Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 2011 - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-04, 15:57   #2581
angel166
Zakorzenienie

Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20

Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość
angel fajna bluza

ja coś musze niedługo o spodniach pomyśleć, dzinsy w pasie juz ciasnawe

a Wy jak z brzuszkami? widać coś czy nie? macie większe ciut?
mój w podbrzuszu taki spęczniały.Jeansy biodrówki porzuciłam na rzecz leginsów i dresów,bo zawsze miałam płaski brzuszek ,a teraz jak siedzę to mi uciskają trochę i nie fajnie to wygląda Jedne mam z takim wyższym stanem to w nich jest ok niby przytyłam tylko kilo ale w biodrach gdzie mam brzusio jest z 5cm więcej

później będę chciała zainwestować w jeansy ciążowe ,bo na uczelnie jak chłodno będzie nie będę w dresach pomykać. Spodnie te nawet fajne ale poczekam,bo 16 października mają u nas otwierać h&m i może w serii mama coś fajnego znajdę no i wtedy będzie już brzusio

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 16:03   #2582
blackrose4u
Wtajemniczenie

Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
hm... to może tez zadzwonie jutro,bo dzisiaj już raczej za późno a wiesz jakie są wymagania żeby je uzyskać?
Ja ucze się na Akademi Ekonomicznej i babka mi powiedziała że muszę wypisać wniosek o zapomogę i wtedy dostane coś ale nie wiem ile te coś to będzie. No i na pewno dopiero po urodzeniu taki wniosek trzeba złożyć. Ta pani co się tym zajmuje na uczelni jest na urlopie więc więcej info dowiem się dopiero 16tego

Co może być dobrego do popaskudzenia w kinie ale nie słodkie. Myślałam nad krakersami ale jeszcze nie wiem czy mam na nie smaka

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Cytat:
mój w podbrzuszu taki spęczniały.Jeansy biodrówki porzuciłam na rzecz leginsów i dresów,bo zawsze miałam płaski brzuszek ,a teraz jak siedzę to mi uciskają trochę i nie fajnie to wygląda Jedne mam z takim wyższym stanem to w nich jest ok niby przytyłam tylko kilo ale w biodrach gdzie mam brzusio jest z 5cm więcej

później będę chciała zainwestować w jeansy ciążowe ,bo na uczelnie jak chłodno będzie nie będę w dresach pomykać. Spodnie te nawet fajne ale poczekam,bo 16 października mają u nas otwierać h&m i może w serii mama coś fajnego znajdę no i wtedy będzie już brzusio
to może tak tego nie widać. Bo mi przybrało się w pasie mama mówi że dlatego że się podnosi wszystko od maluszka

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 16:04   #2583
oleniolek
Rozeznanie

Cytat:

angel166 gdzie Ty takie fajne ubrania wynajdujesz?
Bluza i spodnie bardzo mi się podobają

oleniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 16:09   #2584
Montii
Zakorzenienie

hej dziewczyny ja też muszę znaleźć sobie jakieś luźniejsze spodnie, ale coś al'a dres po domku
najadłam się grillem i teraz jesteśmy już w domku, będę miała barszcz z uszkami i idziemy nyny

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 16:16   #2585
Castia
Wtajemniczenie

a u mnie dziś zupka pieczarkowa i pierożki z kapustą i mięskiem
a ogólnie to dzień leniuchowania, dopóki mąż nie wróci z pracy, bo śmigamy na budowę sprzątać pod wylewki

mam ochotę na takie skrzydełka na ryżu, może któraś z was robiła?bo jadłam gdzieś i są przepyszne tylko nie mam przepisu, mogłabym wziąć z neta ale tam co jeden to inny
ja to już w ogóle sie w ubrania nie mieszczę przytyłam dość sporo, i wszyscy to zauważają, mam nadzieję że nie będę w takim tempie tyć aż 9 miesięcy

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2010-08-04 o 16:18
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 16:27   #2586
Montii
Zakorzenienie

pierożki z kapustą mmmm

[LEFT]
Stary 2010-08-04, 16:35   #2587
Jok3r
Zadomowienie

No więc co do kaski po porodzie. Co prawda jak już jesteście w ciąży to jest za późno, ale niektóre z nas jeszcze się starają więc jest taka nie wiem jak to nazwać, bo nie jest to ubezpieczenie powiedzmy składka. W każdym razie w PZU kosztuje 35zl/miesięcznie i zaczyna się ją płacić zanim jeszcze kobitka zajdzie. Płaci się przez cały okres ciąży, a po porodzie i mama i tata dostają po 1500zl na głowę. Poza tym dla os, które dostają zasiłek rodzinny. Zus ponoć też wypłaca ok 1000zł po porodzie. Muszę się jeszcze dowiedzieć, bo mąż dostaje po tacie.
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 16:56   #2588
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość
a Wy jak z brzuszkami? widać coś czy nie? macie większe ciut?
Głównie wieczorem, trochę tam coś odstaje, ale jeszcze nie tak, żeby skojarzyć, że jestem w ciąży Za to jak siedzę muszę rozpinać spodnie, bo mnie cisną.

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 18:05   #2589
Montii
Zakorzenienie

ja właśnie wstałam ale po drzemce jestem jeszcze bardziej zamulona..;/

[LEFT]
Stary 2010-08-04, 18:15   #2590
kellysss
Zakorzenienie

Hej laski...

moje plamienie ucichło
Byłam u mojego lekarza ogolnego on tez mi powiedzial ze to nic
powaznego jak tylko tak jednorazowo ale jakbym jeszcze plamiła to mam jechac na pogotowie.

Dostałam tez od niego taki list (jakby skierowanie do szpitala )
Jutro zaniose ten list własnie tam gdzie bede rodzic i gdzie bede chodzic na wizyty.............
Pierwsza wizyta ok 12 tyg.. z usg........
Juz nie moge sie doczekac........
Potem co miesiac na zmiane bede chodzila raz na wizyte do szpitala a raz u mojego ogólnego (niewiadomo po co do niego) No i w sumie wychodzi ze jako takie kontrole z wynikami to beda co 2 miesiace(bo tylko w szpitalu mi moga pobrac krew itd.).... No ale zawsze jest ta opcja ze jak cos sie dzieje
nawet cos głupiego a Cie to meczy to mozesz w kazdej chwili jechac na Emergency
i tam juz Cie przebadaja porzadnie

Ja w tamtej ciązy tak jezdziłam kilka razy na to Emergency bo mi sie wydawało
ze za mało mnie tutaj kontroluja No i se wymyslałam ze brzuch mnie boli i ze mam skurcze... No ale za to byłam spkojniejsza.........:ehe m:

z druga ciąza jest inaczej... Jestem bardziej spokojniejsza no i na pewno jak
nic sie nie bedzie dzialo na emergency nie pojade

Co do ubran...
Ja sobie kupiłam juz jedna bluze XXL (grantowa z kapturkiem, kangurka i ma tak jakby obciete szerokie rekawy wiec pod spod idzie podkoszulek z długim) Do tego kupiłam sobie dwa długie luzne swetry tez z 3/4 szerokimi rękawami i tez pod spod idzei podkoszulka z długim...
Ja to ostatnio chodze non stop w getrach bo mi w nich wygodnie.........
Pewnie i tak w jeansy juz nie wejde.........
No i tez ze 2 kg juz przytyłam.... Jutro sie zwaze z rana to Wam napisze.........
A brzuszek to ja jeszcze mialam z tamtej ciązy
Nie zdazyłam schudnac a tu znowu bebziolek rosnie..
Ponoc przy drugim dziecku brzuszek szybko widac bo juz skora
jest bardziej rozciągliwa.....

Cytat:
ja już tez chyba przestanę czytać co innego,bo tylko nie potrzebnie się stresuje i dzidziusia teraz szukam fajnych ,dłużych bluz na allno i większych ,żeby tak do 3/4 mc brzusio wszeł jak narazie znalazłam tą xl( a noszę s/m) ylko boję się o jakość
SUPER ta bluza........
Tez chce taka

No i nie czytaj nie czytaj Naprade jak sie za dużo czyta to potem wymysla sie choroby....

Edytowane przez kellysss
Czas edycji: 2010-08-04 o 18:17
kellysss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 18:17   #2591
Montii
Zakorzenienie

ja strasznie nie lubię bluz ,ale jakąś chyba kupie bo w czym ja będe chodzić, o zimę się boję

[LEFT]
Stary 2010-08-04, 18:19   #2592
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
ja strasznie nie lubię bluz ,ale jakąś chyba kupie bo w czym ja będe chodzić, o zimę się boję
No a sweterki...
Sa teraz takie sliczne długie swetry.........

No i zima musimy grzac nasze dzidziolki i ubierac ciepło brzuchole..........

Stary 2010-08-04, 18:29   #2593
Montii
Zakorzenienie

zawsze chodziłam mniej więcej w rurkach, szpilkach/obcasach
jakaś bluzeczka obcisła, apaszka , jakiś sweterek zapinany na guziczek jak zimno...
a teraz to mi źle na obcasach rurki będą cisnąć, trzeba się przestawić

a takie pasy ciążowe, pod bluzkę, to po co dokładnie?

[LEFT]
Stary 2010-08-04, 18:41   #2594
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Jak masz bluzkę która na Ciebie teraz jest dobra, ale jak brzuszek wyjdzie, to ona podjedzie do góry, jak nałożysz pas, to nie będzie mieć gołego bębola

Tu widzę są fajne http://modnybrzuszek.pl/pasy_ciazowe...paign=PerMedia

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 18:43   #2595
Montii
Zakorzenienie

Ha, no właśnie tak myślałam
chyba zakupie sobie ze dwa takie w różnych kolorach

[LEFT]
Stary 2010-08-04, 18:47   #2596
aja1
Zakorzenienie

hehe z takim napisem http://allegro.pl/item1172314447_pen...puk_tanio.html

Mój Aniołek 30.12.2016
Stary 2010-08-04, 18:48   #2597
Ahtaga
Wtajemniczenie

ja jestem niska, zawsze chodzę na obcasie 8-9cm a teraz chyba trzeba będzie trochę zmniejszyć, albo jakieś wygodne koturny na jesień

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281333
Ahtaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 18:49   #2598
aja1
Zakorzenienie

Ja się zastanawiam nad tym czarnym, fajny i taki uniwersalny

http://modnybrzuszek.pl/Pas_ciazowy_...zarny-989.html

Mój Aniołek 30.12.2016
Stary 2010-08-04, 18:54   #2599
Lustereczko
Rozeznanie

Dziewczyny a mam pytanie czy któras z was ma kota w domu? wszyscy moi znajomi ktorzy wiedza że sie staralismy o dziecko od razu mowili ze jak zajde to mam oddać kota. Mój kot jest całkiem domowy w ogóle nie wychodzący, kuwetę sprząta TŻ i nie sądzę żebym mogła się czymś od niej zarazić. Jest towarzyska i lubi dzieci. Nie wyobrażam sobie jej oddać. A co Wy o tym myślicie?

Jutro mamy zamiar powiedzieć moim rodzicom, ciekawe jak zareagują Narazie wie tylko mój brat i jego żona ktora też jest w ciąży i będzie miesiąc różnicy między naszymi dziećmi
Lustereczko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 19:01   #2600
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lustereczko Pokaż wiadomość
Dziewczyny a mam pytanie czy któras z was ma kota w domu? wszyscy moi znajomi ktorzy wiedza że sie staralismy o dziecko od razu mowili ze jak zajde to mam oddać kota. Mój kot jest całkiem domowy w ogóle nie wychodzący, kuwetę sprząta TŻ i nie sądzę żebym mogła się czymś od niej zarazić. Jest towarzyska i lubi dzieci. Nie wyobrażam sobie jej oddać. A co Wy o tym myślicie?

Jutro mamy zamiar powiedzieć moim rodzicom, ciekawe jak zareagują Narazie wie tylko mój brat i jego żona ktora też jest w ciąży i będzie miesiąc różnicy między naszymi dziećmi
Jakby wszyscy oddawali koty
Kota nie mam, ale zdaje się, ze musisz zrobić badania pod kątem toksoplazmy. Nie mówiłaś lekarzowi o kocie?? Jeśli nie to trzeba było.

Ja mam rybki, psa i chomika.

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

Kobiety jakbyście chciały to tu jest zebrany zbiór różnych przepisów dla dzieci z podanym wiekiem od kiedy podawać. Jak Kacha była mała to ściągałam z neta.
Wiem, że to za wcześnie na takie tematy, ale może lepiej wcześniej, bo potem czasu nie będzie.

http://www.4shared.com/document/wD8A...la_dzieci.html

Jak się kliknie link, trzeba poczekać ileś tam sekund i ściągnąć na kompa

Mój Aniołek 30.12.2016
Stary 2010-08-04, 19:22   #2601
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
zawsze chodziłam mniej więcej w rurkach, szpilkach/obcasach
jakaś bluzeczka obcisła, apaszka , jakiś sweterek zapinany na guziczek jak zimno...
a teraz to mi źle na obcasach rurki będą cisnąć, trzeba się przestawić

One 3maja brzusio...
Ja ich nie uzywałam...obeszło sie bez.......
No ale brzuch jak juz jest duzy to jest cięzki......
Teraz tez chyba nie bede kupowac........

No a do bluzeczek obcisłych no to jest pełno takich dłuzszych
slicznie uwydatniajacych brzuszek.... Mozesz donich zakładac
rurki ale z jakiegos np gumkowanego materiału i balerinki

o tutaj kilka takich bluzeczek

Edytowane przez kellysss
Czas edycji: 2010-08-04 o 19:47
Stary 2010-08-04, 19:26   #2602
Lustereczko
Rozeznanie

aja1 mówiłam lekarzowi, w poniedziałek po usg ma mi dać skierowanie na wszystkie badania, ale powiedział że toksoplazmozą wcale nie jest tak łatwo się zarazić i że ludzie strasznie to wyolbrzymiają.
Stary 2010-08-04, 19:32   #2603
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
aja1 mówiłam lekarzowi, w poniedziałek po usg ma mi dać skierowanie na wszystkie badania, ale powiedział że toksoplazmozą wcale nie jest tak łatwo się zarazić i że ludzie strasznie to wyolbrzymiają.
No więc sama widzisz.

Jeszcze nie raz usłyszysz co Ci wolno a co Ci nie wolno w ciąży. Masakra z tymi przesądami.
Na razie co pamiętam i co mnie zawsze bawiło, to że
-nie wolno przechodzić pod sznurkami ani chodzić w koralach i łańcuszkach bo dziecko się pępowiną okręci wokół szyi

Mój Aniołek 30.12.2016
Stary 2010-08-04, 19:33   #2604
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
lepiej zrób słonce...

Poczytaj sobie o toksoplazmie i zobacz jakie ma nastepstwa......
Jest naprawde grozna... i lepiej ja odkryc za wczasu bo mozna zapobiec
nieodwracalnym nastepstwa.....
Toksoplazma nie tylko mozesz zarazic sie od zwierzat (zwłaszcza od kotów)
lecz równiez jak nie myjesz owoców i warzyw..........

aha... Dodam ze moja kolezanka miala toksoplazme..
Na szczescie dostała ja przed ciaza (co jest mniej grozne )..
Cała ciąze brała antybiotyk i na szczescie dzieciatko urodzilo sie zdrowe...
No ale gdyby nie zrobiła badania to nawet nie che myslec co mogło by sie stac..
AAA..No i ona kota nie miala.... Lekarze powiedzieli własnie ze prawdopodobnie przez
nieumyte warzywa lub owoce... Bo nie wiemy gdzie one rosna i jakie zwierzaki po nich chodza...

No a tutaj sukienka ciązowa...ciekawa na jakas okazje

Edytowane przez kellysss
Czas edycji: 2010-08-04 o 19:55
Stary 2010-08-04, 19:52   #2605
Lustereczko
Rozeznanie

Oczywiście że zrobię

Ale mi się nudzi, zjadłabym coś ale nie wiem co, próbowałam zjeść kawałek czekolady ale w ogóle mi nie smakuje, mam ochotę na jakiegoś kebabaale póki co muszą mi wystarczyć parówki na kolacje
Stary 2010-08-04, 19:53   #2606
Thorgal1980
Zadomowienie

Cześć przyszłe Mamuśki!
coś mnie tknęło przedwczoraj i stwierdziłam ze zrobię test, wczoraj z rańca robię i bach-dwie kreseczki! popołudniu zrobiłam drugi raz innym testem i to samo... a nie miałam żadnych objawów, piersi mnie bolały trochę, ale to tak jak na okres, a ze okres mam dośc nieregularny, zazwyczaj występuje pod koniec miesiąca, ale to nie jest żadna reguła, więc nawet nie mogę powiedzieć czy się spóźnia czy nie. dziś poszłam do lekarza i dał mi skierowanie na usg, stwierdził ze badania krwi nie robi bo testy które robiłam mają 97 % pewności więc co tu potwierdzać? ... kazał brać kwas foliowy, stwierdził ze to ciąża czerwcowa musi być i na usg ze mam przyjść. ale dopiero na 20 był u niego termin. to by oznaczało, że byłabym w 2,5 miesiącznej ciąży a jeszcze bym nie dostała odpowiedzi jednoznacznej od lekarza ze jest ciąża! nie wiem za bardzo co o tym mysleć, ale zapisałam się na usg do innego lekarza na poniedziałek i do gina na wtorek, ale już innego, bo trochę mi się wydaje podejrzane, ze przychodze do lekarza pytac czy jestem w ciąży a on mnie odsyła na usg na 20-tego. czy on nie rozumie ze kobieta chciałby wiedzieć czy będzie mamą czy nie? co myślicie o tym?
Thorgal1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 20:02   #2607
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Thorgal1980 Pokaż wiadomość
Cześć przyszłe Mamuśki!
coś mnie tknęło przedwczoraj i stwierdziłam ze zrobię test, wczoraj z rańca robię i bach-dwie kreseczki! popołudniu zrobiłam drugi raz innym testem i to samo... a nie miałam żadnych objawów, piersi mnie bolały trochę, ale to tak jak na okres, a ze okres mam dośc nieregularny, zazwyczaj występuje pod koniec miesiąca, ale to nie jest żadna reguła, więc nawet nie mogę powiedzieć czy się spóźnia czy nie. dziś poszłam do lekarza i dał mi skierowanie na usg, stwierdził ze badania krwi nie robi bo testy które robiłam mają 97 % pewności więc co tu potwierdzać? ... kazał brać kwas foliowy, stwierdził ze to ciąża czerwcowa musi być i na usg ze mam przyjść. ale dopiero na 20 był u niego termin. to by oznaczało, że byłabym w 2,5 miesiącznej ciąży a jeszcze bym nie dostała odpowiedzi jednoznacznej od lekarza ze jest ciąża! nie wiem za bardzo co o tym mysleć, ale zapisałam się na usg do innego lekarza na poniedziałek i do gina na wtorek, ale już innego, bo trochę mi się wydaje podejrzane, ze przychodze do lekarza pytac czy jestem w ciąży a on mnie odsyła na usg na 20-tego. czy on nie rozumie ze kobieta chciałby wiedzieć czy będzie mamą czy nie? co myślicie o tym?
Kochana testy sie nie myla i bedziesz mamusia na 100%
Wcale nie musi byc ona potwierdzona usg...
Wystarczy test i brak @
Ja tez tylko jestem po tescie a pierwsze usg bede miec w 12 tyg...

No ale przypuszczam ze to Twoja pierwsza ciaza i
Cie rozumiem...
Ja tez z pierwszym nie chcialam uwiezyc
i powiedzialam ze dopóki mi nie zrobia usg to nie uwieze..
No i zrobiłam w 5 tyg i zobaczyłam kropeczke (cudna swoja droga)
Ale dalej lekarz nic nie mogł okreslic ,mam na mysli czy wszystko ok
i czy sie prawidłowo rozwija...
Takze lepiej poczekac a nie naswietlac bejbika co kawałek
zwłaszcza teraz jak sie tworza jego najwazniejsze organy

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

Cytat:
Oczywiście że zrobię

Ale mi się nudzi, zjadłabym coś ale nie wiem co, próbowałam zjeść kawałek czekolady ale w ogóle mi nie smakuje, mam ochotę na jakiegoś kebabaale póki co muszą mi wystarczyć parówki na kolacje
ja chyba tez zaraz cos zjem z nudów...
No a juz zjadłam 2 jogurty waniliowe
i dwa jablka.... musialam se obrac ze skorki bo mi nie smakowały ze skorka

Stary 2010-08-04, 20:15   #2608
Thorgal1980
Zadomowienie

Aaa, no dobra, dzięki, czyli tylko się cieszyc tyle ze jakoś to do mnie nie dociera... to pierwszy bejbik i faktycznie jestem zielona w temacie. ale czy jeżeli to ciąża z czerwca to normalne ze jeszcze nic się nie dzieje ze mną tzn. tylko obrzmiałe dość piersi i trochę szybsze męczenie, ale żadnej senności, zadnego odpychania od kawy, głodna jestem cały czas ale ja tak mam całe życie , nie mam nudności i w ogóle nic, brzuch rzeczywiście jakby trochę wzdęty był, takie uczucie dziwne.
Thorgal1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 20:17   #2609
Lustereczko
Rozeznanie

Thorgal1980 gratulacje a kiedy miałaś ostatni okres???
Stary 2010-08-04, 20:28   #2610
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Thorgal1980 Pokaż wiadomość
Aaa, no dobra, dzięki, czyli tylko się cieszyc tyle ze jakoś to do mnie nie dociera... to pierwszy bejbik i faktycznie jestem zielona w temacie. ale czy jeżeli to ciąża z czerwca to normalne ze jeszcze nic się nie dzieje ze mną tzn. tylko obrzmiałe dość piersi i trochę szybsze męczenie, ale żadnej senności, zadnego odpychania od kawy, głodna jestem cały czas ale ja tak mam całe życie , nie mam nudności i w ogóle nic, brzuch rzeczywiście jakby trochę wzdęty był, takie uczucie dziwne.
No własnie...kiedy ostatnia @...???
No i nie wszyscy maja objawy ciązowe...
Ja tez sie swietnie czuje..
i poza wiekszymi piersiami i lekka sennoscia
i lekkim pobolewniem (kłuciem) czasami tak jak na @ nie mam....
Takze tylko sie cieszyc ze nie mamy mdłosci....
Bo ja przy pierwszej mialam i nie chce ich wiecej....
Okropienstwo....

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości