|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4921 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 13
Cytat:
|
|
#4922 |
|
Zadomowienie
|
jest prad!!!!!!
i klops sie piecze. a do tego surowka z sosem winegret (czy jak sie to tam pisze ktos chetny? mam duzo, podziele sie. wczesniej zjadlam wiesniaka, pomidora, placki otrebowe z pasztetem drobiowym i ogorkiem malosolnym, kawal sernika bezskrobiowego, zupe cebulowa z pieczarkami i nie wiem jak zmieszcze drugie danie ale dzis dobry dzien
|
#4923 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
spoko, wzloty i upadki, przynajmniej tylek bedzie gladki jak nadejda spadki heheh ale mi sie rymło ogolnie to jest moja pierwsza dieta na ktorej nei jestem glodna, a nie tyje a to juz jest dla mnei plus dzialaj dalej i powodzenia
|
|
|
#4924 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie ma czegoś takiego w dietach jak jeden idealny schemat pod którym można podpisać wszystkich. Każdy organizm jest inny i inaczej reaguje na wpływy różnych czynników. Po prostu zastosują przez przykładowo dwa tygodnie jedną z 'opcji' proponowanych na diecie Dukana. Zobaczysz jak się czujesz z takim trybem żywienia i czy waga chociaż troszkę drga. U mnie najskuteczniejsza okazała się 'opcja' 5/5. |
|
|
|
|
#4925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4926 |
|
Zadomowienie
|
ale numer... siedzimy sobie bez pradu. pichce. bawimy sie z dzieckiem. a tu powodz jest!! matko boska. tereny, z ktorych pochodzi TŻ pod woda. wioski dookola JG tez juz zalewa... jak czlowiek glupi i nieswiadomy siedzi.....
|
#4927 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej normalnie nikt prawie mojego spadku nie zauważył
![]() ale do rzeczy dziewczyny jak to jest mozna wieprzowine czy nie mozna niby nie mozna ale Dukan pisze że szynka wieprzowa jak najbardziej dlaczego pytam: kupilam dzis przepiekną polędwicę wieprzową i nie wiem co zrobic zamrosic niech czeka na lepsze czasy czy zamarynowac i zjesc ze smakiem ![]() druga sprawa ide jutro na grilla macie jakies pomysly co zabrac ze sobą ??
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
|
|
#4928 |
|
Wtajemniczenie
|
Uaaaaaaa, dorwałam się w końcu do kompa
Ostatni dzień PW, muszę się naprodukować sałatek, choć obzeram sie dzis az za bardzo (pizza, twarozki, serniczki ![]() Idę nadrabiac zaległosci w czytaniu was
|
|
#4929 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niestety, tak przezwąnie jest. Ono ma dużo węgli po prostu... Cytat:
![]() Ja przez miesiąc straciłam 8 kilo - byłoby mi szkoda jak cholera cofnąć się w tydzień o 2 albo i 3, bo to kolejne 2-3 tygodnie diety dłużej żeby to z powrotem zrzucić. Ale decyzję musisz podjąć swoją. Tak czy inaczej, życzę sukcesu ![]() Cytat:
![]() To były tylko propozycje i sugestie. Podumaj, przeanalizuj sprawę i podejmij własną decyzję ![]() O rany! Mam nadzieję, że znowu nie będzie draki... Ja tu bezpieczna niby, ale ludzie kolejny raz takie rzeczy przechodzą... Edytowane przez Agnese69 Czas edycji: 2010-08-07 o 16:47 |
|||
|
|
|
#4930 |
|
Raczkowanie
|
czarna_kawa80 na grilla bym wziala kurczaka , jakie części lubisz, lub jesli już jestes na warzywach to szaszłyczki z kurczaka
a co do szynki wieprzowej to nie wiem, ale tez mam w lodówce.... pięknie pachnącą ![]() dziś dopiero zjem 3ci posiłek, rybka siedzi już w piekarniku, aaa i mam pytanko.. macie skrobie kukurydzianą? bo chciałabym naleśniki zrobić i znalazlam przepis ze skrobią, zastanawiam się, bo w niektórych przepisach jest mąka wpisana, ale mąka[???] chyba zakazana... a taką skrobię gdzie można dostać? póki co znalzlam na allegro.... |
|
|
|
#4931 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a spadek zauwazylam, ale gratulowalam ogolnie. juz sie poprawiam za spadek ![]() ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Cytat:
maki nie uzywam, bo nie wolno. niektore uzywaja jak nie moga dostac skrobi, na wlasna odpowiedzialnosc oczywiscie
|
|
#4932 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ktoś się chwalił, że szaszłyczki pyszne kiedyś zrobił na grilla i towarzycho się na dukanowe szaszłyki rzuciło i zeżarło, a boczek skwierczał porzucony na grillu Dasz radę... Miłej zabawy |
|
|
|
|
#4933 |
|
Zakorzenienie
|
tylko ze ja kupiłam polędwiczke wieprzową , tam nie ma nic tłuszczu i tak mysle że skoro szynke można, to poledwiczkę tym bardziej bo jeszcze chudsza niz szynka
niestety jestem na uderzeniowce i nie mam z czym szaszłyków zrobic kupilam dzis piers z kuraka, sznycle z indyka, wlasnie tę polędwiczke wieprzową i giry kurczaka (podudzia) i nie wiem co zabrac
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() Edytowane przez czarna_kawa80 Czas edycji: 2010-08-07 o 16:52 |
|
|
|
#4934 |
|
Zadomowienie
|
Aaaaa, Aleksandra się chwaliła. To nie taka z niej łajza ostatnia
|
|
|
|
#4935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dziekuje ![]() obawiam sie, ze dopiero za tydzien, jak pojade do rodziców, bo u TŻa nie mam kiedy i jak eksperymentować ![]() a witam, witam ![]() mignęła mi przed oczami jakaś sekciarska bransoletka. mógłby mi ktoś wyjaśnić w kilku słowach o co kaman? bo się zgubiłam ![]() gratuluję wszystkich spadków! ja się cierpliwie pozbywam pookresowych nadwyżek wody.. ale PW mi tego nie ułatwia
|
|
|
|
|
#4936 |
|
Zadomowienie
|
ja sie chwalilam szynka pieczona w przyprawie gyros
![]() a szaszlykami to ktos inny niestety.... ja nie mam kiedy i jak grilla zrobic, a tak uwielbiam ten aromat
|
#4937 |
|
Raczkowanie
|
Witam,
widze, że humorki dopisują (nadobiłam czytanie od wczoraj). Murzyńskie fantazje na mnie tez podziałały ![]() u mnie chyba zastój ruszył mój sposób na zastój:śniadanie: twaróg z cynamonem 2 śanidanie: placki otrebowe (2 jajka, trochę mleka, otręby) obiad: udko albo filet z kurczaka gotowane albo pieczone, podwieczorek: sernik (twaróg, 3 jajka, proszek do pieczenia, aromat) kolacja twaróg z cynamonem ![]() Na mnie podziałało. Czyste białko w czytej formie ![]() pokrzywa 3 x dziennie, woda 1.5 litra ![]() dziś jest 55 czyli jecze 3 mi zostało do zrzucenia. pozdrawiam chudzinki Lesia - piękkkkknie wyglądasz, chyba tez musze kupić jakieś jeansy bo chodze ciągle w tych za dużych i wyglądam jak w worku na kartofle :P
06.05.2010 67 kg 05.06.2010 60.9 kg 30 dni -6.1 kg 14.07.2010 57 kg 70 dni -10kg 15 dni zastój! 11.08.2010 55 kg 100 dni -12 kg 23.01.2011 III Faza 62 [B] pas 92/72 -20 cm, biust 93/83 -10 cm, pod biustem 80/73 -7 cm, udo 60/54 -6 cm |
|
|
|
#4938 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i zazdroszczę ![]() Moja waga wymarzona już w Twoim posiadaniu, ehhh... A ja chyba nie zdążę przed urlopem. Nie chyba tylko na mur-beton nie zdążę Spróbuję Twojego sposobu na zastoje Ale póki co mam PW, więc raczej się wielkich spadkó nie spodziewam.Co do spodni to też muszę Dziwne zjawisko - coraz mniej ciuchów na mnie pasuje, a ja się cieszę jak norka |
|
|
|
|
#4939 |
|
Zakorzenienie
|
a ja jem "tatara" mmmmmmmmm pycha czy ktoras tez lubi surowe mięso ??
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
|
|
#4940 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo ja za pasztetami bardzo tęsknię;D oj, z kiszoniakiem najlepiej...![]() Cytat:
śniadanie: otręby z wrzątkiem i cynamonem, zabielone mlekiem plus wieśniak drugie: kilka plastrów wędliny (drobiowej lub polędwica łososiowa) i wieśniak ![]() obiad: najczęściej pierś z kurczaka kolacja: jakiś omlet plus jakiś serek ze słodzikiem idę trybem 1/1, ale moje warzywa w dni PW ograniczają się do ogórków lub zupki (marchew, kalafior- ale bez szalonych ilości) I stoi od 5 dni;P Coś jeszcze mogę zmienić? |
||
|
|
|
#4941 | |
|
Zakorzenienie
|
no i co ja mam zrobic z tą polędwicą wieprzową
pomożcie---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#4942 |
|
Raczkowanie
|
Ja już teraz po wiesniakach nie chudłam, zrezygnowałam z nich na rzecz chudego twarogu. Twaróg ma mniej węgli i tłuszczu, cena ta sama a bardziej się najem kostką twarogu bo po wiesniaku zaraz znow mi się jeść chce. W Biedronce są twarogi po 2.19 więc cena porównywalna z wiesniakiem.
---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- za mało jesz
06.05.2010 67 kg 05.06.2010 60.9 kg 30 dni -6.1 kg 14.07.2010 57 kg 70 dni -10kg 15 dni zastój! 11.08.2010 55 kg 100 dni -12 kg 23.01.2011 III Faza 62 [B] pas 92/72 -20 cm, biust 93/83 -10 cm, pod biustem 80/73 -7 cm, udo 60/54 -6 cm |
|
|
|
#4943 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzięki, spróbuję się zastosować jak nic się nie zmieni. Ja po wiejskim jestem najedzona, a twaróg jest dla mnie za suchy, ale trudno. Ew. będę jadła wiejski 3% zmieszany z twarogiem 0%... Aczkolwiek jeśli chodzi o węglowodany, to twaróg ma ich minimalnie więcej, ale rozumiem, że tutaj głównie tłuszcz się liczy. Zjem to co mam i zacznę kupować zupełnie inne rzeczy Pozdrawiam
Edytowane przez saab_ Czas edycji: 2010-08-07 o 18:57 |
|
|
|
|
#4944 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
to mozna bo same dozwolone skladniki.no ja dzis z malosolnym wcinalam
|
|
#4945 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki kochane powiedzcie mi a czy jak zrobię sobie przerwe na dwa tygodnie (bo na tyle jadę służbowo i ja tam muszę jeść wtedy co mi dadzą) to mi ta waga nie zmieni się? Bo ja nie wiem co zrobić... co ja powiem szefowi? że co bo jestem na diecie? to wtedy mnie facet wyśmieje i powiem, że dobre jedzenie marnuję
to co mogę tak zrobić? bo chyba innego wyjścia nie widzę
|
|
#4946 |
|
Raczkowanie
|
ho, ho, dziewczyny, ilez Wy tu napisałyscie! nie sposob to wszystko ogarnac i przeczytac, dlatego bede udzielala sie od tego momentu
![]() na diecie jestem juz 30 dzień, zaczęłam z siedmiodniową uderzeniówką i do teraz lecę z wagą na chwilę obecną 9 kg <3 (ostatnie dwa cykle 5 dni proteinowych i 5 z warzywami zatrzymaly mi spadek :c)Jestem bardzo zadowolona z tej diety i chociaz wiadomo - są pokusy - powoli zaczynam na nie obojętniec oczywiscie czekam na moje wymarzone uczty, ale to dopiero za jakis czas. chciałabym dociągnąć jeszcze 5-6 kg, byloby nieziemsko, gdyby mi sie udalo.swoja droga, straszne specjaly tutaj gotujecie widzę, ja jakos nie potrafie popisac sie w kuchni ^^' oprocz standardowych serkow, twarozkow, jajek w roznych postaciach, czesto używam tzazikow do miesa (polecam ten sos, naprawde super) - zazwyczaj rozne kawalki kurczaka, pieczone oraz pieczone kotlety mielone - oczywiscie bez bulki tartej ;Pmusze przeszperac wasze kulinarne odkrycia bo napewno znajdzie sie tutaj mnostwo ciekawych, latwych i dobrych potraw x_X obym tylko sprostala ;P witam Was wszystkie jeszcze raz! |
|
|
|
#4947 |
|
Zadomowienie
|
No i masz babo placek. Dodałam do serniczka malinowego za mało żelatyny i plajtę mam teraz. Do zamrażarki go wstawiłam, zmroził się, wylałąm galaretkę na wierzch i do lodówki go. No to puściło to, co się zmroziło wcześniej i taka glajcha teraz mi pływa po talerzu. A że się ogólnie chylić ku upadkowi próbował to go do zamrażarki z powortem wstawiłam i będzie torcik lodowy chyba z niego
Nie wiem tylko co galaretka na tą zamrażarkę powie... ![]() Ale i tak pycha. Pożarłam.---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Teraz idę poodkurzać. No trudno... |
|
|
|
#4948 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Jestem i podaję obiecany skład moich kabanosów z łososia ![]() Ano tak: - łosoś 98% - sól - błonnik pszenny( włókno pokarmowe pszenne, cokolwiek to znaczy) -E407 -E 541i -E452i -E 301 - aromat - izolat białka sojowego - miesznka przypraw - glukoza - sojowy hydrolizat białkowy - E 621 i to mnie trochę zaniepokoiło Alergeny, pochodne soi i śladowe ilości pochodnych mleka Nie będę rozszyfrowywała znaczeń tych E , ale podam stronkę do rozkodowania www.zdrowo.info.pl Możecie mi powiedzieć co sądzicie , wczoraj naprawdę zaliczyłam wtopę nie czytając składu A mam taką ochotę ,żeby choć jednego wszamać
|
|
#4949 |
|
Zadomowienie
|
Czy Wy widzicie, że nam się część 13 kończy? Ale tempo, niech mnie drzwi ścisną
![]() Mówiłam, że będę odkurzać? Nie będę Nie chce mi się. To ja już wolę poprasować - przynajmniej jakiś film przy tym obejrzę. A odkurzę jutro, w końcu niedziela jak to niedziela - pranie, sprzątanie, gotowanie...
|
|
|
|
#4950 |
|
Raczkowanie
|
A jak robicie czy przyrządzacie gotowe mięso na tatar????
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:26.

żarcik taki...

spoko, wzloty i upadki, przynajmniej tylek bedzie gladki jak nadejda spadki heheh ale mi sie rymło

za spadek 
kupilam dzis piers z kuraka, sznycle z indyka, wlasnie tę polędwiczke wieprzową i giry kurczaka (podudzia) i nie wiem co zabrac