|
|||||||
| Notka |
|
| Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
prosze odświeżyć mi wiadomości
Witajcie,
Chciałabym prosić Was o pomoc. Potrzebuję odpowiedzi na kilka pytań. W 2007r byłam na 2-tygodniowym kursie stylizacji paznokci w firmie Gobi-Bis .Już ponad 2 lata nie robiłam żadnych tipsów i potrzebuje odświeżenia pamięci . Zadam kilka pytań na różne tematy dotyczące paznokci tylko i wyłącznie paznokci żelowych. 1. Ja na kursie uczyłam się na produktach Christrio i Entitylecz teraz chciałabym pracować na produktach tańszych - jakie możecie mi polecić? 2. Jaki żel jest najlepszy do budowania ? 3. Jaki żel będzie dla mnie najlepszy na początek aby nie zalewał mi skórek i zbyt szybko nie spływał ? ( wiadomo że po takiej przerwie na pewno będzie mi wolno szło ) 4. W jaki sposób wtopić w tipsa takie ozdoby jak ( koronka, gazeta, naklejka, pióra, kwiaty suszone, kolorowe nitki, 5. na stronie euro fashion w sklepie w kategorii ozdoby są takie ozdoby jak: FOREMKI SILIKONOWE, FOLIA TŁOCZONA, do czego on służą ? jak się ich używa ? 6. W jakiej kolejności jakich płynów i produktów używać? 7. co to jest blender? nie miałam o tym na kursie 8. jak cieniować brokaty? 9. jak używa sie farbek? czym się różnią farbki do paznokci a farbki akrylowe? które farbki lepiej nadają się do metody żelowej ? 10. czy jak robię sobie manicure albo tipsy to czy mogę zaraz po skończeniu zrobić sobie zabieg parafinowy ? jak sobie coś jeszcze przypomnę to napisze na razie proszę o odpowiedzi na te pytania. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: prosze odświeżyć mi wiadomości
Cytat:
dokładnie na Każde Twoje pytanie na tym forum były udzielone wyczerpujące odpowiedzi... wyszukiwarka się kłania.
|
|
|
#3 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: prosze odświeżyć mi wiadomości
Cytat:
![]() 1. Np. SPN- ja na nich pracuje i sajak najbardziej oki 2 i 3. Jeżeli boisz sie spływania na skórki doradzam wszelkiego rodzaju builder, są gęstsze. 4. Rzeczywiście poszukaj na forum, bo chwilke trwałoby nim bym ci towytłumaczyła, a na forum jest to fajnieopisane :0 5.Foremki silikonowe są do tworzenia pzdób 3D głownie z akrylu, folia tłoczona do zdobień ![]() 6. Dezynfekcja np Skinsep, odtłuszczacz, primer 7. Tip blender pozwala szybciej opracować kieszonke tipsa. 8.To też znajdziesz na forum- jest kilka fajnych sposbów tu opisanych ![]() 9.Farbki są akrylowe. Latwiej nimi wykonac piękne zdobienia z detalami, a także zdobienia w stylu one stroke. Farbki, to zazwycza lakiery z cienkim pędzelkiem- te będa lepsze do klasycznych "przelewajek" (na przykład). Których uzyjesz zalezy od tego jaki chcesz osiągnąc efekt. 10. Tak
|
![]() |
Nowe wątki na forum Paznokcie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:55.