Na moje szczęście, na szczęście każdej dziewczyny ZAZDROSZCZĄCEJ po raz XXI - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-07, 11:46   #2611
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Na moje szczęście, na szczęście każdej dziewczyny ZAZDROSZCZĄCEJ po raz XXI

Grapciu to z kolei mój M. ma więskze doświadczenie z dziećmi niż ja.
I ostatnio jak szwagierka nas poprosiła o popilnowanie dzieci (bo szli do kina) to Ignaś się obudził i płakał,a M. go tak fajnie uspokajał
Ogólnie wiem,że M. będzie świetnym Tatą

(ciekawe,czy mężem też...)

Natomiast faktycznie możesz się zapatrzyć w Filipka i chcieć swoje (ja tak zawsze miałam).

A ja właśnie oglądam obrączki
Ostatnio mój M. był u kolegi w Yesie,wział katalog i mi pozaznaczał jakie obrączki mu się podobają.
Na szczęście mamy taki sam gust
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 11:46   #2612
Claris
Zakorzenienie

Dot.: Na moje szczęście, na szczęście każdej dziewczyny ZAZDROSZCZĄCEJ po raz XXI

Cytat:
Napisane przez Korniszonek2010 Pokaż wiadomość
Claris, Twój pierścień mi się podoba, tylko zastanawiam się jak przytwierdzony jest diament od spodu? Ja wiem,że cena nie jest tu ważna, ale jeśli dal Was Wasze kamienie są małe to chyba nie wiecie ile kosztują większe, bo te są jak dla mnie naprawdę drogie.
Teraz te pierścionki zaręczynowe są tak wymyślne, że odchodzi się już od takich tradycyjnych.
od spodu też ma złoto, więc pewnie do tego złota jest jakoś przytwierdzony, no i do tych bocznych. z boku kamienia nie widać żadnego kleju ani nic, ale jest solidnie przytwierdzony, nic się nie rusza od 1,5 roku
Dla mnie tam mój nie jest wcale mały a koszt brylantu niekoniecznie idzie w parze z wielkością, bo ważne są inne parametry tj. czystość, barwa czy szlif

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość

Śliczny jest A proporcje są najważniejsze, zarówno w pierścionkach, jak i kobiecej sylwetce
dokładnie, Twój też pięknie wygląda na Twojej dłoni
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 11:47   #2613
elizka773
Wtajemniczenie

Cytat:
Maya go będzie miała tego fotografa na ślubie, więc niedługo będziemy mieć najświeższą relację z jego pracy I Elizka nie będziesz musiała robić jej okropnych fotek, bo i tak będzie miała cudne
ma Kańtocha? zazdraszczam a ile bierze?

a ja Mayi chciałam na złość fotki zrobić ( niestety chyba będę na wyjeździe) za to że nie chciała nam pokazać zdjęć. Ale jak już wspomniałam jej to nawet by się nie dało brzydkich zdjęć zrobić

Cytat:
Jak tam, wiadomo co z tą pracą w której byłaś ostatnio na rozmowie?
babo jak Ty to wszystko zapamiętujesz co u Nas? widać bardzo namiętnie czytałaś

Cytat:
Napisane przez *Insane Pokaż wiadomość
Piękności
i Ty, i pierścień

Korniszonek, odezwała się Pani, że w czwartek byłaby rozmowa kwalifikacyjna... Ale ja już znalazłam inną pracę
ale super widzisz wszystko się zaczyna układać

Karmel super pierścień. nie w moim stylu ( bo sama nie wiem jaki mam) ale faktem jest że do Ciebie pasuje
elizka773 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 11:49   #2614
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Bo Twój pierścionek idealnie pasuje do Twoich oczu. Tanzanity są bardzo oryginalne Ja jednak nie mam niebieskich oczu, a nie chciałabym brązowego kamyczka np. bursztynu

Śliczny jest A proporcje są najważniejsze, zarówno w pierścionkach, jak i kobiecej sylwetce

No to prawda,że nie tylko ciuchy musza pasować do osobowości-biżuteria też.

Do mnie np. ani trochę nie pasuje żółte złoto. Nie wyobrażam sobie,żebym miała kiedyś nosic. Kiedyś próbowałam nosić złote kolczyki ale jakoś w ogóle nie wspólgrały z typem mojej urody(albo braku urody).

Ja mam topaza (turkusowego,a są też fioletowe,żólte itp podobno).
Stary 2010-08-07, 11:51   #2615
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Claris, Twój pierścień mi się podoba, tylko zastanawiam się jak przytwierdzony jest diament od spodu? Ja wiem,że cena nie jest tu ważna, ale jeśli dal Was Wasze kamienie są małe to chyba nie wiecie ile kosztują większe, bo te są jak dla mnie naprawdę drogie.
Teraz te pierścionki zaręczynowe są tak wymyślne, że odchodzi się już od takich tradycyjnych.
Tu nie chodzi o cenę, po prostu dla mnie duży kamień to taki na pół palca, a takiego bym nie chciała, obojętnie z jakiego byłby materiału.
Co do wymyślnych pierścionków, to widziałam ich sporo, jednak one nie są dla mnie, bo wolę coś klasycznego i ponadczasowego. Moda się zmienia, styl pozostaje jak mawiała Coco
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 11:53   #2616
Korniszonek2010
Wtajemniczenie

Baba czyta i od razu zaznacza do wielocytowania A niektóre informacje po prostu zapamiętuję, do madzi jeszcze mi daleko
claris, ja wiem,że nie od wielkości, ale popatrz na ten link
http://www.yes.pl/pierscionki-zarecz...00-014-0344MPJ
słabe parametry, a jak dla mnie drogi.

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Cytat:
Tu nie chodzi o cenę, po prostu dla mnie duży kamień to taki na pół palca, a takiego bym nie chciała, obojętnie z jakiego byłby materiału.
Co do wymyślnych pierścionków, to widziałam ich sporo, jednak one nie są dla mnie, bo wolę coś klasycznego i ponadczasowego. Moda się zmienia, styl pozostaje jak mawiała Coco
No chyba,że tak. Ja myślałam,że mówimy tylko o diamentach Ja uwielbiam biżuterię, która się błyszczy, nieważne z czego jest wykonana
Korniszonek2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 11:55   #2617
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Jaki ten YES jest drogi zaręczynowy pierścionek do 400zł tylko jeden... w dodatku paskudny
Stary 2010-08-07, 11:58   #2618
Korniszonek2010
Wtajemniczenie

Cytat:
Jaki ten YES jest drogi zaręczynowy pierścionek do 400zł tylko jeden... w dodatku paskudny
W Aparcie są ładne pierścienie, nawet niedrogie, tylko ciekawe jak wyglądają na żywo.
Stary 2010-08-07, 12:00   #2619
najfajniejsza
Zakorzenienie

Dzień dobry - właśnie wstałam... ja nie wiem, jak chcę zdążyć ze wszystkim do wieczora, nie wiem...

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Jejuuuu ale mnie brwi bolą I jeszcze dużo krwi mi się polało,nie wie czemu Wyglądam jak krajobraz po bitwie.
jejku, bidulko... mam nadzieję, że to szybko Ci minie... myślalam, że to pierwsze dni są najgorsze, a Ty dopiero teraz narzekasz.
oby Ci przeszło choćby dlatego, że chcemy zdjęcia
Cytat:
Napisane przez Claris Pokaż wiadomość
uuu to pewno dziewczyny, które miały jechać z Tobą pociągiem (magda? skimos?) też się posypią a czemu nie możesz?
ależ Cię to cieszy
Magda póki co nie wymięka a Skimos nie wiem
poza tym Bisi nie będzie raczej
Cytat:
Chcecie czy nie chcecie, oto i ON, mój cudowny, jedyny i wymarzony
jest DUŻY!
śliczny, tylko to żółte złoto
ale piękny, bo klasyczny
ja myślę, że do mnie pasują szafiry ciekawe, czy P. też tak uważa
on pewnie myśli, że do mnie pasuje plastik
Cytat:
Napisane przez Grapefrutka Pokaż wiadomość
cenowo to wychodzi tak: dwa dni w remizie/sali gdzie sami załatwiacie dekorację, kucharkę = jeden dzień w restauracji/hotelu/domu weselnym gdzie praktycznie nie masz wpływu na dekorację i jakość kuchni/potraw przynajmniej w mojej okolicy tak wychodzi
eee tam, w restauracji też możesz znać kuchnię, wiedzieć, co i jak, modyfikować menu.
ale owszem, taniej wychodzi dom działkowca czy remiza

chyba czas iść do sklepu i zacząć sprzątać...
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 12:00   #2620
Grapefrutka
Zakorzenienie

Cytat:
Grapciu to z kolei mój M. ma więskze doświadczenie z dziećmi niż ja.
I ostatnio jak szwagierka nas poprosiła o popilnowanie dzieci (bo szli do kina) to Ignaś się obudził i płakał,a M. go tak fajnie uspokajał
Ogólnie wiem,że M. będzie świetnym Tatą

(ciekawe,czy mężem też...)

Natomiast faktycznie możesz się zapatrzyć w Filipka i chcieć swoje (ja tak zawsze miałam).

A ja właśnie oglądam obrączki
Ostatnio mój M. był u kolegi w Yesie,wział katalog i mi pozaznaczał jakie obrączki mu się podobają.
Na szczęście mamy taki sam gust
zapatrzona w niego to ja już jestem od kiedy go zobaczyłam pierwszy raz te trzy dni po urodzeniu a ostatnio kiedy mi go siostra wcisnęła niemal jak tylko weszła do mieszkania to już w ogóle się zauroczyłam ale co do swojego to jeszcze nie, tego jestem pewna jeszcze mam czas, najpierw ślub a po ślubie się pomyśli
co do obrączek to też raczej mamy podobny gust i wiemy że żadnych cudacznych/wymyślnych nie chcemy i chyba pozostaniemy nawet przy jednym kolorze czyli całych z żółtego złota ale co do ostatecznego wyboru to jeszcze trochę czasu nam zostało
motivation dust on you.
Now go and move your ass!
This sh.it is expensive!
Grapefrutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 12:01   #2621
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
No to prawda,że nie tylko ciuchy musza pasować do osobowości-biżuteria też.

Do mnie np. ani trochę nie pasuje żółte złoto. Nie wyobrażam sobie,żebym miała kiedyś nosic. Kiedyś próbowałam nosić złote kolczyki ale jakoś w ogóle nie wspólgrały z typem mojej urody(albo braku urody).

Ja mam topaza (turkusowego,a są też fioletowe,żólte itp podobno).
Tfu! Chciałam napisać topaz, ale rano oglądałam kreskówkę ( ) z diabłem tasmańskim, a tanzanit mi się z nim kojarzy i jakoś tak wyszło.

Ja mam oliwkową karnację i do mnie zdecydowanie bardziej pasuje żółte złoto a w srebrze/białym złocie wyglądam jak trup :P
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 12:02   #2622
elizka773
Wtajemniczenie

Cytat:
nienawidzę tych Apartów, Yesów itp
elizka773 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 12:04   #2623
Grapefrutka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość
eee tam, w restauracji też możesz znać kuchnię, wiedzieć, co i jak, modyfikować menu.
ale owszem, taniej wychodzi dom działkowca czy remiza

chyba czas iść do sklepu i zacząć sprzątać...
owszem kuchnie możesz znać ale nie masz najmniejszego wpływu na kucharza i to w jaki sposób on gotuje i doprawia w większości lokali jeśli się decydujesz na lokal to musisz brać kucharza niejako w pakiecie nie mówię że Ci kucharze są źli u mnie w okolicy jednak te lokale które maja normalna cenę niestety nie zachwycają jakością potraw ani poziomem obsługi, przynajmniej ja mam takie zdanie
motivation dust on you.
This sh.it is expensive!
Stary 2010-08-07, 12:06   #2624
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Moje ideały:
http://www.apart.pl/pl/diamenty,c,ko...areczynowe,399
http://www.apart.pl/pl/diamenty,c,ko...areczynowe,400
http://www.infinity-bizuteria.pl/katalog/foto/959.jpg
http://wkruk.pl/product-pol-2308014-PIERSCIONEK.html

ino chętnego brak
Stary 2010-08-07, 12:12   #2625
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Grapefrutka Pokaż wiadomość
owszem kuchnie możesz znać ale nie masz najmniejszego wpływu na kucharza i to w jaki sposób on gotuje i doprawia w większości lokali jeśli się decydujesz na lokal to musisz brać kucharza niejako w pakiecie nie mówię że Ci kucharze są źli u mnie w okolicy jednak te lokale które maja normalna cenę niestety nie zachwycają jakością potraw ani poziomem obsługi, przynajmniej ja mam takie zdanie
to teraz mnie zaskoczyłaś, że się nie ma wpływu na kucharza siostra mojej znajomej brała w restauracji, w której płaciła 150 zł od osoby za 16 godzin. jedzenie sprawdzone (ciepłe itd.), więc może i bym się na to pisała w każdym razie ta koleżanka mi mówiła, że jej siostra była wcześniej na weselu w tym miejscu i przy podpisywaniu umowy, zaznaczyła, że chce tego samego kucharza, bo wiedziała, jak gotuje, doprawia i jak pracuje - z nim z resztą ustalali szczegóły.
więc może różnie to bywa.
oczywiście, zdarza się, że jest rotacja itp., ale to taka restauracja, w której od lat pracują Ci sami ludzie

ja jestem leń, ja bym się w dekorowanie nie chciała angażować. chciałabym mieć salę, która i nieudekorowana wygląda pięknie.
a że nie znam superkucharki (tzn. znam szefa kuchni w jednej restauracji i mogę go wynająć albo zrobić tam wesele, ale tam to ja nie chcę, a wynająć bym go musiała razem z jego mamą, bo oni tak działają, a jej nie lubię ), to pozostaje mi szukanie superrestauracji supertanio
ale spoko, mam czas

Edytowane przez najfajniejsza
Czas edycji: 2010-08-07 o 12:14
Stary 2010-08-07, 12:14   #2626
butterfly20
Zakorzenienie

Najeczko noo ja Cię widzę z szafiami
Ale ja miałam najpierw robione miesiąc temu i mi się tydzień goiło (tzn już na 5 dzień zaczęły schodzić strupki) i potem już miałam normalnie. A zawsze chodzi się na korektę(jest już wliczona w peirwszą cenę),żeby poprawić to,co jest niedociągnięte. I teraz po tej korekcie też mnie boli i znów będzie się goić. Ale potem już spokój przez dłuższy czas

Carmi ja sobie Ciebie ne wyobrażam w srebrze lub białym złocie
Stary 2010-08-07, 12:15   #2627
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

a ja bardzo chętnie wynajęłabym znajomego szefa kuchni
po pierwsze - wolę dać jemu zarobić.
po drugie - mam do niego 100% zaufanie
Stary 2010-08-07, 12:22   #2628
Korniszonek2010
Wtajemniczenie

Cytat:
To ja na razie zmykam do lekarza Do później.

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Po co zacytowałam Ins przy pożegnaniu to ja nie wiem
Stary 2010-08-07, 12:23   #2629
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Najeczko noo ja Cię widzę z szafiami
Ale ja miałam najpierw robione miesiąc temu i mi się tydzień goiło (tzn już na 5 dzień zaczęły schodzić strupki) i potem już miałam normalnie. A zawsze chodzi się na korektę(jest już wliczona w peirwszą cenę),żeby poprawić to,co jest niedociągnięte. I teraz po tej korekcie też mnie boli i znów będzie się goić. Ale potem już spokój przez dłuższy czas

Carmi ja sobie Ciebie ne wyobrażam w srebrze lub białym złocie
musisz dać znać mojemu, że szafiry do mnie pasują wiesz, taka konspira... spotkamy się na kawie, P. po mnie przyjedzie, a Ty: "no i mówię Ci, te szafiry to do Ciebie pasują niesamowicie!"
ja też carmelka nie wyobrażam sobie w bieli tylko żółte złoto
a ja bladzioch - przeciwnie
moje typy: http://www.yes.pl/diamenty/36635-pie...000-Y01-1289SW - oczywiste
http://www.e-zlotnik.pl/image.php?img=obrazki/PB28.jpg - tylko o połowę mniejszy i białozłoty
Stary 2010-08-07, 12:23   #2630
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Cytat:
To ja na razie zmykam do lekarza Do później.

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Po co zacytowałam Ins przy pożegnaniu to ja nie wiem
do później
Stary 2010-08-07, 12:27   #2631
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
no tak, ale ja byłam na weselu, gdzie on gotował z mamą wlaśnie i pomagały mu jego siostry i wyszło to... średnio. jedzenie dobre, ale reszta pożal się Boże... niestety.
a w restauracji, w której on pracuje, bylam raz na imprezie i wszystko suuuuper dlatego prędzej bym w tej restauracji robiła wesele niż wynajmowała jego, skoro w bonusie są zawsze mama i siostry
a ta restauracja niby nie jest zła, ale to nie jest TO
http://www.joker.tyski.pl/
Stary 2010-08-07, 12:27   #2632
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

A do mnie chyba nie pasuje samo żółte złoto. Chociaż przyznaje, że jak mierzyłam pierścionki koleżanki, to prezentowały się ładnie

Ale ja mam całą biżuterię srebrną. A najchętniej, to miałabym połączenie białego złota z żółtym
Zresztą rozmawialiśmy kiedyś o obrączkach i mamy własny "projekt" - też pomieszanie białego i żółtego złota ze wzorem nieskończoności.

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Cytat:
no tak, ale ja byłam na weselu, gdzie on gotował z mamą wlaśnie i pomagały mu jego siostry i wyszło to... średnio. jedzenie dobre, ale reszta pożal się Boże... niestety.
a w restauracji, w której on pracuje, bylam raz na imprezie i wszystko suuuuper dlatego prędzej bym w tej restauracji robiła wesele niż wynajmowała jego, skoro w bonusie są zawsze mama i siostry
a ta restauracja niby nie jest zła, ale to nie jest TO
http://www.joker.tyski.pl/
no tak, jak w komplecie trzeba brać, to raczej średnio...
Stary 2010-08-07, 12:29   #2633
Grapefrutka
Zakorzenienie

Cytat:
to teraz mnie zaskoczyłaś, że się nie ma wpływu na kucharza siostra mojej znajomej brała w restauracji, w której płaciła 150 zł od osoby za 16 godzin. jedzenie sprawdzone (ciepłe itd.), więc może i bym się na to pisała w każdym razie ta koleżanka mi mówiła, że jej siostra była wcześniej na weselu w tym miejscu i przy podpisywaniu umowy, zaznaczyła, że chce tego samego kucharza, bo wiedziała, jak gotuje, doprawia i jak pracuje - z nim z resztą ustalali szczegóły.
więc może różnie to bywa.
oczywiście, zdarza się, że jest rotacja itp., ale to taka restauracja, w której od lat pracują Ci sami ludzie

ja jestem leń, ja bym się w dekorowanie nie chciała angażować. chciałabym mieć salę, która i nieudekorowana wygląda pięknie.
a że nie znam superkucharki (tzn. znam szefa kuchni w jednej restauracji i mogę go wynająć albo zrobić tam wesele, ale tam to ja nie chcę, a wynająć bym go musiała razem z jego mamą, bo oni tak działają, a jej nie lubię ), to pozostaje mi szukanie superrestauracji supertanio
ale spoko, mam czas
wiadomo że są lokale gdzie masz możliwość "wymiany" kucharza na takiego jakiego Ty chcesz ale jest to rzadkość niestety ja mówię na podstawie własnego doświadczenia, przynajmniej u mnie w okolicy to jest naprawdę rzadkość a płacić za to żeby goście byli głodni bo porcję są małe albo dlatego że jedzenie nie ma smaku nie mam zamiaru co do dekoracji to tez nie ja będę to robić bo mam już podpisana umowę z dziewczyną my jej tylko mamy powiedzieć jak chcemy żeby to wyglądało a ona się już troszczy o resztę a kucharkę mamy już od dawna bo wiemy jak gotuje a że ma do tego swoich ludzi do pomocy przy przygotowywaniu potraw jak i później na weselu swoich kelnerów więc tutaj też praktycznie nic nie będziemy robić poza zakupami rzecz jasna da nam listę czego i ile potrzebuje więc my tylko jedziemy, kupujemy i dostarczamy jej do kuchni na tym nasze zadanie się kończy

dobra zmykam bo jeszcze na małe zakupy muszę skoczyć a później do pracy szefowej dziś w terenie imprezę obsługuje więc będzie lajcik
miłego dnia życzem
motivation dust on you.
This sh.it is expensive!
Stary 2010-08-07, 12:32   #2634
magda2109
Zakorzenienie

Najeczka, jeszcze nie wymiękłam, ale mięknę
Stary 2010-08-07, 12:32   #2635
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
musisz dać znać mojemu, że szafiry do mnie pasują wiesz, taka konspira... spotkamy się na kawie, P. po mnie przyjedzie, a Ty: "no i mówię Ci, te szafiry to do Ciebie pasują niesamowicie!"
ja też carmelka nie wyobrażam sobie w bieli tylko żółte złoto
a ja bladzioch - przeciwnie
moje typy: http://www.yes.pl/diamenty/36635-pie...000-Y01-1289SW - oczywiste
http://www.e-zlotnik.pl/image.php?img=obrazki/PB28.jpg - tylko o połowę mniejszy i białozłoty

Ten pierwszy cudny

A ja jednak mam zdanie niezmienne i z obrączek te są u mnie nr 1:
http://www.taxor.pl/breuning-obraczki.php?ido=21&kol=1

Stary 2010-08-07, 12:33   #2636
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Grape, o, a ile Was kosztuje taka laska do dekoracji ?
Miłego dnia
Stary 2010-08-07, 12:33   #2637
butterfly20
Zakorzenienie

te nr 2
http://www.taxor.pl/obraczki-slubne-...p?idk=1&ido=25
Stary 2010-08-07, 12:33   #2638
magda2109
Zakorzenienie

Chce dziś zrobić na obiad zapiekankę z makaronem, ale idę do sklepu po warzywa, idę, i dojść przez Was nie mogę!
Stary 2010-08-07, 12:34   #2639
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Cytat:
Ten pierwszy cudny

piękne obrączki
Mogę spytać o cenę ?
Stary 2010-08-07, 12:35   #2640
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda2109 Pokaż wiadomość
Najeczka, jeszcze nie wymiękłam, ale mięknę
nie mięknij
Cytat:
Ten pierwszy cudny

ładne całkiem ja jednak jestem dziwna i obrączki chciałabym z żółtego złota, klasyczne ale te są śliczne i nie wyglądają jak srebrne (a to się często zdarza)
no i ten pierwszy to mój wyśniony
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości