|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
![]() Zuziczka-trzymam kciuki za dzidziusia,żeby podskoczył na wadze.Na pewno tak będzie Pogoda dziś u mnie zapierdziana.Ja też ledwo chodzę,kolejna noc do bani,a za chwilę muszę jechać na makijaż... Coś czuję,że mi takie arcydzieła powychodzą,że szok
|
|
#2102 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Zuziczka Trzymam kciuki, żeby maleństwo urosło jeszcze trochę
![]() I zgadzam się co do pojedynczej sali Optymizm bije od Martuchy ![]() Mpik82 A ja uwielbiam świnki, miałam 3 Za to nie znoszę chomików.aaneczka1984 Zdecydwanie jest zazdrosny i nie możesz mu pozwolić, żeby Was odpychał. Trzeba tłumaczyć "zobacz jak tatuś kocha mamusię, przytula ją ... blablabla" Podobno działa.On jest chyba uzależniony od misiów ![]() naked21 Zgadzam się w kwestii imienia Nie można patrzeć tylko na siebie, trzeba pomyśleć jak dziecku będzie z tym imieniem i czy nie będzie miało do nas pretensji.Muszę pomyśleć o tym wcześniejszym uznaniu dziecka itd. bo to zawsze jedna sprawa mniej do załatwiania po porodzie... Kurde, ale mnie mdli ... Chyba zaraz skończę z głową w toalecie... ![]() Oooo .. i nawet skurcz się znów przypałętał ... Grrrrr jak mnie Tż wkurza W dupie ma wszystko co nie dotyczy jego własnego tyłka
"Pamiętaj: wszystko Ci wolno - ale nie wszystko warto." Edytowane przez bordowa Czas edycji: 2010-08-07 o 10:43 |
|
|
|
#2103 |
|
BAN stały
|
Cześć Dziewczyneczki
![]() Wleciałam na chwilę o i dziwo- udało mi się Was nadrobic... Tzn czytałam pobieżnie, więc z góry sorry... Martucha oczywiście ogromne gratulacje, dzielny z ciebie Rudzielec ![]() Super, cieszę się, że to jednak do przejścia Pomidorka mi pisała na bieżąco, a my z mężem w tej głuszy- reagowaliśmy bardzo uważnie i juz padla decyzja mojego męża- bierzesz znieczulenie. A ja na to- może nie- a On- bierzesz, nie kłóć sie ;D to nie średniowiecze, dziecku sie nic nie stanie. Także moj bodyguard juz mnie przypilnuje![]() Patryczek przepiękny, uroczy. 3mamy kciuki za Was, aby wszystko szybko się unormowało, pokarmu było w sam raz i młody chętnie go spijał ![]() malwina fotki ślubne rewelacja, fajnie wszystko wyszło ![]() Klari sesja- bomba ![]() brzuszki wszystkie słodkie_ tifio, Majka, fem, Weronisia:) i reszta- jeśli kogoś pominęłam. Siedze i ryczę, najpierw przez fotkę demotywatora- mszu!!!! Boże, jaki rozczulacz... masasakra ze mną. Potem przez akcję martuchową i zdjęcie malucha- też ryczę. My na działce do jutra, wleciałam tylko obadać, czy wszystko ok u babci i u Znajdki- Figa z nami na działce. Mama wyjechała do Częstochowy (pomodlić się za wnusia) i wciąż pisze, czy aby na pewno się młody pod Jej nieobecność nie wykluwa ![]() My mieliśmy przedwczorajszą noc okropną, miałam takie skurcze, że nie zmrużyłam oka. Wczoraj jak mnie na rynku w Kostrzynie przydusilo, to musialam stanąć i później tip topami mnie mąż holował ![]() jesteśmy w połowie 39tc. Muszę podrukować teraz wasze "wypociny" ze szkoły rodzenia, żeby wiedzieć jak się zachowywać w razie co najgorsze jest to, że jesteśmy w środku lasu, w rezerwacie przyrody, parku krajobrazowym i daleko od ludziów. Ale co tam, damy radę.Pomidorko nie martw się, będzie dobrze. cc nie jest taka straszna, jak o niej mówią ![]() Zuzi gdzie leżysz? Czyżby Lutycka? Nie martw się, wcześniaki dzisiaj mają ogromną opiekę, także jeśli nie uda się dotrzeć to tp, to na pewno i tak będzie wszystko dobrze. Wiem, co czujesz, byłam w szpitalu z tym dziewczęciem w 27tc, która mogła w każdej chwili urodzić. Sądzę, że ten ordynator ( o którym krążą same dobre opinie) wie, co robi i nie pozwoli zrobić Wam krzywdy. Jestem kochana z Tobą myślami. A ja durna baba nażarłam się mojego ukochanego Valbone (ktorego kobiety w ciąży nie powinny jeść) i myślalam, że umrę (wczoraj to było, totalna kicha ze mną). naked śliczny Filipcio ![]() Dzisiaj rano wystraszyłam męża. W ogóle- przez to, że ostatnio mam jakieś akcje skurczowe- jest bardzo wyczulony i widzę, że w końcu do Niego dotarło, że coś się może w każdej chwili zacząć dziać. Rano miałam taki skurcz łydki, że nawet jak na tej nodze stanęłam, to nie chcialo przejść. I mężuś mnie (jak co rano) chwyta za brzuszek, a ja wyskakując z łóżka, wołam- matko jak boli, jeżu nie chce przejść... a On pyta, co? No to ja skurcz- więc w diwe sekundy byl na dole (na parterze, bo to taka brda góralska u nas na działce) i w tej chwili się skapnęłam i wołam- ale łydki skurcz!!! Wbiegł na górę, był zielony i ledwo dychał Biedak, myślał, że inny skurcz![]() A ja od dwóch dni mam ogromny problem z oddychaniem, nie mogę złapać oddechu i wiecie co moje kochanie mi powiedziało? Że kiedys widział psa (sukę) na 3 dni przed porodem i tez tak dychała No i jeszcze oczywiście spotkało mnie inne "szczęście". Na działce przybłąkała się do nas kotka. Śliczna szara, jak popiół (taka jasna) i oczywiśćie- kotna. Dajemy jej jeść, na szczęście naje się i idzie sobie, bo by mi serce pękło, jakby chciała z nami zostać (nie mamy już możliwości na adopcję kolejnego kota, a co dopiero kilku). I tak mi jej żal, bo to ten cholerny instynkt ( o którym mszu piszesz), że biedulka szuka jedzonka dla swoich brzuszkowych dzieci. Mój mąż biega za nią z mleczkiem, szynką, karmą suchą i mokrą. Też go poruszyła. I patrzę sobie na nia, a ona sie tak samo ledwo gmyra- jak ja ![]() 3majcie sie Kochane, do jutra
|
|
|
|
#2104 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nieźle męża wystraszyłaś ![]() ![]()
|
|
#2105 |
|
BAN stały
|
wystrachał sie na całego ![]() Ja sie teraz będę edukować, wydrukowałam materiały, żeby wiedziec kiedy ewentualnie gnać
|
|
|
|
#2106 |
|
Rozeznanie
|
Nika ale zazdroszcze tej dzialki. super! tylko nie zacznij tam rodzic, bo jeszcze jakiegos lesnego ludka w paprociach znajdziesz.
Jestem na Lutyckiej, ordynator to taki wysoki starszy pan, konkretny. Mam nadzieje, ze wie co robi. Bo boje sie miec jedno-kilogramowego wczesniaka mimo, ze z 32 tygodnia.. W szpitalu razem ze mna przyjmowala sie dziewczyna w 41tyg, bo zero akcji porodowej, alez ona miala BRZUCH!- 4razy wiekszy niz moj, choc kobitka mojej postury. Podpytywalam dzis lekarki czy nie mozna by Olka jakas glukoza podtuczyc (tak podobno sie robi) ale ona kazala mi tylko lezec i duzo pic. No i korzystam z lapka dopoki mam (czyli jakies pare godzin jeszcze) i puszczam Mlodemu Mozarta dla lepszego wzrostu. A moejmu TZowi snilo sie ze ma cesarke i mu Olka z brzucha wyciagaja. Chlopak sie przejal, juz mi prawie chcial zamawiac pieluszki dla wczesniakow, ale kategorycznie zabronilam.
|
#2107 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziekuje Ci kochana za poprawienie mi humoru z rana, po kolejnej nieprzespanej nocy Dziewczyny nasze organizmy zaczely sie juz chyba przestawiac na czas po porodzie i chca nas przyzwyczaic do tak malej ilosci snu A ja tak bardzo chcialabym sie wyspac na zapas ![]() Zuziczko trzymam mocno kciuki zeby Malutki jeszcze troszke posiedzial w brzuszku i podrosl ![]() Martucha bardzo sie ciesze, ze nastroj juz u Ciebie lepszy Trzymajcie sie tam cieplutko i prosimy o wiecej fotek ![]() Co do imion to mnie sie ani Teodor ani Ignacy za bardzo nie podobaja Klarissa milego wypoczynku na dzialeczce Ray oby maz jak najszybciej doszedl do siebie. Wiem jak to jest bo moj Tz tez ostatnio 'chorowal' ![]() Moja Mala znowu ma czkawke. Ostatnio potrafi ja dusic nawet 6 razy dziennie. W srodku nocy z reszta tez Szkoda mi Jej strasznie
02.10.2010 - Gabi 18.01.2013 - Lili Edytowane przez ania13.03 Czas edycji: 2010-08-07 o 11:09 |
|
|
|
|
#2108 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Witam w sobotni poranek
![]() Ja jeszcze w piżamkach i chyba jeszcze na godzinkę wrócę do łóżka ![]() Później śmigamy na imieniny do mamy. Cytat:
tak było ostatnio na urodzinach bratowej męża. Było tyle smakołyków a nic nie podjadłam....Zuziczko, tak mi przykro że musisz przechodzić przez takie zmartwienia. Jesteśmy z Tobą serduchem i myślami. Cytat:
No to super pewnie niedługo zobaczymy więcej fotek Patiego.Cytat:
Słodko ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mały Ignaś, fajnie ![]() Cytat:
Mam w rodzinie przypadek, że mała kilkuletnia artystka ozdobiła komodę kwiatkami- a dokładnie wbijała młotkiem gwoździki jeden obok drugiego, tak żeby z główek powstawały kwiatki
|
|
#2109 |
|
BAN stały
|
Zuzi bidulo kochana
Mozart był maleńki, więc puszczaj Olusiowi inna muzyczkę, najlepiej jakiegoś "konkretnego" mężczyznę Będzie ok, zobaczysz.ania ja nie sypiam niami wcale, Pawcio ma tez czkawki, ale już troche mniej niz kiedyś... |
|
|
|
#2110 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i do domu wyszłam z mamą po 4 dniach z wagą 1810g W poprzedniej ciazy napatrzyłam się, leżąc na patologii ciaży, na wczęsniaczki z 33-34 tygodnia i one wcale już długo w spzitalu nie były, jak nie miały problemów z oddychaniem i z przybieraniem na wadze, to po ok 5 dniach były puszczane do domu -dwie koleżanki z sali urodziły w 33+6 i 34+2, dzieciaczki sweitnie sobie radziły. Niemniej jednak ja chcę poczekać przynajmniej do magicznego 36tc,ja mam dójkę z 35 z hakiem i jeden świetie, drugi miał troszke porblemów z tego faktu (niedojrzały układ pokarmowy, nerwowy,przepuklina, giga kolki w związkuz niedojrzałoscią ukł.pokarmowego, źle przybierał na wadze, potem dieta bezglutenowa do 2 roku życia) dlatego dla mnie to minimum wytrwania w ciązy, czego Ci życzę! Wiem,ze jest cieżko, ale trzeba i wytrwasz!!Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2111 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wózkiem się nie martw..ja tez mam d siostry...super brzydki i super cięzki...ale nic...nam ta bmw nie trzeba ![]() Cytat:
Ja miałam bzika na punkcje Ksawerego... Dominiś miał być Ksawerym..a babki, mama, ciotki, sąsiadki krzywo na to patrzyły i ja głupia zmieiłam w ostatniej chwili decyzje... Dominiś też jest ładnie ale bardziej mi Ksawery podchodzi.. Nie wiem czy teraz tak drógiego synka nie nazwe... Może się wypowiecie i w kwesti tego imienia?? Bratowa chciała Oliwiera i tak sie nazwała pomimo krzywych uśmiechów ze strony rodziny...nawet ksiądz ja zbeształ za to imie, ale się nie dała nikomu i nie załuje... Siora chciała Miłoszka..i znów nie obyło się bez komentarzy..nazwała więc Dawid i załuje że posłuchała.... Cytat:
A miesie to fakt...ma swoje ulunione dwa ..jedne dziecko nie obędzie się bez kocyka , a Domik bez misiów w nocy... no i koniecznie muszą mieć te sznureczki na czubku głowy
|
|
|
#2112 |
|
Raczkowanie
|
Aneczko - gdym miała czwartego chłopca, to miałby na imię Ksawery
![]() a wiesz, jak u nas psioczyli na KAjetana, skrót Kajtek?? ale miałąm wsyztskich gdzieś i nie zmieniłabym mu imienia na imnne, bo mu takie ogromnie pasuje |
|
|
|
#2113 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny,
Wczoraj wieczorem mielismy ubaw, bo mała kopała tak, że słychac było taki "plask" - dźwięk taki, jak się zrobi klapsa w gołą skórę... Chciałam, żeby Tż poczuł te kopniaki i co? w momencie przyłożenia JEGO ręki do brzucha nastała cisza i spokój... Mała chyba czuje respekt No i powiem Wam, że sypiam ostatnio jakoś niespokojnie... Chyba włączył mi się strach przed porodem... Poza tym drażnią mnie te wszystkie pytania znajomych o samopoczucie... Jak mówię, że czuję się dobrze i upały znoszę całkiem normalnie, to następuje wielkie zdziwienie.... No przecież nie będę każdemu z osobna opowiadać o spuchniętych stopach, problemach ze snem czy o bólach w krzyżu... Bo i po co? Zresztą mimo wszelkich niedogodności, moje samopoczucie jest bardzo dobre, więc po co się nad sobą użalać?
|
|
#2114 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ksawerego tez mozna ładnie zdrobnić...Ksawierek, Ksawciu... To imię nie ma nic wspólnego imieniem z Xsavier..tym od Wiśniewskiego, którego z reszta nie znoszę ![]() angelikaw..ja tez jak ktos mnie pyta o samopoczucie mówie ze dobre..po co się wgłęniac w jakieś tam dolegliwości ciązowe... ![]() Choć niektóre kobietki lubia się tak użalać i ciągle gnębić otoczenie opowieściami jak to im cięzko jest... Ja np. nie narzekam..ciąza narazie przebiega ksiązkowo, czasem kręgosłup boli, czasem brzuch ciągnie..ale to normalne w ciązy.. Chce się mieć dziecko to cza troche pocierpieć...
|
|
|
#2115 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewuszki
![]() czarrna dziękuję za wyczerpujące informacje o poszczególnych tygodniach JA też chcę zrobić wszystko by wytrzymać do 36tc (jeszcze 4t i 4d)ale zawsze człowiekowi spokojniej na sercu gdy wie,ze w razie gdyby......to dzidzia da sobie radę. No ale mam nadzieję,ze wytrzymamy ![]() Co do imion dla chłopca hmmm Ignacy i Teodor jaokś mi się z podstarzałymi facetami kojarzą (no sorry dziewczyny Nie mniej jednak gdybym miała syna to nazwałabym go Maksymilian (maks) ![]() nika ale ci zazdroszczę pobytu na działce i stalowych nerwów. Dbaj o koteczkę,a co zrobicie jak wyjedziecie z działki? Znajdzie się ktoś kto by ją dokarmiał? Zuzi skoro nika mówi,że ordynator jest dobry i wie co robi to niestety pozostaje tylko wierzyć w jego kompetencje,ale ja wierzę,ze będzie ok.
Niegrzeczna Mamuśka Edytowane przez cellaris Czas edycji: 2010-08-07 o 12:52 |
|
|
|
#2116 |
|
Raczkowanie
|
Aneczko -mam Kubę, Kacpra i Kajetana, w skrócie Kajtka
![]() Cellaris - z całego serca Ci, a raczej Wam życzę porodu PO skończeniu 36 tygodnia ja mimo tego, zę mam rozwarcie na opuszek i nie mam szyjki praktycznie (zostało ok 8mm ) jestem wręcz pewna, zę dotrwamy z Anią do magicznego okresu i to duuuużo pomaga Tylko myśl pozytywnie |
|
|
|
#2117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2118 | |
|
Zadomowienie
|
Bry brzuchatki
![]() Nie chce mi się za dużo pisać, bo kręgosłup mi już wysiada i boli skurczybyk. Aaannnnaaa, Teodor mi się akurat bardzo podoba. Zdrobnienie - Teo, Teoś też enis84, mnie, osobiście Ignacy się nie podoba, bo kojarzy mi się z takim staaarym wujkiem ze wsi Ignaś brzmi ładnie, ale synek nie będzie dzieckiem całe życie. Za to Franek mi się podoba. Sama brałam je pod uwagę. Babeczki, nie patrzcie na to, czy rodzicom, teściom się imię podoba, tylko czy Wam się podoba. Jeśli uważacie, że nie skrzywdzicie nim dziecka, to nie ma się czym przejmować. Nie tyczy się to tylko skrajnych przypadków - np spolszczania zagranicznych imion, bo, jak dla mnie, Dżesika, itp. to kompletna porażka. Ray, zgadzam się z Tobą, że Alicja i Patrycja to już za dużo -cjów Zuzia - bardzo ładne, może jeszcze mąż wróci do tej opcji. Kinga też ok Jeszcze w kwestii imion: U nas w rodzinie chyba nikomu nie podobało się imię Borys, ale już się przyzwyczaili i jest ok. Tylko teściowa jeszcze od czasu do czasu napomknie, że "może jednak Igor albo Antoś?" ![]() Antoś jest ok, ale Antoni mi się już nie podoba. A Igor... rzecz gustu, ale ja od razu widzę przed oczami garbatego pomocnika dr Frankensteina... "Yes, master?" ![]() MisQa, cieszę się, że między Tobą a mężem coraz lepiej (wnioskuję po tym co wyrabialiście wczoraj )bordowa, Zacznij może dziś jeszcze raz o tym samym mówić, to może się skapnie, że to jest ważne. NIKaP-n, hej leśna panno ![]() Ty to na dniach będziesz rodzić, więc się nie zasiedź na tej działce Męża nie strasz, bo jak zaczniesz rodzić na prawdę, to oleje, bo pomyśli, że to znowu łydka Tekst z dychającą suką - cacuszko ![]() Cytat:
![]() aaneczka1984, Ksawery jest jak najbardziej ok
|
|
|
|
|
#2119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2120 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
no to musicie pomyslec przed czasem o tym nazwisku,bo tak na prawde nie wiadomo jak sie bedziemy po porodzie czuc,jak ja bede sie dobrze czuc to sama polece zalatwic,ale jak bedzie cos nie tak to nie wyobrazam sobie latania ah ten twój tż ty do niego o waznej sprawie a ten usypia ja wczoraj ten albumik zaczełam robić coś tam wyszło tż jak wrócił patrzy i patrzy i stwierdził,ze on też chce taki i że się bardzo wzruszył jak to zrobiłam w sumie chyba nie jest tak zle bo robię tak jak ja umiem ważne aby było proste,a nie fikusne,no chyba,ze ktos ma zdolnosci to inna sprawa
|
|
#2121 | |
|
Zadomowienie
|
Mi się podoba.
Cytat:
raz jeden jedyny Go kopnęła- chyba przypadkiem
|
|
#2122 |
|
Zakorzenienie
|
a miałam jeszcze dopisac o tych imionach każdy niech daje jakie chce i nie patrzy na nikogo
mi sie żadko kiedy podoba a to kot a to pies o takim imieniu i pozniej sie nie podoba np sasiadow pies Kuba,Maks,Borys,Bruno imiona łądne ale w życiu bym nie dała bo zaraz mi sie kojarzy albo jak cos mi sie spodoba a tu nagle moda na imie i od razu mi sie brzydnie ale nie lubie imion typu Oliwia,Amelka,Majka,Oliwi er,Ksawery,Denis,Sandra.N ikola i wile innych mi sie podobaja stare i raczej nasze niz zagraniczne ale każdy wybiera jak chce to co mu sie podoba
|
#2123 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nas też nie stać na ślub i mimo iż bardzo bym chciała, żebyśmy się pobrali, to kredytu napewno nie wezmę. Nie macie możliwości zapytać w innym kościele? |
|
|
|
|
#2124 |
|
Raczkowanie
|
U mnie wczoraj byla akcja.Bylam u poloznej bo jakos sie kiepsko czulam,zmierzyla mi cisnienie a tu 144/100 za kilka min 148/98,no to ona mnie do szpitala.Zlecialo sie ich,podpieli mnie pod CTG a tu niby serduszko bije ale nie ma ruchow
![]() Mowie Wam straszne przezycie.A najgozej to mnie wk... polozna w szpitalu :"no wiesz dziewczyno musisz sprawdzac ruchy dziecka,zapisuj sobie"-no zesr... sie !Zapisuj-jak ten szkrap rusza sie non stop, to bym musiala nic nie robic tylko zapisywac.Jak tylko poczulam ze cos jest nia tak od razu polecialam do osrodka.A tak wogole to przeciez kazda z nas szybciej zauwazy ze male sie nie rusza bo na tym etapie juz przywyklysmy ze cos tam sie ciagle wierci. No,to tak mnie dzidziulek wystraszyl ta swoja dluuga drzemka.
|
|
|
|
#2125 |
|
Zakorzenienie
|
dziuba - ja też ostatnio się wystraszyłam bo przez ponad godzine mała się nie ruszała, a ja leżałam... a wtedy najdziksze szaleństwo jest.... ale potrącałam trochę i odkopała mi na szczęście
![]() ycnan - no lepiej mam go teraz na miejscu, widzimy się codziennie, można powiedzieć, że zaczynamy wszystko od początku, bo znów trzeba się nauczyć być ciągle razem, a nie tylko 2 dni w tyg.... zdarzają się sprzeczki itp, ale to już nie takie akcje jak wcześniej
|
#2126 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dla mnie jest coś chorego w tym że ludzie daja zwierzętom imiona ludzkie... np tak jak juz wam kiedys pisałam..znajoma na złość mojej rodzince dała swemu psu na imię Dominik.... no i ca ja mam zrobić teraz..przechrzcic synka. bo jakas nawiedzona kobieta rozum postradała?? No bo ja jeszcze nie słyszaąłm żeby ktos tak zwierzaka nazwał.... Znam tez kota Cześka ..(tak zwie się moja matula) , znam tez konia Kubę...a mam małego sąsiada Kubusia.. Ale ja jak patrze na człowieka to nie myśle od razu "kuba..acha ..jak ten koń "ale jak już wyżej napisano..imiona to rzecz gustu i nie ma sensu się spierać.... ![]() Aha..mój dziadek to ADOLF i mówia na niego DOLEK...fajnie no nie?? ![]() ![]() A taka babcia ma na imię RÓZGA!! i mówią na nia RÓZIA tzn mówili..bo juz umarła....
Edytowane przez aaneczka1984 Czas edycji: 2010-08-07 o 13:50 |
|
|
|
|
#2127 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My sami wybralismy nietypowe imie (z tym ze mieszkamy zagranica) i napewno wielu osoba nie bedzie sie podobalo ale wazne ze nam sie podoba.
|
|
|
|
|
#2128 |
|
Rozeznanie
|
dzięki, dziś już wszystko w porządku nie ma plamień. Miłam tylko taką mała delikatna niteczke krwi w sluzie, ale tak malutką, że chyba to nic nie znaczy i to raz raniutko
|
|
#2129 | ||
|
Zadomowienie
|
Ano znam takiego co poleca wręcz jak się ma anemie Co dla mnie jest niedopuszczalne!!
Cytat:
Cytat:
![]() życzę miłego przedłużonego weekendu ![]() Ja dziś jakaś padnięta jestem Nic mi się nie chce Jeszce jakiś cymbał z bloku obok włączył muzykę metalową na cały regulator i wyją te basy Jezu zwariować idzie. Aha i wiem co jest mojemu Tacie ma chorobę zwaną RÓŻĄ czyli zakażenie krwi paciorkowcem trochę się tym wystraszyłam bo miałam z nim kontakt i robiłam mu okłady na ta noge Ale mam nadzoej że nie złapię tego hmm Będę sie obserwowac i może przestane o tym myśleć |
||
|
|
|
#2130 |
|
Raczkowanie
|
Zuziczka trzymam mocno kciuki, żeby Oluś jeszcze trochę pomieszkał w Twoim brzuszku i nabrał masy... Będzie dobrze tylko trzeba w to mocno wierzyć.
A co do imion Ksawery - jak dla mnie neutralne imię (nic mi się nie kojarzy i ani mnie ziębi ani grzeje), Józef - kojarzy mi się z pokoleniem moich dziadków, a Marcel z Włatcami Móch i pewnym ćpunem, który kręcił z moją przyjaciółką a przy okazji oszukiwał ją jak tylko się dało... Nie znoszę niektórych imion - własnie tych wszystkich Brajanków, Dżesik, Amelek, Oliwek. Niektóre imiona faktycznie kojarzą się ze zwierzętami - na moim podwórku za dawnych czasów biegało ileśtam Kubusiów wszelkiej rasy i maści, tak samo jak był też Teodor w skrócie Teoś rasy golden... Przed chwilką właśnie moja psica bawiła się z nim w lesie.... A tak naprawdę to jest sprawa rodziców jak nazwą dziecko i wszelkie naciski (nawet teściów) nie powinny mieć wpływu... A co do przezwisk typu Denis-Penis to skąd małe dzieci znają słowa penis? To jest efekt rodziców i tego jak oni komentują... Bordowa a co Ci zrobią jak w ciągu roku nie wyjdziesz za mąż? Chrzest dziecka straci moc? Nie... Dostaniesz ekskomunikę? Zyjąc bez ślubu i tak jesteś praktycznie wykluczona - nie dostaniesz rozgrzeszenia. Ktoś Cię zamorduje, zastrzeli? A tak naprawdę to jaką masz gwarancję, ze np w ciągu tego roku nie dostaniesz skądś pieniędzy? Przecież przez rok sytuacja może się diametralnie zmienić. Podpisując coś (o ile będziesz musiała), że w ciągu roku wyjdziesz za mąż, wierzysz że wyjdziesz, a jak się życie ułoży - zobaczysz... i tyle. Co zawiniło dziecko? Nic...powinno zostać ochrzczone jeżeli jesteście katolikami i tyle. Do mamuś od łóżeczek turystycznych - czym się kierowałyście wybierając (oprócz ceny?)... Dzisiaj szukam do poniedziałku muszę zamówić. Wreszcie zabrali te tapczany A stolarz kończy meble - masakra. Wciskał mi kity jak diabli i nie dał się przekonać, że to ja mam rację nie on. Zamiast się zdenerwować, albo poryczeć (bo dzisiaj przez pogodę i ogólne samopoczucie blisko mi do tego) zadzwoniłam do taty, który jest jego znajomym i który go tu ściągnął. Efekt? Facet siedzi i robi..tak jak ma być... Uffff...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:10.

Coś czuję,że mi takie arcydzieła powychodzą,że szok

Za to nie znoszę chomików.

W dupie ma wszystko co nie dotyczy jego własnego tyłka 

A ja tak bardzo chcialabym sie wyspac na zapas
Trzymajcie sie tam cieplutko i prosimy o wiecej fotek 

juz nawet nie mam sil co kolwiek mowic na to.... w nosie juz to mam

Zacznij może dziś jeszcze raz o tym samym mówić, to może się skapnie, że to jest ważne.