|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na moje szczęście, na szczęście każdej dziewczyny ZAZDROSZCZĄCEJ po raz XXI
Haj
![]() Jak siedzę cały dzień i się nudzę to cisza, a jak mnie nie ma to potem nadrabiam pół dnia i ciężko mi się wbić Gdzie jesteścieeeeeeeee
I tak płynie czas... I dzień do dnia niepodobny... Edytowane przez magda2109 Czas edycji: 2010-08-07 o 18:38 |
|
|
|
#2702 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na moje szczęście, na szczęście każdej dziewczyny ZAZDROSZCZĄCEJ po raz XXI
nie mam czasu nadrobic ....
aleks, only, dzi niedziela ok 17 - 18 pasuje wam?
|
|
#2703 |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
kusi mnie strasznie ta oferta - http://www.groupon.pl/oferty/trojmia...me-sopot/53482 - a kasy teraz nie mam
![]() Powiedzcie, że jak już się odkuję finansowo, to też będzie coś podobnego ?Poza tym zaraziłam się tym CityDeal, to od Ciebie - skimos! też se linka umieściłam, a co!
|
#2704 |
|
Zakorzenienie
|
Maaaaj gad ja to mam dzisiaj propozycje matrymonialne
![]() ![]() ![]() cóż za dziwny dzień:P
|
|
|
|
#2705 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2706 | |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
![]() pewnie dlatego ![]() ale znam to doskonale, też mnie to strasznie wkurzało w TŻcie. Tylko to on był/jest ode mnie 12 lat starszy
|
|
#2707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2708 |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Ilsa, porozmawiajcie lepiej.
On sie boi, że nie dacie rady? To rozpiszcie wszystko na kartce - ile zarobicie, ile wydacie. Może boi się czegoś jeszcze?
|
#2709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze jak coś wymyślę albo zaplanuję to on znajdzie jakieś "ale"
|
|
|
|
|
#2710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2711 |
|
Zakorzenienie
|
full opcja czyli sala, kościół, samochód i kosze z kwiatami dla rodziców max 1200zł ale że my kwiatów od niej nie chcemy, kościół prawdopodobnie będzie przystrojony bo to nie będzie pierwszy ślub tego dnia a i samochód chyba siostra nam przystroi to wyjdzie nam ok 850zł
![]() normalnie zaraz uduszę mojego chłopa a tydzień temu byliśmy na zakupach i oczywiście nic nie oglądał bo ma więc po co będzie kupował, a się okazało że g.... ma a nie ubrania
|
|
#2712 |
|
Zakorzenienie
|
Grapciu to nie tak źle.
Ja dzisiaj oglądałam strony dekoratorów i faktycznie jak taką salę w remizie się przystroi to moze wyglądać naprawdę bardzo ładnie ![]() Ja też chciałabym jakieś lekkie dekoracje(przy czym żadnych takich pod sufitem i balonów). Chodzi mi głównie o kwiaty,ale tez ,żeby na stole były pięknie poustawiane kwiaty i jakieś inne ozdoby,świeczki itp. Zastanawiam się czy do tego wziąć dekoratora,czy florystę? ![]() ![]() Łeee a u nas to M. jest tym,co to chce mieszkać,wszystko przyspieszać a ja zawsze,że to i tamto. A starsza jestem
|
|
|
|
#2713 |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Ilsa, no nie mów, że na Informatyce nie trzeba się uczyć. Mój ex studiował na PWr informatykę i jednak czasem trzeba było konkretnie usiąść nad książką, oddać pracę na zaliczenie, projekt, etc.
Poza tym - zapytaj się go po prostu, dlaczego on nie chce/się boi. 22 lata na karku rodziców, to wcale nie jest tak źle Rozumiem, że chcesz (chcecie?) zamieszkać razem, ale lepiej sobie wszystko wyjaśnić już teraz. Nie zmusisz go to tego, zwłaszcza humorami
|
#2714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie, też bym chciała mieć zupełnie swoje mieszkanie ale taką fazę też się przechodzi a lepsze to niż spotkania na 2 godziny powiedział tylko że będziemy się starać i go przestraszyłam że tak się nakręcam
|
|
|
|
|
#2715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() umowę mamy już podpisany bo teściowa podpisała ale jest to umowa bez szczegółów teraz będziemy w Pl to mamy do niej podjechać i dogadać szczegóły/kolory bo teściowa stwierdziła że ona dokładnie nie wie a nie chce nam nic narzucać my balonów raczej tez nie chcemy, stawiamy na materiały, kwiaty i świeczki pływające w kielichach ta nasza ma fajne kwiatowe girlandy i pewnie one będą powieszone pod sufitem na przemian z materiałami tylko jeszcze nie bardzo mam skonkretyzowane jak upiąć materiał za nami ale to się dogada już na spotkaniu ![]() to zależy kto będzie Ci sie bardziej podobał dekoratorzy też mają fajne pomysły
|
|
|
#2716 |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Ja tam nic nie mam do remizy
![]() Nie ważne gdzie - ważne z kim Poza tym fajnie urządzona impreza z dobrym jedzeniem będzie po stokroć lepiej wspominana, niż wesele w snobistycznym pałacu na śliskim parkiecie z niedobrym żarciem Grape, a suknia jak tam cooo ?
|
#2717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kłótnie nam tu nie potrzebne a Ty mnie z suknia nie dobijaj bo teraz to już jest kopanie leżącego ![]() nie mam pojęcia jaką chcę bo podobają mi się skrajnie różne fasony tak więc bardzo liczę na krawcową, liczę że ona mi doradzi i podpowie co dla mnie najlepsze
|
|
|
#2718 | |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
![]() Chodzi mi o to, że remiza nie musi być gorsza. Miejsce nie gwarantuje udanego wesela, tylko: a) ludzie b) jedzenie c) zespół/muzyka d) dekoracja W takiej kolejności zresztą ![]() Krawcowa na pewno coś doradzi poza tym masz fajną figurę (tylko nie zaprzeczaj, bo widziałam ) i wiele fasonów będzie Ci pasować
|
|
#2719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co prawda teraz z tym walczę i może do ślubu mi się uda ważyć tyle ile bym chciała ale fakt mam nadzieję że krawcowa cos doradzi bo przecież kto się lepiej na tym zna jak nie ona ![]() a co do typów to już wrzucałam
|
|
|
#2720 | |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
Poza tym, piękna, przy Twoim wzroście i 64kg NIE DA SIĘ źle wyglądać ![]() Zobacz, mam mniej jakieś 10cm, a więcej jakieś 15kg i muszę z tym żyć
|
|
#2721 |
|
Zakorzenienie
|
ale mnie się ostatnio typy zmieniły
![]() co się nie da jak się da czego jestem przykładem
|
|
#2722 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oglądaliśmy je z P. i ja bym się wcale nie obraziła za któryś z nich. Zresztą w innych sieciówkach też niełatwo znaleźć coś za mniej niż 400 zł (nie napiszę, że coś ładnego za taką cenę, bo gusta, wiadomo, są różne i mnie np. teraz się zrobiło przykro, bo ten pierścionek naprawdę mi się podoba...). Cytat:
Idę dalej nadrabiać.
|
|
#2723 | |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
![]() ja tylko napisałam, że w YESie jest drogo... A nie, że mają brzydkie pierścionki, czy coś... Generalnie w sieciówkach ciężko znaleźć coś tańszego, ale widziałam pierścionki za 300zł - a byłam zachwycona i niczego więcej nie chcę ale nie mówię, że pierścień nawet i za 3000zł jest zły.Po prostu patrzę na swoje/nasze progi finansowe W YESie też znajdę takie, które mi się strasznie podobają, ale nie ta cena... Nie gniewaj się, wcale nie chciałam umniejszyć któremuś sklepowi
|
|
#2724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama też nie chciałabym drogiego pierścionka, właśnie znając nasze kwestie finansowe, ale ten, o którym Ty napisałaś mi się podoba i stąd zrobiło mi się przykro, ale się nie gniewam
|
|
#2725 | |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
![]() Pisałam o innym pierścionku O tym jednym, który jest w kategorii do 400zł To prawda, że o gustach się nie dyskutuje
|
|
#2726 |
|
Zakorzenienie
|
i ja zmykam oglądać Housa i pić winko
|
|
#2727 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja koleżanka robiła wesle w remizie. Znajomi i rodzina pomagali a i tak PM do północy siedziała tam i skutkiem czego wygladała jak śmierć ze zmęczenia. A z kucharzem to jest tak, że jak restauracja ma stałych pracowników to mozna sie tam wybrac rodzina na obiad i sprawdzic czy smacznie gotują. Za to jakbym miała robić wesele w remizie czy innej sali z własną kucharką to brałabym kogoś w ciemno bo nie znam takowej, a na weselach na których jakaś gotowała jedzenie mi nie smakowało wiec raczej bym unikała tych "sprawdzonych". Piękny! super wyglada na twoim palcu. No i nie kosztował on 300 zł - wierz memu oku. Kciukam żeby się udało Cytat:
Ilsa ja się nie dziwię, że on na razie nie chce. Nie wie ile będzie miał nauki na studiach i jak będzie sobie z nimi radził bo to nowa sytuacja. I dobrze, że nie chce brać na siebie za dużo. Jak zamieszkacie kilka mies później to nic złego się nie stanie a on będzie wówczas lepiej się czuł. I nie mów, że na informatyce to nic się nie robi i nie trzeba się uczyć. Bo tak nie jest. Moj były wyleciał na pierwszym roku z informatyki na agh więc nie łódź się, ze tam nic nie wymagają. zwłąszcza że perwszy rok to analiza matematyczna i inne mało informatyczne rzeczy (na UJ na pierwsyzm semestrze to komputera nie dotyka się). Poza tym 22 lata to dużo. Zobacz ile sporo starszych dziewczyn mieszka z rodzicami. Niezleżnośc daje swoja pensja a nie wyprowadzka. No i pamiętaj, ze konkubinat zwykle nie przyśpiesza o opóźnia zaręczyny .
Edytowane przez aleksandrettaa Czas edycji: 2010-08-07 o 22:22 |
||
|
|
|
#2728 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pochwalże się Cytat:
Cytat:
a dekoratorka nie tak drogo pewnie ładnie Wam to będzie wyglądało pochwalisz się, nie? ![]() Cytat:
![]() co do Ilsy tez się zgadzam. my zamieszkaliśmy ze sobą nie tylko, jak nadarzyła się okazja, ale także, gdy oboje wiedzieliśmy, że damy radę się utrzymać, bo już zarabialiśmy. Gwizdak do mnie pisała mają poślizg i dopiero dziś wyjechali, koło 19.30 byli w Tychach jeśli będą wracać przez Tychy, to zajadą na kawkę no i najważniejsze - macie pozdrowienia ja spedzam upojną (jedyną w tym tygodniu...) noc z lubym, więc kończę. dobranooooooc |
||||
|
|
|
#2729 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ilsa, chłopak jest młody, miał prawo się przestraszyć. Ma studia informatyczne- które swoją drogą są ciężkie i na pewno nie jest tak jak piszesz że się wszystko umie, że trzeba tylko kilka razy poćwiczyć. Informatyka to branża ciągle się rozwijająca. Kto się nie szkoli, nie uczy odpada. Po drugie, wymagasz od razu od niego skoku na głęboką wodę, podajesz mu wyliczenia. Ale bierzesz pewnie w tym pieniądze od rodziców/jakies z kamienicy i nie wiem czego jeszcze. A brałaś pod uwagę wariant że tylko i wyłącznie pieniądze które Ty sama zarobisz i które on sam zarobi (pomijając takie ze zleceń, na które np. nie może mieć czasu przez naukę?) na stażu? Przecież może tak być, że rodzice obojga stwierdzą że skoro byliście na tyle dorośli i dojrzali żeby się przeprowadzić i zamieszkać razem, to jesteście na tyle opowiedziani żeby samemu się utrzymywać i nie dadzą ani grosza. Wzięłaś pod uwagę że i Ty i On studiujecie, możecie np. stracić pracę. I co wtedy? Skąd pieniądze na życie? Pisałaś kiedyś ile mniej więcej wynosi wynajem. A co jak podniosą czynsz/nie znajdziecie mieszkania w takiej cenie tylko droższe? Dolicz do tego koszty jedzenia. W wariancie średnim (czyli średnią z tego ile możecie wydać najmniej a ile najwięcej) -patrz ile wydają dziewczyny i ile zarabiają mieszkając z partnerami, media (zmienne przecież w zależności od zużycia), jakieś wyjścia- bo przecież nie będziecie siedzieć cały czas w domu, ciuchy, lekarstwa (w końcu nie jest się zawsze zdrowym), własne przyjemności (np. twoje paznokcie, gra dla niego), bilet miesięczny itd? Z tego są nie małe koszty... Nie dziw się mu że boi się. Jest młody, a Ty z góry zakładasz że w tygodniu będzie na uczelni plus zlecenia w weekendy. Ja z moim bratem i Tż się chwilę potrafiłam nie widzieć bo mieli projekty, zaliczenia i kupę nauki. Jeszcze ma czas na obowiązki, teraz jest w wieku kiedy chce się wyszaleć, nie koniecznie pchać w domowe obowiązki i konkubinat. Jeśli nie chcesz być na karku rodziców to czemu nie wynajmiesz pokoju sama, nie zaczniesz sama się utrzymywać? Chyba nikt Cię siłą nie trzyma ani nie zabrania. Edytowane przez Choji Czas edycji: 2010-08-07 o 22:51 |
|||||
|
|
|
#2730 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tak jak z tym bilardem było i on w ogóle ma problemy żeby iść naprzód. No cóż, zobaczymy jak to będzie, może jak zobaczy że się wyrabia to sam mi coś zaproponuje
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:46.

Gdzie jesteścieeeeeeeee 

?
13.03.2008

zawsze jak coś wymyślę albo zaplanuję to on znajdzie jakieś "ale"
?
a tydzień temu byliśmy na zakupach i oczywiście nic nie oglądał bo ma więc po co będzie kupował, a się okazało że g.... ma a nie ubrania 

pewnie, też bym chciała mieć zupełnie swoje mieszkanie ale taką fazę też się przechodzi a lepsze to niż spotkania na 2 godziny
ta nasza ma fajne kwiatowe girlandy i pewnie one będą powieszone pod sufitem na przemian z materiałami tylko jeszcze nie bardzo mam skonkretyzowane jak upiąć materiał za nami ale to się dogada już na spotkaniu
?
co prawda teraz z tym walczę i może do ślubu mi się uda ważyć tyle ile bym chciała
zaręczynowy pierścionek do 400zł tylko jeden... w dodatku paskudny