"Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011 - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-07, 18:42   #3571
Zadie
Raczkowanie

Dot.: "Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011

JeSuisUnPapillon, myślimy z TŻ o tych samych mebelkach. Są piękne, klasowe, nie lubię typowych dziecięcych mebli, a te idealnie wpisują się w nasz gust

Co do picia wina, jestem przeciwniczką alkoholu w ciąży w najmniejszej nawet ilości, lepiej dmuchać na zimne. Mojej mamie lekarz lata temu zalecił koniak na podniesienie ciśnienia: nie wiem, czy to akurat miało wpływ, ale urodziłam sie miesiąc za wcześnie z zamartwicą i punktacją w Apgar od 1 do 2.

Brzuszki macie piękne U mnie na razie małe zmiany jak na 16t2d, waga spadła o kg, wymiarowo-cyc urósł o 10cm , talia jak była-63, czyli plus 4 od początku ciąży, biodra 93,5. Zacznę mierzyć sam brzuchol, bo ten jednak minimalnie, ale się powiększa w końcu
Zadie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 18:45   #3572
sylfiaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zadie Pokaż wiadomość
JeSuisUnPapillon, myślimy z TŻ o tych samych mebelkach. Są piękne, klasowe, nie lubię typowych dziecięcych mebli, a te idealnie wpisują się w nasz gust

Co do picia wina, jestem przeciwniczką alkoholu w ciąży w najmniejszej nawet ilości, lepiej dmuchać na zimne. Mojej mamie lekarz lata temu zalecił koniak na podniesienie ciśnienia: nie wiem, czy to akurat miało wpływ, ale urodziłam sie miesiąc za wcześnie z zamartwicą i punktacją w Apgar od 1 do 2.

Brzuszki macie piękne U mnie na razie małe zmiany jak na 16t2d, waga spadła o kg, wymiarowo-cyc urósł o 10cm , talia jak była-63, czyli plus 4 od początku ciąży, biodra 93,5. Zacznę mierzyć sam brzuchol, bo ten jednak minimalnie, ale się powiększa w końcu

Jaka TY chudzinka drobniutka ale brzuszek już widac

sylfiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 19:43   #3573
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
czyli jednak safari TŻ przeforsował?
Dokładnie. Ja stwierdziłam, że morski klimat, jaki chciałam wyczarować byłby odrobinkę za zimny dla maleństwa.

Ja swoje meble zamawiałam w Synak meble - nie wiem, czy w innych miastach jest ta firma, czy tylko w Toruniu. Z mężem objeździłam całe miasto - u mnie bardzo mało jest mebli typowo dziecięcych, a jak już są, to przeważnie w cenachtakich, że głowa mała. Na przykład widziałam łóżeczko bez materaca za ponad 1.000zł.

Mój brzuchol jest już na tyle duży, że znajomi bez problemu odgadują mój stan...jak dla mnie to miłe uczucie, cieszę się, że widać mój "odmienny stan". Na razie brzuszek mi nie przeszkadza w życiu codziennym. A biust na razie bez zmian - nie rośnie. Może to i dobrze? Nie chciałabym mieć jakiś super wielkich balonów.

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 19:51   #3574
mysiopez
Zadomowienie

Czy któraś z Was ma problem z za niskim ciśnienie?

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 19:56   #3575
Zadie
Raczkowanie

mysiopez, ja mam. 80/50 cały czas, 2 lekkie kawy dziennie nie pomagają. Mama poleca kardiamid z kofeiną, ale przed konsultacją z lekarzem nic nie wezmę.
Zadie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 20:05   #3576
mysiopez
Zadomowienie

Ja nie pije kawy, ale jak byłam w domu i mierzyłam ciśnienie to było non stop za niskie i głowa mnie boli. Nie jestem przyzwyczajona do tego.. ciekawe co gin powie. Wizyta za 2 tyg

Stary 2010-08-07, 20:55   #3577
make_up_istka
BAN stały

Mysiopez ja mam problem z za niskim ciśnieniem dlatego pozwalam sobie czasami na kawę co by je trochę podnieść. Samo podnosi mi się tylko u lekarza jak się denerwuję a normalnie też mam ok 80/50.

Zadie jesteś tak szczuplutka jak ja, ale aż się zaczynam zastanawiać czy to nie dziwne że mam taki wielki już brzuch to co będzie dalej?? Biust też mi bardzo urósł, ale zawsze był malutki więc teraz jest normalny biodra nic. A wagowo 1 kg w górę.

Zostawiam Wam jeszcze jedno zdjęcie brzuchola no i obiecane kiedyś zdjęcie z USG 4D sprzed ponad dwóch tygodni

Edytowane przez make_up_istka
Czas edycji: 2010-08-07 o 20:56
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 21:15   #3578
kma1982
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was ma problem z za niskim ciśnienie?
ja ma niskie, jak już się bardzo źle czuję to piję kawkę albo szklaneczkę coli
Stary 2010-08-07, 21:53   #3579
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zadie Pokaż wiadomość

jaka talia, powinnaś żyć w czasach gorsetów;-)

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
Mysiopez ja mam problem z za niskim ciśnieniem dlatego pozwalam sobie czasami na kawę co by je trochę podnieść. Samo podnosi mi się tylko u lekarza jak się denerwuję a normalnie też mam ok 80/50.

Zadie jesteś tak szczuplutka jak ja, ale aż się zaczynam zastanawiać czy to nie dziwne że mam taki wielki już brzuch to co będzie dalej?? Biust też mi bardzo urósł, ale zawsze był malutki więc teraz jest normalny biodra nic. A wagowo 1 kg w górę.

Zostawiam Wam jeszcze jedno zdjęcie brzuchola no i obiecane kiedyś zdjęcie z USG 4D sprzed ponad dwóch tygodni
boskie zdjęcia!!!

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Cytat:
Napisane przez kma1982 Pokaż wiadomość
ja ma niskie, jak już się bardzo źle czuję to piję kawkę albo szklaneczkę coli
ja zawsze miałam niskie;-) Jak jestem zdenerwowana to mi skacze do 120/80;-) Np w szpitalu w momencie prawie histerii

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 22:23   #3580
vilya
Zadomowienie

Cytat:
Ja nie pije kawy, ale jak byłam w domu i mierzyłam ciśnienie to było non stop za niskie i głowa mnie boli. Nie jestem przyzwyczajona do tego.. ciekawe co gin powie. Wizyta za 2 tyg

gin ci powie że to normalne. U kobiet w ciąży niestety ciśnienie znacznie spada. Ja miałam niskie a teraz to nawet 90 na 45 się zdarzyło. Moja gin powiedziała, że to jest normalne. Można lekką kawę wypić, lub ew. mocną herbatę ale nie za często. nie sądzę aby ci przepisała tabletki na podwyższenie ciśnienia. Niskie ciśnienie w ciąży to jeden z objawów i jest to normalne.
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 22:51   #3581
weraa11
Zadomowienie

Wow....dzis ze mna TŻ prawie caly dzien spedzil...a jak mily byl dla mnie...troszczyl sie o mnie...i cos mnie dzis suszy i tak do siebie powiedzialam 'ale mi sie pic chce' , ale tak po cichu bo byl tak dobry ze juz go nie chcialam wykorzystywac, a ten jak taki automat wstal i mi przyniosl picie...i przeczytal ze mna cala ksiazke(100str) napisana tak na smiesznie tak jakby widziany swiat oczami dziecka...ja przeczytalam na glos 40 str a on ponad 60...bylam w szoku

To kindziuka tez nie mozna jesc?? Upss...a ja go jem od poczatku ciazy i to w coraz wiekszych ilosciach nie wiedzialam ze nie mozna... ale to az takie szkodliwe??
A co do sushi i ryb wedzonych to tez slyszalam zeby nie jesc, pamietam ze sie ucieszylam bo ja takich rzeczy to nawet nie powacham

A w ogole to pokazalam dzis mojemu TŻ'owi ten moj pierscionek i wyobrazcie sobie ze cwaniak znalazl dokladnie taki sam za chyba 600zl tylko ze diament jakies 3x mniejszy faceci
A za ile kupowaliscie swoje obraczki?? Bo dzisiaj ogladalismy i on byl w szoku ze mi sie podobaja takie za 6tys i mowil ze tyle to szkoda kasy na takie cos...i zaczelismy ogladac takie do 2-3tys. Za ile mniej wiecej ludzie kupuja obraczki?? Bo ja sie nie orientuje...

JeSuis nie martw sie tym brakiem brzuszka, u mnie tez malo co widac i tez sie raz martwie, raz wkurzam, a raz sie ciesze...ale czytalam dzis jakies vademecum ciazy i w ogole malego dziecka (mama TŻ'a zasypala mnie dzis takimi ksiazkami ) i tam bylo napisane ze 12 tydzien "prawdopodobnie jeszcze nie widac zadnych zmian po Twoim brzuchu" dopiero w 16tc bylo napisane ze brzuszek zaczyna rosnac. Szczerze to mi sie chyba nie spieszy jak widze te brzuchy z 40 tygodnia

muron ja mam dokladnie tak jak Ty...ze zauwazylam ze duzo wiecej musi minac czasu zanim poczuje ze cos zjadlam....ostatnio bylam przerazona bo zjadlam kebaba (gdzie zawsze polowe zostawialam i dokanczalam po godzinie) i nie dosc ze calego od razu to ja bylam dalej glodna, doslownie jakbym nic nie zjadla...ale po jakiejs godzinie bylo juz ok...wiec musze byc cierpliwa po jedzeniu
Fajny brzuszek jak namowie kogos zeby mi strzelil fote to tez wam pokaze...o ile cokolwiek bedzie widac

Co do stanika to ja nosilam 70b i teraz tez sie w nie wciskam jakos :P ale mam tez jeden 70c i w tym najlepiej wszystko lezy wiec musze chyba kilka takich dokupic. Moj TŻ powiedzial ze fajny taki biust...i stwierdzil ze wygladaja jak po jakims zabiegu powiekszajacym co on taki mily dla mnie...

Sylfiaaa tez super brzuszek...czasem mi sie juz wkreca ze ja chyba w ciazy nie jestem...ale tez bym chciala tak jak Ty masz, ze brzuszek ewidentnie ciazowy ale po kg tego nie widac

Zadie jaka Ty szczuplutka jestes...i myslalam ze ja mam duze wciecie w talii ale chyba jednak sie mylilam super masz figure

make_up_istka ale Twoj dzidzius ma slodka minke na tym ostatnim zdjeciu jakby mowil "dlugo jeszcze bedziecie mnie podgladac??"

U mnie mdlosci juz minely-przynajmniej tak mi sie wydawalo...ale dzis z TŻ'tem siedzialam i wpadlam w tak paniczny smiech ze po kilku minutach musialam sie uspokoic bo myslalam ze zwymiotuje...przeszlo...z aczelam sie znowu smiac i znowu mi bylo niedobrze...nie wiem o co chodzi

weraa11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 23:01   #3582
make_up_istka
BAN stały

My kupujemy obrączki tytanowe z odrobiną złota i wychodzi nam ok 800-900zł razem za dwie. Ale nasi znajomi kupują proste złote i płacili ok 900zł za jedną.

Aha, przyszły moje pasy ciązowe Każdy jest z nieco innego materiału. Czarny najfajniejszy i dość wąski, ale bardzo rozciągliwy Dwa z sześciu niestety jeszcze na mnie za duże bo inny materiał. Poza jednym (fioletowym który okazał się być cały w brokacie) wszystkie śliczne
Stary 2010-08-07, 23:11   #3583
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:

Aha, przyszły moje pasy ciązowe Każdy jest z nieco innego materiału. Czarny najfajniejszy i dość wąski, ale bardzo rozciągliwy Dwa z sześciu niestety jeszcze na mnie za duże bo inny materiał. Poza jednym (fioletowym który okazał się być cały w brokacie) wszystkie śliczne
Możesz podac linka do aukcji? albo do sprzedawcy? Jak już masz sprawdzone to ja zakupie dla siebie..

Stary 2010-08-07, 23:18   #3584
weraa11
Zadomowienie

Cytat:
My kupujemy obrączki tytanowe z odrobiną złota i wychodzi nam ok 800-900zł razem za dwie. Ale nasi znajomi kupują proste złote i płacili ok 900zł za jedną.

Czyli jakby nie patrzec to te 6tys troche duzo :P no my chcemy z bialego zlota...a wiem ze moja kuzynka placila kilka tys za obraczki ale oni mieli je z platyny... To moze faktycznie moj TZ ma racje ze troche za drogie obraczki mi sie spodobaly bo one byly dosc szerokie a do tego ta obraczka dla kobiety miala takie 3 diameciki moga byc to nawet cyrkonie gdyby mialo byc tansze, ale niech bedzie jakies swiecidelko bo mi sie tak podobalo :P

Stary 2010-08-08, 00:09   #3585
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez weraa11 Pokaż wiadomość
Czyli jakby nie patrzec to te 6tys troche duzo :P no my chcemy z bialego zlota...a wiem ze moja kuzynka placila kilka tys za obraczki ale oni mieli je z platyny... To moze faktycznie moj TZ ma racje ze troche za drogie obraczki mi sie spodobaly bo one byly dosc szerokie a do tego ta obraczka dla kobiety miala takie 3 diameciki moga byc to nawet cyrkonie gdyby mialo byc tansze, ale niech bedzie jakies swiecidelko bo mi sie tak podobalo :P
My daliśmy dwie obrączki i łancuszek do przetopienia i dopłacilismy chyba z 600 zł. a Mamy dość skromne.. Zależy w jakim mieście i u jakiego jubilera upatrzysz sobie obraczki.

Stary 2010-08-08, 00:15   #3586
vilya
Zadomowienie

ja mam całkiem gładkie obrączki z żółtego złota - najbardziej klasyczne. takie obrączki są ponadczasowe i nigdy nie będą śmieszne. W sumie nie podobają mi się obrączki z oczkiem, czy oczkami z kamieni bo to dla mnie nie obrączki tylko bardziej pierścionki. Wszystko jest kwestią upodobań, ale musisz sie zastanowić czy za 30 lat będzie ci się taka obrączka jaką kupisz na pewno podobać. Pierścionek zaręczynowy można zdjąć i w jego miejsce założyć inny a obrączka jest już poświęcona i jest na całe życie i dlatego wydaje mi się że gładka jest najlepsza.

Ale to tylko moje zdanie, można mieć inne.
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-08, 00:40   #3587
magdaka13
Wtajemniczenie

Werka-mysmy za nasze obraczki dali jakies 1000zl za pare. Proste zlote, z wygrawerowanym rowkiem na obrzezu. Nam bylo szkoda kasy na drozsze Wolelismy wydac na wesele i podroz poslubna, no i dolozyc do remontu mieszkania. Piersionek zareczynowy mam tez prosty z cyrkonia [wyglada troche jak diamencik], ile kosztowal nie wiem i nawet nie chce wiedziec. Nosze razem z obraczka na prawej rece na serdecznym palcu. Rozmiaru pierscionka nie znam-ale wiem, ze jest malutki [mojemu mezowi miesci sie na najmniejszym palcu].
Ja i tak najbardziej lubie sztuczna bizuterie-mam troche z bardziej szlachetnych materialow, ale jakos mi nie lezy. Lubie jak mi duzo dynda na szyi, ale musi byc w miare lekkie. Lubie tez bransolety. Pierscionkow za to nie lubie zadnych dodatkowych nosic-jakos tak mnie rozpraszaja jak pisze na kompie.

Widze, ze wiekszosc ma nadal wilczy glod-ja z kolei mam dziwny odwrotny patent-mam wrazenie, ze skurczyl mi sie zoladek i jem mniejsze porcje niz zazwyczaj tylko, ze troche czesciej-bo tak co 2h. Jakos tak nie moge wmusic w siebie wiecej, bo zaraz mi sie robi niedobrze...dziwny patent, no ale coz zrobic.
Brzuchol mi sie powiekszyl i mam teraz mala pileczke z przodu-wiekszosc znajomych twierdzi, ze maly jak na pocz. 5 mies. Ja osobiscie nie wiem czy za maly,mi tam wielkosc odpowiada,lekarz tez nie twierdzil, zeby byl za maly Z tymze ja w tej chwili mam 86cm [a w talii przed ciaza mialam 64cm] w najszerszym miejscu w brzuchu, a cycki mi urosly z 70B na 70E od pocz. ciazy i jeszcze mam wrazenie, ze troche rosna. Juz nawet nie bawie sie w zwykle staniki tylko te bezszwowe nosze.

A my dzisiaj mielismy dzien wielkiego sprzatania,prania,etc. Ogolnie jest niezle, ale jeszcze nieszczesne prasowanie mi zostalo, troszke prania i segragacja rasowa w jednej z szafek. Powli juz zaczynamy myslec gdzie ulokowac rzeczy dla mlodego - ja wymyslilam, zeby oproznic jedna szafke kompletnie[a tam teraz mydlo i powidlo normalnie]-bedzie jak komoda. Lozeczko na razie wstawimy do sypialni, co do reszty to sie zobaczy. Wanienke nie wiem, gdzie postawimy [moze robia takie skladane?]. Dzisiaj tez ogladalismy wozki w sklepie i najbardziej mi sie podobal taki:
http://www.mamaija.pl/?ProductID=1536
jest relatywnie lekki i bardzo miekki, fajnie sie buja. A najlepsze, ze jest strasznie tani-bo kosztuje 650zl. Jeszcze pewnie bedziemy ogladac inne-bo wozek zamierzamy kupowac dopiero w listopadzie, ale ten jak na razie jest moim faworytem
Borysek ur. 05.04.2013

Vivere non necesse est. Navigare necesse est.

Edytowane przez magdaka13
Czas edycji: 2010-08-08 o 00:47
magdaka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-08, 01:26   #3588
weraa11
Zadomowienie

Moze faktycznie macie racje ze bez sensu wydawac taka kase na te obraczki i ze lepiej miec takie zupelnie klasyczne, bo bralam pod uwage to ze to na cale zycie (dlatego myslalam ze nie nalezy zalowac na to kasy) ale nie bralam pod uwagi tego ze jak bede miec jakies 60lat to niekoniecznie fajnie bedzie wygladac obraczka z jakimis wzorkami itd.

magdaka13 widze ze u Ciebie przygotowania pelna para i juz masz 5 miesiac...wow... u mnie wczoraj byl rowno 3 miesiac... porzadki tez musze zrobic, nie tylko ze wzgledu na ciaze

Patrzcie jak mi sie zegar biologiczny przestawil...juz tak pozno a w ogole nie jestem zmeczona...ale to dlatego ze wstalam o 11
Proooosze przypilnujcie mnie jutro wieczorem zebym zaczela sie uczyc bo inaczej naprawde zawale ta szkole

Stary 2010-08-08, 07:05   #3589
cytrynka3002
Zadomowienie

ad. obrączek - my też mamy proste, złote - jedyne, co je różni od tradycyjnych to to, że nie są półokrągłe, a zupełnie płaskie. No i mamy na nich grawerkę - imię małżonka i datę ślubu.

Co do ciśnienia, to niskie jest normalne w ciąży. Ja mam też niższe, niż przed ciążą, ale zazwyczaj w granicach 106/60, także nie znowu aż tak niskie. Ja za to mam syndrom "białego fartucha" i na wizycie u gineka zawsze mi wyjdzie takie akurat ciśnienie, czyli około 120/80.

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-08, 08:52   #3590
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Ja mam ciśnienie prawidłowe - 117/75 albo 120/80
kawy nie pijam bo nie przepadam jakoś, wolę czerwoną herbatę raz na jakiś czas się napić; colę też teraz okazyjnie .

śniło mi się, że zaczęłam rodzić i pojawili się ludzie z serialu "Usta Usta".
No i urodziłam pierwsze dziecko w 6minut, a potem wpadłam z 2gim i znów z nimi przyjechałam na porodówkę...ta blondyna też miała rodzić - i urodziła drugie tak szybko a ja kilkanaście godzin się męczyłam.
Potem ni stąd ni zowąd okazało się że dzieci nie ma...a mam dwa psy, jestem znów w ciąży i jestem na jakiejs wsi z której muszę dojechać do Wrocławia - do TŻta. No i okazało się że jeżdżą tam 2x dziennie autobusy i już pojechały...i ja z jednym na ręku a drugim na smyczy z której się zrywał tak łaziłam po wiosce - nikt tam auta nie miał nawet ani nie chciał mi pomóc.

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

poza tym jestem niewyspana, nie mogłam spać - najpierw oglądałam pół nocy obiektywy do aparatów, oczywiście ceny mnie porażają ale uznałam że muszę mieć jeden wypasiony do portretów co by mojemu maluszkowi robić piękne zdjęcia...ale nie zmienia to faktu że cena nadal mnie boli i szukam alternatywy chociaż - ale ciężko;

potem zaczęło lać (w ogóle całą noc i nadal nie przestaje) i zaczęło walić po dachu i oknach - tak więc noc nieprzespana.
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-08, 10:16   #3591
muron
Zakorzenienie

a ja od tyg nie mam ciepłej wody:-( grzeję w czajniku, albo jak jestem u siostry lub mamy idę pod normalny prysznic. Już mnie szlag trafia:-(

Stary 2010-08-08, 11:23   #3592
weraa11
Zadomowienie

Biedna muron...ja sobie nie wyobrazam zyc bez cieplej wody...ale chyba lepsze to niz brak pradu...

U mnie dzisiejsza noc tez nie zalicza sie do udanych, mialam o 3 rozne "przygody" ale juz nie bede tu ich opisywac, bo nie dotycza bezposrednio mnie... Ale kosztowala mnie sporo nerwow i stresu ;/
A tez pozno poszlam spac bo bylam wyspana, ok 2 zasnelam, o 3 przygody i potem zasnelam znowu dopiero ok 5, pozniej rano budzik mnie obudzil-bo chcialam wczesniej wstac zeby miec dluzszy dzien i sie pouczyc no i skonczylo sie tak ze obudzilam sie znowu o 11 i do tego nie wyspana

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

ooo mi tez sie wlasnie przypomnial moj sen i tez dotyczacy naszego stanu

Snilo mi sie ze zaczelam miec bole porodowe polozyli mnie na porodowce i jeszcze nic tam nie wychodzilo (ja nie czulam sie jak na porod tylko troche bolalo) i oni mi zrobili naciecie...krew sie polala i potem mowia do mnie ze moge juz isc do domu potem poszlam do swojego gina na usg i mu mowie ze przyszlam na usg ale musi byc delikatny bo mnie juz nacieli a on na to "acha, no to bardzo dobrze, prosze sie polozyc obejrzymy dziecko" jakie te sny sa bezsensowne

Stary 2010-08-08, 11:24   #3593
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Biedna muron...ja sobie nie wyobrazam zyc bez cieplej wody...ale chyba lepsze to niz brak pradu...

U mnie dzisiejsza noc tez nie zalicza sie do udanych, mialam o 3 rozne "przygody" ale juz nie bede tu ich opisywac, bo nie dotycza bezposrednio mnie... Ale kosztowala mnie sporo nerwow i stresu ;/
A tez pozno poszlam spac bo bylam wyspana, ok 2 zasnelam, o 3 przygody i potem zasnelam znowu dopiero ok 5, pozniej rano budzik mnie obudzil-bo chcialam wczesniej wstac zeby miec dluzszy dzien i sie pouczyc no i skonczylo sie tak ze obudzilam sie znowu o 11 i do tego nie wyspana

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

ooo mi tez sie wlasnie przypomnial moj sen i tez dotyczacy naszego stanu

Snilo mi sie ze zaczelam miec bole porodowe polozyli mnie na porodowce i jeszcze nic tam nie wychodzilo (ja nie czulam sie jak na porod tylko troche bolalo) i oni mi zrobili naciecie...krew sie polala i potem mowia do mnie ze moge juz isc do domu potem poszlam do swojego gina na usg i mu mowie ze przyszlam na usg ale musi byc delikatny bo mnie juz nacieli a on na to "acha, no to bardzo dobrze, prosze sie polozyc obejrzymy dziecko" jakie te sny sa bezsensowne
my zaobrączki dalimy 200 zł- mieliśmy woreczek złota od mam;-) Tylko za wykonanie zapłacilismy. Dobrze, bo ja nie noszę, poza tym miało to dla nas drugorzędne znaczenie.
Bobek pływa i kopie, że nie wierzę, czuję już przez powłoki
Zapomniałam o aukcji i ktoś mi grzybka kupił:-(

Stary 2010-08-08, 11:29   #3594
mysiopez
Zadomowienie

Ja ostatnio miałam dwa koszmary...
Najpierw, że mi wody odeszły a wiedziałam, że to 16 tc i że no niestety nie udało się urodzić dziecka...

Drugi sen.. Poszłam na wizytę u mojego gina. A przychodnia była całkowicie w innym miejscu. Najpierw miałam iść do połoznej, a ona wychodziła bo zapomniała, że ten lekarz przyjmujmuje. wogóle jakieś pomylone są te sny...

Stary 2010-08-08, 11:57   #3595
muron
Zakorzenienie

ja chcę znać płeć:-( w 18/19 już widać prawda? kurcze nie wiem, czy mi dr zrobi USG, jak 26 mam połówkowe:-( On z tych bardzo rozważnych

Stary 2010-08-08, 12:04   #3596
mysiopez
Zadomowienie

Ja też chce znać płeć.. Wizytę mam 19, ale wątpie czy mi USG zrobi. a USG połówkowe będę miała dopiero w połowie września pewnie.. Ostatnio przyzwyczaiłam się do myśli, że to synek.. a co jak wyjdzie córeczka? Mój mąz mówi "Będę kochac jak swoje..." i pyta się co u synusia.

Stary 2010-08-08, 12:07   #3597
dizi
Zadomowienie

Cytat:
Ja ostatnio miałam dwa koszmary...
Najpierw, że mi wody odeszły a wiedziałam, że to 16 tc i że no niestety nie udało się urodzić dziecka...

Drugi sen.. Poszłam na wizytę u mojego gina. A przychodnia była całkowicie w innym miejscu. Najpierw miałam iść do połoznej, a ona wychodziła bo zapomniała, że ten lekarz przyjmujmuje. wogóle jakieś pomylone są te sny...
Ja tez mam ciągle jakieś koszmary, albo głupie sny. Dzisiaj śniło mi się, że urodziłam chłopca, karmiłam go piersią. Tylko, że on wyglądał już na jakieś 8 miesięcy i strasznie płakałam, że jest taki duży
dizi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-08, 12:58   #3598
make_up_istka
BAN stały

My wybieramy te obrączki, bo oboje nie lubimy złota, a te są na tyle skromne i zarazem ciekawe że do wszystkiego będą nam pasować (troszkę podrożały) http://www.yes.pl/obraczki_slubne/ws...-T-000-OBR-615 W ogóle całkiem ładne obrączki tu mają A z tym przetapianiem obrączka radze uważać. Zależy od miasta i jubilera. Moja znajoma miała własne złoto, kazali przetopić na proste obrączki i zapłacili po 900zł za jedną Płaci się w końcu za każdy przerobiony gram złota. Totalna głupota, bo tyle to kosztuje kupno gotowej...

A to adres do aukcji do pasów: http://allegro.pl/item1174871673_pas...ja_gratis.html
Najmniej przypadły mi do gustu jeśli chodzi o materiał, te wykonane są z dzianiny wiskozowej z dodatkiem elastycznej nitki (tam są napisane które to numerki), poza 25, który jest prześliczny, lekko połyskujący
Stary 2010-08-08, 12:59   #3599
kma1982
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość
gin ci powie że to normalne. U kobiet w ciąży niestety ciśnienie znacznie spada. Ja miałam niskie a teraz to nawet 90 na 45 się zdarzyło. Moja gin powiedziała, że to jest normalne. Można lekką kawę wypić, lub ew. mocną herbatę ale nie za często. nie sądzę aby ci przepisała tabletki na podwyższenie ciśnienia. Niskie ciśnienie w ciąży to jeden z objawów i jest to normalne.
u mnie gin też mówił, że to normalne i że jakbym przy takim ciśnieniu źle się poczuła (zasłabła albo miała zawroty głowy), to wtedy mam go informowac, ale jak nic mi nie jest, to jest ok

Cytat:
To kindziuka tez nie mozna jesc?? Upss...a ja go jem od poczatku ciazy i to w coraz wiekszych ilosciach nie wiedzialam ze nie mozna... ale to az takie szkodliwe??
A co do sushi i ryb wedzonych to tez slyszalam zeby nie jesc, pamietam ze sie ucieszylam bo ja takich rzeczy to nawet nie powacham
śledzi chyba tez nie można, bo są surowe, a większośc ciężarnych ma na nie wielką ochotę (włącznie ze mną) i je wcina...

Cytat:
my kupiliśmy dwukolorowe obrączki-takie jak na zdj- u zwykłego jubilera z grawerem zapłaciliśmy cos ok. 1800 zł za dwie...
Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
ja chcę znać płeć:-( w 18/19 już widać prawda? kurcze nie wiem, czy mi dr zrobi USG, jak 26 mam połówkowe:-( On z tych bardzo rozważnych
mi gin, powiedział, że na nast. wizycie (będę w 17/18 tc), będzie już pewnie widac płec...

Idę zaraz na rocznicowy obiad (miała byc kolacja ) z Tżtem....ale jestem głodna a z alko raczej zrezygnuję...jak coś, to się skuszę w ost. trymestrze może...póki co, nie zaryzykuję
Stary 2010-08-08, 13:16   #3600
weraa11
Zadomowienie

Sliczne te wasze obraczki...tylko ze ja musze miec jak juz to z bialego zlota bo zolte mi sie niebardzo podoba a poza tym cala moja bizuteria to srebro i biale zloto...jestem brunetka z ciemnymi oczami wiec wydaje mi sie ze lepiej do mnie pasuje ten odcien zlota...tak samo wyglada moj TŻ
Ale dzis pochodze troche po jubilerach to do tego Yes tez wejde bo widze ze nawet fajne rzeczy tam maja...bo ja zawsz tylko kierunek apart...wiec moze czas to zmienic

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości