Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych 2009 - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-07, 12:04   #481
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych

hej
ja dzis pozniej bo sie w koncu za jakies sprzatanie wzielam

dzis jestem dzien i noc sama bo TZ na sluzbie
a tesciowa powiedziala zebym pozniej podrzucila jej malego jak bede szla z Erykiem na rower wiec troche odetchne

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Svi ile na ebayu za drapak? jest za***isty
hehe mi tez sie podoba
wylicytowalam za 50 euro - nowka oczywiscie
u nas jakies 5 razy drozej

co do objawow........nawet jezeli bedziesz w ciazy to jeszcze za wczesnie, pisze bedziesz bo z tego co pamietam to jestes swierzo po owu i wtedy byl seks tak? wiec spokojnie to troche trwa zanim dojdzie do zaplodnienia i jajeczko sie zagniezdzi

Miramej
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 12:15   #482
katarzynka00
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych

Svi sex był przed owu.

Mam też wrażenie że ciut źle mnie rozumiecie.Ja nie odbieram mojego innego samopoczucia jako ciążowe mdłości, że zaraz będą wymioty i zgagi itp, tylko że inaczej się czuje, że być może coś się dzieje i stąd odczuwam różnice samopoczucia.A może mi się tylko wydaję.

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Svi a drapak to nowy? to regularna cena?
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 12:21   #483
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Ja rowniez mam gg wreszcie , bo na swoim notebooku. Jakby ktos chcial nr, to chetnie podam na pw. Maz dzisiaj podarowal mi myszke i torbe jako dodatek do notebooka. Fajne
Super

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Tak mi ładnie dzisiaj zakupy humor poprawiły...ale myślę cały czas, staram się zając czymś, jednak ciężko...nie będę Was już tym męczyć...jakoś sobie poradzę
...
się nie przejmuj może słaby wzrok Pani miała
Jak Zu miała ze 3 miesiące jechałyśmy tramwajem do moich Rodziców, Mała ubrana na różowo od stóp do głów, a Pani w tramwaju do drugiej Pani...Patrz jakie ten chłopczyk ma ładne oczy... nawet nie tłumaczyłam bo i po co...pierwszy i pewnie ostatni raz je widziałam
Nie męczysz nas

U nas też taka akcja była Tylko pani powiedziała, że mój "chłopczyk" jest śliczny. Też nie komentowałam.

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
podobna do tej https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=445649 , tylko krótki rękawek (nie mogę znaleźć oryginalnego zdjęcia) - jak któraś znajdzie rozmiar 36 to moze mi kupić a jak z rabatem to byłabym przeszczęśliwa
...
w poniedziałek idziemy na wybieranie fotek
P4w mogę się rozejrzeć u siebie. Będę chyba we wtorek w galerii. Podaj mi może swój nr tel na pw to jakbym znalazła i miała wątpliwości to skontaktuję się.
Chyba, że Karolinka się pofatyguje bo Ona ma zniżki tam

Pochwalisz się?
P4w możesz mi powiedzieć czy jesteś zadowolona z encanto? Jak wyglądają włosy?

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Cześć kobiałki

Przepraszam, że nie odpisałam na sms-y

Tak mnie siekło po kręgosłupie, że ledwie zipię

Nadrabiam sobie powoli , może wpadnę po południu albo wieczorem
Miałam dziś do Ciebie pisać ale sama już odezwałaś się
Ucałuj Kubaska

Wiem jak to boli bo też mam tak co jakiś czas, tylko ja mogę maścią się wysmarować i przechodzi powoli.

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość

Tak się zagadałam z Kasią na gg, ze moje dziecie bez pieluchy walnęło koło krzesła 15 cm balaska i kałużę siśków...
Dobrze, zę szybko czuć, to migiem zareagowałam...Ma się ten refleks

Pierwsza fajna ale dla mnie tam za dużo letnich. Druga w ogóle mi się nie podoba. Najbardziej trzecia

Cytat:
A bo ja zawsze myślę, że sie na mnie ktoś obraża, choć nie ma za co
Zawsze analizuję, czy coś głupiego nie palnęłam
Też tak mam

Cytat:
Wyjątkowo to nie , chociaż Kuba przez zęby wciąż wisi mi na szyi, ponieważ nie mogę Go nosić, to ja siedzę na podłodze, a On stoi przy mnie, trzyma mnie za szyję i tak stoi przytulony np. godzinkę z przerwami

Cytat:
Katarzynko, ja zadnych objawow nie mialam, ani wczesnych, ani poznych gdyby moj kot nie zmienil zachowania i nie zaczal palac do mnie miloscia wielka, klasc mi sie na brzuchu itp to pewnie nie zrobilabym testu
Natomiast duzo roznych objawow mialam, kiedy myslalam, ze jestem w ciazy, z mdlosciami wlacznie. Potega psychiki...
Trzymam kciuki dalej mocno mocno
Na mnie też tak reagowały koty znajomych

A ja się witam z drugą kawką
Posprzątaliśmy wczoraj. Dziś mam labę bo nawet obiadu nie gotuję, idę do mamy
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 12:24   #484
skierka1981
BAN stały

hej laseczki u mnie do dupy maz od wczoraj przez cala noc i dzisiejszy dzien w pracy - wpadl tylko zjesc i dalej... ekipa sie posypala i musial dzis po nocce sam jechac i robic (w nocy pod poznaniem byl) wrocil dzis o 9 sniadanie, kawa i dalej... mam nadzieje ze po niedzieli syt w firmie sie wyjasni bo powoli mam dosc zreszta maz tez, ale pociesza sie ze to przejsciowe
Amela maruda, nic mi nie daje zrobic, ze sprzataniem jestem daleko w lesie....a o obiedzie juz nie mowie - mialam zaplanowane golabki, ale czy cos dam rade zrobic - ktoz to wie...

i ogolnie do bani, wiec nie smece i wezme sie lepiej za sprzatanie
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 12:34   #485
katarzynka00
Zakorzenienie

czeko, chętnie oblookałabym aukcje ale nim mi się to foty załadują to wąsów dostane

ja obiadu nie robię.Mąż na weselu się naje.

Stary 2010-08-07, 12:54   #486
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Svi sex był przed owu.

Mam też wrażenie że ciut źle mnie rozumiecie.Ja nie odbieram mojego innego samopoczucia jako ciążowe mdłości, że zaraz będą wymioty i zgagi itp, tylko że inaczej się czuje, że być może coś się dzieje i stąd odczuwam różnice samopoczucia.A może mi się tylko wydaję.

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Svi a drapak to nowy? to regularna cena?
ale pisalas wczoraj czy przed wczoraj, ze masz owu - wiec nawet moglo jeszcze do zaplodnienia nie dojsc - to jest za wczesnie na jakiekolwiek inne samopoczucie, jakby minal z tydzien to ok.......nie twierdze, ze nie jestes w ciazy, bo bardzo mozliwe, ze zajdziesz ale moim zdaniem Twoje samopoczucie nie ma nic z nia wspolnego

co do drapaka.....pisalam, ze nowy slepotku
nieee ja go wygralam przez licytajce, w kup teraz to jakies 100euro - w ogole jest brdzo duzo tych drapakow, innym udalo sie wygrac nawet po 30-40 euro (przelicytowywali mnie ost sekundzie o pol euro np)

a co chcesz kupic?
spojrz tu:
http://shop.ebay.de/?_from=R40&_trks...All-Categories

widze, ze jest znow wystawiony ten co ja kupilam, za godzine z hakiem sie konczy ale juz jest ok 45euro nabite
Stary 2010-08-07, 13:00   #487
katarzynka00
Zakorzenienie

ale okazje
przyglądnę się dokładniej jak sianko będę mieć

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-07, 13:09   #488
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
ale okazje
przyglądnę się dokładniej jak sianko będę mieć
noo okazje okazje
u nas na allegro nie ma takich fajnych w tej cenie, sa brzydsze

a takie bardziej fantazyjne to np u rufiego - a tam juz za taki duzy to trzeba dac grubo ponad 1000zl

jedynie w zooplusie znalazlam sufitowy, za ok 300zl ale nie byl tak rozbudowany jak ten

a ten z przesylka wyjdzie mnie jakies 270zl
Stary 2010-08-07, 13:32   #489
morska
Zadomowienie

Dzień dobry
U mnie burza... i mega ulewa. Jak tak dalej pójdzie to nie będzie dziś spaceru

Cytat:
ja też robię kolorową jajecznicę, ale bez mleka - co ono daje - konsystencję, smak
Nie mam pojęcia, napisałam tam, że też robię bez mleka, trzeba byłoby kiedyś dodać, aby się przekonać chyba

Edit: Doczytałam teraz, że z mlekiem nie wychodzi taka glutowata, tylko bardziej puszysta A to ci z nas kucharki

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
morska Wszystko doszło Pięknie popakowane, opisane. I ile tego dałaś Boziu mam wyrzuty sumienia, że sporo mi oddałaś
Zaraz zmyję make-up i sobie potestuję. Kładziesz normalnie palcem i rozcierasz czy używasz gąbki?

Sprawdzałam w przez net i po 1. dobie bakteriuria (-). Ciekawe jak będzie jutro. Wieczorem odbiorę powtórzone wyniki og. moczu.
To cieszę się, że doszło Dałam tyle, ile trzeba
Nabieram palcem, ale strasznie malutko (tyle, żeby tylko była plamka na palcu) i wklepuję. Na początku nie umiałam go używać, nabierałam za dużo i rozcierałam, i nie wyglądało to dobrze, ale metodą prób i błędów opracowałam jakiś sposób i jest lepiej.

Bardzo się cieszę Czekam na dalsze wieści

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
(...) ale raz w tygodniu gotuję niekapka i smoczka,a na codzień przelewam wrzątkiem
Hm. Ja może ze 2 razy w miesiącu tylko przelewam wrzątkiem, a niby jestem paranoiczką

Edytowane przez morska
Czas edycji: 2010-08-07 o 14:25
morska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 13:46   #490
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Hehe, wymieniłaś wszystko, oprócz tego, co mnie wpadło w oko Ale 1. to takie lekkie rzeczy, bardziej na ciepłe dni

Wyjątkowo to nie , chociaż Kuba przez zęby wciąż wisi mi na szyi, ponieważ nie mogę Go nosić, to ja siedzę na podłodze, a On stoi przy mnie, trzyma mnie za szyję i tak stoi przytulony np. godzinkę z przerwami

Tia, jasne ,

Ta 3 w sumie fajna. Nie czekałam aż mi się wszystkie foty otworzą, a te jeansowe sukieneczki na początku chyba mi najpierw nie podpasowały

Ta pierwsza rzeczywiście za bardzo letnia, przecież niedługo już zima.....

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Super

Nie męczysz nas

U nas też taka akcja była Tylko pani powiedziała, że mój "chłopczyk" jest śliczny. Też nie komentowałam.

P4w mogę się rozejrzeć u siebie. Będę chyba we wtorek w galerii. Podaj mi może swój nr tel na pw to jakbym znalazła i miała wątpliwości to skontaktuję się.

Pochwalisz się?

Ucałuj Kubaska

Wiem jak to boli bo też mam tak co jakiś czas, tylko ja mogę maścią się wysmarować i przechodzi powoli.

Pierwsza fajna ale dla mnie tam za dużo letnich. Druga w ogóle mi się nie podoba. Najbardziej trzecia

Też tak mam

Na mnie też tak reagowały koty znajomych

A ja się witam z drugą kawką
Posprzątaliśmy wczoraj. Dziś mam labę bo nawet obiadu nie gotuję, idę do mamy
Będziesz polowała na ten sweterek co ja?
Na all jest xs za 69 (licytacja, ale może się opłaci)
Ja teraz mam drugą kawkę
Stary 2010-08-07, 13:48   #491
morska
Zadomowienie

Cytat:
Tak,teraz jak czytam o tej soli,to mi się przypomniało,że gdzieś już słyszałam,że to bardzo dobre ryby dla dzieci.
Pangi nie kupujęnawet dla nas
i chyba smaczne. Wczoraj zrobiłam solę duszoną z warzywami i Tymek to z ryżem wcinał, aż Mu się uszy trzęsły. Tak jakby nie wiedział nic o ostatnich problemach z jedzeniem

A tak a'propos to dzisiaj na śniadanie wypróbowałam taki przepis i wyszła pychotka Może się komuś przyda.
"KLEIK KUKURYDZIANY Z MUSEM JABŁKOWYM od 8. miesiąca

4 łyżki kleiku kukurydzianego, jabłko, łyżka rodzynek, 1-2 daktyle

Jabłko umyj, obierz ze skórki, pokrój w kostkę, włóż do rondelka, podlej łyżką wody i upraż, mieszając, aż zmieni się w mus z przyjemnymi kawałkami do rozgniatania w buzi.
Rodzynki i daktyle bez pestek opłucz, zalej wrzątkiem i odstaw, aż rozmiękną. Odcedź, posiekaj.
Kaszkę rozprowadź przegotowaną letnią wodą (ok. 200 ml). Zmieszaj z przestudzonym jabłkiem, rodzynkami i daktylami. Do popicia podaj kubek mleka."
(z edziecko.pl)

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
A i zapomniałam o przepisie na klopsiki, które gotowałam Maćkowi. Wyszły b. delikatne, więc polecam
(...)
Zapisano

Cytat:
Ja dzisiaj serowałam barszcz z uszkami,Bartosz miał swoją zupkę:ziemniak,pietruszka ,marchew,zielony groszek, brokuł,mięsko z kurczaka i kasza mannazjadł całą miskę i przyłożył 3 pierogami leniwymioczywiś cie musiały być nabijane na jego widelczyk
Ładnie je Bartoszek
A jaki dajesz groszek? Mrożony?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-07, 13:53   #492
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
Dzień dobry
U mnie burza... i mega ulewa. Jak tak dalej pójdzie to nie będzie dziś spaceru
U nas zaczęło się wczoraj po 22 i końca nie było widać. Jakiś huragan chyba przeszedł. Wiało, lało, błyskało się a grzmiało jakby miał być koniec świata . I tak do 2 w nocy. Bałam się, że Zuzka obudzi mi się z płaczem. Ja sama schowałam się pod kołdrę i do małża przytuliłam tak się bałam

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Cytat:
Będziesz polowała na ten sweterek co ja?
Na all jest xs za 69 (licytacja, ale może się opłaci)
Ja teraz mam drugą kawkę
W h&m chyba nie bo myślałam, że on tańszy. Na all widziałam tę aukcję. Są na niej 3 sztuki wystawione. Zastanawiam się. Myślałam, że jedna to nie chciałam Ciebie przebijać

Ja już wypiłam. Teraz z wodą siedzę hehehe

I Zuzka mi się obudziła

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Dostała smoka i zamknęła oczy, ciekawe na jak długo. W sumie śpi od 2 godz to i tak nieźle.
Jak wstanie to wybieramy się na obiadek do mojej mamy
Stary 2010-08-07, 14:24   #493
morska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
No i później weszłam do Promod, moja młoda sąsiadka tam pracuje, akurat ją spotkałyśmy i od razu powiedziała że jak coś chce to ona ma zniżkę 50% jak tu nie skorzystać no więc wybrałam dwa sweterki
O takie....
1. http://www.promod.eu/knitwear/cardig...220004003.html ten szary
2. http://www.promod.eu/knitwear/basic-...220027831.html zielony tylko ten kolor na żywo jest 100x ładniejszy...taki żywy, właśnie na kolor zwróciłam uwagę, na guziczki przy szyi i na rękawach...piękny jest
A jak Wam się podobają?
Mi się podobają bardzo Kurczę, chyba się przejdę do Promodu, bo widzą mi się, widzą
Fajnie masz z tą zniżką

Cytat:
Cześć kobiałki

Tak mnie siekło po kręgosłupie, że ledwie zipię

Też mnie czasem łapie.. Smaruję VapoRubem, bo lepsze to niż nic, zawsze trochę rozgrzeje

Edytowane przez morska
Czas edycji: 2010-08-07 o 14:30
morska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 15:38   #494
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Miramej, zycze zdrowka i poprawy samopoczucia.

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
Miramej

Cytat:
Ucałuj Kubaska

, ucałowałam z milion razy

Może samo przejdzie?

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
hej laseczki u mnie do dupy maz od wczoraj przez cala noc i dzisiejszy dzien w pracy - wpadl tylko zjesc i dalej... ekipa sie posypala i musial dzis po nocce sam jechac i robic (w nocy pod poznaniem byl) wrocil dzis o 9 sniadanie, kawa i dalej... mam nadzieje ze po niedzieli syt w firmie sie wyjasni bo powoli mam dosc zreszta maz tez, ale pociesza sie ze to przejsciowe
Amela maruda, nic mi nie daje zrobic, ze sprzataniem jestem daleko w lesie....a o obiedzie juz nie mowie - mialam zaplanowane golabki, ale czy cos dam rade zrobic - ktoz to wie...

Ja mam ostatnio wszystko w lesie, trudno

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Cytat:
Hm. Ja może ze 2 razy w miesiącu tylko przelewam wrzątkiem, a niby jestem paranoiczką
, może Ci przeszło i nie zauważyłaś?

Cytat:
i chyba smaczne. Wczoraj zrobiłam solę duszoną z warzywami i Tymek to z ryżem wcinał, aż Mu się uszy trzęsły. Tak jakby nie wiedział nic o ostatnich problemach z jedzeniem

A tak a'propos to dzisiaj na śniadanie wypróbowałam taki przepis i wyszła pychotka Może się komuś przyda.

Jabłko umyj, obierz ze skórki, pokrój w kostkę, włóż do rondelka, podlej łyżką wody i upraż, mieszając, aż zmieni się w mus z przyjemnymi kawałkami do rozgniatania w buzi.
Rodzynki i daktyle bez pestek opłucz, zalej wrzątkiem i odstaw, aż rozmiękną. Odcedź, posiekaj.
Kaszkę rozprowadź przegotowaną letnią wodą (ok. 200 ml). Zmieszaj z przestudzonym jabłkiem, rodzynkami i daktylami. Do popicia podaj kubek mleka."
(z edziecko.pl
Daj przepis na tę solę , zapiszę sobie na przyszłość

I za ten też dzięki , wypróbuję jak kupię rodzynki, które nie są konserwowane dwutlenkiem siarki.

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Cytat:

Też mnie czasem łapie.. Smaruję VapoRubem, bo lepsze to niż nic, zawsze trochę rozgrzeje

Kupię przy okazji, tylko mnie się ten ból przemieszcza, od szyi do kręgów piersiowych

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Dziewczyny, jedzą Wasze dzieciaki płatki z mlekiem? Jeśli tak, to jakie polecacie?

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2010-08-07 o 14:54
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 17:08   #495
sylka79
Wtajemniczenie

Ola

Jak za duży wybór,to też niedobrze nie wiadomo na co się zdecydowaćwszys tko mi się podoba
No to Ci pomogłam

Cytat:
No właśnie nie mogę, i nic silniejszego przeciwbólowego też nie mogę, a zwykłe tabletki nie pomagają

najlepsza to by była chyba jakaś rehabilitacja ale ten wick to chyba też niezły pomysł

Cytat:
dla Kubusia,dobrze że tym się zadowolibo gdyby chciał,żebyś w tym stanie,go cały czas nosiła,mogłoby nie być za ciekawie

Cytat:
Rzeczywiście jest tak,że niektóre kobiety czują wcześniej ciążę,niż mają pierwsze objawyja po tylu suchych latach nie czułam nic,nawet jak zrobiłam test to niedowierzałamuśpił się mój instynkt

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość

praca,praca i praca...

Cytat:
Że co,że niby ja paranoiczka?

Cytat:

Kaszkę rozprowadź przegotowaną letnią wodą (ok. 200 ml). Zmieszaj z przestudzonym jabłkiem, rodzynkami i daktylami. Do popicia podaj kubek mleka." (z edziecko.pl)

Ładnie je Bartoszek
Muszę kupić tą solętylko u nas chyba będzie ciężkopopytam
dla Tymonka,widać mu smakowało

za przepis,na dniach wypróbuję

Tak daję mrożony z Hortexu

Cytat:
Dziewczyny, jedzą Wasze dzieciaki płatki z mlekiem? Jeśli tak, to jakie polecacie?
Bartosz jeszcze nie jadłpróbował troszkę od Damiana CornFlakes z Nestleale i do tego dojdziemy

Edytowane przez sylka79
Czas edycji: 2010-08-07 o 17:10
sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-07, 17:17   #496
UnholyOne
Ola-Unhola

Antoś jeszcze nie jadł płatków na mleku

skierko, a co to za podły humor?
Mam nadzieję, ze gorący okres w pracy Małża się niedługo skończy

morska, fajny ten przepis tylko rodzynki muszę zakupić
A przepis z rybką tez poproszę

Dzisiaj robiłam pomidorówkę z makaronem, chciałam z ryzem, ale mole się zalęgły i całe pudło wyrzuciłam....
Na drugie mielone z parowara

Bartek jedzie dzisiaj wieczorem do moich Rodziców na kilka dni, troszkę sobie odpocznę
Stary 2010-08-07, 17:20   #497
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Juz zaraz wyślę i skype też. Ja ie mam kamerki i słuchawek, wiec skype i służy tylko dopisania jak gg
A nie miałam do tej pory żadnego komunikatora
Wizaż wystarczy
No tak masz racjępisać też możnaja korzystałam tylko praktycznie ze słuchawek i praktycznie tylko do pogawędek z braciszkiem studentem,który gościem jest w domuto miło się było przynajmniej słyszeć

Wróciłam od mamy,Bartosz padł,Damian hasa po dworze no i czekam na siostrę z mężem i córeczką,bo się zapowiedzieli
Mama jak zwykle zresztądała mi ziemnaczków,buraczkówi fasolki szparagowej,także jest co jeść

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 17:23   #498
UnholyOne
Ola-Unhola

A apropos butów, to na flequ sa wyprzedaże i nawet fajne butki można kupić (na all też sa)
http://fleq.pl/sklep/fleq

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

Cytat:
U nas zaczęło się wczoraj po 22 i końca nie było widać. Jakiś huragan chyba przeszedł. Wiało, lało, błyskało się a grzmiało jakby miał być koniec świata . I tak do 2 w nocy. Bałam się, że Zuzka obudzi mi się z płaczem. Ja sama schowałam się pod kołdrę i do małża przytuliłam tak się bałam

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

W h&m chyba nie bo myślałam, że on tańszy. Na all widziałam tę aukcję. Są na niej 3 sztuki wystawione. Zastanawiam się. Myślałam, że jedna to nie chciałam Ciebie przebijać

Ja już wypiłam. Teraz z wodą siedzę hehehe

I Zuzka mi się obudziła

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Dostała smoka i zamknęła oczy, ciekawe na jak długo. W sumie śpi od 2 godz to i tak nieźle.
Jak wstanie to wybieramy się na obiadek do mojej mamy
I jak, smakował obiadek u Mamy? Co serwowała?
Pyta się wścibska Ola

Licytuj, licytuj. Do 80 zł się opłaca
Stary 2010-08-07, 17:43   #499
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja rowniez mam gg wreszcie , bo na swoim notebooku. Jakby ktos chcial nr, to chetnie podam na pw. Maz dzisiaj podarowal mi myszke i torbe jako dodatek do notebooka. Fajne
ja poproszę gg

Cytat:
Napisane przez majka versace Pokaż wiadomość
wreszcie dzwonie a tu mi taka jedna mówi że jednak nie przyjadą.... ale smsa głupiego to ciężko było wysłać.... szok normalnie.

A najsmutniejsze ze z 10 zaproszonych gości już 6 odmówiło i to w ostatniej chwili....az się nie chce nic szykować....
o nieznosze takich ludzi, co się umawiają, a potem nie przychodzą i nawet nie raczą powiadomić ze ich nie będzie. Brak wychowania moim zdaniem.

Cytat:

Oli raz jadła płatki takie zwykłe corn flakes na mleku modyfikowanym, ale jej nie posmakowały
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-07, 18:09   #500
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
najlepsza to by była chyba jakaś rehabilitacja ale ten wick to chyba też niezły pomysł

dla Kubusia,dobrze że tym się zadowolibo gdyby chciał,żebyś w tym stanie,go cały czas nosiła,mogłoby nie być za ciekawie
(...)
Bartosz jeszcze nie jadłpróbował troszkę od Damiana CornFlakes z Nestleale i do tego dojdziemy
Na NFZ pewnie czekałabym pół roku, jak nie dłużej, a na prywatną mnie nie stać Poza tym, prawda jest taka, że się zapuściłam z tym kręgosłupem , kiedyś robiłam ćwiczenia, a teraz mi się nie chciało i mam

On, całe szczęście, nigdy nie domagał się noszenia na rękach, bliskości owszem, ale niekoniecznie na rękach

Cytat:
Antoś jeszcze nie jadł płatków na mleku

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
Oli raz jadła płatki takie zwykłe corn flakes na mleku modyfikowanym, ale jej nie posmakowały

Poczekam na Mariolkę, bo wiem, że Antonio jada

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 18:30   #501
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Tak się zagadałam z Kasią na gg, ze moje dziecie bez pieluchy walnęło koło krzesła 15 cm balaska i kałużę siśków...
Dobrze, zę szybko czuć, to migiem zareagowałam...Ma się ten refleks

pierwszy dzień z komunikatorami i już takie akcje

Cytat:

Pochwalisz się?
jak byś mogła to popatrz czy jest ta sukienka
poczekam jeszcze na Karolinkę - może będzie mogła kupić ze zniżką, a jak nie to będę się martwić jak zdobyć tą sukienkę
póki co mam zaklepaną jedną u nas w Szczecinie, ale na razie nie ma w magazynach

jak będę miała fotki to na pewno się pochwalę sesyjką

jestem zadowolona z zabiegu - nie są takie drutowato proste, ale ogólnie proste i nie napuszone z czego jestem najbardziej zadowolona bo zawsze miałam taką szopę po wysuszeniu suszarką - dlatego jak tylko mogłam to nie suszyłam tylko zostawiałam do naturalnego wyschnięcia

nie przetłuszczają mi się bardziej niż do tej pory, więc w sumie minusów nie widzę
dostałam już mleczko jedwabne z keratyną, ale dopiero dziś będę próbować i zobaczę czy nadal jest ok

Cytat:

Nie mam pojęcia, napisałam tam, że też robię bez mleka, trzeba byłoby kiedyś dodać, aby się przekonać chyba

Edit: Doczytałam teraz, że z mlekiem nie wychodzi taka glutowata, tylko bardziej puszysta A to ci z nas kucharki

ja to siebie nie śmiem nazywać kucharką
dziś na szkoleniu był w przerwach pokaz takiego urządzenia - ekspres do kawy, blender, mikser, wyrabiacz do ciasta, do gotowania na parze w jednym
w kolejnych przerwach babeczka przy nas robiła kawę, serek fromage i smalec na chlebek, który też podobno wyrobiła w tym urządzeniu i upiekła w piekarniku (piszę podobno, bo resztę robiła przy nas, więc widziałam)
potem robiła soki i zupę
podobno bardzo proste w obsłudze tylko dość duże i drogie - ok 4000 zł

kilka osób ma takie i podobno fajny, więc moze jest dla mnie nadzieja... choć nie - nie ma bo nie mam 4000

Cytat:

(z edziecko.pl)

Zapisano

Ładnie je Bartoszek
pewnie można też z inną kaszką, bo nie mam kleiku, ale prażone jabłka z rodzynkami i daktylami fajne - muszę spróbować

Cytat:

Poczekam na Mariolkę, bo wiem, że Antonio jada
współczuję problemów z kręgosłupem
Mariolka daje chyba zwykłe kukurydziane z mlekiem modyfikowanym

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 18:48   #502
mariolasl
Zakorzenienie

Majko, normalnie rece opadaja na takich gosci , jakby nie mozna bylo dac znac kilka dni wczesniej

Antonio przewaznie je takie, takie i takie platki. Na mleku modyfikowanym,czasami daje jakies owoce, ale generalnie szalu nie ma.
To platki meza, jak je skonsumuja, to poszukam jakis innych, smaczniejszych . Ja nie lubie takich sniadan,czasami jem granole, czasami jakies musli z orzechami.
Stary 2010-08-07, 18:49   #503
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień
Sylka, Morska,oj nie tytułujcie sobie...
złoto już przyznane daaaawno temu

Cytat:

L je bez mleka
wszystkich już skosztowała.Kukurydzianyc h, cheeriosów,cini minis,nesquików

Cytat:
Rzeczywiście jest tak,że niektóre kobiety czują wcześniej ciążę,niż mają pierwsze objawyja po tylu suchych latach nie czułam nic,nawet jak zrobiłam test to niedowierzałamuśpił się mój instynkt
dziękuje wszystkim za odp.
Aż udałam się dziś na poczekalnie.Pochłonęłam 17stron na raz.

Cytat:
Na drugie mielone z parowara

Bartek jedzie dzisiaj wieczorem do moich Rodziców na kilka dni, troszkę sobie odpocznę
wiem, że już nie raz było pisane...ae czy takie same jak na patalenie kładziesz do parowaru ?

oooo, fajnie i będziesz spokojna o niego.
Babcia jak mama z wnukiem wygląda hm?

Cytat:

ja to siebie nie śmiem nazywać kucharką
dziś na szkoleniu był w przerwach pokaz takiego urządzenia - ekspres do kawy, blender, mikser, wyrabiacz do ciasta, do gotowania na parze w jednym
w kolejnych przerwach babeczka przy nas robiła kawę, serek fromage i smalec na chlebek, który też podobno wyrobiła w tym urządzeniu i upiekła w piekarniku (piszę podobno, bo resztę robiła przy nas, więc widziałam)
potem robiła soki i zupę
podobno bardzo proste w obsłudze tylko dość duże i drogie - ok 4000 zł

kilka osób ma takie i podobno fajny, więc moze jest dla mnie nadzieja... choć nie - nie ma bo nie mam 4000
ale kombajn
co ta za firma ma taki sprzęt?

Idę spać
Pogoda nie nastraja do niczego.
Przesiedziałyśmy 90%dnia w domu.Co prawda miałyśmy odwiedziny "koleżanki", ale rad złotych tyle dostałam że uszami mi wychodziły jak tych bzdur słuchałam.
Wstawię jeszcze pranie.Może rozwieszę jak mąż wróci po północy.

Stary 2010-08-07, 19:59   #504
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

ale kombajn
co ta za firma ma taki sprzęt?

Idę spać
Pogoda nie nastraja do niczego.
Przesiedziałyśmy 90%dnia w domu.Co prawda miałyśmy odwiedziny "koleżanki", ale rad złotych tyle dostałam że uszami mi wychodziły jak tych bzdur słuchałam.
Wstawię jeszcze pranie.Może rozwieszę jak mąż wróci po północy.
katarzynko, to taki Termomix - po lewej stronie obok odkurzacz
www.vorwerk.com/pl/html/*********

3220g 54 cm

------------------

Edytowane przez p4w
Czas edycji: 2010-08-07 o 20:07
Stary 2010-08-07, 20:30   #505
Wojtusia
Zakorzenienie

byłam dzisiaj w h&m i kupiłam żakiet, taki jak unholy tylko kolor inny
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 20:39   #506
UnholyOne
Ola-Unhola

O moja teściowa ma taki Termomix, tylko starsza wersję. Stoi i się kurzy

Kasiu, ja robię mielone jak na patelnie, tylko wkładam do parowaru

Ja jestem z Mamą na zakupach, to babki w sklepach np jak coś mierzymy mówią na nas siostry lub koleżanki

Olu, cały czas mam przed oczami tego balaska...
O Bożym świecie zapomniałam jak zasiadłam przed tym gg

Mariolu, Antoś gryzie te płatki, daje radę, czy jakoś je rozdziabujesz?

Antoś śpi, czekamy na moich Rodziców, bo są w realu i jak będą wracać zabiorą Bartusia.
A ja jestem cała mokra. Tak dzisiaj duszno jest, a jak jeszcze parowar chodził, ziemniaki i march z gr parowały to już w ogóle....
Stary 2010-08-07, 20:54   #507
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
, ucałowałam z milion razy

Może samo przejdzie?
...

Oby

Zuzka jadła raz kukurydziane nestle corn flakes, szału nie było ale zjadła trochę a później dopiła samo mleczko

Cytat:
A apropos butów, to na flequ sa wyprzedaże i nawet fajne butki można kupić (na all też sa)
http://fleq.pl/sklep/fleq

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

I jak, smakował obiadek u Mamy? Co serwowała?
Pyta się wścibska Ola

Licytuj, licytuj. Do 80 zł się opłaca
Znam ten sklep Z sigmy buty mają

Smakował
Rosół a na drugie, hmmm takie bitki wieprzowe (rozbite trochę, podsmażone w panierce a później duszone z cebulką - pyszności. Do tego mizeria i ogórki małosolne.
A na deser przepyszny sernik, taka pianka że w ustach się rozpływała

Kasy nie mam ale może coś ukręcę

Cytat:
jak byś mogła to popatrz czy jest ta sukienka
poczekam jeszcze na Karolinkę - może będzie mogła kupić ze zniżką, a jak nie to będę się martwić jak zdobyć tą sukienkę
póki co mam zaklepaną jedną u nas w Szczecinie, ale na razie nie ma w magazynach

jak będę miała fotki to na pewno się pochwalę sesyjką

jestem zadowolona z zabiegu - nie są takie drutowato proste, ale ogólnie proste i nie napuszone z czego jestem najbardziej zadowolona bo zawsze miałam taką szopę po wysuszeniu suszarką - dlatego jak tylko mogłam to nie suszyłam tylko zostawiałam do naturalnego wyschnięcia

nie przetłuszczają mi się bardziej niż do tej pory, więc w sumie minusów nie widzę
dostałam już mleczko jedwabne z keratyną, ale dopiero dziś będę próbować i zobaczę czy nadal jest ok
Rozejrzę się za tą sukienką

Ciągle jeszcze myślę czy robić ten zabieg Nie ma kto mi zrobić a samej nie wiem czy wyjdzie.
Jak wypróbujesz mleczko to napisz czy warto je kupić.

Unholy pytałaś o te płatki Mariolę. One miękną pod wpływem mleka i nie ma problemu z pogryzieniem
Stary 2010-08-07, 21:05   #508
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:

Oby

Zuzka jadła raz kukurydziane nestle corn flakes, szału nie było ale zjadła trochę a później dopiła samo mleczko

Znam ten sklep Z sigmy buty mają

Smakował
Rosół a na drugie, hmmm takie bitki wieprzowe (rozbite trochę, podsmażone w panierce a później duszone z cebulką - pyszności. Do tego mizeria i ogórki małosolne.
A na deser przepyszny sernik, taka pianka że w ustach się rozpływała

Kasy nie mam ale może coś ukręcę

Ciągle jeszcze myślę czy robić ten zabieg Nie ma kto mi zrobić a samej nie wiem czy wyjdzie.

Unholy pytałaś o te płatki Mariolę. One miękną pod wpływem mleka i nie ma problemu z pogryzieniem
No, no z sigmy, ale niektóre mają taniej niż inni sprzedawcy na allegro. Którzy czasami taaak przeginają z cenami, ze szkoda gadać....szczególnie, że kupują je za grosze...

To pyszny obiadek

No ja wiem, bo Bartuś jada płatki kukur, ale wydaje mi się, ze mimo wszystko nie poradziłby sobie z takim daniem. No nie wiem, moze spróbuję na poczatek tak kilka

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

http://allegro.pl/item1178775492_sza..._37_10647.html

Podobają się Wam?
W Venezi widziałam takie za 300 zł

A takie:
http://allegro.pl/item1176012781_mod...r_38_nowe.html
http://allegro.pl/item1163452852_55_...ieki_r_38.html
http://allegro.pl/item1169428908_car..._baleriny.html
http://allegro.pl/item1179589352_sza..._37_10213.html
http://allegro.pl/item1179589840_bra...z_37_8984.html
http://allegro.pl/item1178458691_kha...z_37_9312.html
http://allegro.pl/item1171856228_bal...n_tu_r_38.html
http://allegro.pl/item1177136628_bal...antofelki.html
http://allegro.pl/item1170485868_sli..._bc24_r38.html
http://allegro.pl/item1170487608_sli...bc33_r_39.html
http://allegro.pl/item1174600326_bal...od_trytex.html

Edytowane przez UnholyOne
Czas edycji: 2010-08-07 o 21:11
UnholyOne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 21:09   #509
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
No ja wiem, bo Bartuś jada płatki kukur, ale wydaje mi się, ze mimo wszystko nie poradziłby sobie z takim daniem. No nie wiem, moze spróbuję na poczatek tak kilka

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

http://allegro.pl/item1178775492_sza..._37_10647.html

Podobają się Wam?
W Venezi widziałam takie za 300 zł
Poradzi sobie bo są tak mięciutkie że nie ma co gryźć

Takie sobie...
Stary 2010-08-07, 21:14   #510
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
O moja teściowa ma taki Termomix, tylko starsza wersję. Stoi i się kurzy

Olu, cały czas mam przed oczami tego balaska...
O Bożym świecie zapomniałam jak zasiadłam przed tym gg
dzisiejsza prezentacja była bardzo obiecująca - szczególnie, ze rano dostałam z niego aromatyczną kawkę i pyszną kanapeczkę z twarożkiem, a potem ciepłą zupkę

no właśnie zauważyłam, ze Cię wciągnęło

Cytat:

a jakie masz włosy?
jutro rano umyję włosy to wypróbuję to mleczko - mam nadzieję, ze nie obciąży zbytnio włosów i nie przetłuści
oczywiście dam znać
chętnie bym Ci pomogła w zabiegu, zapraszam do mnie
a tak poważnie to moze mama Ci pomoże, bo w sumie to oprócz prostowania prostownicą cienkich pasm to z resztą mozesz sama sobie poradzić

3220g 54 cm

------------------

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości