|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na moje szczęście, na szczęście każdej dziewczyny ZAZDROSZCZĄCEJ po raz XXI
Cytat:
![]() Pięknie Madziu, jestem z Ciebie dumna, myślę że wszystkie jesteśmy ![]() Pisz śmiało tutaj, bylebyś bez pretensji pisała do TŻta Ja dopiero skończyłam ![]() Znowu włożyłam do ciastek za dużo jagód a resztę zamroziłam, na zimę będą Już też truskawki mam zamrożone (chociaż TŻ się do nich dobierał ).Także zaraz prasowanie, pakowanko, myjku i spać jutro o 7:05 mam pociąg ![]() Nie będę miała neta przez te kilka dni (do poniedziałku/wtorku) więc nie piszcie za dużo Odezwę się jeszcze przed snem i z rana ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
No i masz Znak że jesteś Jego
|
||
|
|
|
#2312 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na moje szczęście, na szczęście każdej dziewczyny ZAZDROSZCZĄCEJ po raz XXI
Cytat:
|
|
|
|
|
#2313 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bez problemu znajdziesz pracę, zobaczysz, a będziesz robić to, co lubisz Cytat:
ale ważne, że masz za sobą to już, Ty podrywaczko! Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() w ogóle to nie mówiłam Wam, ale jak byliśmy na tej Incepcji, to wcześniej mieliśmy chwilę i zaszliśmy do Empiku. Tam P. szukał jakiejś tam Diuny (wychodzi w sierpniu - za granicą jest już od lat, tylko u nas nie wydali jeszcze...), a jest ona w dziale "fantastyka". no i tak przeglądam te książki i rozbroiły mnie dwie totalnie: 1. Duma i uprzedzenie i zombi fragment opisu: "Jane Austen jest autorką kilku znakomitych klasycznych powieści, m.in. Duma i uprzedzenie, Rozważna i romantyczna, Mansfield Park i Emma. Wielokrotnie je ekranizowano i wystawiano na deskach teatralnych. Seth Grahame-Smith jest producentem filmowym i telewizyjnym. Książka Duma i uprzedzenie i zombi, rozszerzona wersja romantycznej powieści Jane Austen wzbogacona o krwawe sceny walk z żywymi trupami, to jego debiut literacki". abstrahuję od tego, że wydawcy/właściciele praw autorskich Jane Austen niezły poziom wykazali, decydując się na taką współpracę ![]() 2. tytuł i okładka mówią wszystko - załącznik nr 2... |
|||||
|
|
|
#2314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2315 |
|
Zakorzenienie
|
'Duma i uprzedzenie i zombie' ?
Bylam z P. jezdzic po Wawie motorem - fajnie bylo tylko on jak dla mnie jezdzi troche za szybko chwilami ![]() A musze sie wam pochwalic, mielismy na kursie analize kolorystyczna i babka mnie pochwalila, ze mam bardzo dobre oko do kolorow
|
|
#2316 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki ale jakoś zaczynam schodzić na ziemię i po prostu - czekam, zobaczymy, czy jest sens ![]() ja też powinnam poćwiczyc... a tu teksty do magisterki czekają, co robić...? Cytat:
znać damy, nie bój nic i wracaj szybko, bo juz tęsknimy
|
||
|
|
|
#2317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w kółko tylko opisy że wstali rano, później był posiłek i spacer z długimi rozmowami ![]() Najwidoczniej taki ze mnie wsiur, że się nie znam na literaturze nic a nic
|
|
|
|
|
#2318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedyś próbowałam przebrnąć i jakoś poległam, mimo że wchłaniam książki
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
|
#2319 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ta Portman (czy to była ta druga ?) taka delikatna, inteligentna i znająca swoją wartość
|
|
|
|
|
#2322 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
On ma wszystkie Diuny pisane przez Herberta seniora, które wydane zostały w Polsce, te, które pisał jego syn, omija szerokim łukiem (kupił jedną i mówi, że beznadzieja). no ale teraz ma wyjść jakaś kolejna (nie mam pojęcia jaka ) Herberta seniora P. uwielbia takie książki. Diuny, Hyperiony, Ślepowidzenia, kilka książek Lema (tych bardziej filozoficznych) itp., itd. Ale on ma masę różnych książek. nawet Iwaszkiewicza i ma już ładną bibliotekę. zazdroszczę mu, ja nie lubię już czytać. Cytat:
|
||
|
|
|
#2323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz, jak gdzieś jadę dłużej autobusem, to włączam sobie audiobooka Z kolei do filmu miałam jedno podejście, ale nim minęło 10 minut zachciało mi się spać, a że już było późno, to się położyłam
|
|
#2324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2325 |
|
Zakorzenienie
|
a jeszcze był brytyjski serial i Darcy'ego grał tam ten z Bridget Jones
|
|
|
|
#2326 |
|
Zakorzenienie
|
ja też nie widziałam i nie czytałam, Keiry nie lubię, i jakoś mnie odrzuca od tych kostiumów
|
|
|
|
#2327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nigdy się nie nauczę ich rozróżniać
|
|
|
|
|
#2328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też lubię czytać książki, ale czasem mam wrażenie, że takie mniej poważne, niż inni
Powód do śmiechu dał mi Bóg Rdz 21,6 Edytowane przez Hawwa87 Czas edycji: 2010-08-05 o 22:22 |
|
|
|
|
#2329 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2330 |
|
Zakorzenienie
|
haha, teraz mi się przypomniała historyjka jak to przed jednym z naszych pierwszych spotkań (jakiśtam spacerek w parku) TŻ wysłał mi smsa czy będę się wstydzić z nim spotkać jeśli będzie miał ze sobą książkę- miał do przejechania prawie całe miasto tramwajem i chciał wziąć żeby się nie nudzić w trakcie jazdy. zapytałam się go skąd takie głupie pytanie- podobno jego poprzednia go wyśmiała że lubi czytać
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#2331 | |
|
Zakorzenienie
|
a mi się skojarzyło, że nie lubię komedii romantycznych
(bo Ilsa pisała o Dzienniku Bridget Jones ) ALE są dwie, które lubię jedna z cyklu głupawych: "50 pierwszych randek" - nawet nie wiem, co mnie w niej zauroczyło jest niebanalna jak na ten gatunek. no ale moim numerem jeden jest: "To właśnie miłość" - u-wiel-biam! Emma Thompson jest moją boginią. zawsze z nią płaczę to jedyny film, do którego wracam co jakiś czas, nie dlatego, że nic ciekawego nie leci w telewizji, a dlatego, że mam humor na "To właśnie miłość" ale wyznanie ![]() ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Cytat:
ja uważam, że nawet Coelho, Grocholę czy inne takie z "popularnych" warto czytać, byle czytać człowiekowi literatura jest po prostu potrzebna ja ostatnio czytam jedną-dwie książki rocznie od kilku miesięcy nie odczuwam przyjemności z czytania przez pracę... ale ostatnio mam ochotę wrócić do moich ukochanych "Śmiertelnych nieśmiertelnych"
|
|
|
|
|
#2332 |
|
Zakorzenienie
|
"To właśnie miłość" jest świetny pod każdym względem
![]() Ja lubię też Dziennik B.J. ale nie za często Trochę mi się romansidła przejadły.Z ostatnich komedii polecam Kac Vegas ![]() Ilsa no ja uwielbiam Portman, a Keiry nie znoszę
|
|
|
|
#2333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja ulubiona książka to ''Błękitny zamek'' Montgomery jest totalnie o mnie
Edytowane przez Ilsa Lund Czas edycji: 2010-08-05 o 22:45 |
|
|
|
|
#2334 |
|
Zakorzenienie
|
Naj ja tak samo rzadko czytam.. jedynie co to w pociągach (jutro biorę ze sobą
). Właśnie kończę "Mężczyźni są z Marsa.." ale to książka którą trzeba wolno czytać żeby coś zrozumieć i zacząć stosować Potem mnie czeka "Monopol na zbawienie" Hołowni, który mam zaczęty, potem inne książki na które w maju wydałam 300zł
|
|
|
|
#2335 |
|
Zakorzenienie
|
Kapitalny film - taki głupi, że aż śmieszny
uwielbiam teksty stamtąd Najfajniejsza chyba była tygrysia kołysanka |
|
|
|
#2336 |
|
Zakorzenienie
|
widziałam "Dziennik BJ", ale nic specjalnego dla mnie. taka o komedia romantyczna. te inne "wesela i pogrzeb" itp., itd. też do mnie nie przemawiają. ja uwielbiam To właśnie miłość za wielu głównych bohaterów, za niebajkowe zakończenia kilku historii, za scenę, w której piosenkarz (jak mu było?!) w programie na żywo domalowuje penisy piosenkarzom z boysbandu, na co prowadzący program:
- Proszę pana, nas oglądają dzieci! - Dzieci... Dzieci - nie kupujcie narkotyków! (pauza) Zostańcie gwiazdami rocka, dadzą Wam je za darmo. A przede wszystkim za Emmę Thompson - uwielbiam ją w tym filmie, po prostu uwielbiam. a co do książek, to to dziwne - P. jest po technikum, nie studiuje, pracownik fizyczny, a pochłania książki filozoficzne, fikcję naukową i kilka dość ambitnych, a ja... nieczytająca polonistka
|
|
|
|
#2337 |
|
Zakorzenienie
|
Naj no to jak ja z moim TŻtem
ale póki co zrzucam to na ilość książek przeczytanych na studiach (lektur)
|
|
|
|
#2338 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
achhhhhhh |
||
|
|
|
#2339 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:23.

ale wrocił już,napisał,że zmeczony i że idzie sie kąpać i dziekował za moje cudowne smsy a ja za radą Waszą nie doczepiłam sie jego,że nie pisał tyle czasu i napisałam mu,że nie musi mi dziekować itp z buźkami pewnie jest w szoku ,ze tak zareagowałam

a resztę zamroziłam, na zimę będą
Już też truskawki mam zamrożone (chociaż TŻ się do nich dobierał
).

13.03.2008
no ale w najbliższą nd. spadniemy z ambony u mnie w parafii (bo u tżta były już pierwsze)
ale ważne, że masz za sobą to już, Ty podrywaczko!