|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
![]() nawet szybko to idzie
|
|
#1502 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Ja obstawiam ze Marcik urodzi o 15.00
Ale jakos tak radosnie musi sie jej rodzic, jak chce jej sie SMSy pisac
|
#1503 |
|
Raczkowanie
|
U mnie właśnie problem polega na tym, że to jedyny szpital o kiepskiej opinii wśród rodzących
Naprawdę chciałabym usłyszeć od którejkolwiek koleżanki - spoko było ciężko, ale było OK jeżeli chodzi o szpital. A tu opowieści rodem z krypty.... Od obsługi, przez brak zzo,po komplikacje itd.
|
|
|
|
#1504 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To ja pociesze dziewczyny które będą miały cc. Ja miałam i zniosłam ja rewelacyjnie. Jak juz wracałam po 5 dniach do domu to juz nie pamiętałam że miałam operacje... Tylko uważajcie żeby się ie przeziębić przed cc bo najgorsze co może byc to kasłanie z blizną.... ![]() Poza tym zadnych problemów z blizną nie miałam i teraz jest juz prawie niewidoczna (a miałam cc 16 m-c temu). CC miałam w nocy, a na drógi dzień po południu juz miałm synka cały czas ze sobą. Jedyne co bym zmieniła (pisałam o tym wczesniej) wyszłabym na własne życzenie po 3 dobach... Cytat:
Nic nie pomaga...a jak juz to chwilowo ![]() Poza tym ja też chodze prywatnie i jestem zawiedziona moja lekarką... Nie dość że każe mi przychodzić co 5 tygodni, to badania każe i robic co dróga wizytę...czyli co ok 10 tygodni.. NA kozie mnie nigdy nie bada..tylko pyta czy tam na dole wszystko ok i leki w ciemno w sumie mi przepisywała... Do tego w końcu nie dostałam tego skierowania na glukoze i nie miałm jej robionej..w karcie mam wpisany wynik z pierwszej ciązy... Pod koniec ciązy powinna dawac skierowania na ktg i do tego cotygodniowe wizyty..a u niej nic... ktg miałm dopiero w szpitali przed porodem... Bratowa jak to usłyszała to w szoku była, bo ona choc chodziła na nfz to lekarz jakoś bardziej dbał o pacjentki.... Ostatnia wizyte u niej miałam 3 tygodnie przed porodem Dominika.. Niby się jej płaci a olewa pacjentów. Teraz pod koniec ciązy nie chce zmieniać lekarki więc jakoś dotrwam do końca, ale nie dam się tak olewac... Spytam co z ktg, co z badaniami....nie dam się zbyć Płacimy grube pieniądze oczekując że bedziemy dobrze yraktowani, a nasze dzidziusie będą w dobrych rękach a tu taka olewka.... Cytat:
![]() -
|
|
|
#1505 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1506 |
|
Raczkowanie
|
MARTUCHA
trzymamy kciuki. ale teraz polecimy. która następna ![]() ja dziś w nocy przeżyłam "chwilę" grozy. jestem w 28t 5d ciąży do końca 79 dni. ok 23 zaczęły się skurcze dość regularne ok co 2-3 min. nie mogłam wyleżeć w łóżku. 3 razy w WC tak mnie przeczyściło. pochodziłam po mieszkaniu nie przestawało, ryczałam jak bóbr, że jeszcze za szybko. starałam się oddychać. mąż się obudził. panika w oczach. ból promieniował z pleców, brzuch się spinał, mała szalała w brzuchu. zrobiłam sobie gorącą kąpiel. zaczęło przechodzić. poszłam do łóżka. zasnęłam, ok 3 w nocy znowu.. tym razem trwało to z 15 min. teraz boli mnie podbrzusze. leżę. ja nie wiem czy tak macie, ale ja mam przeczucie, że nie dotrwam do 23 paźdź. a moja wyprawka daleko w polu....
|
#1507 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A propos takiego "chluśniecia"to mi sie juz zdarzylo 2 razy...i mialo to kwaskowaty zapach (wącham wszytsko
|
|
#1508 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Martucha trzymaj się!!!!! Super, że dostała znieczulenie. Ja pytałam się to babka powiedziała, że to zależy od przebiegu porodu i od tego czy jest anestezjolog bla bla bla... czyli wnioskuję, że raczej nie dają, tylko w skrajnych przypadkach... no i tak to jest u nas... niby dają ale częściej nie dają... Co do porodu, nie wiem co się czuje podczas porodu (już niedługo ), ale wydaje mi się, że cesarka wcale nie jest takim luksusem i ponoć kobiety dłużej "dochodzą do siebie".Jak chodzi o staniki to ja wolę troszkę dodać kasy i lepszy kupić, ale jak chodzi o stanik do karmienia to chcę taki zwykły, tani, ale z fiszbinami. Słyszałam, że te w Tesco są całkiem fajne, niestety u mnie nie ma Tesco... A ja Ciągle myślę jak tam u Martuchy i wyobrażam sobie jak ona skacze na tej piłce z tym rozwarciem... jeju niedługo nas to czeka!!!!!!!! |
|
|
|
|
#1509 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
|
|
#1510 |
|
Zadomowienie
|
Martucha, ale jajca! Ledwo doczytałam wątek do końca,a tu już prawie po wszystkim
![]() Ninaad, kupujesz staniki zawsze przez internet czy są u nas jakieś stacjonarne? Położna na SR nam powiedziała, że wiele kobiet ma syndrom matki-polki kombatantki Często słyszą opowieści położnic (np. telefoniczne) i zastanawiają się czy to na pewno chodzi o poród, który odbierały, bo połowa z sytuacji jest mega wyolbrzymiona
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik |
|
|
|
#1511 |
|
Wtajemniczenie
|
dash Ja słyszałam, że nawet jeśli na co dzień nosi się tanie staniki to na okres karmienia powinno się mieć lepsze, bo często po karmieniu robią się "zwisy" i już tak zostaje niestety.
|
#1512 |
|
Zakorzenienie
|
cellaris hmm wiesz co ty lepiej sprawdz co to... kup sobie a aptece paseczki do sprawdza wod plodowych i sprawdz sobie czy to sluz czy wody nie ma zartow
asia23 lo cholerka, ty jedz do szpitala niech lepiej to sprawdza to nie jest normalne w 28 tyg na pewno nie... lepiej sprawdzic jej dziewczyny co tu gadac czy sn czy cc to jeden pies nie ma tak ze sie wstaje jak od dentysy ![]() chodz ja w sumie nie pamietam zebym cierpiala cos
|
#1513 |
|
Zakorzenienie
|
widze ze juz jest informatorka |
|
|
|
#1514 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1515 | |||
|
Rozeznanie
|
Lisica1 spróbuj ograniczyc jak tylko się da produkty z cukrem -one nasilają grzybice wzlekie w organiźmie
Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
Ray uwielbiam twoje zdroworozsądkowe podejście do rzeczywistości ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1516 |
|
Zadomowienie
|
Martucha kochana trzymaj sie dzielnie
za szybki i w miare mozliwosci bezbolesny porod Nie moge uwierzyc, ze juz dzisiaj powitamy na naszym watku pierwsze malenstwo
|
#1517 |
|
Zadomowienie
|
ile nas tu dzis!
wszystkie kibicują!!! ![]() odbiegajac troche tematem od panującego oczekiwania.... ... powiem Wam ze troche sie zdołowałam... bo dzis mamy 4 sierpnia, marucha wypisywała sie na forum wrzesniowek, bo myslala, ze bedzie rodzic we wrzesniu, termin i tak miala wyznaczony na 13 wrzesnia (9 dni różnicy)... ja mam termin na 9/10 wrzesnia, a TŻ bedzie w Krakowie 30sierpnia-4 wrzesnia... a co bedzie jak urodze tak ja martucha 9 dni wczesniej... bede sama ![]() wszytsko dlatego, ze jak szefowa zapisywala go na ten kongres, to bylam w 5 tygodniu ciazy i TŻ zakładał chyba, ze zbyt duze jest ryzko poronienia, zeby on teraz okreslal co bedzie za 9 mcy i swoja kariere przekreslal... nawet moje kolezanki mowią, ze to nie halo, ze maz wyjezdza w takim okresie... no ale co ja mam zrobic....
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-08-04 o 14:10 |
|
|
|
#1518 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na ebayu spoko. Już za 60-70zł można kupić. Ostatnio na all kupiłam cudny za 100zł . A na wyprzedarzach ciężko niestety o mój rozmiar Cytat:
A i równocześnie mówi, że nie ma ani jednego dobrego stanika Cytat:
Syn waży 12kg. Niestety na spacerach albo w sklepie długo nie usiedzi w wózku ![]() Cytat:
![]() Niestety nie ma idealnego sposobu przychodzenia dzieci na świat. Zawsze są plusy i minusy. Po poprzednim porodzie myślałam tylko o cc. Teraz jednak myślę, że sn może pójść gładko i może nie będzie tak źle. Poza tym jestem już prawie na 100% zdecydowana na położną. Cytat:
Położna wczoraj mi mówiła, że kolejne dziecko lubi trochę większe urosnąć. Jak do tego dojdzie jeszcze błąd usg to może wyjść 4kg, a to już na mnie stanowczo za dużo A 1200 to chyba dobra waga.
|
|||||
|
|
|
#1519 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1520 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i Lingeria - Gdynia, ul. Żwirki i Wigury (w sumie też niedaleko tego Empiku) albo Gdańsk, ul. Dmowskiego byłam i kupowałam w obu sklepach- mogę polecić obsługę, panie pomagają w dobrym ostanikowaniu. Natomiast jeśli chodzi o ceny- no cóż, w internecie można kupić dużo taniej ![]() Cytat:
Dobra, zbieram się, idę się upiększać do fryzjera
|
||
|
|
|
#1521 |
|
Zadomowienie
|
No, no, no. Widzę, że u martuchy bardzo szybko idzie
![]() ![]() czarnaelizabeth, wytrzymasz jeszcze troszkę, a tymczasem staraj się oszczędzać fem, wyglądasz bardzo ładnie ![]() Może też rodzi ![]() Dziękuję, kochane, za zainteresowanie moją wizytą na IP ![]() Tak więc. Czekałam sobie grzecznie aż mężuś się obudzi ale coś zaczął mnie pobolewać brzuch. Postanowiłam sobie poczłapać do łazienki umyć i wysuszyć włoski. Musiałam wleźć do wanny, żeby się czasem nie schylać. No i w wannie było mi całkiem przyjemnie Stwierdziłam, że nie będę się goliła, bo chyba jednak nie ma po co iść dziś do szpitala. No i, kurna, chyba w złej godzinie to pomyślałam, bo zaraz po wyjściu z wanny tak mnie zaczął brzuch boleć, że ledwie stałam Ale, oczywiście, mądra Ania, nie poszła sie położyć, dopóki się nie umalowała i siedząc na podłodze wysuszyła włosy. Ledwie doszłam do łóżka. Mąż się obudził a ja w ryk. Normalnie taki ból, że bałam się, że coś się złego dzieje z małym. Najlepsze, że nie były to skórcze, tylko non stop ból (znośny) raz na, powiedzmy, dwie minuty, maxsymalnie bolesny. Żeby nie przedłużać - wytrzymałam jakieś 30min i zgięta w pół weszłam do wanny się ogolić, coby lekarz na IP się nie przeraził. I co? Zanim skończyłam ból osłabł i niemal całkowicie zniknął. Po 11 i tak postanowiłam się przejść na ta IP, bo brzuch pobolewał nadal. Zrobili KTG, zbadali - wszystko w porządku. Szyjka długa, nie ma się czego bać. Lekarz wyskoczył z tekstem, że ciąża już tak zaawansowana, że nie ma się co stresować, można w zasadzie rodzić ![]() Powiedział, że może się tak teraz zdarzać częściej. A ból był taki, jak już któraś opisywała - na górze brzucha, promieniujący w dół. MASAKRA. Spadam jeść obiadek bo mąż czeka
|
|
|
|
#1522 |
|
Zakorzenienie
|
martucha - ale super! Powodzenia!
![]() ![]() ![]() aaneczka1984 - zwykły kosz opróżniany codziennie + ewent. paklanki (też kupiłam) załatwią te brudną sprawę Gdyby wkłady do tego kosza były tańsze to tak, ale za taka cenę czarnaelizabeth - dbaj o siebie fem - promienna mamusia - super! ![]() Dzięki dziewczyny za pozytywne opinie o wózku
|
#1523 |
|
Zadomowienie
|
Hehe,mnie się dziś robota nie trzyma przez martuchę.Przeżywam co najmniej jakby siostra rodziła
Ale widzę,że nie tylko ja,bo od razu dziewczyny spanikowały i telefony sie do mnie posypały ![]() ![]() Teraz mamy ciszę,więc przypuszczam,że albo martucha właśnie prze,albo jest już po i nie może się napatrzeć na swoje małe cudeńko
|
#1524 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Martucha, doczytałam i padłam! Czekamy na wiadomości i mocno trzymamy kciuki!!! Nie wierzę, ze się zaczyna! (ja też chcę znieczulenie !).Nika, chciałam tylko zaznaczyć, że ty następna A potem Gabisun!Dash, no takie sytuacje są paskudne, ale jakoś przeżyjemy A co do ciuszków dla dziecka, to w jednym moim szpitalu trzeba mieć wszystko własne. No i wczoraj się pakowałam zgodnie z radami kumpeli, która już rodziła. I zabrałam dla Tymka:-2 bodziaki z długim rękawem -2 bodziaki z krótkim rękawem -2 kaftaniki -3 pary śpioszków -2 czapeczki cienkie -3 pary skarpetek (plus oczywiście pieluszki normalne i tetrowe, jedną flanelkę, kocyk i kosmetyki) Jakby co to mi mężuś więcej dowiezie, bo kumpela opowiadała, ze pierwszego dnia małego w szpitalu 4 razy przebierała! Zuziczko, a ja napiszę, żeś śliczna kobitka! I widocznie mózg ci się jednak skurczył, jeżeli tak nie uważasz Abz, jak po fryzjerze? Astorianko, na pewno chcesz cc? Ja jak jutro dowiem się, że muszę mieć cc, to chyba się poryczę. Pomyśl o tym, ze kobieta po porodzie sn może wstać, opiekować się dzieckiem i dochodzi szybko do siebie. Musi przetrwać poród, ale to kilka godzin, które miną. A po cc nie możesz wstawać, nie masz dziecka przy sobie, a jak ci dadzą, to sama się nim musisz opiekować mimo dziury w brzuchu. Nie możesz podnosić dziecka, nie zrobisz przy nim wielu rzeczy. Mojej kumpeli goiło się miesiąc! Nie chce agitować, bo nie o to chodzi, tylko się zastanów. Z tego co wie, to wskazaniem są wady neurologiczne matki, np. padaczka. Ycnan, rozwaliła mnie twoja mama z tym tulipanem Majka, bryka super, podobają mi się kolory! Angelikaw, cieszę się, że z Karolinką wszystko dobrze Aaaannnaaaa, ja tez wyłapuję takie dziewczyny na ulicy i na plaży Ninaad, mam nadzieję, że dzisiaj robale żrące cię nie dopadły Szczesliwa, będzie dobrze z maleństwem Bordowa, to już przesądzone o tym cc u nas w szpitalu? Czarnaelizabeth, trzymam kciuki za donoszenie małej Fem, bardzo ładne zdjęcia Cellaris, ja miałam czasem takie chlapania w gacie Więc to chyba normalnie i czasem się zdarza.Asiu, kiedy masz wizytę u lekarza? Powiedz o tym incydencie, bo to za wcześnie u ciebie na takie skurcze. Mam nadzieję, ze będzie dobrze Mszu, to ładne rzeczy zakładał twój mąż Wierzę, ze masz stracha, ale chyba teraz nic nie da się poradzić. Tylko mieć nadzieję, że w tym czasie nie urodzisz. A masz kogoś bliskiego, kto w razie czego będzie mógł się tobą zaopiekować, zawieźć do szpitala itd.?Ciagle myślę, jak tam Martucha ![]() Wczoraj się spakowałam. I tu pytanie do dziewczyn, które muszą pakować też rzecyz dla maleństw: CZY WAM TEŻ WYSZŁY DWIE TORBY? Bo mi tyle miejsca zajmują wkłady poporodowe i te wszystkie badziewia, że jedna torba jest dla mnie, a druga dla małego Jak się pokażę z takimi torbami na porodówce, to boję się, ze mnie wywalą |
|
|
|
#1525 |
|
Zakorzenienie
|
Mi właśnie kolorki bardzo odpowiadają
![]() Ja muszę mieć ze sobą do szpitala dla maluszka tylko chusteczki nawilżane i pampersy. Dopiero na wyjście swoje ubranko. Do porodu dają jednorazową koszulkę, co podobno jest normą... (nie wiem czy w moim mieście czy wszędzie) ninaad - ja idę w piątej do fryzjera, a jutro do kosmetyczki, a co!
|
#1526 |
|
Wtajemniczenie
|
Pomidora Tak, przesądzone. Tzn. mam zaplanowane na 6 września, ale się zastanawiam czy dociągnę
![]() Nie mam nic przeciwko cc u nas w szpitalu, ale boję się, że pojadę, okaże się, że się obróciła i będę tam rodzić sn ... Bez Tż, z tymi kochanymi lekarzami i położnymi ...
|
#1527 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym... idziemy łeb w łeb, bo TP mamy podobny Ja marze, by dotrwać chociaż do końca sierpnia ![]() Cytat:
|
|
|
#1528 |
|
Zadomowienie
|
Pomidora, teortycznie i praktycznie na jego okres nieobecnosci ma byc moj rodzony brat... ale chałowo jakby tatuś lekarz nie mogl byc przy narodzinach swojego PIERWSZEGO dziecka... poki staram sie nie o tym nie myslec w ten sposob... bo u mnie od pocztaku wszytsko ksiazkowo przebiega... ale jak widac nigdy nic nie wiadomo
![]() Ninaad... dzieki za trzymanie reki na pulsie i poprawkę w dacie... chyba mi sie udziela stres dzisiejszego martruchowego porodu
|
#1529 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ray dziewczyny piszą,że miały podobnie to poczekam mam nadzieję, że to nic strasznego. U mnie to jednorazowy wybryk był. asia-23 no niezłe przeżycia miałaś. I co wybrałaś się na IP? ycnan dobrze,że wszystko ok u was ![]() No widzę,że nasza Martucha idzie jak burza
Niegrzeczna Mamuśka Edytowane przez cellaris Czas edycji: 2010-08-04 o 14:43 |
|
|
|
|
#1530 |
|
Zakorzenienie
|
Co do cesarki:
wszystko zależy od indywidualnego przypadku, bo np. jedna moja koleżanka bardzo sobie chwali, szybko wstała na nogi, od początku wszystko robiła przy dziecku, teraz ma małą bliznę niewidoczną nawet w bikini i brak wspomnień o porodzie w bólach. Inna koleżanka musiała mieć cc, bo malutka sie nie odwróciła, a że nastawiła się na poród sn to bardzo to przezywała, ale po wszystko było ok. Inna - podobnie. Jeszce jedna nie polecała cc, bo jej sie bardzo źle blizna goiła. Moja mama miała 2 cesarki, po jednej wstała dopiero po tygodniu, a po drugiej po 2 dniach, także nie ma reguły. Ja się boję tego, że się wymęczę przez wiel godzin, a później wyjdzie, że trzeba zrobić cc. Najgorzej jest jak wygląda na ro że trzeba zrobic cc, a lekarze zwlekają, co jest niebezpieczne i dla dzieck ai dla mamy...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:13.

no ale nic idę do wc a tu cała wkładka zalana białym śluzem (sorry za realistyczny opis :p) już myślałam,że to jakieś wody płodowe czy co, na szczęście był to (chyba) jednorazowy epizot. Miałyście cos takiego kiedyś?

klask i:
A i równocześnie mówi, że nie ma ani jednego dobrego stanika
Położna wczoraj mi mówiła, że kolejne dziecko lubi trochę większe urosnąć. Jak do tego dojdzie jeszcze błąd usg to może wyjść 4kg, a to już na mnie stanowczo za dużo 
Ale, oczywiście, mądra Ania, nie poszła sie położyć, dopóki się nie umalowała i siedząc na podłodze