|
|||||||
| Notka |
|
| Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: storczyk (orchidea) cz.III
Cytat:
), jest cudowny! |
|
|
|
|
#2372 |
|
Raczkowanie
|
mnie zauroczył tym że jest biało - żółty
![]() był jeszcze jeden bordasek - niby jednopędowy ale miałam wrażenie że wypuszcza drugiego... ale odstawiłam na bok - rozsądek wziął górę choć nie jest powiedziane że tam dzisiaj nie wrócę ![]() ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- a do którego OBI? Chemiczna czy koło tesco? |
|
|
|
#2373 |
|
Raczkowanie
|
A ja byłam przedwczoraj na łowach... i choć nie było takiego wyboru (w moim przedziale cenowym
![]() ) jakiego bym chciała, to wybrałam w OBI jednego storczyka. Nie wiem czemu, ale kiepski ze mnie fotograf, bo żadne zdjęcie nie oddaje prawdziwego koloru storczyka - jest ciemno buraczkowy - musze sie chyba jeszcze podszkolić w tej kwestii u bardziej doświadczonych. Mimo to zdjęcia storczyka i rózne wariacje na jego temat wstawiam, bo sama jestem nim zachwycona . Pozdrawiam Was wszystkie ciepło
|
|
|
|
#2374 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
aż zazdroszcze po cichu
|
|
|
|
|
#2375 |
|
Raczkowanie
|
Made in OBI 21,99
a zazdrościć to możesz nawet głośno![]()
|
|
|
|
#2376 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
podobnego chciałam wczoraj kupić ale rozsądek wziął górę (za dużo już wydałam na storczyki no i miejsca już zbytnio do stawiania nie ma )a te zdjątka z kropelką - miiiodzio! |
|
|
|
|
#2377 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() aneta432 - ja dalej obstaje przy swoim - masz fiśniętego storka i taka juz jego uroda wiec przyzwyczaj sie do jego listkow i wszystko bedzie git... ja ciagle trzymam kciuki - tym bardziej ze on tez czerwony
|
|
|
|
|
#2378 |
|
Zakorzenienie
|
Nieinna boski jest!
|
#2379 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez Maja 77 Czas edycji: 2010-08-06 o 10:34 |
|
|
|
|
#2380 |
|
Raczkowanie
|
bo dopiero dopatrzyłam jak wrzucić lokalizację
ja mieszkam na Bronowicach i do OBI mam rzut beretem ![]() niestety dla mojej kieszeni
|
|
|
|
#2381 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam daleko i do jednego i do drugiego obi bo mieszkam na czechowie i nie jestem zmotoryzowana ale przynajmniej portfel tak nie cierpi.
|
|
|
|
#2382 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2383 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2384 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2385 |
|
Raczkowanie
|
Piękne te Wasze storczyki dziewczęta
![]() Ja czekam na kwitnienie mojego reanimowanego Jak cos będzie to Wam pokaze.Sama jestem ciekawa jaki ma kolor (chyba roz) bo nie pamietam.Reszta parapetu bez zmian, wypuszczaja listki, rozwijają pączki i tak o
|
|
|
|
#2386 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zrób coś żeby się wygadał ![]() cz to nie takiego przypadkiem masz http://www.premdesign.com/orchidpics...h_schubert.jpg ![]() wyduś z TŻ gdzie go dopadł, albo szybciutko go rozmnażaj - bardzo chętnie odkupię dzieciaczka hehe Edytowane przez doriskap Czas edycji: 2010-08-06 o 13:32 |
|
|
|
|
#2387 |
|
Raczkowanie
|
![]() ![]() ja mam takiego to jest purple gem florento ma warżkę taką trochę przybrudzoną na żółto i w środku ma takie wyraźne centki, i warżke ma jeszcze równą a nie tak jak kenneth schubert pofalowaną to u góry to zdjęcie z wikipedi to na dole to moje mój trochę bardziej wyliniały, efekt przystosowania do nowego miejsca, ale ma kilka pączków :P Przycisnę go może w końcu mi powie jak nie powie to będę rozmnażać specjalnie dla Ciebie
Edytowane przez deotymka Czas edycji: 2010-08-06 o 14:40 |
|
|
|
#2388 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2389 |
|
Zakorzenienie
|
To moja "miotła" to chyba jakaś krzyżówka falka z Doritaenopsisem
![]() Jak myślicie?
|
#2390 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
![]() jest nowa dostawa - wyszłam z cytrynowo - zielonkawym falkiem ![]() zabierzcie mi kartę płatniczą!
|
||
|
|
|
#2391 |
|
Zadomowienie
|
Byłam. Nie kupiłam żadnego storczyka. Chyba zrobiłam się wybredna.
Chętnie przyjmę twoją kartę płatniczą razem z kodem pin oczywiście, hehe. |
|
|
|
#2392 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() w sumie żaden nie powalił mnie na kolana oprócz tego cytryniaczka... może dlatego że ma tyle pąków że jeśli nie opadną to będzie kwitł i kwitł i kwitł... muszę narzucić sobie abstynencję storczykową
Edytowane przez breda Czas edycji: 2010-08-06 o 22:13 |
|
|
|
|
#2393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fiu, fiu, a to mi się gatunkowiec trafił. A ja o nim, że on "miotła"
|
|
#2394 |
|
Raczkowanie
|
A ja wlasnie wrocilam z Ikei ... niestety z pustymi rekami
a storki byly po nie cale 10 euro wiec taniocha jak na cypr - normalna cena zaczyna sie od 20 ... tak czy siak nic nie kupilam z 2 powodow- po 1 moj TZ odmowil zakupu a niestety on trzyma kase bo ja nie pracuje hihihi
|
|
|
|
#2395 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie na parapecie niespodzianka
choć nowości brak.Przy przedpołudniowej inspekcji i zraszaniu (w sobotę i niedziele zawsze robię taki obchód "pacjentów" tyle że na ogół wieczorem) odkryłam ze moja cambria bardzo wyraźnie pachnie.Zapach bardzo przypomina to jak pachną żonkile. Także intensywnością. Coraz bardziej podejrzewam, że storczyki pachną wcale nieżadko, tylko mają swoje wymagania. Moje wszystkie 3 u których pachnienie wykryłam, wydzielają woń głównie, albo wręcz jedynie w taką pogode jaka mam dzisiaj - ciepło, bardzo parno (wilgotnośc jest tak duża że pranie mi nie schnie od 2 dni, mimo że jest powyzej 23 st C), raczej pochmurno. No żółty lubi słońce i pachnie tez chętnie jak słońce świec. I wszystkie pachną tylko w godzinach wczesnopołudniowych. Cambrię obwąchiwałam ze 100 razy po przyniesieniu, ale dopiero dzisiaj się ujawniła i wcale nie jakoś subtelnie. Zapach jest bardzo intensywny, poczułam go z ok metra, grzebiąc w doniczce jej sąsiada.
|
#2396 |
|
Raczkowanie
|
A moja Cambria ma wełnowce.
Jeśli w poniedziałek zauważe jeszcze te wstręciuchy to wybiorę się po jakąś chemie
|
|
|
|
#2397 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na kwitnienie jednak musze jeszcze sporo poczekac bo juz dawno przekwitla i dopiero co zaczela wypuszczac nowe psb...![]() ...od dziecka chcialam pracowac w kwiaciarni wlasnie przez ten cudowny zapach....no, albo w kiosku lub ksiegarni taki mam woniasty fetysz hahahha
|
|
#2398 |
|
Raczkowanie
|
no to dorzucam jeszcze dwa do kolekcji:
wczorajszy limonek i dzisiejsza pomarańczka ![]() do września abstynencja... i odgrzebałam jeszcze zdjęcie jednego falka który teraz chwilowo śpi... znaczy liście wypuszcza ![]() Edytowane przez breda Czas edycji: 2010-08-07 o 18:09 |
|
|
|
#2399 |
|
Zadomowienie
|
A ja zaliczyłam zgon miltonii. Wykitowała ta co pokazywałam zdjęcie z takimi rdzawymi bulwami. Wszystkie takie się zrobiły, buuu... i kwiatek wylądował w śmietniku.
|
|
|
|
#2400 |
|
Raczkowanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:30.

), jest cudowny! 
a zazdrościć to możesz nawet głośno
i taka juz jego uroda wiec przyzwyczaj sie do jego listkow i wszystko bedzie git... ja ciagle trzymam kciuki - tym bardziej ze on tez czerwony

Chętnie przyjmę twoją kartę płatniczą razem z kodem pin oczywiście, hehe.
a storki byly po nie cale 10 euro wiec taniocha jak na cypr - normalna cena zaczyna sie od 20 ... tak czy siak nic nie kupilam z 2 powodow- po 1 moj TZ odmowil zakupu a niestety on trzyma kase bo ja nie pracuje
hihihi
Jeśli w poniedziałek zauważe jeszcze te wstręciuchy to wybiorę się po jakąś chemie