Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-04, 20:33   #1651
elenka1
Rozeznanie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Z przyjemnością przedstawiam wam pierwszego wizażowego przystojniaczka.Patryczek we własnej osobie
bosssskiiiiiiima rtucha udał Wam się synunio

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 20:35   #1652
ycnan
Zadomowienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Z przyjemnością przedstawiam wam pierwszego wizażowego przystojniaczka.Patryczek we własnej osobie
Aa...!!!!! Cudeńko I jaki nosek pulchniutki Super, jeszcze raz gratulacje dla Marty
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 20:36   #1653
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Ninaad, mam nadzieję, że dzisiaj robale żrące cię nie dopadły
na szczęście nie, ale od tych wczorajszych czy przedwczorajszych i tak mam chyba z kilkadziesiąt bąbli i swędzi jak cholera

Wczoraj się spakowałam. I tu pytanie do dziewczyn, które muszą pakować też rzecyz dla maleństw:
CZY WAM TEŻ WYSZŁY DWIE TORBY? Bo mi tyle miejsca zajmują wkłady poporodowe i te wszystkie badziewia, że jedna torba jest dla mnie, a druga dla małego Jak się pokażę z takimi torbami na porodówce, to boję się, ze mnie wywalą Co na to doświadczone mamuśki?
ja jeszcze nie próbowałam swoich rzeczy upchnąć, ale też tak pewnie wyjdzie; tzn postaram się wziąć jak najmniej- zawsze TŻ może mi dowieźć
Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
ninaad - ja idę w piątej do fryzjera, a jutro do kosmetyczki, a co!
musimy być piękne mamuśki, a co
Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Dziewczyny wszsytki moje buty moge wyrzucic do kosza; moje ekstra szpilki i polbuty i po prostu wszystkie! Za male... Za ciasne...
Najgorsze jest to, ze ja mam z butami jak Nianaad ze stanikami i kupuje porzadne, skorzane i mam je latami. Jak ja teraz dam rade obkupic sie na nowo? Grrr, jak to mozliwe ze moje waskie stopki zamienily sie w te pulchne baryłki?
Czy to wroci do stanu pierwotnego? Powiedzcie, ze tak!
prawdopodobnie wszystko wróci do normy
Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
Wiadomośc od martuchy84

'Halo to ja Patryk, urodziłem sie o 16.50 i mam 56cm dlugości i waze 3,24kg.
CHiałem się przywitać'

Gratulujemy
gratulacje Martucha
Cytat:
Napisane przez ilonalu Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Czytam Was jak tylko mam wolna chwilkę, wiele ważnych informacji zdobyłam dzięki Wam kupując wyprawkę dla mojego maluszka.
Ja mam termin na 29 września, i będę miała synka.
Mam ogromny dylemat odnośnie wózka, zdecydowaliśmy się na TAKO JUMPER X jednak mam problem z kolorem, podoba mi się kolor fioletowy, jednak mój TŻ uważa, że zielony lepiej pasuje dla chłopca.
Czy któraś z Was ma może fioletowy wózek TAKO, czy faktycznie jest taki strasznie jasny rażący ten fiolet?
http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=326
Pozdrawiam
tego koloru akurat nie widziałam, ale widziałam inne- są faktycznie tak intensywne jak na zdjęciach. Zdecydowanie bardziej mi się podoba ten zielony, który wskazywałaś później
ja za swój Jumper X zapłaciłam w poniedziałek- czas realizacji niby do 10 dni roboczych- zobaczymy kiedy przyjdzie

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
MARTUCHA GRATULACJE Ależ zazdraszczam, że to już za tobą Czekamy na zdjęcia

Kochane, to oficjalnie rozpoczęłyśmy wypakowywanie wątku Można rzeczywiście pępkowe robić : party::piw o:
to teraz czekamy na Martuchę- jak wróci niech, jako pierwsza wypakowana, założy wątek na odchowalni

Cytat:
Napisane przez 1985ewa Pokaż wiadomość
Ja wolałabym cesarkę ale nie tylko dlatego że tak szybciej i wygodniej,po prostu strasznie się boję rodzić naturalnie no i boję się komplikacji Wolę już męczyć się po
taa...ale cesarka to w zasadzie zabieg operacyjny i wcale nie taki prosty jakby się wydawało. I też czasami są komplikacje..

Idę leżeć, bo brzuch znowu mocno się spina cały i boli podbrzusze. A wizyta dopiero w przyszły wtorek.. muszę jakoś dotrwać. Ciekawe co mi powie lekarz...
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 20:39   #1654
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
Wiadomośc od martuchy84

'Halo to ja Patryk, urodziłem sie o 16.50 i mam 56cm dlugości i waze 3,24kg.
CHiałem się przywitać'

Gratulujemy

Witaj Patryczku
Martucha, serdeczne GRATULACJE!!!

Cytat:
Cześć dziewczyny
Czytam Was jak tylko mam wolna chwilkę, wiele ważnych informacji zdobyłam dzięki Wam kupując wyprawkę dla mojego maluszka.
Ja mam termin na 29 września, i będę miała synka.
Mam ogromny dylemat odnośnie wózka, zdecydowaliśmy się na TAKO JUMPER X jednak mam problem z kolorem, podoba mi się kolor fioletowy, jednak mój TŻ uważa, że zielony lepiej pasuje dla chłopca.
Czy któraś z Was ma może fioletowy wózek TAKO, czy faktycznie jest taki strasznie jasny rażący ten fiolet?
http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=326
Pozdrawiam
Witaj w naszym gronie

A ten fiolet to kwestia gustu, ale ja bym go nie kupiła dla chłopaka (chociaż wogóle fiolet uwielbiam - w ubraniach, w pościeli, na ścianach )

My mamy ten: http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=337

W rzeczywistości

ps. na tej stronie są delikatne przekłamania kolorów (nie wszędzie, ale w niektórych przypadkach na pewno (np. przy beżach i szarościach)... Weź to pod uwagę...
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 20:41   #1655
martysek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
martysek już pewnie kiedyś cię pytałam, ale nie pamiętam. Bo jesteś z Bydg, w jakim szpitalu będziesz rodzić??(...)
ABZ, przepraszam, że dopiero teraz odpisuję, ale nie miałam dostępu do internetu. Zdecydowałam się na szpital MSWiA. Porodówka otwarta od lutego, bardzo wiele pochlebnych opini i znieczuelnie zzo na życzenie
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 20:43   #1656
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

a mi jak nigdy sie sie nie zdarza... kimnelam sie a tu takie wieści

MARTUCHA! BRAWO! BYŁAŚ BARDZO DZIELNA!!!!!!! MAŁY jest boski i ma piękne włoski!!!!!

GRATULUJĘĘĘ!!!

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Stary 2010-08-04, 20:47   #1657
angelikaw
Zakorzenienie

Lenka* - trzymam za Was kciuki

Cytat:
ilonalu - mi się te kolorki podobają:
http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=251
http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=249
ale wiadomo każdy lubi co innego
ten beżowy z czarnym w rzeczywistości jest bardziej mdły niż na foto... no ale to kwestia gustu

Cytat:
Dziękuje wszystkim za opinie, faktycznie troszeczke za jasny, a co sądzicie o tym kolorze, chciałabym mieć troszeczkę inny kolor niż wszyscy, bo standardowy kolor zielony to wszędzie widzę na ulicy
http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=327

Cytat:
Chyba macie racje, tak jak mój TZ dla chłopca powinien być ciemniejszy, jemu podoba się zielony, i chyba przyznam mu racje
http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=271
Granatowy tez jest śliczny ale jak w przyszłości będziemy mieć dziewczynkę, to zielony zawsze jest uniwersalny
o tak - ten jest śliczny - tez miałam na niego ochotę

Cytat:
Dziewczynki podajcie mi proszę nick jakiegoś sprawdzonego sprzedawcy na allegro, u którego mogę kupić niezbędne akcesoria dla niemowlaka, narazie mam tylko ubranka i nic poza tym
JustineX http://allegro.pl/show_user.php?uid=5927936
r_p77 http://allegro.pl/show_user.php?uid=4222926

i znajoma: Caroll_ek http://allegro.pl/show_user.php?uid=9356022

ale dziewczyny wymieniały też : baby-time, rodzyneczki
Stary 2010-08-04, 20:53   #1658
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Cytat:
Napisane przez enis84 Pokaż wiadomość
dzisiaj przyszła moja paczka z all
więc wklejam Wam zdjecia tego co udało mi się na nich zamieścić
super!

Cytat:
Napisane przez dash Pokaż wiadomość
dziewczyny a ja powtórzę pytanie bo nie wiem czy widziałyście. Czy czujecie czasami jakby bobas was drapał? Bo ja mam takie odczucia jakby mnie drapał gdzieś tam na dole
nieee ale to musi być dziwne uczucie chyba hehe, mój się ciągle przeciąga, obraca, wypucha dupolinka i czka drapania jeszcze nie czułam

Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość
zauwazylam przy umyciu gdy kucam w wannie i myje krocze że cipeczka jest taka pulchna jak by miedzy wargami czy tak ma byc bo nigdy tak nie miałam
mi jeszcze nie spulchniała, ale na SR na filmie widziałam dokładnie wargi właśnie takie wielkie wiszące u rodzących kobitek

Cytat:
Dziewczyny wszsytki moje buty moge wyrzucic do kosza; moje ekstra szpilki i polbuty i po prostu wszystkie! Za male... Za ciasne...
Najgorsze jest to, ze ja mam z butami jak Nianaad ze stanikami i kupuje porzadne, skorzane i mam je latami. Jak ja teraz dam rade obkupic sie na nowo? Grrr, jak to mozliwe ze moje waskie stopki zamienily sie w te pulchne baryłki?
Czy to wroci do stanu pierwotnego? Powiedzcie, ze tak!
nie wyrzucaj kochana stopy tak jak i biodra i pewnie inne częsci ciała wracają stopniowo do dawnych rozmarów

Cytat:
Cześć dziewczyny
witaj

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj się trochę zestresowałam.
współczuję nerwów, ale widać że lekarz do rzeczy i na pewno jeste s pod właściwą opieką. zaufaj mu. trzymam kciuki za Was

Cytat:
piękny
Stary 2010-08-04, 20:57   #1659
angelikaw
Zakorzenienie

Szczęśliwa - na pewno wszystko będzie ok. Ale skoro nie ufasz temu lekarzowi, idź do innego.

Cytat:
Napisane przez alicia4 Pokaż wiadomość
jak tam trafię to na pewno glukozy nie wezmę, nie będą mi świństwem dzieciatka truli

alicia4 ja nie mam zamiaru brać wszystkiego, co napisali... Najwyżej będzie sobie czekało w domu i mąż mi dowiezie...

ps. miałaś już badanie HbsAg?
bo mój lekarz (S) wczoraj powiedział, że w naszym rejonie nie trzeba robić tego badania i że w szpitalu go nie wymagają, bo wszystkie dzieci były szczepione ;/

Cytat:
Ale śliczny!

Cytat:
Dziewczyny słyszałyście o takiej zabawce Żyrafka Sophie?
TAK, ale bałabym się ją kupić na All (jest wiele podróbek). Bezpieczniej z oficjalnej strony www. http://zyrafa-sophie.pl/

zobacz: http://zyrafa-sophie.pl/content/18-porownanie

ilonalu - ja kupiłam Hipp - cenowo podobnie

Oliwka pielęgnacyjna Baby Sanft od 1. dnia życia z ekologicznym olejkiem migdałowym BIO - 200 ml

Pielęgnacyjny płyn do kąpieli od 1. dnia życia Baby Sanft (zawiera naturalny wyciąg z ekologicznych migdałów BIO) - 200 ml
Szampon od 1. dnia życia Baby Sanft (zawiera naturalny wyciąg z ekologicznych migdałów BIO) - 200 ml
Krem pielęgnacyjny do twarzy i ciała od 1. dnia życia z ekologicznym olejkiem migdałowym BIO - 200 ml
Stary 2010-08-04, 20:59   #1660
martynka81
Rozeznanie

Marta - OGROMNE GRATULACJE DLA WAS I DUŻO ZDRÓWKA DLA PATRYCZKA
Patryczku - Witaj na świecie - śliczny z Ciebie chłopczyk .

Lenka - kciuki za Ciebie i Niunię. Mam nadzieję, że Mała jeszcze posiedzi w brzusiu.

Szczęśliwa - może lekarz nie chciał Cię niepotrzebnie stresować skoro pomiary w normie. . Nie czytaj w necie bo po tym to się tylko można zestresować. Każdy przypadek jest przecież indywidualny. Będzie dobrze, trzymaj się .

Boże ile wy piszecie, idę was nadrabiać

martynka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 21:02   #1661
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Martucha- Patryczek przystojniaczek- a te włoski..hm cudo nie pamietam, czy zgaga Cię męczyła.. Bo ponoć na włoski zgaga, tak??

Dziewczyny - własnie sobie licze kiedy do pracy pójde po macierzynskim...fajny kalkulator jest i wyszlo ze jakbym urodzila 8wrzesnia to do pracki wracam 22kwietnia (bo mam do wykorzystania jeszcze 52dni urlopu wypoczynkowego- oświata)
http://www.bebilon.com.pl/Mama-wraca...y#mwdpCalcLink
Stary 2010-08-04, 21:03   #1662
cellaris
Rozeznanie

No Patryczek cudo i widzę,że już kolejne mamuśki szykują się do rozpakowywania

Mpik a skąd ty masz te 52 dni? Pracujesz w szkole? Mnie w pracy powiedziano,że za wakacje (całe) to się 4 tygodnie należą, no chyba że w ferie miałaś l4? To też się jakoś liczy, ale w sumie daje to chyba max 30 dni, no chyba,że mnie ktoś chciał wpuścić w maliny w moim urzędzie co jest możliwe. Mnie wyszło,że gdybym 20 wrzesnia urodziła to do pracy powinnam wrócić ok 7 marca już (wg. księgowej). Ale ja w ferie l4 nie wzięłam i w wakacje jestem dopiero od ostatniego tygodnia lipca na l4. Acha i te ferie co będą (2011) to się już nie liczą do odliczenia dopiero w następnym roku, chociaż dla mnie to trochę nielogiczne. Ale się rozpisałam,ale wiesz mnie ten temat ciągle męczy bo chcę być z małą jak najdłużej,a na końcówkę roku szkolnego chcę urlop na poratowanie zdrowia, no ale musze wiedzieć dokładnie do kiedy mam mieć macerzyński,a gdzie szukam to mam inne informacje

Edytowane przez cellaris
Czas edycji: 2010-08-04 o 21:16
cellaris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 21:12   #1663
angelikaw
Zakorzenienie

dziewczyny polecam Wam zakupy w aptece Dbam o zdrowie (DOZ): http://www.*******/dlamamyimalenstwa
Można sobie wyrobić bezpłatną kartę "dla mamy i maleństwa"- to dodatkowe zniżki.

w miejsce kropek wpiszcie doz kropka pl

Edytowane przez angelikaw
Czas edycji: 2010-08-04 o 21:14
Stary 2010-08-04, 21:21   #1664
bordowa
Wtajemniczenie

Ci lekarze są naprawdę nienormalni! Mam bardzo mało wód i nikt mi o tym nie powiedział?!
Dziękuję Szczęśliwa za informację ...
Czyli Mała się już pewnie nie obróci.

Ja chyba widzę podobieństwo Patryczka do męża Marty
Stary 2010-08-04, 21:23   #1665
dra
Zakorzenienie

śliczny Patryczek
Stary 2010-08-04, 21:26   #1666
Ray
Zakorzenienie

martucha gratuluje!!!

jesuuu ile wy piszecie nie daje rady tego nadrabiac
Stary 2010-08-04, 21:26   #1667
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
Mnie wyszło,że gdybym 20 wrzesnia urodziła to do pracy powinnam wrócić ok 7 marca już (wg. księgowej). Ale ja w ferie l4 nie wzięłam i w wakacje jestem dopiero od ostatniego tygodnia lipca na l4. Acha i te ferie co będą (2011) to się już nie liczą do odliczenia dopiero w następnym roku, chociaż dla mnie to trochę nielogiczne. Ale się rozpisałam,ale wiesz mnie ten temat ciągle męczy bo chcę być z małą jak najdłużej,a na końcówkę roku szkolnego chcę urlop na poratowanie zdrowia, no ale musze wiedzieć dokładnie do kiedy mam mieć macerzyński,a gdzie szukam to mam inne informacje
cellaris, oprócz macierzyńskiego 20+2 tyg. należy Ci się cały niewykorzystany urlop z 2010 r. + ew. urlop z 2011 r.

ja jesli urodzę 22 września, to na macierzyńskim będę do 22 lutego, a wraz z urlopem za 2010 i 2011 r. (52dni, bo cały z tego roku + cały z przyszłego), mogłabym wrócić do pracy 6 maja. No, ale i tak biorę wychowawczy.
Stary 2010-08-04, 21:30   #1668
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
No Patryczek cudo i widzę,że już kolejne mamuśki szykują się do rozpakowywania

Mpik a skąd ty masz te 52 dni? Pracujesz w szkole? Mnie w pracy powiedziano,że za wakacje (całe) to się 4 tygodnie należą, no chyba że w ferie miałaś l4?
Jeżeli całe wakacje będziesz na urlopie macierzyńskim, a ponadto w czasie ferii zimowych byłaś na zwolnieniu lekarskim, to należy Ci się 8 tygodni urlopu uzupełniającego ( art.66 ust.1 KN ).
czyli jest jakies 52 dni

znalazlam to tu : http://www.45minut.pl/forum/topics28...-vt467,345.htm

Edytowane przez Mpik82
Czas edycji: 2010-08-04 o 21:34
Mpik82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 21:37   #1669
kasienka1701
Zadomowienie

Martucha pisze:
"Czuję się dobrze,wyobrażałam sobie to gorzej choć były chwile zwątpienia czy dam radę,ale Wojtek ustawił mnie do pionu i wszystko się udało!A teraz nacieszamy się sobą Buziaki"

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 21:49   #1670
Zuziczka
Rozeznanie

MARTUCHA- gratulacje!!! Bardzo sie ciesze, Patrol sliczny i podobny do taty.

U mnie nie za ciekawie...
Wlasnie wrocilam z USG, Olo za malo wazy, glownie przez za maly brzuszek.Prawie nic nie przybral przez dwa tyg. Reszta wymiarow jest ok..
Jutro ide do szpitala i nie wiem kiedy wroce. Musze zaczac sie pakowac.
Trzymajcie kciuki dziewczyny, bo ja to tylko rycze...
Stary 2010-08-04, 21:50   #1671
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Ci lekarze są naprawdę nienormalni! Mam bardzo mało wód i nikt mi o tym nie powiedział?!
Dziękuję Szczęśliwa za informację ...
Czyli Mała się już pewnie nie obróci.

Ja chyba widzę podobieństwo Patryczka do męża Marty
A ja mam AFI 9,58cm
Ale małowodzie jest dopiero przy stanie wód poniżej 5cm

cos takiego znalazłam:
Bardzo trudno jest określić rzeczywistą ilość płynu owodniowego, w którym zanurzone jest dziecko. Takie pomiary można przeprowadzić w czasie badania USG. Ustalono tzw. wskaźnik płynu owodniowego AFI (od angielskiego amniotic fluid index). Za pomocą USG mierzy się cztery największe "kieszonki" płynu owodniowego w macicy i sumuje się te pomiary. Prawidłowy wynik w ostatnich trzech miesiącach ciąży mieści się między 5 a 18 cm. Wartości powyżej 18 cm określa się jako wielowodzie, stan potencjalnie groźny ze względu na nadmierne rozciągnięcie macicy. Wartości poniżej 5 oznaczają zbyt małą ilość płynu owodniowego, czyli małowodzie. Dziecko ma wtedy zbyt mało miejsca, może być uciśnięte i ogólnie niedotlenione. Przy granicznych wartościach AFI zawsze mierzy się przepływy krwi w naczyniach pępowinowych oraz w naczyniach dziecka.

Edytowane przez gabisun
Czas edycji: 2010-08-04 o 21:52
gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 21:51   #1672
Lisica1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
Wiesz , ja tez ciągle infekcje mam..ciągle właśnie takie zółtawe upławy..miałam juz globulki clotrimazol, póxniej jakieś inne...nie pamiętam nazwy...
Nic nie pomaga...a jak juz to chwilowo
Poza tym ja też chodze prywatnie i jestem zawiedziona moja lekarką...
Nie dość że każe mi przychodzić co 5 tygodni, to badania każe i robic co dróga wizytę...czyli co ok 10 tygodni..
NA kozie mnie nigdy nie bada..tylko pyta czy tam na dole wszystko ok i leki w ciemno w sumie mi przepisywała...
Do tego w końcu nie dostałam tego skierowania na glukoze i nie miałm jej robionej..w karcie mam wpisany wynik z pierwszej ciązy...
Pod koniec ciązy powinna dawac skierowania na ktg i do tego cotygodniowe wizyty..a u niej nic...
ktg miałm dopiero w szpitali przed porodem...
Bratowa jak to usłyszała to w szoku była, bo ona choc chodziła na nfz to lekarz jakoś bardziej dbał o pacjentki....
Ostatnia wizyte u niej miałam 3 tygodnie przed porodem Dominika..
Niby się jej płaci a olewa pacjentów. Teraz pod koniec ciązy nie chce zmieniać lekarki więc jakoś dotrwam do końca, ale nie dam się tak olewac...
Spytam co z ktg, co z badaniami....nie dam się zbyć
Płacimy grube pieniądze oczekując że bedziemy dobrze yraktowani, a nasze dzidziusie będą w dobrych rękach a tu taka olewka....
-
no wlasnie troche mi sie wdaje ze lekarz olewa mnie...no ale coz zrobic..ja jutro mam wizyte wiec go przycisne!
Cytat:
Napisane przez forssiczka Pokaż wiadomość
Lisica1 spróbuj ograniczyc jak tylko się da produkty z cukrem -one nasilają grzybice wzlekie w organiźmie
wiem ze nasilaja ale ja teraz troszke mam wieksza ochote na slodkie...w pierwszych miesiacach wogole nie jadlam...a teraz to tylko sporadycznie...bardzo lubie chlebek z dzemem truskawkowym wlasnej roboty.......
Cytat:
Napisane przez tulumka Pokaż wiadomość
lisica candida to grzyb drożdżak i nim się lekarze nie przejmują. Ważne, żeby przed porodem wszystko wyleczyć. Być może to innego rodzaju infekcja.

To prawda, że słodycze sprzyjają grzybicy, ale jak to zrobić żeby ich nie jeść
no tak ale ja bym chciala juz miec to wyleczone..bo juz mnie to wkurza...nie dosc ze musze czesto zmieniac wkladki bo strasznie mi leci to jeszcze te biale grudki..ale je mam w srodku..raczej nie wychodza na zewnatrz!

Juz zrobilam chyba wszystko zeby ograniczyc ich rozwoj:
-prysznic zamiast wanny
- spalam bez majtek ale na krotka mete...bo jak tylko wstalam to mi cieklo..
-nosze bawelniane gatki
-podmywam sie pliva fem i lactacydem
Stary 2010-08-04, 21:54   #1673
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
MARTUCHA- gratulacje!!! Bardzo sie ciesze, Patrol sliczny i podobny do taty.

Wlasnie wrocilam z USG, Olo za malo wazy, glownie przez za maly brzuszek.Prawie nic nie przybral przez dwa tyg. Reszta wymiarow jest ok..
powodzenia kochana daj znać jak coś będziesz wiedzieć

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 21:59   #1674
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Zuziczka trzymaj się, będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
A ja mam AFI 9,58cm
Ale małowodzie jest dopiero przy stanie wód poniżej 5cm
a skąd Wy macie takie dane? w karcie ciąży nie mam czegoś takiego...
Stary 2010-08-04, 22:01   #1675
dziuba81
Raczkowanie

Czesc.Jestem w 35 tyg.ciazy i jakos wczesniej nie skladalo sie zeby sie do Was przylaczyc.Czy moge?
dziuba81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 22:06   #1676
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziuba81 Pokaż wiadomość
Czesc.Jestem w 35 tyg.ciazy i jakos wczesniej nie skladalo sie zeby sie do Was przylaczyc.Czy moge?

Witaj
i napisz coś więcej o sobie - imię, wiek, TP, płeć...
Stary 2010-08-04, 22:10   #1677
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
3mam kciuki oczywiście Wszystko będzie dobrze- potrzymają cię pewnie trochę, gruntownie przebadają...Bądź dobrej myśli
Cytat:
no ostatni moment na to, bo my się tu już zaczynamy rozpakowywać

A ja muszę poobserwować te moje niby-ugryzienia. Może to raczej jakaś pokrzywka ciążowa albo inne takie cholerstwo Jak za parę dni nie będzie lepiej (bo mam wrażenie, że dziś mam ich więcej niż wczoraj) to idę do dermatologa chyba
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 22:11   #1678
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Cytat:
Martucha pisze:
"Czuję się dobrze,wyobrażałam sobie to gorzej choć były chwile zwątpienia czy dam radę,ale Wojtek ustawił mnie do pionu i wszystko się udało!A teraz nacieszamy się sobą Buziaki"
zazdroszczę ale jednocześnie cieszę się razem z Wami!!

Cytat:
Zuziczko, będzie dobrze.. oczywiście kciki zaciskam

Cytat:
pewnie, zapraszamy, teraz się zaczął najciekawszy okres
Stary 2010-08-04, 22:18   #1679
cellaris
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
Jeżeli całe wakacje będziesz na urlopie macierzyńskim, a ponadto w czasie ferii zimowych byłaś na zwolnieniu lekarskim, to należy Ci się 8 tygodni urlopu uzupełniającego ( art.66 ust.1 KN ).
czyli jest jakies 52 dni

znalazlam to tu : http://www.45minut.pl/forum/topics28...-vt467,345.htm
Kochana dziękuję już sobie obadałam wszystko i wyszło mi,że mam 20 tygodni normalnego macierzyńskiego+2tygodnie fakultatywnego+3 tygodnie za wakacje (niestety ferie i 3tyg.lipca przepadły ) Czyli w sumie 25 tygodni. Czyli do 14 marca mam macierzyński,a od 14.03 do 24. 06 biorę 14 tygodni urlopu na poratowanie zdrowia i od 25.06 zaczynam normalnie wakacje więc od 1.09 wracam do pracy. Ale nakombinowałam ale za to będę cały rok z martusią

Kurcze mamuśki idźcie już spać bo tak produkujecie posty,że ja nie daję rady odpisywać i muszę edytować

Zuzi głowa do góry, musi być dobrze moją kumpelę straszyli,że synuś mały i pewnie ma jakąś dystrofię czy coś takiego, a teraz ma 10 lat i chłop jak dąb już ją prawie przerasta

A ja mam na usg wydru AFI 0,00 pewnie ostatnio mi pomiaru ginka nie zrobiła.

Edytowane przez cellaris
Czas edycji: 2010-08-04 o 22:28
cellaris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 22:18   #1680
aaneczka1984
Zadomowienie

Jejciu chwile mnie nie było a to Marta plum...dzidka urodziła...
Gratuluję ...słodki synio!!!

A ja po wizycie u ginki...
Tak jak myslałm znów mnie zbyła...
zrobiła stanadardowae usg...było dużo ohów i ahów...
Dzidek zdrowy i duzy...
w 32 tc + 1 waży 2 kg
Babka troche dziwnie na mnie patrzyła, bo ja taka miernota jetsem a bombel taki duży..
śmiała się że jeszcze troche urośnie i mnie przewróci
KAzała przyjść na początku wrzesnia..wtedy wypisze już skierowania na szital, da do zrobienia badanka i "żegnaj Gienia" żadnych więcej wizyt, żadnego ktg..
dziwne ma baba podejscie..zwłaszcza że termin mam na koniec wrzesnia...

Rozważa kolejne cc bo dzidek spory jak na mnie....

A ile ważyły wasze dzieciaczki w 32tc??

Dobrej nocki
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości