|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXI
ja nie wiem jak goldi Ty robisz ten remont masakra.
ja sie pytalam tylko spoldzielni na wywlanie dzialowych, wydali zgode i nikt nie jeczal nic Martucha napisala : 'Czesc wizazowe ciocie my sie grzecznie meldujemy Jets ok, patryk zjadl cyca i teraz spi a ja odpoczywam a co wazne czuje sie dobrze Patryk mial badany sluch wszytsko jest ok, pobrali mu krew, wieczorem beda wyniki, jutro jeszcze usg bioderek. Pan doktor powiedzial ze jak bede grzeczna do wyjde jutro wieczorem, jak nie to w sobote rano Buziaki '
|
|
|
|
#2162 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXI
Kliwia, wiadomość bardzo optymistyczna.
Daysy- całą winę przypisujesz pracodawcy, ale Ty tez nie dopatrzyłaś, ze jeden dzień powinnaś sie stawić w pracy. Myśle, ze niepotzrebnie tyle emocji w te sprawe wkładasz. Twój pracowdaca Cię źle rozliczył i teraz ta babka musi to poprawic. A Ty na ten jeden dzień musisz wypisac urlop na rządanie, zeby byl porządek w papierach. |
|
|
|
#2163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i to wystarczy chyba ze inspektorka uzna ze musi być projekt budowlany. Tak zgadzam się jest to porąbane. Podobno żeby wymienić instalację gazową musisz mieć pozwolenie na budowę
|
|
|
|
|
#2164 |
|
Zakorzenienie
|
gold fish ja w domu mialam wymieniana instalacje gazowa, przyszedl fachowiec od gazu ze spoldzileni i wymienil 'prywatnie'. i tylko mialam zgloszone w spoldzielni ze bede wymieniac
|
|
|
|
#2165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
+ opisaną procedurę zgłoszenia robót w urzędzie Kliwia ile zapłaciliscie? Ja będę miała instalacje w kuchni (płyta) i w łazience (junkers) |
|
|
|
|
#2166 |
|
Zakorzenienie
|
goldfish nie pamietam spytam meza. tez mam junkersa w lazience i gaz do kuchni pociagniety.
Bo ten sam facet wymienial nam instalacje wodną i montowal brodzik. no i to bylo 2 lata temu. Aha, dowiedz sie u siebie w administracji osiedla kto tam jest do waszego bloku z tych majstrow przypisany i pewne rzeczy mozna zorbic jako 'naprawe zgloszona - usterke w pionie etc,' na koszt spoldzielni jesli koles bedzie spoko. Tak nam wymienili rure z pionu kanalizacyjnego maz mi napisal ze za gazowa zaplacilismy ok. 600zl [choc mi sie wydaje ze ciut wiecej], a wodna byla w ramach spoldzielni, tylko materialy nasze. osttanio nam montowal kuchenke gazowa, musial przedluzyc rure od gazu zebysmy nie musieli kupowac dluzszego weza, wbil mi pieczatke na gwarancji kuchenki, i wzial 100zl
Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2010-08-05 o 11:38 |
|
|
|
#2167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uściskaj ją tam od nas!Kliwia, Gold ja nie wiedziałam, że remont w mieszkaniu w bloku jest taki trudny!
"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków! Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły" Edytowane przez Gucia0987 Czas edycji: 2010-08-05 o 11:38 |
|
|
|
|
#2168 |
|
Zakorzenienie
|
No dobra... wymienialiscie instalacje gazową, czyli demontowaliście licznik gazu a potem musieliście go założyć (tzn. gazownia załozyła) i teraz moje pytanie- czy osoba która wymieniała instalację była w czasie wieszania licznika, czy miała uprawnienia? czy żeby gwarancja na płytę kuchenną była ważna to misi ją podbić ktoś z uprawnieniami do gazu?
Bo znajomy mojej mamy powiedział, że nie ma uprawnień, że ważne żeby było dobrze zrobione i że jak przyjdą z gazowni wieszać licznik to powiemy , że taka instalacja była w mieszkaniu jak je kupilismy
|
|
|
|
#2169 |
|
Zakorzenienie
|
gold fish licznik od gazu moze Ci tylko gazownia wymienic. My mamy licznik od gazu na klatce, i rure od gazu w domu mialam ucinana i do tej starej duzej rury jest dogwintowana rura miedziana
I fachowiec ze spoldzielni od gazu ma na to uprawnienia stad pieczatka w gwanacji kuchenki. ze tak powiem wszytsko legalnie. ![]() dlatego Ci pisze o takim fachpwcu ze spoldzielni u Ciebie, na pewno maja i musza miec z uprawnieniami przeciez.
Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2010-08-05 o 12:00 |
|
|
|
#2170 |
|
Zakorzenienie
|
SSR Dziękuję
![]() Aniu również dziękuję Które podręczniki Ci się podobały?? A pytania?? W sumie to była bardziej rozmowa na luzie Właśnie wróciłam, dobrze że mnie mąż podwiózł bo nie wiem ile by mi to zajęło. Ale dużo załatwiłam, reszta po urlopie. Odebrałam pojemniczki na kupkę w sanepidzie , zarejestrowałam się u lekarza medycyny pracy, zbadał mi wzrok i ciśnienie. Dostałam skierowanie do laryngologia na prześwietlenie płuc. Dodatkowo od rodzinnego muszę wziąć zaświadczenie ze nie ma przeciwwskazań do wykonywania zawodu, a i wzięłam z sądu papier o niekaralność (50zł )
|
|
|
|
#2171 |
|
Zakorzenienie
|
Daysy
Ja byłam w tym urzędzie, akurat koleżanka była i wyszło na to że nie muszą się rodzice spieszyć bo jak po terminie zaniosą to się nic nie stanie, bo u nich często te papiery leżą jeszcze 3 tygodnie ![]() Rozwaliły mi się klapki co prawda kupiłam już super glue i je skleiłam ale wściekłam się. Dobrze że stało się to pod domem u rodziców to pożyczyłam jakieś klapki od siostry, tzn. wzięłam je sobie bo ich nie ma i jakoś doczłapałam do tego urzędu i do domu. Tż dzisiaj ma służbę więc na obiadek jakieś warzywka będą ![]()
|
|
#2172 |
|
Zakorzenienie
|
madzia to u was w sanepidzie nie robia wymazu na miejscu takimi patyczkami? łeee wspolczuje z kupa jezdzic po miescie
|
|
|
|
#2173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc szczerze mówiąc ja to bym z gazem nie ryzykowała. Tylko brała speca z papierami. Poza tym nie wiem czy pamiętacie albo słyszałyście, że u mnie w mieście chyba z 6 miesięcy temu były normalnie fale wybuchów gazu! Jedna rodzina co miała odcięty gaz brała se go nielegalnie przez dętkę od roweru i pół bloku wywalili w powietrze ![]() A potem ze 3 takie wybuchy były na wsiach koło mojego miasta... Kolanka tu nie chodzi o to że ja się nie chcę do czegoś przyznać itd. tylko ja nie życzę sobie żeby się ktoś darł na mnie przez telefon , że teraz ja ta sprawę mam odkręcać bo ja nie siedzę u niej w papierach. Druga sprawa to jest taka, że jak to wyszło to od razu jej powiedziałam żeby mi urlop wstawiła w to miejsce... ale jej chodzi o to że ona musi teraz robić korektę w Zusie , która trwa 5 minut a dla niej to jest wielki problem... cokolwiek załatwić. Tak było zawsze. |
|
|
|
|
#2174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja dostałam takie próbki z patyczkiem i mam ten patyczek włożyć i tak 3 dni z rzędu. Wiec mówię Pani ale jak to 3 dni z rzędu?? a ona ze tak i albo robię to pt, sob, nd i w poniedziałek im przywożę, albo nd, pon, wt i w srode przywożę i do tego data i godzina robienia kupki jak ja na wyjazd jadę, to co?? Mam to brac ze sobą?? przecież to potem trzeba trzymać w chłodnym miejscu a wyniki sa po 2 tyg wiec musze to zrobić koniecznie w nastepnym tyg
|
|
|
|
|
#2175 |
|
Zadomowienie
|
Daysy- upierdliwa baba z niej.
|
|
|
|
#2176 |
|
Zakorzenienie
|
tak, wypinasz tylek i pani sama Ci wklada w pupe patyczki po koleji. zeby oszustwa nie bylo.
---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- madzia najwyzej wyniki doniesiesz juz w trakcie roku szkolnego. nie twoja wina ze sanepid tak u Ciebie pracuje. |
|
|
|
#2177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dużo osób tak robi. Podzieliłam ją na 3 , włożyłam do tych 3 pojemników a zawoziłam codziennie. Minus całej akcji był taki, że kupkę trza było hibernować w lodówce ale owinęłam te pojemniki gazetą i było git
|
|
|
|
|
#2178 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiedziałam, że tak się u Was robi u nas samemu trzeba w kupce grzebać i to z trzech dni pod rząd - chyba ją powaliło ![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2179 |
|
Zakorzenienie
|
łeeee, fuj, fuj, fuj!
|
#2180 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2181 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2182 |
|
Zakorzenienie
|
Madzialenka u nas teraz się wycwanili i jak moja bratanica to robiła to dawali jej po każdym dniu nowy pojemnik ( a mnie od razu 3 szt) ale wtedy możesz zrobić w słoik i pobierać próbki.
Mało trzeba 1cm 2 około... z tego co ja pamiętam. |
|
|
|
#2183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez dostałam od razu 3 a myslałam, ze to tylko zanurzyć trzeba i wyjąć a ty jeszcze kawałek wziąć
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2184 |
|
Zakorzenienie
|
ej, ja właśnie jem kanapkę
|
|
|
|
#2185 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2186 |
|
Zakorzenienie
|
witam kobitki
ja dopiero co ze szpitala wróciłam, połozyli mnie w poniedziałek na patologii i dopiero dziś wypuścili.... nic mi tam nie wybadali, ic mądrego nie powiedzieli.... idę nadrabiać
|
#2187 |
|
Zakorzenienie
|
Misqa a co się stało, że trafiłaś na patologię??
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2188 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
no i ciekawa jestem, jakie imie wybierzecie - my tez jeszcze nie jestesmy zdecydowani ![]() Cytat:
cudo i jakie ma wloski fajne |
||||
|
|
|
#2189 |
|
Zakorzenienie
|
Misqa, co się działo?
|
#2190 |
|
Zakorzenienie
|
Co się działo, ze do szputala trafiłaś? Wszystko już ok?
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:29.

my sie grzecznie meldujemy 

+ opisaną procedurę zgłoszenia robót w urzędzie 

jak ja na wyjazd jadę, to co?? Mam to brac ze sobą??
kochana to poważna sprawa