MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r. - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-04, 13:10   #3781
myszka1986
Rozeznanie

GG do myszka1986
Dot.: MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r.

Cytat:
Napisane przez Magdi555 Pokaż wiadomość
Mam pytanie do niekarmiących piersią. Czy robiłyście coś z cycami po odstawieniu Niby tam było tyle co kot napłakał, ale zawsze to coś. Czy to należy też masowac?

Za wszelakie odp dziękuje
Ja masowałam tylko jak zaczynały twardnieć. Teraz też coś tam w nich mam mleka ale nie ruszam czekam aż zaniknie.

Hejka mamuśki.
Dzisiaj w nocy Agatka wstała 0 2, zjadła i ani myślała spać, w końcu nie wytrzymałam i do nas do łóżka ją wzięłam, do 4 się męczyłyśmy i nawet nie wiem kiedy zasnęła bo padłam.
myszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 13:11   #3782
justin18061976
Rozeznanie

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2113994 5]

i tak myślę... czy po 6 tygodniach na mleku nan ha nie przejść na normalne? niby dostała je "w razie czego", bo generalnie chyba wszystkim dzieciom poleca się ha (a może się mylę?) potem były u nas problemy z brzuszkiem, wysypka (która okazała się zwykłymi potówkami). wszystko minęło (mamy kropelki i coś na uregulowanie trawienia). dziś pediatra stwierdziła, że można by jeszcze z miesiąc poczekać, bo niedojrzały układ pokarmowy i tak dalej w tym stylu. ale ja się zastanawiam po co czekać? z czego wynika aż takie dmuchanie na zimne? wiem, że są też lekarze, którzy nie pochwalają takiej "profilaktyki"... czy na prawdę jest sens trzymać się tego ha? a może już powoli zmieniać na normalne? [/QUOTE]

ja juz dawno temu przeszlam na zwykle, wg mnie dawanie czegos na zas nie daje szans wybronic sie organizmowi, oczywiscie sa wyjatki, ja bym probowala, ja robilam tak, najpierw na 6 karmien, 4 dawalam NAN HA a 2 zwykle, nastepnego dnia jedna butelka zwyklego wiecej, tak zeby organizm sie przyzwyczail
teraz jest na zwyklym

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość

Ee tam klocusia
na pewno nie wyglądasz tak źle żeby tego nie założyć
Kreacja suuper! Sama myślałam o czymś w takim kolorze ale mi w takim okropnie!

aa jaki fajny Uwielbiam fioletowy

Ale koszmarna noooc.. pierwszy raz taka..

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

porobie zdjecia na chrzcie to ocenisz
ja tez uwielbiam fioletowy i ciemno-zielony
pewnie juz wiecej takich nocek nie bedzie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Pochwaliłam!
Kurrrrdeee nockę przespał ładnie a od 7:00 znowu jazdy :[
Je, pije a nie śpi, smoczek jest beee i ryczy, karuzelka z melodyjkami jest bee i ryczy
A wkur****a mnie sąsiadka bo mieszkamy na parterze i ona była z psem, okno otwarte.. dzieciak kwęka ale nie beczy a ona.. "sebunia co tak płaczesz... co ty mu tam robisz?"
a kiedyś taka sama sytuacja a ona "może mu się pić chce"
Niech se te swoje złote rady wsadzi w buty bo skąd wie co ja robię i czy czasem nie wiszę nad małym z butelką z piciem?!
Ale zabrakło mi ciętej riposty tak na szybko i się nic nie odezwałam :[
biedulka, , zesz kurcze....oby mu juz przeszlo

=======================
a ja nabieram ochoty na chuste, mam nosidelko, ale mam wrazenie, ze malusio nie tak blisko cialka jest jakby byl gdyby to byla chusta (ale zamotalam),
dziewczyny, od elastycznej zaczac?? czy tkana??
maly odpalil na dworzu, stoi przed domkiem, boje sie isc na spacer, bo chmurzyska sie zbieraja

http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png
62-61-60-59-58-57-56-55-54-53
justin18061976 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 13:27   #3783
Jola00
Zadomowienie

Witam mamuśki

Piękne macie ubranka na zimę i butki Ja jeszcze nic nie kupiłam...
Dziś dla odmiany nocka piękna była Oliver budził się na amu o 2, o 5 i o 8rano Takie dziecko to mi się podoba (Nic nie mówiłam,bo znów zapeszę tfu,tfu )
I dziś też sprawuje się lepiej niż wczoraj
Miałam iść na długi spacer,ale pogoda pokrzyżowała mi plany...Może popołudniu się naprawi,to zamotamy się i pójdziemy

Siala współczuję Ci,doskonale rozumiem co czujesz... Musisz przetrwać kochana,nie ma wyjścia...

lea rozumiem Twoje zniecierpliwienie Mam nadzieję,że chustę dziś dostaniesz

Jola00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 13:37   #3784
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jola00 Pokaż wiadomość
Siala współczuję Ci,doskonale rozumiem co czujesz... Musisz przetrwać kochana,nie ma wyjścia...
Dziękuję Ci i Wam za wsparcie, mam poczucie winy, że wam tu tak marudzę jak wy to już wszystko macie za sobą

I tak myślę nad ewentualną zmianą mleka.. mamy NAN1 i poczytałam o tych innych Nanach i chyba bym wybrała Activ bo zawiera Bifidus-cośtam.. dupa lody karuzela.. to co mamy w Acidolacu (przepisanym przez lekarkę) tę całą florę bakteryjną czy cośtam (nie chcę się posługiwać terminami medycznymi bo jakieś herezje by wyszły z tego a moja wiedza jest żadna na ten temat) w każdym razie NAN Activ zawiera w składzie to co mamy zalecone przez pediatrę do picia.
I jak już to zmienię chyba własnie na to.

Chyba, że macie obszerniejszą wiedzę na temat mleka, które złagodzi albo wspomoże dojrzewanie układu pokarmowego malucha?
Nie mamy alergii, niby kolek też nie a brzuszek go boli bo ma takie jakby skurcze.. leży, leży.. nagle zryw, kop nóżkami, płacz jak nie wiem co i zwijanko.. a za chwilę przechodzi.

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 13:47   #3785
margo80
Zakorzenienie

u nas super nocka. Ewcia zasnęła po 21 i obudziła się o 3 ja po 2 wstawałam do niej sprawdzić, czy wszystko w porządku, mimo monitora oddechu. szok potem wstała o 6.20, idealnie, żeby zdążyć zjeść i wyszykować się do pediatry.
i doopa, bo lekarka na urlopie. szczepienie za tydzień.
ale za to w końcu złożyliśmy papiery na becikowe.
i w kancelarii parafialnej byłam, chyba mi ochrzczą dziecko mimo braku ślubu kościelnego. więcej z tym zachodu, ale raczej się uda

nocki super, ale w dzień jakiś krok w tył. spacerujemy codziennie, z reguły szybko zasypia, wybudza się średnio po pół godzinie i potem jest jazda. płącz, krzyk, wrzask, na zmianę z chwilami przerwy i przysypiania... ludzie się gapią, gadają jakieś głupoty... masakra...

gratuluję udanych zakupów, chyba też zacznę się rozglądać za kombinezonem i butkami
czy któraś z Was będzie w najbliższym czasie w dzieciowym sklepie i mogłaby sprawdzić cenę spray chicco przeciw komarom? na all chodzi po 26 zł i nie wiem czy opłaca się brać.

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 14:11   #3786
Jola00
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuję Ci i Wam za wsparcie, mam poczucie winy, że wam tu tak marudzę jak wy to już wszystko macie za sobą

I tak myślę nad ewentualną zmianą mleka.. mamy NAN1 i poczytałam o tych innych Nanach i chyba bym wybrała Activ bo zawiera Bifidus-cośtam.. dupa lody karuzela.. to co mamy w Acidolacu (przepisanym przez lekarkę) tę całą florę bakteryjną czy cośtam (nie chcę się posługiwać terminami medycznymi bo jakieś herezje by wyszły z tego a moja wiedza jest żadna na ten temat) w każdym razie NAN Activ zawiera w składzie to co mamy zalecone przez pediatrę do picia.
I jak już to zmienię chyba własnie na to.

Chyba, że macie obszerniejszą wiedzę na temat mleka, które złagodzi albo wspomoże dojrzewanie układu pokarmowego malucha?
Nie mamy alergii, niby kolek też nie a brzuszek go boli bo ma takie jakby skurcze.. leży, leży.. nagle zryw, kop nóżkami, płacz jak nie wiem co i zwijanko.. a za chwilę przechodzi.
Co do mleka nie pomogę,bom cycowa
Siala pewnie,że możesz nam marudzić tutaj. Wierz ja przechodzę przez to samo.Jednego dnia jest super,a następnego masakra...Ale każdego "lepszego" dnia mam nadzieję,że tak już zostanie...
Razem damy radę,po to przecież siebie mamy

margo gratki za ładną nockę

Stary 2010-08-04, 14:39   #3787
kumkura
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Jola00 Pokaż wiadomość
Co do mleka nie pomogę,bom cycowa
Siala pewnie,że możesz nam marudzić tutaj. Wierz ja przechodzę przez to samo.Jednego dnia jest super,a następnego masakra...Ale każdego "lepszego" dnia mam nadzieję,że tak już zostanie...
Razem damy radę,po to przecież siebie mamy

margo gratki za ładną nockę
Mądre słowa
Stary 2010-08-04, 15:48   #3788
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2113994 5]dobry

fajne macie kombinezoniki i butki. też bym coś kupiła ale pojęcia nie mam w jakim rozmiarze. poczekam jeszcze trochę, nie będę tak w ciemno strzelać.

polecam stopery do uszu, sama rozważam . ciekawe czy się ktoś skapnie, i tak nigdy nie słuchają co mówię, a ja chociaż idiotyzmów słuchać nie będę

szkoda słów...

no bez jaj... co to? nauki przedmałżeńskie?

eee... ja już wiem skąd wszystkie moje problemy małżeńskie. no jak nic - antykoncepcja...

a myśmy się dziś ważyli. 8 tygodni: 5 kg

mojego dokarmiania cycem chyba kres nadchodzi... jeden już kompletnie zastrajkował, drugi ledwo zipie. co to z resztą za zipanie, skoro oprócz mojego cycka mała wtrynia jeszcze z 600ml na dobę? koniec tego dobrego już bliski.

i tak myślę... czy po 6 tygodniach na mleku nan ha nie przejść na normalne? niby dostała je "w razie czego", bo generalnie chyba wszystkim dzieciom poleca się ha (a może się mylę?) potem były u nas problemy z brzuszkiem, wysypka (która okazała się zwykłymi potówkami). wszystko minęło (mamy kropelki i coś na uregulowanie trawienia). dziś pediatra stwierdziła, że można by jeszcze z miesiąc poczekać, bo niedojrzały układ pokarmowy i tak dalej w tym stylu. ale ja się zastanawiam po co czekać? z czego wynika aż takie dmuchanie na zimne? wiem, że są też lekarze, którzy nie pochwalają takiej "profilaktyki"... czy na prawdę jest sens trzymać się tego ha? a może już powoli zmieniać na normalne? [/QUOTE]

Ja bym przeszła stopniowo: kilka dni 1 miarkę HA zastąpić zwykłym, kolejne kilka dni - 2 miarki i tak dalej

Bydgoś, widziałam na żywo, fajne te maskotki są mnie lew rozbraja

Znów byłam w 5-10-15

A teraz padam na twarz, kawą się ratuję, bo usnę... Dziewczę czegoś chce, nie wiecie czasem, o co chodzi?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 15:56   #3789
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez justin18061976 Pokaż wiadomość
ja juz dawno temu przeszlam na zwykle, wg mnie dawanie czegos na zas nie daje szans wybronic sie organizmowi, oczywiscie sa wyjatki, ja bym probowala, ja robilam tak, najpierw na 6 karmien, 4 dawalam NAN HA a 2 zwykle, nastepnego dnia jedna butelka zwyklego wiecej, tak zeby organizm sie przyzwyczail
teraz jest na zwyklym
...
ano właśnie też mnie wkurza to "na zapas". czasem to aż zakrawa na robienie kalek z dzieci. no ale ok, rozumiem że lepiej zapobiegać.

a nie wiem jeszcze czy nie lepiej mieszać np: na jedno karmienie 3 miarki starego + 1 nowego i stopniowo zmniejszać stare mleko a zwiększać dawkę nowego. chociaż może to wszystko jedno?
Cytat:
...
a bączki jak? u nas było coś podobnego - z tym że w żadnym wypadku nie twierdzę że to to samo, nie znam się. do tego płacz i zgrzytanie dziąsłami. ale właśnie u nas przy każdym takim szale szły bąki jak z armaty - bolesne. od 2 tygodni pijemy kropelki i "coś mocniejszego" zaleconego przez pediatrę i jak ręką odjął. a te infacole, ss, espumisany to podobno o zadek potłuc - ale to też nie moja opinia, nam w każdym razie infacol guzik pomagał.

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21145256]Ja bym przeszła stopniowo: kilka dni 1 miarkę HA zastąpić zwykłym, kolejne kilka dni - 2 miarki i tak dalej
...[/QUOTE]
no to teraz mam tą samą zagwozdkę co Siala... nan czy nan active?
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 16:04   #3790
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21137719]Lea, no ale Maksiu też większy, to i brudzi się bardziej [/QUOTE]
no, no, no... dlatego napisałam, że jak dziecię większe.

Dostałam chustę!!!! Jest śliczna.
O 14:30 kurier przyjechał, a dziecko od tego czasu "jak na złość" śpi.
Przetestuję wieczorem, bo za moment zmykam z kumpelą na spacer.

do potem.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 16:08   #3791
kumkura
Rozeznanie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;21145637]no, no, no... dlatego napisałam, że jak dziecię większe.

do potem.[/QUOTE]
Ja tez, ja tez
zaraz zaczynam nauke motania..
pierzecie przed uzyciem???
Stary 2010-08-04, 16:10   #3792
velluto
Zadomowienie

Witam
Ja tez mało sie odzywam, ale podczytuje regularnie
Obecnie jestesmy z mała u moich rodziców, wiec jesli tylko pogoda pozwala to cale dnie spedzamy w ogrodzie Mala slodko spi w wozku a ja w koncu mogę pooddychać pełną piersią

Ja kombinezon na zimę zakupilam juz dawno - a raczej kupila mi go siostra w Dublinie na przecenie za oszalamiającą cene 5euro

Mam pytanie do mam chustujacych - jak Wasze kregosłupy znoszą noszenie dziecka?
Obawa o wlasny kregoslu jest jedyna rzecza jaka powstrzymuje mnie przed zakupem chusty

Pozdrawiam
velluto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 16:37   #3793
kumkura
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość
Witam
Obecnie jestesmy z mała u moich rodziców, wiec jesli tylko pogoda pozwala to cale dnie spedzamy w ogrodzie Mala slodko spi w wozku a ja w koncu mogę pooddychać pełną piersią

Ja kombinezon na zimę zakupilam juz dawno - a raczej kupila mi go siostra w Dublinie na przecenie za oszalamiającą cene 5euro

Obawa o wlasny kregoslu jest jedyna rzecza jaka powstrzymuje mnie przed zakupem chusty

Pozdrawiam
ach, brakuje mi zagranicy
co do obciazenia kregoslupa, to nie wiem-wydaje sie to byc bezpieczne
do kangurzyc: z ktorego opisu motania korzystacie???bo wejscie na CD w moim kompie odmowilo posluszenstwa i nie moge odtworzyc plytki od LL..
Stary 2010-08-04, 16:54   #3794
justin18061976
Rozeznanie

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2114542 1]ano właśnie też mnie wkurza to "na zapas". czasem to aż zakrawa na robienie kalek z dzieci. no ale ok, rozumiem że lepiej zapobiegać.

a nie wiem jeszcze czy nie lepiej mieszać np: na jedno karmienie 3 miarki starego + 1 nowego i stopniowo zmniejszać stare mleko a zwiększać dawkę nowego. chociaż może to wszystko jedno?

Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

no to teraz mam tą samą zagwozdkę co Siala... nan czy nan active? [/QUOTE]

tez tak mozesz sprobowac, ja mialam dostep tylko do NAN1, moze najprosciej bedzie najlepiej?

Cytat:

Piekny kombinezonik

http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png
62-61-60-59-58-57-56-55-54-53
justin18061976 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 17:13   #3795
Jola00
Zadomowienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;21145637]no, no, no... dlatego napisałam, że jak dziecię większe.

do potem.[/QUOTE]

Super! Koniecznie proszę obfocić się w chuście

Cytat:
Napisane przez kumkura Pokaż wiadomość
Ja tez, ja tez
Nie...uprałam,bom niecierpliwa. Znów musiałabym czekać...

Cytat:
ach, brakuje mi zagranicy
co do obciazenia kregoslupa, to nie wiem-wydaje sie to byc bezpieczne
do kangurzyc: z ktorego opisu motania korzystacie???bo wejscie na CD w moim kompie odmowilo posluszenstwa i nie moge odtworzyc plytki od LL..
Ja motam o tak: http://www.youtube.com/watch?v=N9TqQ...eature=related

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Cytat:
Witam

Pozdrawiam
Kombinezonik super

Jak pochodzę więcej w chuście,to wyrażę opinię na ten temat. Ale od razu wyczułam,że jest o wiele lżej w chuście,niż nosząc małego na rękach

Stary 2010-08-04, 18:07   #3796
lucja26_wroc
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Magdi555 Pokaż wiadomość
Mam pytanie do niekarmiących piersią. Czy robiłyście coś z cycami po odstawieniu Niby tam było tyle co kot napłakał, ale zawsze to coś. Czy to należy też masowac?

Za wszelakie odp dziękuje
ja kompletnie nic nie robiłam. Nawet mi się odciągać nie chciało. Po kilku dniach przestało kapać i teraz jest już zupełna susza.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21137719]

Agatka odkrywa lusterko i tak popiskuje dziwnie, zszokowana, lekko wystraszona mam wrażenie [/QUOTE]

Borys uśmiecha się do dzieciaka w lustrze

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2113994 5]

Przez pierwszy miesiąc Borys dostawał cyca + bebilon ha. W 6 tygodniu zaczęliśmy wprowadzać zwykły bebilon za zgodą pediatry. Stosowaliśmy metodę 1 miarka nowego 3 starego przez dwa karmienia, dalej 2 nowego 2 starego itd.
Zmieniliśmy i nic się nie stało. Dziecię ma się dobrze

Cytat:
Niestety nie ma cudownego mleka. Największe znaczenie ma tu czas.musimy jakoś przeżyć te początki, chociaz mi też serce się kraje jak widzę, że Borysa męczą bączki.

Nio i na koniec pochwale się moim dzieciem
Stary 2010-08-04, 18:12   #3797
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez justin18061976 Pokaż wiadomość
tez tak mozesz sprobowac, ja mialam dostep tylko do NAN1, moze najprosciej bedzie najlepiej?
...
i mi się tak wydaje . ale propaganda robi swoje. no bo jak to? nie kupić lepszego/droższego mleka maleństwu?

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

Cytat:
Napisane przez lucja26_wroc Pokaż wiadomość
...

Przez pierwszy miesiąc Borys dostawał cyca + bebilon ha. W 6 tygodniu zaczęliśmy wprowadzać zwykły bebilon za zgodą pediatry. Stosowaliśmy metodę 1 miarka nowego 3 starego przez dwa karmienia, dalej 2 nowego 2 starego itd.
Zmieniliśmy i nic się nie stało. Dziecię ma się dobrze
...
trzymcie kciuki, będziem mleko zmieniać

ale powoooli
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 18:33   #3798
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
ja kompletnie nic nie robiłam. Nawet mi się odciągać nie chciało. Po kilku dniach przestało kapać i teraz jest już zupełna susza.

Ja tez nic nie robiłam.. Karmiłam coraz rzadziej i rzadziej.. az w końcu raz na dobę (w nocy).. dzisiejszej nocy wogole nie chciała cycka.. i wysycha powoli

Alee fajny śmieeszeeek

Kurrde a nam znów zaczęły ropieć oczka

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2114858 9]i mi się tak wydaje . ale propaganda robi swoje. no bo jak to? nie kupić lepszego/droższego mleka maleństwu?

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

[/QUOTE]

U nas wyszlo że najtańsze - Bebiko - najlepsze
Po nanie były straszne zaparcia, po Bebilonie strasznie ulewała i jakąś wysypkę miała na policzkach.

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 19:04   #3799
Konto usunięte

Dziecię mi niespodziankę zrobiło - o 18:30 skończyła jeść, walnęła kupę, zaczęła marudzić. No to położyłam ją na chwilę na nasze łóżko, a sama idę kąpiel szykować. Wchodzę na chwilę do pokoju, a dziecko śpi Przeniosłam ją do łóżeczka, kąpiel olałam.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 19:11   #3800
kropka75
Zakorzenienie

Nawet nie mam czasu Was doczytać.

Daniel tak mi wczoraj dał w dupę, że o 21ej miałam ochotę zostawić go z ojcem i wyjść z domu. I iść przed siebie, iść, iść aż padnę...
Nie miałam jednak nawet siły iść do wanny, zasnęłam przed nim. Jak go coś kopło na spacerze w okolicach 17ej tak go trzymało do późna w noc...

O 22giej jeszcze brykał, chwilę potem obudził mnie mąż wchodzący do sypialni, pokazałam że ma być cicho, ten zajrzał do łóżeczka i mówi: on śpi. Spojrzałam na zegarek. Była 22:13.
Odjechałam sekundę potem...

Dziś podobnie, rano super, drzemka w domu, marud taki znośny, śniadanko w okolicach 10ej i spacerek - 3 godziny snu na spacerze. Potem papu, zabawa... i zaczęło się. Dziś już o 15ej. W chuście mi pospał między 17 a 18, potem kąpiel i znowu jazda z zasypianiem... Zasnął o 19ej. Pewnie znowu się obudzi po pół godz, bo nie wierzę, że to sen nocny jest...

Spieprzam do wanny, bo znowu się nie wykąpię... a już zaczynam woniać jak Rambo.

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21149783]Dziecię mi niespodziankę zrobiło - o 18:30 skończyła jeść, walnęła kupę, zaczęła marudzić. No to położyłam ją na chwilę na nasze łóżko, a sama idę kąpiel szykować. Wchodzę na chwilę do pokoju, a dziecko śpi Przeniosłam ją do łóżeczka, kąpiel olałam.[/QUOTE]

Oddaj mi moje wieczorne dziecko.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 19:31   #3801
Siala_Bala
Zakorzenienie

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2114542 1]
a bączki jak? u nas było coś podobnego - z tym że w żadnym wypadku nie twierdzę że to to samo, nie znam się. do tego płacz i zgrzytanie dziąsłami. ale właśnie u nas przy każdym takim szale szły bąki jak z armaty - bolesne. od 2 tygodni pijemy kropelki i "coś mocniejszego" zaleconego przez pediatrę i jak ręką odjął. a te infacole, ss, espumisany to podobno o zadek potłuc - ale to też nie moja opinia, nam w każdym razie infacol guzik pomagał.

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

no to teraz mam tą samą zagwozdkę co Siala... nan czy nan active? [/QUOTE]
Bąki sadzi jak stary chłop Ale podaję mu 2 razy dziennie po 4 krople esputiconu, wcześniej dawałam 3 razy po 2 krople ale pediatra powiedziała że można zwiększyć dawkę spokojnie, jeśli mniejsza nie działa.

Jakie to macie kropelki i to coś mocniejszego?
Na mnie czeka SabSimplex.. może uda się odebrać niedługo i przetestujemy

A nie wiem czy to nie jakiś dziwny skoczek 3 tygodnia.. bo mały więcej je.. jak zawsze było 90 tak teraz wciąga 125 z powodzeniem... wzrok ma już inny i zaczyna chyba kojarzyć jak się z bliska do niego mówi to obraca główkę i czasem oczami dobrze trafi i przerwy między jedzonkiem wydłużył do 4 godzin, jak zawsze po punkt trzech się budził.. i dziś zaliczył nieco aktywności - oglądał z tatusiem bajki smoka zasysał i się gapił typowo w telewizor i dziś dosyć sporo czasu tego nieprzespanego spędził nie-płacząc ;]
tak se to kurde tłumaczę a może po prostu to co dostał od pediatry pomaga i się uspokoiła sprawa a ja tu na jakieś cuda liczę

Stary 2010-08-04, 20:40   #3802
Konto usunięte

Cytat:
Ja tez, ja tez
nie piorę.
już testowałam, super. Tymek też zadowolony.
zaraz fotki zrzucę.

Cytat:
ponosimy, zobaczymy. Ale sądzę, że kręgosłup nie cierpi, bo ciężar dziecka jest równo rozłożony.

Cytat:
świetny jest! a ten uśmiech!
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 20:59   #3803
Konto usunięte

http://polskalokalna.pl/wiadomosci/p...-zycie,1514627

Normalnie na sterylizację bym się złożyła
Stary 2010-08-04, 21:05   #3804
kardashi
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21153111]http://polskalokalna.pl/wiadomosci/p...-zycie,1514627

Normalnie na sterylizację bym się złożyła [/QUOTE]

Matko jedyna.

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 21:07   #3805
Jola00
Zadomowienie

Cytat:
Rozkoszny

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21153111]http://polskalokalna.pl/wiadomosci/p...-zycie,1514627

Normalnie na sterylizację bym się złożyła [/QUOTE]

Masakra
Ja nie wiem jaka kara dla tej baby byłaby odpowiednia....Jestem w szoku,nie mieści mi się to w głowie...

Stary 2010-08-04, 21:21   #3806
Konto usunięte

jak można być taką kretynką.
Gdy słyszę o takich przypadkach, też jestem za sterylizacją.

A poniżej my w chuście- wybaczcie moje nieuczesanie.
Stary 2010-08-04, 21:23   #3807
tygrysek99
Raczkowanie

Cytat:
Bąki sadzi jak stary chłop Ale podaję mu 2 razy dziennie po 4 krople esputiconu, wcześniej dawałam 3 razy po 2 krople ale pediatra powiedziała że można zwiększyć dawkę spokojnie, jeśli mniejsza nie działa.

Jakie to macie kropelki i to coś mocniejszego?
Na mnie czeka SabSimplex.. może uda się odebrać niedługo i przetestujemy

A nie wiem czy to nie jakiś dziwny skoczek 3 tygodnia.. bo mały więcej je.. jak zawsze było 90 tak teraz wciąga 125 z powodzeniem... wzrok ma już inny i zaczyna chyba kojarzyć jak się z bliska do niego mówi to obraca główkę i czasem oczami dobrze trafi i przerwy między jedzonkiem wydłużył do 4 godzin, jak zawsze po punkt trzech się budził.. i dziś zaliczył nieco aktywności - oglądał z tatusiem bajki smoka zasysał i się gapił typowo w telewizor i dziś dosyć sporo czasu tego nieprzespanego spędził nie-płacząc ;]
tak se to kurde tłumaczę a może po prostu to co dostał od pediatry pomaga i się uspokoiła sprawa a ja tu na jakieś cuda liczę
kurczę dobry jest Twój maluch
mojej małej leci 9 tydzień i zjada od 100 do 140 ale to trzeba już konkretnie prosić, najczęściej je po 110 ale 90 też lubi a je 6 razy na dobę - przerwy są różne od 3 godz do 4
a co do mleka my po NANie mieliśmy problemy bo brzuszek był wzdęty i kupa taka mocna gęsta albo wogle no i zmieniłam na bebilon - jest lepiej choć różnie.....

Edytowane przez tygrysek99
Czas edycji: 2010-08-04 o 21:26
tygrysek99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 21:35   #3808
Jola00
Zadomowienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;21153938] jak można być taką kretynką.

A poniżej my w chuście- wybaczcie moje nieuczesanie. [/QUOTE]

Lea cudnie wyglądacie Naprawdę świetne są te chusty

Stary 2010-08-04, 21:42   #3809
kumkura
Rozeznanie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;21153938] jak można być taką kretynką.

A poniżej my w chuście- wybaczcie moje nieuczesanie. [/QUOTE]
Ślicznie wyglądacie
moja podobna, tylko niebieska
A figura Twoja.. pozazdroscic
Stary 2010-08-04, 21:51   #3810
Siala_Bala
Zakorzenienie

Kurrrrde! Nie mogę patrzeć na te wasze chusty bo i mnie się zachciewa a jak mnie się czegoś zachce to nie ma przebacz
a wiem, że kupię i nie będę używała

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości