![]() |
#211 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: czy gruba kobieta może być sexy?
Cytat:
![]() |
![]() |
#212 |
Zakorzenienie
|
schudłam bo przez miesiąc miałam problemy, przez które właściwie nic nie jadłam. ze względu na dosyć ciężkie leki jakiekolwiek diety odpadają w moim przypadku, więc nigdy nie przyszło mi do głowy jeść mniej niż 1800-200 kcal tylko dlatego, żeby lepiej wyglądać.
i ja nie twierdzę, że byłam szczęśliwa, bo byłam grubsza. jedynie udowadniam, że da się normalnie żyć mając kilka kilogramów za dużo. ja wtedy miałam dużo za dużo i żyło mi się bardzo dobrze.
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 | |
Zakorzenienie
|
patrząc na twój podpis mam wątpliwości
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Zakorzenienie
|
co do której części masz wątpliwości?
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce Edytowane przez baby montana Czas edycji: 2010-08-03 o 23:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
Zakorzenienie
|
dokładnie. ale nie wnikajmy
![]() 74kg/170cm i za dużo lenistwa, żeby to zmienić ![]() podpis zupełnie nie pasuje do -> " nie interesowało mnie to, ile ważę, tylko to, jak żyję." '' żyłam dokładnie tak samo. ba! byłam szczęśliwsza. '' pomijam też fakt, że badania idealnie w normie, ale ciężkie leki się zażywa ![]()
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2010-08-03 o 23:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
widzisz, co do podpisu- właśnie o tym mówię. ważyłam 10kg więcej i zupełnie mi to nie przeszkadzało, nie było dla mnie żadnym problemem. schudłam i zaczęła się moje kłopoty ze zbyt dużym zwracaniem uwagi na wagę.
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() sama mam raczej mikroskopijny biust ale go lubię ![]() no i napisałam niektórzy faceci(lub są tacy którzy), a nie wszyscy - właśnie, żeby powiedzieć, że są gusta i nie wszysyc lubią (gustują) chude/szczupłe kobiety ![]() chociaż wydaje mi się, że większy procent facetów mając do wyboru biust miseczkę A i biust w rozmiarze D wybrałby D ![]() ale może tylko tak mi się wydaje i się mylę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 | |
BAN stały
|
Cytat:
Dlaczego miałaby się poplątać? Ani raz nie zaprzeczyła sobie. Zastanów się nad swoim "wszechwiędzącym" podejściem do innych, bo racji nie masz. Dziewczyny, to co tu czytam tylko udowadnia to, co zostało powiedziane już na samym początku. Nie liczy się to czy masz 10 kg więcej czy nie. Liczy się to jak się czujesz w tym swoim ciele. To, czy jesteś zadowolona z siebie, czy o siebie dbasz, czy jesteś pewna siebie. Dokładnie to przyciąga facetów. A Autorka ma problem natury psychologicznej i powinna się poddać "kuracji naprawczej" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie o tym czy dziewczyna jest sexy nie swiadczy rozmiar. Sklada sie na to wiele innych rzeczy.
Na swoim przykladzie- podobnym troszke do baby montana, kiedys przy wzroscie 158 wazylam 65 kg, nie uwazalam sie za grubą, raczej przecietną, Nie podobala mi sie moja figura ze wzgledu na maly biust i plaską pupe ale nie przejmowalam sie tym, jadlam to na co mialam ochote. Teraz waze 10 kg mniej a moje zycie w 70% skupia sie na jedzeniu, wazeniu, na ciele i wygladzie. Przejmuje sie kazdym kilogramem, powiekszonym brzuchem, mam wyrzuty sumienia gdy zjem wieksze porcje niezdrowych rzeczy. Nie glodze sie i nigdy sie nie glodzilam. staralam sie zgubic te kilogtramy zdrowo i to ze nie wrocily ze zdwojoną siłą po odejsciu od diety chyba moze byc tego dobrym przykladem. Ale nie w tym rzecz, nikt mi nie powie ze teraz bede bardziej seksy, kiedy na komplementy bede reagowac z niedowierzaniem, a gdy ktos podejdzie zaczepi to bede szukac wytlumaczenia dlaczego, bo przeciez nie jestem atrakcyjna? Waga, rozmiar, samo cialo to naprawde za malo by mowic o atrakcyjnosci czy seksualnosci. Dochodzi do tego wiele innych rzeczy- chociazby samoocena, o ktorej tu juz wiele bylo. Poza tym jesli chodzi o to czy gruba kobieta moze byc sexy zawsze latwiej jest ocenic konkretną panią na podstawe zdjecia- czy ta kobieta jest dla Ciebie seksowna, bo zapewne sa osoby ktore nosza rozmiar 42-44 ale nie wiedzac tego nigdy bysmy ich nie porównały do siebie, a takie przyklady tu juz byly. Dyskusja ciekawa ![]() Sama musisz sobie odpowiedziec na pytania co dalej? Jak widzisz siebie za kilka lat? Czy chcesz schudnąc czy zaakceptowac siebie tak jak wygladasz teraz? Pamietaj jedynie ze samo zgubienie kilogramow nie spowoduje ze staniesz sie nagle przebojowa "sexbombą". Pozdrawiam ![]() Edytowane przez Camarilla Czas edycji: 2010-08-04 o 09:23 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Jako kobieta potrafiąca na swój gust ocenić czy inna kobieta jest sexy czy nie, stwierdzam, że grube sexy nie jest ![]()
![]() |
![]() |
#221 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() to tak, jakbym ja twierdziła że kompletnie nie podoba mi się opalona skóra i czuję się doskonale będąc bladą, a w podpisie miałabym : brak opalenizny oraz zbyt duże lenistwo, by to zmienić ![]() (no, bo nie każdemu chce się leżeć plackiem na słońcu albo chodzić do solarium ![]() więc nie do mnie pretensje, że ktoś myśli jedno, a pisze drugie ![]()
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2010-08-04 o 09:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#222 |
Raczkowanie
|
wiecie co? mi się wydaje że wy mnie widzicie jako taką szarą myszkę, która z nikim nie rozmawia, nie ma znajomych , nie umie nawiązywać znajomości itd. a to nie jest tak. Już pisałam wcześniej, że mam wielu znajomych, jestem lubiana i nie mam problemu z kontaktami i innymi osobami, mam wielu KOLEGÓW, i świetnie się z nimi czuję, nie mam przed nimi żadnych barier itd tylko mój problem polega na tym, że ci koledzy to są właśnie tylko koledzy i każdy facet, którego poznaje właśnie takim kolegą zostaje, żaden nie myśli o mnie w charakterze kobiety, mnie traktują jako kumpelę, za to moje koleżanki, które są szczupłe podrywają i stąd myśl, że to waga jest powodem tej sytuacji, bo innego nie widzę ( jak pisałam dbam o siebie itd. jedynie brak kobiecego ubioru może mieć tu jakieś znaczenie jeszcze...)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Przyczajenie
|
najpierw się przywitam bo jestem tu nowa
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#226 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
i zauważyłam, że szczupłe/chude dziewczyny obrażać można, ale już grubych nie, bo `skąd wiesz, czemu ona jest gruba? może to wynik choroby`. ale popatrzmy realistycznie: jaki procent osób grubych i otyłych swoją wagę zawdzięcza chorobom? no chyba, że do chorób zaliczymy obżarstwo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Zakorzenienie
|
taaa alkoholizm to też choroba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A z tym odchudzaniem nie tylko chodzi o samą wagę. Bo można schudnąć,wyglądać lepiej,czuć się dobrze w swoim ciele,być szczęśliwszym,żyć jak dotychczas. Ale nie zawsze tak to jest. Czasem się schudnie ,ale psychika się zrąbie i cały czas skupia się człowiek na utrzymaniu wagi popadając w obsesje. I wtedy nie jest się szczęśliwym. I należy się zastanowić czy może lepiej byłoby mieć te kilka kg więcej i zdrową psychikę czy utrzymywać "idealną figurę" jej kosztem . Warto zadbać o komfort psychiczny a nie tylko o idealną figurę,choć z drugiej strony chciałoby się ją mieć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#230 |
Zadomowienie
|
byłaby to 1 gdyby miała nogi 2
![]() 2 ma świetne nogi i ogólnie też jest bardzo ładna,ale górna część ciała jednak bardziej podoba mi się u 1 ![]() 3 myślę,że byłaby bardzo ładną dziewczyną ,gdyby zgubiła nadmierne kg.Możliwe,że byłaby wtedy ładniejsza od 1 i 2
![]() |
#231 |
Wtajemniczenie
|
czasem mam wrażenie że grubsze osoby próbują usprawiedliwić swoje łamkomstwo i lenistwo tym że 'mężczyźni chcą mieć za co złapać' 'wieszaki są beee ' itd i nie mówię tu o osobach o normalnej budowie z normalnym zdrowym tłuszczem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Zakorzenienie
|
Oczywiście że próbują ;d
Bo nie da się przecież zrzucić, bo mam dziecko, bo praca, bo życie, bo kot mi zdechł ![]() Ja po leczeniu sterydami wyglądałam jak Karol Krawczyk i nikt mi nie wmówi że się nie da schudnąć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#234 |
Zakorzenienie
|
No tak przede wszystkim zatrzymuje się woda po drugie jest wzmożony apetyt.
Na początku zrzuciłam 10 kg w późniejszych fazach i życiu codziennym jeszcze 3 kg nieświadomie ![]() Moja wątroba była w rozsypce więc chcąc nie chcąc musiałam przejść na dietę, głównie gotowane na parze warzywa ryż, jajka, dużo białka. Później gdy się zregenerowałam i zaczęłam jeść normalnie, uprawiałam po prostu sport ![]() Po chorobie wystarczyło wrócić do życia. Sterydy i dwa miesiące plackiem a ja żarłam i żarłam to normalne że przytyłam jak pączek. Dieta plus w końcu ruch to klucz do sukcesu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Zakorzenienie
|
mój tata schudł 30kg więc też nikt mi nie wmówi, że się nie da - jeśli się chce.
![]() |
#236 |
Zakorzenienie
|
Otóż to!
Zwłaszcza że każdy zgubiony kilogram jest na wagę złota po prostu ![]() Dlatego dla mnie jakiekolwiek wymówki są głupie. Pomijając oczywiście te - że osoba jest chora i przez chorobę nie może schudnąć. Ale to że ktoś przytył podczas choroby to że nie trzyma się diety no to ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
Raczkowanie
|
bo jeśli faceci na prawdę tak myślą a z tej wypowiedzi wynika że tak to znaczy że albo wszyscy faceci to skończone chamy ( a część z nich na pewno) a jeśli nie to to znaczy że co bym nie zrobiła wg ich wypowiedzi nadwaga mnie automatycznie skreśla, a przeraziło mnie najbardziej to że autorka napisała że taki tok myślenia prezentuje większa część z tych którzy sie w owym temacie wypowiadali
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#238 |
Przyczajenie
|
megalasko znowu troche nie dostrzegam sensu tego wątku. sama napisałas, ze Twój problem to możliwe zbyt mało kobiece stroje. Skoro to wiesz... TO DZIAŁAJ!!!!!!!!!!
![]() |
#239 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bez przesady, w anoreksję nie wpadłaś, nie stałaś się nagle wychudzonym dziewczęciem, jedynie zrzuciłaś parę kg. 74kg to nie 44kg ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:50.