Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grudniowe - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-07, 10:30   #3331
Eliza86
Raczkowanie

GG do Eliza86
Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud

De a co mam ja w domu trzymac?? Przeprowadzilam sie i wypuszczalam ja na balkon ale nauczyla sie wyskakiwac to co mam ja przywiazac To jest osiedle a po drugiej stronie jezioro to ja tam ciagnie....
Mam nadzieje ze wroci.

Juz w trojeczke Kocham...
Eliza86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 10:34   #3332
kretencja
Zakorzenienie

Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud

Ja mojego kotka nie wypuszczam, mimo że mieszkamy na parterze i mógłby sam wrócić przez balkon. Ale po pierwsze bałabym się, że właśnie nie wróci. Jest to miasto, wprawdzie wkoło raczej małe osiedlowe uliczki, ale jednak samochody jeżdżą. Poza tym miałabym obawy, że jakąś chorobę złapie - wiadomo, zje coś albo jakiś bezpański kot go zarazi... Wolę nie ryzykować.

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 10:46   #3333
Eliza86
Raczkowanie

GG do Eliza86

Ona nauczona jest od malego ze sobie wychodzi i jak wraca staje pod drzwiami i miauczy....
Nie wyobrazam sobie jej nie wypuscic jak siedzi i prosi
A kot byle czego nie ruszy jak jest najedzony wiec chyba niczym sie nie zatruje.......
Dobra zmykam na te targi do pozniej babeczki

Juz w trojeczke Kocham...
Eliza86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 10:49   #3334
rptrbj1978
Rozeznanie

ja mam wesele 14 sierpnia, 13 sierpnia w piatek ide do frzyjera zrobie sobie balejage obetne troche włsoki zrobi mi sie lepiej bo czuje sie taka zapuszczona

Edytowane przez rptrbj1978
Czas edycji: 2010-08-07 o 11:04
rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 10:50   #3335
kretencja
Zakorzenienie

Eliza, rób jak uważasz, kochana. Ja tylko piszę, że ja bym nie wypuściła. Ale wiem, że dużo ludzi wypuszcza i nic się złego nie dzieje, więc mam nadzieję, że Twoja kicia szybko wróci i tym razem.

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-08-07, 10:51   #3336
Anecka
Zakorzenienie

De, w biedronce u mnie nie ma kociego mleka, ale ja dawalam swojemu kotu zwykle tzn nie UHT i mial dobra kupke :P

No wlasnie dziewczyny to dopiero polowa w sumie ciazy, no dobra troche po polowie i juz tak nam ciazy to Ja sie sobie nie dziwie, mimo ze jestem wysportowana, poniewaz kiedys mnie lekarz powiedzial ze jestem troche za szczupla, mam szczuple nogi i jak bede miec wieksza gore to automatycznie nogi beda mnie bardzo bolec. No i zaczely bolec nad kostkami, ale jeszcze dzis sobie tlumacze ze to przez pogode, bo ja tak mam na zmiany pogody Jak jakas baba...

Artystka, to cieszysz sie ze sie nie przeprowadzacie teraz?

Kurcze chcialam obciac w ogrodku badyle, bo zapuscilam ogrodek i jest mi wstyd bo mama dbala o niego.. no i nie obcielam bo nie znalazlam sekatora malego, a do piwnicy boje sie wejsc bo tam pajaki Nie mniej musze dzis jakos odlamac te badyle bo przeszkadzaja na chodniku ludzie przejsc nie moga a tam roze mam do obciecia..

Jem wlasnie chipsletten fromage a dzis na obiad to co wczoraj czyli makaron z sosem z serkow topionych

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 10:55   #3337
kretencja
Zakorzenienie

Anecka, uwielbiam chipsletten

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-08-07, 10:55   #3338
niebieskaa
Rozeznanie

Anecka mam zdjecia na wydruku a cos z płytki mi nie wychodzi ten printsreen nie wiem czemu zdjecia mi sie nie zapisują

Ładna sukienka-kolorem podobna do mojej ale chyba bardziej cielista, super wygląda przewiązana ta kokardą
Pisalaś gdzie jedziesz nad morze do jakiej miejscowości? (pewnie przeoczyłam) w każdym razie życzę Ci udanego wyjazdu bez względu na pogodę, odpręż się i wdychaj jod i zjedz rybkę

Kretencja to masz bojowe zadanie na dzisiaj -nie kręcic się za duzo po chałupie hehe moj tż też dokańcza remont odkąd sie wprowadziliśmy wczoraj musiał mi w kuchni zbijać 4 płytki które niedawno kładł bo mi sie półeczka nie mieściła, ale właśnie mi ją montuje bez marudzenia

Kularek dzieki Ta sukienke zaraz bede przymierzać, w sumie nie jest taka krótka, bo sięga mi pare cm przed kolano, tylko pogoda się zkiepściła trochę a co do bladości jestem bladzioch teraz nic sie nie opalałam
niebieskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 11:02   #3339
Anecka
Zakorzenienie

Rybkę napewno zjem, bo nie jadlam od dawna (ostatnio po wedzonej mnie odrzucilo od ryb calkowicie) no chyba ze ebdzie mega droga to nie zjem

Jadę do Darłówka.. 12h w podróży. Wyjezdzam o 20.28 w samym Wroclawiu bede czekac 1,5h na nastepny pociag.. Mam nadzieje ze toalety beda jako takie. Niby jadę tylko TLK pspiesznym niby, no ale wiadomo jakie u nas wucety.. gorsze niz obsikane mury

Na dodatek nie wiem jak sie ubrac niby cieplo jest, ale jade w nocy.. nie mam kurtki no to katana zostaje.

No a o co fotek, to z filmu nie zrobisz printskrina bo ci czarny obraz wyjdzie, ja chce zrobic fotke aparatem to wam pokaze jak mi dziecko rozdziabia buzie chyba ze uda mi sie pociac film to wstawie na YT ale to juz po przyjezdzie.

kretencja, ja tez uwielbiam ale tylko fromage

ALE LEJEEE

dziewczyny czy cos wiecej sie placi u konduktora jak trzeba kupic bilet? tyle ze nie z mojej ze tak powiem winy, ale wlasnie zobaczylam ze dzis do 18.30 tylko kasy otwarte a my wyjezdzamy o 20.30 :/

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012

Edytowane przez Anecka
Czas edycji: 2010-08-07 o 11:22
Stary 2010-08-07, 11:55   #3340
Artystka23
Dragonfly

Anecka wolalabym sie przeprowadzic,ale musielibysmy szybko znalezc mieszkanie na zamiane i pieniadze.A zdaje sobie sprawe,ze na to wszystko mamy za malo czasu. Jesli do pazdziernika nie wykonczymy domu to babcia tzta bedzie musiala z nami mieszkac,a ja teraz za wszelka cene chcialabym tego uniknac bo to trudna i falszywa kobieta,wciaz mialam z nia jakies przeboje i nie widze szansy na poprawe.ja nie chce przez nia stracic tego dziecka

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

bank niestety odmowil nam kredytu mieszkaniowego mimo ze mamy mozliwosc obciazenia np samochodu wartego 50 tysiecy i inne zabezpieczenia,moj tż mial niestety zbyt niska pensje, a jego mama kredytu wziac nie moze bo nie ma zadnej oficjalnej umowy o prace w niemczech wrrr
Stary 2010-08-07, 12:12   #3341
Aliszcze
Zakorzenienie

Anecka, weź lepiej coś ciepłego, w podróży człowiek moze zmarznać, najwyzej nie założysz, jak nie będzie potrzeby. Mój mąż kilka razy musiał kupować u konduktora bilet i zawsze kilka zł drożej bilet kosztował, nie jakieś super wielkie pieniadze no ale zawsze.

a wczoraj, jak oglądałam "Władce Pierscieni" to poczułam 2 delikatne pykniecia w podbrzuszu i się zastanawiam, czy to mogła być moja córcia prawdopodobieństwo, ze to to jest jakieś, bo wtedy w ogóle nie myślałam o ruchach, nie wsłuchiwałam sie w brzuch wiec nie miałam jak sobie tego wymyślića było to coś innego niż te zwykłe burczenia, które niewiadomo, czy dziecko, czy jelita. Może dziś odpalę całą trylogię Władcy

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 12:13   #3342
Anecka
Zakorzenienie

Pytalam, bo wczesniej tak pisalas jakbys nie chciala sie przeprowadzac, ale fakt, tez bym z taka babka nie mogla wytrzymac, moja ex tesciowa jest podobna, tzn tez jest jakas niezyczliwa w stosunku do partnerow dzieci tyle ze ona bedzie milczec jak ja cos bedzie gryzlo a za plecami bedzie obgadywac az milo..

Burza wlasnie przeszla, ja robie obiadek i troche sie spakowalam, niby pare rzeczy a cala mala torba zajeta martwie sie troche o moje nogi w deszczu.. bo mam tylko sandaly to troche zimno mi bedzie

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-08-07, 12:18   #3343
melabn
Wtajemniczenie

wrócilam z targow , ale jestem zmeczona
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 12:27   #3344
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
a wczoraj, jak oglądałam "Władce Pierscieni" to poczułam 2 delikatne pykniecia w podbrzuszu i się zastanawiam, czy to mogła być moja córcia prawdopodobieństwo, ze to to jest jakieś, bo wtedy w ogóle nie myślałam o ruchach, nie wsłuchiwałam sie w brzuch wiec nie miałam jak sobie tego wymyślića było to coś innego niż te zwykłe burczenia, które niewiadomo, czy dziecko, czy jelita. Może dziś odpalę całą trylogię Władcy
No to chyba można ci wreszcie pogratulować pierwszego kopniaka
Cytat:
Napisane przez melabn Pokaż wiadomość
wrócilam z targow , ale jestem zmeczona
Ale chociaż zadowolona

Co do kotów to ja też się boję czasami o te moje nicponie, ale nie do pomyślenia jest dla mnie trzymanie ich cały czas w domu i nie wypuszczanie na podwórko
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 12:29   #3345
kretencja
Zakorzenienie

Aliszcze, pewnie że to mogła być Twoja córeczka U mnie też były na początku pojedyncze puknięcia, a teraz tak dale czadu, że brzuch faluje

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-08-07, 12:35   #3346
niebieskaa
Rozeznanie

Anecka no to spora jazda Cię czeka pociągiem, mam nadzieje, że jakoś to zniesiesz pozytywnie, tylko nie dzwigaj ciężkiej torby z rzeczami. A masz np.bluze albo jakis sweterek odpinany?Przyda się jak będzie chłodniej w nocy i nad morzem na wieczór, lepiej się zaopatrzyć w coś takiego, bo pogoda jak widać nie dopisuje teraz. A na nogi hmm jakies baleriny moze?Zawsze ciut więcej nogi zakrywają

melabn masz jakieś gratisy?Kupiłaś tam coś? Opowiadaj, a najlepiej wklejaj zdjęcia
Zazdroszcze Wam tych targów strasznie!

Kootekk pewnie też szaleje teraz na targach ciekawe z czym wróci może coś "wysępi" hahah
niebieskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 12:41   #3347
kliwia
Zakorzenienie

anecka jak powiesz ze kasa juz byla zamknieta, to nie powinien konduktor doliczac nic do bieltu ale ich to licho wie.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 12:41   #3348
mallinka
Zadomowienie

Melabn no chwal się natychmiast zdobyczami

a Kootek była gotowa się oddać byle coś dostać to na pewno wróci załadowana gratisami

idę robić sałatkę grecką...tylko fetę zapomniałam kupić

Aliszcze no mnie też wczoraj coś smyrało na władcy ale ja nie wiem czy to to spodziewam się bardziej spektakularnego odczucia

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

Edytowane przez mallinka
Czas edycji: 2010-08-07 o 12:43
mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 12:43   #3349
Anecka
Zakorzenienie

Wlasnie nie mam balerin Pare dni temu mi sie rozpadly bo tak lalo i cale nogi mi plywaly..
Adidasy mam materialowe, to tez lipa wole sandaly.. a najwyzej zmarzne.

W ogole to nie jade normalnie juz sie w****... bo zadzwonilam i sie pytam czy przyjdzie po mnie wczesniej bo chcialabym zeby scial mi jeszcze badyle w ogrodku, to raptem pare machniec, a on ze nie wie czy sie wyrobi a scinac nic nie bedzie bo on chce odpoczywac i w ogole. Takze wylaczylam sie i sie poryczalam. Doslownie nie chce mi sie jechac!

A tu moja ziewająca córa http://www.youtube.com/watch?v=tAXbIlFRn1g
Chcialam wstawic jakis znacznik gdzie otwiera buzie, ale to widac a nie wiem tez jak wstawiac tam takie pinezki..

Tez zazdroszcze targow! eh

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-08-07, 12:52   #3350
melabn
Wtajemniczenie

powiem Wam, ze jak dla mnie to te targi bez szalu...kupilam butelki i kubek do picia dla synka , z gratisow dostalam jakies smoczki ,butelki z aventa, smoczki z nucka i cos tam jeszcze ,ale dlatego, ze kupowalam tam rzeczy dla starszego. Nie mialam cisnienia na lazenie po te gratisy i jak widzialam jak inni sie pchaja zeby cos dostac to chyba by mi wstyd bylo tak jak oni sie cisnac... my z mezem przeszismy, wypilismy kawke, zakochalismy sie i ostatecznie zdecydowalismy na wozek x-lander i wrocilismy do domku to takie moje wrazenia z tych targow...moze jakbym byla w I ciazy to bym sie bardziej tym jarala
Stary 2010-08-07, 12:55   #3351
kliwia
Zakorzenienie

Anecka bosko

Ja obiecany beben wklejam Oczywiscie zapomnialam i zorbilam po sniadanku Jutro porpsze meza by zrobil takie jak 2 tygodnie temu by bylo ladne porownanie.
ogromny mi si wydaje.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 13:01   #3352
ona1010
Raczkowanie

a ja sobie troszke porzadek w domku robie i gotuje flaczki, a miedzy czasie Was podczytuje niby proste czynnosci, a tak ostatnio sie ciezkie zrobily, nie wiem co bedzie dalej... chyba Tz trzeba bedzie zagonic. 10 min sprzatania w lazience mnie tak zmeczyly, ze musialam usiasc... uuuffff.

a nad ranem znowu mialam skurcze w lydce, tak krzyczalam, ze tz obudzilam i pomogl mi masazem. Jak myslicie moge kupic normalny magnez i go brac??? Biore tylko witaminki dla dzidziusia Centrum Materna, tam jest troszke magnezu ale chyba za malo.
ona1010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 13:04   #3353
kotek81
Zakorzenienie

melabn - ja też zawsze miałam opory przed takim pchaniem się po jakieś gratisy czy coś w tym stylu i widzę, ze moja córcia ma to samo - jak np. na jakimś festynie dzieciaki pchają się po jakieś darmowy cukierki czy balony to ona woli stać z boku i się przyglądać niż się przepychać...

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Anecka
Stary 2010-08-07, 13:08   #3354
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
melabn - ja też zawsze miałam opory przed takim pchaniem się po jakieś gratisy czy coś w tym stylu i widzę, ze moja córcia ma to samo - jak np. na jakimś festynie dzieciaki pchają się po jakieś darmowy cukierki czy balony to ona woli stać z boku i się przyglądać niż się przepychać...

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Anecka
no ja wlasnie jakos nie lubie, niektorzy to szli po torbe z gratisami avent, za chwile szedl maz i po nim babcia- katastrofa i tym sposobem jedna matka miala po 3 buteleczki, 3 komplety smoczkow itp...zenada
Stary 2010-08-07, 13:09   #3355
kotek81
Zakorzenienie

Ja już po obiadku - dziś były ziemniaczki z sosem pieczarkowym...

Właśnie zdałam sobie sprawę z tego, że już prawie połowa sierpnia a ja nadal nie mam dla młodej spódnicy na rozpoczęcie roku szkolnego i jeszcze uświadomiłam sobie, że przecież jakieś buty trza jej kupić - no bo sandały ani tym bardziej adidasy pasować nie będą ech... kolejny wydatek...
Stary 2010-08-07, 13:14   #3356
mallinka
Zadomowienie

Anecka nie denerwuj się ech, ci faceci....

Melabn i tak sporo rzeczy masz z targów

Kliwia super ten brzuszek

Ona1010 magnez możesz spokojnie brać, ja regularnie od miesiąca łykam i skurczy na szczęście brak

wciągnęłam sałatkę jak szalona i chyba jeszcze jedną porcję sobie przyszykuję

Anecka ja dziś zaszalałam w biedronce i kupiłam kilka paczek mieszanki sałat i wcinam jak królik-od wczoraj nie mogłam wytrzymać, ostatnio co wieczór jakaś zachcianka mnie dopada...

a jak sprzątam to też co chwilę muszę robić przerwę na odpoczynek - na minimum 15 minut a dziś jeszcze nawet nie zaczęłam-jest przeokropnie duszno i ledwo się ruszam i jestem mokra ja szczur-masakra

Stary 2010-08-07, 13:15   #3357
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
Anecka bosko

Ja obiecany beben wklejam Oczywiscie zapomnialam i zorbilam po sniadanku Jutro porpsze meza by zrobil takie jak 2 tygodnie temu by bylo ladne porownanie.
ogromny mi si wydaje.
Duzy brzuszek fajny

Ja tez bym sie nie pchala po gratisy, ale jakby chodzily jakies hostessy i rozdawaly to bym wziela z wielka checia, zawsze to jakis minimalny wydatek mniej

Wsunelam zolte sliwki, pare zachowam na podroz, a zaraz wezme wielki sekator i pojde scinac, troche mi glupio tak przy glownej ulicy poczekam tylko az przestanie kropic.. no ale wole to zrobic bpo pozniej sasiedzi beda glupoty gadac i w koncu ktos zetnie za mnie :/

mallinka, ja nie lubie tych salat cos.. i w ogole ni bardzo lubie zielonych rzeczy bo czuje sie jak krowa na pastwisku hehehehe kiedys jednak cos mi odbilo i wsunelam salate, a mama do mnie: "no jak krowa na pastwisku" ale mialam ubaw.

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012

Edytowane przez Anecka
Czas edycji: 2010-08-07 o 13:18
Stary 2010-08-07, 13:23   #3358
kretencja
Zakorzenienie

Kliwia, fajny brzuszek
Anecka, odważna jesteś, że tylko w sandałach jedziesz. Ja bym się na dłużej niż 3 dni nie wypuściła bez... martensów Ale ja zmarzluch jestem, nawet upalnym latem nocami mi stopy marzną, że nieraz nie mogę zasnąć

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-08-07, 13:29   #3359
ona1010
Raczkowanie

malinka- dziekuje za podpowiedz, popedze jeszcze pozniej do apteki cos zakupic
A jak ta satalke grecka robilas? bo juz nabralam na nia ochoty, w prawdzie nigdy jej sama nie robilam, zawsze gdzies u rodzinki albo znajomych jadlam. Napisz mi, jeszcze dzisiaj ja wykonam
ona1010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 13:45   #3360
mallinka
Zadomowienie

Ona1010 dziś zrobiłam okrojoną wersję: wykładam na głęboki talerz mieszankę sałat (z biedronki ), na to wrzuciłam kilka kawałków papryki (paseczki), dalej pokruszone plastry sera żółtego (zapomniałam kupić fetę) i polałam 3 łyżkami sosu sałatkowego (dziś miałam koperkowy, taki z torebki). jako że to mój obiad dziś to dorzuciłam 2 plasterki drobno pokrojonego i podsmażonego bekonu i do tego 2 kromki chleba z tostera (miałam wiejski) delikatnie skropnione tym samym sosem PYCHA
ale tydzień temu zrobiłam prawdziwą grecką do grila i zanim wszystko się upiekło to rodzinka całą wieeelką michę zjadła samą
przepis:
główkę sałaty masłowej(zwykłej) umyć, osuszyć, porwać na kawałki,
4 ogorki kiszone pokroić w plasterki, pół papryki czerwonej i pół zielonej w paseczki, pudełko pomidorków koktajlowych całe lub przekrojone na pół,
opakowanie sera feta (np. light z mlekovity) w kostkę, wszystko zalać sosem- ja używam z torebki grecki lub ziołowy-2 opakowania na tą ilość sałatki
zapomniałam o oliwkach jeszcze oczywiscie oliwki ja wrzucam niepokrojone

Edytowane przez mallinka
Czas edycji: 2010-08-07 o 13:48
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości