![]() |
#1411 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Trądzik - cz. 3
Cytat:
![]() kiedys napewno zniknie glowa do gory nie wolno sie poddawac! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1412 | |
Zakorzenienie
|
Ta, kiedys. 8 lat jest już ze mną
![]() ![]() ![]() Gdybym na twarzy miała tylko trądzik to pewnie nie byłoby tak źle moze jeszcze. ale ciągle rumieńce, popękane naczynka i w dodatku wrażliwa i łuszcząca sie przynajmniej dwa razy w tygodniu cera. to za dużo.
![]() ![]() |
![]() |
#1413 |
Wtajemniczenie
|
Kochana, nie przejmuj się. Tak to już jest , że dopóki człowiek ma gładką cerę to rzadko kiedy zrozumie czyjeś problemy z trądzikiem. A co dokładnie usłyszałaś?
#1414 |
Raczkowanie
|
Ja przez 19 lat nie doceniałam, że nie muszę używać podkładu, tylko coś punktowo. Teraz dopiero, jak mam taki problem, wiem, jakie to jest cenne. Chociaż dla większości, którzy tego nie przeżyli, całkiem normalne przecież.
Ktoś tu na początku napisał, że trądzikowcy nie dążą do ideału, tylko do normalności. I to jest święta prawda. Ile bym teraz oddała za tą normalność, którą miałam jeszcze rok temu... Wiecie co, ciekawe jest, że są tacy ludzie, którzy mają też poważne kłopoty z cerą, ale jakoś tak... nie przejmują się tym. Przynajmniej aż tak bardzo. Moja przyjaciółka jest taka, a ja ją bardzo za to podziwiam, i jej zazdroszczę. Musimy się trzymać. Kiedyś to się skończy, a wtedy będziemy takie szczęśliwe, jak mało kto ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1415 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1416 | |
Zakorzenienie
|
No ja wlasnie tez tak myśle. I ma jasny odcień
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1417 |
Zadomowienie
|
Agusia, mówisz, że masz łuszczącą się skórę - pamiętaj, że twierdzenie, iż skórę trądzikową należy ciągle matowić i nakładać kremy przeciwtrądzikowe to fikcja, bo przede wszystkim trzeba ją też NAWILŻAĆ! Też miałam ciągle rumień i łuszczenie, a odkąd zaczęłam nawilżać skórę (np. Dramtically Different Moisturizing GEL - nie lotion!!!, lotion jest zdecydowanie dla suchej skóry!!! - Clinique'a, można kupić saszetkę z zestawem startowym za dwadzieścia kilka zł, warto się rozejrzeć w douglasie lub sephorze, DDMG z niego wystarcza na ponad miech, a do tego jeszcze żel i tonik; druga opcja kremy mineralne, np Mineral Flowers rumiankowe do cery suchej i wrażliwej, za 50 zł można kupić mały zestaw - tylko w sephorze dostępne - krem na dzień, krem na noc i żel do mycia - nie ma się co przejmować, że do suchej skóry, nie przetłuszczają, a działają super, ten na dzień jest ekstra pod podkład!) - skończyły się moje problemy z zaczerwienieniem i łuszczeniem. Już nie pamiętam co to suche skórki i wściekły rumień!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1418 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1419 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1420 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1421 |
Raczkowanie
|
Tagogirl, a nie zapycha Cię ten Revlon? Bo ja bym się tego bała.
Ja mam LRP Unifiance, który bardzo lubię, chociaż nie umiem sobie dobrać koloru... Mam 11, ale jest dla mnie za ciemny i jakoś tak schodzi na pomarańczowo. Chyba sobie kupię 10 i będę mieszać, ale się boję, że jak się opalę, to będę brązowa z bladą twarzą, i głupio będę wyglądać ![]() O opalaniu buzi i tak mowy nie ma w tym roku ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1422 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja jestem w tym roku taka blada na twarzy ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1423 |
Raczkowanie
|
A używasz jakiegoś kremu, który Cię może podrażnić?
Uważaj z tym opalaniem, bo możesz sobie narobić przebarwień, a słońce tylko na jakiś czas poprawia cerę ![]() Ja sobie kupię filtr 50 i będę w nim chodzić do końca lata. Albo i jeszcze dłużej pewnie... |
![]() ![]() |
![]() |
#1424 | |
Zakorzenienie
|
ja filtruję sie juz 3 lata, cały rok filtr 50+. Nic nie zmieniałam w pielęgnacji, mam takie rumieńce od 5 lat pewnie już,.
![]() ![]() |
![]() |
#1425 |
Zakorzenienie
|
Ja do nawilżania jednak polecam oleje naturalne - dużo tańsze, lepiej nawilżają i odżywiają skórę, odpowiedni olej też nie zapcha
![]() Ja ostatnio lubię ze słodkich migdałów, fajnie łagodzi i natłuszcza, przez co skóra tak nie swędzi. tagogirl, nie radzę się opalac ![]() No i słońce powoduje szybsze starzenie, co zapewne wszyscy wiemy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1426 |
Raczkowanie
|
No i to jest właśnie najbardziej denerwujące...
Dbamy o buzię dużo bardziej, niż większość dziewczyn, wydajemy kupę kasy na drogie kosmetyki najlepszych firm, a i tak wyglądamy dużo gorzej... Ironia losu :P Ech, jak bym chciała te wszystkie kremy, podkłady, maście i tabletki gdzieś spalić i móc mieć to wszystko za sobą ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Aha, chciałam jeszcze o coś spytać i prosić o radę: Ostatnio mi się polepsza, ale oczywiście musiały mnie zaatakować dwa dziady na policzku... Które, znowu oczywiście, wycisnęłam (bo się nie chciały goić i w ogóle były wyjątkowo denerwujące, wiem, że żadne wytłumaczenie, ale wiecie, jak to jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1427 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1428 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czekolada też podobno szkodzi, a ja jem i wmawiam sobie, że wierzę w badania, które zaprzeczyły związkowi czekolady z trądzikiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1429 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wg najnowszych badań jedzenie nie ma wpływu na trądzik ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1430 |
Raczkowanie
|
Aaaa!
A ja właśnie dostałam uczulenia na Skinoren. Albo nie wiem, co, może za długo go używam. W każdym razie mam buzię w kolorze trudnym do określenia, jakaś taka żrąca czerwień ![]() Umyłam się zaraz, jak mnie zaczęło mocno piec. Już nie piecze, ale ten kolor... Weekend z głowy :P |
![]() ![]() |
![]() |
#1431 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Podobno nie, ale z drugiej strony jedzenie pewnych rzeczy może polepszyc sprawę... Ale ja w czekoladę nie wierzę, tyle magnezu i żelaza nie może wypryszczac ![]() ---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ---------- Dodam, że u mnie teraz jest świetnie, bo od 4 dni biorę Doxycyklinę. Mam zapalenie węzłów chłonnych i niestety za 6 dni odstawię, mam nadzieję, że nie będzie pogorszenia. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1432 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1433 |
Raczkowanie
|
Ze Skinorenem trzeba uważać, w końcu jakby na to nie spojrzeć, to jest kwas
![]() Mi już minęło, może to też było dlatego, że wczoraj trochę przez przypadek (w samochodzie) mogłam się wystawić na słońce, a nie byłam posmarowana filtrem :P W ogóle dziś znowu mam zły dzień... Dość mam już tego wszystkiego, nie mam siły sobie codziennie od nowa wmawiać, że się wyleczę, wstawać, patrzeć na siebie w lustrze i nakładać tych kilogramów kosmetyków, żeby móc jakoś wyjść do ludzi... Chcę tylko mieć normalne życie, nie wiem, czy to tak dużo? Chyba jakąś depresję przez to cholerstwo złapałam, bo nie umiem inaczej określić tego, co się ze mną dzieje w ostatnich miesiącach. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1434 |
Raczkowanie
|
ehhh dziewczyny jestem zalamana
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1435 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kupiłam sobie teraz podkład CLINIQUE anti blemish za 92 zł. Mam nadzieję, że mnie nie zapcha na dłuższą metę. Wcześniej 2 razy użyłam próbki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1436 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja ostatnio także byłam zachwycona stanem mojej cery, po Acne Dermie wyglądała coraz lepiej, żadnych pryszczy tylko słabo widoczne przebarwienia. No i też sobie narobiłam ![]() Tydzień temu szłam na wesele, oczywiście chciałam super wyglądać więc postanowiłam użyć podkładu i pudru, a co gorsze (jaka ja jestem głupia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja już dawno zrezygnowałam z wszelkich baz pod makijaż. Teraz makijaż spryskuję wodą termalną, taka mgiełką i tez trzyma się bardzo dobrze. Kiedys używałam revlona i wody termalnej (bez żadnego pudru) i ani nie świeciłam sie tak bardzo, ani makijaż mi nie spłynął na basenie, nie moczyłam twarzy, ale byłam w saunie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1438 | |
Zakorzenienie
|
Wiesz co ja na codzień nie używam podkładu tylko puder Rimmel Stay Matte, który mi bardzo dobrze służy
![]() ![]() A oto skład tej bazy, ja się nie znam tak dobrze więc może wiesz co mogło mi zaszkodzić? ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1439 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1440 |
Przyczajenie
|
hej Dziewczyny!! jestem tu nowa.. od dłuższego czasu przeglądam wątki związane z pielęgnacją cery i chciałam zapytać Was o opinię.. Moje problemy zaczęły się ponad rok temu i wystepowały głównie w okolicach brody. Na początku się tym nie przejmowalam bo reszta twarzy wygladala ok ale z czasem zaczęło mi to bardzo przeszkadzac a nawet przeradzac się w jakąś obsesję. No i problem się zwiekszał..zaczelo nawet wchodzic na jedenpoliczek..oczywiscie bylam u dermatologa który stwierdzil,ze glowny wplyw na stan mojej cery ma jedzenie.. musze przyznac , ze moja dieta byla wtedy okropna..
Przepisal mi jakas masc i antybiotyk ale chyba wtedy zrobilo sie jeszcze gorzej... Staralam sie zwracac uwage na to co jem ale nie tak latwo zmienic zle nawyki.. udalam sie wiec do innego dermatologa.Ten powiedzial,ze to wina hormonow. Przepisal mi tabletki anty. Sytuacja polepszyla sie na tyle,ze wlasciwie przestalam sie malowac. Teraz jestem juz miesiac po odstawieniu tabletek. Zauwazylam pogorszenie w sensie,ze znowu na brodzie pojawiaja sie przykre niespodzianki i ogolnie twarz sie brzydko przetluszcza. Oczywiscie musze znowu przejsc sie do tego dermatologa i zapytac co dalej ale wydaje mi sie,ze zadne masci nie zlikwiduja zupelnie mojego problemu a tabletek nie chce brac przez cale zycie.. zastanawialam sie tez nad Izotekiem-zdaje sobie sprawe ze skutkow ubocznych ale to chyba rozwiązałoby problem na zawsze.. wiem,ze sa osoby z wiekszymi problemami ale moj tez nie jest latwy.. bo masci nie pomagaja a zaden makijaz tego nie ukryje ![]() jesli cos zle napisalam to wybaczcie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:41.