|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. V, pt. Czekamy na dwupaki :D
Cytat:
|
|
#1022 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki, proszę o kciuki... Wczoraj dostałam jakiegoś jasnobrązowego plamienia i dziś jest to samo
![]() Nie jest tego dużo, ale... O 16 mam gina i proszę o ciepłe myśli Boję się
|
#1023 |
|
Zakorzenienie
|
Jasiulku, kciuki są
Nie martw się na zapas, wielu kobietom to się zdarza. Ja miałam w 5 tygodniu beżowe plamienie i wszystko się dobrze skończyło
|
#1025 |
|
Zakorzenienie
|
ALDII a czemu chrzcicie Lu dopiero w przyszlym roku jesli moge spytac oczywiscie?
JASIULKU KOCHANA GRATULACJE ))))))))))plamieniami sie nie martw ja tez je mialam ale do gina lepiej isc sprawdzic, ANESSA gratulacje awansu ![]() KRETENCJO piekne imiona wybraliscie dla dzidzi zobaczymy co bedzie az ciekawa jestem SCIO sciskam kochana moze jak nie bedziecie myslec o dzidzi to sie uda odpocznijscie troche ale przyjemnosci sobie nie odmawiajcie trzymaj sie kochana
|
|
|
|
#1026 |
|
Wtajemniczenie
|
Jasiulku,
mocno mocno trzymam!!!Musi byc dobrze! Do wizyty u gina postaraj sie odpoczywac i polezec w ciszy
|
#1027 |
|
Zakorzenienie
|
elcia a co tam u Was? Jak maluszek się miewa?
![]() jasiulek no i co tam gin powiedział? |
|
|
|
#1028 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki kobietki, kochane jesteście
Trochę się uspokoiłam, ale pewnie dopiero jak zobaczę serduszko, to całe napięcie do końca minie
|
#1029 |
|
Zakorzenienie
|
jasiulku no to dobrze, że nic się nie dzieje...ale coś Ci wyznam...po USG napięcie wcale nie mija
Przy każdym siusiu sprawdzam, czy nie ma plamienia. I się ciągle zastanawiam czy wszystko ok z dzieckiem.
|
|
|
|
#1030 |
|
Zakorzenienie
|
Jasiulku, to świetnie
Trzymaj się ciepło
|
#1031 |
|
Zakorzenienie
|
Scio kochana i pewnie teraz jak odpuszczasz,to zacizysz szybciej niz myslisz
![]() ![]() Tity napisz dokaldnie co i jak z ta papryka ![]() Jasiulku a co sie takiego stalo w pracy,ze ci nawymyslal od nieodpowiedzialnych ? Danika cioteczko oj tak mogliby wymyslec cos skutecznego na te alergie ![]() Anessa wielkie gratki ![]() co do temp. to nie pomoge,bo nigdy regularnie nie mierzylam Jasiulek przytulam mooocno no i potwierdzam to co pisala Tity i Kreti,ja tez przez cala ciaze sprawdzala bielizne,wkladki wsluchiwalam sie w kazdy bol brzucha itd.itp. Elcia bo chcemy zeby bylo cieplo (najlepiej czerwiec) i zeby sobie mogla juz sama spokojnie stac,a nie dziecko na rekach w jakis betach ?! poza tym jej chrzestny jest marynarzem i ni etak prosto jest nam zgrac terminy Edytowane przez aldii Czas edycji: 2010-08-06 o 22:13 |
|
|
|
#1032 |
|
Zakorzenienie
|
aldiś jak znajdę przepis to Ci napiszę
Bo na razie gdzieś go zapodziałam Ale paprykcza na prawdę dobra wychodzi, niby marynowana, ale taka ze słodko pikantnym posmakiem..mmmm A my dzisiaj po południu jedziemy do teściów. Wracamy jutro. |
|
|
|
#1033 |
|
Raczkowanie
|
Ech dziewczyny, pewnie macie rację, niepokój będzie całą ciążę... Chodzi mi bardziej o to, że jeszcze nie widziałam serduszka (wiem, wiem, za wcześnie), a to jednak bardzo wczesna ciąża i różne głupoty przychodzą człowiekowi do głowy
Tym bardziej, ze następna wizyta dopiero za miesiąc Ale dzięki za wsparcie, to wiele dla mnie znaczyAldii, kochana, buziaki dla Lu ![]() Kretnecjo, widziałam brzuszek na zdjęciach ciążowych-cudo!
|
#1034 |
|
Zakorzenienie
|
Jasiulku zloz na dziada skarge do IP.Niech mu chociaz kontrol nasla,albomandat wlepia
i pilnuj niech ci zaplaci dziadyga jeden !!!!Tity milego wyjazdu |
|
|
|
#1035 |
|
Zakorzenienie
|
Jasiulku, dzięki
|
#1036 |
|
Zakorzenienie
|
Anessko---> ja nie mierze tempki wiec tak do konca sie nie znam, ale z tego co wiem to taka niska temperature maja osoby z niedoczynnoscia tarczycy. Nie chce cie straszyc, nawet gdybys to miala to leczy sie bardzo latwo
wiem, bo 2 kumpele maja, biorą leki i obie maja zdrowe dzieciaki Robilas badania hormonow tarczycy?Sloneczko---> proszę o zmiane terminu ost @ na 7.08. Znowu jak w zegarku ![]() Bylam wczoraj na pępkówce a dzis mąż przyjaciółki zadzwonil, że przywiózł już swoje dziewczyny do domku...pojade w tym tygodniu na momencik zobaczyc malutką tacy są szczesliwi....mam nadzieje, że tez kiedys to przezyje....
|
|
|
|
#1037 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Ja tak na chwilkę Przede wszystkim Jasiulku WIELKIE!!!! Gratulacje trzymam mocnooo kciukiAnessko Gratuluje awansu, jakoś byłam pewna, że w końcu nam to napiszesz, że tak Cię właśnie docenią w pracy, super Scio mam nadzieję, że ten odpoczynek zaskoczy Cię tym czego tak pragniesz i o czym tak marzysz U nas pogoda piękna, tzn świeci słońce za chwilke burza i ciężki deszcz po czym znowu wychodzi słońce dziwnie ale cieplutko. TŻ walczy z garażem blaszanym i chyba teraz zbijają kibelek wszystko gotowe i czekamy aż skoszą pszenice na tej całej działce ![]() Ja po połowie badań...wizyte u gina mam na 17 więc z wynikami pędzę do niego, ale już od dziś lub jutra nie uważamy także proszę trzymać kciuki za ewurkę ![]() Buziaki dziewczyny, całuje każdą z osobna |
|
|
|
#1039 |
|
Zakorzenienie
|
ewurko --> ode mnie też
|
|
|
|
#1040 |
|
Rozeznanie
|
Ewurka, Danika trzymam bardzo mocno
Scio zgadzam się z resztą dziewczyn, że odpoczynek zapewne przyniesie niespodziankę Jasiulek na pewno wszystko z dzidzią będzie dobrze. Widziałaś już pęcherzyk więc... jeszcze raz gratuluję! Ja będąc w ciąży też pewnie w czasie siusiania będę zaglądać na bieliznę, tak dla upewnienia się. Kretencja już niedługo poznasz płeć. Och też bym chciała być już na takim etapie... Imiona bardzo mi się podobają ![]() Anessa gratuluję awansu w pracy Aldii masz piękną córeczkę Buziaki dla małej Lu ![]() ![]() No od 15 nowy cykl.. W końcu przestaniemy uważać i będziemy wypatrywali dwóch kreseczek na teście
Juluś 20.07.11 Kornelia 04.02.2016 Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu. Edytowane przez Chelsea91 Czas edycji: 2010-08-07 o 18:41 |
|
|
|
#1041 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A no mam niedoczynnosc i na dodatek Hashimoto Ale biore hormony i raczej wszystko jest teraz w normie, w PL przebadam sie znowuDzieki za info, przynajmniej sie uspokoilam Cytat:
Cytat:
Fajnie, ze znow zaczynacie szalec Bedzie ok, zobaczyszDaj znac jak beda wyniki I dziekuje za gratki Cytat:
I rowniez dziekuje za gratulacje A teraz ide spac
|
|
#1042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1043 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Magialena!
A jak ty sie czujesz? cos rzadko nas ostatnio odwiedzasz ![]() Dzien dobry niedzielnie ![]() Ja juz na nogach bo niedlugo do pracy trzeba jechac ale tak przed to chcialam zapytac o cos kolezanki w ciazy lub juz mamusie ![]() Czy kiedy dowiedzialyscie sie o ciazy, wiedzialyscie kiedy to moglo nastapic, bo czulyscie sie inaczej, cos sie dzialo innego w waszym ciele? Jeszcze zanim nie dostalyscie miesiaczki, kilka dni po owulce? To mnie zastanawia czy mozna COS zauwazyc wczesniej?jakis malutki symptom, ktory daje do myslenia albo dziwi, ze sie pojawil, bo przeciez jeszcze nie moglyscie byc na 100% pewne, ze to jest ciaza ![]() Wszystkie poradniki, miesieczniki i rozne fora pisza o symptomach pojawiajacych sie tuz po spodziewanej miesiaczce i w dalszym okresie ciazy ale przeciez tyle sie dzieje przez te 2 tygodnie od owulki w naszym ciele, ze az trudno uwierzyc, ze NIC nie mozna dostrzec wczesniej!! ![]() No nic, to taki moj apel niedzielny, zebyscie troche roboty umyslowej mialy Powspominac ten czas to chyba przyjemne zajecie, wiec prosze wytezac szare komoreczki i do odpowiedzi pierwsza poprosimy...
|
#1044 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak ja się cieszę, że od września będziemy znów w Lublinie. ![]() Cytat:
) i to zwróciło moją uwagę.
|
||
|
|
|
#1045 |
|
Zakorzenienie
|
Anessko, musimy pamiętać, że nawet do tygodnia po owulacji nie ma jeszcze w organizmie ciąży (do ok.7 dni zajmuje transport zapłodnionego jajeczka przez jajowód i jego zagnieżdżenie) - nie bardzo więc miałyby skąd się wziąć te objawy
U mnie było tak... Cykle miałam bardzo króciutkie, 23-24 dni. Seks był 9 i 11dc. W 17dc (czyli ok.6 dni przed spodziewaną miesiączką) pomyślałam zupełnie z głupia frant, nie mając oczywiście ŻADNYCH objawów, że może mogłabym już zrobić test... Zrobiłam i po kilku minutach pojawiła się bardzo, bardzo blada druga kreska, w zasadzie jej cień. Pomyślałam, że coś mi się wydaje, powtórzyłam następnego dnia i następnego (miałam te tanie testy z allegro, mogłam sobie poszaleć ). Cień kreski ciemniał. W 19dc, czyli ok.4 dni przed spodziewaną @, zaczął mi się bardzo nieprzyjemny, silny, kłujący ból z jednej strony podbrzusza i trwał około 1,5 doby. Tak naprawdę nie wiem, czy miał związek z ciążą (trochę się wtedy bałam, bo podejrzewałam już ciążę, a silny ból może zwiastować c. pozamaciczną), ale tak naprawdę nie jest to chyba objaw typowy dla ciąż. Tzn. gdybym wcześniej nie zrobiła testu, to nie pomyślałabym raczej "może jestem w ciąży?", bo taki ból może równie dobrze oznaczać spóźnioną owulkę (zwłaszcza, że miałam ja pierwszy raz wywoływaną bromergonem) czy torbiel. W 23dc, gdy miałam odstawić luteinę (brałam od 14 do 23dc) zrobiłam kolejny test i ten bez wątpliwości wyszedł pozytywny. Zadzwoniłam do gina, kazał lutki nie odstawiać. No a potem, jak już wiedziałam, to każde ukłucie, każdy zawrót głowy "podciąga się" nawet nieświadomie pod ciążę
|
#1046 |
|
Zakorzenienie
|
Danika,Chelsea doczekacie sie !
Anessa ja z cala pewnoscia mialam bol implantacyjny (wtedy myslalam,ze to spozniona owulka),no i utrzmujaca sie powyzszona temp. w okolicach @ i juz po jej terminie |
|
|
|
#1047 |
|
Zadomowienie
|
Jasiulek, normalnie cham z tego faceta. W dupie go miej! I dobrze, że już tam nie pracujesz: jeszcze by ci się przy dźwiganiu coś stało, a tak to bedziesz spokojnie czekać na malucha
![]() Jak się dzisiaj czujesz? Już jesteś bardziej spokojna? Prochy bierzesz, nie zapominasz?:P
|
|
|
|
#1048 |
|
Zakorzenienie
|
TITY super sie maly rozwija juz pelaza z jednego konca pokoju do drugiego
robi sie coraz bardziej podobny do TZ a![]() nie wiem co mam psac bo nie mam humoru wczoraj znalezli naszego kolege ktory popelnil samobujstwo i jakos jeszcze nie moge w to uwierzyc |
|
|
|
#1049 |
|
Zakorzenienie
|
ewurko kciuki
![]() Anessko ja to przez cały okres starań się dopatrywałam różnych objawów i nic z tego nie wychodziło, a jak nic szczególnego nie zauważyłam i o tym nie myślałam, to wyszło. Także chociaż tak się nie da, to lepiej się nie doszukiwać, bo u każdego to przebiega inaczej. A no dobra, parę dni przed @ byłam strasznie senna i właściwie tyle elciu dobrze, że Szymuś ma się dobrze. Szkoda kolegi :/ My wróciliśmy niedawno od teściów. Jakaś nie do życia jestem, przeleżałam i przenudziłam się dwa dni. |
|
|
|
#1050 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc dziewczyny...
Dzieki za wypowiedzi, kochane jestescie... U mnie do bani... Zadzwonil niedawno moj brat z PL, ze z naszym tata jest bardzo zle... Jest w szpitalu, robia mu transfuzje... Jesli uda mu sie przezyc te noc to bedzie bardzo dobrze... Boze... Nigdy nie przypuszczalam, ze napisze takie slowa albo je wypowiem... Jest mi cholernie zle, bo nie wiem co mam robic... Brat mi mowi, zebym jeszcze ne przylatywala, zadzwoni do mnie jutro, jak tylko bedzie cos wiedzial, jak noc minela... Mysle, ze byloby lepiej jak kupie bilet odrazu ale nadzieja tli sie caly czas, ze bedzie jeszcze ok... Prosze, pomodlcie sie za mojego tate, te ktore wierzycie w Boga, a te ktore nie wierza... po prostu pomyslcie chwilke, dajcie mi sile, ktorej tak bardzo mi teraz potrzeba...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:38.

Nie jest tego dużo, ale... O 16 mam gina i proszę o ciepłe myśli
Nie martw się na zapas, wielu kobietom to się zdarza. Ja miałam w 5 tygodniu beżowe plamienie i wszystko się dobrze skończyło 
Napisz od razu co gin powiedział 

Trochę się uspokoiłam, ale pewnie dopiero jak zobaczę serduszko, to całe napięcie do końca minie
Trzymaj się ciepło