|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na moje szczęście, na szczęście każdej dziewczyny ZAZDROSZCZĄCEJ po raz XXI
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1952 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na moje szczęście, na szczęście każdej dziewczyny ZAZDROSZCZĄCEJ po raz XXI
Cytat:
A rozświetlacz których chcesz ? Bo o ile pamiętam to w stałej ofercie nie ma żadnego...
|
|
|
|
|
#1953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
boję się przeokrutnie, bo podobnie jak Twoj, jest straszny
|
|
|
|
|
#1955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie wiem, jak ja to przeżyję Dla mnie to jest w ogóle chore, żeby prosić o ślub w innej parafii Nie mam pojęcia, co ja mu powiem, jak mnie spyta, dlaczego tam, a nie u siebie w parafii...
|
|
|
|
|
#1956 |
|
Zakorzenienie
|
Basiek, nawet jeśli wyjazd nie będzie w TO owocny, to będzie okazja do rozmowy
nie smutaj Motyl, a pokażesz nam się w permanentnym makijażu? Co do kolejności, to tak - sala najpierw (racja, zapomniałam o tym! ), ale potem jednak załatwiłabym kościół a dopiero potem fotografa, jedzonko itd. Byliśmy na Incepcji. mnie się nie dłużyło i całkiem podobało - uważam, że to nic niewnoszący i niespecjalnie ambitny film, ale na dobrym hollywoodzkim poziomie. po prostu niezła rozrywka oczywiste było wszystko, co się stanie. przynajmniej dla mnie. no i mnie się nic nie mieszało, a specjalnie się nie skupiałam. wydawało mi się wszystko superzmontowane i bardzo logiczne. nastawialam się chyba na film, w którym jest mnóstwo symboli, o których nie wiadomo, co znaczą (skrzywdzili mnie Kieślowski i Smarzowski ). w każdym razie oceniam film na plus. trochę męczyły mnie sceny z eksżoną, ale tylko trochę (SPOJLER: szczerze prychnęłam tylko jak po raz któryś powtórzono tekst o pociągu)Ogólnie plus - nie żałuję wydanych pieniędzy niezłe aktorstwo, świetny montaż, historia (w sensie incepcja) znana z książek SF (P. ziewał ), więc nienowatorska, ale świetnie przeniesiona na ekran ![]() Kończę, bo wstaję wcześnie i jedziemy do Polanicy. miłego |
|
|
|
#1957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zresztą jak sam mówi, nasz ślub to może być wydarzenie roku, więc nie ma innej opcji, żeby kto inny
|
|
|
|
|
#1958 |
|
Zakorzenienie
|
Wysłałam maile do wszystkich lokali w moim mieście. 2 które ujdą w tłumie i jeden ładny ale bardzo drogi hotel. Ciekawe czy odpiszą. A teraz zajmę się czekaniem aż mi wybudują coś odpowiedniego
http://www.zajazd-sandomierski.pl/ http://www.hotelcizemka.pl/restauracja.html i http://www.hotelbasztowy.pl/restauracja.html |
|
|
|
#1959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kiedyś należałam do tej samej parafii,co Tż, ale wybudowali mi kościół (w zasadzie to póki co drewnianą kapliczkę) pod blokiem niemalże, więc teraz należę tam...
|
|
|
|
|
#1960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- A jak należałaś kiedyś do tej parafii to byłaś tam chrzczona albo przyjmowałaś komunię? Powiesz, że masz sentyment bo tam zaczynałaś swoją drogę duchową, pamiętasz jak z mamą tam chodziłaś co niedzielę... to takie ważne dla ciebie miejsce itd. |
|
|
|
|
#1961 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba nawet moje dokumenty tam zostały, póki nie skończą budować u mnie kościoła i plebani z kancelarią... Tak właśnie powiem, dzięki
|
|
|
|
|
#1962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1963 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1964 |
|
Zakorzenienie
|
Pora na dobranoc, bo już księżyc świeciiiiiiiiiii
Dobrej nocy dziewczynki
|
|
|
|
#1965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale i samemu można zrobić ![]() Czepek z mózgiem fajny no i gąbka w kształcie mikrofonu ![]() Podajnik do chusteczek też świetny ![]() BTW Ilsa słyszałam że ojciec męża Chelsea jest oszustem finansowym ---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ---------- Dobranoc Aleks ![]() Jejuuuu jesteś narzeczoną!!! ![]() Ja tłumaczę dalej dla siostry, a może jutro dowiem się wieeelkiej rzeczy z jej strony Ale też zaraz zmykam bo oczy się zaczynają kleić. |
|
|
|
|
#1966 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc
|
|
|
|
#1967 |
|
Zakorzenienie
|
dobranoc dziewczynki
|
|
#1968 |
|
Zakorzenienie
|
i ja się żegnam, dobranoc
|
|
|
|
#1969 |
|
Zakorzenienie
|
o kurczę, to od jednej niefajnej sytuacji w domu do drugiej
|
|
|
|
#1970 |
|
Zakorzenienie
|
współlokator włączył pranie
|
|
|
|
#1971 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1972 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() W nocy spać nie mogłam, tak mnie gardło bolało. Czułam, jak bym miała jakąś obręcz bólu na szyi... Chyba mnie przewiało, bo boli jak naciskam na węzły za uszami i gdy przełykam ślinę... Nie mogę się teraz rozchorować...
I tak płynie czas... I dzień do dnia niepodobny... Edytowane przez magda2109 Czas edycji: 2010-08-04 o 08:07 |
|
|
|
#1973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do tego jakoś nam się na co dzień nie układa. Jestem zmęczona, zestresowana i mam wszystkiego dosyć, M. jak zwykle wszystko wie najlepiej, niczego ze mną nie konsultuje, więc mam wrażanie, że ma mnie gdzieś i że nie chce ślubu... nawet z odbioru sukienki się nie cieszę... |
|
|
|
|
#1975 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja zaraz do pracy
![]() Czasem (zwłaszcza teraz w wakacje) strasznie mi się nudzi.Nie ma po prostu takiego ruchu jak normalnie (urlopy,urlopy,urlopy). A nie mam tam normalnego internetu.To jest gehenna ![]() Naj, Carmi wszystko zobaczycie na pewno-ale myślę,że na fotkach z wesela,bo idę 28.08 i będę cała zrobiona ![]() Nawet będę testować fryzjerkę (ja już powoli poszukuję fryzjera,który zrobi mi fryzurę ślubną) i wizażystkę (te same powody) ![]() Cytat:
Cytat:
To pomyślcie,że ja chcę ślub nie tyle w nie-mojej parafii(Naj popraw moje błędy ) ,co w ogóle w Kościele Ewangelickim.Będzie jatka,bo w KK nie lubią jak im owieczki uciekają. No maaasakraaaa. I co ja mam powiedzieć jak mnie zapyta dlaczego?Tak zupełnie szczerze?Powiedzieć,że w KEA nie robią takich problemów małżeństwom mieszanym i są bardziej nastawieni na potrzeby człowieka,a nie kasę? Nie wiem co mam powiedzieć ![]() Jeśli miałabym mieć ślub w KK to i tak nie chciałabym w mojej Parafii (przez Księży), a bywałam też na ślubach w mojej starej Parafii i niezbyt mi się podobało jak to tam wyglądało (chociaż do starej parafii mam sentyment-byłam tam chrzona,bierzmowana i miałam I Komunię Św.). To jest masakra,nie wieeeeem ![]() Dobra,to tak na szybko.Lecccęęęę. Miłego dnia! |
||
|
|
|
#1976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Ty masz stres przedślubny i za dużo na głowie i dlatego wam się gorzej układa (zwłaszcza, że on pewnie też ma kupę problemów). Nie martw się będzie ok. Bedziesz piekna panną młodą a potem szczęśliwą żoną |
|
|
|
|
#1977 |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
U nas też byłby problem z wyborem Kościoła.
W Gdyni byłam chrzczona w mojej parafii, ale strasznie nie lubię tam chodzić, chciwość od ksieży aż bije po oczach. Komunię przyjmowałam w innej parafii - znam stamtąd dwóch księży i zdecydowanie lepiej się tam czuję. Bierzmowania nie miałam ![]() Za to parafię TŻta strasznie polubiłam. Niewielki, przytulny kościółek i naprawdę fajni ksieża. Poza tym ślub udzielony jego siostrze mi się też podobał ![]() Tylko u nas to chyba jeszcze bardziej kwestia tego, gdzie będziemy mieszkali ![]() (zapewnienie noclegu gościom mnie najbardziej przeraża) (i o ile w ogóle do ślubu dojdzie, tak sobie gdybam)
|
#1978 |
|
Zakorzenienie
|
Bry
![]() Mam świetny humor i nawet perspektywa tego, że punkt 12 siadam na fotel dentystyczny mnie nie przeraża
|
|
|
|
#1979 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Bo przeciez nie chodzi o to, że się nie kocjacie czy że macie jakieś wątpliwości, prawda? Zobaczysz, będzie dobrze |
||
|
|
|
#1980 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() Chciałam się przyłączyć ale nie wiem czy dobrze trafiłam, bo wy tu o ślubach już rozmawiacie, a ja wciaz odczuwam brak złotego krążka z oczkiem na palcu A wiec cos o nas. Niedawno rozpoczął się nasz 7 rok bycia razem i 3 rok mieszkania wspólnego, od czerwca tylko we dwoje. Mi w pazdzierniku stuknie 23, TZ 27. I co najlepsze wczesniej TZ caly czas gadal o zareczynach, ja twierdzilam, ze za wczesnie, jestem za mloda, cale zycie przed nami. Ze nie ma sensu chodzic pare lat zareczonym. A teraz od okolo pol roku normalnie nieustannie o tym mysle. Kiedys na jakiejs imprezie, troszkie pod wplywem alko, stwierdzilam, ze jak 7.7.2012 bedzie sobota to bierzemy slub(7 uwazam za moja najszczesliwa liczbe i zawsze sie sprawdza). TZ sprawdzil w kalendarzu i rzeczywiscie sobota. I tak mi sie ta data spodobala, ze chce, zeby byl ten dzien. A jak on bedzie sie tak zbieral, to nie wiem czy na 2012 wogole jakas sala bedzie ![]() Niby wiem, ze to juz niedlugo, ze to kwestia paru miesiecy, ale czym blizej, tym gorzej mi to czekanie zniesc. Jeszcze powstrzymuje sie, by rozmawiac o tym przy TZ, bo on to by zaraz wszystko mi opowiedzial, zeby mnie uspokoic. A ja chce niespodzianke, ale z drugiej strony chce juz. Ale pokrecona jestem. Wiec chcialam tylko powiedziec, ze zazdroszcze zareczonym dziewczynom
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:20.

Boję się,że nas zjedzie.
Może być,że jestem dzieciak,ale zwyczajnie się boję tego gościa.

boję się przeokrutnie, bo podobnie jak Twoj, jest straszny
Dla mnie to jest w ogóle chore, żeby prosić o ślub w innej parafii
Nie mam pojęcia, co ja mu powiem, jak mnie spyta, dlaczego tam, a nie u siebie w parafii...

ale i samemu można zrobić 

13.03.2008