Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas leci!! - Strona 167 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-03, 21:35   #4981
Ania0104
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
poczekamy jaki tytuł przejdzie, sama bym coś neutralnego wymyśliła ale weny kompletnie brak
No chyba żeby było

Martynka nadal raczkuje, reszta dzieci spaceruje

tytuł moze być mi sie podba
Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość

Ty już nie zwalaj na męża

No to fajnego masz pomocnika i wielkiedla Niego.
Jak to nie wiesz co to znaczy ziazia?

Proszę mi się przywołać do porządku i częściej zaglądać
na kogoś trzeba

no włąsnie nie wiem moze mi podpowiesz?

ok ... Anka przywołuję Cię do porządku
przywołana

to idę spać, bo padam ... jutro jadę po kolejną porcję płytek i farbę do salonu ... potem do banku itd ....
dobrze, ze małż co chwile dzowni i pyta czy pozałatwiałam sprawy bo chyba bym się nudziła

Sylka czy Ty znasz Chotową? Pisałać chyba o tym ośrodku niedawno ... byliśmy tam w niedzielę - Bartosz nawet rowerkiem pływał - w super kapoku - wyglądał jak żółwik ... jedziemy tam na wakacje 18 sierpnia nareszcie kilka dni odpoczynku!

Kasiu - za bardzo nie wiem o co chodzi, ale fajnego masz szefa ... doczytram pewnie jutro

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 21:44   #4982
Texasik
Rozeznanie

Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le

Witam wieczornie !!!

Czeko wielkie brawa dla Werci klask i:
Ania Moj Daniel robi tak samo chodzi trzymajac mnie za palec , jak Go probuje mu zabrac to jest krzyk .
Kasiu niezlego masz szefa , fajny czlowiek .
Anulla dolaczam sie do Twojej petycji .

Moj skarb Daniel - 07.07.09

Texasik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 21:46   #4983
morska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Kochana jesteś Nie wiem jak mam Ci się odwdzięczyć Podpasuje, jeszcze tyle odcieni, to coś sobie dobiorę

Jutro napiszę, bo jutro będziemy jedli (ja i Maciej), to zobaczę czy dobre i warto pisać W sumie wyszły fajnie i ładnie pachną

Napisz koniecznie

Cytat:
moja droga, jeszcze z niejedną rzeczą okażesz się zacofana - poczekaj aż mały pójdzie do przedszkola

może jest na Dukanie?

A co do dżemów - ja na razie smaruję małej bułeczkę musami owocowymi w słoikach dla dzieci, trochę za rzadkie ale dajemy radę

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

witaj w moim świecie
Pewnie tak

Mówisz? Mnie denerwowały tą rzadkością, wszystko spływało

Cytat:
hmm, jak w miarę doba za taką cenę to może coś z używanych? Ja niestety nie podpowiem bo średnio ze swojej zadowolona jestem
A jaką spacerówkę masz, bo nie pamiętam?
Stary 2010-08-03, 21:47   #4984
morska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
, a co stosujesz do "spojenia", żeby się kupy trzymało?

To muszę poszukać takich z "li i jedynie z owoców i cukru" , bardziej mnie te "dodatki" różne odrzucają. W Amarantusie na razie nie planuję zakupów, ale rzeczywiście warto się tam rozejrzeć
Ja już nie uciekam za wszelką cenę od cukru, tam gdzie mogę - unikam, ale nie chcę przesadzać w żadną stronę.
A miód już jest dozwolony? Tak na chleb dawałaś?

Wiem, że dla Ciebie to ważne, bo ja jestem taka sama. Ale gdybym była na prywatnym badaniu, to chyba by nie wyszła bez wymiarów
Jogurtu naturalnego Dodaję też szczypiorek/natkę p./rzeżuchę. Wiadomo - z majonezem trzymałoby się lepiej, ale nie jest najgorzej

Chyba Łowicz dobrze wypadał na tle tamtego asortymentu.
Jeśli jest jakiś zamiennik bezcukrowy i bezśmieciowy to wiadomo, że wolę, ale jak nie mam pod ręką, to też daję z cukrem Ale staram się mało cukru Tymkowi dawać, bo tuczenie Mu niepotrzebne raczej

Miód podobno po 12. miesiącu Dawałam z pasieki, a nie taki supermarketowy. Na chleb z masłem Zainaugurowałam dosłownie dwoma kropelkami. Czytałam na osesku, że dzieci w wieku 1-4 lat mogą zjadać dziennie łyżeczkę miodu, chociaż ja na razie aż tyle dawać nie planuję.

A, wiesz co... Machnęłam ręką, bo brak wymiarów wyszedł na jaw jak już było dawno po badaniu, Tymek ubrany czekał z Ojcem na korytarzu, bo już płakał... Trudno. Przynajmniej wiem, żeby więcej tam nie iść.

Cytat:
Też muszę pochwalić swojego małego marudębardzo rozumny się zrobił:jak mówię chodź idziemy do łazienki,podchodzi daje mi łapkę i prowadzi do łazienki,to samo z kuchniąjak mówię pada deszcz,Bartosz krzyczy kap,kap i chce na ręce i do okna,rozumie już dużo rzeczy:poproszony przynosi piłkę,pieska,słonikacodziennie czymś zaskakuje i strasznie lubi się tulićjak wołam choć przytulimy się,przychodzi i mocno ściska mnie za szyję
No to się pochwaliłam
dla Bartoszka
Z powyższej listy Tymek umie tylko się tulić

Cytat:
No chyba żeby było

Przepraszam, ale....

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
pedze szybko powiadomic ze Wercia sama chodzi
zaczela sie puszczac i mowie jej chodz do mamy a ona dawaj pedzi jak oszalala sama
dla Werci!

Edytowane przez morska
Czas edycji: 2010-08-03 o 21:50
morska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 21:57   #4985
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
tytuł moze być mi sie podba

lepiej nie, Martynka jak się przejmie to cały następny watek będę czekała żeby raczyła dupcie podnieść z podłogi

dobrze Cię widzieć Aniu

Morska mamy taki wózek, tylko niebieski, kołka to tragedia ale w sumie przyzwyczajona jestem do x-landera więc trudno mi się przestawić jak czasem gdzieś z nim idę...

Ide w końcu spać, dobrej nocki

Edytowane przez aannuullaa
Czas edycji: 2010-08-03 o 21:58
aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 22:09   #4986
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
zaczela sie puszczac i mowie jej chodz do mamy a ona dawaj pedzi jak oszalala sama
Gratulacje

Cytat:
głównie przez cukier bo Martynka to taka mała kluseczka zawsze kupowałam zwykłe dżemy a one słodkie niesamowicie, gdybym kupiła jakiś specjalnie dla niej to szybko by się zepsuł bo ona zje troszkę i musiałabym wyrzucać...

Petycja odnośnie tytułu nowego wątku
NIECH NIC O CHODZENIU, STANIU ANI MÓWIENIU NIE BĘDZIE BO BĘDĘ MUSIAŁA SIĘ WYPISAĆ
Jaka Ona jest kluseczka?

Anula, jesteś niemożliwa

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
W temacie jedzeniowym....
Rowniez uzywam Brity i na takiej wodzie gotuje wszystko

Jesli chodzi o dżemy, to osobiście lubię owocową rapsodię z firmy St. Dalfour, sa bez dodatku cukru, slodzone chyba sokiem winogronowym, ale czy wszystkie wariacje- tego nie wiem. Antonio ostatnio nie tyka owocow. Zadnych i pod zadna postacia . Za to namietnie je kazde warzywko
Dziewczyny, a ta Brita to oczyści każdą wodę? Bo u nas naprawdę jest wstrętna, twarda jak nie wiem co

, myślałam, że w Polsce nie ma, ale są

Ależ zmienne są te nasze maluchy

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2010-08-03 o 22:27
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 22:10   #4987
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie Kubusia dziąsełka bolą
(...)
Jestem padniętaBartosz strasznie marudzi,jakby tego było mało,mama przywiozła mi ogórki do robienia zrobiłam 10 słoików małosolonych,przy pomocy Damiana,zabawiającego Bartoszka na 100 różnych sposobów i to jeszcze było źle
Też muszę pochwalić swojego małego marudębardzo rozumny się zrobił:jak mówię chodź idziemy do łazienki,podchodzi daje mi łapkę i prowadzi do łazienki,to samo z kuchniąjak mówię pada deszcz,Bartosz krzyczy kap,kap i chce na ręce i do okna,rozumie już dużo rzeczy:poproszony przynosi piłkę,pieska,słonikacodziennie czymś zaskakuje i strasznie lubi się tulićjak wołam choć przytulimy się,przychodzi i mocno ściska mnie za szyję

, u nas też marudzenie od rana do wieczora
dla Bartoszka, Kubuś też taki tulasek

Cytat:
cześc dziewczynki ... talk wiem wiem mi się nalezy
ale wiecie jak to jest jak mąż cały miesiac na urlopie wczoraj pojechał w delegacje a ja zostałam z cała budową sama ... i tak dzwonie, załatwiam, do tego Bartek chodzący wszędzie, ale oczywiście z moim palcem on chyba nigdy nie zacznie chodzic sam ... tak się boi puścić mój palec, ze szok

Zjada juz z nami obiady swoich zupek nie chce
Przesypia ślicznie całe nocki - od 21.30 do 8 rano
hmmm co tam jeszcze z nowości
aaaaaaaaaaaa zaczyna mówić coraz więcej "wyrazów" mówi mama, tata, baba, dziadzia, kciii, tiessss, i ostatnio ulubione "słowo" ziaziaziazia - jeszcze nie rozszyfrowałam co ono znaczy ... no i mieli tym jęzorkiem w kółko
Cześć Aniu , dobrze, że jesteś

za mówienie i ładne spanie

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
Na pewno ząbki
Tymek również wydziwia z jedzeniem teraz. Wszelkie zachowania wskazują też na ząbki, chociaż jak uda mi się przypadkiem zajrzeć w paszczę (bo oczywiście nie pozwala), to nie widzę wykluwających się

Ale zanim ząbek się wykluje widocznie, rośnie sobie w dziąśle i pewnie to też boli.

Cytat:
poczekamy jaki tytuł przejdzie, sama bym coś neutralnego wymyśliła ale weny kompletnie brak
No chyba żeby było

O, przepraszam, Kubuś też raczkuje, a nie spaceruje sam

H. MacLeod

.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-03, 22:15   #4988
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
No to fajnego masz pomocnika i wielkiedla Niego.
Jak to nie wiesz co to znaczy ziazia?
Ja też nie wiem

Cytat:
Jogurtu naturalnego Dodaję też szczypiorek/natkę p./rzeżuchę. Wiadomo - z majonezem trzymałoby się lepiej, ale nie jest najgorzej

Chyba Łowicz dobrze wypadał na tle tamtego asortymentu.
Jeśli jest jakiś zamiennik bezcukrowy i bezśmieciowy to wiadomo, że wolę, ale jak nie mam pod ręką, to też daję z cukrem Ale staram się mało cukru Tymkowi dawać, bo tuczenie Mu niepotrzebne raczej

Miód podobno po 12. miesiącu Dawałam z pasieki, a nie taki supermarketowy. Na chleb z masłem Zainaugurowałam dosłownie dwoma kropelkami. Czytałam na osesku, że dzieci w wieku 1-4 lat mogą zjadać dziennie łyżeczkę miodu, chociaż ja na razie aż tyle dawać nie planuję.

A, wiesz co... Machnęłam ręką, bo brak wymiarów wyszedł na jaw jak już było dawno po badaniu, Tymek ubrany czekał z Ojcem na korytarzu, bo już płakał... Trudno. Przynajmniej wiem, żeby więcej tam nie iść.

Mnie te "śmieci" bardziej przerażają . Też staram się jak najmniej cukru dawać, ale już nie schizuję , Kubuś je biszkopty, wafle , ale soków nadal nie podaję, no chyba, że w postaci kisielku

Dzięki za info o miodzie , ja też mam w domu taki z pasieki, może spróbuję

Też bym nie poszła

H. MacLeod

.
Stary 2010-08-03, 22:27   #4989
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Może jej to minie. Ząbki jakieś idą, gorąco jest, albo ma taki okres. ie przejmuj się i staraj jej co jakiś czas dawać - jak najczęściej, a nóż widelec zje.
A Ty piersią karmisz?
Do 100 zł, to raczej coś używanego. Później coś poszukam, bo teraz nie mam jak za bardzo.

A trójeczki już macie? Bo czasami się zdarza, że najpierw idą czwórki a potem trójki. (To tak przy okazji )

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

No i co z tytułem, bo 36 postów zostało...
tak wlasnie robimy, dajemy w kazdej chwili, i cos tam od czasu do czasu przegryzie, ale to napewno wina ząbków, bo wychodza te szerokie z lewej strony 2 naraz już widać że kawałeczek sie przebił....
dziekuje z góry nawet tak do 150 mógłby być...bbo kurcze chciałam coś lepszego ale sam. się popsół i tysiak poszedł w amory i jakies przewody
ja znalazłam cos takiego co mi nawet w oko wpało a co wy myślicie???:
http://allegro.pl/item1165491109_bab...daz_zolty.html
http://allegro.pl/item1174782909_woz...ry_kurier.html (tylko te kolory cos dziwne )
http://allegro.pl/item1172487900_roz...mocja_hit.html
http://allegro.pl/item1164505583_sup...kolory.html(te kolory takie nie za fajne)
http://allegro.pl/item1174718146_spa...isy.html(tylko ciekawe jakie to minimum jest :/)
http://allegro.pl/item1169348626_woz...ipi_buggy.html
http://allegro.pl/item1169854277_mam...gy_violet.html
http://allegro.pl/item1175160397_lek...ka_koochi.html
http://allegro.pl/item1168064863_oka...zl_coneco.html
http://allegro.pl/item1167362725_spa...by_design.html

i co myslicie???? POMOŻECIE cos wybrać???

Cytat:
No chyba żeby było

ha ha ha dobry tytuł ciesz się że jeszcze nie chodzi to az tak nie broi

Cytat:

aaa nie mam weny na tytul ale takie 2 wymyslilam

- Odkrywaja świat nasze tuptusie , radujmy sie wszystkie mamusie!!
- Roczniaki nasze nas zaskakuja a mamusie sobie milo plotkuja
GRATULACJE Dla zdolnej Werci

w koncu chwila odpoczynku....kurcze jak do tej pory ząbki szły bez problemowo to teraz masakra.....
Stary 2010-08-03, 22:42   #4990
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

ale fajne linki powklejałyscie, szczególnie te mi sie nadały
http://allegro.pl/item1165045362_fis...przedaz_s.html
http://allegro.pl/item1167193600_pri...6.html#gallery
http://allegro.pl/item1158558744_now...z.html#gallery

svi te świetne http://moda.allegro.pl/item116507160...g.html#gallery

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Szef potrzebuje 2tyg na przód bym dała znać że wracam, i mam już być w ciąży.Przyjść na 1 dzień i uciekać na L4
gdzie ty tego szefa wytrzasnełas?

fajnei ze Iwonka sie w koncu odezwała bo tez juz sie zaczełam martwic

Zuzanka w koncu usneła, teraz czekam na małza, burczy mi w brzuchu, chyba cos wezme na ząb........

Zuzia sie super rozkreciła z chodzeniem na roczek bedzie ładnie zasuwac

Ola widze ze ty nieługo urodzinki masz, ja tez ciekawe czy małz bedzie pamietał

ide do klubu poczytac, moze zdaze zanim małz wróci papa
Stary 2010-08-03, 22:48   #4991
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, a ta Brita to oczyści każdą wodę? Bo u nas naprawdę jest wstrętna, twarda jak nie wiem co

, myślałam, że w Polsce nie ma, ale są

Ależ zmienne są te nasze maluchy
Co do Brity, to nie wiem,u nas bardoz miekka woda.
A propos wspomnianych dzemow, to oprocz tego, ze bez cukru, to jeszcze bez konserwantow i sztucznych barwnikow.

Aniu, witaj Fajnie, ze jestes

Texasiku, widze, ze masz taki sam nastroj do pisania, jak ja ostatnio
Zmykam poczytac.
Do jutra

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-03, 22:52   #4992
Cassandra 23
Zakorzenienie

Jeszcze na chwilke zajrzałam ale zmykam juz spac.

O dziadku nic nowego nie wiem. Był operowany ok 16, pojechałam wieczorem do szpitala ale lekarz był na kolejnej operacji wiec nie miałam sie kogo zapytac o stan dziadka. Jutro rano z babcia pojedziemy i juz bede wiedziała wiecej. Martwie się...

Czeko, wielkie gratulacje dla Werci Niebawem wszystkie dzieciaczki ruszą do przodu - MARTYNKA też

Kasiu,
Fajnego masz szefa

Aniu, fajnie ze sie pojawiłaś. Zagladaj do nas częściej.
I brawa dla Bartusia

Sylka, widze ze Bartus to mały zdolniacha Naprawde sporo juz rozumie Zaskakuja nas nasze dzieci kazdego dnia.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 22:54   #4993
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Co do Brity, to nie wiem,u nas bardoz miekka woda.
A propos wspomnianych dzemow, to oprocz tego, ze bez cukru, to jeszcze bez konserwantow i sztucznych barwnikow.
To zazdroszczę wody, u nas ma największy stopień twardości, jaki istnieje

To drugie nawet ważniejsze

Dobrej nocki

H. MacLeod

.
Stary 2010-08-03, 22:54   #4994
Texasik
Rozeznanie

No masz racje Mariolu za bardzo wylewna to ja nie jestem , tylko podczytuje namietnie ....

Zaraz wstawie filmik do klubu , mam nadzieje ,ze mi sie uda .

Stary 2010-08-03, 22:56   #4995
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Texasiku, widze, ze masz taki sam nastroj do pisania, jak ja ostatnio
To i ja dolączam sie z takim samym nastrojem.
Wczoraj mnie wszystko irytowało, leciało z rąk a dzisiaj dostałam @ wiec juz wiem co było tego powodem

Ja tez juz uciekam, do jutra
Spokojnej nocki

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 22:59   #4996
Texasik
Rozeznanie

Udalo sie , zapraszam do ogladania .

Stary 2010-08-04, 06:15   #4997
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cześć dzieweczki

Wpadam życzyć miłego dnia, będę później z kawą jeżeli mała pozwoli ;-)
Wybieramy się dzisiaj do dermatologa i zmówić ciasta na sobotni roczek, chwała Bogu na upał się nie zapowiada...

Edytowane przez aannuullaa
Czas edycji: 2010-08-04 o 06:16
Stary 2010-08-04, 06:55   #4998
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

A może wiesz jeszcze jak się robi tzw kluski kładzione? Podobnie? Chodzi mi o takie do jedzenia samodzielnego, jako kluski właśnie a nie dodatek do zupy?
spróbuj przepisu co Svi podała
L lubi takie kluchy

Cytat:

aaa nie mam weny na tytul ale takie 2 wymyslilam

- Odkrywaja świat nasze tuptusie , radujmy sie wszystkie mamusie!!
- Roczniaki nasze nas zaskakuja a mamusie sobie milo plotkuja
suuuper, za nowe umiejętności

tytuły mi się podobają

Cytat:
Fajny ten Twój szef
za realizację planów

Jestem padniętaBartosz strasznie marudzi,jakby tego było mało,mama przywiozła mi ogórki do robienia zrobiłam 10 słoików małosolonych,przy pomocy Damiana,zabawiającego Bartoszka na 100 różnych sposobów i to jeszcze było źle
No to się pochwaliłam
U mnie też była burza,teraz jeszcze padabędzie się dobrze spało
złoty człowiek
zawsze dbał o nas i walczył o nasze podwyżki,lepsze warunki itp
Teraz nadal walczy o reszte chłopaków,a mi pomaga w inny sposób

och...jak słodko
Cytat:

Cytat:
Kasiu - za bardzo nie wiem o co chodzi, ale fajnego masz szefa ... doczytram pewnie jutro
rozchodzi się o rodzeństwo dla L

Cytat:

Myślę że tak.Poczytaj opisy na ich stronie, choć w tej aukcji było już opisane z czego oczyszcza itp.Zawsze można jeszcze przegotować.
Mi wyświetla się reklama na górze strony-zaproś do domu brite testera, można skorzystać

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość

gdzie ty tego szefa wytrzasnełas?
zawsze miałam szczęście do szefów, a tym razem to on mnie wytrzasnął, bo ja nie chciałam tam pracować

Jakaś pobudka się przydarzyła, a nawet 2.
Jedna jak byłam jeszcze na chodzie,a zadałam sobie wczoraj że wyszoruję domestosem całą kabinę którą mam na całą szerokość łazienki.
Druga pobudka jakoś ok 2, ale dałam jej mleko, bo poszła spać nie tykając ani kropli.

Wcz spotkałam się u siorki na kawie z żoną mojego byłego faceta...
Narzekała na niego i narzekała.Mały(ciut młodszy od L) podobno niejadek...ale wg mnie źle robi że jak nie chcę jeść obiadu to daje słodycze, no bo przecież "coś w brzuchu mieć musi.Jak nie chce jeść, to niech je to co chcę"

A dziś udało mi się nasadzić ją na klopik z kupą.
W nagrodę sama spłukała
Może mi się uda nauczyć ją choć tą koopkę robić na kibelek/nocnik.

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ----------

aaaa w ogóle się tak wkręciłam wczoraj z tymi porządkami że przed pójściem spać umyłam resztę kibelka i podłogi na mokro, a robię to zwykle jak mała popołudniu drzemie.
Dziś będę się nudzić, albo razem z nią się położe.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

Edytowane przez katarzynka00
Czas edycji: 2010-08-04 o 06:56
katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 07:19   #4999
Miramej
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
Cześć dzieweczki

Wpadam życzyć miłego dnia, będę później z kawą jeżeli mała pozwoli ;-)
Wybieramy się dzisiaj do dermatologa i zmówić ciasta na sobotni roczek, chwała Bogu na upał się nie zapowiada...
A do dermatologa kontrolnie?

Cytat:
Myślę że tak.Poczytaj opisy na ich stronie, choć w tej aukcji było już opisane z czego oczyszcza itp.Zawsze można jeszcze przegotować.
Mi wyświetla się reklama na górze strony-zaproś do domu brite testera, można skorzystać
(...)
A dziś udało mi się nasadzić ją na klopik z kupą.
W nagrodę sama spłukała
Może mi się uda nauczyć ją choć tą koopkę robić na kibelek/nocnik.

, a Ty ją sadzasz i trzymasz, czy w powietrzu?

Kubuś dziś rano zrobił kosi-kosi
Wiem, że wszystkie dzieci już dawno umieją, ale On dopiero dzisiaj zrobił i jestem cała w skowronkach, bo tak słodziutko wyglądał

H. MacLeod

.
Stary 2010-08-04, 07:29   #5000
Karolinak82
Zakorzenienie

Jeszcze załapałam się na stary wątek

Dzień dobry

EDIT: dostałam piękny numer posta

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ----------

Propozycja na tytuł...
1."Pierwsze roczki już za Nami...Brzdące rosną, My gadamy"
2. "Dzieci Nasze wyjątkowe mają Mamy piękne, młode"

Edytowane przez Karolinak82
Czas edycji: 2010-08-04 o 07:33
Karolinak82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 07:37   #5001
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

, a Ty ją sadzasz i trzymasz, czy w powietrzu?

Wiem, że wszystkie dzieci już dawno umieją, ale On dopiero dzisiaj zrobił i jestem cała w skowronkach, bo tak słodziutko wyglądał
sadzam i trzymam kucając przed nią

suuuper.Wyobrażam sobie jaka jesteś happy

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość

Dzień dobry

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ----------

Propozycja na tytuł...
ale propozycji się narobiło.Twoje też mi się podobają

Poczekamy na Unholy żeby założyła nowy wątek.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 07:40   #5002
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
ale propozycji się narobiło.Twoje też mi się podobają

Poczekamy na Unholy żeby założyła nowy wątek.
Tylko jak znowu wstanie o 13 to Nam wątek zamkną Zaczekamy jeszcze a później pomęczymy ją smsami
Stary 2010-08-04, 07:45   #5003
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marica5 Pokaż wiadomość

i co myslicie???? POMOŻECIE cos wybrać???

w koncu chwila odpoczynku....kurcze jak do tej pory ząbki szły bez problemowo to teraz masakra.....
kurcze nie wiem z tymi wózkami - jedyne co mogę polecić to wybieraj w miarę duże kołka A ty ją chcesz jako dodatkowy wózek czy jako jedyny? Bo chyba nie doczytałam...

u nas podobnie - co kolejne zęby to gorzej

Cytat:

A do dermatologa kontrolnie?

brawo

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Cytat:
Tylko jak znowu wstanie o 13 to Nam wątek zamkną Zaczekamy jeszcze a później pomęczymy ją smsami

Stary 2010-08-04, 07:48   #5004
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Propozycja na tytuł...
Ten pierwszy bardzo mi się podoba

Cytat:
suuuper.Wyobrażam sobie jaka jesteś happy
, no jestem

Cytat:

Cytat:
u nas podobnie - co kolejne zęby to gorzej
(...)
brawo
U nas też

H. MacLeod

.
Stary 2010-08-04, 07:54   #5005
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
A coś Ty od razu taka... agresywna?

Mam nadzieję, że zje

Nie łap doła , nic nie odpisał?
hahaha ja agresywna, ależ skąd

no pewnie nie mam co do tego wątpliwości

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
1 masakra straszna
2 super, fajnie wygladaja te kwiaty na tle paskow
3 ciekawa
4
5 zwykle takie
6 teraz modne motywy kwiatowe, wiec jak lubisz to ok
7 moze byc
Te same Nam się podobają

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
hej mamusie nie pocytuje wybaczcie u nas burza jutro nadrobie i do was wracam... ost humor marny Amelce juz wychodzi gorna czworka lewa. tylko trojki brak...

poza tym ok, bylismy dzis na kontroli bioderek juz ostatniej bo wszystko ok

jutro wiecej napisze buziaki
Super że bioderka w porządku
Oby tylko humorek przeszedł

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
Drugie

Cytat:
Z płynu do kąpieli też wychodzą? Muszę spróbować. Ale jestem zacofana z tymi bańkami
wychodzą ale nie ze wszystkich Płynu nie używam, bo jednak jak Zu rozwala bańki to płyn może wpaść do oczek i szczypać
Stary 2010-08-04, 08:06   #5006
angy
Zakorzenienie

Cytat:

No to się pochwaliłam
klask i:Mój Zięciunio

Cytat:

Dzień dobry

Propozycja na tytuł...
O przepraszam, jeszcze nie

Kasiu dobrze, że wszystko idzie po Twojej myśli

Miramejku brawa dla Kubaska

Aniu witaj

Czeko wielkie brawa dla Werci

Heloł jeszcze w starym
Unholy trzeba obudzić

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI

Edytowane przez angy
Czas edycji: 2010-08-04 o 08:08
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 08:10   #5007
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
i uwielbiam "rozmiar uniwersalny"
taaa. i dopisek...pasują na rozmiar xs, s m i małe l...

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy gdzieś w sklepie stacjonarnym widziałyście nie drogo takie majtochy?
http://allegro.pl/item1168919867_vic...ol_pink_m.html
Chodzi mi o krój.
Jak byłam kilka dni temu w hm i cubusie to nie widziałam

Cytat:
ja od 13mc wstaję o 6.Mój typ tak ma

Szef potrzebuje 2tyg na przód bym dała znać że wracam, i mam już być w ciąży.Przyjść na 1 dzień i uciekać na L4
ja od 13 miesięcy wstaję o 5.15 cholera nie wiem czy się cieszyć

i ekstra...szefa masz super

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
aannuullaa widzę, że jesteś. Dzisiaj odważyłam sie dać Maćkowi rosołek z lanymi kluskami, ale nie tak jak do tej pory z żółtka, lecz z całego jaja. I nie wysypało Maciejki. Do jajecznicy dojrzewam

A co tak się jajecznicy boisz?

Cytat:
A może wiesz jeszcze jak się robi tzw kluski kładzione? Podobnie? Chodzi mi o takie do jedzenia samodzielnego, jako kluski właśnie a nie dodatek do zupy?
Ja robię tak jak Svi...a dodatkowo czasami dodaję serek homogenizowany waniliowy i zajadam ze śmietanką i cukrem:slin a:

Cytat:
Napisane przez marica5 Pokaż wiadomość
padam sił mi brak na mojego brojarza..... marudzi, broi przeokropnie ostatnie dni nie wiem czy to te zęby czy co??? jeść nie chce tylko owoce i ogórki o teraz co szama parówke ale tez z wielkim prpblemem.... nie wiem co robic co dawać do jedzenia normalnie dramat, masakra....boję się że dziecko zagłodze taka zgaga się zrobiła tylko cycka pije .....
a mam małą prośbę pomożecie wybrac jakis faajny ale tani wozek spacerowy??? taką laskę bo ja nie wiem jaki może być w miarę dobry ale taki do 100 zł. a wy juz sie znaci i pewnie macie tylko ja taka opóźniona dop. szukam .....
oj rzeczywiście z tym jedzeniem problem dobrze ze cycka pije...próbuj jak najwięcej różnych rzeczy podawać bo może coś przypasuje...a jak to przez zęby to może więcej kaszek?

Jeśli chodzi o wózek to myślę podobnie jak dziewczyny, jakiś fajny używany...jest sporo okazji i w dobrej cenie

Cytat:
Ale super

Cytat:
A miód już jest dozwolony? Tak na chleb dawałaś?
Ja się jakoś miodu boję, dawałam Małej miód z cytryną do picia żeby wzmocnić...ale wysypało ją (pierwszy raz)...zaczekam do zimy i może wtedy znowu spróbuję
Niemowlęta poniżej pierwszego roku życia nie powinny dostawać miodu. Spożycie występującej naturalnie np. w miodzie bakterii Clostridium botulinum wytwarzającej w organizmie jad kiełbasiany może w bardzo rzadkich przypadkach spowodować u niemowląt poniżej pierwszego roku życia ciężką chorobę zwaną botulizmem dziecięcym. W tym przypadku choroba rozwija się nie na skutek działania toksyny botulinowej, ale z powodu namnażania się bakterii w ustroju.
Dzieci w wieku 1-4 lat powinny dostawać 7 g (1 łyżeczka) dziennie; dzieci w wieku 5-12 lat powinny spożywać 15-40 g miodu dziennie.

Edytowane przez Karolinak82
Czas edycji: 2010-08-04 o 08:12
Karolinak82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 08:10   #5008
mariolasl
Zakorzenienie

Dzien dobry

Jak pochmurnie mam za oknem... Bu... moze sie nie rozpada, bo musimy dzis wyjsc na drobne zakupy.

Miramej brawo dla Kubusia

Anula, trzymam kciuki za wizyte u dermatologa
Stary 2010-08-04, 08:18   #5009
angy
Zakorzenienie

Zośka już praktycznie wydobrzała, ale dalej jej się trafiają śluzowate kupy... Nie wiem, co o tym myślec. Chyba ten nifuroksazyd już powinien zadziałać, gdyby faktycznie działał, co? Bo jeżeli to jest wirusówka to on nic nie daje...
Poczekam do piątku i jeżeli dalej będą się zdarzały te kupki to pójde jeszzce raz do lekarza.
Poza tym ok. Dupka się już prawie zagoiła. Zośka spała od właściwie 20, obudziła się o 5.30, dałam jej mleko, przebrałam i poszła dalej spać. Obudziła się podobno o 8.30 Nieźle.

Miłego dnia

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 08:23   #5010
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Zośka już praktycznie wydobrzała, ale dalej jej się trafiają śluzowate kupy... Nie wiem, co o tym myślec. Chyba ten nifuroksazyd już powinien zadziałać, gdyby faktycznie działał, co? Bo jeżeli to jest wirusówka to on nic nie daje...
Poczekam do piątku i jeżeli dalej będą się zdarzały te kupki to pójde jeszzce raz do lekarza.
Poza tym ok. Dupka się już prawie zagoiła. Zośka spała od właściwie 20, obudziła się o 5.30, dałam jej mleko, przebrałam i poszła dalej spać. Obudziła się podobno o 8.30 Nieźle.

Miłego dnia
ciesze sie, ze Zosia miewa sie lepiej
Ja poszlabym do lekarza sprawdzic czy wszystko jest ok albo przynajmniej zadzwonila zapytac.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości