolog ostatnio mi go przepisala i podobno jest tez na przebarwienia, ja go juz stosuje ok 2 tygodni i widze poprawe
|
|
|
|
|
#3715 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja to mam mało... Bo ja to używam, pod warunkiem, że o tym nie zapomnę, a często mi się to zdarza. Dlatego zaczęłam czyścić się od środka
|
|
|
#3716 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Uwielbiam też żel aloesowy z Gorvity I cera wygląda w miarę, także się cieszę.
|
|
|
#3717 |
|
Przyczajenie
|
Mi Pani w aptece dała mydło Protex i Afronis(spirytus) ten Afronis jest świetny codziennie myje twarz mydłem a potem smaruje Afronisem i mam coraz mniej pryszczy. Również opalam często twarz też pomaga.
Dziewczyny? A czy któraś z Was ma pryszcze na pupie? bo ja dużo i nie wiem jak się ich pozbyć nawet opalałam ale tam to nie działa
|
|
|
|
|
#3718 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale to i tak jest przesada już... czy te świństwa muszą się pojawić wszędzie? Jeszcze na oczach i włosach ich nie było Wytępić te szkarady!!!!! A mnie wysypało... zastanawiam się czy to od tego, że właśnie zaczęły się te dni czy od bratka, czy od tego i tego... No cóż - trzeba przecierpieć. Nie pierwszy raz i pewnie nie ostatni. Co raz bardziej potrzebny mi aloes, a ja nie mam kasy! ![]() PS. o co chodzi z tym zapychaniem? ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
Ale to nie znaczy, że innym ma nie pomóc
Co raz bliżej nowy rok Edytowane przez amaya_chan Czas edycji: 2010-08-03 o 12:07 |
||
|
|
|
|
#3719 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() O żesz Ty Złodziejuu. ! ![]() Ale czego się nie robi dla ładnej buźki .. ?
|
|
|
|
|
|
#3720 |
|
Przyczajenie
|
Trochę mnie tu nie było i doszło trochę fajnych pomysłów
ale musze wam się pochwalić ze trądzik już mi prawie zszedł a wszystko dzięki brudnej wodzie;D wyjechałam nad jezioro na mazury i kompiąc sie w brudnej wodzie dostałam wysypu wiec pojechałam do apteki i kupiłam krem polecony przez sprzedawce acnefan. Początkowo nie wierzyłam ze to w ogóle może pomoc, po czym po 2 tygodniach wakacji okazało sie ze trądzik zmniejszył sie i to bardzo. Tak wiec używam tego kremu i jest naprawdę dobrze plus dodatkowo bio-peeling z oriflame. Mam teraz do was pytanie macie jakaś skuteczna maseczkę do tego dużo jest ich w necie ale chodzi mi o taka którą już wypróbowałyście i możecie śmiało potwierdzić ze działa. Edytowane przez kala123123 Czas edycji: 2010-08-03 o 22:36 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dermatologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:57.

może faktycznie powinnam stosować coś nawilżającego. Ten Hyseac nawet nieźle sie prezentuje i z tym żelem może by mi ładnie ściągnął skóre i poprawił jej stan... tyle ze na moją kieszeń to bede musiała z nim troche poczekac
Poszukam z reszta jeszcze jakiś produktów. Chyba ze masz moze jeszcze cos do polecenia ? 

poważniejsze kłopoty zaczęły mi się w III kl. gimnazjum, wtedy też zdecydowałam się pójść do dermatologa. Stosowałam antybiotyki, jakieś kremy itp. ale wszystko tylko się nasiliło i po pół roku odstawiłam wszystkie specyfiki, które nic nie pomagały a tylko nasilały wyskakiwanie krostek.
Wogóle raczej radziłabym przeczekać lato jak juz takiego słońca nie bedzie zeby nie nabawic sie gorszych przebarwien