|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
|
|
#1922 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie wiem co ja będę robić w domu, ale dzisiaj mnie koleżanka pocieszyła, że najpierw odpocznę, potem posprzątam, z tydzień się ponudzę a potem urodzi się dziecko i będę jeszcze tęsknić i modlić się o nudę ![]() Cytat:
tż mi czasem dokucza, że przeze mnie ma "dobrą opinię wśród sąsiadek bo taką mu robię reklamę"... Także ewentualne życie małżeńskie to nam się przeniesie na pewno na kanapę, a potem to już my w ogóle się na nią przeniesiemy... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2010-08-06 o 10:38 |
|||||
|
|
|
#1923 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
|
|
#1924 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1925 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja to w ogóle sobie jakiś knebel chyba kupić muszę
![]() Cytat:
|
|
#1926 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1927 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Dziękuję reszcie dziewczyn za tak ciepłe wsparcie wielkiej panikary, czyli mnie Bordowa, dzisiaj z odwiedzin nici, bo mam braciaka na głowie. Ale dam znać w przyszłym tyg., jak będziesz sama się nudzić to wpadnę ). A do piersi Bephanten, kosztował jakoś 20zł.Ninaad, a łóżeczko chociaż nam pokażesz, pracoholiczko jedna? ![]() Klarissa, bardzo ładnie łóżeczko się prezentuje Astorianko, jak rozmowy z sąsiadami nie dają rady, to ja bym wezwała policję. Ja tak robię na łobuzów chlejących pod oknami mojej sypialni ![]() Szczesliwa, też właśnie zaczęłam wychodzić z założenia, że lepiej szukac plusów niż minusów cc. Dziękuję Tifio, babcia niezła z tym imieniem Jak po ktg - ja też uwielbiam Kasienko, mam to samo, choćbym nie piła na wieczór, to budzę się średnio co godzinę na siku, ułożyć się nie mogę bo biodra napierniczają... Ale ja sobie to tłumaczę tak - to trening przed nocnym wstawaniem do dziecka ![]() Martucha pewnie miała wyrzut hormonów po porodzie i stąd te łzy. Na pewno rewelacyjnie zajmuje się Patrykiem i wszystko będzie dobrze! A dziś już wychodzą - jak ja zazdraszczam Ja po wczorajszej chwilowej panice ułożyłam sobie wszystko w głowie. Nie czytam już o cc, co ma być to będzie. Są pluzy i minusy obu porodów. Żal mi trochę, ze zawiodłam się na własnym ciele, tyle czasu przygotowywałam się na poród sn, ale najważniejszy jest mały, a w tym ułożeniu nie dałabym rady go urodzić. Trochę mi żal P., bo zaczął dopiero pracę i nie będzie mógł wziać tych dwóch tyg. opieki nade mną jak chce ten okres próbny przejsc. Co oznacza, że w nocy to on po porodzie będzie śmigał do łóżeczka, małego mi przynosił dopóki nie stanę na nogi, a potem rano do pracy. Ale też da radę, przynajmniej tak zapewnia On jest wspaniały i każdego dnia jestem szczęśliwa, że właśnie jego mam za męża |
|
|
|
#1928 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
bordowa ja mam Bepanthen 100g płaciłam coś około 40zł,ale są też mniejsze ale nie wiem ile maja gram i sa tansze,a sutki to ja już hartuje astorianka ja wybrałam kosmetyki z hipp,miałam wybrać bambino,ale jak po czasie oliwka wysłuszyła mi skóre to dziękuję dziecka nie bede narazac,a jak pozniej smarowalam sie oliwka z hippa to skóra zaraz lepsza ladnie nawilza i sie nie klei jak bambino,a nivea czy johnson jakos do mnie nie przemawia a nie bede jedno kupowac z tego drugie z innego,wiec hippa wziełam ah zazdroszcze takiej ciazy bezobjawowej ja mimo,że pierwsze 4 miesiace masakrycznie sie wymeczyłam już tego nie pamiętam a teraz za to 3-5 razy ide siku a podniesc sie nie moge i tworze jakies figle co mnie denerwuje,bo bym chciala sie podniesc normalnie a tu nie ma,kregosłup mi dokucza nieraz az sobie popłacze,bo nie daje rady,moze teraz to mi przeszkadza,ale jak juz urodze to pewnie zapomne tak samo jak meczyly mnie wymiotyale zazdroszcze i tak tym co super przechodza kurde u mnie za zimno pada deszcz mam dosc tej pogody ja chce ciepelko,a nie taka pogode
|
#1929 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale, kazdy robi jak mu pasuje.... poza tym ok...wszytsko cacy, przenosicie sie do drugiego pokoju, tylko co robicie ze swoim pieknym łozem i szafa? wszytsko w jednym? czy ja moze lozko 140x200 mam zostawic młodej a sama z TŻ spac na waskiej kanapie?
|
|
#1930 |
|
Zakorzenienie
|
aa jeszcze mialam napisac
martucha na pewno dobrze sie zajmuje,ale jak nie wiemy dlaczego dziecko płacze to same płaczemy nikt nie mówił,ze bedzie łatwo,chyba ze ktos nastawia sie,z dziecie bedzie tylko jadlo i spalo to inna sprawa,ale trzeba sie na wszystko nastawic a z czasem bedzie tylko juz lepiej
|
#1931 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Teraz są bardziej oryginalne imiona, a nie my tu jej z takim przedwojennym wyjeżdżamy.Cieszę się, że już nie czytasz o cc - będziesz zdrowsza! A mąż mimo, że będzie pracował napewno zatroszczy się o Was oboje najlepiej jak będzie umiał. Wszyscy wspólnymi siłami dacie radę!
|
|
#1932 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bez przesady, to tylko cesarka, a nie amputacja nóg, niektóre kobiety po wyjściu ze szpitalu czują się jakby w ogóle nie rodziły więc nie sądzę żebyśmy potrzebowały opieki 24h, damy radę Cytat:
Gratuluję wkroczenia w prawie donoszoną ciąże Cytat:
ja nie mogę się doczekać czwartkowej wizyty ![]() Pomi witaj w klubie ja już się oswoiłam z tą myslą, mogą mnie ciąć dla męża, fajnie jest moć na kimś tak polegać ![]() Ja przyznaję się że niedawno wstałam ![]() Co do kosmetyków to ja też stawiam na minimalizm: mydełko, oliwka, krem pielegnacyjny bambino, krem na odparzenia bambino, w razie czego bepanthen ( i do brodawek i w razie odparzeń do pupy, wzięłam większe opakowanie ) i octenisept ![]() I nie będę smarować dziecka oliwką tylko wleję kilka kropel do wody Martucha trzymamy kciuki za rozchulanie mleczarni
|
|||
|
|
|
#1933 |
|
Wtajemniczenie
|
Pomidora Jeśli będziesz miała cc pod koniec sierpnia to ja Ci przyjdę pomóc, bo jeszcze nierozpakowana będę
![]() A w przyszłym tygodniu jak najbardziej czekam z kawką mszu Ale ja nie posiadam łoża i szafy Wprowadziliśmy się tu w maju, od razu kupiliśmy kanapę do większego pokoju a mały pokój był zostawiony dla dziecka. Ja całe życie tak mieszkałam, 2 pokoje - w jednym rodzice i ten pokój to też "pokój dzienny" a w drugim ja z siostrami, także dla mnie to nic nowego ![]() A co do tego, że nigdy nie przyłapałaś rodziców - zapewne kombinowali i się przytulali jak nie było Was w poblizu a ja nie mam zamiaru się czaić we własnym łóżku. Ja tu piorę białe ciuszki mojego maleństwa a deszcz pada A jedyna moja suszarka to linki na balkonie ...
|
#1934 |
|
Zakorzenienie
|
Martucha - no niestety chyba wszyscy rodzice przechodzą kryzys, jedni wcześniej inni później...
Pierwszy tydzień-dwa są najtrudniejsze, bo wszystko jest chaotyczne, a później już wiemy mniej więcej czego się spodziewać i mamy już jakiś rytm dnia. Każda z nas musi to przejść, chociaż łatwo nie będzie... Przyszły naklejki do pokoju malucha, są super, matowe i ładne kolorki, jak się sprawdzą to zamówię jeszcze 1 taka ogromniastą naklejkę na skośną ścianę, bo na razie jej nie zagospodarowałam Przyszły też płytki z muzyką Mozarta dla dzieci ale niestety nie mogę posłuchać, bo spzręt w naprawie...tifio - ta położna u której robisz KTG to jest z Twojej zwykłej przychodni czy ze szpitala? Moja środowiskowa jest z przychodni i raczej nie maja tam ktg...
Żona mojego męża to fajna babka Edytowane przez Majka232 Czas edycji: 2010-08-06 o 11:25 |
|
|
|
#1935 | |||
|
Zakorzenienie
|
o rany, ile nasmarowałyście od wczoraj.. Ruch tutaj, jak nigdy
![]() idę Was nadrabiać... Cytat:
![]() Cytat:
ja kupiłam Disnemar http://www.*******/apteka/p6735-Disn...a_dzieci_25_ml a za Bepanthen dałam ok 15zł. http://www.*******/apteka/p6265-Bepanthen_5_masc_30_g Cytat:
+ paczkę tych z Rossmana
Edytowane przez angelikaw Czas edycji: 2010-08-06 o 11:32 |
|||
|
|
|
#1936 | |
|
Rozeznanie
|
Ja wizytę mam dopiero 17.08 i wyobraź sobie, że też się nie mogę doczekać. Kiedyś nie lubiłam chodzić do gina, a teraz to dla mnie czysta przyjemność
Cytat:
____________ Idę od Was gaduły, bo mam stertę prasowania
|
|
#1937 |
|
Raczkowanie
|
A kto ma dobry sposob na zgage,bo mi juz rennie nie pomaga
Mecze sie straszliwie nic mi nie smakuje bo w gardle czuje obrzydliwy kwach Help!
|
|
|
|
#1938 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
właśnie przed sekundą byłam świadkiem (co prawda zza drzwi )awantury z bluzgami i epitetami sąsiadki, kt. mieszka pod nami a 20letniej laski z góry-przy czym wyzwiskami pod adresem starszej (ok,bardzo starej)rzucała młoda, kt. zostawia wraz ze swym kolesiem rowery na dole i ma pretensje do starej, ze ta zostawia otwarte drzwi od klatki, bo jej coś tam smierdzi, bo mieszka nad piwnicą, w której wybija szambo, bo z kolei sąsiad -rybak z klatki obok sprawione łuski, płetwy i resztę rybich zwłok wywala do wc.mówię wam szopka polska!ale młoda na maxa nie panuje nad gębusią... |
|
|
|
|
#1939 |
|
Raczkowanie
|
U mnie dziś dolina..
Nie mogę się zebrać, poprać rzeczy małego, spakować torby itd..Nadszedł 36 tydzien, a ze mnie jakby uszło powietrze.. Remont sie przeciąga, ja ciągle u rodziców i wolę nawet nie myslec o możliwości wcześniejszego porodu.. Pomidoro dobrze robisz, że nie czytasz juz o cc.. Wczoraj przegrzebałam chyba wszystkie strony na ten temat, łącznie z filmami z operacji Że niby chciałam "oswajać się" z ta myślą.. W rezultacie ledwo zasnęłam po północy, o 4 już jadłam śniadanie, a o 5 poszłam z psem na spacer.. Macie rację- na widok śpiącego smacznie męża może człowieka skręcić... |
|
|
|
#1940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
migdały, mleko, jogurt nat., kefir - może coś pomoże ![]() Moja gin. powiedziała, żeby nie przesadzać z Rennie. ja jak bardzo mnie męczy to biorę 1/2 tabl. i staram się nie częściej niż 2 razy tyg. tifio - dzięki za inf. Ja chodzę do gin. prywatnie, wiec na ktg nie mam co liczyć, skierowania podobno też prywatni nie wypisują, bo później muszą płacić dla NFZ, położna z przychodni też na pewno nie ma aparatu do ktg, więc zostaje mi załatwienie sobie ktg u położnej z która chce rodzic w szpitalu...
Żona mojego męża to fajna babka Edytowane przez Majka232 Czas edycji: 2010-08-06 o 11:38 |
|
|
|
|
#1941 |
|
Zadomowienie
|
No to świetnie,że udało Ci się przegryźć temat cc.Może akurat będzie tak,że będziesz sie świetnie czuła.Moja szwagierka po cc,doszła do siebie baaardzo szybko i czuła się lepiej niż niejedna kobieta po sn,więc miejmy nadzieje,że i w twoim przypadku tak będzie.Heh,w sumie to ja tu sobie gadam,a sama nie wiem jak będę rodzić,na usg jeszcze nie byłam,wiec nie wiem jak się Młoda ułożyła
|
#1942 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
poza tym z tego co sie slyszy/czyta to dzieci z reguly przyłapuja rodziców w ich własnym osobnym pokoju, bo rodzice myslą chyba, że skoro maja juz swoja własny kąt to dzieci juz im nie zajrzą. No i nie ma opcji, zeby nas w poblizu nie bylo, bo mieszkalam na wsi wiec na kolonie nie jezdziłam, do babci na wakacje tez nie, bo mieszka razem z rodzicami w jednym domu. poza tym moi rodzice naprawde do jakis pruderyjnych nie nalezą.... ja po prostu nie pamietam
|
|
#1943 | ||
|
Zadomowienie
|
Bry kochane
Przepraszam, że nie odpiszę każdej z osobna, ale tyle naskrobałyście, że nie dam rady Pojawił się temat teściowych - ja już kiedyś o swojej pisałam (przy okazji Dnia Matki), więc tylko powtórzę, że to wszechwiedząca egoistka, więc wysłuchać mogę i pokiwać głową, ale w dyskusję czy nawet rozmowę się nie wdaję. Jeśli chodzi o kosmetyki dla dzieciaczka, to podobno Hipp są bardzo dobre. A jeśli chodzi o Johnson&Johnson i niby uczulanie dzieci, co często się pojawia na naszym wątku, to: 1) fakt, kiedyś zdarzyło się, że jakiś tam składnik (bodajże w oliwce) uczulał, ale pozbyto się go. Nie zadbano tylko o to, żeby poinformować o tym mamuśki. Dopiero niedawno firma skapnęła się, że przez taką opinię traci duuużo klientów i chwali się teraz rekomendacją Polskiego Towarzystwa Alergologicznego i hiperalergicznością swoich kosmetyków dla dzieci. 2) Tak zachwalany i polecany Penaten to też produkt Johnson&Johnson ![]() Nie to, że reklamuję, ale widzę, że wiele z Was odrzuca kosmetyki J&J tylko dlatego, że gdzieś słyszało, czy przeczytało, że uczulają. A tak naporawdę i tak trzeba sprawdzić każdy kosmetyk, bo jedno dziecko uczuli, a 100 kolejnych nie Ja tam mam płyn do mycia ciała i włosków właśnie z J&J Widzę, że Marta miała lekki kryzys, ale dobrze, że miała z kim porozmawiać, no i że jest już lepiej. Cytat:
Cytat:
Po prostu takie ułożenie sobie wybrał i już.Ja, dopóki Borys się nie obrócił, tłumaczyłam sobie i innym, że mały chce być wyjątkowy, jedyny w swoim rodzaju i dlatego ułożył się inaczej niż inni. Ale chyba jednak woli się wtopić w tłum, bo od 3 tyg leży główką do dołu |
||
|
|
|
#1944 |
|
Raczkowanie
|
No juz chlalam mleko ale nic nie dalo,no nic jeszcze sie napije.I sprobuje migdalow.Dzieki
|
|
|
|
#1945 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mam pytanie odnośnie hartowania brodawek -no wiec jak to w końcu jest? bo podobno stymulacja sutków może przyśpieszyć poród, zalecane jest unikanie drażnienia brodawek przy seksie, a z drugiej str. hartowanie w moim pojeciu polega na dość silnym tarciu ręcznikiem po kąpieli itp.chyba że się mylę?? i drugie, już wcześniej pytałam, ale bez odzewu -dlaczego nie można masować okolicy lędźwiowej? |
||
|
|
|
#1946 |
|
Wtajemniczenie
|
angelikaw Dziękuję Ci bardzo
![]() Widzę, że ta apteka jest u mnie w mieście, więc się przejdę ![]() Ja jak zwykle spóźniona ... Dziewczyny, która z Was miała "Język niemowląt"? Ja bym z chęcią poczytała ...
|
#1947 | |
|
Zakorzenienie
|
super, w takim razie miłego wypoczynku
![]() martucha, przesyłam pozytywne fluidy ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Cytat:
I mam podobną sytuację z mężem... Mimo, że bardzo bym chciała, nie będzie mógł wziąć tych 2 tyg., jeśli zacznie pracę, którą ma na horyzoncie.... Ale damy radę co nie?
|
|
|
#1948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja liczę,że gin mi powie że już niedługo normalnie już się nie mogę doczekać ![]() Pomi a niby dlaczego swoim ciałem się zwiodłaś? ja sobie tak tłumaczę, że maleństwo zapomniało się obrócić a jak już sobie przypomniało to już nie ma miejsca
|
|
|
|
|
#1949 |
|
Zadomowienie
|
Tak jeszcze w kwestii bzykanka przy maleństwach:
Dopóki Borys będzie maleńki, to chyba nie będzie nam przeszkadzało, że jest w łóżeczku w drugim końcu pokoju (25m2 więc odległość spora ), zwłaszcza, że dookoła główki będzie miał ochraniacz na szczebelki, więc najwyżej usłyszy, ale nie zobaczy A jak podrośnie... no, cóż. Jeszcze nie wiem. Mam nadzieję, że za rok już tu mieszkać nie będziemy i mały będzie miał swój pokój, a my będziemy zamykać się na klucz ![]() Jeśli chodzi o wspomnienia z dzieciństwa, to moi rodzice zawsze otwarcie mówili o seksualności i współżyciu (oczywiście, w granicach rozsądku ), ale nigdy ich nie przyłapałam (moi bracia też) na gorącym uczynku. Raz się tylko zdarzyło, że wygonili całą naszą trójkę na podwórko "Idźcie się pobawić" , a jak po 5min wróciłam się po piłkę, to mama otworzyła mi drzwi po minucie i w dodatku w samej bieliźnie Więc wiadomo co robili ![]() Potem, jak już wszystkie dzieci dorosły, to wiedzieliśmy, kiedy rodzice coś kombinują, bo tylko wtedy zamykali na noc drzwi do pokoju Normalnie, cały dzień i całą noc, były otwarte na oścież. A czasem nawet "bezczelnie" kładli się "spać" o godzinie 19-20 bo "strasznie byli zmęczeni" ![]() bordowa, ja mam! ja mam! przyślij mi swój adres e-mail na priv, to zaraz Ci wyślę
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kdwn15x5fj0dze.png http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd73sb8eg8gpzu.png Edytowane przez ycnan Czas edycji: 2010-08-06 o 11:58 |
|
|
|
#1950 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I że ma charakterek mamusi, bo zawsze musi zrobić inaczej niż wszyscy, nawet ze szkodą dla siebie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:43.

W razie czego jest tam rozkładany tapczan, więc mogę tam spać. No chyba, że nie będę miała siły wędrować co noc do drugiego pokoju to w ostateczności przeniesiemy łóżeczko do nas.

tż mi czasem dokucza, że przeze mnie ma "dobrą opinię wśród sąsiadek bo taką mu robię reklamę"...
Także ewentualne życie małżeńskie to nam się przeniesie na pewno na kanapę, a potem to już my w ogóle się na nią przeniesiemy... 

dla męża, fajnie jest moć na kimś tak polegać 
Mecze sie straszliwie nic mi nie smakuje bo w gardle czuje obrzydliwy kwach
Help!