|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#541 | |||||
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych
Cytat:
![]() Fajne urządzenie ![]() ![]() Na pewno z inną można, ale ja bym zrobiła z jakąś niesłodzoną, bo rodzynki i daktyle już są wystarczająco słodkie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ~~~~~~~~ Dobrej Nocy ![]() ![]() ~~~~~~~~ Aha! Czy któreś z naszych Dzieci piło już kakao?
![]() |
#542 | ||
Ola-Unhola
|
Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych
A ja znowu tu
![]() Cytat:
![]() A błyszczą się te paseczki bardzo, czy tak mniej.BO ta niebieska to trochę błyska na fotkach ![]() O masz lin i napisz mi, czy różni się w realu od foty ![]() http://allegro.pl/item1173347764_str...ufki_s_36.html Cytat:
![]() No to idę ![]() ![]()
![]() |
#543 | ||
Zakorzenienie
|
moje dziecko dzisiaj mialo energii ze w szoku jestem a spala tylko raz i to 30min
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() wlasnie tez ostatnio chcialam malej zrobic ale jakos odwlekam a kaszke ta kakaowa to juz jadla duzo razy wiec kakao chyba nie zaszkodzi ![]()
![]() |
#544 | |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
no troche blyszcza ![]()
![]() |
#545 |
Zadomowienie
|
No hej... Juz po imprezie, jakos się udało. Z 4 osob ktore miały przyjśc przyszły tylko 3 (+2 dzieci) w tym jedni spóźnieni. Ale cieszę się że w ogóle przyszli i wybaczam spoźnienie bo mieli powody. Ważne że impreza była i wiem juz na kogo można liczyc a na kim nie mozna polegac. Był tort, były baloniki i prezenty więc Adrianek ucieszony [znowu zasnął bez smoka].
Czekoladko ale u nas było to samo od urodzenia zasypiał tylko ze smokiem. Najpierw zabrałam mu smoka w dzień i miał tylko w nocy i juz miałam niedługo go oduczać a on sam go "odstawił". W szoku jestem że tak łatwo zrezygnował bo myślałam że bedzie trudniej. Dorzucam mój kulinarny debiut. Nie wiedziałam że ozdabianie tortu będzie najtrudniejszą częścią.... |
![]() ![]() |
![]() |
#546 |
Zakorzenienie
|
dobranoc
![]() edit. Majka torcik pierwsza klasa!!
#547 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() L też w sklepie domaga się "ama" ![]() Cytat:
Nie pamiętam kiedy byłam w CH, kiedy coś sobie kupiłam. Jak tak na szybko sięgam pamięcią to 2bluzki ciążówki pamiętam i po porodzie na ryneczku zwyklaste alladynki. Cytat:
![]() Kto pamięta naczelna paranoiczkę? podpowiedź-już jej z nami nie ma ![]() Kto się mnie spodziewał o tej porze? ![]() Mała obudziła się ok 2 ![]() Właściwie to mąż ją obudził jak wrócił.Bawi się, ot po prostu.Nic ode mnie nie chce. Widzę że włazi co chwilę do łóżeczka i tuli się do poduszki ale zaraz wychodzi. Ciekawe kiedy zachce się jej spać... Zabawę ma przednią a mi chcę się spać. Chyba udam się na poczekalnie poczytać.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#548 | |
Zakorzenienie
|
![]() Zuzka jeszcze nie ale zastanawiałam się właśnie. Cytat:
![]() My na nogach od 5. Mała całą noc przepłakała. Nic nie pomagało. Wydaje mi się, że to na zęby. Z samiutkiego ranka miała 37,9 pod paszka (gdzie my z małżem po niecałe 36...). Teraz chodzi z poduszką po pokoju. Spać Jej się chce ale chyba ciężko zasnąć. Ja kawkę sobie zrobiłam i czekam aż sen Ją zmorzy. Miłej niedzieli ![]() Mieliśmy jechać dziś nad jeziorko ale darujemy sobie. Może wieczorkiem skoczymy jak się ochłodzi to mała pobiega po piasku chociaż. ---------- Dopisano o 06:57 ---------- Poprzedni post napisano o 05:45 ---------- Mała z małżem śpią od godziny a ja na poczekalnię weszłam ![]() Idę położyć się do nich ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#549 | |||
Zakorzenienie
|
faktycznie fajne
![]() koszula i pierwsze spodnie ekstra... oj żeby mi ktoś kupił, zebym do sklepu nie musiała iść ![]() ![]() Cytat:
![]() ja daje Tomkowi różne smaki i pomidorki ze śmietaną na kwaśno, ale denerwuje mnie, ze większość słoiczków, musów i jogurtów dla dzieci jest taka słodka ostatnio przestałam dawać te dla dzieci tylko naturalne serki i jogurty, ale po 2 tygodniach Tominkowi zrobiła się taka przebiałczona cera i wróciłam do słoiczków, zeby zobaczyć czy to to i jest lepiej ![]() chyba wszystko będę robiła na bezsmakowych kaszkach, a jogurty i serki tylko od czasu do czasu Cytat:
![]() gratuluję zaśnięcia bez smoka ![]() mój budzi się w nocy i szuka smoka ![]() Cytat:
no to z Ciebie jeszcze lepsza "maniaczka" niż ja ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#550 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Laura też spaceruje z misiem a zasnąć nie chce. Też zarwaną noc miałam.Poszła spać przed 5 i 5:50 się obudziła i urzęduje ![]() Zasnęła sama.Weszła do łóżeczka ,ułożyła się do snu i odpłynęła.Teraz czekam na to samo i sama się położę. Też byłam na poczekalni. 3nas była i myślałam któż to stare dzieje czyta ![]() Jak się ma sprawa kontaktów u was? Uporałam się z wielkim kartonem z dokumntami, który stał od czasu montażu szafy i odsłoniłam gniazdko, które jest tuż nad listwą paneli. Kontakt i wejście od anteny mam tam podłączone więc blokada odpada.Nie mam żadnego mebla czym mogłabym zastawić.Jak blokuje jej łóżeczkiem to potrafi odsunąć.Podpowiedzcie coś ![]()
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#551 |
Wtajemniczenie
|
Cześć
nie mam siły, czekam aż mała zaśnie i też się położę...Imprezka udana, jak mi się uda znaleźć jakieś niekompromitujące ![]() W kościele mała była bardzo grzeczna, na imprezie brylowała w towarzystwie ;-) Jedzonko nawet mi się udało więc jestem zadowolona. Wybaczcie nie nadrobię, trochę Was podczytywałam ale nie jestem na bieżąco... Kasiu do kontaktów ja mam takie wtyczki ...coś w takim stylu tylko bez tego "kluczyka" - bo rozumiem że masz wtyczkę np. w jednym gniazdku a w drugie wolne? Martynka raczej nie interesuje się gniazdkami, próbowała na początku ale udało mi się ustawić ją do pionu ;-)
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2010-08-08 o 06:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#552 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Kuba nie pił, ale też ostatnio o tym myślałam ![]() ![]() Cytat:
![]() Spóźnione życzenia dla Adrianka ![]() ![]() Tort piękny ![]() ![]() Kuba też nie zaśnie bez smoczka ![]() Cytat:
![]() Kasia, daj spokój. ---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ---------- Cześć Anula ![]() Trzymam kciuki za dzisiejszy dzień, żebyś przeżyła ![]() Mąż cały? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#553 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Imprezka wczoraj była, przeżyłam ![]()
![]() |
#554 |
Zakorzenienie
|
No właśnie doczytałam
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- Cieszę się, że imprezka udana ![]()
![]() |
#555 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A jeszcze o prezentach Wam powiem. Tak tu się zastanawiałam co kupić, czy rowerek, czy jeździk czy sam pchacz...My w końcu tego pchacza kupiliśmy, od rodziców mała dostała rowerek a wczoraj od chrzestnego taki jeździk jak ma Wercia Czekoladki ![]() ![]()
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2010-08-08 o 07:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#556 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super wyszło z tymi prezentami ![]() A ten pchacz Martynka sama obsługuje? Pokaż rowerek ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#557 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#558 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Na pchaczu muszę ją czasem wozić jak się uprze ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Cytat:
Już skończyłam ![]()
![]() |
#559 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z czego Kinga pije kakao? Ze zwykłego kubka? Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#560 |
Wtajemniczenie
|
powiem Ci ze ten co my kupiliśmy to naprawdę super ![]() ![]() ![]() frida mam cole light, może być? ![]() ![]()
#561 |
Zakorzenienie
|
ma któraś taki kubek
http://allegro.pl/item1167675184_lov...ive_350ml.html mój Tomuś koniecznie chce pić z normalnego kubka... więc moze coś takiego mu sprawię, ale chciałabym wiedzieć czy faktycznie jest tak jak obiecuje producent ![]()
![]() |
#562 | ||||||||
Ola-Unhola
|
Dzięki za info
![]() Pomyslę jeszcze, bo za chwilkę będę miała pól niebieskiej garderoby ![]() Cytat:
![]() Ja się nie spodziewałam, bo spałam ![]() Cytat:
![]() ![]() A które to zębole się pchają? Cytat:
Tak na przyszłość, nie wkładajcie tych małych halogenowych lampek prosto do kontaktów, nie jest to za bezpieczne ![]() Mozę jakąś taśmą zaklej brązową np. ![]() Bo chodzi o to, ze każde gniazdko jest zajęte, a Ty boisz się, zę coś wyciągnie z niego, czy się mylę ![]() Cytat:
![]() Jaki by nie był, to nie ma co sobie życia w więzieniu marnować ![]() Czekam na fotki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja równiez polecam "słoneczko" FP. Kupilismy używane (zreszta tylko takie zabawki kupuję) i jest b. fajne. Antosiowi się podoba i Bartkowi też, więc widzisz - zakup na lata ![]() Dzień Dobry ![]() Mamy 7 ząbka (2 prawa na dole), 8 też się przebił już ![]() I muszę pochwalić A., jak mi pięknie pomaga. Wieszałam pranie i już po pierwszej rzeczy Mały zrozumiał, że Mamie to się pomaga i przynosił mi z miski po jednej rzeczy a ja wieszałam ![]() ![]() ![]() A ostatnią rzecz zaniósł Małżowi do łóżka, czyżby chciał dać coś do zrozumienie?...Mądre to moje dziecko ![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#563 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poczytałam trochę i pierwsza Cass się odezwała, później chyba Ania i Megi ![]() My mamy takie podobne zatyczki jak Anula. Mała nie interesuje się już kontaktami w ogóle. Cytat:
![]() ![]() Nie wiem ![]() Cytat:
![]() To powinien być niekapek ale wystarczy, że Zuzka nim rzuci i wycieka dość sporo. Ogólnie jestem zadowolona. Zuzka pije z niego. Najlepszy jest wieczorem albo nocą bo nic nie wycieka i pije. Mamy jeszcze bidon ze słomką i tym na leżąco nie da się napić. Poza tym kubkiem lovi podaję Jej czasem koktajle i wtedy wyjmuję tą jedną część silikonową i leci więcej ale mniej niż z kubka normalnego. Cytat:
![]() Odp już wyżej ![]() Gratuluję ząbków i mądrego Synusia ![]() Witam się jeszcze raz ![]() Znów mała obudziła się z takim płaczem, że koniec. I tak non stop chyba z pół h. Nie wiem co to ![]() Teraz w najlepsze się bawi ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#564 |
Ola-Unhola
|
Te płacze "bez powodu", to na pewno zęby. Antoś też tak miał, wielki ryk, a potem nagle cisza i spokój
![]() Ucałuj Zuzię od Cioci ![]() A już wiem, co mi ucięło. Majko, śliczny torcik ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- ![]()
#565 | |||
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
witam
ja dzis wzielam Eryka do sypialni, w nocy obudzil sie Marcel i spalismy we trojke na naszym lozku ![]() ran pogonilam Eryka z Marcelem do salonu na zabawy ![]() Cytat:
![]() ja nie pamietam ![]() a Laura ma wyciagniete szczebelki z lozeczka tak? i sobie wchodzi i wychodzi kiedy chce? a jak ja usypiasz to nie wychodzi z lozeczka? Cytat:
![]() te jasne mam 34 a dzinsy tez 34 ale nie wiem czy nie wymienie na 36 bo sa ciasne cos Cytat:
na poczatku jeszcze korcil go kontakt w przedpokoju ale jakos mu to wyperswadowalam
![]() |
#566 | |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Unholy, zalewam platki mlekiem i czekam az beda miekkie. Antos sobie radzi dwoma zebami. Majko, tort sliczny ![]() Cytat:
Morska, Antonio pije juz kakao Zaraz idziemy spac z Antkiem.
![]() |
#567 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() użyłam mleczka jedwabnego i jest ok - dałam dość sporo i włosy są gładkie ![]() bałam się, ze będą wyglądać jak brudne, ale nie tylko trudniej się suszyło - jak przy zabiegu po nałozeniu keratyny ![]() ja mi paznokcie wyschną to cyknę Ci fotkę - tylko suszone suszarką ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#568 | |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]()
![]() |
#569 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wkleisz linka do słoneczka? ![]() Gratulujemy ząbków ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#570 | |
Zakorzenienie
|
normalnie - układam wszystko równo - poduchy i kołdrę na swoim miejscu i potem zwijam na 3 wszystko razem z prześcieradłem - taki naleśnik chowam do skrzyni
![]() a potem tylko wyciągam "nalesnik" i rozwijam i łóżko gotowe Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:09.