|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
Cytat:
Kanciaja nie byłam ale oglądałam ostatnio na TVN Style relację z Wawy i żałowałam, ze u mnie nie ma, ogólnie można się rozerwać pogadać z innymi mamuśkami, była położna pediatra fizjoterapeuta z którymi można było pogadać wystawcy z firmy dla dzieci był jeszcze casting do nowego programu na TVN
|
|
#692 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
Mam ochote przywiązać do zęba nitke i poprosić żeby ktoś drzwi otworzył
Umówiłam się na wizytę na 13 w piątek i tak mi zrobił przysługe mój dentysta, bo przyjmie mnie między pacjentami. Ale stracha mam... chyba mniejw ciąży się bałam wizyty ale pewnie to dlatego, że nie szłam z czymś bolącym.Kurcze i jeszcze krzyknęłam na iotrusia jak płakał, bo zaczął ząb napitalać a z nim głowa... ech... ale koniec... do wizyty będę jechała na środkach żeby nie cierpiał na tym mój maluszek, bo czuję się potwornie z tym... Narazie brałam coś rzadko ale teraz boli nawet 3 razy dziennie i w nocy też potrafi... Gosbaj baw się dobrze! |
|
|
|
#693 |
|
Zakorzenienie
|
bardotko ja byłam na tych rossmanowskich targach urody i byłam bardzo zadowolona
zwłaszcza z ilosci przeroznych próbek ale były tez stoiska dla dzieci gdzie dostałam kaszki i herbatki z hipp i miseczki ![]() zebra |
|
|
|
#694 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamusie,
Będę nieczęsto teraz zaglądać, bo szefowa bada podobno naszą aktywność w necie (a niech ją)... Pozdrawiam wszystkich
|
#695 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
automat?właśnie...jak się jeżdzi na automacie?masz tylko hamulec i gaz...ale takim autem można np. fajnie wyprzedzać itd?bo właśnie z 2 dni temu rozmawiałam z Tż o automacie i wprawdzie sam nim nie jeżdził ale właśnie mówił że na jego chłopski rozum to mogę nie mieć takiego przyspieszenia na dużych obrotach czy jakoś tak-nie wiem czy dobrze powtórzyłam...no ale on automatami nie jeżdził.. ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Cytat:
narazie nic nie rozkręcam dopóki nie wiem czy mam odesłać to czy nie..żeby później nie było,że grzebałam... Nowy Sącz
|
|
#696 |
|
Wtajemniczenie
|
JKJH JJJJJJJJJJJ l ;llllllllllnkjiu,m6,ymimj umijum,8uji,mhń t hvb r yhgy8 yn9nnnnnnhnhnn667cv v hhb hnu rrt b 9 9y h uu g
|
#697 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nie karmię MM tylko cycem Cytat:
) Cytat:
|
|
|
#698 |
|
Zakorzenienie
|
Strippi nie znam nikogo z pensjonatem,kto tzrymalby konie.A tak u kogos obcego,to bym sie troche bala
PatkaM ale to co jest w mm,to za malo tej wit.D Sprawdzilam na stronkach medycznych i jest tak jak kiedys pisalam.Wit. D podaje sie przez caly pierwszy rok zycia (bez znaczenia jest tu sposob karmienia).A pozniej od pazdziernika do kwietnia.Tak tez mowila nam neonatologa na szkole rodzenia za autkoreszte nadrobie pozniej |
|
|
|
#699 |
|
Zakorzenienie
|
Strippi sory Patka pisała o wit. D
ale mam marudeeeeee |
|
|
|
#700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#701 |
|
Zadomowienie
|
Probowalam nadrobic stary watek, a tu jesio na nowym 24 strony
Chyba mi sie nie uda. Rodzice maja tak wolny komputer, ze dostaje apopleksji uzywajac go... U nas bez zmian. Olus jak zle spal tak zle spi i w dzien rowniez nadal krotkie drzemki. Przynajmniej tyle, ze rodzice mi bardzo pomagaja. Bylam nawet w kinie na Saga - Zacmienie. W ogole zaraz po przyjezdzie do pl sie rozchorowalam tak, ze mialam 39 stopni goraczki i gardlo jakby nozem pociete... No i szczescie, ze mnie to tutaj zlapalo, a nie u mnie w Graz bo nie wiem co bym zrobila szczegolnie, ze moj TZ znajac go sam by zaraz byl chory... Lece bo maly sie obudzil... |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#702 |
|
Zakorzenienie
|
Strippi piękne zdjęcia!
Gosbaj udanego wypoczynku! |
|
|
|
#703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiecie co, zmieniłam mleko Natalki na Bebiko i wsio jest ok ale zaczęła ulewać! Wcześniej tego nie miała... Nie wiem, czy to wina mleka?
|
|
|
#704 |
|
Zakorzenienie
|
Castilla witaj.
Zebra jak ząb?? Mój Dawidek śpi już 1h więc pewnie zaraz się przebudzi. |
|
|
|
#705 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry!
Cytat:
Bardotka widac z Patki niezla wizazanka sie robi ![]() Addicted Castilia za kino i super, ze masz pomocnych rodziców Ale teraz juz chyba dobrze sie czujesz?Kamyk Zebra współczuje bólu zeba, bidulko musisz do piatku sie jeszcze meczyc Gosbaj milego odpoczynku....alez Wy podrózujecie ![]() Tajgabajga a moze dalas cos nowego do jedzenia? Dlugo to mleko juz dostaje? U nas nocka dobra, Sebus obudził sie o 6.oo, dostal jesc i bawilismy sie do 9.00 w lózku teraz sobie smacznie spi, a ja sie w tym czasie ogarnełam.Pózniej idziemy na zakupy a po południu jestem umowiona do lekarza na cytologie ![]() Zaczynam miec doła
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#706 |
|
Zakorzenienie
|
Pola po apapie ekstra nie czuje go
![]() Blonde do piątku za tydzień... Castillia mój tragiczny do uspienia dziś a tata jeszcze tnie drzewo o już pospał 5 iminut! |
|
|
|
#707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
świetna obsługa, wspaniali ludzie i świetne konie. Do tego cudowna atmosfera spokoju, dookoła lasy i łąki ![]() teraz moja klacz jest u mojej znajomej na emeryturce też super tam madzięki
|
|
|
#708 |
|
Zakorzenienie
|
|
#709 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
hej mamusie
My dziś mieliśmy fatalną noc... w ogóle wieczorem mały strasznie płakał i szybko padł a w nocy budził się co kawałek i zauważyłam że jest rozpalony... Około 3-ciej zmierzyłam mu gorączkę i miał 37,8C, nad ranem w dupce miał już 38,4C.. Próbowałam mu wcisnąc czopek ale bez sukcesu Skoczyłam więc rano do apteki po syropek Nurofen, ale w międzyczasie mama wcisnęła mu czopek i po pół godzinie spadło do 37,9C...Nadal to stan podgorączkowy, ale na szczęście spadło. Teraz padł po kaszce porannej.... Do tego przez sen kaszle Mam nadzieję że się nie rozchoruje na dobre, bo za tydzień szczepienie, potem chrzest i wyjazd..... Cytat:
więc jak wczesniej nie uda mi sie go uśpić to w kościele będzie mega marudny![]() Cytat:
cała łazienka schlapana, bo Filip "pływa" delfinkiem ![]() Cytat:
wiem jaka to radocha ![]() Kancia szkoda że wcześniej nie wiedziałam o takich targach w W-wie bo bym się wybrała a były w czerwcu Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#710 |
|
Zadomowienie
|
ja kręce!!!!!!!!!!!!!!!!!ska sował mi sie dłuugi post i nie wiem jak to zrobilam!!!odwróciłam sie i cos wcisnełam!!!!
zebra na ból zęba płukanie szałwią. kocurazab moze daj mu cyca ,raz jak dostanie obiadek inna porą nic sie nie stanie,pytałam o bawiskoczka z FP co bardotka chciała kupic no my za płytke ze zdjeciami musimy 200zł zapłacic ale chyba kupimy bo cena 1szt zdjecia 10zł u nich więc wole do media m i tam tansze kancia targi?a ja bede akurat w ten weekend chyba we wrocku,tylko tam by kilka godz pewnie zajeło a my M musimy wynająć bardotka gotuje zupki zazwyczaj na 2dni,ta drugą porcje wkładam do pojemnika i do lodówki i jak miksuje to daje np do jednej mniej marchwi a wiecej ziemniaka żeby były ciut inne,dodaje juz tez oliwe.dzis Adzia sie zajdała zupka ale na koniec jak zwykle płacz bo ząbki. patka za autko,żeby sie dobrze jezdziłopatinka mój tz był przeciwnikiem automatów do póki sam nie wsiadł,od tamtej pory zawsze chce automat i przyspieszenie chyba ma normalne bo bez problemu wyprzedzalismy nad morze dziewczyny czy wasze maluchy zawsze reaguja na swoje imie?bo Ada czasami głucha jak pień może dlatego że róznie do niej mówiliśmy do tej pory.Nad ranem bolał ja brzuszek,albo kaszka która jadła 1raz albo pieczarki które zjdałam obiad. ![]() Ząbki u nas już blisko,już widać i jak łyżeczka przejechałam to stuka
Edytowane przez filka2 Czas edycji: 2010-08-04 o 10:59 |
|
|
|
#711 |
|
Zadomowienie
|
wrzucam zdjecia albumu
|
#712 |
|
Zakorzenienie
|
filka - śliczny album
|
|
#713 |
|
Zadomowienie
|
Aldii w Trzęsaczu nie byłam nigdy, ale jedziemy bo chcemy mega odpocząć a to jest w sumie mała wioska, więc raczej będzie luzik ;-)
Addicted super, że daje się jednak wrócić do normalnego życie pracowego aczkolwiek nie wyobrażam sobie jeszcze a wracam pod koniec września. Kamyk ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- We Wro: http://www.motherandbaby.pl/index.php?page=21 chyba pójdziemy bo nigdy nie bylismy
|
#714 |
|
Zakorzenienie
|
Słyszałam, że nie powinno się stukać łyżeczką w ząbki.
|
|
#715 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co odkrylam masc dentinox u mnie w aptece...po cenie 2,30f co wychodzi ok 10 zł A w Pl zapalcilam 17 zł![]() Filka sliczny album
|
#716 |
|
Zadomowienie
|
patka moze zle tp ujełam...
dotknełam plastikowa łyzeczka podczas obiadku
|
#717 |
|
Rozeznanie
|
My jedziemy w piątek rano i zostajemy do niedzieli, może do poniedziałku. Dziś zarezerwowaliśmy pokój w Murzasichle, super miejsce, jakby ktoś chciał to polecam http://www.modrzewiowydwor.pl/index.php Jeden dzień spędzimy w Zakopanym, następny w Dolinie Chochołowskiej lub Kościeliskiej i ostatni w hotelu na baseniku i skorzystamy trochę z oferowanych atrakcji. I tyle bo TŻ ma tylko tyle urlopu
Ale czasami piątek i poniedziałek weźmie wolny, więc następnym razem pojedziemy na Kaszuby (uwielbiam je) ![]() Dzisiaj u Nas ponuro, Maja dużo śpi, to ja mam czas zacząć pomału ogarniać rzeczy na wyjazd. Bo wyjeżdżamy jutro późnym wieczorem na działkę, bo z niej już trochę mniej km do Zakopanego ![]() Zeberko współczuje bólu. Ja co jakiś czas mam bóle migrenowe i wiem jak to jest jak boli jak cholera, a dziecko chce się bawić, krzyczy, piszczy. Wtedy zawsze staram się być pogodna i uśmiechnięta i wytrwale czekam, do jej snu Kamyczku ach te szefowe ![]() strippi ja koniara nie jestem, ale mój tata zapaleniec. Mamy też konia na działce. Uwielbiam pić poranną kawę na werandzie i patrzeć się na łąkę na której on się pasie. Lub jak mój tata lub mój TŻ na nim po łąkach, przy stawie jeździ, super widok. Mnie jakoś nie ciągnie w ogóle kocurazab apropo okrojonego kręgu przyjaciółó i znajomych, ja również stwierdzam, że teraz sprawidziliśmy po tym jak staliśmy się rodzicami, ile oni byli warci. I mam już ich gdzieś. Tajgabajga zazdroszczę Paryża jak cholera, ale może za rok i mnie takie szczęście trafi ![]() Patka ale super, że masz autko. Mi w zeszłym roku mąż kupił Yarisa oczywiście wersja sportowa, bo mój mąż zapaleniec motoryzacyjny. Ale cieszyłam się jak dziecko. Uwielbiam ten samochód, a kopa ma niesamowitego, bo dużo koni a jest lekki ![]() addicted to wizaz super, że w pracy ok. Początki są napewno trudne, ale trzeba wejść na nowo w ten rytm pracy i będzie ok
|
|
#718 |
|
Zakorzenienie
|
Filka śliczne zdjęcia!!!
|
|
|
|
#719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na szczęście mogę jeździć na obrzeża miasta gdzie znajomi mają 5 koni, tam objeżdżam im konie i uczę koleżankę spróbuj pojeździć to super sprawa ja kocham brać konia w samotny teren i galopować po łąkach i lasach poznawać nieznane tereny i oglądać przyrodę z bliska
|
|
|
#720 |
|
Zakorzenienie
|
filka super album
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:37.

Umówiłam się na wizytę na 13 w piątek
i tak mi zrobił przysługe mój dentysta, bo przyjmie mnie między pacjentami. Ale stracha mam... chyba mniejw ciąży się bałam wizyty ale pewnie to dlatego, że nie szłam z czymś bolącym.
ale były tez stoiska dla dzieci gdzie dostałam kaszki i herbatki z hipp i miseczki 

za autko