|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1051 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
Cytat:
Żeby to pierwsze usg zrobić w ciągu pierwszych 6 tygodni życia to musiałabym termin ustalać jeszcze przed porodem ![]() Cytat:
Lekarz powiedział, że z tymi biodrami może iść do wojska ![]() A na pieczątce lekarza widnieje adres - na moim osiedlu, widok mam z okna na ten blok.. i się zastanawiam czy na pieczątce jest adres gdzie on też przyjmuje, jego gabinetu jakiegoś czy to adres domowy czy jaki? ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1052 |
Rozeznanie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
Witajcie w końcu mam czas napisac, bo tak to tylko podczytuje nie raz.
my wizyte u ortopedy na nfz 12 sierpnia, usg za darmo bo to pierwsze. Powiem wam że jakos mi siły odchodzą przychodzi godzina 18 ja już normalnie ruszać się nie mogę, nie ważne czy siedzę w domu cały dzień czy na spacerze byłam, dziwnie tak , nie miałam tak nigdy. czekam na M bop ma druga zmiane ale pewnie zanim się przytulimy to ja już zasnę:/ Sara w dzień jest coraz bardziej aktywna i domaga się spędzania z nią tylko czasu, Sebastian to samo ![]() ![]() Nie moge się doczekac jak Sara już chociaż siedziec bedzie bo to już z bratem się zajma sobą nawzajem i bedę miała chociaz trochę luzu ![]() Buziaczki dla wsszych pociech ![]() jutro Sara kończy pierwszy swój miesiąc ![]() ![]() p.s. Przepraszam za błędy i że raz z polskimi znakami raz bez, klawiatura coś mi szwankuje.
Czekamy ![]() https://www.suwaczki.com/tickers/w4sqtqywd83r0zcb.png Już z nami ![]() Sebastian 2007 Sara 2010 Sylwia 2017 Kruszynka[*]29.11.2012 ![]() Maleństwo[*]18.12.2013 ![]() Edytowane przez eleonoremio Czas edycji: 2010-08-03 o 21:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#1053 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() GRATULUJĘ ZAMĄŻPÓJŚCIA NO I ŻYCZĘ WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO !!!! Korzystaj z pobytu w kraju i koniecznie się odezwij jak znajdziesz chwilkę.Jeśli możesz to wrzuć nam fotki z weselicha!!!! Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1054 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Alguien gratuluje!!!!!! bardzo nieladnie ![]() U nas dzis byla poloznza, przemyla kikutka, powiedziala by zapuszczas sol fizjologiczna do noska i czyscic jezyczek raz dziennie i obejzala mi krocze, podobno szew sie rozszedl i jest taki mini ubytek, ale sie ma podobno uzupelnic i sladu nie bedzie, przezyje najwazniejsze, ze nie ma ranki i sie goi. Dobra ide spac poki poge ;P |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1055 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja przyjrzałam się swojej Bożence - lusterko poszło w ruch - i mam wrażenie, że w jednym miejscu gdzie był szew mam jakby naderwaną warę ![]() Tylko jakby ta położna mnie szyła ![]() ![]() ![]() i chyba jakiś szew mi jeszcze trzyma i się nie rozpuścił bo jak jadę palcem to czuję takie wertepy xD niezawsze - suwaka zmień :P boś na tym nuż przeterminowana ponad 2 tygodnie ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-08-03 o 23:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1056 |
Zakorzenienie
|
ja nawet sie nie chce wypowiadac na temat zszycia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1057 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tam sie boje zajzec, tz zaglagal i mowi, ze widac jeszcze szwy(te rozpuszczalne i ze zle to nie wyglada tylko wlasnie jakis ubytek jest ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1058 |
Zakorzenienie
|
Witajcie, moja Anastazja po wczorajszych szalenstwach w dzien, jak usnela o 21 to obudzila sie o 3 rano
![]() ![]() ![]() Przygotowalam juz ciuchy na chrzest dla malej ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#1059 |
Rozeznanie
|
Dzien dobry.
U nas nie robia niemowlakom UUSG, no chyba, ze jest jakies podejrzenie zwichniecia. Co do szwow, to ja tez nie mam donrych doswiadczen. Pare dni po porodzie szew wyszedl a rana nie byla zagojona. No i tak juz prawie 6 tyg po, a ja mam jeszcze taka dziure otwarta, i lekarze ciagle mowia, ze mysla, ze sie zagoi.... Wczoraj bylam u fizjoterapeuty na bol plecow. Cos mi tam ponastawiam, kostki postrzelaly i obiecal, ze nie bedzie mnie bolec. No i bola mnie plecy o wiele mniej, ale ciagle bola i nie wiem, czy mam do niego dzwonic. Karolcia gratki dla Nastki na 4 tyg, no i nie zle sobie pospala. Moj Alex przekrecil sie dwa razy z brzuszka na plecki, mnie sie to wydaje bardzo wczesnie, ale to bylo na naszej poscieli w lozku, wiec moze latwiej mu bylo, bo nie rowno? |
![]() ![]() |
![]() |
#1060 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1061 | ||
Zadomowienie
|
Alguien nie wiem czy już pisałam jeśli nie to GRATULACJE i najważniejsze, że wszystko się udało i zadowolona jesteś
![]() Co do usg bioderek to ja już nie wiem :/ Bo u nas terminy sa na pażdziernik :/ I położna dała mi numer do jakiegoś dobrego lekarza i mówiła żeby jechać i robić ( 100 zł za usg ogólnie jeszcze coś z przełykiem bada, 30 km ode mnie ) a znowu lekarka mówiła, żeby teraz iść do ortopedy i on obejrzy i jeśli będzie wszytsko ok to dopiero w październiku na to usg. i juz nie wiem co robić co radzicie ? hd Szymek jest kochany ![]() Cytat:
anoxa z hemoroidami też będe mieć problem. tzn jakby wykluwają mi się już od paru lat heh Cytat:
---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- a wogóle to czy wasze maluchy obsikują sobie plecy ? bo u mojego często zalane plecki całe i pieluche sprawdzam- sucha, zapinam raczej mocno, używam pampersów 1, sisiola podwijam do góry i co ? i dalej plecy zalane jak on to robi ? czy to wina pieluch czy jednak za słabo ściskam czy jak ? już momentami myślałam, że może się tak poci ale zdarzyło mu się siknąc jak go trzymałam i w sekunde całe plecy zalane więc to nie pot ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1062 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1063 |
Zakorzenienie
|
wiolek ale sisiola sie dodolu daje a nie do gory
micho zrobil bardzo twarda kupe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1064 |
Rozeznanie
|
mamusie dziekuje za odpowiedzi odnosnie psiakow
![]() a monitor oddechu posiadacie??stosujecie?? |
![]() ![]() |
![]() |
#1065 |
Zakorzenienie
|
mu nie kupowalismy bo zanajomi kupili i on tak piszczal ze budzil malego. nie sprawdzal sie wiec nam odradzili
|
![]() ![]() |
![]() |
#1066 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
jutro wielka pozdroz Was czeka........pewnie sie cieszysz co ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1067 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ostatnio mi prawie nasikał do buzi ![]() ![]() Kurrrrdeee nockę przespał ładnie a od 7:00 znowu jazdy :[ Je, pije a nie śpi, smoczek jest beee i ryczy, karuzelka z melodyjkami jest bee i ryczy ![]() A wkur****a mnie sąsiadka bo mieszkamy na parterze i ona była z psem, okno otwarte.. dzieciak kwęka ale nie beczy a ona.. "sebunia co tak płaczesz... co ty mu tam robisz?" a kiedyś taka sama sytuacja a ona "może mu się pić chce" Niech se te swoje złote rady wsadzi w buty bo skąd wie co ja robię i czy czasem nie wiszę nad małym z butelką z piciem?! Ale zabrakło mi ciętej riposty tak na szybko i się nic nie odezwałam :[
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1068 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1069 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1070 |
Zakorzenienie
|
Mam zamiar posadzić dziś małego w nosidełku co nam sprezentowali znajomi
![]() O takim: https://ssl.allegro.pl/item107664666..._6_9_1_kg.html Akurat mały waży 3900 i jak się rodził to miał 53cm.. teraz ma (idę po miarkę) .. 53cm xD Albo ja źle mierzę, albo miarka krzywa, albo źle zmierzony w szpitalu albo po prostu nic nie urósł a tylko tyje ![]() Wydaje mi się, że na długości też przybrał bo po ubrankach tak sądzę.. 56 było za duże a teraz jest akurat ![]() Nie sądzicie, że to za wcześnie na nosidełko? Wymiarami niby pasuje bo nosidło jest od 3600g i 53cm. ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- I tak myślę nad ewentualną zmianą mleka.. mamy NAN1 i poczytałam o tych innych Nanach i chyba bym wybrała Activ bo zawiera Bifidus-cośtam.. dupa lody karuzela.. to co mamy w Acidolacu (przepisanym przez lekarkę) tę całą florę bakteryjną czy cośtam (nie chcę się posługiwać terminami medycznymi bo jakieś herezje by wyszły z tego a moja wiedza jest żadna na ten temat) w każdym razie NAN Activ zawiera w składzie to co mamy zalecone przez pediatrę do picia. I jak już to zmienię chyba właśnie na to. Chyba, że macie obszerniejszą wiedzę na temat mleka, które złagodzi albo wspomoże dojrzewanie układu pokarmowego malucha?
![]() ![]() |
![]() |
#1071 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
a co do mleka to tez myslimy zeby zmienic na bebilon comfort bo dziala na tej samej zasadzie co ten nan activ chyba. tylko ze my kupilismy to mleko na poczatku i ono nie chce leciec przez smoka ![]() jutro idziemy do lekarza z tymi krostkami no i zapytam o zaparcia od razu |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1072 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mamuski bedziecie szczepic swoje dzidzulki przeciw rotawirusom i pneumokokom??????????
![]() |
#1073 |
Zakorzenienie
|
Misiulka ja chyba przeciw pneumokokom zaszczepie ale zaczne od drugiej dawki. tak nam gin podpowiedziala ze jesli nie ma stycznosci z dziecmi w wieku przedszkolnym to mozna zaczac od 2 dawki. rotawirusy sobie raczej darujemy
---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- mlody mi dzis przesypia po 4 godziny ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1074 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
no i u nas był/jest ten skok rozwojowy - wczoraj był w sumie chyba najgorszy dzień jaki miałam z Kubą - ciągle jeść/drzeć się/przewijać/marudzić/mało snu normalnie masakra, nic mu nie odpowiadało a dzisiaj chyba odsypia, miał troszkę aktywności ale nie jakoś dużo no i ... wodzi wzrokiem za twarzą, normalnie obraca główkę w lewo i prawo żeby patrzeć - jestem w siódmym niebie, zarąbiście to wygląda ![]() tylko, że to mi nie pasuje do żadnego skoku rozwojowego (ani pierwszego ani drugiego), a innych zmian nie zauważyłam |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1075 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny!!!
Ale bez Was smutno na poczekalni. Mam nadzieje, ze niedlugo do Was dolacze. Basienka jest wlasnie na porodowce, a miala termin dopiero na 12, ja zaraz po niej na 13, wiec moze mnie tez termin sie przyspieszy. Buziole!!!
#1076 |
Zakorzenienie
|
wiolek1- moja czasem tez sobie opsika tzn. pampers caly mokry na pleckach, dzis kupilam fride do noska bo miala takie gile, no i pampersy z lidla, najmniejsze 3 ale nie sa takie duze, zreszta ja i tak uzywam 2
![]() Wrocilam ze spaceru 4 godzinki, podrodze mala zjadla butle, a teraz spi, jak placze a ma sucho, baki puszcza itd. to wiem ze chce sie do mnie przytulic ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1077 |
Raczkowanie
|
Witam mamuśki.
Dopiero teraz melduję się tu u Was. czasem jeszcze tam zaglądam, a już tu być powinnam. Mała Olusia daje mi popalić. W nocy spać nie chce, ciągle na cycku - mam wrażenie, że przez to się przejada i to niedobrze. Poradźcie coś. Achaaaaaa. Dziś ropieje jej oczko od rana, CO ROBIĆ?????????? przemywam jej solą fizjolog, ale cały czas ropieje. Podobno juz był ten temat, ale czasu na szukanie mało. Proszę o pomoc!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1078 | |
Zadomowienie
|
oj kurcze to zgłupiałam bo mama, teściowa położna w szpitalu i jeszcze w jakiejś książeczce pisało żeby jajka podnosić do góry ( to automatycznie sisiol idzie w góre) no to sie okazuje że cały czas robiłam źle :/ to może tak się kiedyś robiło, że mi tak mówiły
Cytat:
Siala a Sebkowi nie będzie jakoś główka opadać w tym ? ja coś słyszałam, że do któregoś tam miesiąca ale nie wiem do którego ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1079 |
Raczkowanie
|
witam wszystkie mamy
![]() ![]() Wróciłyśmy ze szpitala dzisiaj i odsypiamy ![]() później napiszę coś więcej, tymczasem ucałowania dla wszystkim mam i maluszków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1080 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:49.