"Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011 - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-06, 20:43   #3511
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Dot.: "Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
Wero wybacz, ale nie rozumiem, 3 tys. to wcale nie tak mało na utrzymanie się jak wcześniej twierdziłaś! U nas łącznie mamy 2-2,5 tys., raty za samochód i dajemy radę. Oboje studiujemy jeszcze... Mieszkamy u rodziców, ale przez to dajemy radę odkładać i kupić spokojnie całą wyprawkę. Nie wiem w jakim mieście mieszkasz, ale to nie jest tak straaaasznie biednie jak mówiłaś. Moim zdaniem oczywiście. Teraz musisz TŻta postawić do pionu, bo będzie niestety musiał poświęcić dużą część pieniędzy i czasu dziecku.
Nie wiem jak Wam ale mnie i mojemu TŻ nawet zmalała ochota na wydawanie pieniędzy na własne przyjemności i wolimy przeznaczyć to na dziecko
To fakt - mało nie jest, moja mama w pewnym momencie musiała siebie i mnie + kredyt utrzymywać za 1.500 zł ... i dała radę. Wystarczy chcieć i rozważnie wydawać pieniążki.

Make Widzę że Twój TŻ się wczuwa w rolę tatusia . To dobrze że zapoznaje się ze wszystkim ...mój myśli że mu wiedza napłynie wraz z narodzinami.

TEŻ BYM ZJADŁA ŚLEDZIE!!!!!!!!!!!!!!!!

Długo czekałam na badanie...wkurzali mnie ludzie którzy tylko "po pieczątkę" no i jakaś babka weszła na badanie które miało trwać 5min (tylko miała zrobić wymaz) i była...uwaga GODZINĘ! Gadała o pierdołach..no ale przecież nie wlecimy i nie wyrzucimy jej więc czekaliśmy.
Potem jakaś wpadła wydziarana laska...i że ona jest umówiona na późniejszą godzinę ale ona tylko po receptę, mój TŻ nie przepuścił jej ... powiedział że trzeba szanować ciężarną a my i tak mamy wcześniejszą wizytę umówioną od niej więc niech czeka O!

Jestem spokojna...z maleństwem wszystko gra.
Półkule dobrze rozwinięte, 4 komory serca też prawidłowo działają, paluszki ma już takie wyraźne że aż szok...machał nam co trochę .
Wszystkie kości od góry do dołu widoczne...no i się rusza - chociaż na początku trochę ospały był - jak weszłam to spał z nudy.
serduszko szaleje pięknie ...140 u/minutę
No i jest duuuuuuuuuuuże (jak dla mnie) 8.4cm

Wg tego USG jestem w 14t2d ciąży -> termin przesunął się na 2 lutego (w 1 usg wyszło że mam termin na 6 lutego, na 2 usg wyszło mi 5 lutego).
Jak tak się będzie cofać to w styczniu urodzę.

No i UWAGA UWAGA.... TŻ SIĘ CIESZY - ja trochę mniej przyznam
bo na 95% będzie mały Grześ a na 5% Pola.

Całe życie opiekowałam się chłopcami i w rodzinie ich pełno więc liczyłam na miłą odmianę ... no ale może to co wystaje tak między nogami to się schowa?

Zdjęcie wrzucę jak TŻ mi udostępni odczyt płyt
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 20:46   #3512
vilya
Zadomowienie

Ja mam USg we wrześniu i mam nadzieję ze wtedy dowiem się juz jaka płeć będzie. Na razie nie wiem.
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 21:03   #3513
kma1982
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
T

Półkule dobrze rozwinięte, 4 komory serca też prawidłowo działają, paluszki ma już takie wyraźne że aż szok...machał nam co trochę .
Wszystkie kości od góry do dołu widoczne...no i się rusza - chociaż na początku trochę ospały był - jak weszłam to spał z nudy.

Wg tego USG jestem w 14t2d ciąży -> termin przesunął się na 2 lutego (w 1 usg wyszło że mam termin na 6 lutego, na 2 usg wyszło mi 5 lutego).

Całe życie opiekowałam się chłopcami i w rodzinie ich pełno więc liczyłam na miłą odmianę ... no ale może to co wystaje tak między nogami to się schowa?

Gratuluję Grzesia ja też bym bardziej dziewczynkę chciała, ajak chłopca to Grzesia właśnie (a Tż Julka )...no ale o tym dowiemy się za 3 tyg. - mam nadzieję...mamy ten sam termin porodu

Dziewczyny, co myślicie o wypiciu lampki wina, okazjonalnie?? Słyszałam i czytałam, że to nic złego...mamy w niedzielę 1 rocznicę i ślubu i właśnie się nad tym zastanawiam...

Edytowane przez kma1982
Czas edycji: 2010-08-06 o 21:16
kma1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 21:18   #3514
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Będziemy się na porodówkach wspierać sms'ami

Niby tak wcześnie to jeszcze nic pewnego jak czytałam i słyszałam...z tą płcią więc potwierdzenie będę miała za 4tyg jak mnie skieruje gin na nfz.

Swoją drogą to więcej widać jak dla mnie na usg 2D niż 3D chociaż to też jest fajne.

Jeszcze lekarz oblukał łożysko że niby nie powinno być z nim komplikacji bo rozrasta się w dobrą stronę? Nie za bardzo wiem o co chodzi ale się uspokoiłam?
Stary 2010-08-06, 21:34   #3515
make_up_istka
BAN stały

Cytat:
Niby tak wcześnie to jeszcze nic pewnego jak czytałam i słyszałam...z tą płcią więc potwierdzenie będę miała za 4tyg jak mnie skieruje gin na nfz.
No mi ultrasonolog powiedziała, że też coś wystaje, ale na etapie 14-15 tyg. to może być wszystko i wróżenie jest bez sensu - 50%:50%

No przyznam że z zaangażowania TŻta jestem dumna
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 22:11   #3516
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

niestety płyta ma jakieś zabezpieczenia że nie mogłam printów zrobić ani nic z nią...tylko mogę sobie odtwarzać - ale z komórki cyknęłam fotkę...trochę do niczego ale zawsze jest
Stary 2010-08-06, 23:05   #3517
weraa11
Zadomowienie

Cytat:
niestety płyta ma jakieś zabezpieczenia że nie mogłam printów zrobić ani nic z nią...tylko mogę sobie odtwarzać - ale z komórki cyknęłam fotkę...trochę do niczego ale zawsze jest
Ale sliczniusi i slodziusi Najwazniejsze ze sie uspokoilas a to nie jest usg 4D?

ja tez juz chce znowu USG nie wiem kiedy teraz sie wybrac...ale pojde juz prywatnie, przynajmniej moj TŻ wejdzie...nawet mu sie podobal nasz dzidzius na nowym zdjeciu. Pogadalismy dzis troche i chyba powoli zaczyna dojrzewac... Tylko sie przerazil jak powiedzialam mu ile kosztuje pierscionek ktory mi sie podoba ale co tam...niech placi, wyda przynajmniej na mnie te pieniadze a nie na jakies bzdury

weraa11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 23:08   #3518
Molalala
BAN stały

GG do Molalala

Cytat:
To fakt - mało nie jest, moja mama w pewnym momencie musiała siebie i mnie + kredyt utrzymywać za 1.500 zł ... i dała radę. Wystarczy chcieć i rozważnie wydawać pieniążki.

Make Widzę że Twój TŻ się wczuwa w rolę tatusia . To dobrze że zapoznaje się ze wszystkim ...mój myśli że mu wiedza napłynie wraz z narodzinami.

Długo czekałam na badanie...wkurzali mnie ludzie którzy tylko "po pieczątkę" no i jakaś babka weszła na badanie które miało trwać 5min (tylko miała zrobić wymaz) i była...uwaga GODZINĘ! Gadała o pierdołach..no ale przecież nie wlecimy i nie wyrzucimy jej więc czekaliśmy.
Potem jakaś wpadła wydziarana laska...i że ona jest umówiona na późniejszą godzinę ale ona tylko po receptę, mój TŻ nie przepuścił jej ... powiedział że trzeba szanować ciężarną a my i tak mamy wcześniejszą wizytę umówioną od niej więc niech czeka O!

bravooo gratki

hejka babeczki

Mnie juz dzsiaj lepiej...

ale ulewa byla u mnie ranyyy....grzmialo lalo....masakra...ale za to sie troszke oziebilo....
Jade w Niedziele poza Krk z rodzicami na nasza dzialeczke i do naszego Domeczku pod laskiem---troszke inny klimat przyda mi sie,....

a to moj brzusio w 18tc

dobranocka*
Molalala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 23:12   #3519
vilya
Zadomowienie

Molala ty tez z Krakowa, a zapisałaś sie już do szkoły rodzenia i gdzie będziesz rodzić, jeśli można spytać?
Stary 2010-08-06, 23:19   #3520
Molalala
BAN stały

GG do Molalala

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość
Molala ty tez z Krakowa, a zapisałaś sie już do szkoły rodzenia i gdzie będziesz rodzić, jeśli można spytać?
szczerze to jeszcze nie wiem....z Mezem sie pokalikowalo i jestem w kropce////

dobra ide spac buzka*
Molalala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 23:23   #3521
zosik
Raczkowanie

GG do zosik

Cześć dziewczyny!
Długo mnie tu nie było, ale mam tyle na głowie... przygotowania do ślubu, a brzusiu rośnie. Na reszcie pierwszy trymestr za mną i już nie śpię po całych dniach.

Wyszło,że mam anemię. Macie jakieś dobre rady? (tylko nie wątróbka) Słyszałam, że mam pic pokrzywę, ale nie wiem czy w ciąży mozna.

zosik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 23:35   #3522
Chantalle
Raczkowanie

na anemię bardzo dobre jest kiwi,jesli lubisz, jedz duzo

SLEEP WITH ME, SLEEP WITH MY PIT BULL !!!
Moje dziewczynki:
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37k6nlp0b0isba.png
Chantalle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 07:48   #3523
zosik
Raczkowanie

GG do zosik

Cytat:
Napisane przez Chantalle Pokaż wiadomość
Dzięki. Uwielbiam owoce, to podstawa mojej diety w ciązy. Na pewno jeszcze dziś kupie kiwi.

zosik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 08:57   #3524
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zosik Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Długo mnie tu nie było, ale mam tyle na głowie... przygotowania do ślubu, a brzusiu rośnie. Na reszcie pierwszy trymestr za mną i już nie śpię po całych dniach.

Wyszło,że mam anemię. Macie jakieś dobre rady? (tylko nie wątróbka) Słyszałam, że mam pic pokrzywę, ale nie wiem czy w ciąży mozna.
buraki, soki z buraków

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
buraki, soki z buraków
mama jeszcze kilka śledzi, pychotka, bez konsewantów

A propos lampki wina. Są dwie szkoły: jedna b. okazjonalnie-tak, druga nigdy. Przy czym najbezpieczniej w 3 trym kiedy narządy sa juz wytworzone. Może nie lampka, a pół;-)

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 10:54   #3525
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez weraa11 Pokaż wiadomość
Ale sliczniusi i slodziusi Najwazniejsze ze sie uspokoilas a to nie jest usg 4D?

ja tez juz chce znowu USG nie wiem kiedy teraz sie wybrac...ale pojde juz prywatnie, przynajmniej moj TŻ wejdzie...nawet mu sie podobal nasz dzidzius na nowym zdjeciu. Pogadalismy dzis troche i chyba powoli zaczyna dojrzewac... Tylko sie przerazil jak powiedzialam mu ile kosztuje pierscionek ktory mi sie podoba ale co tam...niech placi, wyda przynajmniej na mnie te pieniadze a nie na jakies bzdury
3D
ja bym mogła ciągle chodzić na usg a TŻta to chyba dawno tak rozpromienionego nie widziałam jak zobaczył, że coś odstaje między nogami ... no i jak machało rączką

A ile kosztuje pierścionek?
Ja zawsze sobie prułam gębę o to że chcę pierścionek za 13-20tys...
ale stałam się chyba realistką i starczy mi jakiś ładny delikatny za 1-2

Molala uroczy masz brzuszek

Zosik ja słyszałam że buraki są dobre na anemię (jezu jak mnie od nich odrzuca w ciąży )

Co do lampki wina też słyszałam wiele teorii... że zaburzenia są, że coś...a z 2 ręki - że właśnie dziecko jest potem wyciszone, że to zdrowe jest tak odrobinkę wypić - ale oczywiście nie zachlewać się

Wrzucę jeszcze 2 fotki które udało mi się zrobić ten maluch mnie rozbraja, dzisiaj mam duuużo energii dzięki temu że w końcu spokojnie mogłam zasnąć
Stary 2010-08-07, 11:34   #3526
mysiopez
Zadomowienie

Ja dziś to chyba nie odejdę od kompa. Jak odchodzę to potem nadrabiam kilka godzin wasze wiadomości!

Na anemię dobre są buraki. Możesz kupić sobie soki jednodniowe z buraków Wątróbka podobno jest zakazana w ciązy, bo jest tam za dużo wit A. to prawda?

Mi już urósł całkiem spory brzuch. Zaraz wrzucę fotki

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 11:52   #3527
vilya
Zadomowienie

jedna z wizażanek pisała wcześniej że tez jej wyszła anemia i że gin jej kazał jeść wątróbkę. Ja jadłam. Bez przesady pewnie chodzi o to żeby nie łykac piguł.
Stary 2010-08-07, 11:55   #3528
mysiopez
Zadomowienie

Pierwsze zdjęcie zrobione 14 lipca, drugie dziś.. I sukienka, której nie mogłam nie kupić..!!! Wiem, ze nie znam płci, ale ona kosztowała tylko 2 zł!

Stary 2010-08-07, 12:07   #3529
Justine1988
Zadomowienie

Hej dziewczynki.Zaraz Was nadrobie ale najpierw sprobuje wkleic pare fotek, moze mi sie uda.

To tak...najpierw mój brzuszek robiony dzis przed chwila ( 12 tydzien liczac od miesiaczki, ostrzegam jest spory)

A później pochwale sie moim zakupkiem pierwszym, dla dzidzi..w lumpeksie wypatrzylam super komplecik...całośc za 18 zł , bielutkie, zadnej plamki jak nowe ...śłiczne..moze sie uda. Zdjecia wklejam 1 raz wiec jak cośnie tak z góry przepraszam

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 12:28   #3530
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:

Super! Gratuluje, bardzo sie cieszę,że z twoim malęnstwem wszystko ok...i juz znasz płec..zazdroszcze.Ja jakby mogla wybierac wolałabym synka bo mialam 3 siostry w ktorymi sie opiekowalam a moj maz znowu córeczke...co by nie było i tak bedziemy szczesliwi byle zdrowe. A jakie miałaś usg zwykle czy 4d żeby płec poznać tak wczesnie??

A co do poczekalini u gina...tez mam takie doswiadczenia...szlak mnie trafia..jakies 2 tyg. temu byłam tylko po recepte ale byla kolejka i czekalam nie wciskalam sie przed nikimi...a przyszla taka ciezarna i wogole ani kto ostati nie spytala ani nic..weszla bez kolejki nie zdarzylysmy zareagowac..ale sie wsciekalam a ja tam czekalam juz ponad godzine...ona byla z kolezanka i siadlysmy na ta kolezanake...j mowie na glos co za chamstwo tak bez kolejki zemy tyle czekamy a ona z miejsca wlazła...a jej kolezanka bo ona jest w ciaży a ja na to ja tez w dodatku zagrozonej powinnam lezec z siedze tu juz ponad godzine i chce tylko recepte....to sie zamknela.nie nawidze takich niekulturalnych bab....

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Cytat:
Napisane przez kma1982 Pokaż wiadomość
Gratuluję Grzesia ja też bym bardziej dziewczynkę chciała, ajak chłopca to Grzesia właśnie (a Tż Julka )...no ale o tym dowiemy się za 3 tyg. - mam nadzieję...mamy ten sam termin porodu

Dziewczyny, co myślicie o wypiciu lampki wina, okazjonalnie?? Słyszałam i czytałam, że to nic złego...mamy w niedzielę 1 rocznicę i ślubu i właśnie się nad tym zastanawiam...
Na temat lamoki wina w ciazy slyszalam wiele opinii...jedni mowia, że wogóle zero alkoholu a inni , że dobrze wypic lampke czerwonego wina raz na jakis czas ze dobrze wplywa na krążenie i uspokaja i matke i dziecko.....
Moja kolezanka ostatnio co u mnie byla ma 2 miesiaczna coreczke mowila e pila wino w ciazy ze lekarz jej zalecil..na uspokojenie...

Wszystkiego najlepszego z okazjii rocznicy tak przy okazjii

Ja to czesto w upaly mam ochotke na zimne piwko i zastanawiam sie czy taki lech free on ma ponizej 0,5 % i jest nazywany jako bezalkoholowy by mi zaszkodzila..czy mozna od czasu do czasu sobie pozwolic albo karmi???Jak myslicie?????

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Molalala Pokaż wiadomość
bravooo gratki

hejka babeczki

Mnie juz dzsiaj lepiej...

ale ulewa byla u mnie ranyyy....grzmialo lalo....masakra...ale za to sie troszke oziebilo....
Jade w Niedziele poza Krk z rodzicami na nasza dzialeczke i do naszego Domeczku pod laskiem---troszke inny klimat przyda mi sie,....

a to moj brzusio w 18tc

dobranocka*
śLICZNY i taki okazały super brzuszek

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 12:34   #3531
weraa11
Zadomowienie

A ja wlasnie jesli chodzi o pierscionek to mowilam ze wg mnie bez sensu wydawac taka duza kase bo mozna na cos innego wydac, a pierscionek jeszcze niejeden mi kupi, a co jak go zgubie(jestem w tym dobra ) itd. I mowilam ze tak 600-(max)800zl i bedzie super. A mi sie podoba za jedyne 1169zl to jeszcze nie tak zle nie? tutaj daje wam linka: http://www.apart.pl/pl/diamenty,c,ko...reczynowe,2712

Mnie sie podobaja takie delikatne, bez wystajacego diamentu dlatego czesto one sa tansze bo tez diament jest mniej widoczny i mniejszy. Moze dzis wyciagne TŻ'a na zakupy to powiem mu jakie jeszcze ewentualnie sa ladne a on niech wybierze najlepszy i musze tego palucha jednak zmierzyc bo mam takie chudziudkie ze pierscionek to na zamowienie chyba bedzie a TŻ mnie tak ponagla ze moze chce mi sie w urodziny oswiadczyc ktore mam pod koniec sierpnia

Buraczki to moja pierwsza ciazowa zachcianka byla, po ktore jechalam pedzac 110km/h (do innego miasteczka oddalonego o jakies 6km bo bylam na dzialce na wsi)....musialam miec do obiadu ale buraczki na pewno dobre na anemie bo po nich narasta krew.

A co do lapmki wina...to ja zrezygnowalam z alkoholu...ale w ciazy tak mnie ciagnie do piwa ze szok...wiec wypilam niedawno pol malego piwa bezalkoholowego...ale nawet takiego musze starac sie nie pic...A przed ciaza to ja bylam ostatnia do piwa...ewentualnie jakis red's a teraz to mam ochote wciaz na takie zwykle gorzkie piwo, a potem mam ochote na slodycze...masakra...
No ale jeszcze z tym winem to slyszalam ze ktos tam od mojego TŻ'a nie chcial tej ciazy i kobieta pila codziennie grzane wino i to podobno ma efekt poronny...ale skonczylo sie tak ze dziecko urodzilo sie cale i zdrowe ile w tym prawdy to nie wiem bo nie znam tych ludzi.

A moja energia tez wrocila jak zobaczylam ze moj maluch juz wyglada nie jak kosmita i od razu czuje sie bardziej odpowiedzialna bo to mi uswiadomilo ze naprawde mam malego czlowieczka w sobie...

mysiopez super brzuszek masz tylko musze w takim razie stwierdzic ze ja chyba nie mam w ogole brzucha....moj TŻ tylko wczoraj stwierdzil wieczorem ze jak stoje to mam normalnie, ale jak usiade to juz zaczyna byc widac ze cos rosnie. No i mi sie wzdecia robia wiec nie wciagam brzucha tak jak to robilam cale zycie 24h/dobe

Justine1988 Twój brzuszek tez jest swietny! Jestesmy w tym samym tygodniu (tylko u mnie licza nie o dnia miesiaczki, tylko wg usg to 12tc) a moj brzuch to prawie jeszcze plaski ;/ ja nie wiem co to moje malenstwo nie chce rosnac...chociaz teraz wstalam do lustra i cos tam powoli juz zaczyna byc...juz sie zaczynam bac ze bede miec rozstepy skoro wam tak regularnie rosnie a mi nie... jak mi brzuch wystrzeli to pewnie caly mi popeka...ide sie nabalsamowac

weraa11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 12:43   #3532
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Justine1988 Pokaż wiadomość
Super! Gratuluje, bardzo sie cieszę,że z twoim malęnstwem wszystko ok...i juz znasz płec..zazdroszcze.Ja jakby mogla wybierac wolałabym synka bo mialam 3 siostry w ktorymi sie opiekowalam a moj maz znowu córeczke...co by nie było i tak bedziemy szczesliwi byle zdrowe. A jakie miałaś usg zwykle czy 4d żeby płec poznać tak wczesnie??

A co do poczekalini u gina...tez mam takie doswiadczenia...szlak mnie trafia..jakies 2 tyg. temu byłam tylko po recepte ale byla kolejka i czekalam nie wciskalam sie przed nikimi...a przyszla taka ciezarna i wogole ani kto ostati nie spytala ani nic..weszla bez kolejki nie zdarzylysmy zareagowac..ale sie wsciekalam a ja tam czekalam juz ponad godzine...ona byla z kolezanka i siadlysmy na ta kolezanake...j mowie na glos co za chamstwo tak bez kolejki zemy tyle czekamy a ona z miejsca wlazła...a jej kolezanka bo ona jest w ciaży a ja na to ja tez w dodatku zagrozonej powinnam lezec z siedze tu juz ponad godzine i chce tylko recepte....to sie zamknela.nie nawidze takich niekulturalnych bab....

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Na temat lamoki wina w ciazy slyszalam wiele opinii...jedni mowia, że wogóle zero alkoholu a inni , że dobrze wypic lampke czerwonego wina raz na jakis czas ze dobrze wplywa na krążenie i uspokaja i matke i dziecko.....
Moja kolezanka ostatnio co u mnie byla ma 2 miesiaczna coreczke mowila e pila wino w ciazy ze lekarz jej zalecil..na uspokojenie...

Wszystkiego najlepszego z okazjii rocznicy tak przy okazjii

Ja to czesto w upaly mam ochotke na zimne piwko i zastanawiam sie czy taki lech free on ma ponizej 0,5 % i jest nazywany jako bezalkoholowy by mi zaszkodzila..czy mozna od czasu do czasu sobie pozwolic albo karmi???Jak myslicie?????
No właśnie to chyba jest to - że ja mam już trochę za dużo opieki nad chłopcami więc dlatego wolałabym dziewczynkę . Moja mama mówi że to załamujące że całe życie opiekowałyśmy się chłopakami i znów następny. Ja się śmieję że potem będzie trzeba pracować nad siostrą w takim razie .
Najważniejsze że nie wykazuje objawów nieprawidłowości więc chyba to mi wynagradza tą płeć .
Już do TŻ powiedziałam że czuję załamanie, bo nie dość że od pierwszych chwil w brzuchu wykazuje uparcie po TŻ (bo nie chce się obracać do badań) to jeszcze będzie płci męskiej - to mnie znokautują.

Co do poznania na USG - na początku na usg 3D zobaczył jakiś ogonek...i dyndające cuś, a potem przełączył na 2D i też było widać.

Strasznie jest z tymi ludźmi w poczekalniach - serio. Kurde - wiele jest kobiet w ciąży, ale skoro jest kolejka to każdą obowiązuje! I ewentualnie może się spytać czy ktoś ją przepuści - i podejrzewam że z grzeczności zgodzą się ludzie, nie trzeba być chamskim i pchać się bez słowa :/ .

Jak w środę byłam na zwykłym badaniu to właśnie wpadły dwie koleżanki (najpierw wchodzi się do położnej na badanie wagi i ciśnienia a potem dopiero na badanie do lekarza w drugiej kolejce) i my czekałyśmy w 5kobiet na swoją kolej do położnej.... a one takie rozochocone - machając zdjęciem usg że one wchodzą bo one po usg są (obydwie w 11 tygodniu chyba jak zrozumiałam) i wrzucają się na chama... ja się patrzę, babeczki też - co jest grane.
Położna akurat miała kogoś w gabinecie i wyprosiła je, potem jak tamta kobieta wyszła (ja siedziałam przy drzwiach) to się rzuciłam w drzwi (bo byłam 1 w kolejce) i weszłam...bo tamte już startowały - a że kłócić się nie chciałam to uznałam że jak będę sprytniejsza i szybsza to ominę kłótnię i czekanie niepotrzebne przez paniusie .

Ja nie wiem, ale od momentu gdy nawet jeszcze nie wiedziałam że jestem w ciąży - to mnie od alkoholu odrzucało.
Wiem że na samym początku (jeszcze nie orientowałam się co do obcego ) wypiłam lampkę wina i mi nie podeszła (o dziwo!) i na wycieczce chłopacy chcieli mnie spić i dali mi piwo to wypiłam może 2 łyki a resztę dyskretnie wylałam - bo NIE SMAKOWAŁO MI . Odrzucało mnie od alkoholu, mój TŻ powiedział że jakiś dzikus się ze mnie zrobił bo w końcu w towarzystwie mogłabym się napić czegoś a ja chodziłam naburmuszona że nie smakuje mi - i wodę piłam a potem się okazało że maluch sobie już baraszkuje.

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Ale Wam brzuszki porosły! No nie!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mnie się znajome pytają (bo wróciły do rodzinnych miast to się nie widzimy aktualnie) czy już mi urósł brzuch...i czy urósł...a ja że jakoś nie bardzo.

Przed ciążą miałam wymiary 92-64-96
a teraz jakoś się tylko niewiele zmieniło na 97-69-95

(pierwszy raz w życiu mam obwód w piersiach większy od bioder!!!!!!!! )

Co tylko zmienia fakt że te 5cm brzucha poszło mi w talię i ona mi tak...zniknęła lekko, a brzucho jakiś taki nie taki . Może to i dobrze, moje jeansy są nadal dobre (te o których marzyłam i w końcu je zakupiłam bo zmieściłam się - i potem strach...bo zaszłam w ciążę i "o matko tyle na nie czekałam i mam ich nie nosić?"

Wera pierścionek bardzo ładny delikatny...taki szlachetny
Stary 2010-08-07, 12:47   #3533
dewi
Rozeznanie

hejka

ja mam dosyć sporą anemię... dostałam żelazo w tabsach ale i tak nie wchłania mi się tak jak powinno...
A Ty masz jakieś tabsy???

Cytat:
Napisane przez Chantalle Pokaż wiadomość
nie wiem czy kiwi ma żelazo ale na pewno ma dużo wit C ktora jest niezbędna przy wchłanianiu żelaza...

Zawartość żelaza w 100 gramach produktów spożywczych:
wątroba wieprzowa smażona – 20 miligramów,
drożdże piwne – 18 miligramów,
grzyby suszone – 11 miligramów,
kasza gryczana – 10,9 miligrama,
kakao – 10,7 miligrama,
soja – 8 miligramów,
morele suszone – 7,8 miligrama,
żółtko jaja – 7,2 miligrama,
wątroba – 6,6 miligrama,
fasola – 6,5 miligrama,
mąka pszenna – 3,9 miligrama,
płatki owsiane – 3,9 - 4,5 miligrama,
śliwki suszone – 3,9 miligrama,
szpinak gotowany – 3 lub więcej miligramów,
szynka wędzona – 2,5 miligrama,
kura – 1,5 miligrama,
groszek zielony – 1,9 miligrama,
brokuły gotowane – 0,8 miligrama,
maliny, jeżyny, porzeczki – 0,9 miligrama,
ryż – 0,8 miligrama,
winogrona, brzoskwinie – 0,8 miligrama,
pomidory, cebula, kapusta, sałata, selery, banany, borówki – 0,6 miligrama,
ryby (średnio) – 0,7 miligramy,
mleko – 0,05 miligrama.

Ja ostatnio na przekąskę mam suszone morele, śliwki i daktyle i rodzynki... najwięcej mają morele ale nie mogę ich zbyt dużo dlatego przegryzam czymś lepszym

No i rano sok wyciśnięty z cytrusów, kiwi... no i codziennie sok z buraków...mam sokowirówkę więc robie sobie na dwa dni... jak mi się teraz nie poprawi ta morfologia to się wścieknę...

Nabiał i herbata ogranicza wchłanianie żelaza...

JeSuisUnPapillon to świetnie że z dzidzią wszystko ok... i fajnie że chłopczyk
Mysiopez, Justine1988 śliczny brzusio

A teraz zmykam się szykować bo idziemy na urodzinki do trzylatki Fajnie bo synuś się pobawi z dziećmi

Miłego dnia
Stary 2010-08-07, 13:02   #3534
mysiopez
Zadomowienie

Justine1988 Ty masz zgrabniutki brzuszek, nie to co mój

Jak patrzę na to zdjecie, to wydaje mi się, że jestem podwójna, a nie przytyłam nawet kg.. a nawet schudłam go!

Dziewczyny znacie jakiś sposób na ból piersi? Mnie przez tydzień mniej bolały, myślałam, że tak zostanie, ale ból wrócił! I dalej jest masakra! do tego stopnia, że ne mogę się ułożyć do spania ani przytylic do M! A 23 sierpnia mam wizytę u onkologa (mam 2 guzki w prawej piersi, ale miałam robioną biopsję i to wina hormonów... długa historia) i nie wyobrażam sobie badania, bo się tam chyba rozpłacze na kozetce!

Co do pierścionka zaręczynowego.. Ja swój zgubiłam w dzień slubu..

Stary 2010-08-07, 13:03   #3535
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Dewi tylko nie przewitaminuj się

Kurde, cały czas myślałam o tym łóżeczku i komodzie do niego
http://dino.sklep.pl/nowy/Lozeczko-k...60-p-8793.html

ale teraz mnie natchnęło że w sumie fajne są te łóżeczka co można przerobić je na łóżka dla maluchów...
np takie http://dino.sklep.pl/nowy/Lozeczkota...is-p-7320.html
bardzo fajne i teraz problem
Stary 2010-08-07, 13:11   #3536
dewi
Rozeznanie

Cytat:
Dewi tylko nie przewitaminuj się

Kurde, cały czas myślałam o tym łóżeczku i komodzie do niego
http://dino.sklep.pl/nowy/Lozeczko-k...60-p-8793.html

ale teraz mnie natchnęło że w sumie fajne są te łóżeczka co można przerobić je na łóżka dla maluchów...
np takie http://dino.sklep.pl/nowy/Lozeczkota...is-p-7320.html
bardzo fajne i teraz problem
Właśnie chodzi o to że mam hemoglobinę 9,5... reszta w mofrologi też raczej kiepska...
Dodatkowo nie biorę żadnych tabsów wit dla cięzarnych bo myślę że to by było zbyt dużo...
Stary 2010-08-07, 13:17   #3537
mysiopez
Zadomowienie

dewi ja na początku miałam taką sytuację jak Ty. Przez niecały miesiąc brałam witaminy. Dodatkowo jadłam buraczki i starałam się uwazać na to co jem i kolejne wyniki były już całkiem całkiem lepsze. I gin kazał mi przestać brać wit. (po których miałam tak wogóle mdłości)

Stary 2010-08-07, 13:19   #3538
dewi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
dewi ja na początku miałam taką sytuację jak Ty. Przez niecały miesiąc brałam witaminy. Dodatkowo jadłam buraczki i starałam się uwazać na to co jem i kolejne wyniki były już całkiem całkiem lepsze. I gin kazał mi przestać brać wit. (po których miałam tak wogóle mdłości)
u mnie niestety po miesiącu niewiele się zmieniło... mam nadzieję ze teraz będzie już lepiej
Stary 2010-08-07, 13:22   #3539
mysiopez
Zadomowienie

Ja miałam taki wypasiony zestaw witamin, że chyba każdego postawi na nogi. Nie mogę wkleić strony z tymi witaminami. poszukaj na stronie DOZ prenatal classic

Edytowane przez mysiopez
Czas edycji: 2010-08-07 o 13:24
Stary 2010-08-07, 13:28   #3540
dewi
Rozeznanie

ale żelaza dodatkowo nie jadłaś??? Bo ja mam dużą dawkę żelaza a gin nie mówił nic o dodatkowych wit
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości