Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 2011 - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-04, 10:17   #2551
*kaalinaa*
Zadomowienie

Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20

Cytat:
Napisane przez gospella Pokaż wiadomość
jak sie dostanę do niego, bo miałam przerwę do dr JRobak
a Ty?
Ja z pierwszą ciążą chodziłam do Krzyżanowskiego ale mi podpadł i z drugą do niego nie poszłam . Położna ze Staszica poleciła mi inną lekarkę i póki co jestem bardzo zadowolona (dr Kamińska). Dr Robak był przy narodzinach mojej córeczki. A właściwie można powiedzieć, że gdzieś się tam kręcił, zaglądał co jakiś czas jak nam idzie bo pierwsze skrzypce grała i tak położna i młody lekarz na specjalizacji (spisał się świetnie - będzie z niego dobry lekarz). Rozumiem, ze będziesz rodzić na Staszica, jakbyś miała jakieś pytania odnośnie szkoły rodzenia czy tego jak to wygląda od kuchni pacjenta a nie położnej czy lekarza to pytaj chętnie odpowiem.

*kaalinaa* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 10:18   #2552
deneb3
Zadomowienie

Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20

Cytat:
Napisane przez Ahtaga Pokaż wiadomość
dziewczyn, odebrałam BETĘ. Wynik 530. Na tym odcinku mam przedziały i mieszczę się w 75-2600 a to jest oznaczone jako 4-5 tydzień. Pewnie bardziej jest to 4 tydzień bo do dolnej granicy mi bliżej. Kurcze a ja myślałam, że to 3 tydzień wyjdzie

bo ciążę się liczy od 1-szego dnia ostatniej miesiączki
Stąd zwykle 2-3 tygodnie różnicy jeśli liczysz od dnia zapłodnienia
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 10:22   #2553
kellysss
Zakorzenienie

dzien dobry...

WItam nowe mamusie......... i gratuluje fasolek

A ja wczoraraj mialam jakies plaminia
No w sumie to byl tylko sluz w kolorze jasnego brazu ala capuccino........
Wystraszylam sie nieziemsko i natychmiast poszlam spac...
dzis juz tego nie ma.........
Ja jeszcze nie byłam u zadnego lekarza i nawet nie mam karty ciazy..
No i zaraz budze tz i jedziemy chyba do mojego ogólnego lekarza..Bo tutaj to najpierw
musze isc do niego .....
No chyba ze poszłabym prywatnie na usg ale sa kolejki i pewnie byłoby za kilka dni
no i kosztuje to ok 80 euro .......
Boje sie ze moze sie przemeczyłam i cos nie tak z fasolka
Wiecie ...ja mam synka i niestety czasami go musze wziasc na rece
jak np.. ide do pokoju na górze to sa schody...
no a moj berbec wazy ponad 12 kg takze lekki nie jest............

Martwie sie

Stary 2010-08-04, 10:42   #2554
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
ja nawet pracy licencjackiej nie zaczęłam bo sama nie wiem co chce pisać, nie mam książek żadnych załamka jakaś totalna. Też myśle nad rokiem przerwy, muszę tylko zorientować się jak to wygląda potem itp.
Jak jesteśmy w ciąży na studiach to jest jakaś renta rodzinna? Czy to masz z innego powodu?

nie martw się że objawy Ci przeszły a tylko się ciesz. One w końcu kiedyś muszę przejść i to jest narnolmalniejsza rzecz. A z usg czekaj na wizyte po co masz męczyć nim nie potrzebnie dzidzie. Jak jesteś senna i masz zachcianki to i tak jakieś objawy Ci jeszcze zostały

A ja teraz chyba pójdę dalej spać bo pisze w łóżku na lapku bo nawet nie che mi się przy stole siedzieć Dzisiaj na obiadek będę miała zupkę pomidorową dodatkowo do drugiego dania
Miłego dnia Wam życze kobitki
ja mam rente rodzinną po zmarłym tacie dokąd się uczę max do 25r życia + 1 rok urlopu dziekańskiego. Słyszałam ,że nie które uczelnie wypłacają studentką ,które zostaną mamami 1tys. "becikowego",muszę się dowiedzieć jak to jest.Wiem ,że 1 tys to dostane becikowego od "panstwa".

no i został mi jeszcze ból piersi więc chyba z dzidzią wszystko ok normalnie jak sciągam biustonosz to strasznie mnie bolą chyba mi coś urosły,bo wydają mi się miseczki b przymałe

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

a w ogóle to dzień dobry kochane ja wyszykowałam męża do pracy i teraz luz blues do 19 muszę sobie jakoś czas zorganizować ,żeby całej lodówki nie pochłonąć na razie jestem po śniadanku- kakao i kanapeczki, ale chyba zaraz zjem arbuza

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Stysia71 Pokaż wiadomość
Tym to mnie nie lada wystraszyłaś, bo mi też w sumie takie główne objawy minęły, pozostały tylko potworne bóle głowy prowadzące do nudności, ale to może być równie dobrze z niewyspania. Dobrze, że wizytę u ginekologa mam już jutro, te 3 tygodnie, które na nią czekałam wlokły się niemiłosiernie. Jeszcze nie widziałam swojego Dzidziusia, mam nadzieję, że zobaczę go jutro i będzie wszystko ok. Do wizyty jeszcze 32h.
pamiętaj napisać jak tam po wizycie na pewno będzie wszystko dobrze

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
dzien dobry...

No i zaraz budze tz i jedziemy chyba do mojego ogólnego lekarza..Bo tutaj to najpierw
musze isc do niego .....
No chyba ze poszłabym prywatnie na usg ale sa kolejki i pewnie byłoby za kilka dni

Martwie sie
nie martw się wszystko będzie dobrze wiem,że do 10 tc jakoś trzeba założyć kartę ciąży ,żeby dostać becikowe

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 10:43   #2555
Ahtaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość
bo ciążę się liczy od 1-szego dnia ostatniej miesiączki
Stąd zwykle 2-3 tygodnie różnicy jeśli liczysz od dnia zapłodnienia
bez sensu , ale skoro tak jest to OK.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281333
Ahtaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 10:47   #2556
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ahtaga Pokaż wiadomość
bez sensu , ale skoro tak jest to OK.
w sumie z sensem
bo nigdy nie wiadomo kiedy dokładnie nastąpiło zapłodnienie
więc dla równych rachunków tak się przyjęło
Stary 2010-08-04, 10:54   #2557
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
nie martw się wszystko będzie dobrze wiem,że do 10 tc jakoś trzeba założyć kartę ciąży ,żeby dostać becikowe
To się zmieniło.

Wszystko o becikowym: http://www.becikowe.com/

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 10:56   #2558
iwa00
Raczkowanie

Cytat:
j

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------
o kurcze, to ja jak będę na pierwszej wizycie to będzie już 8 tydz, 5 dzień ciąży a przecież na pierwszej wizycie nie zakładają jeszcze karty ciąży. nie zdąże przed 10 tyg założyć
iwa00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 10:59   #2559
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwa00 Pokaż wiadomość
o kurcze, to ja jak będę na pierwszej wizycie to będzie już 8 tydz, 5 dzień ciąży a przecież na pierwszej wizycie nie zakładają jeszcze karty ciąży. nie zdąże przed 10 tyg założyć
Iwa nie stresuj się tylko przeczytaj to co jest pod linkiem który podałam

Mój Aniołek 30.12.2016
Stary 2010-08-04, 11:02   #2560
gospella
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez *kaalinaa* Pokaż wiadomość
Ja z pierwszą ciążą chodziłam do Krzyżanowskiego ale mi podpadł i z drugą do niego nie poszłam . Położna ze Staszica poleciła mi inną lekarkę i póki co jestem bardzo zadowolona (dr Kamińska). Dr Robak był przy narodzinach mojej córeczki. A właściwie można powiedzieć, że gdzieś się tam kręcił, zaglądał co jakiś czas jak nam idzie bo pierwsze skrzypce grała i tak położna i młody lekarz na specjalizacji (spisał się świetnie - będzie z niego dobry lekarz). Rozumiem, ze będziesz rodzić na Staszica, jakbyś miała jakieś pytania odnośnie szkoły rodzenia czy tego jak to wygląda od kuchni pacjenta a nie położnej czy lekarza to pytaj chętnie odpowiem.
ja to sie jeszcze staram o dzidzie, a ta twoja lekarka to przyjmuje gdzie/ bo może sprpobuje do niej bo do tego R to kolejka okropna
nie obiecuję Ci wiele, bo tylko po prostu siebie.
gospella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 11:03   #2561
Ahtaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość
w sumie z sensem
bo nigdy nie wiadomo kiedy dokładnie nastąpiło zapłodnienie
więc dla równych rachunków tak się przyjęło
ok, czyli jestem w 5tygodniu

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281333
Ahtaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 11:04   #2562
kosmisia1985
Raczkowanie

Ten wymóg jak rozumiem, że do 10 tyg. został zawieszony.

Edytowane przez kosmisia1985
Czas edycji: 2010-08-04 o 11:06 Powód: zmiana treści
kosmisia1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 11:09   #2563
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kosmisia1985 Pokaż wiadomość
Ten wymóg jak rozumiem, że do 10 tyg. został zawieszony.
Tak.

Musisz być przynajmniej 3 razy u lekarza, raz na jeden trymestr.

Mój Aniołek 30.12.2016
Stary 2010-08-04, 11:24   #2564
Jok3r
Zadomowienie

Hej.
Przede wszystkim jak czytam niektóre wypowiedzi to normalnie panika, wkręcanie sobie wszystkiego i jeszcze raz panika. Dziewczyny nie czytajcie głupot w internecie, bo później będziecie latać co chwila po lekarzach, albo kibelkach, bo coś tam, bo sroś tam. Ja wiem, że dzidzia, że wielkie łał, że trzeba siebie obserwować i jak coś to lekarz, ale no troszkę spokoju i rozsądku. Fasolki to takie małe bestyjki, że radę sobie dadzą. Nie potrzebne im stresy ze strony mamuś, bo muszę zrobić 15 usg, żeby zobaczyć czy wszystko ok, albo latać po 5 razy na wizytę. Ja mam ciążę zagrożoną, być może będę musiała ją usunąć, ale nie panikuje, bo coś wyczytałam w necie, albo muszę zobaczyć czy z dzieckiem ok. Jeśli na wizycie lekarz powiedział mi, że jest dobrze to nie szukam dodatkowych powodów do zmartwień.

Ja za pierwsze badania dałam 87zl w tym grupa krwi, która akurat była najtańsza, bo ok 20zł. Jutro idę na żółtaczkę i drugą tokso. W czasie ciąży pewnie nie raz i nie dwa będą mnie kłuć, ale mam nadzieje, że chociaż teraz będę już miała spokój.

Wczoraj byłam z mężem w kinie, ale pogodę to żeśmy sobie wybrali super Deszcz, burza, deszcz. I dziś katarek się odezwał i wyskoczyło mi zimne jak to nazywacie

Z tym becikowym to też różnie, bo w Sosnowcu w urzędzie babeczka powiedziała, że potrzebna jest karta ciąży zanim upłynie 10 tydz. I bądź tu człowieku mądry. Ja założyłam jak coś wiec mam z głowy.
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 11:25   #2565
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
To się zmieniło.

Wszystko o becikowym: http://www.becikowe.com/
o faktycznie zmieniło się nie wiedziałam,bo lekarz założył mi w 6tc i powiedział,że zakłada teraz żebym dostała becikowe.

Jagódka
Stary 2010-08-04, 11:36   #2566
Jok3r
Zadomowienie

zaświadczenie lekarskie o opiece medycznej od 10 tygodnia ciąży

I może o to właśnie chodzi, że ta karta ciąży jest takim zaświadczeniem, żeby nie trzeba było później latać po lekarzach i prosić o papierek.
Stary 2010-08-04, 11:40   #2567
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość

ja też chodze prywatnie ale płacę 70zł,
i pierwsze badania oczywiście też wyjdą z 80zł,
bo bez skierowania lipa

i głowa do góry, nie narzekać skoro budujecie dom to pewnie całkiem dobrze wam się powodzi
moj Tż zaczął budować dom kilka lat temu i tak schodzi do tej pory, jak był kawalerem to jakoś to szło a teraz musi utrzymać i mnie i już dziecko, na razie mieszkamy u moich rodziców więc przynajmniej rachunków nie opłacamy tylko robimy czasem zakupy żeby coś się dokładać. nie jest łatwo. pieniądze na koncie już się kończą no ale jakoś trzeba sobie radzić. dach nad głową mamy

Cytat:
Napisane przez oleniolek Pokaż wiadomość
nie wiem gdzie mieszkasz ale w kilku miastach w polsce jest taki program "Zdrowie, Mama i Ja" i z tego co wiem to jak się jest w tym programie to się za badania nie płaci.

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

dobra, uciekam do domku

ale u nas właśnie zaczeło lać
gigantyczna ulewa z piorunami!

odezwę się pewnie dopiero w czwartek bo jutro zasuwam w pracy jak mały parowozik
jestem z Kielc i tu tego programu niestety nie ma, a szkoda na pewno bym skorzystała, w ogóle zauwazyłam że ten program jest w samych wielkich miastach a my z tych mniejszych to co,nic nam się już nie należy?

ja się dziwnie dzisiaj czuję, tak mi duszno że ciężko mi oddychać.
w ogóle to brzusio już mi widać dziś wg moich obliczeń zaczynam 10 tc muszę powiedzieć rodzince o dzieciątku , bo wczoraj dwie osoby powiedziały mi że przytyłam
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 11:45   #2568
*kaalinaa*
Zadomowienie

Cytat:

Martwie sie
Nie martw się matka natura tak to sobie wymyśliła, że mimo noszenia dziecka nic nie powinno się stać. Sama mam roczne dziecko i muszę ją prawie cały czas jak jestem sama w domu nosić i czasem mam wyrzuty sumienia ale Kalina jeszcze dobrze nie chodzi a jak chce na rączki bo się za mamą stęskniła to jak mam jej powiedzieć, że nie mogę. Jeszcze jest za mała żeby zrozumiała. Póki co nie mam jakiś problemów a Kalina waży 9500 więc też lekko nie jest

Cytat:
Napisane przez iwa00 Pokaż wiadomość
Zakładają i na pierwszej , mi założyli

Cytat:
Napisane przez gospella Pokaż wiadomość
ja to sie jeszcze staram o dzidzie, a ta twoja lekarka to przyjmuje gdzie/ bo może sprpobuje do niej bo do tego R to kolejka okropna
Przyjmuje w Topmedicalu na Zana w czwartki od 14.30 chyba i jak dzwoniłam w środę to dostałam się na czwartek więc nie jest źle przyjmuje chyba do ostatniej pacjentki

*kaalinaa* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 12:19   #2569
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
zaświadczenie lekarskie o opiece medycznej od 10 tygodnia ciąży

I może o to właśnie chodzi, że ta karta ciąży jest takim zaświadczeniem, żeby nie trzeba było później latać po lekarzach i prosić o papierek.
Nie karta ciąży nie jest zaświadczeniem, lekarz musi je wypełnić już po porodzie.

Mój Aniołek 30.12.2016
Stary 2010-08-04, 12:45   #2570
blackrose4u
Wtajemniczenie

Cytat:
ja mam rente rodzinną po zmarłym tacie dokąd się uczę max do 25r życia + 1 rok urlopu dziekańskiego. Słyszałam ,że nie które uczelnie wypłacają studentką ,które zostaną mamami 1tys. "becikowego",muszę się dowiedzieć jak to jest.Wiem ,że 1 tys to dostane becikowego od "panstwa".

no i został mi jeszcze ból piersi więc chyba z dzidzią wszystko ok normalnie jak sciągam biustonosz to strasznie mnie bolą chyba mi coś urosły,bo wydają mi się miseczki b przymałe
no dzwoniłam już na swoją uczelnie i mogę się starać o becikowe z uczelni tylko nie spytałam ile tego jest do tego becikowe państwowe i z ubezpieczenia męża za urodzenie dziecka jest też 1tys. Także na start nie powinno być tak źle. Ciekawe ile uda nam się odłożyć na tym koncie dla maluszka.

A co do piersi to mi jakoś nie urosły. Miałam większe przed okresem zawsze

oczekujemy

Edytowane przez blackrose4u
Czas edycji: 2010-08-04 o 12:52
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 12:55   #2571
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
Hej.
Przede wszystkim jak czytam niektóre wypowiedzi to normalnie panika, wkręcanie sobie wszystkiego i jeszcze raz panika. Dziewczyny nie czytajcie głupot w internecie, bo później będziecie latać co chwila po lekarzach, albo kibelkach, bo coś tam, bo sroś tam. Ja wiem, że dzidzia, że wielkie łał, że trzeba siebie obserwować i jak coś to lekarz, ale no troszkę spokoju i rozsądku. Fasolki to takie małe bestyjki, że radę sobie dadzą. Nie potrzebne im stresy ze strony mamuś, bo muszę zrobić 15 usg, żeby zobaczyć czy wszystko ok, albo latać po 5 razy na wizytę. Ja mam ciążę zagrożoną, być może będę musiała ją usunąć, ale nie panikuje, bo coś wyczytałam w necie, albo muszę zobaczyć czy z dzieckiem ok. Jeśli na wizycie lekarz powiedział mi, że jest dobrze to nie szukam dodatkowych powodów do zmartwień.
.
No ja tez tak myśle ze jak ciążą prawidłowa to nie są potrzebne niepotrzebne stresy
i latania co 5 minut na usg.........
Ja jeszcze nawet nie byłam potwierdzic ciązy...
Tylko test zrobiłam...
No i dzis ide do lekarza ogólnego ale on tez nic mi nie bedzie robił (ani badania,ani usg)
Moje pierwsze usg bedzie dopiero ok 12 tyg ciązy....
o ile nic sie nie bedzie dzialo...

Co do moich plamien to własnie zmartwiło mnie to no ale nie zebym panikowała..
Wiem ze fasolka to silna bestyjka i da sobie rade

Cytat:
Napisane przez *kaalinaa* Pokaż wiadomość
Nie martw się matka natura tak to sobie wymyśliła, że mimo noszenia dziecka nic nie powinno się stać. Sama mam roczne dziecko i muszę ją prawie cały czas jak jestem sama w domu nosić i czasem mam wyrzuty sumienia ale Kalina jeszcze dobrze nie chodzi a jak chce na rączki bo się za mamą stęskniła to jak mam jej powiedzieć, że nie mogę. Jeszcze jest za mała żeby zrozumiała. Póki co nie mam jakiś problemów a Kalina waży 9500 więc też lekko nie jest

i
dzieki.........
Wiecie czasami tez mam gorsze dni...
jednak te hormony robia swoje....
Bo zazwyczaj to twarda baba ze mnie i niczym sie nie przejmuje....
No ale juz mi lepiej bo dzis narazie nie ma plamienia..........

Stary 2010-08-04, 13:19   #2572
aja1
Zakorzenienie

Hehe a myślała, że to tylko ja tak nie panikuję
W poniedziałek dopiero będę dzwonić na wizytę, czyli w przyszłym tyg dopiero się przekonam czy wszystko ok.

Pewnie tak, ale mi dziś niedobrze, nie wiem czy z nerwów (bo się podkurzyłam) czy z powodu fasolki.

Mój Aniołek 30.12.2016
Stary 2010-08-04, 13:23   #2573
francmal
Rozeznanie

Cytat:
dzien dobry...

musze isc do niego .....

Martwie sie
ja tak biegam z moją 11 kilowa córą i bardzo rzadko w kryzysowych sytuacjach z 13 kilowym synkiem. Z córa to 2 razy dziennie bo rano i po południowej drzemce bo cwaniara dojdzie do schodów i zaczyna przedstawienie, że niby schodzić po schodach nie potrafi a na trampolinę to włazi i złazi bez problemu w sumie ma tylko 2 schodki ale wyższe. Za to czasami udaje mi się ją nakłonić aby sama po schodach się wdrapywala najczęściej podczas wyścigu dzieci na sen goni brata i maja ubaw po pachy chociaz czasami trwa to dość długo jak księżniczka co schodek postój robi
francmal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 13:45   #2574
Jok3r
Zadomowienie

Nie chodziło mi akurat o plamienia, bo te trzeba obserwować, bo z nimi nie ma żartów, ale takie wyszukiwanie na siłę objawów i wkręcanie sobie różnych rzeczy. Ja nie czytam niczego poza tym forum, a i tak jak mam jakieś wątpliwości to idę z nimi do lekarza.
Stary 2010-08-04, 13:48   #2575
87czarna
Zakorzenienie

Cześć,dziewczyny!

A ja znowu jestem zaniepokojona...niedawno robiłam kupke i zauważyłam w kale trochę krwi...bałam się,że to z nadżerki,ale jednak nie... ;/ wiecie co to może oznaczać????

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 14:21   #2576
blackrose4u
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Cześć,dziewczyny!

A ja znowu jestem zaniepokojona...niedawno robiłam kupke i zauważyłam w kale trochę krwi...bałam się,że to z nadżerki,ale jednak nie... ;/ wiecie co to może oznaczać????
może zwyczajnie za bardzo się starałaś i jakaś żyłka Ci pękła. Też mi się kiedyś tak zdarzyło

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 15:01   #2577
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
no dzwoniłam już na swoją uczelnie i mogę się starać o becikowe z uczelni tylko nie spytałam ile tego jest do tego becikowe państwowe i z ubezpieczenia męża za urodzenie dziecka jest też 1tys. Także na start nie powinno być tak źle. Ciekawe ile uda nam się odłożyć na tym koncie dla maluszka.

A co do piersi to mi jakoś nie urosły. Miałam większe przed okresem zawsze
hm... to może tez zadzwonie jutro,bo dzisiaj już raczej za późno a wiesz jakie są wymagania żeby je uzyskać?

Jagódka
Stary 2010-08-04, 15:14   #2578
angel166
Zakorzenienie

Cytat:

Nie chodziło mi akurat o plamienia, bo te trzeba obserwować, bo z nimi nie ma żartów, ale takie wyszukiwanie na siłę objawów i wkręcanie sobie różnych rzeczy. Ja nie czytam niczego poza tym forum, a i tak jak mam jakieś wątpliwości to idę z nimi do lekarza.
ja już tez chyba przestanę czytać co innego,bo tylko nie potrzebnie się stresuje i dzidziusia teraz szukam fajnych ,dłużych bluz na allno i większych ,żeby tak do 3/4 mc brzusio wszeł jak narazie znalazłam tą xl( a noszę s/m) ylko boję się o jakość

Jagódka
Stary 2010-08-04, 15:35   #2579
iwa00
Raczkowanie

angel166 super ta bluza i myślę, że posłuży Ci dłużej niż do 3-4 m-ca
ja w 8 m-cu chodziłam w bluzie polarowej z przed ciąży rozmiar m. trochę mnie opinała ale dało się zapiąć
no chyba, że będziesz mieć bardzo duży brzuszek
iwa00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 15:38   #2580
deneb3
Zadomowienie

angel fajna bluza

ja coś musze niedługo o spodniach pomyśleć, dzinsy w pasie juz ciasnawe

a Wy jak z brzuszkami? widać coś czy nie? macie większe ciut?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości