![]() |
#61 | |||||
Zadomowienie
|
Dot.: Jak sprawiacie, żeby Wasi mężczyźni czuli się jak mężczyźni?
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Jeśli porównałem to, o czym pisałem do tego, co mężczyźni robią dla kobiet i dałem to w jednym zbiorze, albo - jak wolisz po przeciwległych stronach tego samego wektora, to można się było z łatwością domyslic o co chodzi. Wnioski mogą być różne, być może kobiety w mniejszym stopniu niż mężczyźni dbają o swojego partnera i w mniejszym stopniu wiedzą jak to robić. Wniosek nie musi być prawdziwy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Forum jest publiczne, więc bądź tak uprzejmy i nie proś nikogo by sobie poszedł. Od tego to moderacja jest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wyspana, pełna nowych sił wracam, spodziewając się może czegoś sensownego, może jakiegoś zwrotu w dyskusji, który sprawi, że zmienię zdanie o męskości głównego bohatera i zasadności wątku... rozczarowanie było bolesne. Najbardziej irytujące jest to, Autorze, że sam tak właściwie nie rozumiesz, o czym stworzyłeś wątek. A mój pogląd sprowadza się do tego, iż niektórych rzeczy nie powinno się ubierać w słowa i konkretyzować, bo odbiera się temu cały urok. Napisał chłop - oto zachowanie, którym sprawisz, że twój facet poczuje się jak facet. I cna dzieweczka przeczyta i dalejże, wprowadzać plan w życie, bo przecież niechże on się poczuje jak facet, skoro sam fakt posiadania penisa mu nie wystarczy. A gdzie szczerość zachowania, gdzie szczerość uczucia? Te działania są ok jedynie bez premedytacji, jeśli zachowujemy sie tak specjalnie, w ściśle określonym celu, nagle spada wartość zachowania. A zastanawiając się i rozkminiając w wątku, jakie zachowania podchodzą pod tę poszukiwaną kategorię zaczynamy też zastanawiać się nad ich celowością. Suma sumarum, niedobrze się stało. Jednakowoż aż takim mistrzem w laniu wody jak nasz bohater nie jestem, toteż przyznaję się z godnością do pedagogicznej porazki i powracam na wygodne i wygrzane miejsce obserwatora spektaklu, bo z góry wiem, że nic do bohatera nie dotrze, znam ten typ. Męski jak cholera.
Koniec mówienia "postaram się","spróbuję", "zobaczę". Od dzisiaj coś ZROBIĘ! Będę Żoną! ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/092fbdd439.png No dobra,wciąz palę, ale dużo mniej. http://www.suwaczek.pl/cache/df81f45d30.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
A teraz pozwól,"Avilo", że wrócę do tematu ![]() Jak pewnie każdy zauważa, kilka osób żywo zainteresowało się tematem. Dziewczyny napisały, że wątek jest bardzo ciekawy, podjęły dyskusję, za co bardzo dziękuję. Być może te właśnie osoby zrozumiały o czym rozmawiamy i właśnie one potrafią rozmawiać o tak subtelnych sprawach? Nie wydaje mi się, żeby 'te sprawy' były tak oczywiste, klarowne i jasne we 'wszystkich' związkach, jak to kilka osób tutaj napisało. Nie wydaje mi się, żeby były jasne również w związkach 'normalnych'. A co to niby jest 'normalny' związek? Uważam, że to jest jasne i naturalne tylko w tych związkach, w których jest jasne i naturalne. Jeśli w Twoim, "Avilo", związku tak się dzieje, to fajnie, ale istnieją różne związki, również takie, w których sprawy, o których rozmawiamy nie przychodzą naturalnie. Są to na przykład związki osób, które nie przejęły od swoich rodziców, dziadków odpowiednich wzorców zachowań i to właśnie dla nich jest socjalizacja wtórna, poza domem rodzinnym. To właśnie dlatego powinno się otwarcie mówić o tym, jak być dobrym dla partnera lub partnerki - te osoby uczą się tego z różnych źródeł, również z internetu. Ponadto, są takie kwestie, również intymne, których od swoich rodziców lub dziadków się nie nauczysz i tutaj dyskusje internetowe również okazują się bardzo istotne. Więc przestańcie być takimi egoistami i dajcie ludziom dyskutować. Przytoczę parę przykładów, na zachętę. Otóż moja bardzo dobra koleżanka rozstała się z człowiekiem, z którym ma dziecko. Zdradził ją, a ona nie wiedziała czemu. Więc wina spadła całkowicie na niego, oczywiście teraz zaczęła sobie to tak układać w głowie, że wszyscy mężczyźni są źli. Nie szukała w sobie odpowiedzialności i winy. Wszystko przychodziło jej naturalnie. Z tym, że kobiecości było w niej bardzo mało, choć oczywiście wszyscy nadal ją chwalą za to, jaka jest ładna. Nigdy się w ten sposób nie dowie jak być kobiecą, będzie biernie czekać i rzecz jasna obwiniać wszystkich złych mężczyzn. Inna znajoma również została zdradzona. Nie wiedziała czemu, przecież zawsze poddawała mu wszystko pod nos, obiad itd, prała. Mówiła, że dziewczyna, którą sobie znalazł, jest od niej 100 razy głupsza i zachowuje się jak podlotek. Sama stawała się coraz bardziej krytyczna w stosunku do niego. Różnią się jedną zasadniczą cechą - nowa dziewczyna po prostu jest wpatrzona w swojego mężczyznę i w każdej sytuacji sprawia, że on czuje się jak mistrz w tym, co robi. I robi to bardzo wiarygodnie. Inteligencja nie ma tu nic do rzeczy. Można znaleźć pewnie tysiące podobnych historii, w których kobieta nie wie jak traktować mężczyznę, żeby go utrzymać przy sobie, lub nawet poderwać. Pewnie znajdą się analogiczne historie, dotyczące mężczyzn. Z tym, że mam wrażenie, że ze względu na wcześniej wspomnianą, wdrukowaną kulturowo, BIERNOŚĆ kobiet - niewiele z nich jest zainteresowanych zmianą, a trend jest raczej taki, że mężczyzn lepiej jest poobwiniać, za to, ze nie zachowują się tak, jak 'powinni'. Natomiast, jeśli chodzi o mężczyzn, to powstają dajmy na to szkoły uwodzenia, na których mężczyźni uczą się tego w jaki sposób mówić do kobiet i wiązać się z nimi. Głośno mówi się również o tym w jaki sposób sprawiać, żeby kobieta czuła się jak księżniczka. W związku z tym, że kobiety są coraz bardziej wyzwolone i jasno wyrażają to, czego wymagają od mężczyzn, nasuwa się automatycznie pytanie - czy wiecie, w jaki sposób dawać coś w zamian? Kiedy mężczyźni zaczną otwarcie mówić o swoich potrzebach? I o respektowaniu tych potrzeb, mówieniu o nich i o tym jak Wy, Kobiety, to widzicie, jest ten wątek. Uważam, że w związku z powyższym, jest on bardzo trafiony i na miejscu. Cytat:
Edytowane przez Dopamine99 Czas edycji: 2010-08-05 o 14:30 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Na podrywaniu również się mało znam, bo od kiedy pamiętam jestem podrywana. I co z tego wynika? Cytat:
Cytat:
![]()
Edytowane przez szugarbejb Czas edycji: 2010-08-05 o 14:56 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Co to znaczy , co ona takiego robi???? Cytat:
Bo ja naprawdę nie rozumię, a bardzo bym chciała zrozumiec o co w tym wątku chodzi. Cytat:
Cytat:
Nie chodzi o to, żeby byc ideałem, ale żeby umieć zaakceptować także wady partnera. Wydaje mi się, że chodzi co o to, żeby facetom nie odbierać typowo męskich zajęć - jak np. zabicie pająka czy odkręcenie słoika. Ale era nieporadnej kobietki chyba juz minęła i jeżeli facet nie jest w stanie przejść nad tym do porządku dziennego to chyba nie jest to partnerka dla niego. Każda kobieta jest inna i każdy mężczyzna jest inny, więc nie mozna uogólniać. Cytat:
![]() Dla mnie ta potrzeba łechtania męskości jest wyznacznikiem braku wiary w siebie i dopraszaniu sie o komplementy. Ale jak kobieta jestem, więc coż mogę wiedzieć ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam o mężczyznach nieco wyższe mniemanie, ale widzę, ze chyba jestem z kosmosu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#71 | ||||||||||||
Zadomowienie
|
Odpowiem tylko na najciekawsze wypowiedzi
![]() szugarbejb Cytat:
Cytat:
Ludzie którzy oceniają czy każde ich zachowanie spełnia odpowiednie kryteria mądrości i intelektualności zazwyczaj są sztywni, nienaturalni i niemili. Niejedną taką osobę znam ![]() Cytat:
![]() Nie ma żadnego chcenia samo z siebie. Nie da się człowieka odczepić od świata i powiedzieć mu: teraz myśl i czuj sam z siebie. Dla mnie to są bajki dla dużych dzieci. madalena83 Cytat:
Cytat:
Otóż oświadczam Ci, że każdy mężczyzna, zanim zaczął zabiegać o kobiety i być 'męski', musiał nauczyć się pewnego zestawu zachowań, poprzez powtarzanie ich przez jakiś czas. Ty uważasz, że ludzie się jacyś rodzą, ja wiem, że się uczą. Dlatego 'szczerość' nie ma tu nic do rzeczy. Cytat:
![]() Cytat:
Klarissa Cytat:
Zdrada i jej przyczyny, to złożony proces, w którym tylko pozornie można jednoznacznie wskazać winnego, lub odpowiedzialnego. Moim zdaniem jeśli jedna osoba przestaje o drugą dbać, a ona w końcu ją zdradza i odchodzi, to jest to odpowiedzialność obu tych osób, które tworzą związek. Sam fakt tego, że zdrada jest nieakceptowana społecznie nie oznacza, że kobieta była idealna, a on był tym złym, który ją zostawił. Obydwoje mają uczucia. Cytat:
![]() Cytat:
Otóż niektóre osoby tutaj wierzą w bajki o szlachetnych kobietach, dla których miłość liczy się najbardziej, mężczyznach męskich z natury i związkach ludzi, którzy mają całkowicie wolną wolę. Do tego bez mrugnięcia okiem możecie się rozstać i następnego dnia przejdziecie do porządku dziennego. Pozostaje tylko dodać: a świstak siedzi... Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Dopamine99 Czas edycji: 2010-08-05 o 16:53 |
||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | ||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tego dowodzi Twój przykład. jeśli chciałeś dowieść czegoś innego to Ci nie wyszło. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dodam też, ze każdy ma takiego partnera, na jakiego zasługuje, i jakiego sobie wybiera. Skoro wybierasz sobie jakieś dziwne kobiety, to może po prostu wybieraj inne ? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez szugarbejb Czas edycji: 2010-08-05 o 17:22 |
||||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja natomiast uważam, że nie muszą, bo w końcu znajdą takiego, który będzie uważał, że są kobiece, albo ta kobiecość nie będzie mu do szczęścia potrzeba. Czyli pełna zgoda. ![]() Cytat:
Ja nie uważam, że ludzie rodzą się z konkretnymi zachowaniami, właśnie uważam, że się ich dopiero uczą. Nawet jeszcze Cię zaszokuję ![]() Cytat:
Bo to że dziewczyna jest miła wynika z tego, że taka jest jej natura. Bo chyba nie sugerujesz, że dziewczyna to udaje, żeby uszczęśliwić swojego faceta. Cytat:
A ja mojemu mężowi komplementy mowię i nie musi się o nie dopraszac. Natomiast jeżeli on czegoś potrzebuje to mi o tym mówi, a nie każe się domyślać. Bo wtedy żadne związek by nie wypalił, chyba że ma się kryształową kulę i potrafi z niej wyczytać przyszłość. Nadal jednak nie wiem co te kobiety powinny robić, żeby wydobyć męskość ze swoich partnerów. Nie odpowiedizałeś na to. Edytowane przez madalena83 Czas edycji: 2010-08-05 o 18:09 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie dociera do niego, że istnieją takie związki, w których ani kobieta ani mężczyzna nie stosują żadnych sztuczek i naturalnie wiedzą, jak spełniać swoje potrzeby. Po prostu tak się dobierają, że bez cudów na kiju są dla siebie dobrzy, mili itp. Poza tym na Wizażu wątków na ten temat jest ogrom. od wątków na temat psychiki męskiej, po propozycje prezentów, spędzania miło czasu, striptizów itp. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |||||
Zakorzenienie
|
Zaczynanie wypowiedzi w ten sposób sprawia, że np. mnie odchodzi ochota na rozmowę z tobą.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2010-08-05 o 18:58 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 | ||||||||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Nigdy nie wiadomo z kim się wiążesz, gdyby to było tak proste - przewidzieć przyszłość i wejrzeć w duszę każdego człowieka na samym początku znajomości - naprawdę świat byłby idealny. Z rzeczywistością jednak nie ma to nic wspólnego, bo jest ona, po prostu, inna. Nigdzie też nie pisałem o żadnym ślubie - to dowód na to, że nie tylko nie rozumiesz tego, co piszę, ale również nie czytasz tego dokładnie i ze zrozumieniem. Może agresja, lub złośliwość w tym przeszkadzają? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Sama napisałaś, że 'piszczenie na widok misia' ma coś do intelektualności - boś to nazwała głupim. Ktoś kto to robi jest głupi, jak rozumiem. Tak? Najwyraźniej Twoim zdaniem tak, więc sama się tłumacz z tego powiązania ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Sprawianie, żeby mężczyźni czuli się męsko nie równa się zaspokajaniu ich potrzeb. Nie równa się również pianiu z zachwytu na ich widok. Założenie tematu o tym jak kobiety sprawiają, żeby mężczyźni czuli się męsko nie oznacza, że ten, kto założył temat ma problemy "psychologiczne". To Ty postawiłaś pomiędzy tymi zjawiskami znak "=", ja związków pomiędzy nimi nie widzę - a jeśli już, to dosyć mgliste i mętne. Ale tak bywa, że gdy nie ma się argumentów, to zaczyna się obrażanie rozmówcy i używanie różnego rodzaju sztuczek retorycznych. Myślę, że agresywny ton Twoich wypowiedzi jasno wskazuje na ten fakt. Cytat:
Mowa była o tym, że nie wierzę w takie bajki, że ktoś jest z jakąś osobą "sam z siebie". Otóż dość jasne jest, że wybrał tą konkretną osobę i lubi z nią przebywać z określonych powodów. I O TYCH POWODACH JEST TEMAT. Nie wiem jaką czcionką mam to napisać, żebyś zrozumiała? Cytat:
![]() Cytat:
Winna w znaczeniu odpowiedzialna. Przecież kobieta to myślący człowiek ![]() Cytat:
![]() To, co opisujesz powyżej - te zasady, którymi rzekomo powinno się kierować, ten kult siły, woli, która jest niewzruszona przez nic - opisujesz samą siebie. Niestety pomijasz w ten sposób fakt, że na świecie istnieją różni ludzie, którzy nie posiadają Twoich cech. Jeśli w Twoim związku jest tak jak mówisz - fajnie, akceptuję to. Też znam ludzi, którym wszystko przychodzi naturalnie. W wielu sprawach - też taki jestem. W wielu jeszcze nie. I co dalej? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
Połechtałam dziś swoją męskość a kobiecość sąsiada. Widząc, że idzie za mną, trzymając w jednej ręce worek na śmieci, drugą prowadząc mała córkę, przytrzymałam mu drzwi. Z racji, że to nikt bliski, a sąsiad nawet nie zna mojego imienia, powinnam zatrzasnąć je przed jego nosem. Ale nie, moje męskie ego mi nie pozwoliło.
A tak powaznie, to tylko kultura sąsiedzka. Ten wątek jest już bez sensu a dyskusja nie prowadzi do niczego. Czepiacie się już pojedynczych zdań czy słów! I w kółko o tym samym.
![]() |
#78 |
Zadomowienie
|
Dopóki nie pojawiły się tutaj osoby, których nie wymienię z nicków, rozmawiało nam się całkiem miło i na poziomie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Więc Ci napiszę autorze, że tak masz rację, że są kobiety, które oszukują i jakieś sztuczki stosują. Ale napiszę Ci również, że takie związki bardzo szybko się kończą. Bo kobieta udaje kogoś kim nie jest, żeby zadowolić swojego faceta. I w końcu nie wytrzymuje i go zostawia. Nie ma szczerości i naturalości - nie ma związku. Bardzo prosta zasada. Cytat:
Ale jak sam zauważyłeś nie o tym dyskusja, więc żeby powrócić na właściwe tory napisz w końcu jakie to są zachowania, które - jak to pięknie brzmi - łechtają męskość ![]() ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Cytat:
![]() A tak w ogóle to każdy ma prawo powiedzieć własne zdanie, a Ty nie musisz się z nim zgadzać ![]() Ale faktem jest, że wątku nie rozumiem, bo to co kobiety biorą za szczerość i naturalność, Ty bierzesz za wyuczone zachowanie, żeby utrzymać przy sobie faceta. Czy naprawdę uważasz, że jesteśmy tak zdesperowane, że musimy się uciekać do "grania" w związku i utrzymywania przy sobie faceta jak jakies zwierzątko?? Trochę więcej wiary w siebie jako mężczyznę ![]() Edytowane przez madalena83 Czas edycji: 2010-08-05 o 19:39 Powód: to nieszczęsne "rozumiem" :) |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo o tym, czego kobiety oczekują jako naturalne zachowanie mówi się dużo. Dużo też o tym, jak lubimy być traktowane itp. Ok. Ale w kobiecej naturze jest o tym mówić otwarcie i jest to rzeczą tak naturalną jak oddychanie. O wielu rzeczach również się nie mówi uważając to jako oczywistą oczywistość (podarowanie kwiatka [róży?] na randce]. Jednak mało jest tematów traktujących o tym, jak to my, kobiety zachowujemy się wobec faceta, jako faceta a nie w stylu "co zrobić aby facet był macho (lub wydawało mu się, że jest najbardziej zaje** kolesiem na ziemi). Tu właśnie chodzi o to, co jest na porządku dziennym. Każdy lubi czuć się doceniony i potrzebny co nie jest przejawem kobiecości bądź męskości. W związkach partnerzy uczą się od siebie pewnych rzeczy i nawet jeżeli nie lubię grzebać przy samochodzie a TŻ sprawia to frajdę i chce mnie czegoś nauczyć, to czemu mam z nim nie posiedzieć i faktycznie się nie nauczyć. Jeżeli sprawia mu to przyjemność. Bo jesli on cierpi ze mną na zakupach, to ja pocierpię przy samochodzie. Oboje później mamy satysfakcję, on, że mnie czegoś nauczyć, ja, że on się cieszy ![]() Tak, to jest prozaiczne i normalne. Nie urasta to do rangi "jaki ty jesteś mądry", chociaż gdy chcę wyolbrzymić coś, żartem i odpowiednim tonem tak powiem.
![]() |
![]() |
#81 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale nie każdego na to stać - jedna dziewczyna nie jest w stanie przejść na porządku dziennym do bałaganu zostawionego przez partnera, a inna wybaczy zdradę. Kolejna nie będzie chciałą siedzieć i grzebać przy aucie. I uważam, że jeżeli nie chce czegoś zrobić dla partnera to widocznie nie jest to facet dla niej, a ona dla niego. I to nie znaczy, że on a jest gorsza, czy niekobieca. Dla jednog bedzie taka, a inny bedzie ją na rękach nosił za to jaka jest. Ale tak jak pisałam bez dbania o siebie każdy związek się rozleci. Ja po prostu z pierwszego postu autora stwierdziłam, że chodzi mu o jakieś zagrania, ktore specjalnie robią kobiety, żeby podbudować faceta. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
No właśnie... a autorowi chodzi o to (chyba?) jak ta naturalna naturalność wygląda. Co takiego my kobiety robimy, mówimy etc.
Bo przecież, jak już pisałam, o tym jak traktować kobiety powstają całe poradniki, a "instrukcji obsługi faceta" zwyczajnie nie ma ![]() Może się mylę, może nie. Ale to chyba miała być taka luźna dyskusja nie na temat podziału obowiązków, tylko właśnie o tym, co nam przychodzi tak jak mruganie czy oddychanie. My mówimy wprost "powiedz mi coś miłego" "zrób coś dla mnie" etc. A faceci z racji swojej prostoty nie mówią nic (może głównie dlatego, że kobieta i tak "czuje" i spełnia jego potrzebę miłych słówek). Wiadomo, komplementy nie są ciągle, bez przerwy, bo duża ilośc cukru jest niezdrowa. też już jestem monotematyczna ![]()
![]() |
#83 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Twoje pytanie brzmiało "Jak sprawiacie, żeby Wasi mężczyźni czuli się jak mężczyźni?" Odpowiadam: Nigdy nie przyszło mi do głowy, że mój mężczyzna potrzebuje tego abym robiła coś w celu podkreślenia jego męskości. Fakt - nie twierdzę, że on tego nie potrzebuje. Ale nigdy mi tego nie powiedział, nie poprosił mnie żebym coś zrobiła, nie otrzymałam od niego żadnego sygnału, że coś robię nie tak, że coś robię za mało... Wszystko co robiłam, mówiłam, to jak się wobec niego zachowywałam nie miało na celu sprawienia by poczuł się jak mężczyzna... Nigdy nie myślałam, że komplementy; proszenie go o pomoc kiedy naprawdę tego potrzebuję; chwalenie go za to co zrobił; mówienie że jestem dumna, że wykonuje taki a nie inny zawód; chwalenie, że jest świetnym kochankiem itp. sprawiają, że czuje się jak mężczyzna. A przynajmniej nie robiłam tego z myślą żeby tak się czuł. Co najwyżej uważałam, że jest mu po prostu miło ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 | ||||||
Zadomowienie
|
Parę sprostowań
![]() madalena83 Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
karolca Dzięki za Twojego posta, tak, od początku chodziło dokładnie o to. velara Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Natomiast większość rzeczy wyniosłam z domu - najpewniej patrząc jak wyglądają relacje rodziców i to przekładam na swój związek - bo tak zostałam nauczona w młodszym wieku i to procentuje teraz. Ja po prostu jestem miła z natury ![]() Cytat:
Zwykle komplementy wychodzą spontanicznie - te spodnie super na Tobie leżą,pachniesz bosko i oczywiście dziękuję jeżeli coś dla mnie zrobił - niewazne czy się tego spodziewłam, czy tak było umówione. Tylko, że dla mnie to jest naturalne. Cytat:
![]() Cytat:
Czyli doszliśmy do consensusu ![]() Ale abstrahując od tego wszystkiego czy uważasz, że są kobiety, które nie mówią takich rzeczy facetom i że facet nie może być z taką kobietą szczęśliwy?? |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Konto usunięte
|
.
Edytowane przez 34fe3a3f1642ee889976efdcf3725b13dbe6fccd_61de1a15f2413 Czas edycji: 2012-09-08 o 16:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Moim zadniem - można nauczyć się bycia lepszym kumplem, lepszym synem i tak samo - lepszym partnerem. Cytat:
A już w szczególności nie zdziwię się, jeśli mężczyzna uzna, że szczęśliwszy będzie z kobietą, która potrafi celnie komplementować, jest kobieca i sprawia, że on czuje się jak mężczyzna przy niej. Myślę, że to jest całkowicie naturalne. Porównam to do innej sytuacji może. Jestem człowiekiem, wiem to, zdaję sobie z tego sprawę, jestem tego pewien, ale wolę przebywać z ludźmi, którzy traktują mnie jak człowieka, a nie np. jak popychadło czy jakkolwiek inaczej. Wolę, gdy mówią 'jesteś w porządku', 'jesteś uczciwy, ja też będę uczciwy wobec Ciebie', 'ciekawi mnie Twoja osobowość', niż 'mam cię gdzieś' itp. Nie oznacza to, że sprawiają, że jestem bardziej ludzki. Oznacza to, że na dłuższą metę właśnie z takimi ludźmi, którzy traktują mnie jak człowieka - dobrze się czuję. Zastanawiam się, czy to, że niektóre kobiety tutaj piszą, że traktują swojego partnera 'po prostu jak człowieka' i nie za bardzo wiedzą o co chodzi w tym wątku, nie oznacza aby tego, że o tym jak sprawiać w ten sposób przyjemność mężczyźnie nie rozmawia się. Właśnie przez takie przyjęte odgórnie założenie, że wszystko jest idealnie, a dyskutowanie o tym jest głupie i sztuczne - wątpię żeby mężczyźni chcieli na takie tematy rozmawiać. Ja wyciągnąłem z tego wątku takie wnioski: niektóre kobiety wiedzą jak traktować partnera jak człowieka, oraz to, że mężczyzna lubi seks i np. uwodzi się go nagością. Cała reszta jest albo nieuświadomiona, albo uznawana za głupią, sztuczną i nie w porządku. Wszelkie sposoby sprawiania, że mężczyzna czuje się męsko, są uznawane za sztuczne pompowanie ego. Trochę to smutne, zważając na to, że te interpretacje wskazują na silnie negatywny stosunek emocjonalny do zwykłego sprawiania drugiemu człowiekowi przyjemności ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale jak przyniosę czekoladę truskawkową, którą on uwielbia to już nie poczuje się jak mężczyzna tylko jak człowiek... Bo równie dobrze mogę ją przynieść mamie i cioci (piwa one nie lubią jakby co)... Podobnie jak on, może przynieść kwiatka swojej mamie i swojej cioci ![]() Polecam Ci wątek "romantyczne niespodzianki dla drugiej połówki": https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=417644 Tam kobiety opisują jakie niespodzianki robią dla nich ich faceci, ale też jest wiele przykładów jak one zaskakują swoich mężczyzn. Ciekawa jestem czy te ich niespodzianki potrafią sprawić by mężczyzna poczuł się jak mężczyzna, czy tylko... jak człowiek, któremu sprawiono przyjemność.
![]() |
![]() |
#89 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#90 |
Zadomowienie
|
Zgadzam się
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:43.