Zaginęła iwona - trójmiasto - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-08, 11:17   #31
Snake76
Przyczajenie

Dot.: Zaginęła iwona - trójmiasto

wydaje mi się też, że zanim taki marsz się odbędzie powinno to się skonsultować z mamą Iwony.

Nie wiemy tak naprawdę na jakim etapie jest sprawa i źle by się stało gdyby taki marsz miał odwrotny skutek do zamierzonego.

Jak ktoś ma ochotę na konkrety, a nie takie pisanie bla bla.. to piszcie do mnie na priv. Ja mogę zająć się wydrukowaniem ulotek w liczbie 10 tys sztuk. (kosz to ok 300zł.) jakby ktoś chciał się dołożyć żeby wydrukować więcej to proszę... natomiast wydaje mi się, że jeśli rozdacie w ten dzień te 10 tys i to tak będzie sukces.

Plakat sobie wisi a ulotka ma to do siebie że ludzie mogą ją zabrać ze sobą, mogą skojarzyć fakty po czasie i wrócić do zdjęcia i informacji z ulotki.
Snake76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-08, 11:17   #32
dudipopka
kobieta za ladą

Cytat:
Napisane przez Legionistka23 Pokaż wiadomość
o co chodzi bo nie rozumiem..?

witam w nowym watku mam nadzieje, ze ta czesc bedzie bez słownych przepychanek i bez troli...
poprzednie wątki o Iwonie założyla muszynianka
zamknięto tamten więc bez porozumienia z muszy ktoś inny zalozył wątek
nie ładnie ale coż.........chyba nie będziemy sie kłócić o taką pierdółke

trzeba dzisiaj nie mieć czasu
żeby jutro mieć czas
````kękę
dudipopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-08, 11:19   #33
upgirl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
Chodzi o toże przychodzi ktoś nowy i słowo w słowo kopiuje to co napisałam. Dziękuję za wiadomość na PW o tym że powstał nowy wątek, bo przychodzę a tutaj zonczek.

Poza tym dziękuję tak bardzo zaangażowanym osobom które w poprzednim wątku nie raczyły kliknąć ZGŁOŚ albo napisać do lexie o podwieszenie wątku (tak tak kilka osób się deklarowało, ja to zrobię) ale póki co na darciu papy się kończy.
Ale w czym problem? Jest nowy wątek i to najważniejsze. Na wizazu jest taka praktyka że wkleja się pierwszego posta do nowego tematu, w którym jest napisane co i jak. Przcież masz juz jakis staż na wizażu i wiesz jak to wyglada.

Wątek służy szeroko rozumianej pomocy a nie jest istotne kto i co napisał ani kto rozpoczął watek.

upgirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-08, 11:19   #34
titina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Snake76 Pokaż wiadomość
wydaje mi się też, że zanim taki marsz się odbędzie powinno to się skonsultować z mamą Iwony.

Marsz jest skonsultowany z mamą Iwony - patrz posty Janusza w poprzednim wątku.

I spent my whole childhood wishing I was older. Now I'm older, it sucks.

titina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-08, 11:20   #35
muszynianka
Zakorzenienie

upgirl - czeroko rozumianej pomocy, a byłaś w 1 części? tja
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-08, 11:22   #36
upgirl
Zadomowienie

Cytat:
upgirl - czeroko rozumianej pomocy, a byłaś w 1 części? tja
tak byłam, na bieżąco czytam

Stary 2010-08-08, 11:24   #37
muszynianka
Zakorzenienie

to chyba wiesz ze wątek się składa z (średnio) 300 obserwatorów, 5 osób które faktycznie chcą pomóc i 45 osób które przyszły krzyczeć.
więc generalnie pomoc to kuleje
Stary 2010-08-08, 11:25   #38
tobiaszowa
Zadomowienie

Cytat:
Chodzi o toże przychodzi ktoś nowy i słowo w słowo kopiuje to co napisałam. Dziękuję za wiadomość na PW o tym że powstał nowy wątek, bo przychodzę a tutaj zonczek.

Poza tym dziękuję tak bardzo zaangażowanym osobom które w poprzednim wątku nie raczyły kliknąć ZGŁOŚ albo napisać do lexie o podwieszenie wątku (tak tak kilka osób się deklarowało, ja to zrobię) ale póki co na darciu papy się kończy.

wydaję mi się,że sporo osób zgłaszało,ponieważ pare nicków jest zbanowanych a moderator postanowił zamknąć wątek,też tego za bardzo nie rozumiem i mimo,że panował tam chaos uważam,że nie było to potrzebne,można było skasować żenujące posty.
tobiaszowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-08, 11:26   #39
muszynianka
Zakorzenienie

zostało zbanowanych bo ja nagminnie molestowałam lexie i podsyłałam jej linki.
Stary 2010-08-08, 11:27   #40
upgirl
Zadomowienie

Cytat:
to chyba wiesz ze wątek się składa z (średnio) 300 obserwatorów, 5 osób które faktycznie chcą pomóc i 45 osób które przyszły krzyczeć.
więc generalnie pomoc to kuleje
Jasne, jak zawsze, bo niewiele osób ma cos sensownego do powiedzenia, to i sie nie wypowiada, ale śledzi i interesuje się co i jak, jak sprawa się ma. Ja również.
Mimo to cel wątku jest, to jak to wyglada w praktyce to już inna sprawa.
Złośliwiec napisał że wprowadzony bedzie wiekszy rygor, mam nadzieje ze administracja dotrzyma słowa.

Stary 2010-08-08, 11:27   #41
tobiaszowa
Zadomowienie

Cytat:
zostało zbanowanych bo ja nagminnie molestowałam lexie i podsyłałam jej linki.
zapewniam Cię,że nie tylko Ty

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-08, 11:31   #42
Snake76
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez titina Pokaż wiadomość
Marsz jest skonsultowany z mamą Iwony - patrz posty Janusza w poprzednim wątku.
ok. nie widziałem tej wiadomości bo angażuję się na innym forum więc już brakuje czasu i możliwości żeby wszędzie wszystko czytać.

Jakbyście chciały ulotki o których pisałem to piszcie do mnie na priv. Druk zajmie 3-4 dni więc nie czekajcie do ostatniej chwili.

pozdrawiam
Stary 2010-08-08, 11:32   #43
muszynianka
Zakorzenienie

No nie będą mogli wszystkie kontrolować, wątek miał +500 postów dziennie.
to dobrze tobiaszowa - ale ja się po prostu obawiam w sumie chyba słuszenie że będą mieli dosyć wiecznych burd i temat zostanie raz na zawsze zakończony.
Stary 2010-08-08, 11:41   #44
SamSzef
BAN stały

Cytat:

nie denerwuj się muszkaaaa
SamSzef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-08, 11:42   #45
ruda_na_myszach
Przyczajenie

Witajcie. Czytam ten wątek od jakiegoś czasu, sprawa Iwony bardzo mnie poruszyła, w zeszłym roku straciłam mojego jedynego Syna, też miał 19 lat. Całym sercem jestem z mamą Iwonki, i chcę Jej powiedzieć, że cokolwiek by się nie zdarzyło, to można to przetrwać, wiem z własnego doświadczenia. Mamo Iwonki, życzę Ci dużo siły, i przytulam mocno.

Chcę jednak też napisać, że choć uważam, że marsz jest dobrym pomysłem, to planowanie go na 21-22 sierpnia w moim poczuciu zakłada, że do tego czasu nadal o Iwonce nic nie będzie wiadomo...... to przecież jeszcze dwa tygodnie! Wydaje mi się, że w tej sytuacji im szybciej się on odbędzie, tym lepiej. Nawet nie bedzie przeszkadzać, że będzie on w ciągu tygodnia. Przecież młodzież jest na wakacjach teraz, a to przecież głównie oni będą w tym marszu uczestniczyć.. Osoby prowadzące marsz mogłyby nieść duże fotografie Iwonki, jestem pewna że każdy kto by to zobaczył, dołączałby się do marszu spontanicznie. Owszem trzeba zadbać o media i o policję, ale to wystarczy z dnia na dzień.
ruda_na_myszach jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-08, 11:45   #46
tobiaszowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ruda_na_myszach Pokaż wiadomość
Witajcie. Czytam ten wątek od jakiegoś czasu, sprawa Iwony bardzo mnie poruszyła, w zeszłym roku straciłam mojego jedynego Syna, też miał 19 lat. Całym sercem jestem z mamą Iwonki, i chcę Jej powiedzieć, że cokolwiek by się nie zdarzyło, to można to przetrwać, wiem z własnego doświadczenia. Mamo Iwonki, życzę Ci dużo siły, i przytulam mocno.

Chcę jednak też napisać, że choć uważam, że marsz jest dobrym pomysłem, to planowanie go na 21-22 sierpnia w moim poczuciu zakłada, że do tego czasu nadal o Iwonce nic nie będzie wiadomo...... to przecież jeszcze dwa tygodnie! Wydaje mi się, że w tej sytuacji im szybciej się on odbędzie, tym lepiej. Nawet nie bedzie przeszkadzać, że będzie on w ciągu tygodnia. Przecież młodzież jest na wakacjach teraz, a to przecież głównie oni będą w tym marszu uczestniczyć.. Osoby prowadzące marsz mogłyby nieść duże fotografie Iwonki, jestem pewna że każdy kto by to zobaczył, dołączałby się do marszu spontanicznie. Owszem trzeba zadbać o media i o policję, ale to wystarczy z dnia na dzień.
Stary 2010-08-08, 11:46   #47
aktaga13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Snake76 Pokaż wiadomość
ulotka ma to do siebie że ludzie mogą ją zabrać ze sobą, mogą skojarzyć fakty po czasie i wrócić do zdjęcia i informacji z ulotki.
z drugiej strony ulotka ma to do siebie, że ląduje w koszu średnio po 10 sekundach od otrzymania (mniej więcej tyle zajmuje zgniecenie jej w dłoni i znalezienie kubła). trochę bym się tego obawiała - walających się ulotek z czyimś wizerunkiem no ale jest możliwosć, że jak ktoś dostanie apel do ręki to w końcu zwróci na niego uwagę. mam mieszane uczucia...
Stary 2010-08-08, 11:48   #48
Mia_bianca
BAN stały

Cytat:
Napisane przez titina Pokaż wiadomość
Wstępnie w weekend 21-22 sierpnia.

A skąd taka informacja?
Mia_bianca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-08, 11:50   #49
tobiaszowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mia_bianca Pokaż wiadomość
A skąd taka informacja?
Janusz tak planował

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-08, 11:50   #50
Mia_bianca
BAN stały

Cytat:
No nie będą mogli wszystkie kontrolować, wątek miał +500 postów dziennie.
to dobrze tobiaszowa - ale ja się po prostu obawiam w sumie chyba słuszenie że będą mieli dosyć wiecznych burd i temat zostanie raz na zawsze zakończony.
Muszy nie denerwuj się, chyba już dziś przeniesiemy się na nasza stronę i bedziesz tam moderatorem.

Dostaniesz info na pw od osoby, ktora zrobiła stronę.
Stary 2010-08-08, 11:51   #51
tobiaszowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aktaga13 Pokaż wiadomość
z drugiej strony ulotka ma to do siebie, że ląduje w koszu średnio po 10 sekundach od otrzymania (mniej więcej tyle zajmuje zgniecenie jej w dłoni i znalezienie kubła). trochę bym się tego obawiała - walających się ulotek z czyimś wizerunkiem no ale jest możliwosć, że jak ktoś dostanie apel do ręki to w końcu zwróci na niego uwagę. mam mieszane uczucia...
Ja tak robię średnio z każdą ulotką,chociaż jeśli miałabym w ręce czyjś portret i taką poruszającą wiadomość to chyba bym tak nie postapiła
Stary 2010-08-08, 11:51   #52
shiava
Zadomowienie

Cytat:
wypaśnie że ktoś na mnie poczekał ;/

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

poza tym że chamsko skopiowane to co ja napisałam, wypadałoby mi chociaż o tym powiedzieć CO NIE?
Cytat:

Boze, kobieto nie bylo Ciebie kiedy tamten watek zostal zamkniety. Bez przesady, nie robmy jaj. Mialam pisac PW z prosba o pozwolenie zalozenia watku?? Gdybym napisala cos od siebie w 1 poscie, bylyby pretensje ze przeciez bylo ladnie wszystko opisane przez Ciebie.

Ile mialysmy czekac na zalozenie nowego watku? Godzine, dwie, trzy? Az wejdziesz na wizaz?
Bo masz "pierwszenstwo"??? Nie badz smieszna.

Normalnie, czuje sie jak w przedszkolu, a myslalam ze jestes Muszynianko doroslą i powazna kobieta. I w zyciu do glowy mi nie przyszlo ze mozesz miec pretensje o takie bzdury.

Napisz do moderatorki, ze przeciez Ty zakladalas 2 poprzednie watki, wiec powinnas byc zalozycielka trzeciego. Niech skasuja ten, załóz "swój". Identyczny.

I nie jestem "nowa" uzytkowniczka, jestem na wizazu 3 x dluzej niz Ty. Chociaz w ogole nie wiem jakie to mialoby znaczenie gdybym miala tylko 10 postów na koncie...

Cytat:
Napisane przez dudipopka Pokaż wiadomość
poprzednie wątki o Iwonie założyla muszynianka
zamknięto tamten więc bez porozumienia z muszy ktoś inny zalozył wątek
nie ładnie ale coż.........chyba nie będziemy sie kłócić o taką pierdółke
No faktycznie nieładnie, bede od teraz uzgadniac z kazda uzytkowniczka forum chec zalozenia kazdego nowego watku...
shiava jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-08, 11:56   #53
ruda_na_myszach
Przyczajenie

dziękuję, Tobiaszowa.. mój Syn studiował filozofię, zanim zginął powiedział mi że "bóg jest poza dobrem". i miał rację, bóg jest nie po to, by nas tu na ziemi głaskać po główkach, tylko żeby nas doświadczać. a my musimy wziąć to doświadczenie i przerobić je na coś dobrego.. tak przynajmniej sobie to tłumaczę..

myślę, że na taki marsz warto "zaprosić" wszystkich znajomych Iwonki, za pośrednictwem właśnie kont na nk, facebooku i gdzie jeszcze... ja tak zrobiłam, żeby poinformować znajomych mojego Syna o tym co się stało, i zadziałało.. Wystarczy krótka informacja - tego i tego dnia, o tej i o tej godzinie, start z. No i cel marszu..

co do policji, to należy im po prostu zgłosić imprezę masową, oni mają wtedy obowiązek przydzielić funkcjonariuszy do ochrony. Tak zrobiliśmy w przypadku naszych dzieci (mój Syn zginął razem ze swoim Przyjacielem i Dziewczyną Przyjaciela), mieli wspólny pogrzeb i kondukt, dla tego celu został zamknięty jeden pas ruchu jednej z najbardziej ruchliwych ulic w mieście..

Edytowane przez ruda_na_myszach
Czas edycji: 2010-08-08 o 11:57
ruda_na_myszach jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-08, 11:56   #54
aktaga13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tobiaszowa Pokaż wiadomość
Ja tak robię średnio z każdą ulotką,chociaż jeśli miałabym w ręce czyjś portret i taką poruszającą wiadomość to chyba bym tak nie postapiła
stąd moje mieszane uczucia.. chyba jednak więcej jest ZA niż przeciw. chyba tak. jednak wizja porozrzucanych, obłoconych ulotek z jej buzią mnie przeraża. no ale ok - w ten sposób dotrze się do kolejnej grupy osób. wybaczcie nieskładną wypowiedź, chciałam tylko wyrazić pewne obawy
Stary 2010-08-08, 11:56   #55
Mia_bianca
BAN stały

Ja nie wiem o jakich Wy ulotkach piszecie, to zaczyna żyć własnym życiem.
Na razie nie ma ani terminu marszu, ani zgody na sam marsz, ani konkretnego planu na cokolwiek, ani projektu ulotek (jakich ulotek??)

Ustalimy z Januszem szczegóły, co bedzie potrzebne i wtedy każdy bedzie mógł zająć się tym, czy może.
Na razie proponuję nic nie drukować bo nie wiadomo, czy to będzie potrzebne.
Dzialajmy z sensem.
Jak kilka osób bęzie ustalać zasady, to wiecie cosię z tego zrobi? Jest takie słowo na "b".
Stary 2010-08-08, 11:57   #56
dudipopka
kobieta za ladą

każdy ma prawo do założenia wątku
chodzi raczej o to ze skoro 2 wątki prowadziła jedna osoba to ludzie spodziewają sie raczej ze poprowadzi 3 i następne(o ile takie będą potrzebne)
tyle ..wg mnie nieładnie i już ale skupmy sie raczej na temacie

trzeba dzisiaj nie mieć czasu
żeby jutro mieć czas
````kękę
dudipopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-08, 11:57   #57
aktaga13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ruda_na_myszach Pokaż wiadomość
dziękuję, Tobiaszowa.. mój Syn studiował filozofię, zanim zginął powiedział mi że "bóg jest poza dobrem". i miał rację, bóg jest nie po to, by nas tu na ziemi głaskać po główkach, tylko żeby nas doświadczać. a my musimy wziąć to doświadczenie i przerobić je na coś dobrego.. tak przynajmniej sobie to tłumaczę..

myślę, że na taki marsz warto "zaprosić" wszystkich znajomych Iwonki, za pośrednictwem właśnie kont na nk, facebooku i gdzie jeszcze... ja tak zrobiłam, żeby poinformować znajomych mojego Syna o tym co się stało, i zadziałało.. Wystarczy krótka informacja - tego i tego dnia, o tej i o tej godzinie, start z. No i cel marszu..

co do policji, to należy im po prostu zgłosić imprezę masową, oni mają wtedy obowiązek przydzielić funkcjonariuszy do ochrony. Tak zrobiliśmy w przypadku naszych dzieci (mój Syn zginął razem ze swoim Przyjacielem i Dziewczyną Przyjaciela), mieli wspólny pogrzeb i kondukt, dla tego celu został zamknięty jeden pas ruchu jednej z najbardziej ruchliwych ulic w Warszawie..
bardzo Ci współczuję, ale też w imieniu wszystkich dziekuję za te cenne wskazówki. przykro mi, że życie niektórych tak boleśnie doświadcza dobrze, że chcesz dzielić się tym z innymi i wykorzystać swoją wiedzę w kolejnej (chyba podobnej) sprawie
Stary 2010-08-08, 12:00   #58
Mia_bianca
BAN stały

Tak, wiemy jak zorganizować impreze masową (przemarsz) i nie trzeba osoby do załatwienia tego.
Nie jest także potrzebna osoba do projektowania plakatów czy jakichś ulotek (jeśli takie będa potrzebne)

Wiecie, kto jest potrzebny??
Osoby do przemarszu!!!!
A takich niestety - nie ma.
Janusz czeka od wczoraj i nikt sie nie zdeklarował.

Na pewno będzie potrzebna pomoc w wydrukowaniu plakatów z panem Ręcznikiem i ewentualnych ulotek.
Oraz osoba do zalaminowania plakatów, ale nie jest to konieczność, bo mamy pełno koszulek i w tym plakat też wytrzyma, a nie zakładamy, że będzie to potrzebne miesiącami.

Edytowane przez Mia_bianca
Czas edycji: 2010-08-08 o 12:02
Stary 2010-08-08, 12:01   #59
Snake76
Przyczajenie

Co tutaj się dzieje?! Dla Was ważniejsze jest to kto założył wątek niż sama sprawa? Ja jak tutaj wchodzę, czy inne forum to mam w d... kto go założył, ważne co ludzie piszą i na ile jest merytoryczny.

Co do ulotek tak jak wspomniałem moge pokryć koszt druku, druk plakatów w formacie B1 czy B2 jest bardzo kosztowny więc się nie podejmę.

Jak dla mnie to Iwony ulotki mogą się poniewierać po całym Pomorzu byle odnaleziono tą dziewczynę!
Stary 2010-08-08, 12:04   #60
muszynianka
Zakorzenienie

Po prostu nieładnie że ktoś kopiuje moje posty i nie raczy powiedzieć mi o tym na PW
i tak dla mnie to jest istotne.

Cytat:
tyle ..wg mnie nieładnie i już ale skupmy sie raczej na temacie
i tyle, a autorka wątku zamiast wydzierać się jak frustratka powinna powiedzieć "sory, nie pomyślałam że chciałabyś wiedzieć"
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości