Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-03, 21:14   #1051
Siala_Bala
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
dziekuję
Połozna przekazała, ze pediatra da nam skierowanie do ortopedy więc zakładam, że chodzi o bioderka
No ja mam skierowanie wypisane przez pediatrę ale nie udało się nigdzie umówić na nfz dlatego pojechaliśmy prywatnie - 3 skończone tygodnie.. a kontrola za 6 tygodni, jutro będę dzwonić by zaklepać jakiś termin na nfz.
Żeby to pierwsze usg zrobić w ciągu pierwszych 6 tygodni życia to musiałabym termin ustalać jeszcze przed porodem
Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
ja usg miałam robione w szpitalu, a teraz za dwa miesiące mam zrobić badania kontrolne czas oczekiwania na nfz ok 2 miesięcy a potem jeszcze w dzien terminu nie wiadomo ile w kolejce trzeba czekać dlatego zrobię prywatnie koszt 50zł.
A gdzie robiliście prywatnie? My byliśmy w Sosnowcu na RydzaŚmigłego w "Gwiezdnej". Też 50zł.
Lekarz powiedział, że z tymi biodrami może iść do wojska
A na pieczątce lekarza widnieje adres - na moim osiedlu, widok mam z okna na ten blok.. i się zastanawiam czy na pieczątce jest adres gdzie on też przyjmuje, jego gabinetu jakiegoś czy to adres domowy czy jaki?

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 21:18   #1052
eleonoremio
Rozeznanie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010

Witajcie w końcu mam czas napisac, bo tak to tylko podczytuje nie raz.
my wizyte u ortopedy na nfz 12 sierpnia, usg za darmo bo to pierwsze.

Powiem wam że jakos mi siły odchodzą przychodzi godzina 18 ja już normalnie ruszać się nie mogę, nie ważne czy siedzę w domu cały dzień czy na spacerze byłam, dziwnie tak , nie miałam tak nigdy.

czekam na M bop ma druga zmiane ale pewnie zanim się przytulimy to ja już zasnę:/

Sara w dzień jest coraz bardziej aktywna i domaga się spędzania z nią tylko czasu, Sebastian to samo nie jest źle ale to strasznie męczy latanie między nimi dwoma i prowadzenie domu

Nie moge się doczekac jak Sara już chociaż siedziec bedzie bo to już z bratem się zajma sobą nawzajem i bedę miała chociaz trochę luzu

Buziaczki dla wsszych pociech

jutro Sara kończy pierwszy swój miesiąc ale to zleciało

p.s.
Przepraszam za błędy i że raz z polskimi znakami raz bez, klawiatura coś mi szwankuje.
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Kruszynka[*]29.11.20127 tyg.
Maleństwo[*]18.12.201310tyg.

Edytowane przez eleonoremio
Czas edycji: 2010-08-03 o 21:20
eleonoremio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 22:37   #1053
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
aniaa22 zrobie tak jak mówisz tylko jeszcze pytanie do mamus które używały sudocremu.
bo podobno on się bardzo ciężko i tak "tępo" zmywa więc żebym znowu za bardzo nie musiała trzeć, czy przy każdej zmianie pieluszki mam go zmywać do gołej dupci ? zaraz nałoże to zobaczymy jak to się obsługuje ale jeśli któraś używa to byłabym wdzięczna
Nie zmywa się go tak źle, najlepiej pieluchą tetrową namoczoną w wodzie a chusteczki na razie lepiej odstawić, położna ostatnio mi powiedziała żeby tych chusteczek używać sporadycznie bo każde mają w składzie choć odrobinę alkoholu a to podrażnia skórę dziecka.
Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
Hej mamuski

Nie wiem, czy jeszcze mnie pamietacie (haha), ale jestesmy w PL od 10 dni i do wczoraj bylo duzo zamieszania. Dopiero dzisiaj pierwszy spokojniejszy dzien, bo w sobote mielismy slub i wesele
Wszystko udalo sieFANTASTYCZNIE

Co prawda nie denerwowalam sie w ogole, bo my malzenstwem jestesmy juz od roku, ale chcielismy wesele z prawdziwego zdarzenia oraz zeby nasze rodziny sie poznaly (pewnie jedyna okazja).

Wszystko naprawde wyszlo super - lokal i hotel pierwsza klasa, jedzonko wysmienite i mamy zapasow ze hoho, zabawa super, goscie zadowoleni, pogoda dopisala, Milenka byla aniolkiem przez caly dzien i noc, z nocy poslubnej jest co wspominac , wiec generalnie wszystko extra

Na pewno tu do Was zawitam z powrotem wkrotce. Zostajemy jeszcze w PL przez 2 tyg. Niech sie dziadkowie i cala rodzinka naciesza Milena

Pozdrowionka dla Was wszystkich i gratuluje kolejnym mamuskom!
Fajnie że się w końcu odezwałaś
GRATULUJĘ ZAMĄŻPÓJŚCIA NO I ŻYCZĘ WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO !!!!
Korzystaj z pobytu w kraju i koniecznie się odezwij jak znajdziesz chwilkę.Jeśli możesz to wrzuć nam fotki z weselicha!!!!
Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
sliczne to zdjecie a szymek jak bobasek z reklamy taki slodki no i za te 2 tygodnie

my bylismy prywatnie jakos chyba jak mial 2 tygodnie. chodzi o usg bioderek?

unormuje sie

moj babel spi jak ja sie z tego ciesze. glupia zamias tez komara przyciac to na wizazu siedze. to nalog juz jest jak nic. jak fajki. bo nie przyznalam sie wam ale zaczelam palic znow
no i auto chyba bedzie dzis zrobione. 1800 zl. wyszlo 1000 ale powiedzial zeby lepiej wymienic costam costam bo zaraz moze znow sie to samo stac. no i chyba jednak pojedziem do rodzicow. troche mnie przeraza ta podroz prawie 600 km. no i co zabrac jak mu dac mleko itd....

no i moj brzydki ryjek. powiedzcie czy to potowki czy skaza
Ja uważam że to potówki lub trądzik , skaza troszkę inaczej wygląda.
Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
dziewczyny jak przebieralam malego to zobaczylam ze obsypalo go na brzuszku i klate piersiowej takimi malymi czerwonymi krostkami. ja mysle ze to uczulenie bo wczoraj go posmarowalam nowym balsamem innej firmy nie wiem czy to przemywac czyms? czy zostawic i samo zejdzie? dzwonilam do lekarki ale w nocy byla burza i odbieraja porody dopiero za 4h ktoras wroci do gabinetu i oddzwoni
Nie wiem dokładnie jak wyglądaja te krostki u twojego małego ale Martynka jak była mała to miała uczulenie na oliwkę Johnsona i właśnie obsypało jej też klatkę piersiową.Niczym jej nie smarowałam tylko następnego dnia jak wykąpałam to nie używałam już tej oliwki i odczekalam aż zejdą te krostki.Po kilku dniach powtórzyłam smarowanie tą oliwką i znów to samo-obsypało ją i stąd wiedziałam że ją uczula.

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
dziewczyny.. dzieciak ryczy jak zarzynany.. ja już się poddając rzuciłam na niego pieluchę tetrową.. myślałam że może zimno mu jest bo leży w kaftaniku i pampersie ... akurat spadła na niego go okrywając i okrywając twarz.. nie minęły 3 sekundy a on śpi jak zabity!
Nawet się wystraszyłam, że się udusił ale klata się rusza cały czas, tetra cienka, pojedyncza więc oddycha normalnie. Co za dzieć!
Wiesz co prawdopodobnie dzieciaczki bardzo lubią leżeć pod pieluchą, w szpitalu jak dzidzie płakały to przyszła położna i właśnie tak narzuciła na moją małą pieluchę i powiedziała że tak lubią i się uspokajają, jej wtedy pomogło
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 23:19   #1054
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:

dziewczyny a kiedy wasze maluchy zaczęły się przekręcać z boku na bok ?
bo jak zobaczyłam wczoraj, że mały tak zrobił to mało z krzesła nie spadłam bo myślałam, że tak dopiero gdzieś z miesięczne dzieci robią a on dzisiaj dopiero 11 dzień
Moja w wieku Twojego i tez sie przekreca, wydawalo mi sie to normalne

Cytat:
Mam pytanie do mamuś, które karmią piersią czy kupki waszych pociech też są takie wodniste???
jajecznica nie scieta
Alguien gratuluje!!!!!!

Cytat:
zaczelam palic znow
bardzo nieladnie mam nadzieje, ze ja nie wroce, boje sie pracy troche, szkoda mi by bylo wracac do tego nalogu wstretnego.

U nas dzis byla poloznza, przemyla kikutka, powiedziala by zapuszczas sol fizjologiczna do noska i czyscic jezyczek raz dziennie i obejzala mi krocze, podobno szew sie rozszedl i jest taki mini ubytek, ale sie ma podobno uzupelnic i sladu nie bedzie, przezyje najwazniejsze, ze nie ma ranki i sie goi.

Dobra ide spac poki poge ;P

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 23:28   #1055
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Moja w wieku Twojego i tez sie przekreca, wydawalo mi sie to normalne

U nas dzis byla poloznza, przemyla kikutka, powiedziala by zapuszczas sol fizjologiczna do noska i czyscic jezyczek raz dziennie i obejzala mi krocze, podobno szew sie rozszedl i jest taki mini ubytek, ale sie ma podobno uzupelnic i sladu nie bedzie, przezyje najwazniejsze, ze nie ma ranki i sie goi.
Mój jak śpi to się przekręca z boków na plecki.. a czy spowrotem na bok to nie wiem.. muszę poobserwować

A ja przyjrzałam się swojej Bożence - lusterko poszło w ruch - i mam wrażenie, że w jednym miejscu gdzie był szew mam jakby naderwaną warę coś w stylu jak miałoby się kolczyk w uchu i ktoś by pociągnął i go wyrwał - takie naderwanie jakby... i nie wiem co z tym fantem..
Tylko jakby ta położna mnie szyła przecież przy porodzie pęka się w stronę odbytu a wargi sromowe nie mogą się targać.. chyba, że jakoś kulawo jej igła zeszła i poszyła tak a nie inaczej bo tak od dziurki w dół to jest wszystko okej.. muszę tam jutro zajrzeć przy kąpieli
i chyba jakiś szew mi jeszcze trzyma i się nie rozpuścił bo jak jadę palcem to czuję takie wertepy xD

niezawsze - suwaka zmień :P boś na tym nuż przeterminowana ponad 2 tygodnie

Edytowane przez Siala_Bala
Czas edycji: 2010-08-03 o 23:30
Stary 2010-08-04, 06:44   #1056
aniaa22
Zakorzenienie

ja nawet sie nie chce wypowiadac na temat zszycia masakra noemalnie jak to wyglada. ja mam nasiecie w dol po skosie tak na posladek troche i mnie tak zszyla ze zostal jakis dziwny dzyndzel taki twardy naprezony
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 07:31   #1057
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:

niezawsze - suwaka zmień :P boś na tym nuż przeterminowana ponad 2 tygodnie
juz juz

Ja tam sie boje zajzec, tz zaglagal i mowi, ze widac jeszcze szwy(te rozpuszczalne i ze zle to nie wyglada tylko wlasnie jakis ubytek jest polozna powiedziala, ze sie sam "wyziarninuje" cokolwiek to znaczy

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-04, 07:32   #1058
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Witajcie, moja Anastazja po wczorajszych szalenstwach w dzien, jak usnela o 21 to obudzila sie o 3 rano zjadla i zasnela po tem o 6 nio i zasnela o 7:50 pomarudzila troche i spi...dzis u mnie pogoda nawet ladna wiec za druga pobudka idziemy na spacer....
Przygotowalam juz ciuchy na chrzest dla malej a dzis Nastka ma skonczone 4tyg
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 08:10   #1059
scoobs
Rozeznanie

Dzien dobry.
U nas nie robia niemowlakom UUSG, no chyba, ze jest jakies podejrzenie zwichniecia.
Co do szwow, to ja tez nie mam donrych doswiadczen. Pare dni po porodzie szew wyszedl a rana nie byla zagojona. No i tak juz prawie 6 tyg po, a ja mam jeszcze taka dziure otwarta, i lekarze ciagle mowia, ze mysla, ze sie zagoi....
Wczoraj bylam u fizjoterapeuty na bol plecow. Cos mi tam ponastawiam, kostki postrzelaly i obiecal, ze nie bedzie mnie bolec. No i bola mnie plecy o wiele mniej, ale ciagle bola i nie wiem, czy mam do niego dzwonic.
Karolcia gratki dla Nastki na 4 tyg, no i nie zle sobie pospala.
Moj Alex przekrecil sie dwa razy z brzuszka na plecki, mnie sie to wydaje bardzo wczesnie, ale to bylo na naszej poscieli w lozku, wiec moze latwiej mu bylo, bo nie rowno?
scoobs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 09:05   #1060
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scoobs Pokaż wiadomość
Dzien dobry.
U nas nie robia niemowlakom UUSG, no chyba, ze jest jakies podejrzenie zwichniecia.
Co do szwow, to ja tez nie mam donrych doswiadczen. Pare dni po porodzie szew wyszedl a rana nie byla zagojona. No i tak juz prawie 6 tyg po, a ja mam jeszcze taka dziure otwarta, i lekarze ciagle mowia, ze mysla, ze sie zagoi....
Wczoraj bylam u fizjoterapeuty na bol plecow. Cos mi tam ponastawiam, kostki postrzelaly i obiecal, ze nie bedzie mnie bolec. No i bola mnie plecy o wiele mniej, ale ciagle bola i nie wiem, czy mam do niego dzwonic.
Karolcia gratki dla Nastki na 4 tyg, no i nie zle sobie pospala.
Moj Alex przekrecil sie dwa razy z brzuszka na plecki, mnie sie to wydaje bardzo wczesnie, ale to bylo na naszej poscieli w lozku, wiec moze latwiej mu bylo, bo nie rowno?
Moja tez juz potrafi niezle sie ruszac na lozku na brzuszku robi pompiki bardzo silna jest jak scisnie raczka to masakra to dobrze ze sie przekreca to znaczy ze wszystko oki

Stary 2010-08-04, 09:59   #1061
wiolek1
Zadomowienie

Alguien nie wiem czy już pisałam jeśli nie to GRATULACJE i najważniejsze, że wszystko się udało i zadowolona jesteś

Co do usg bioderek to ja już nie wiem :/
Bo u nas terminy sa na pażdziernik :/
I położna dała mi numer do jakiegoś dobrego lekarza i mówiła żeby jechać i robić ( 100 zł za usg ogólnie jeszcze coś z przełykiem bada, 30 km ode mnie ) a znowu lekarka mówiła, żeby teraz iść do ortopedy i on obejrzy i jeśli będzie wszytsko ok to dopiero w październiku na to usg.
i juz nie wiem co robić co radzicie ?

hd Szymek jest kochany

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Ropa mi ciekła corz bardziej i poszłam do internisty a ta dała mi skierowanie di poradni k. Okazało sie, ze mam zakazenie. Gin wyciskał mi rope z rany a ja myslałam, ze jajo zniose z bólu. Mam antybiotyki ale moge karmic piersia. A tak mi sie ładnie goiło.
kurcze to dobrze, że to skontrolowałaś bo ja miałam jednak mało i po 3 psyknięciach octaniseptem przeszło

anoxa z hemoroidami też będe mieć problem. tzn jakby wykluwają mi się już od paru lat heh

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Moja tez czasem zwymiotuje, jak sie zalapczywie naje
Ale dzis jakas marudna, ale zasnela wkoncu
Moja raczej sie przeciaga, choc czasem sie wzdrugnie, ale mysle ze sie czegos wystraszyla lub cos jej sie snilo.
A czy waszym dziecia na dziaselkach widac takie biale zabki, bo u mojej zauwazylam juz jak byc cos sie chcialo wybic, ale ona ma dopiero 4tyg
ja to zauważyłam jeszcze w szpitalu i położne mówiły że to z mleka

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

a wogóle to czy wasze maluchy obsikują sobie plecy ?

bo u mojego często zalane plecki całe i pieluche sprawdzam- sucha, zapinam raczej mocno, używam pampersów 1, sisiola podwijam do góry i co ? i dalej plecy zalane
jak on to robi ? czy to wina pieluch czy jednak za słabo ściskam czy jak ?
już momentami myślałam, że może się tak poci ale zdarzyło mu się siknąc jak go trzymałam i w sekunde całe plecy zalane więc to nie pot
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-04, 10:15   #1062
entertete
Rozeznanie

Cytat:

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

a wogóle to czy wasze maluchy obsikują sobie plecy ?

bo u mojego często zalane plecki całe i pieluche sprawdzam- sucha, zapinam raczej mocno, używam pampersów 1, sisiola podwijam do góry i co ? i dalej plecy zalane
jak on to robi ? czy to wina pieluch czy jednak za słabo ściskam czy jak ?
już momentami myślałam, że może się tak poci ale zdarzyło mu się siknąc jak go trzymałam i w sekunde całe plecy zalane więc to nie pot
do góry podwijasz???hmmm, chyba powinien być w normalnej pozycji. Mojemu to raczej czasem bokiem wyleci albo nasika mi na przewijaku.
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 10:21   #1063
aniaa22
Zakorzenienie

wiolek ale sisiola sie dodolu daje a nie do gory

micho zrobil bardzo twarda kupe no i krostki juz na calej buzi. jutro idziemy do lekarza
Stary 2010-08-04, 10:44   #1064
Xawmeli
Rozeznanie

mamusie dziekuje za odpowiedzi odnosnie psiakow
a monitor oddechu posiadacie??stosujecie??
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 10:56   #1065
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Xawmeli Pokaż wiadomość
mamusie dziekuje za odpowiedzi odnosnie psiakow
a monitor oddechu posiadacie??stosujecie??
mu nie kupowalismy bo zanajomi kupili i on tak piszczal ze budzil malego. nie sprawdzal sie wiec nam odradzili
Stary 2010-08-04, 11:02   #1066
Xawmeli
Rozeznanie

Cytat:
mu nie kupowalismy bo zanajomi kupili i on tak piszczal ze budzil malego. nie sprawdzal sie wiec nam odradzili
aaaha.......
jutro wielka pozdroz Was czeka........pewnie sie cieszysz co do mamusi hehe........
Stary 2010-08-04, 11:12   #1067
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
do góry podwijasz???hmmm, chyba powinien być w normalnej pozycji. Mojemu to raczej czasem bokiem wyleci albo nasika mi na przewijaku.
ja sisiola daję w dół choć i tak czasem mu się jakos podwinie i wysikuje pieluchą do góry ewentualnie jakoś bokiem
Ostatnio mi prawie nasikał do buzi bo się pochyliłam by dobrze dupkę wytrzeć a on mi siuuuu z zaskoczenia
Kurrrrdeee nockę przespał ładnie a od 7:00 znowu jazdy :[
Je, pije a nie śpi, smoczek jest beee i ryczy, karuzelka z melodyjkami jest bee i ryczy
A wkur****a mnie sąsiadka bo mieszkamy na parterze i ona była z psem, okno otwarte.. dzieciak kwęka ale nie beczy a ona.. "sebunia co tak płaczesz... co ty mu tam robisz?"
a kiedyś taka sama sytuacja a ona "może mu się pić chce"
Niech se te swoje złote rady wsadzi w buty bo skąd wie co ja robię i czy czasem nie wiszę nad małym z butelką z piciem?!
Ale zabrakło mi ciętej riposty tak na szybko i się nic nie odezwałam :[

Stary 2010-08-04, 11:21   #1068
Xawmeli
Rozeznanie

Cytat:
ja sisiola daję w dół choć i tak czasem mu się jakos podwinie i wysikuje pieluchą do góry ewentualnie jakoś bokiem
Ostatnio mi prawie nasikał do buzi bo się pochyliłam by dobrze dupkę wytrzeć a on mi siuuuu z zaskoczenia
Kurrrrdeee nockę przespał ładnie a od 7:00 znowu jazdy :[
Je, pije a nie śpi, smoczek jest beee i ryczy, karuzelka z melodyjkami jest bee i ryczy
A wkur****a mnie sąsiadka bo mieszkamy na parterze i ona była z psem, okno otwarte.. dzieciak kwęka ale nie beczy a ona.. "sebunia co tak płaczesz... co ty mu tam robisz?"
a kiedyś taka sama sytuacja a ona "może mu się pić chce"
Niech se te swoje złote rady wsadzi w buty bo skąd wie co ja robię i czy czasem nie wiszę nad małym z butelką z piciem?!
Ale zabrakło mi ciętej riposty tak na szybko i się nic nie odezwałam :[
tak mi was szkoda, ze szok ah ten sebek no....zaraz go zaczarujemy i juz-mamie da odpoczac wkoncu no!!!!
Stary 2010-08-04, 11:36   #1069
scoobs
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
cześć Mamusie!

mieliśmy ciężkich kilka dni - byłam tak wymęczona że jak tylko mogłam to przysypiałam.. mały miał pierwszy skok rozwojowy (wiem, trochę szybko, ale to na 100% to) - maruda się z niego straszna zrobiła, nie spał w dzień prawie, tylko go nosić i przytulać, jeść co chwilę chciał, niestety musiałam się ugiąć i dałam mu smoka żałuję, ale nie było by wyjścia - albo smok, albo na cycku godzinami by wisiał (nie jedząc tylko "cmoktając" sobie dla fazy :/ a jak zabierałam to ryk taki, że szok )
A ja sie wlasnie dzisiaj skusilam na smoczka, no i nawet Alexowi spasowal. Zrobilam to swiadomie i nie zaluje. Mojej coreczce nigdy nie dawalam smoczka i za to nauczyla sie ssac palec. Ssala go praktycznie caly czas. Teraz tylko jak idzie spac w nocy lub w dzien na drzemke. Ale ciezko jest oduczyc ssania palca, bo nie mozna go zabrac. Ze smoczkiem boje sie tylko, ze jak mu bedzie wypadal to sie bedzie wsciekal, bo go nie znajdzie, a z paluszkiem dzieci sobie poradza. No ale nie ma chyba super rozwiazania.
scoobs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 12:38   #1070
Siala_Bala
Zakorzenienie

Mam zamiar posadzić dziś małego w nosidełku co nam sprezentowali znajomi

O takim:
https://ssl.allegro.pl/item107664666..._6_9_1_kg.html

Akurat mały waży 3900 i jak się rodził to miał 53cm.. teraz ma (idę po miarkę) .. 53cm xD
Albo ja źle mierzę, albo miarka krzywa, albo źle zmierzony w szpitalu albo po prostu nic nie urósł a tylko tyje
Wydaje mi się, że na długości też przybrał bo po ubrankach tak sądzę.. 56 było za duże a teraz jest akurat

Nie sądzicie, że to za wcześnie na nosidełko? Wymiarami niby pasuje bo nosidło jest od 3600g i 53cm.

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

I tak myślę nad ewentualną zmianą mleka.. mamy NAN1 i poczytałam o tych innych Nanach i chyba bym wybrała Activ bo zawiera Bifidus-cośtam.. dupa lody karuzela.. to co mamy w Acidolacu (przepisanym przez lekarkę) tę całą florę bakteryjną czy cośtam (nie chcę się posługiwać terminami medycznymi bo jakieś herezje by wyszły z tego a moja wiedza jest żadna na ten temat) w każdym razie NAN Activ zawiera w składzie to co mamy zalecone przez pediatrę do picia.
I jak już to zmienię chyba właśnie na to.

Chyba, że macie obszerniejszą wiedzę na temat mleka, które złagodzi albo wspomoże dojrzewanie układu pokarmowego malucha?

Stary 2010-08-04, 12:59   #1071
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Xawmeli Pokaż wiadomość
aaaha.......
jutro wielka pozdroz Was czeka........pewnie sie cieszysz co do mamusi hehe........
no i jeszcze mamy chrzciny u znajomych przy okazji wiec sie odstresujemy troche i psiak bedzie zadowolony bo sie wybiega wreszcie

Cytat:
Mam zamiar posadzić dziś małego w nosidełku co nam sprezentowali znajomi
moja wiedza na temat nosidelek jest zadna wiec nie pomoge. jakos do mnie nie przemawiaja
a co do mleka to tez myslimy zeby zmienic na bebilon comfort bo dziala na tej samej zasadzie co ten nan activ chyba. tylko ze my kupilismy to mleko na poczatku i ono nie chce leciec przez smoka nie wiem o co chodzi ale nie da rady go wyciagnac z butli
jutro idziemy do lekarza z tymi krostkami no i zapytam o zaparcia od razu
Stary 2010-08-04, 13:14   #1072
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Cytat:
No ja mam skierowanie wypisane przez pediatrę ale nie udało się nigdzie umówić na nfz dlatego pojechaliśmy prywatnie - 3 skończone tygodnie.. a kontrola za 6 tygodni, jutro będę dzwonić by zaklepać jakiś termin na nfz.
Żeby to pierwsze usg zrobić w ciągu pierwszych 6 tygodni życia to musiałabym termin ustalać jeszcze przed porodem

A gdzie robiliście prywatnie? My byliśmy w Sosnowcu na RydzaŚmigłego w "Gwiezdnej". Też 50zł.
Lekarz powiedział, że z tymi biodrami może iść do wojska
A na pieczątce lekarza widnieje adres - na moim osiedlu, widok mam z okna na ten blok.. i się zastanawiam czy na pieczątce jest adres gdzie on też przyjmuje, jego gabinetu jakiegoś czy to adres domowy czy jaki?
siala ja bede robić na gwiezdnej nie wiem jaka to ulica ale to jest tam koło placu papieskiego.

Mamuski bedziecie szczepic swoje dzidzulki przeciw rotawirusom i pneumokokom??????????

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 13:42   #1073
aniaa22
Zakorzenienie

Misiulka ja chyba przeciw pneumokokom zaszczepie ale zaczne od drugiej dawki. tak nam gin podpowiedziala ze jesli nie ma stycznosci z dziecmi w wieku przedszkolnym to mozna zaczac od 2 dawki. rotawirusy sobie raczej darujemy

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

mlody mi dzis przesypia po 4 godziny no a teraz to w sumie juz wiecej bo niby kolo 13.30 mial jesc aniolek ten moj syncio

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-04, 14:39   #1074
olakola
Zadomowienie

Cytat:
a co do mleka to tez myslimy zeby zmienic na bebilon comfort bo dziala na tej samej zasadzie co ten nan activ chyba. tylko ze my kupilismy to mleko na poczatku i ono nie chce leciec przez smoka nie wiem o co chodzi ale nie da rady go wyciagnac z butli
a może wystarczy w smoczku powiększyć dziurkę?

Cytat:
Mamuski bedziecie szczepic swoje dzidzulki przeciw rotawirusom i pneumokokom??????????
no właśnie, bo nas niedługo czeka szczepienie i chciałabym sensowny artykuł przeczytać o szczepieniach, ma któraś z was może coś ?? Sama nie wiem co robić; TŻ stwierdził, że stać nas i będziemy robić wszystkie szczepienia, ale to przecież nie o to chodzi

no i u nas był/jest ten skok rozwojowy - wczoraj był w sumie chyba najgorszy dzień jaki miałam z Kubą - ciągle jeść/drzeć się/przewijać/marudzić/mało snu normalnie masakra, nic mu nie odpowiadało a dzisiaj chyba odsypia, miał troszkę aktywności ale nie jakoś dużo no i ... wodzi wzrokiem za twarzą, normalnie obraca główkę w lewo i prawo żeby patrzeć - jestem w siódmym niebie, zarąbiście to wygląda
tylko, że to mi nie pasuje do żadnego skoku rozwojowego (ani pierwszego ani drugiego), a innych zmian nie zauważyłam
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 14:53   #1075
alutka78
Rozeznanie

Cześć dziewczyny!!!
Ale bez Was smutno na poczekalni. Mam nadzieje, ze niedlugo do Was dolacze. Basienka jest wlasnie na porodowce, a miala termin dopiero na 12, ja zaraz po niej na 13, wiec moze mnie tez termin sie przyspieszy.
Buziole!!!
Stary 2010-08-04, 15:17   #1076
karolcia228
Zakorzenienie

wiolek1- moja czasem tez sobie opsika tzn. pampers caly mokry na pleckach, dzis kupilam fride do noska bo miala takie gile, no i pampersy z lidla, najmniejsze 3 ale nie sa takie duze, zreszta ja i tak uzywam 2

Wrocilam ze spaceru 4 godzinki, podrodze mala zjadla butle, a teraz spi, jak placze a ma sucho, baki puszcza itd. to wiem ze chce sie do mnie przytulic juz to odkrylam

Stary 2010-08-04, 15:37   #1077
kolandra
Raczkowanie

Witam mamuśki.
Dopiero teraz melduję się tu u Was.
czasem jeszcze tam zaglądam, a już tu być powinnam. Mała Olusia daje mi popalić. W nocy spać nie chce, ciągle na cycku - mam wrażenie, że przez to się przejada i to niedobrze. Poradźcie coś.

Achaaaaaa. Dziś ropieje jej oczko od rana, CO ROBIĆ?????????? przemywam jej solą fizjolog, ale cały czas ropieje. Podobno juz był ten temat, ale czasu na szukanie mało. Proszę o pomoc!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kolandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 15:42   #1078
wiolek1
Zadomowienie

oj kurcze to zgłupiałam bo mama, teściowa położna w szpitalu i jeszcze w jakiejś książeczce pisało żeby jajka podnosić do góry ( to automatycznie sisiol idzie w góre) no to sie okazuje że cały czas robiłam źle :/ to może tak się kiedyś robiło, że mi tak mówiły

Cytat:
Napisane przez scoobs Pokaż wiadomość
A ja sie wlasnie dzisiaj skusilam na smoczka, no i nawet Alexowi spasowal. Zrobilam to swiadomie i nie zaluje. Mojej coreczce nigdy nie dawalam smoczka i za to nauczyla sie ssac palec. Ssala go praktycznie caly czas. Teraz tylko jak idzie spac w nocy lub w dzien na drzemke. Ale ciezko jest oduczyc ssania palca, bo nie mozna go zabrac. Ze smoczkiem boje sie tylko, ze jak mu bedzie wypadal to sie bedzie wsciekal, bo go nie znajdzie, a z paluszkiem dzieci sobie poradza. No ale nie ma chyba super rozwiazania.
no ja nie chciałam dawać smoczka właśnie ze względu na to, że jakby się nauczył kciuka to by się sam mógł uspokajać. ale w końcu jak po raz któryś mały pojękiwał i szukał buźką cyca ( a wiedziałam że jest najedzony bo jadł 10 minut wcześniej ) to mu dałam i teraz czasem sobie ciumka ale właśnie najgorzej w nocy jak mu wypadnie i czasem musze po 3 razy wstawac zeby mu dać :/

Siala a Sebkowi nie będzie jakoś główka opadać w tym ? ja coś słyszałam, że do któregoś tam miesiąca ale nie wiem do którego nie powinno się dzieci pionowo trzymać
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 15:45   #1079
Morgana le Fay
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do Morgana le Fay

witam wszystkie mamy Melduje się jako rozpakowana wyszła mi córa Anastazja, 56cm, 3,335 kg.
Wróciłyśmy ze szpitala dzisiaj i odsypiamy

później napiszę coś więcej, tymczasem ucałowania dla wszystkim mam i maluszków
Morgana le Fay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 16:02   #1080
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Morgana le Fay Pokaż wiadomość
witam wszystkie mamy Melduje się jako rozpakowana wyszła mi córa Anastazja, 56cm, 3,335 kg.
Wróciłyśmy ze szpitala dzisiaj i odsypiamy

później napiszę coś więcej, tymczasem ucałowania dla wszystkim mam i maluszków
Widzę, że jest kolejna Anastazja

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości