|
|||||||
| Notka |
|
| Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Papużka falista
Weterynarz...
Swierzb to powazna choroba,trzeba ja leczyc...Dokup ptakowi towarzysza to bedzie zupelnie inaczej,samotny ptak jest nie szczesliwy |
|
|
|
|
#1622 |
|
Zadomowienie
|
Moje kochane kanarki :)
Witam serdecznie
Jestem milosniczka chyba wszystkich zwierzakow Aktualnie mieszkam z partnerem a ten nie za bardzo przepada za zwierzakami i niestety mam tylko 2 kanarki... Wykluly sie w maju zeszlego roku i szybko trafily do mnie Kocham je bardzo To takie moje male pieszczochy U mnie maja jak w raju-duza klatka,6 zerdek,odpowiedni pokarm a i nie gardze warzywami i owocami Spiewaja pieknie i mam nadzieje,ze pozyja u mnie dlugo Ponizej wklejam fotki rocznych braciszkow : Dziubusia (kolorowego) i Paczusia (zoltego) A moze znajdzie sie jakis milosnik kanarkow??? Edytowane przez trihomonas Czas edycji: 2010-07-18 o 23:33 |
|
|
|
|
#1623 |
|
BAN stały
|
Dot.: Moje kochane kanarki :)
Śliczne, ja mieszkam za granica i właśnie przygotowywuje się na przyjęcie psiaka do mojego domu.
Ps. Tak samo jak Ty kocham wszystkie zwierzaki
|
|
|
|
|
#1624 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja pieska nie mialam nigdy niestety...To fajnie,ze kochasz zwierzaki Ja juz mysle nad kolejnym ptaszkiem Przyjacielowi znowu sie mlode wykluly,wiec pozostala mi do podjecia decyzja,czy chce dla Dziubusiai i Paczusia siostrzyczke,czy braciszka
|
|
|
|
|
|
#1625 |
|
Zadomowienie
|
Piękne!
Też bym chciała... Niestety chyba nigdy nie będę mogła sobie pozwolić.
|
|
|
|
|
#1626 |
|
BAN stały
|
Ooo, szkoda a dlaczego nie możesz miec zwierzaczka??
|
|
|
|
|
#1627 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że w Holandii mieszka sporo wizażanek-miłośniczek zwierząt, łącznie ze mną
. Mój tż lubi ptaszki,ale mamy kota, nie sądzę żeby teraz wytrzymała w domu z kanarkami. Ale miło byłoby posłuchać rano ich śpiewu, bo śpiewają prawda?
|
|
#1628 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() W której części Holanii mieszkasz??? Odnosnie kanarkaa i kotka: Racja, nie fajne połączenie;/ |
|
|
|
|
|
#1629 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a czemu nie mozesz sobie pozwolic? Cytat:
Mi spiewanie moich brudaskow nie przeszkadza ale partnerowi czasem tak...Rano,gdy tylko troszke sie rozjasni to zaczynaja sobie kilkunastominutowa pogawedke no a zaraz za chwile zaczynaja swoje serenedy hihi Na szczescie kanarki mam w salonie a spimy w sypialni,to ich az tak nie slychac...Marzy mi sie kanarek taki pomaranczowy jak marchewka Oranje hihi
|
||
|
|
|
|
#1631 |
|
Zadomowienie
|
No tak
Kociaki lubia chyba wszystko co sie rusza i to w dodatku takie male w sam raz Ale fajnie,ze masz kociaki mozesz sobie je poglaskac,utulic Ja o glaskaniu se moge pomarzyc....
|
|
|
|
|
#1632 |
|
Zadomowienie
|
Ja sie tylko doczepie zerdzi
![]() Wymien na naturalne,z drzew owocowych.Takie plastiki moga powodowac problemy z lapkami ![]() Ptaszki sliczne,jaka maja klatke? Oswojone sa? Ja mam nimfy nie kanarki ale lubie taka drobna egzotyke ![]()
|
|
|
|
|
#1633 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Te fotki sa dosyc stare Czy sa oswojone hmmm chyba nie bardzo-przynajmniej z reki mi nie jedza Kazdy ma osobna klatke o wymiarach wys.65cm.,dl.50cm.,szer.3 0cm. wiec willa to to nie jest ale maja caly salon do fruwania Rozgladam sie za taka mala woliera choc partnera przekonac latwo nie bedzie...
Edytowane przez trihomonas Czas edycji: 2010-07-20 o 00:47 |
|
|
|
|
|
#1634 |
|
Zadomowienie
|
A nie myslalas nad lotnia z allegro?
http://allegro.pl/item1147167021_lot..._dzielona.html |
|
|
|
|
#1635 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czytalam,ze samce nie powinny miec ze soba kontaktu wzrokowego no a przeciez nie kupie woliery mieszkaniowej do jednego ptaka Chyba,zeby ta ''lotnie''przyslonic czym w srodku na tej rozdzielczej sciance Musze pomyslec...No a z drugiej strony,moje kanarki choc sa w oddzielnej klatce,to widza sie wzajemnie i wszystko jest ok
|
|
|
|
|
|
#1636 |
|
Raczkowanie
|
Jestem szczęśliwą właścicielką kanarka
![]() Songo ma już 1,5 roku
|
|
|
|
|
#1637 |
|
Zadomowienie
|
Cudny,uwazaj na obraczke bo znam przypadek ze obraczka byla tak wrosnieta ze nozka obumarla
Na powaznie![]() Trzeba kontrolowac,jak bedzie ciasna to ja zdejmijcie. trihomonas jesli samce teraz sie widza i jest ok to chyba nie bedzie wiekszego problemu pozniej.ew sprzeczka o samice i moga przestac spiewac?Nie wiem,az tak dokladnie nie znam zachowan kanarkow.Ja bardziej "papugowa" :p Edytowane przez Garadiela Czas edycji: 2010-07-31 o 00:55 |
|
|
|
|
#1638 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() o obrączkę raczej nie muszę się martwić bo jest bardzo luźna i porusza się na łapce ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1639 |
|
Zakorzenienie
|
hej,
ja mam już 3 z kolei kanarka. niestety dwa poprzednie miałam jak byłam baaardzo malutka (raczej miała je moja siostra:P) i niezbyt pamiętam np. kiedy się powinien pierzyć. jak to jest z Twoimi? bo mój gubił piórka po tym jak do mnie trafił (grudzień 2008), później długo długo nic i gubi dopiero teraz...myślisz, że wszystko z nim ok czy może powinnam przejść się do weterynarza?
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
|
#1640 |
|
Zadomowienie
|
Pieprzy sie
![]() Zadbaj o sepie i prawidlowa diete ptaszka,duzo zielenin,czasem jajko na twardo i bedzie ok |
|
|
|
|
#1641 | ||
|
Zadomowienie
|
Piekny kanarek
Cytat:
Czytalam,ze bardziej da sie oswoic ''jedynaka'' a gdy kanarek ma kolege to bardziej woli jego towarzystwo niz czlowieka Teraz wiem,czemu nie da sie ich bardziej oswoic...Cytat:
kanarki sie pierza 2 razy do roku: male pierzenie przypada na marzec/kwiecien (ptak gupi tylko te male,drobne piórka) oraz duze pierzenie,ktore przypada na sierpien/wrzesien (ptak zmienia cale upierzenie). Moze sie zdarzyc,ze kanarek zacznie sie pierzyc w innych przez podanych przeze mnie miesiacach i mysle,ze jesli pierzenie przebiega prawidlowo tzn. nie ma ''przeswitów,lysiny'' (rozumiecie o co mi chodzi ) to wszystko jest ok |
||
|
|
|
|
#1642 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny
![]() zmyliło mnie trochę to, że jak do mnie trafił to się trochę pierzył, a to był grudzień/styczeń- widocznie kwestia podróży pociągiem i stresu
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
|
#1643 |
|
Zadomowienie
|
U mnie papugi tak samo,dwa razy do roku sie pierza.
Wtedy zwiekszam ilosc bialka,zielenin,kielki daje i jest ok |
|
|
|
|
#1644 |
|
Raczkowanie
|
Czy ktos moze mi powiedziec co to za ptaszyna
![]() Znalazlam go dzisiaj na dworze Załącznik 3305438 Załącznik 3305439
|
|
#1645 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
prześliczny! ale ja nie wiem co to za ptaszynka a co mu jest? skrzydełko?
|
|
|
|
#1646 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Za skszydelkami wszysko ok ![]() I nie wiem jak mam go nakarmic i wgl
|
|
|
#1647 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Papużka Falista
A moglabys dodac jakies zdjecie tej pauzi
![]() I wgl samce maja nozdza koloru niebieskiego lub fioletowe a samiczki szare
|
|
#1648 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam pojęcia co ta za ptaszek. Ale pewnie owadożerca. Nic innego tylko robaczkami go karm. Takimi jak na ryby.
|
|
|
|
|
#1649 |
|
Raczkowanie
|
Tak wlasnie myslalam , karmilam go ale niechcial za bardzo jesc
![]() I niestety nie przezyl nocy ;(
|
|
#1650 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, szkoda maluszka.
A może właśnie go z gniazdka wyżuciły, bo był chory. Wiem, że ptaki tak robią.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:25.

Jestem milosniczka chyba wszystkich zwierzakow
Aktualnie mieszkam z partnerem a ten nie za bardzo przepada za zwierzakami i niestety mam tylko 2 kanarki... Wykluly sie w maju zeszlego roku i szybko trafily do mnie

Musze pomyslec...
Teraz wiem,czemu nie da sie ich bardziej oswoic...
a co mu jest? skrzydełko?