Szukam tytułu filmu - wątek zbiorczy - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-04-13, 09:06   #211
noelia007
Raczkowanie

Dot.: Szukam tytułu filmu

Poszukuję filmu, który leciał wczoraj na POLSACIE około 12godz.skończył się przed pierwszą miłością.Jest żałoba narodowa, wiec nie pisało mi nic w programie.

O chłopcu chorym na raka kolana, który cały czas biega i biega.By pomóc innym dzieciom(ta historia zdarzyła się na prawdę w latach 80) Nazywa się Terry.

On później umiera na raka płuc miał 23 lata.wiem, że w tym filmie jest chyba słowo nadzieja..ale coś przed nadzieją.
Stary 2010-04-13, 13:04   #212
Avv
Wtajemniczenie

Dot.: Kto zna tytuł ?

Ja też miałabym pytanie.
Czy pamiętacie może jaki tytuł miał film, w którym głównym bohaterem był mały chłopiec, chory na dziwną chorobę oczu, widział w polu widzenia jakieś błyski.
Pamiętam jedną scenę, gdy jego matka dała mu płatki do jedzenia, on je zjadł, a następnie od razu zwymiotował, pojawił się ból głowy i wtedy zaczęły się problemy ze wzrokiem. Chłopiec był bardzo pogodny, mimo choroby bardzo radosny. Pomóżcie.
Avv jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-13, 13:13   #213
Sephinrot
Wtajemniczenie

Dot.: Szukam tytułu filmu

Cytat:
Napisane przez noelia007 Pokaż wiadomość
Poszukuję filmu, który leciał wczoraj na POLSACIE około 12godz.skończył się przed pierwszą miłością.Jest żałoba narodowa, wiec nie pisało mi nic w programie.

O chłopcu chorym na raka kolana, który cały czas biega i biega.By pomóc innym dzieciom(ta historia zdarzyła się na prawdę w latach 80) Nazywa się Terry.

On później umiera na raka płuc miał 23 lata.wiem, że w tym filmie jest chyba słowo nadzieja..ale coś przed nadzieją.
Nie wiem jaki był polski tytuł,ale anglojęzyczny to właśnie: Terry
http://www.filmweb.pl/f298452/Terry,2005

Sephinrot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-02, 21:22   #214
MalinowaMamba
Zakorzenienie

Dot.: Szukam tytułu filmu - wątek zbiorczy

Ten film oglądałam na dwójce już dawno temu Szedł on dość późno i opowiadał o grupie żołnierz na wojnie. Mówili oni po rosyjsku, a wojna była gdzieś w okolicach Iraku itp. No chodzi o otoczenie. Było tam pokazane, jak ciężko jest. Były sceny z prostytutkami. Na końcu bodajże mówili, że to jest na faktach i że któryś z nich wpadł depresję, leczył się w psychiatryku. Bardzo mi zależy, żeby znaleźć tytuł tego filmu
MalinowaMamba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-03, 22:57   #215
ruda9215
Raczkowanie

GG do ruda9215 Send a message via Skype™ to ruda9215

szukam już od kilku ładnych miesięcy.
z Tego co pamiętam film leciał w halloween oglądałam go z mamą i byłam wtedy przerażona
Był o czarownicy ( nie pamiętam czy była jedna czy kilka) małe miasteczko, dziewczynka dorwała księgę i tym samym ją zbudziła. pamiętam scene na cmentarzu jak nie mogła (ta wiedźma) na niego wejść. i Jak wykopali jej męża, któremu zaszyła usta, żeby nie mógł wyjawić jakiegos sekretu. ? nie pamietam dokładnej fabuły. wiem ze był tam czarny kot i grupka dzieciaków. film napewno nie jest horrorem, szukałam sporo ale nie moge nic poszukać.

prosze o pomoc

2014 - licencjat !
15.08.2015 - ślub. 
ruda9215 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-03, 23:50   #216
tyska85
Raczkowanie

MalinowaMamba mi pasuje na 9 Kompanie
tyska85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-04, 21:09   #217
ruda9215
Raczkowanie

GG do ruda9215 Send a message via Skype™ to ruda9215

Cytat:
Napisane przez ruda9215 Pokaż wiadomość
szukam już od kilku ładnych miesięcy.
z Tego co pamiętam film leciał w halloween oglądałam go z mamą i byłam wtedy przerażona
Był o czarownicy ( nie pamiętam czy była jedna czy kilka) małe miasteczko, dziewczynka dorwała księgę i tym samym ją zbudziła. pamiętam scene na cmentarzu jak nie mogła (ta wiedźma) na niego wejść. i Jak wykopali jej męża, któremu zaszyła usta, żeby nie mógł wyjawić jakiegos sekretu. ? nie pamietam dokładnej fabuły. wiem ze był tam czarny kot i grupka dzieciaków. film napewno nie jest horrorem, szukałam sporo ale nie moge nic poszukać.

prosze o pomoc

znalazłam już tak dla zaspokojenia ciekawości to film ' Hokus Pokus ' z 93.

2014 - licencjat !
15.08.2015 - ślub. 
ruda9215 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-04, 21:38   #218
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
Napisane przez ruda9215 Pokaż wiadomość
znalazłam już tak dla zaspokojenia ciekawości to film ' Hokus Pokus ' z 93.
Pierwszy, który przyszedł mi na myśl, ale pewne wydarzenia się nie zgadzały...

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-05, 02:23   #219
Mary Louu
Zakorzenienie

Mi chodzi po głowie film , który oglądałam w dzieciństwie . Pamiętam w miarę dobrze fabułę natomiast nie moge przypomieć sobie tytułu
Film opowiadał o czarownicach.....bardzo brzydkich z resztą.
Był chłopiec , który zamieszkał bodajże ze swoją babcią w hotelu i tam były bardzo eleganckie panie , które miały swoje spotkania i na tych spotkaniach zamieniały się w czarownice. Z tego co pamiętam one nienawidziły dzieci i zamieniały je chyba w myszy lub szczury - chyba przez podanie tym dzieciom czekolady. Tego chłopca też zamieniły
Pamietam, że pod koniec filmu te czarownice w jakiś sposób same stały się szczurami. I tak po nich ubrania spadały :P:P (wiem że dziwnie to opisuje ale tak właśnie ten film zapamiętałam .
Głowna czarownica była bardzo brzydka , miała taki spiczasty nos a na nim brodawkę i ubierała się na czarno. Ona na pewno została zamieniona w szczura. Ale wiem , że jedna z nich weszła na dobrą drogę i przestała być chyba tą czarownica i na końcu pamiętam motyw jak pomogła temu dziecku ponownie wrócić do swoje postaci.

Jeśli ktokolwiek wytrwał do końca mojego opisu i zna tytuł to ja bardzo proszę o pomoc

...niegrzeczny facet z dobrymi manierami...
Mary Louu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-05, 08:21   #220
_totally_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mary Louu Pokaż wiadomość
Mi chodzi po głowie film , który oglądałam w dzieciństwie . Pamiętam w miarę dobrze fabułę natomiast nie moge przypomieć sobie tytułu
Film opowiadał o czarownicach.....bardzo brzydkich z resztą.
Był chłopiec , który zamieszkał bodajże ze swoją babcią w hotelu i tam były bardzo eleganckie panie , które miały swoje spotkania i na tych spotkaniach zamieniały się w czarownice. Z tego co pamiętam one nienawidziły dzieci i zamieniały je chyba w myszy lub szczury - chyba przez podanie tym dzieciom czekolady. Tego chłopca też zamieniły
Pamietam, że pod koniec filmu te czarownice w jakiś sposób same stały się szczurami. I tak po nich ubrania spadały :P:P (wiem że dziwnie to opisuje ale tak właśnie ten film zapamiętałam .
Głowna czarownica była bardzo brzydka , miała taki spiczasty nos a na nim brodawkę i ubierała się na czarno. Ona na pewno została zamieniona w szczura. Ale wiem , że jedna z nich weszła na dobrą drogę i przestała być chyba tą czarownica i na końcu pamiętam motyw jak pomogła temu dziecku ponownie wrócić do swoje postaci.

Jeśli ktokolwiek wytrwał do końca mojego opisu i zna tytuł to ja bardzo proszę o pomoc
Wiedźmy
Język to przede wszystkim melodia i sprawne posługiwanie się słowem, to komponowanie wspaniałej muzyki. Komputerszczyzna melodii nie ma i nigdy mieć nie będzie; jest muzyką współczesną, pełną dziwnych dysonansów i zgrzytliwych współbrzmień.

J. Grabowski
_totally_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-05, 11:03   #221
m a d e i r a
Wtajemniczenie

Szukam filmu sprzed kilkunastu lat. Prawdopodobnie smutny, wojenny, może wojenny romans. Pamiętam tylko zakończenie:
las, kobieta i mężczyzna - są parą, on żołnierz. Dookoła wojna. Widzą jakieś linki porozciągane na wysokości ich kolan, nie mogą ich dotknąć bo wszystko wybuchnie. Potem chyba się żegnają i wiedząc ze i tak zginą razem wchodzą w tą linke. Wszystko wybucha, jest wielki pożar i wtedy film się kończy. Wie ktoś co to za film?

Do następnego spotkania.
..
m a d e i r a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-05, 13:25   #222
Mary Louu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _totally_ Pokaż wiadomość

Tak to ten

Dziękuje

...niegrzeczny facet z dobrymi manierami...
Mary Louu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-14, 19:50   #223
Just-in
Moderatozaur

GG do Just-in

A ja mam pytanko dotyczące serialu, który leciał kiedyś w zone club (kiedy "zone club" było jeszcze tylko "club"). Serial nazywał się bodajże "Babskie sprawy" i był o czterech przyjaciółkach (jedna z nich miała chyba na imię Gemma). W program wplecione były różne porady np. jak dobrać odpowiednie ubrania do swojej sylwetki. Za nic nie mogę go teraz znaleźć, a nie pamiętam oryginalnego tytułu. Czy któraś z Was kojarzy ten serial?

Zapraszam serdecznie do oglądania moich wyczynów szydełkowych i nie tylko... o tu

To już ...
Just-in jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-14, 20:07   #224
aklina
Rozeznanie

Może tutaj spróbuję jeszcze raz\\
poszukuję dwóch bajek
pierwsza- w wersji filmowej; dwie dziewczynki chcialy zerwac wielkiego prawdziwka, ale widziala to czarownica i je złapała.... byla tez tam taka duza skacząca buleczka

druga bajka- był tam motyw o jakieś wiedźmie, kora zamienila ksiezniczke w kanarka? i chyba jakies mowiace drzewa tez tam byly...
Stary 2010-05-17, 16:31   #225
Areti
Zakorzenienie

Z tego, co pamiętam, małżeństwo starało się o dziecko, ale kobieta nie mogła zajść w ciążę. Zdecydowali się na zapłodnienie in vitro i urodziły im się sześcioraczki. Jedno dziecko było chyba chore, ale wyzdrowiało. Pamiętam, że pod koniec filmu rodzice szli z dwoma wózkami przez miasteczko i mieszkańcy się zachwycali tymi dziećmi. Może coś pomyliłam, kojarzy ktoś?
Stary 2010-05-27, 12:31   #226
fossa
Zadomowienie

Szukam tytulu filmow
1. Bardzo stary, prawdopodnie polski [w kazdym nie jakas mega produkcja]. Horror. Pamietam ze doszlo do jakis morderstw i okazalo sie ze facet ktory ma taka piekna duza makiete kolejki je poplenie i ciala sa w tej makiecie ( to bylo b. charakterystyczne, te kolejki, pociagi). Ogladalam to jako dzieciak i tyle mi w glowie utkiwlo.

2. Film widzialam calkiem niedawno. Bohaterka jest Francuzka albo Holenderka ktora pracuje w Japonii w jakies korporacji. Miala ambicje zstac tlumaczem ale z powodu roznic kulturowych/ uprzedzen zostala stopniowo zdegradowana do roli babki klozetowej. Ogolnie film b. dobry, z humorem.

Z gory Dzieki za sugestie
fossa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-17, 19:47   #227
Anethka
Zakorzenienie

Szukam tytułu filmu, w którym Nicolas Cage zagrał jasnowidza. Spotyka on w barze jakąś dziewczynę, wyjeżdżają, a później szuka go FBI. Jakieś pomysły?

KLIK
Anethka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-01, 17:53   #228
Caprice
Rozeznanie

poszukuję tytułu filmu z gatunku thiller/horror(?), raczej dość nowy.
z tego co pamiętam był on nagrany jakby amatorską kamerą (podobnie jak w blair witch project), zaczynał się od tego, że jakiś facet chyba miał wyjeżdżać z kraju i jego znajomi i przyjaciele zrobili mu przyjęcie. ludzie zaczynają nagrywać jakieś wiadomości dla niego i nagle gaśnie światło. później wybiegają na ulice, żeby sprawdzić co się stało. akcja filmu rozgrywała się w jakimś dużym amerykańskim mieście.
nie było happy endu.

ktoś jest w stanie mi pomóc?

Anethka - jedyne co mi przychodzi do głowy to Zapowiedź (Knowing) z 2009, choć nie pamiętam już dokładnie tego filmu.
a nie... może jednak o Next chodziło? tam chyba coś takiego było

Edytowane przez Caprice
Czas edycji: 2010-08-01 o 17:57
Caprice jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-01, 19:24   #229
martasdz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anethka Pokaż wiadomość
Szukam tytułu filmu, w którym Nicolas Cage zagrał jasnowidza. Spotyka on w barze jakąś dziewczynę, wyjeżdżają, a później szuka go FBI. Jakieś pomysły?
może "Next"? filmweb
martasdz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-04, 20:28   #230
MUTD
Rozeznanie

Poszukuję właściwego tytułu filmu, który opowiada o dziewczynce miała na imię Holly Woods (?). Tytuł własnie zawierał jej imię i nazwisko... to było coś w stylu Historia Holly Woods. Kojarzy może ktoś?
MUTD jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-04, 20:33   #231
Nieoficjalnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Caprice Pokaż wiadomość
poszukuję tytułu filmu z gatunku thiller/horror(?), raczej dość nowy.
z tego co pamiętam był on nagrany jakby amatorską kamerą (podobnie jak w blair witch project), zaczynał się od tego, że jakiś facet chyba miał wyjeżdżać z kraju i jego znajomi i przyjaciele zrobili mu przyjęcie. ludzie zaczynają nagrywać jakieś wiadomości dla niego i nagle gaśnie światło. później wybiegają na ulice, żeby sprawdzić co się stało. akcja filmu rozgrywała się w jakimś dużym amerykańskim mieście.
nie było happy endu.

ktoś jest w stanie mi pomóc?

Anethka - jedyne co mi przychodzi do głowy to Zapowiedź (Knowing) z 2009, choć nie pamiętam już dokładnie tego filmu.
a nie... może jednak o Next chodziło? tam chyba coś takiego było
Stawiam na "Projekt: Monster" / "Cloverfield"
Stary 2010-08-05, 03:27   #232
Caprice
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nieoficjalnie Pokaż wiadomość
Stawiam na "Projekt: Monster" / "Cloverfield"
taaaak! zgadza się. ogromne dzięki. nazwa tego filmu nie dawała mi spokoju
Stary 2010-08-05, 12:24   #233
Karaluszysko
Wtajemniczenie

Szukam dwóch filmów:
1. Pamiętam go bardzo słabo. Nie wiem, czy był bardzo stary, nie wiem, czy polski czy zagraniczny, nie pamiętam jacy aktorzy grali, pustka jednym słowem. Ogólnie chodziło o to, że jakiś facet porwał jakąś dziewczynę, a ona potem w nim się zakochała Syndrom sztokholmski. Albo może to był odcinek jakiegoś serialu? Nie wiem, nie pamiętam.
2. Oglądałam fragment tego filmu w tym roku (jakoś koło marca), bodajże na TV1000. Włączyłam w momencie, gdy bardzo zatłoczoną ulicą jakiegoś azjatyckiego miasta szły dwie dziewczyny (Europejki lub Amerykanki). Rozmawiały sobie, a potem postanowiły "wkraść się" na teren luksusowego hotelu. Pływały w basenie, odpoczywały na leżakach gdy nagle podszedł do nich kelner i zapytał w którym apartamencie mieszkają. Podały jakąś tam cyfrę. Kelner potem znowu wrócił i zrobił im awanturę że kłamią, że one tu nie mieszkają itd. Ale nagle pojawił się jakiś facet (nie Azjata) i powiedział kelnerowi, że one są z nim. Potem te dwie dziewczyny poszły z tym facetem do baru i okazało się, że on też tam nie mieszkał, tylko kłamał. A potem oglądali jakieś figurki
Proszę o pomoc.
Karaluszysko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-05, 12:55   #234
martasdz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karaluszysko Pokaż wiadomość
Szukam dwóch filmów:
1. Pamiętam go bardzo słabo. Nie wiem, czy był bardzo stary, nie wiem, czy polski czy zagraniczny, nie pamiętam jacy aktorzy grali, pustka jednym słowem. Ogólnie chodziło o to, że jakiś facet porwał jakąś dziewczynę, a ona potem w nim się zakochała Syndrom sztokholmski. Albo może to był odcinek jakiegoś serialu? Nie wiem, nie pamiętam.
"Ziemskie namiętności" mają podobną tematykę, ale tam porwana jest już dojrzałą kobietą a nie młodą dziewczyną, więc nie wiem czy to to
FILMWEB - KLIK
martasdz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-05, 13:05   #235
m a d e i r a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Karaluszysko Pokaż wiadomość
2. Oglądałam fragment tego filmu w tym roku (jakoś koło marca), bodajże na TV1000. Włączyłam w momencie, gdy bardzo zatłoczoną ulicą jakiegoś azjatyckiego miasta szły dwie dziewczyny (Europejki lub Amerykanki). Rozmawiały sobie, a potem postanowiły "wkraść się" na teren luksusowego hotelu. Pływały w basenie, odpoczywały na leżakach gdy nagle podszedł do nich kelner i zapytał w którym apartamencie mieszkają. Podały jakąś tam cyfrę. Kelner potem znowu wrócił i zrobił im awanturę że kłamią, że one tu nie mieszkają itd. Ale nagle pojawił się jakiś facet (nie Azjata) i powiedział kelnerowi, że one są z nim. Potem te dwie dziewczyny poszły z tym facetem do baru i okazało się, że on też tam nie mieszkał, tylko kłamał. A potem oglądali jakieś figurki
Proszę o pomoc.
"W matni" ("Brokedown Palace") ?

Do następnego spotkania.
..
m a d e i r a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-05, 13:59   #236
fossa
Zadomowienie

Pomozcie mi prosze znalezc tytul tego filmu
Film stary, amerykanski - akcja rozgrywa sie na jakies prowincji.
Nie ogladalam poczatku.
Rodzina podrozujaca gdzies zatrzymuje sie gdzies w jakies retauracji i doczepia sie do nich jakas grupka mlodocianych (ich lider ma dlugie wlosy, jest podobny do Bon Joviego w mlodosci). Tamci wchodza mi w droge i zaczyna sie dramat .
Ginie ojciec chlopca, po tym jak ich auto wypada z drogi za przyczyna tamtych ludzi.
Ta grupka znajomych porywa jeszcze reszte rodziny.

Duzo sie dzialo w tym filmie, niesposob wszystkiego strescic.
Moze ktos skojarzy (oby).
fossa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-05, 14:06   #237
Karaluszysko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martasdz Pokaż wiadomość
"Ziemskie namiętności" mają podobną tematykę, ale tam porwana jest już dojrzałą kobietą a nie młodą dziewczyną, więc nie wiem czy to to
FILMWEB - KLIK
Oglądałam to.
Ale to raczej nie to, ale dziękuję Ci za pomoc

Madeira, tak, to ten film, dzięki!

Może ktoś jednak sobie przypomni:
Pamiętam ten film bardzo słabo. Nie wiem, czy był bardzo stary, nie wiem, czy polski czy zagraniczny, nie pamiętam jacy aktorzy grali, pustka jednym słowem. Ogólnie chodziło o to, że jakiś facet porwał jakąś dziewczynę, a ona potem w nim się zakochała Syndrom sztokholmski. Albo może to był odcinek jakiegoś serialu? Nie wiem, nie pamiętam.

Edytowane przez Karaluszysko
Czas edycji: 2010-08-05 o 14:08
Karaluszysko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-05, 14:17   #238
eMCe
Wtajemniczenie

Szukam filmu polskiego, leciał dawno temu na TVP2, mniej wiecej pamiętam tyle, że był jakiś chłopak, ktorego matka wyjechała do senatorium i on nie miał pieniędzy i łapał się czego mógł, matce klamał, że ma dobrą prace itp. Najpierw chyba sprzedał wszystko co mógł z domu, jak znalazł prace to po wypłacie napadli do i tą kase zabrali.

Więcej nie pamięta, może ktoś skojarzy , bo ciągle chodzi mi ten film po głowie

"Miłość jest bezcenna, eskapizm to pułapka"

eMCe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-05, 14:23   #239
Nieoficjalnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Caprice Pokaż wiadomość
taaaak! zgadza się. ogromne dzięki. nazwa tego filmu nie dawała mi spokoju
Ależ proszę bardzo. Byłam na nim w kinie, dlatego od razu skojarzyłam o jaki tytuł chodzi
Stary 2010-08-05, 15:52   #240
Ombligo
Zadomowienie

Ja szukam pewnego filmu, oglądałam go parę doobrych lat temu.

Film opowiada historię pewnej rodziny, w której ojciec zginął w wypadku samochodowym i powrócił do rodziny jako pies. Potem nie chciał dopuścić by jego żona była z jego przyjacielem itp.
Dziękuję za pomoc

Ombligo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości